miksi kakku vajoaa keskeltä

leipoisin

Kysymys tulikin otsikossa, eli ihmettelen, mitä teen leipoessani väärin kun kakkupohjani vajoavat keskiosastaan montulle. Täytekakuissa vian voi korjata runsaalla täytteellä, mutta miten saisin kauniita myös niistä kakuista, jotka varustan vain kuorrutuksella? Vatkaanko liian lyhyen aikaa vai onko uunin lämpötila väärä? Kakkuni maistuvat erinomaisilta, mutta ei niitä muotopuolia vieraille kehtaa tarjota. Apua!

8

5706

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (;

      No, yleisin ongelma on juuri tuo että taikinaa vatkataan liian vähän. Se saa olla yllättävän jämäkkää että se myös pysyy koossa (saa olla paljon jämäkämpää kuin esim. torttutaikina). Toinen on myös tuo että uunin luukkua availlaan liian aikaisin. Mutta jos ongelmia tulee siltikin niin kannattaa kokeilla paistaa eri asteessa.

      • eci!

        Niin käännä vaikka katolleen se siksi aikaa kunnes jäähtyy. sitten se ei laske ennäää!


    • Pellille

      Tee kakkupohja pellille, niin ei tarvitse leikellä ja kypsyy kunnolla. Itse olen havainnut tämän ratkaisun hyväksi. Käytän ohjetta, jossa sokeria, munaa ja jauhoja tulee kaikkia yhtäpaljon. 2,5 desin mukia voi pitää mittana. Osa jauhoista voi olla perunajauhoja (1 dl). Lisäksi 1 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria ja ripaus suolaa (pyöristää maut). Paistolämpötila 175. Paistoaika n. 25-30 min. Jos haluat ohuemman pohjan käytä 2 dl:n mittaa.

    • Stadin Teppo

      Leivinjauhe saa kakun nousemaan uunista ja kun otat sen pois, se lässähtää kokoon Jätä leivinjauhe pois hei!

      • Muussa vika

        Ei taida leivinjauheesta johtua, ihan outo väite.


      • oo

        "Jätä leivinjauhe pois hei! "

        Kun on sitten tasasen lättänä, kun ei ole kohonnut.


    • Tähän on yksinkertainen niksi olemassa.

      Lisää kakkutaikinaan kaksi ruokalusikallista kiehuvaa vettä, niin kuoppaa ei enää tule.

    • Rajanka''

      sulla on vähän liian vähän jauhoja.

      Eli tarkasta jauhojesi mittamäärä, mielummin kukkua kuin alle tai tasamitta.
      Tilavuusmitta sokeria on esim 1 dl = 85g Vehnäjauhoa 1dl = 65 g
      Perunajauho 1 dl 80g helpoin varmuus laita aina 1 rkl perunajauhoa lisäksi.


      joten 1 dl voi helposti olla hyvin erillainen ottaessa jo pyöhitystä pussista tai aivan tiiviistä pussista..


      Sokeri muna kovaksi vaahdoksi jauhot nostelemalla sekaan
      paisto lämpö 180 mun uunissani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten hyvin tunnet kaivattusi?

      Mikä hänessä kiehtoo? Asiallisia vastauksia kiitos. 🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      140
      6653
    2. Mies, mua jotenkin kiinnostaa

      Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?
      Ikävä
      149
      5739
    3. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      123
      4891
    4. Moi kuumis.

      Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.
      Ikävä
      43
      4490
    5. Milloin olisi sinun ja kaivattusi

      Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?
      Ikävä
      52
      3892
    6. Oletko joutunut kestämään

      Mitä olet eniten joutunut kestämään?
      Ikävä
      62
      3061
    7. Itkin oikeasti aamulla taas

      Haluaisin niin kertoa miltä musta tuntuu. Oon jotenkin hajalla. Tarvitsin ees jonkun joka ymmärtää.
      Ikävä
      52
      2966
    8. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      24
      2402
    9. Where are you

      Now 🫂☕️🩷
      Ikävä
      42
      2270
    10. Naiselle hyvää viikkoa

      olet edelleen sydämessäni. Toivon sinulle myötätuulta mitä ikinä teetkään🪢
      Ikävä
      15
      2197
    Aihe