Onka kukaan syönyt pässinpallivelliä? Olen kuullut sitä syödyn ennen vanhaan ainakin Kainuussa.
pässinpallivelli
13
1639
Vastaukset
- läskiä lotinaa
on todellinen herrain herkku. Velliä en ole kuullut niistä tehdyn.
- Vanha kokki
Helsingisssä aikoinaan tarjosi herkutteleville herroille paistettuja pässinkiveksiä, jotka maistuvat aikatavalla miedolle kateenkorvalle, myös rakenne oli samankaltainen. Tuon annoksen syöjät saivat myös diblomin "uroteostaan"!
Mahtaneeko lukijoissa olla joku joka muistaisi tuon herkun?
Tuo pässinpallivelli on sen kirjoittaneen läskisoosikokin oma oivallus, eikä velliä ole pässin kiveksistä tietojeni mukaan kainuussa enempää kuin muuallakaan tehty! Hauska huuli sinänsä! Vanha kokki kirjoitti:
Helsingisssä aikoinaan tarjosi herkutteleville herroille paistettuja pässinkiveksiä, jotka maistuvat aikatavalla miedolle kateenkorvalle, myös rakenne oli samankaltainen. Tuon annoksen syöjät saivat myös diblomin "uroteostaan"!
Mahtaneeko lukijoissa olla joku joka muistaisi tuon herkun?
Tuo pässinpallivelli on sen kirjoittaneen läskisoosikokin oma oivallus, eikä velliä ole pässin kiveksistä tietojeni mukaan kainuussa enempää kuin muuallakaan tehty! Hauska huuli sinänsä!Olihan tuo Motti niitä klassikoita, mutta en tullut koskaan tilanneeksi noita "Kalliovuorten ostereita".
Sitävastoin muistan syöneeni Motissa ensimmäisen kerran elämässäni vasikan munuaisia, liekitettyjä, sekä poronkielimousseta. Mousseta olen sen jälkeen itsekin tehnyt vaikka en saanutkaan siihen sitä samettisuutta, mitä Motin ruoassa oli.
Kukahan oli mestarina Motissa kultapäivinä - joku joka teki presidentilinnaankin muonat?
Ei ole enää Mottia - tilalla etninen ravintola Fez.- Vanha Kokki
crudo kirjoitti:
Olihan tuo Motti niitä klassikoita, mutta en tullut koskaan tilanneeksi noita "Kalliovuorten ostereita".
Sitävastoin muistan syöneeni Motissa ensimmäisen kerran elämässäni vasikan munuaisia, liekitettyjä, sekä poronkielimousseta. Mousseta olen sen jälkeen itsekin tehnyt vaikka en saanutkaan siihen sitä samettisuutta, mitä Motin ruoassa oli.
Kukahan oli mestarina Motissa kultapäivinä - joku joka teki presidentilinnaankin muonat?
Ei ole enää Mottia - tilalla etninen ravintola Fez.Wirenin Hulda, joka laittoi flambeeratut pässin munat Motin listalle, sillä ne olivat siellä jo muistini mukaan 60 luvulla.
En ole asiasta kylläkään varma, mutta Eero Mäkelä vainaalta sain aikoinaan joitakin valtioneuvoston päivällismenuita, oikein kultaisella leijonankuvalla koristeltuja ja tietysti ranskaksi!
Nuo listat, samoin kuin diplomi pässinkiveksien syönnistä on erään jo myymäni ravintolan seinällä kultaisissa kehyksissä muistoina! Vanha Kokki kirjoitti:
Wirenin Hulda, joka laittoi flambeeratut pässin munat Motin listalle, sillä ne olivat siellä jo muistini mukaan 60 luvulla.
En ole asiasta kylläkään varma, mutta Eero Mäkelä vainaalta sain aikoinaan joitakin valtioneuvoston päivällismenuita, oikein kultaisella leijonankuvalla koristeltuja ja tietysti ranskaksi!
Nuo listat, samoin kuin diplomi pässinkiveksien syönnistä on erään jo myymäni ravintolan seinällä kultaisissa kehyksissä muistoina!Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.
Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.
Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.Olla oikeassa tuon Wiljamin suhteen, enpä käy asiasta väittelemään.
Tekihän se Eero noita valtakunnan huippujuhlien "appeita" moneenkin tilaisuuteen. crudo kirjoitti:
Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.
Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.Hulda Wirén se oli et sillei hei! Crudo ilmeisesti googletellut taas omiaan, sillä Hulda tosiaan toi pässinkivekset Motin ruokalistalle jo 1950-luvulla et sillei hei! Huldahan oli ihan virallinen keittiömestari ja kuului jopa keittiömesujen arvostettuun kerhoon heti kerhon ensimmäisestä toimintavuodesta asti et sillei hei! Silloin eivät mesut tatuoineet itseään, sillä kengänkuva olisi tullut persuksille hyvin nopeasti sellaisille itsensä sotkijoille et sillei hei!
Tepon muistikuvien mukaan Wiljam Pyy toimi Motin keittiömestarina vain yhden vuoden. Syitä sille Teppo ei tässä rupea kellekään kertomaan. Sanotaanko näin, että vain vapaamuurari voi tietää sen et sillei hei!- Vanha kokki
teppo.moi kirjoitti:
Hulda Wirén se oli et sillei hei! Crudo ilmeisesti googletellut taas omiaan, sillä Hulda tosiaan toi pässinkivekset Motin ruokalistalle jo 1950-luvulla et sillei hei! Huldahan oli ihan virallinen keittiömestari ja kuului jopa keittiömesujen arvostettuun kerhoon heti kerhon ensimmäisestä toimintavuodesta asti et sillei hei! Silloin eivät mesut tatuoineet itseään, sillä kengänkuva olisi tullut persuksille hyvin nopeasti sellaisille itsensä sotkijoille et sillei hei!
Tepon muistikuvien mukaan Wiljam Pyy toimi Motin keittiömestarina vain yhden vuoden. Syitä sille Teppo ei tässä rupea kellekään kertomaan. Sanotaanko näin, että vain vapaamuurari voi tietää sen et sillei hei!Ovat olleet ja ovat edelleenkin hyvinkin suosittuja jopa huippukokkien piireissä!
Laivakokeilla se oikeastaan kuului jo asiaankin, sillä "seilorithan" tunnetaan nimenomaa juuri tatuoinneistaan.
Jos Teppo on kuullut TV ohjelmasta Top chef, hänen kannattaisi ehkä katsoa se, sillä nuo ohjelmassa vierailevat huippukokit ovat miltei järjestään tatuoituja!
Tepon tuttavapiiriin nähtävästikuuluu vain nuo alamaailman tyypit, jotka ovat "koristelleet" itsensä sörkassa lusiessaan!
- pikku2 kalla
ystävä nimeltään maija rantanen nyt jo 10v sitten edesmennyt, oli Motissa kylmäkkönä50-luvulla useamman vuoden. ravintoloitsijana oli Leo Salonen.Maija kertoi.laittaneensa useita alkuruokaannoksia poronkieltä ja sellerisalaattia .,sekin oli ollut suuri herrojen herkku. annoksen hinta olikorkea, olihan poro kallista MUTTA annoksessa ei ollutkaan poroa ,vaan sian kielistäse tehtiin. ja silläkin olisuuri merkitys ravintoloitsijan menestymiseen. Tämä pienenä juttuna Motista . Wiljam Pyy toimi usean vuoden Klaus Kurki hotelli ravintolassa. oli kunnia olla samaan aikaan siellä.OI NIITÄ AIKOJA
- oksennan
Hyi perkele
- Riitta Uuhi
Pässinkivekset varovasti paistettuina on jo sellaista löllöä, että en voi käsittää velliä. Aika erikoinen makuaisti täytyy olla, jos palleihin(kypsennettyihin) mieltyy.
- olisko motti ?
http://ahmija.blogspot.fi/2011/10/tulta-munille-liekitetyt-karitsan.html
http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=5/144
http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka/ravintola/motti_tuli_takaisin
PWT 14 Wiljam Pyy
ravintola Motti oli kulinaristien herkkupaikka ja monet valtiovieraat sekä ministerit tulivat herkkulounaille sekä illanistujaisiin – myös kuuluisat pässinkivekset oli suosittu ruokalaji – karhua – ja kaviaaria oli aina saatavilla
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/syojattaret-maistelivat-mukisematta-passinkivesta/57223/- Lanson
markamon eki oli motissa keittiömesuna vuosikaudet...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois
Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait1233742Riikka on siis suomalaisille velkaa 84 mrd
Jos kauhukabinetti istuu vaalikauden loppuun. Keskimäärin yli 20 miljardia uutta velkaa rikkaiden veronalennuksiin jokai312799Hei! Halusin vain kertoa.
En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso72725Sanna on suomalaisille siis velkaa 24 mrd euroa
Muistanette vielä kuinka Italian remonttirahoja perusteltiin sillä, että italialaiset ostaa suomalaisilta paidatkin pääl1322363Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?
Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani82224- 381746
Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen
Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es581126"Sanna Marinin kirja floppasi", kertoo eräs median otsikko
"Miljardien tappio - Sanna Marin vaikenee", kertoo toinen otsikko. Marin ei siis siinä kirjassaan kerro sanallakaan For821029Oot kyl rakas
Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t361020Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän
Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 75994