pässinpallivelli

läskisoosikokki

Onka kukaan syönyt pässinpallivelliä? Olen kuullut sitä syödyn ennen vanhaan ainakin Kainuussa.

13

1519

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskiä lotinaa

      on todellinen herrain herkku. Velliä en ole kuullut niistä tehdyn.

      • Vanha kokki

        Helsingisssä aikoinaan tarjosi herkutteleville herroille paistettuja pässinkiveksiä, jotka maistuvat aikatavalla miedolle kateenkorvalle, myös rakenne oli samankaltainen. Tuon annoksen syöjät saivat myös diblomin "uroteostaan"!
        Mahtaneeko lukijoissa olla joku joka muistaisi tuon herkun?

        Tuo pässinpallivelli on sen kirjoittaneen läskisoosikokin oma oivallus, eikä velliä ole pässin kiveksistä tietojeni mukaan kainuussa enempää kuin muuallakaan tehty! Hauska huuli sinänsä!


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Helsingisssä aikoinaan tarjosi herkutteleville herroille paistettuja pässinkiveksiä, jotka maistuvat aikatavalla miedolle kateenkorvalle, myös rakenne oli samankaltainen. Tuon annoksen syöjät saivat myös diblomin "uroteostaan"!
        Mahtaneeko lukijoissa olla joku joka muistaisi tuon herkun?

        Tuo pässinpallivelli on sen kirjoittaneen läskisoosikokin oma oivallus, eikä velliä ole pässin kiveksistä tietojeni mukaan kainuussa enempää kuin muuallakaan tehty! Hauska huuli sinänsä!

        Olihan tuo Motti niitä klassikoita, mutta en tullut koskaan tilanneeksi noita "Kalliovuorten ostereita".

        Sitävastoin muistan syöneeni Motissa ensimmäisen kerran elämässäni vasikan munuaisia, liekitettyjä, sekä poronkielimousseta. Mousseta olen sen jälkeen itsekin tehnyt vaikka en saanutkaan siihen sitä samettisuutta, mitä Motin ruoassa oli.

        Kukahan oli mestarina Motissa kultapäivinä - joku joka teki presidentilinnaankin muonat?

        Ei ole enää Mottia - tilalla etninen ravintola Fez.


      • Vanha Kokki
        crudo kirjoitti:

        Olihan tuo Motti niitä klassikoita, mutta en tullut koskaan tilanneeksi noita "Kalliovuorten ostereita".

        Sitävastoin muistan syöneeni Motissa ensimmäisen kerran elämässäni vasikan munuaisia, liekitettyjä, sekä poronkielimousseta. Mousseta olen sen jälkeen itsekin tehnyt vaikka en saanutkaan siihen sitä samettisuutta, mitä Motin ruoassa oli.

        Kukahan oli mestarina Motissa kultapäivinä - joku joka teki presidentilinnaankin muonat?

        Ei ole enää Mottia - tilalla etninen ravintola Fez.

        Wirenin Hulda, joka laittoi flambeeratut pässin munat Motin listalle, sillä ne olivat siellä jo muistini mukaan 60 luvulla.
        En ole asiasta kylläkään varma, mutta Eero Mäkelä vainaalta sain aikoinaan joitakin valtioneuvoston päivällismenuita, oikein kultaisella leijonankuvalla koristeltuja ja tietysti ranskaksi!
        Nuo listat, samoin kuin diplomi pässinkiveksien syönnistä on erään jo myymäni ravintolan seinällä kultaisissa kehyksissä muistoina!


      • Vanha Kokki kirjoitti:

        Wirenin Hulda, joka laittoi flambeeratut pässin munat Motin listalle, sillä ne olivat siellä jo muistini mukaan 60 luvulla.
        En ole asiasta kylläkään varma, mutta Eero Mäkelä vainaalta sain aikoinaan joitakin valtioneuvoston päivällismenuita, oikein kultaisella leijonankuvalla koristeltuja ja tietysti ranskaksi!
        Nuo listat, samoin kuin diplomi pässinkiveksien syönnistä on erään jo myymäni ravintolan seinällä kultaisissa kehyksissä muistoina!

        Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.

        Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.

        Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.

        Olla oikeassa tuon Wiljamin suhteen, enpä käy asiasta väittelemään.
        Tekihän se Eero noita valtakunnan huippujuhlien "appeita" moneenkin tilaisuuteen.


      • crudo kirjoitti:

        Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.

        Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.

        Hulda Wirén se oli et sillei hei! Crudo ilmeisesti googletellut taas omiaan, sillä Hulda tosiaan toi pässinkivekset Motin ruokalistalle jo 1950-luvulla et sillei hei! Huldahan oli ihan virallinen keittiömestari ja kuului jopa keittiömesujen arvostettuun kerhoon heti kerhon ensimmäisestä toimintavuodesta asti et sillei hei! Silloin eivät mesut tatuoineet itseään, sillä kengänkuva olisi tullut persuksille hyvin nopeasti sellaisille itsensä sotkijoille et sillei hei!

        Tepon muistikuvien mukaan Wiljam Pyy toimi Motin keittiömestarina vain yhden vuoden. Syitä sille Teppo ei tässä rupea kellekään kertomaan. Sanotaanko näin, että vain vapaamuurari voi tietää sen et sillei hei!


      • Vanha kokki
        teppo.moi kirjoitti:

        Hulda Wirén se oli et sillei hei! Crudo ilmeisesti googletellut taas omiaan, sillä Hulda tosiaan toi pässinkivekset Motin ruokalistalle jo 1950-luvulla et sillei hei! Huldahan oli ihan virallinen keittiömestari ja kuului jopa keittiömesujen arvostettuun kerhoon heti kerhon ensimmäisestä toimintavuodesta asti et sillei hei! Silloin eivät mesut tatuoineet itseään, sillä kengänkuva olisi tullut persuksille hyvin nopeasti sellaisille itsensä sotkijoille et sillei hei!

        Tepon muistikuvien mukaan Wiljam Pyy toimi Motin keittiömestarina vain yhden vuoden. Syitä sille Teppo ei tässä rupea kellekään kertomaan. Sanotaanko näin, että vain vapaamuurari voi tietää sen et sillei hei!

        Ovat olleet ja ovat edelleenkin hyvinkin suosittuja jopa huippukokkien piireissä!
        Laivakokeilla se oikeastaan kuului jo asiaankin, sillä "seilorithan" tunnetaan nimenomaa juuri tatuoinneistaan.
        Jos Teppo on kuullut TV ohjelmasta Top chef, hänen kannattaisi ehkä katsoa se, sillä nuo ohjelmassa vierailevat huippukokit ovat miltei järjestään tatuoituja!
        Tepon tuttavapiiriin nähtävästikuuluu vain nuo alamaailman tyypit, jotka ovat "koristelleet" itsensä sörkassa lusiessaan!


    • pikku2 kalla

      ystävä nimeltään maija rantanen nyt jo 10v sitten edesmennyt, oli Motissa kylmäkkönä50-luvulla useamman vuoden. ravintoloitsijana oli Leo Salonen.Maija kertoi.laittaneensa useita alkuruokaannoksia poronkieltä ja sellerisalaattia .,sekin oli ollut suuri herrojen herkku. annoksen hinta olikorkea, olihan poro kallista MUTTA annoksessa ei ollutkaan poroa ,vaan sian kielistäse tehtiin. ja silläkin olisuuri merkitys ravintoloitsijan menestymiseen. Tämä pienenä juttuna Motista . Wiljam Pyy toimi usean vuoden Klaus Kurki hotelli ravintolassa. oli kunnia olla samaan aikaan siellä.OI NIITÄ AIKOJA

    • oksennan

      Hyi perkele

    • Riitta Uuhi

      Pässinkivekset varovasti paistettuina on jo sellaista löllöä, että en voi käsittää velliä. Aika erikoinen makuaisti täytyy olla, jos palleihin(kypsennettyihin) mieltyy.

    • olisko motti ?

      http://ahmija.blogspot.fi/2011/10/tulta-munille-liekitetyt-karitsan.html

      http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=5/144

      http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka/ravintola/motti_tuli_takaisin
      PWT 14 Wiljam Pyy
      ravintola Motti oli kulinaristien herkkupaikka ja monet valtiovieraat sekä ministerit tulivat herkkulounaille sekä illanistujaisiin – myös kuuluisat pässinkivekset oli suosittu ruokalaji – karhua – ja kaviaaria oli aina saatavilla
      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/syojattaret-maistelivat-mukisematta-passinkivesta/57223/

      • Lanson

        markamon eki oli motissa keittiömesuna vuosikaudet...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      110
      2850
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2334
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1947
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1630
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1345
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      286
      1176
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      991
    Aihe