pässinpallivelli

läskisoosikokki

Onka kukaan syönyt pässinpallivelliä? Olen kuullut sitä syödyn ennen vanhaan ainakin Kainuussa.

13

1599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskiä lotinaa

      on todellinen herrain herkku. Velliä en ole kuullut niistä tehdyn.

      • Vanha kokki

        Helsingisssä aikoinaan tarjosi herkutteleville herroille paistettuja pässinkiveksiä, jotka maistuvat aikatavalla miedolle kateenkorvalle, myös rakenne oli samankaltainen. Tuon annoksen syöjät saivat myös diblomin "uroteostaan"!
        Mahtaneeko lukijoissa olla joku joka muistaisi tuon herkun?

        Tuo pässinpallivelli on sen kirjoittaneen läskisoosikokin oma oivallus, eikä velliä ole pässin kiveksistä tietojeni mukaan kainuussa enempää kuin muuallakaan tehty! Hauska huuli sinänsä!


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Helsingisssä aikoinaan tarjosi herkutteleville herroille paistettuja pässinkiveksiä, jotka maistuvat aikatavalla miedolle kateenkorvalle, myös rakenne oli samankaltainen. Tuon annoksen syöjät saivat myös diblomin "uroteostaan"!
        Mahtaneeko lukijoissa olla joku joka muistaisi tuon herkun?

        Tuo pässinpallivelli on sen kirjoittaneen läskisoosikokin oma oivallus, eikä velliä ole pässin kiveksistä tietojeni mukaan kainuussa enempää kuin muuallakaan tehty! Hauska huuli sinänsä!

        Olihan tuo Motti niitä klassikoita, mutta en tullut koskaan tilanneeksi noita "Kalliovuorten ostereita".

        Sitävastoin muistan syöneeni Motissa ensimmäisen kerran elämässäni vasikan munuaisia, liekitettyjä, sekä poronkielimousseta. Mousseta olen sen jälkeen itsekin tehnyt vaikka en saanutkaan siihen sitä samettisuutta, mitä Motin ruoassa oli.

        Kukahan oli mestarina Motissa kultapäivinä - joku joka teki presidentilinnaankin muonat?

        Ei ole enää Mottia - tilalla etninen ravintola Fez.


      • Vanha Kokki
        crudo kirjoitti:

        Olihan tuo Motti niitä klassikoita, mutta en tullut koskaan tilanneeksi noita "Kalliovuorten ostereita".

        Sitävastoin muistan syöneeni Motissa ensimmäisen kerran elämässäni vasikan munuaisia, liekitettyjä, sekä poronkielimousseta. Mousseta olen sen jälkeen itsekin tehnyt vaikka en saanutkaan siihen sitä samettisuutta, mitä Motin ruoassa oli.

        Kukahan oli mestarina Motissa kultapäivinä - joku joka teki presidentilinnaankin muonat?

        Ei ole enää Mottia - tilalla etninen ravintola Fez.

        Wirenin Hulda, joka laittoi flambeeratut pässin munat Motin listalle, sillä ne olivat siellä jo muistini mukaan 60 luvulla.
        En ole asiasta kylläkään varma, mutta Eero Mäkelä vainaalta sain aikoinaan joitakin valtioneuvoston päivällismenuita, oikein kultaisella leijonankuvalla koristeltuja ja tietysti ranskaksi!
        Nuo listat, samoin kuin diplomi pässinkiveksien syönnistä on erään jo myymäni ravintolan seinällä kultaisissa kehyksissä muistoina!


      • Vanha Kokki kirjoitti:

        Wirenin Hulda, joka laittoi flambeeratut pässin munat Motin listalle, sillä ne olivat siellä jo muistini mukaan 60 luvulla.
        En ole asiasta kylläkään varma, mutta Eero Mäkelä vainaalta sain aikoinaan joitakin valtioneuvoston päivällismenuita, oikein kultaisella leijonankuvalla koristeltuja ja tietysti ranskaksi!
        Nuo listat, samoin kuin diplomi pässinkiveksien syönnistä on erään jo myymäni ravintolan seinällä kultaisissa kehyksissä muistoina!

        Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.

        Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.

        Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.

        Olla oikeassa tuon Wiljamin suhteen, enpä käy asiasta väittelemään.
        Tekihän se Eero noita valtakunnan huippujuhlien "appeita" moneenkin tilaisuuteen.


      • crudo kirjoitti:

        Vaan olisiko ollut Wiljam Pyy, ovat ne sen verran vanhaa perua? Herrahan oli myös 60-luvun legendoita. Vaikka en minä noihin aikoihin vielä mitään ruoasta ymmärtänyt. Kyllä minun mottikäyntini on myöhäis-70-lukuista perua.

        Kyllä kai Mäkeläkin teki presidentinruokia - paljonkin.

        Hulda Wirén se oli et sillei hei! Crudo ilmeisesti googletellut taas omiaan, sillä Hulda tosiaan toi pässinkivekset Motin ruokalistalle jo 1950-luvulla et sillei hei! Huldahan oli ihan virallinen keittiömestari ja kuului jopa keittiömesujen arvostettuun kerhoon heti kerhon ensimmäisestä toimintavuodesta asti et sillei hei! Silloin eivät mesut tatuoineet itseään, sillä kengänkuva olisi tullut persuksille hyvin nopeasti sellaisille itsensä sotkijoille et sillei hei!

        Tepon muistikuvien mukaan Wiljam Pyy toimi Motin keittiömestarina vain yhden vuoden. Syitä sille Teppo ei tässä rupea kellekään kertomaan. Sanotaanko näin, että vain vapaamuurari voi tietää sen et sillei hei!


      • Vanha kokki
        teppo.moi kirjoitti:

        Hulda Wirén se oli et sillei hei! Crudo ilmeisesti googletellut taas omiaan, sillä Hulda tosiaan toi pässinkivekset Motin ruokalistalle jo 1950-luvulla et sillei hei! Huldahan oli ihan virallinen keittiömestari ja kuului jopa keittiömesujen arvostettuun kerhoon heti kerhon ensimmäisestä toimintavuodesta asti et sillei hei! Silloin eivät mesut tatuoineet itseään, sillä kengänkuva olisi tullut persuksille hyvin nopeasti sellaisille itsensä sotkijoille et sillei hei!

        Tepon muistikuvien mukaan Wiljam Pyy toimi Motin keittiömestarina vain yhden vuoden. Syitä sille Teppo ei tässä rupea kellekään kertomaan. Sanotaanko näin, että vain vapaamuurari voi tietää sen et sillei hei!

        Ovat olleet ja ovat edelleenkin hyvinkin suosittuja jopa huippukokkien piireissä!
        Laivakokeilla se oikeastaan kuului jo asiaankin, sillä "seilorithan" tunnetaan nimenomaa juuri tatuoinneistaan.
        Jos Teppo on kuullut TV ohjelmasta Top chef, hänen kannattaisi ehkä katsoa se, sillä nuo ohjelmassa vierailevat huippukokit ovat miltei järjestään tatuoituja!
        Tepon tuttavapiiriin nähtävästikuuluu vain nuo alamaailman tyypit, jotka ovat "koristelleet" itsensä sörkassa lusiessaan!


    • pikku2 kalla

      ystävä nimeltään maija rantanen nyt jo 10v sitten edesmennyt, oli Motissa kylmäkkönä50-luvulla useamman vuoden. ravintoloitsijana oli Leo Salonen.Maija kertoi.laittaneensa useita alkuruokaannoksia poronkieltä ja sellerisalaattia .,sekin oli ollut suuri herrojen herkku. annoksen hinta olikorkea, olihan poro kallista MUTTA annoksessa ei ollutkaan poroa ,vaan sian kielistäse tehtiin. ja silläkin olisuuri merkitys ravintoloitsijan menestymiseen. Tämä pienenä juttuna Motista . Wiljam Pyy toimi usean vuoden Klaus Kurki hotelli ravintolassa. oli kunnia olla samaan aikaan siellä.OI NIITÄ AIKOJA

    • oksennan

      Hyi perkele

    • Riitta Uuhi

      Pässinkivekset varovasti paistettuina on jo sellaista löllöä, että en voi käsittää velliä. Aika erikoinen makuaisti täytyy olla, jos palleihin(kypsennettyihin) mieltyy.

    • olisko motti ?

      http://ahmija.blogspot.fi/2011/10/tulta-munille-liekitetyt-karitsan.html

      http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=5/144

      http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka/ravintola/motti_tuli_takaisin
      PWT 14 Wiljam Pyy
      ravintola Motti oli kulinaristien herkkupaikka ja monet valtiovieraat sekä ministerit tulivat herkkulounaille sekä illanistujaisiin – myös kuuluisat pässinkivekset oli suosittu ruokalaji – karhua – ja kaviaaria oli aina saatavilla
      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/syojattaret-maistelivat-mukisematta-passinkivesta/57223/

      • Lanson

        markamon eki oli motissa keittiömesuna vuosikaudet...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      347
      2969
    2. Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä

      Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä
      Jälleensyntyminen
      301
      1463
    3. En kadu sitä, että kohtasin hänet

      mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n
      Ikävä
      84
      1292
    4. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      108
      1291
    5. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1275
    6. Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..

      ...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n
      Ikävä
      59
      1225
    7. Lapuan sanomissa käy rytinä

      Pistivät sitten päätoimittajan pihalle
      Lapua
      48
      1135
    8. Helena Koivu : Ja kohta mennään taas

      Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      78
      1037
    9. Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."

      Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa
      Tv-sarjat
      24
      931
    10. Oot ihana

      Toivottavasti nähdään sattumalta jonain kesäpäivänä♥️🥺🫂
      Ikävä
      33
      837
    Aihe