Ajattelin koittaa seuraavaa lampaan ulkofileen kanssa. Marinoin sen ensin yön yli marinadissa, johon tulee oliiviöljyä, pun.balsamicoa, valkosipulia ja tuoretta timjamia. Paistan filettä ensin uunissa folion sisällä miedossa lämpötilassa 100-125 astetta ja kun sisälämpötila viittaa roseeseen (68?) niin otan paistin pois uunista vetäytymään. Kun liha on vetäytynyt kunnolla niin leikkaan sen pihveiksi ja käytän aivan pikaisesti hyvin kuumalla parilalla, jolloin niihin saa tuoreen ja rapean paistopinnan.
Mille tällainen kuulostaisi? Onko jotain syytä, jonka takia ei ole järkevää tehdä peruskypsennystä ensin uunissa ja ottaa paistopinta jälkikäteen?
Ulkofileen paistaminen - Ensin uunissa ja sitten parilalle?
reif
3
722
Vastaukset
- reif
Hyvin onnistui - kiitos vinkeistä! :) Sisälämpötilan jätin vähän alemmaksi, olisiko ollut 65 ja folioin lihan vasta uunin jälkeen. Leikkasin vetäytyneet fileet ohuiksi pihveiksi, voitelin voisulalla ja laitoin todella kuumaan parilaan muutamiksi sekunneiksi. Lopputuloksessa yhdistyi erittäin mehevä rakenne ja tuore paistopinta.
- Pässi!
sait, kun minä en näe ainoatakaan?
- reif
Pässi! kirjoitti:
sait, kun minä en näe ainoatakaan?
Sepä siinä. ;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427065
- 323968
- 473401
- 412968
- 172746
- 372238
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472127- 402088