ranneliike ?

porkkanapää

Harjoittelin tässä etukäteen wappubileitä varten eggs benedikcteja (4 min), maku oli ihan kuten pitääkin mutta onko mitään vippaskonstia millä sen kananmunan saa pysymään nätisti paketissa ?
Oikea ranneliike ja nopea kaato kiehuvaan kattilaan vai miten saatte onnistumaan.

Liekkö sillä mitään merkitystä asiaan että nyt oli vain väkiviinaetikaa, ei valkoviinietikkaa... no
onhan se tietty ärmäkämpi aine mutta sitähän voi laittaa vähempi.
Kannmunat levisivät ja rakenne oli nauhamainen, ei pyöreähkö, kuten kuuluisi olla.

Tällä kertaa korvasin suolan ja mustapippurin mustaherukkasillillä (irtomyynnistä), se kyllä antaa
riittävästi makua , muutenkin varisin hyvää !!!. Ja voisi kuvitella että toimii wappuaamuna ;o)

6

723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Jolla uppomunat saa aika nätisti pysymään kuosissaan.
      Laita vesi tavalliseen paistinpannuun ja lisää tilkka väki-tai viinietikkaa. Riko useampi muna keittolautaselle
      ja kun vesi alkaa kiehua, valuta munat varovasti mahdollisimman lähellä veden pintaa pannulle.

      Laita vesi kiertävään liikkeeseen reikäkauhalla ja anna munien kypsyä haluamaasi kovuuteen.
      Nosta munat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
      Liika valkuainen jää lillumaan pannulle ja kaunis ohut valkuaiskerros jää peittämään keltuaiset munan muodon säilyessä melko tasaisena.

      Varmaan on muitakin keinoja, mutta näin minä olen tehnyt kun on uppomunia tarvittu!

      • Tällä ohjeella pitää testata. Paljonko laitat etikkaa suhteessa veteen ?
        Sanotaanko jos tekisi vaikka 6 kpl ensi alkuun.
        Mitä sinä muuten tarjoat noiden lsukkeena, jossain ohjeessa oli juustoa ja pekonia,
        siis kaikki tarjottuna paahtoleivän päältä ?

        Meinasin tehdä brunssin, jossa nämä oisivat vähän eri muodossa kun normaalisti, ja ideana
        se että jokainen saa koota sitten oman lautasellisen. (ei pöytiintrjoilua :o)

        Se mustaherukkasilli toimi kyllä hyvin mutta kaikkea muuta wappuun liittyvää ideaa
        otan mielenkiinnolla vastaan.

        Normaali nakki-perunasalaattilinjaa koitan vätellä....


      • porkkanapää kirjoitti:

        Tällä ohjeella pitää testata. Paljonko laitat etikkaa suhteessa veteen ?
        Sanotaanko jos tekisi vaikka 6 kpl ensi alkuun.
        Mitä sinä muuten tarjoat noiden lsukkeena, jossain ohjeessa oli juustoa ja pekonia,
        siis kaikki tarjottuna paahtoleivän päältä ?

        Meinasin tehdä brunssin, jossa nämä oisivat vähän eri muodossa kun normaalisti, ja ideana
        se että jokainen saa koota sitten oman lautasellisen. (ei pöytiintrjoilua :o)

        Se mustaherukkasilli toimi kyllä hyvin mutta kaikkea muuta wappuun liittyvää ideaa
        otan mielenkiinnolla vastaan.

        Normaali nakki-perunasalaattilinjaa koitan vätellä....

        Tervehdys - täällä elävien kirjoissa vaikka Teppo tappaa koittaakin.

        Uppomunat ovat aina hyvä juttu ja varsinkin vappubrunchillla. Klassinen näille on tuo Sauce Benedictine, joka itse tehtynä on tietysti hyvä lisäke. Muita soosseja ovat Mornay-kastike ja irlannissa aamupalalla tarjotaan eräänlaista pyttipannua: pieneksi hakattua keitettyä perunaa, sipulia ja pekoninmuruja paistettuna munien kaverina. Valuvasta keltuaisesta tulee tietysti soossi.

        Mutta teeppä seuraava: uppokeitä ensin munat ja tee benediktiinikastike - itse tahi pussista - ja laita sen lisukkeeksi pilkottua savulohta, kaprista ja aivan pieneksi silputtua punasipulia maun mukaan. Saat silloin Eggs Royalen, joka on Kanadan herkkuja käsittääkseni ja muistaakseni. Jos kaapista löytyy vielä sardellia, niin siitä vielä pieni käärö savulohisilpun päälle. Paljon en uuden maailman ruoista perusta, mutta nämä uppomunajutut lisäkkeineen ne osaavat vaikka ranskalaista peruahan nekin ovat.

        Vieraat kiittävät, jos ymmärätävät hyvän päälle.


    • munaakka

      voi käyttää, vaikka peltipurkista molemmat päät pois, se kattilaan ja muna sinne sisään sitten.

      • Vanha kokki

        On hiukan vaikea määrittää, kun en ole sitä koskaan mitannut, mutta olisikohan litraa kohden pari rkl.

        Olen tehnyt benediktiiniläis munat aikatavalla perinteisesti, eli paahtoleivälle käristettyä savukinkkua ja sen päälle uppomuna jonka päälle valutetaan hollandaisekastiketta terästettynä ripauksella cayennepippuria ja sitruunamehua.
        Crudolla näyttää olevan hieman mutkikkaampia ohjeita, ovat varmaan hyviäkin.

        Crudo hei, tuo Teppo on todellinen "perskärpänen" ja oikea yleissekoitin, on hyvin valitettavaa ettei tuollaista tyyppiä voida kertakaikkiaan poistaa sivuilta, niinkuin ovat hänen profiilinsa poistaneet.
        Sälli kehuu itse poistaneensa sen, mutta silloinhan siinä lukisi, että käyttäjä on poistanut profiilinsa, eikä kuten nyt, Käyttäjän profiili on poistettu! Tuo kaiketi kertoo jotain tyypistä?!

        Taisin osua kovasti arkaan paikkaan, kun kuvailin häntä aikoinaan kuivan kesän oravaksi ja kuitenkin kundi on luullakseni uhrannut perintörahansa ja hirvittävän määrän hikeänsä kehonrakennukseen, kuvassa näkyvin onnettomin tuloksin.


      • Vanha kokki kirjoitti:

        On hiukan vaikea määrittää, kun en ole sitä koskaan mitannut, mutta olisikohan litraa kohden pari rkl.

        Olen tehnyt benediktiiniläis munat aikatavalla perinteisesti, eli paahtoleivälle käristettyä savukinkkua ja sen päälle uppomuna jonka päälle valutetaan hollandaisekastiketta terästettynä ripauksella cayennepippuria ja sitruunamehua.
        Crudolla näyttää olevan hieman mutkikkaampia ohjeita, ovat varmaan hyviäkin.

        Crudo hei, tuo Teppo on todellinen "perskärpänen" ja oikea yleissekoitin, on hyvin valitettavaa ettei tuollaista tyyppiä voida kertakaikkiaan poistaa sivuilta, niinkuin ovat hänen profiilinsa poistaneet.
        Sälli kehuu itse poistaneensa sen, mutta silloinhan siinä lukisi, että käyttäjä on poistanut profiilinsa, eikä kuten nyt, Käyttäjän profiili on poistettu! Tuo kaiketi kertoo jotain tyypistä?!

        Taisin osua kovasti arkaan paikkaan, kun kuvailin häntä aikoinaan kuivan kesän oravaksi ja kuitenkin kundi on luullakseni uhrannut perintörahansa ja hirvittävän määrän hikeänsä kehonrakennukseen, kuvassa näkyvin onnettomin tuloksin.

        Ja kiitosta ohjeista sdekä Crudo että Vanha kokki.

        Kastike pitää tässä esimiastattaa testiryhmäläisillä ennen h-hetkeä.. :o)
        Hollandaisea tulee aika harvoin väsättyä itse kun pussista saa niin näppärästi tehtyä,
        mutta pitänee kokeilla sekin.

        Tuosta Teposta-- ei siis todellakaan kannata välittää.
        Aikansa se on minullekkin täällä räksyttänyt mutta olen ottanut saman periaatteen
        kun koirien kouluttamisessa.
        Kun niille tylysti kääntää selkänsä niin jossain vaiheessa se haukkuminen loppuu.
        Mitään makupaloja ei pidä antaa; esim vastata viestiin, koska sitten tuommoiset luulee
        että heidän asioista oisi jollain tavalla kiinnostunut.

        Teppo tai kloonit tai muut kissan hännän nostajat kannattaa tosiaan jättää omaan
        ala-arvoisuuteensa, ei maksa vaivaa katkoa kynsiään reagoimalla mitenkään näihin
        juttuihin.

        Mukavaa viikonloppua molemmille, toivottavasti tuhkaa tulee taivaalta---
        kasvimaan kohdalle kiitos :o))


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2154
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1388
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1280
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1009
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      940
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      659
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    Aihe