Harjoittelin tässä etukäteen wappubileitä varten eggs benedikcteja (4 min), maku oli ihan kuten pitääkin mutta onko mitään vippaskonstia millä sen kananmunan saa pysymään nätisti paketissa ?
Oikea ranneliike ja nopea kaato kiehuvaan kattilaan vai miten saatte onnistumaan.
Liekkö sillä mitään merkitystä asiaan että nyt oli vain väkiviinaetikaa, ei valkoviinietikkaa... no
onhan se tietty ärmäkämpi aine mutta sitähän voi laittaa vähempi.
Kannmunat levisivät ja rakenne oli nauhamainen, ei pyöreähkö, kuten kuuluisi olla.
Tällä kertaa korvasin suolan ja mustapippurin mustaherukkasillillä (irtomyynnistä), se kyllä antaa
riittävästi makua , muutenkin varisin hyvää !!!. Ja voisi kuvitella että toimii wappuaamuna ;o)
ranneliike ?
6
736
Vastaukset
- Vanha kokki
Jolla uppomunat saa aika nätisti pysymään kuosissaan.
Laita vesi tavalliseen paistinpannuun ja lisää tilkka väki-tai viinietikkaa. Riko useampi muna keittolautaselle
ja kun vesi alkaa kiehua, valuta munat varovasti mahdollisimman lähellä veden pintaa pannulle.
Laita vesi kiertävään liikkeeseen reikäkauhalla ja anna munien kypsyä haluamaasi kovuuteen.
Nosta munat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
Liika valkuainen jää lillumaan pannulle ja kaunis ohut valkuaiskerros jää peittämään keltuaiset munan muodon säilyessä melko tasaisena.
Varmaan on muitakin keinoja, mutta näin minä olen tehnyt kun on uppomunia tarvittu!Tällä ohjeella pitää testata. Paljonko laitat etikkaa suhteessa veteen ?
Sanotaanko jos tekisi vaikka 6 kpl ensi alkuun.
Mitä sinä muuten tarjoat noiden lsukkeena, jossain ohjeessa oli juustoa ja pekonia,
siis kaikki tarjottuna paahtoleivän päältä ?
Meinasin tehdä brunssin, jossa nämä oisivat vähän eri muodossa kun normaalisti, ja ideana
se että jokainen saa koota sitten oman lautasellisen. (ei pöytiintrjoilua :o)
Se mustaherukkasilli toimi kyllä hyvin mutta kaikkea muuta wappuun liittyvää ideaa
otan mielenkiinnolla vastaan.
Normaali nakki-perunasalaattilinjaa koitan vätellä....porkkanapää kirjoitti:
Tällä ohjeella pitää testata. Paljonko laitat etikkaa suhteessa veteen ?
Sanotaanko jos tekisi vaikka 6 kpl ensi alkuun.
Mitä sinä muuten tarjoat noiden lsukkeena, jossain ohjeessa oli juustoa ja pekonia,
siis kaikki tarjottuna paahtoleivän päältä ?
Meinasin tehdä brunssin, jossa nämä oisivat vähän eri muodossa kun normaalisti, ja ideana
se että jokainen saa koota sitten oman lautasellisen. (ei pöytiintrjoilua :o)
Se mustaherukkasilli toimi kyllä hyvin mutta kaikkea muuta wappuun liittyvää ideaa
otan mielenkiinnolla vastaan.
Normaali nakki-perunasalaattilinjaa koitan vätellä....Tervehdys - täällä elävien kirjoissa vaikka Teppo tappaa koittaakin.
Uppomunat ovat aina hyvä juttu ja varsinkin vappubrunchillla. Klassinen näille on tuo Sauce Benedictine, joka itse tehtynä on tietysti hyvä lisäke. Muita soosseja ovat Mornay-kastike ja irlannissa aamupalalla tarjotaan eräänlaista pyttipannua: pieneksi hakattua keitettyä perunaa, sipulia ja pekoninmuruja paistettuna munien kaverina. Valuvasta keltuaisesta tulee tietysti soossi.
Mutta teeppä seuraava: uppokeitä ensin munat ja tee benediktiinikastike - itse tahi pussista - ja laita sen lisukkeeksi pilkottua savulohta, kaprista ja aivan pieneksi silputtua punasipulia maun mukaan. Saat silloin Eggs Royalen, joka on Kanadan herkkuja käsittääkseni ja muistaakseni. Jos kaapista löytyy vielä sardellia, niin siitä vielä pieni käärö savulohisilpun päälle. Paljon en uuden maailman ruoista perusta, mutta nämä uppomunajutut lisäkkeineen ne osaavat vaikka ranskalaista peruahan nekin ovat.
Vieraat kiittävät, jos ymmärätävät hyvän päälle.
- munaakka
voi käyttää, vaikka peltipurkista molemmat päät pois, se kattilaan ja muna sinne sisään sitten.
- Vanha kokki
On hiukan vaikea määrittää, kun en ole sitä koskaan mitannut, mutta olisikohan litraa kohden pari rkl.
Olen tehnyt benediktiiniläis munat aikatavalla perinteisesti, eli paahtoleivälle käristettyä savukinkkua ja sen päälle uppomuna jonka päälle valutetaan hollandaisekastiketta terästettynä ripauksella cayennepippuria ja sitruunamehua.
Crudolla näyttää olevan hieman mutkikkaampia ohjeita, ovat varmaan hyviäkin.
Crudo hei, tuo Teppo on todellinen "perskärpänen" ja oikea yleissekoitin, on hyvin valitettavaa ettei tuollaista tyyppiä voida kertakaikkiaan poistaa sivuilta, niinkuin ovat hänen profiilinsa poistaneet.
Sälli kehuu itse poistaneensa sen, mutta silloinhan siinä lukisi, että käyttäjä on poistanut profiilinsa, eikä kuten nyt, Käyttäjän profiili on poistettu! Tuo kaiketi kertoo jotain tyypistä?!
Taisin osua kovasti arkaan paikkaan, kun kuvailin häntä aikoinaan kuivan kesän oravaksi ja kuitenkin kundi on luullakseni uhrannut perintörahansa ja hirvittävän määrän hikeänsä kehonrakennukseen, kuvassa näkyvin onnettomin tuloksin. Vanha kokki kirjoitti:
On hiukan vaikea määrittää, kun en ole sitä koskaan mitannut, mutta olisikohan litraa kohden pari rkl.
Olen tehnyt benediktiiniläis munat aikatavalla perinteisesti, eli paahtoleivälle käristettyä savukinkkua ja sen päälle uppomuna jonka päälle valutetaan hollandaisekastiketta terästettynä ripauksella cayennepippuria ja sitruunamehua.
Crudolla näyttää olevan hieman mutkikkaampia ohjeita, ovat varmaan hyviäkin.
Crudo hei, tuo Teppo on todellinen "perskärpänen" ja oikea yleissekoitin, on hyvin valitettavaa ettei tuollaista tyyppiä voida kertakaikkiaan poistaa sivuilta, niinkuin ovat hänen profiilinsa poistaneet.
Sälli kehuu itse poistaneensa sen, mutta silloinhan siinä lukisi, että käyttäjä on poistanut profiilinsa, eikä kuten nyt, Käyttäjän profiili on poistettu! Tuo kaiketi kertoo jotain tyypistä?!
Taisin osua kovasti arkaan paikkaan, kun kuvailin häntä aikoinaan kuivan kesän oravaksi ja kuitenkin kundi on luullakseni uhrannut perintörahansa ja hirvittävän määrän hikeänsä kehonrakennukseen, kuvassa näkyvin onnettomin tuloksin.Ja kiitosta ohjeista sdekä Crudo että Vanha kokki.
Kastike pitää tässä esimiastattaa testiryhmäläisillä ennen h-hetkeä.. :o)
Hollandaisea tulee aika harvoin väsättyä itse kun pussista saa niin näppärästi tehtyä,
mutta pitänee kokeilla sekin.
Tuosta Teposta-- ei siis todellakaan kannata välittää.
Aikansa se on minullekkin täällä räksyttänyt mutta olen ottanut saman periaatteen
kun koirien kouluttamisessa.
Kun niille tylysti kääntää selkänsä niin jossain vaiheessa se haukkuminen loppuu.
Mitään makupaloja ei pidä antaa; esim vastata viestiin, koska sitten tuommoiset luulee
että heidän asioista oisi jollain tavalla kiinnostunut.
Teppo tai kloonit tai muut kissan hännän nostajat kannattaa tosiaan jättää omaan
ala-arvoisuuteensa, ei maksa vaivaa katkoa kynsiään reagoimalla mitenkään näihin
juttuihin.
Mukavaa viikonloppua molemmille, toivottavasti tuhkaa tulee taivaalta---
kasvimaan kohdalle kiitos :o))
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?
Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot5853879Muuttaisiko viesti mitään
Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j483318- 382801
Valpuri Nykänen elokapina
Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.662759Oon vähän ihastunut suhun nainen
Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)192144- 322091
Se että tavattiin
Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni121967- 291865
Oot pala mun sielua
Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my171810Hei T........
Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu471759