Ruokia, joita syöt usein

pulska

Hei!

Tässä laihdutuksen kuluessa olen huomannut, että olen jämähtänyt aika yksipuoleiseen ruokavalioon, ja joka kauppareissulla koriin päätyvät ne samat tuotteet. Olisi kiva, jos voisitte listata sellaisia ruokia (kevyitä tietenkin), joita itse syötte usein, ja mitä tyypillinen ostoskorinne sisältää!

Itse syön viikottain näitä:

aamu-/ilta-/välipalaksi: rasvaton jogurtti tai viili, maitorahka ananaksella tai marjoilla, kaurapuuro, lasten hedelmäsoseet, sokeriton mehukeitto, hedelmät, pinaattilätyt, itse maustetut täysjyvänuudelit, salaatti, joka sisältää tomaattia, kurkkua, salaattia ja rasvatonta raejuustoa, maustettu mustapippurilla

sitten taas varsinaisina aterioina tulee vedettyä usein näitä:

Wokvihanneksia ja täysjyväriisiä

Täysjyväpasta ja tomaattikastike: paistetaan pannulla sipulia, kaadetaan joukkoon tölkki tomaattimurskaa, herkkusieniä ja soijarouhetta, maustetaan pippurilla ja oreganolla ja annetaan hautua

Laiskoina päivinä valmistuotteita: Pirkan mikropizza välimeren kasvikset (pakaste), 300 kcal
Terran tomaatti-basilika-pasta-ateria, n. 420 kcal koko pussillisessa, erittäin täyttävä!
Pirkan sienirisotto (pakaste), yhdessä annoksessa reilu 300 kcal (yhdessä pussissa kaksi melko pientä annosta)

Kuten voi ehkä päätellä, niin olen kasvissyöjä, mutta kaikenlaiset ruokalistat olisivat tervetulleita!

6

959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasvissyöjä___

      Täälläkin kasvissyöjä ja tavoitteena - 10 kiloa veks : ) Melko samalta näyttää sinunkin ruokalistat, mutta välillä on kiva kokeilla muutakin.

      Omia lempparikasvisruokia on esim. papugulassi, soijasuikalestroganoff, erilaiset risotot (esim. munakoisorisotto), yrttiset tomaattiset tai kevytkermapohjaiset kasvispastat jotka on yksinkertaisia valmistaa (Yks on tällainen: tomaattimurskaa,tomaattipyrettä, sipulia, kesäkurpitsaa (ehdoton lemppari), paprikaa, tomaattia ja sitten tuota tumman pastan kanssa ja mausteeksi kastikkeeseen vaikka mustapippuria, suolaa ja italialaisia jotain yrttejä esim. basilika,oregano,timjami) yms.. Bataattikeitot ja kasvissosekeitot on hyviä kuten myös kasvispihvit (voi tehdä vaikka punajuurestakin) Löydän usein hyviä kasvisruokareseptejä ja pistän niitä ylös ja kasvisruoka kevyenä ei tarkoita pelkästään wokkeja. Vaikka tofuvokki hyvin maustettuna on hyvää. Soijarouheesta saa hyviä kastikkeita aikaiseksi.
      Chili sin carne on hyvää muuten kanssa ja kannattaa kokeilla. Bataatista saa kaikkia jänniä ruokia, esim. semmonen intialaistyylinen curryhommeli jos iskee niin bataateista ja linsseistä saa hyvän padan. Kannattaa hakea ohjeita netistä.

      http://kiloklubi.fi/reseptit/ Tuolta löytyy kevyitä kasvisruokia. Kun olet kasvissyöjä niin kannattaa varmaan lisätä ruokavalioon soijaa, tofua (kokeilepa hakea noilla sanoilla reseptejä Kiloklubista), rautapitoisia linssejä yms.. Pähkinöistä ja siemenistä saisi hyvin terveellisiä kasvisrasvoja ja niitä voi lisätä vaikka mysliin (myslin voi muuten tehdä itsekin) tai syödä sellaisenaan. Pinjansiemenet on hyviä salaatissa esim. paahdettuina.

      Salaattiin saa vaihtelua fetalla, oliiveilla,lisäämällä esim. viinirypäleitä välillä salaattiin. Tykkään kokeilla erilaisia salaatteja mutta monesti tulee vaan ostettua pakastevihanneksia. : D

      Kokeilepa myös esim. smoothieita. Eli marjoja vaan sörssäät sauvasekoittimella yms.., lisäät rasvatonta maitoa ja vaikka rahkaa. Kuitupitoisuutta saa vehnäleseillä tai kauraleseillä.

      Kun haluan herkutella niin herkuttelen yleensä itsetehdyillä sorbeteilla, hedelmäsalaattikin on hyvää kuten myös noi smoothiet.

      • pulska

        Kiitos hirveästi näistä vinkeistä ja linkistä! Täytyykin laittaa kauppalista ihan uuteen uskoon, ja nyt ainoa ongelma on, mitä noista kokeilisin ensin.


    • salaattilautanen

      näyttää mullakin tuo ruokalista. Tosin minä syön lihatuotteitakin.Olen monesti ajatellut että olis ihan mukava kokeilla pelkkää kasvis juttua,mutta ei kai siinä pelkillä kasviksilla mennä :/ Varmaankin netistä löytyis kasvisruoka ohjeita.Pitääki muuten etsiskellä.
      Salaatti on sen verran erilaista minulla että laitan siihen kapriksia ja maustettuja fetajuustopaloja,tietysti niitä kaikista kevyitä :D

    • Panhandle

      Keitot, keitot ja vielä kerran keitot! Teen mielelläni ison kattilallisen keittoa kerralla, ja siitä sitten syödään monta päivää, ja osa pakastetaan, jos keitto sellaisen kestää (perunaa sisältävät eivät kokemukseni mukaan kestä). Tämän talven löytö oli linssikeitto, jonka ohje oli Kodin Kuvalehdessä. Siihen tulee linssien lisäksi sipulia, perunaa ja porkkanaa, ja kaikki nämä (pieninä paloina) kuullotetaan ensin öljyssä ennen nesteen lisäämistä. Nesteeksi käytetään paseerattua tomaattia ja kasvislientä, ja vähän ennen juuresten kypsymistä lisätään linssit.

      Yksi suosikki on purjo-perunakeitto, joka tehdään kasvisliemipohjaan ilman kerma- yms. lisukkeita. Isoon kattilalliseen käytän yhden keltasipulin, yhden ison purjon tai kaksi keskikokoista ja noin kuusi suurehkoa perunaa. Pilkotaan, keitetään pehmeiksi, soseutetaan, maustetaan pippurilla ja timjamilla, tarvittaessa suolalla.

      Porkkanasosekeitto lienee kaikille tuttu. Siitä tulee ruokaisampaa ja maukkaampaa, kun siihen lisää fetaa, osan ennen soseuttamista, loppupaketin murustelee keiton päälle.

      Laiskan päivän ruoka minulla on tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti. Käytän siihen kaksi isoa tomaattia, 125 gramman paketin mozzarellaa, puoli ruukullista basilikaa ja lorauksen oliiviöljyä.

    • Itse olen huomannut, että jos en syö tarpeeksi proteiinipitoista ruokaa (ja siis sehän ei välttämättä tarkoita lihaa) olen jatkuvasti nälkäinen. Jos pupeltaa koko ajan jotain, mutta ei syö kunnon ateriaa, tulee kaloreitakin päivän mitään reippaasti enemmän.

      Itse en missään nimessä aio alkaa karppaamaan, rakastan leipää liikaa :) Mutta olen yrittänyt kiinnittää viimeaikoina huomiota siihen, että proteiinia tulisi syötyä tarpeeksi. Ja niinä päivinä, kun en syö tarpeeksi tukevaa ateriaa, tulee tosiaan naposteltua ja nälkä on koko ajan.

    • "Kakkakuulia"

      puolukkahillowa ! Kasvisjuures mausteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe