pekoni

ööö?

Pitääkö pekoni paistaa ennenkö laittaa pizzaan päälle?

18

10706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todellakaan

      paistathan sinä kuitenkin pizzan

      • wgh

        Jos pekonin paistaa, siitä tulee rapeaa ja ainakin mielestäni todella hyvää. Useimmat pizzeriat eivät paista pekonia etukäteen (Pizza Hut poikkeuksena), joten se on vaaleanpunaista löysää mössöä, yök. Mutta kukin makunsa mukaan, että pidätkö löysästä vai rapeasta.


    • Voihan sen paistaa, koskapa kotikonstein siitä ei saa millään pizzan päällä rapeaa. Mutta jos paistat pizzasi uuni täysillä ja grillivastuksen alla, ei asiassa ole suurempaa huolta - kyllä se paistuu.

      Hyvä tapa on kuitenkin paistaa se rapeaksi erikseen grillivastuksen alla, uunipannulla talouspaperin päällä ja sitten ripotella pekoninmurut kuuman pizzan päälle. Leviää tasaisemmin ja säilyttää rapeutensa.

      • ohikulkija vain

        Talouspaperi syttyy tuleen jos lykkäät sen grillivastuksen alle!


      • ohikulkija vain kirjoitti:

        Talouspaperi syttyy tuleen jos lykkäät sen grillivastuksen alle!

        Kyllä se syttyy, jos tyrkkää aivan vastukseen kiinni, mutta voihan sen etäisyyttä vähän säädellä ja ainakin minulla on vastuksessakin lämmönsäätö, jolla saa tulikuumaa pienemmälle.

        Tunnustan kyllä, että kerran olen itsekin kärvännyt pekonit, joten järkeä ja varovaisuutta.


      • ohikulkija vain
        crudo kirjoitti:

        Kyllä se syttyy, jos tyrkkää aivan vastukseen kiinni, mutta voihan sen etäisyyttä vähän säädellä ja ainakin minulla on vastuksessakin lämmönsäätö, jolla saa tulikuumaa pienemmälle.

        Tunnustan kyllä, että kerran olen itsekin kärvännyt pekonit, joten järkeä ja varovaisuutta.

        Syttyy vaikkei tunkisi kiinni vastukseenkaan vaan kauemmaksi, kokemusta on.

        Parempi laittaa vaikka alle lasivuoka jonne rasvat tippuu kuin jotain paperia tunkea grillivastuksen alle.


      • VAROITUS......

        Tuo vinkkihän on täysin sairas, ajattele jos jollakin syttyy tulipalon tuon seurauksena.

        EI SIIS MISSÄÄN NIMESSÄ TALOUSPAPERIA UUNIIN!!!!!!!


      • Fiksuuuuuuuuuuuu
        VAROITUS...... kirjoitti:

        Tuo vinkkihän on täysin sairas, ajattele jos jollakin syttyy tulipalon tuon seurauksena.

        EI SIIS MISSÄÄN NIMESSÄ TALOUSPAPERIA UUNIIN!!!!!!!

        Kuka nuija laittaa TALOUSPAPERIA uuniin??!! LEIVINPAPERIA, TOLLOT!!!!!!


    • Kahdesta eri syystä, uunissa sitä ei saa niin rapeaksi kun esipaistettuna pannulla
      ja jos uunissa ei riitä tehot (kuten minun uunivanhuksessa) niin tulos on aika
      äklö rasvainen puoliraaka pekoni.

      Olen suosinut pizzassa sitä valmista pekonirouhetta, sen kanssa onnistuu paremmin varsinkin
      jos on vähänkään kiire ruoanlaiton kanssa.

      Jos on aikaa niin amerikanpekonia "tönköksi" paistettuna, eli sen pitää haarukalla nostettaessa
      pysyä pystyssä iteksiään, silloin mielestäni kypsyys on sopiva.
      Jos meinaat laittaa herkkusieniä pizzaan niin viipaloi tuoreet herkkusienet (tässä on munakannel
      kätevä apuväline) ja freesaile niitä kuumassa pekoninrasvassa ennne pizzaan laittoa.

      Lisäksi paprikasuikaletta purkista, artisokan sydämiä ja mozzarellaa. Nami.

    • Ko Ni

      ensin vähän aikaa mikrossa talouspaperin päällä ja sitten pekoni pizzaan piiloon eli juuston alle ja uuniin!

    • Rapea rouskuu

      Minä ainakin paista pekonin ja sen jälkeen laitan sitä pizzaan.
      Pekonin tulee olla sellaista rapeaksi paistettua, eikä pehmeää ja paistamatonta.

      • yöks

        Älä laita pekonia ollenkaan, se on pahan makuista!


    • veetil:

      Kyllähän kaikki kotikokit tietävät, että pekoni pitää paistaa miedolla lämmöllä. Eli jos laitat sen raakana kuumaan uuniin, niin tulee kyllä aika huono tulos että kaikki rasva jää ruokaan. Kannattaa paistaa sitä pekonia etukäteen, ja vaikka tehdä siitä sitten murskaa, jonka ripottelee pizzaan.

    • bacon123

      voi jeesus tätä suomalaisten kokkailua. 'rapea' pekoni ! käyttäkää sitten hapankorppua suolalla maustettuna, tulee halvemmaksi. pekonia ei kuulu paistaa niin rapeaksi että se katkeaa tai murenee. siitä lähtee maku. rasvaa kuuluu olla näkyvissä hiukan, tämä on pekonin maun ominaisuus. eli juuri se possun hyvän makuinen rasva minkä te kärtsäätte pois. alkuperäisesti pekoni on pistetty kylmälle paistinpannulle ja sitten lämpö kovalle, sitten näppi tuntumalla ottaa pois pannulta kun se on oman makunsa mukainen. mutta ei missään nimessä paisteta kuivaksi korpuksi !!!

    • a or b

      a) paista ennen, jos laitat isona siivuna (sitkeää ellei rapeaa)
      b) ei tarvitse paistaa, jos laitat sen pieneksi hakattuna

    • jenssön

      Justiin testasin raakana ja silputtuna pakastepizzan päälle. Raportoin kohta miten käv.

    • naamanen

      Minä paiston pekonin paloina, valutin talouspaperin päällä ja laiton pizzaan päällimmäiseksi. Suussa sulavan hyvää :)

    • Mita sina sanoa

      Mä paistan pekonin erikseen pieninä murusina ja ripottelen heti pizzan paistamisen jälkeen päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      399
      8656
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      168
      3001
    3. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      15
      1383
    4. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      76
      1028
    5. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      68
      1017
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      26
      961
    7. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      61
      933
    8. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      923
    9. Sano nyt kiertääkö

      Huhut meistä tai jostain muusta?
      Ikävä
      65
      870
    10. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      73
      864
    Aihe