Pitääkö pekoni paistaa ennenkö laittaa pizzaan päälle?
pekoni
18
10666
Vastaukset
- todellakaan
paistathan sinä kuitenkin pizzan
- wgh
Jos pekonin paistaa, siitä tulee rapeaa ja ainakin mielestäni todella hyvää. Useimmat pizzeriat eivät paista pekonia etukäteen (Pizza Hut poikkeuksena), joten se on vaaleanpunaista löysää mössöä, yök. Mutta kukin makunsa mukaan, että pidätkö löysästä vai rapeasta.
Voihan sen paistaa, koskapa kotikonstein siitä ei saa millään pizzan päällä rapeaa. Mutta jos paistat pizzasi uuni täysillä ja grillivastuksen alla, ei asiassa ole suurempaa huolta - kyllä se paistuu.
Hyvä tapa on kuitenkin paistaa se rapeaksi erikseen grillivastuksen alla, uunipannulla talouspaperin päällä ja sitten ripotella pekoninmurut kuuman pizzan päälle. Leviää tasaisemmin ja säilyttää rapeutensa.- ohikulkija vain
Talouspaperi syttyy tuleen jos lykkäät sen grillivastuksen alle!
ohikulkija vain kirjoitti:
Talouspaperi syttyy tuleen jos lykkäät sen grillivastuksen alle!
Kyllä se syttyy, jos tyrkkää aivan vastukseen kiinni, mutta voihan sen etäisyyttä vähän säädellä ja ainakin minulla on vastuksessakin lämmönsäätö, jolla saa tulikuumaa pienemmälle.
Tunnustan kyllä, että kerran olen itsekin kärvännyt pekonit, joten järkeä ja varovaisuutta.- ohikulkija vain
crudo kirjoitti:
Kyllä se syttyy, jos tyrkkää aivan vastukseen kiinni, mutta voihan sen etäisyyttä vähän säädellä ja ainakin minulla on vastuksessakin lämmönsäätö, jolla saa tulikuumaa pienemmälle.
Tunnustan kyllä, että kerran olen itsekin kärvännyt pekonit, joten järkeä ja varovaisuutta.Syttyy vaikkei tunkisi kiinni vastukseenkaan vaan kauemmaksi, kokemusta on.
Parempi laittaa vaikka alle lasivuoka jonne rasvat tippuu kuin jotain paperia tunkea grillivastuksen alle. - VAROITUS......
Tuo vinkkihän on täysin sairas, ajattele jos jollakin syttyy tulipalon tuon seurauksena.
EI SIIS MISSÄÄN NIMESSÄ TALOUSPAPERIA UUNIIN!!!!!!! - Fiksuuuuuuuuuuuu
VAROITUS...... kirjoitti:
Tuo vinkkihän on täysin sairas, ajattele jos jollakin syttyy tulipalon tuon seurauksena.
EI SIIS MISSÄÄN NIMESSÄ TALOUSPAPERIA UUNIIN!!!!!!!Kuka nuija laittaa TALOUSPAPERIA uuniin??!! LEIVINPAPERIA, TOLLOT!!!!!!
Kahdesta eri syystä, uunissa sitä ei saa niin rapeaksi kun esipaistettuna pannulla
ja jos uunissa ei riitä tehot (kuten minun uunivanhuksessa) niin tulos on aika
äklö rasvainen puoliraaka pekoni.
Olen suosinut pizzassa sitä valmista pekonirouhetta, sen kanssa onnistuu paremmin varsinkin
jos on vähänkään kiire ruoanlaiton kanssa.
Jos on aikaa niin amerikanpekonia "tönköksi" paistettuna, eli sen pitää haarukalla nostettaessa
pysyä pystyssä iteksiään, silloin mielestäni kypsyys on sopiva.
Jos meinaat laittaa herkkusieniä pizzaan niin viipaloi tuoreet herkkusienet (tässä on munakannel
kätevä apuväline) ja freesaile niitä kuumassa pekoninrasvassa ennne pizzaan laittoa.
Lisäksi paprikasuikaletta purkista, artisokan sydämiä ja mozzarellaa. Nami.- Ko Ni
ensin vähän aikaa mikrossa talouspaperin päällä ja sitten pekoni pizzaan piiloon eli juuston alle ja uuniin!
- Rapea rouskuu
Minä ainakin paista pekonin ja sen jälkeen laitan sitä pizzaan.
Pekonin tulee olla sellaista rapeaksi paistettua, eikä pehmeää ja paistamatonta.- yöks
Älä laita pekonia ollenkaan, se on pahan makuista!
- veetil:
Kyllähän kaikki kotikokit tietävät, että pekoni pitää paistaa miedolla lämmöllä. Eli jos laitat sen raakana kuumaan uuniin, niin tulee kyllä aika huono tulos että kaikki rasva jää ruokaan. Kannattaa paistaa sitä pekonia etukäteen, ja vaikka tehdä siitä sitten murskaa, jonka ripottelee pizzaan.
- bacon123
voi jeesus tätä suomalaisten kokkailua. 'rapea' pekoni ! käyttäkää sitten hapankorppua suolalla maustettuna, tulee halvemmaksi. pekonia ei kuulu paistaa niin rapeaksi että se katkeaa tai murenee. siitä lähtee maku. rasvaa kuuluu olla näkyvissä hiukan, tämä on pekonin maun ominaisuus. eli juuri se possun hyvän makuinen rasva minkä te kärtsäätte pois. alkuperäisesti pekoni on pistetty kylmälle paistinpannulle ja sitten lämpö kovalle, sitten näppi tuntumalla ottaa pois pannulta kun se on oman makunsa mukainen. mutta ei missään nimessä paisteta kuivaksi korpuksi !!!
- a or b
a) paista ennen, jos laitat isona siivuna (sitkeää ellei rapeaa)
b) ei tarvitse paistaa, jos laitat sen pieneksi hakattuna - jenssön
Justiin testasin raakana ja silputtuna pakastepizzan päälle. Raportoin kohta miten käv.
- naamanen
Minä paiston pekonin paloina, valutin talouspaperin päällä ja laiton pizzaan päällimmäiseksi. Suussa sulavan hyvää :)
- Mita sina sanoa
Mä paistan pekonin erikseen pieninä murusina ja ripottelen heti pizzan paistamisen jälkeen päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l3942842Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata762239Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.1121785Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f1921499- 771472
- 271447
- 1091445
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva191323- 801287
Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois401256