Sattui silmiini haljakka kala 3 e /kg ja siitäpä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/145864/Paistetut kuoreet
kapakala -uunissa kuivattaminen -miten ???
http://wikikko.info/wiki/Kalaruokaohjeita
kuore tuo halveksittu
8
3226
Vastaukset
- Vanha kokki
Pidetään oikein norssijuhlia, joissa väelle tarjotaan eritavoin valmistettua norssia. Näin esimerkiksi merikarvialla vuosittain.
Monille pelkkä norssin haju on jo niin etova kokemus että jopa norssin tippuminen kalaverkosta veneen pohjalle aiheuttaa ankaran siivousreaktion, sillä haju tarttuu välittömästi.
Toiset pitävät norssista, toiset taas eivät, norssin kohdalla kyse on hyvin paljolti lähinnä hajuasioista!Vähäpoikana oli jokavuotinen tapahtuma Lavian Karhijärvellä kuoreen lippoaminen. Lieneekö enää kuoretta järvessä saatikka lipottavaksi asti?
Hajun muistan hyvin vaan maun vielä paremmin - voissa pannulla paistettuna olivat herkkua.
Kuoretta lipottiin myös kuivattavaksi. Siitä tehtiin kuorevelliä, johon käytettiin kuivattua kuoretta, mutta enin osa kuivakuoreesta meni käsittääkseni eläinten rehuksi, muun talvirehun lisäksi.- vois kokeilla
crudo kirjoitti:
Vähäpoikana oli jokavuotinen tapahtuma Lavian Karhijärvellä kuoreen lippoaminen. Lieneekö enää kuoretta järvessä saatikka lipottavaksi asti?
Hajun muistan hyvin vaan maun vielä paremmin - voissa pannulla paistettuna olivat herkkua.
Kuoretta lipottiin myös kuivattavaksi. Siitä tehtiin kuorevelliä, johon käytettiin kuivattua kuoretta, mutta enin osa kuivakuoreesta meni käsittääkseni eläinten rehuksi, muun talvirehun lisäksi. - frittikuore
vois kokeilla kirjoitti:
Kuoreelta kun nappasee pään pois, (se hajurauhanen sijaitsee siinä niskassa) niin saa muikun veroista syömistä. Lohikalahan se kuorekin on ja friteerattuna aivan oivallista illanistujaismurkinaa, isot kannattaa fileoida samaan tapaan kuin silakat ja paistella pihveinä.
- Vanha kokki
frittikuore kirjoitti:
Kuoreelta kun nappasee pään pois, (se hajurauhanen sijaitsee siinä niskassa) niin saa muikun veroista syömistä. Lohikalahan se kuorekin on ja friteerattuna aivan oivallista illanistujaismurkinaa, isot kannattaa fileoida samaan tapaan kuin silakat ja paistella pihveinä.
Haisee jo veneeseen nostettunakin tai siinä lipossa, eli haavissa!
Rasvainen ja hyvä kala muuten mutta todella vähän arvostettu juuri tuon ominaishajunsa vuoksi ja ennenkaikkea sen hajun tarttumisesta. - ei paha
Vanha kokki kirjoitti:
Haisee jo veneeseen nostettunakin tai siinä lipossa, eli haavissa!
Rasvainen ja hyvä kala muuten mutta todella vähän arvostettu juuri tuon ominaishajunsa vuoksi ja ennenkaikkea sen hajun tarttumisesta.mutta niskat nurin kättelys. Se hajurauhanen sijaitsee kidusten alla ( Ota kullankeltainen mäti talteen).
Ruskista kalat . Uusia perunoita, voisulaa, tilliä, pippuria, merisuolaa. Ei pidot parane
- kuharar
kuoretta pitää saada joka kevät. Pannulla paistettuna paraskala-ruoka.
- olipa kerran herkku
Vanhastaan Saksasta tulleena muistan hyvinkin sodanjälkeiset ajat, kun ei ollut juuri mitään syötävä ja siten saatiin jostain joesta nostettua merikuoretta, muistakseni lähes sillin kokoisia. Äitini kun paistoi niitä toiselta taholta saadussa raa'assa kalamaksaöjyssä, kyllä oli herkku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k542409Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖281759Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt701434Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me2381320- 1191154
Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.13990Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu11963vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos23948- 68933
- 59856