Eli mikä on paras tapa? Saako liha jäädä vähän punaiseksi vai ihan valkoiseksi astiko pitäisi kypsentää? Jos ekaks ruskistaa lihan pannulla nopeasti ja sit laittais vaikka folion sisään uuniin. Kauanko sitä pitäisi uunissa käyttää ja millä asteilla?
Porsaan sisäfileen
9
7535
Vastaukset
- kypsäksi
lihankoosta riippuu kauanko uunissa!
Jos paistat ensin, niin kääri sitten TIUKASTI folioon (kuten karkki) ja laita uuniin noin 170 asteeseen ja uunissa mennee koosta riippuen 20-30 minuuttia.
Onnistuu samalla lailla myös grillissä - yläritilällä foliokääreessä haudutusTänä päivänä kun possunfile on niin vähärasvaista ja kaikki rasva pakkaa olemaan kuorittu sen pinnasta talteen, on aina vaarana sen kypsentäminen läpikypsäksi eli kuivaksi. Siinä mielessä vanhat sanonnat siitä, että sianliha aina paistetaan kypsäksi on jo vähän suhteellinen käsite. En oikein usko, että elämme enää kovin suuressa trikiinivaarassa kuten ennen, jolloin tuo kokin ohje on annettu.
Tuolla lämmöllä pitäisin kuitenkin tuon enimäisajan uunissa, varsinkin kun file on fooliokääreessä. Jos liha on ilman fooliota uunipannulla, nostaisin lämmön peräti kahteensataan ja pitäisin silloin vain 20 minuuttia. Tällöin pintaan muodostuu ainakin vähän makuaineita eikä liha kuitenkaan vielä kuivu. Possunfile on niin peijakkaan mautonta evästä ilman paistopintaa ja mausteita.
Riippuen tietysti lihan koosta kuten ohjeessa oikein mainitaan.- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Tänä päivänä kun possunfile on niin vähärasvaista ja kaikki rasva pakkaa olemaan kuorittu sen pinnasta talteen, on aina vaarana sen kypsentäminen läpikypsäksi eli kuivaksi. Siinä mielessä vanhat sanonnat siitä, että sianliha aina paistetaan kypsäksi on jo vähän suhteellinen käsite. En oikein usko, että elämme enää kovin suuressa trikiinivaarassa kuten ennen, jolloin tuo kokin ohje on annettu.
Tuolla lämmöllä pitäisin kuitenkin tuon enimäisajan uunissa, varsinkin kun file on fooliokääreessä. Jos liha on ilman fooliota uunipannulla, nostaisin lämmön peräti kahteensataan ja pitäisin silloin vain 20 minuuttia. Tällöin pintaan muodostuu ainakin vähän makuaineita eikä liha kuitenkaan vielä kuivu. Possunfile on niin peijakkaan mautonta evästä ilman paistopintaa ja mausteita.
Riippuen tietysti lihan koosta kuten ohjeessa oikein mainitaan.Puuttua keskusteluun siinä mielessä, että olen joskus noita potsin sisäfileitä paistellut kokonaisina ja suikaleina jos minkälaisina, niin lähtökohta on kuitenkin se, että sianliha ei ole hyvää puolikypsänä, vaan enintään hieman roseena. Ei ole tarpeen kypentää sian sisäfilettä uunissa, enempää kuin foliossakaan, koska
kyseisen ruhon osa yleensä on halkaisijaltaan paksuimmastakin kohdalta vain n. 5 sm. ja ohenee toiseen päähän.
Kokonaisen sisäfileen paistoon riittää mainiosti pelkkä grillilevy, paistinpannu tai grillin ritilä, ja kohtuullinen lämpö, jotta liha ei kärähdä pinnaltaan.
Kypsyyttä voi tarkistella välillä tuikkaamalla paksumpaa päätä veitsen kärjellä ja jos sieltä nousee kirkas neste on filee valmis syötäväksi. Hieman roseena possun sisäfilee on ihan kelpo syötävää, kypsänä broilerin rintaleikkeen luokkaa, eli styroxia! - näin on asiat
Vanha kokki kirjoitti:
Puuttua keskusteluun siinä mielessä, että olen joskus noita potsin sisäfileitä paistellut kokonaisina ja suikaleina jos minkälaisina, niin lähtökohta on kuitenkin se, että sianliha ei ole hyvää puolikypsänä, vaan enintään hieman roseena. Ei ole tarpeen kypentää sian sisäfilettä uunissa, enempää kuin foliossakaan, koska
kyseisen ruhon osa yleensä on halkaisijaltaan paksuimmastakin kohdalta vain n. 5 sm. ja ohenee toiseen päähän.
Kokonaisen sisäfileen paistoon riittää mainiosti pelkkä grillilevy, paistinpannu tai grillin ritilä, ja kohtuullinen lämpö, jotta liha ei kärähdä pinnaltaan.
Kypsyyttä voi tarkistella välillä tuikkaamalla paksumpaa päätä veitsen kärjellä ja jos sieltä nousee kirkas neste on filee valmis syötäväksi. Hieman roseena possun sisäfilee on ihan kelpo syötävää, kypsänä broilerin rintaleikkeen luokkaa, eli styroxia!Marinoin possun valkoviinietikassa ja dijon-sinapissa. Paahdan pinnan voissa. Laitan paistomittarin kylkeen ja tökkään lihan uuniin. Otan fileen pois uunista kun mittarin näyttää 60-63 astetta ja annan possun asettua foliossa. Leikkaan ohuita siivuja. Possufilee on huomattavasti parempaa, kun sen jättäää aavistuksen punaiseksi sisältä. Nuoren polven kokit tämän toki tietävätkin huippuravintoloita myöten.
- Helsingin herrasmies
crudo kirjoitti:
Tänä päivänä kun possunfile on niin vähärasvaista ja kaikki rasva pakkaa olemaan kuorittu sen pinnasta talteen, on aina vaarana sen kypsentäminen läpikypsäksi eli kuivaksi. Siinä mielessä vanhat sanonnat siitä, että sianliha aina paistetaan kypsäksi on jo vähän suhteellinen käsite. En oikein usko, että elämme enää kovin suuressa trikiinivaarassa kuten ennen, jolloin tuo kokin ohje on annettu.
Tuolla lämmöllä pitäisin kuitenkin tuon enimäisajan uunissa, varsinkin kun file on fooliokääreessä. Jos liha on ilman fooliota uunipannulla, nostaisin lämmön peräti kahteensataan ja pitäisin silloin vain 20 minuuttia. Tällöin pintaan muodostuu ainakin vähän makuaineita eikä liha kuitenkaan vielä kuivu. Possunfile on niin peijakkaan mautonta evästä ilman paistopintaa ja mausteita.
Riippuen tietysti lihan koosta kuten ohjeessa oikein mainitaan.Toivon mukaan sekopäinen viestisi poistetaan ensitilassa!
- rererert
näin on asiat kirjoitti:
Marinoin possun valkoviinietikassa ja dijon-sinapissa. Paahdan pinnan voissa. Laitan paistomittarin kylkeen ja tökkään lihan uuniin. Otan fileen pois uunista kun mittarin näyttää 60-63 astetta ja annan possun asettua foliossa. Leikkaan ohuita siivuja. Possufilee on huomattavasti parempaa, kun sen jättäää aavistuksen punaiseksi sisältä. Nuoren polven kokit tämän toki tietävätkin huippuravintoloita myöten.
Nimimerkille, että paahtaminen ja paistaminen on kaksi eri toimenpidettä.
Paahtaminen on loistelämmössä tapahtuvaa paistaminen kosketuslämmössä.
Siis paistat lihan pinnan pannulla voissa. Mitä eroa on roseella ja aavistuksella punaista?
Kysyy vanhankoulun kokki? Helsingin herrasmies kirjoitti:
Toivon mukaan sekopäinen viestisi poistetaan ensitilassa!
Voinet myöskin perustella, mitä "sekopäistä" tuossa viestissä oli?
- demofani-72
rererert kirjoitti:
Nimimerkille, että paahtaminen ja paistaminen on kaksi eri toimenpidettä.
Paahtaminen on loistelämmössä tapahtuvaa paistaminen kosketuslämmössä.
Siis paistat lihan pinnan pannulla voissa. Mitä eroa on roseella ja aavistuksella punaista?
Kysyy vanhankoulun kokki?paahtamisella tarkoitankin tietenkin paahtovoita.
aavistuksen punaisella tarkoitan roseeta. - demofani-82
demofani-72 kirjoitti:
paahtamisella tarkoitankin tietenkin paahtovoita.
aavistuksen punaisella tarkoitan roseeta.nimimerkin piti olla
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po2127460- 572912
- 1902327
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101733Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.1591694Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke201386- 741240
Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,381173Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä271155Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty501029