Tämä on venäläistä alkuperää oleva kesäinen keitto suolakurkuista. Kurkkujen kuuluisi todella olla suolakurkkuja jo keittoon lisäätävän liemenkin vuoksi, mutta olenpa tehnyt tämän kerran ranskalaisista pikkukurkuistakin (conichon) ja ihan hyvä tuli. Kuuluisiko tämä myös kasvisruokiin vai mihin? Laitoin tänne kun tämän toinen oleellinen asia on myös tuo kanaliemen käyttö. Rassolnik-reseptejä on monia - kuten hyvistä keitoista aina - mutta tämä edustaa ehkä sitä alkuperäisempää puolta. Monet rassolnik-resepteistä ovat seljanka- tai vihanneskeittotyyppisiä vähän erehdyttävästi.
Tämä on myös kuuluisa venäläinen krapularuoka - monet pitkän vodkalounaan jäämät on tällä hoidettu pois ja saatu uusi päivä ja ehtoo alulle.
Kanalientä litra - hyvä tulee, jos itse keittää; jos ei viitsi, niin käytä kanafondia
4 suolakurkkua ja niitä ranskalaisia, isompia, purkillinen. Jos sinulla on kurkkupurkissa lientä, niin lorauta sitä keittoon ja maistele, pidätkö siitä. Kurkkuliemi on kyllä oleellinen osa tätä keittoa.
1 dl riisiä. Jotkut käyttävät tattari- tai ohrasuurimoita ja saahan niillä enemmän ja ruokaisempaa tunnelmaa
Vihannekset - porkkana, 2 kpl ja sipuli, 1 kpl. Tähän voi kyllä lisätä ihan muitakin vihanneksia: palsternakkaa, selleriä, lanttua jne.
1-2 rl etikkaa
Mausteet - laakerinlehti, mustapippuri
Päälle - suolan kanssa murskattua valkosipulia sekoitettuna oliiviöljyyn sekä silputtua persiljaa ja/tai tilliä
Kuumenna kanaliemi, pilko porkkana ja sipuli ja muut mahdolliset juurekset ja lisää liemeen. Lisää riisi ja laakerinlehti, pippuroi ja keitä kunnes riisi ja juurekset ovat kypsähköjä. Lisää pieneksi pilkottu kurkku ja etikka ja jatka keittämistä vielä tovi, jotta maut tasaantuvat itse keitossa. Ennen etikan lisäystä maista keittoa, josko etikkaa tarvitaankaan, varsinkin, jos lorautit onnellisesti kurkunlientä? Sen tulisi kyllä tuntua selvästi, mutta ei liikaa.
Pilko persilja ja tilli ja hierrä valkosipuli - 1-2 kynttä - suolan kanssa tahnaksi ja lisää vajaaseen desiin oliiviöljyä.
Lisää persilja ja tilli kuumaan keittoon, kiehauta vielä kerran ja annostele lautaselle. Annoksen päälle lirautetaan maun mukaan valkosipuloitua öljyä.
Tätä tarjotaan myös lisäämällä keittoon liotettuja ja erikseen keitettyjä/paistettuja munuaisia pienittynä tai paistintähteitä, jolloin rassolnikia käytetään ikäänkuin hyvänä keittopohjana muille aineille.
Rassolnik
2
1616
Vastaukset
- Tears down vm-82
mutta varmasti hyvää. Zakuskatkin on hienoja. Mulla on menossa pyrkimys, jossa kerran viikossa syötäisiin jotakin etnistä ruokaa. Esim. lauantaina tai ihan jopa sunnuntaina. Lapsetkin varmasti pitäisivät tällaisesta päivästä. (itselläni ei ole) kaikenlisäksi tuo ruoka oli kanssa laihisruoka ja sisälsi hyviä rasvoja. Miksei kotoinen perinneruokakin sopisi tähän kategoriaan.
Omista etnisistä ruokaresepteistä suosikki on ranskalainen salaatinkastike:
1/2 dl öljyä
2 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria ja suolaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
ripaus valkopippuria
ruohosipulia jos on saatavilla
Ainekset sekoitetaan ja kaadetaan esim. tomaattisipulisalaatin päälle
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614428KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1523291Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?552560Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492554- 1102285
- 241893
- 241681
- 301626
- 1691540
- 361275