Miksi syödä ulkomaalaista ruokaa?

suomikokki

Suomessakin on hyvää ruokaa joten miksi syödä ulkomaalaista ruokaa? toki joskus voi käydä ulkona syömässä erimaalaista ruokaa mutta monet halveksivat suomalaista ruokaa vaikka se on hyvää.

Tässä on tiettyjä suomalaisruokia mitä voi vaikka maistattaa ulkomaalaiselle sillä nämä ovat suomalaista ruokaa:

Hernekeitto

Muusi ja Lihapullat

Spagetti ja Jauhelihakastike

Poronkäristys

Mykyrokka

Kalakukko

Pyttipannu

Makaroonilaatikko

Maksalaatikko

Perunavelli

Veriletut

Joulukinkku

Kinkkukiusaus

Karjalanpaisti

11

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietinpä vain

      Spagetti ja jauhelihakastike siis suomalaista ruokaa?? :DDDD

      Mikä tekee ruuan suomalaiseksi ja mikä erimaalaiseksi? Raaka-aineet? Missä se tehdään? Kuka sen tekee?
      Jos menen kiinalaiseen ravintolaan, ja syön vaikka wokattuja kasviksia, jotka ovat kaikki kotimaisia, onko se ruoka suomalaista vai ulkomaalaista? Jos taas teen kotona ruokaa jossa raaka-aineista suurin osa on tuotuja, onko se sitten ulkomaalaista vai suomalaista ruokaa? Jos paistan tanskalaisen kinkun jouluna niin onko se siksi suomalaista kun se on joulukinkku? Mitenkä määrittelet tämän suomalaisen ja ulkomaisen ruuan?

    • En oikein ymmärtänyt, mitä halusit tuolla sanoa - suomalaisia ruokia vai suomalaisia raaka-aineitako halusit suosia?

      Tuossa sinun listassasi ei ole juurikaan yhtään, jota voisi täydellä sydämellä kutsua "suomalaiseksi ruoaksi". Ehkä vain poronkäristys (=saamelaista perimää), mykyrokka (=Pohjois-Savo), kalakukko (=Savo-Karjala), maksalaatikko (=koko Suomi!), karjalanpaisti (=tuolla nimellä ei kulkenut edes vanhassa Karjalassa) ovat sellaisia ruokia, joille ei nyt löydy aivan selvää vastinetta muissa ruokakulttuureissa. Kaikki muut ruoat ovat lainaa muualta; vai mitä "suomalaista" on spagetissa jauhelihakastikkeella?

      Tarkoitat varmaan ruokia, joita Suomessa yleisesti tehdään valtaosin suomalaisista raka-aineista? Siinä mielessä listasi on osin oikea, mutta kuka oikeasti valmistaa poronkäristystä, mykyrokkaa, kalakukkoa, maksalaatikkoa, perunavelliä, verilettuja - tai joulukinkkua muulloin kuin Jouluna? Saatikka tarjoaisi niitä vierailleen, puhumattakoon, että ne maistuisivat. No, poronkäristys, kalakukko ja kinkku Jouluna ovat kyllä hyviä.

      Tosin tuolla kriteerillä listalle saa panna kalapuikot, pizzan, ranskanpotut, hampurilaisen, lihasopan, perunat ja jauhelihasoossin, pastan yms. Kaikki yleisesti syötäviä ja suomalaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia Suomessa. Ja monta muuta samankaltaista - löytyen myös tuolta ns. fine diningin puolelta aivan yhtä mainittavia ruokia, mutta ei ehkä aivan samassa muodossa kuin yleisesti kotikeittiössä tehdään.

      Kovin vähän on meillä yleisesti vielä nykyään käytössä olevaa, hyvää perinnettä. Soisin kyllä löytyvän paljon enemmän - ja erityisesti karjalaisista ruoista ja kalapuolelta niitä löytyisikin.

      Kotimaisten raaka-aineitten käyttö ja lähiruoka ovat tietysti aina kannatettavia asioita, mutta vain silloin milloin niitä on saatavissa riittävän laadukkaina ja edullisesti. Hinta-laatu-suhde ratkaisee - huonoa ei kalliilla hinnalla hampaat irvessä kannata syödä. Olkoonkin kuinka kotimaista.

    • chick-food

      Taste like shit!

    • Miksei muka voisi

      syödä 'ulkomaalaista' tai ehkä oikeaoppisemmin pitäisi sanoa vierasperäisiä ruokia? Meidän kahden kulttuurin perheessä ei ainakaan yksikään noista mainitsemistasi niin sanotusti nappaa.

      Kyllä jää monista makuelämyksistä paitsi, jos pitäytyy pelkästään suomalaisen keittiön antimissa!

      Kuten muutkin ovat huomanneet, tuo spagetti ja jauhelihakastikehan se varsin perisuomalaista onkin :D

    • Suomikeittiömestaaja

      Se onkin ihan hyvää, onhan se Italiasta peräisin. Pyttipannu (Ruotsi) menettelee myös. Makaronilaatikkoa, maksalaatikkoa, myyrokkaa, perunavelliä tai verilettuja ei valkoinen mies syö, ovat ne mistä tahansa peräisin.

      Miksi pitäisi syödä pahaa ruokaa vain siksi, että se on jonkin maalaista? (Jos yleensä on!)

    • iDiod

      Miksi pitää olla tyhmä?

    • georgesmiley

      Mainitusta luettelosta jauhiskastike on vilahtanut meidän listallamme, rankasti muunneltuna sekin, mutta muu on täyttä soopaa.

      Tai. Mikäs tossa. Syökää rauhassa - meille kun toi Välimeren keittiö on tutumpi juttu, ja paljon halvemmaksi tulee.
      Tossa muuten yhdellä palstalla kauhisteltiin Kotipizzan uusia sikahintokja! Minä' kauhistelin että kuka perkele ostaa sellaista skeidaa tosihirveeseen hintaan, kun yhden pizzan duunaa itse valmiiksi 10 minuutissa -ja kännylaskukin säästyy.
      Onks tää nykyisten nuorten aikuisten joukko jo sillä tasolla ettei osaa edes itse pitsaansa tehdä? Tarkoittaa sitten kai samaa kuin että Juhla Mokan valmistuskin tekee tiukkaa?
      Mitä nämä 23-25:t yleensä oikein syövät? Vai syövätkö mitään?

    • suomalaisista

      raaka-aineista saa hyviä ruokia itse valmistamalla. Mausteita voi käyttää oman maun mukaan. Raaka-aineet ovat edullisia esim. uudet perunat maksoivat 65 senttiä kilo.

      • sound12

        Perunat ovat espanjasta tuotu suomeen. Ei ole alkuperäinen Suomi tuote-


      • tarkkuutta tietoihin
        sound12 kirjoitti:

        Perunat ovat espanjasta tuotu suomeen. Ei ole alkuperäinen Suomi tuote-

        etkö tosiaan tiedä kuinka potut rantautivat tänne Pommerin sodan päätteeksi?


      • tarkkuutta tietoihin kirjoitti:

        etkö tosiaan tiedä kuinka potut rantautivat tänne Pommerin sodan päätteeksi?

        Ja missä sitten on tuo Pommeri?

        Osin Saksan itäisessä osassa, valtaosin Puolassa. Siellä on Pommern, mistä perunat meille tuotiin ensimmäisen kerran 1700-luvun puolivälissä. Tuontikamaa kaikki tyynni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      22
      2997
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2587
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1453
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1340
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1241
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      989
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      883
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      806
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      27
      645
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      59
      611
    Aihe