Suomessakin on hyvää ruokaa joten miksi syödä ulkomaalaista ruokaa? toki joskus voi käydä ulkona syömässä erimaalaista ruokaa mutta monet halveksivat suomalaista ruokaa vaikka se on hyvää.
Tässä on tiettyjä suomalaisruokia mitä voi vaikka maistattaa ulkomaalaiselle sillä nämä ovat suomalaista ruokaa:
Hernekeitto
Muusi ja Lihapullat
Spagetti ja Jauhelihakastike
Poronkäristys
Mykyrokka
Kalakukko
Pyttipannu
Makaroonilaatikko
Maksalaatikko
Perunavelli
Veriletut
Joulukinkku
Kinkkukiusaus
Karjalanpaisti
Miksi syödä ulkomaalaista ruokaa?
11
750
Vastaukset
- mietinpä vain
Spagetti ja jauhelihakastike siis suomalaista ruokaa?? :DDDD
Mikä tekee ruuan suomalaiseksi ja mikä erimaalaiseksi? Raaka-aineet? Missä se tehdään? Kuka sen tekee?
Jos menen kiinalaiseen ravintolaan, ja syön vaikka wokattuja kasviksia, jotka ovat kaikki kotimaisia, onko se ruoka suomalaista vai ulkomaalaista? Jos taas teen kotona ruokaa jossa raaka-aineista suurin osa on tuotuja, onko se sitten ulkomaalaista vai suomalaista ruokaa? Jos paistan tanskalaisen kinkun jouluna niin onko se siksi suomalaista kun se on joulukinkku? Mitenkä määrittelet tämän suomalaisen ja ulkomaisen ruuan? En oikein ymmärtänyt, mitä halusit tuolla sanoa - suomalaisia ruokia vai suomalaisia raaka-aineitako halusit suosia?
Tuossa sinun listassasi ei ole juurikaan yhtään, jota voisi täydellä sydämellä kutsua "suomalaiseksi ruoaksi". Ehkä vain poronkäristys (=saamelaista perimää), mykyrokka (=Pohjois-Savo), kalakukko (=Savo-Karjala), maksalaatikko (=koko Suomi!), karjalanpaisti (=tuolla nimellä ei kulkenut edes vanhassa Karjalassa) ovat sellaisia ruokia, joille ei nyt löydy aivan selvää vastinetta muissa ruokakulttuureissa. Kaikki muut ruoat ovat lainaa muualta; vai mitä "suomalaista" on spagetissa jauhelihakastikkeella?
Tarkoitat varmaan ruokia, joita Suomessa yleisesti tehdään valtaosin suomalaisista raka-aineista? Siinä mielessä listasi on osin oikea, mutta kuka oikeasti valmistaa poronkäristystä, mykyrokkaa, kalakukkoa, maksalaatikkoa, perunavelliä, verilettuja - tai joulukinkkua muulloin kuin Jouluna? Saatikka tarjoaisi niitä vierailleen, puhumattakoon, että ne maistuisivat. No, poronkäristys, kalakukko ja kinkku Jouluna ovat kyllä hyviä.
Tosin tuolla kriteerillä listalle saa panna kalapuikot, pizzan, ranskanpotut, hampurilaisen, lihasopan, perunat ja jauhelihasoossin, pastan yms. Kaikki yleisesti syötäviä ja suomalaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia Suomessa. Ja monta muuta samankaltaista - löytyen myös tuolta ns. fine diningin puolelta aivan yhtä mainittavia ruokia, mutta ei ehkä aivan samassa muodossa kuin yleisesti kotikeittiössä tehdään.
Kovin vähän on meillä yleisesti vielä nykyään käytössä olevaa, hyvää perinnettä. Soisin kyllä löytyvän paljon enemmän - ja erityisesti karjalaisista ruoista ja kalapuolelta niitä löytyisikin.
Kotimaisten raaka-aineitten käyttö ja lähiruoka ovat tietysti aina kannatettavia asioita, mutta vain silloin milloin niitä on saatavissa riittävän laadukkaina ja edullisesti. Hinta-laatu-suhde ratkaisee - huonoa ei kalliilla hinnalla hampaat irvessä kannata syödä. Olkoonkin kuinka kotimaista.- chick-food
Taste like shit!
- Miksei muka voisi
syödä 'ulkomaalaista' tai ehkä oikeaoppisemmin pitäisi sanoa vierasperäisiä ruokia? Meidän kahden kulttuurin perheessä ei ainakaan yksikään noista mainitsemistasi niin sanotusti nappaa.
Kyllä jää monista makuelämyksistä paitsi, jos pitäytyy pelkästään suomalaisen keittiön antimissa!
Kuten muutkin ovat huomanneet, tuo spagetti ja jauhelihakastikehan se varsin perisuomalaista onkin :D - Suomikeittiömestaaja
Se onkin ihan hyvää, onhan se Italiasta peräisin. Pyttipannu (Ruotsi) menettelee myös. Makaronilaatikkoa, maksalaatikkoa, myyrokkaa, perunavelliä tai verilettuja ei valkoinen mies syö, ovat ne mistä tahansa peräisin.
Miksi pitäisi syödä pahaa ruokaa vain siksi, että se on jonkin maalaista? (Jos yleensä on!) - iDiod
Miksi pitää olla tyhmä?
- georgesmiley
Mainitusta luettelosta jauhiskastike on vilahtanut meidän listallamme, rankasti muunneltuna sekin, mutta muu on täyttä soopaa.
Tai. Mikäs tossa. Syökää rauhassa - meille kun toi Välimeren keittiö on tutumpi juttu, ja paljon halvemmaksi tulee.
Tossa muuten yhdellä palstalla kauhisteltiin Kotipizzan uusia sikahintokja! Minä' kauhistelin että kuka perkele ostaa sellaista skeidaa tosihirveeseen hintaan, kun yhden pizzan duunaa itse valmiiksi 10 minuutissa -ja kännylaskukin säästyy.
Onks tää nykyisten nuorten aikuisten joukko jo sillä tasolla ettei osaa edes itse pitsaansa tehdä? Tarkoittaa sitten kai samaa kuin että Juhla Mokan valmistuskin tekee tiukkaa?
Mitä nämä 23-25:t yleensä oikein syövät? Vai syövätkö mitään? - suomalaisista
raaka-aineista saa hyviä ruokia itse valmistamalla. Mausteita voi käyttää oman maun mukaan. Raaka-aineet ovat edullisia esim. uudet perunat maksoivat 65 senttiä kilo.
- sound12
Perunat ovat espanjasta tuotu suomeen. Ei ole alkuperäinen Suomi tuote-
- tarkkuutta tietoihin
sound12 kirjoitti:
Perunat ovat espanjasta tuotu suomeen. Ei ole alkuperäinen Suomi tuote-
etkö tosiaan tiedä kuinka potut rantautivat tänne Pommerin sodan päätteeksi?
tarkkuutta tietoihin kirjoitti:
etkö tosiaan tiedä kuinka potut rantautivat tänne Pommerin sodan päätteeksi?
Ja missä sitten on tuo Pommeri?
Osin Saksan itäisessä osassa, valtaosin Puolassa. Siellä on Pommern, mistä perunat meille tuotiin ensimmäisen kerran 1700-luvun puolivälissä. Tuontikamaa kaikki tyynni.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1203021Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen302434Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631092051- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601120- 621057
- 711054