On tämän juhannuksen pääruoka, kokonaisena grillatun härän sisäfileen ollessa juhannuspäivän ruoka, asianomaisine lisäkkeineen!
Mutta tuo "Pulled pork" on se mitä kaikki odottavat makea vesi suussa!
Sain ehtaa amerikkalaista BBQ kastiketta, jota myy K-kauppa, eli kyseessä on varsin mainio Bulls-eye barbeque sauce. Minulla on käytössäni hickory smoke, eli savun makuinen tuote. Samaa tuotetta on kahta muutakin makua, mutta tämä sopii sianlihalle mainiosti.
Olen suolannut tuoreet sian niskat kolme päivää sitten ja nyt ne käsitellään tuolla kastikkeella ja kääritään huomiseen asti folioon tiukasti.
Huomen aamulla laitan lihat uuniin tiukassa paketissa ja paistan niitä 6 tuntia 175 asteen lämmössä. Sitten varovainen loppusilaus hiiligrillissä, sillä lihat ovat todella pehmeäksi kypsyneitä. Tavoitteena on saada kivan rapea pinta lihalle.
Lisäkkeinä salaattia, vaaleata leipää ja uusia perunoita.
Näillä mennään!
Oikein mahtavaa Juhannusta kaikille! Toivottaa Vanha kokki
Pulled pork
12
2219
Vastaukset
- joku vaan
Vanhaan aikaan toin mutaman pullon juuri samaa kastiketta matkalaukussa aina kun tuli työreissu USA:han.
Itse tulee tehtyä sisäfileetä ja korvasienikastiketta, pitää turvautua pakastevarastoihin kun tänä vuonna ei saanut tuoreita.
Kyselin myös saako lohenmätiä kun japanin reissuilla se on tullut tutuksi.
http://blue_moon.typepad.com/blue_lotus/2006/09/0924_dinner_iku.html
Tai länsimaisemmin http://www.homebrewchef.com/CuringSalmonRoe.html
Kumminkin hyvää juhannusta sinullekin.- Vanha kokki
Saatavissa, mutta kirjolohenmätiä on kai kaikissa kaupoissa pakasteena!
Onko sinulle tuttua siian mäti? Täällä länsisuomessa on muutamassa kaupassa erittäin hyvää kanadalaista siian mätiä ja hinta pyörinee nykyisin neljänneskilolta 12 euron haarukassa.
Viime jouluna oli vielä puolen kilon purkeissa 18 euroa. - joku vaan
Vanha kokki kirjoitti:
Saatavissa, mutta kirjolohenmätiä on kai kaikissa kaupoissa pakasteena!
Onko sinulle tuttua siian mäti? Täällä länsisuomessa on muutamassa kaupassa erittäin hyvää kanadalaista siian mätiä ja hinta pyörinee nykyisin neljänneskilolta 12 euron haarukassa.
Viime jouluna oli vielä puolen kilon purkeissa 18 euroa.Kalastajat heittävät lohenmädin pois perkeiden mukana, vaikka se ainakin Japanissa on suurta herkkua ja täälläkin pääsee maistamaan sushin päällä. Vietän kesät paikakunnalla jossa kalastetaan lohia, harmi vaan että kesäloma on heinäkuussa ja lohen tulo loppuu juhannuksena. Eikä tuo oikein postikuljetusta kestä.
Hieman samaa kuin kirjolohenmäti mutta aika paljon isommat rakeet.
Itse en ihan kamalasti arvosta tuota pakastettua kanadalaista, eri siikalaji (ja ilmeisesti huonompi) kuin täkäläinen.
Muutkin mädit ovat ihan hyviä, laatu vaan vaihtelee jopa Stockalla ja pakastusta ne eivät kovin hyvin kestä.
Länsisuomessa lohenmätiä voisi saadakin kohtuuhintaan, olethan kalastajan mielestä ostamassa perkeitä.
Ihan niinkuin kiinalaiset ja vietnamilaiset ostavat isojen lohien päitä pilkkahintaan vaikka sielläpäin ne ovat suurinta herkkua. Itse en ole kokeillut, sielläkin olen syönyt tavanomaisempaa kuten sammakoita tai pikkuankeriaita jotka kovasti muistuttavat spagettia. - joku vaan
Vanha kokki kirjoitti:
Saatavissa, mutta kirjolohenmätiä on kai kaikissa kaupoissa pakasteena!
Onko sinulle tuttua siian mäti? Täällä länsisuomessa on muutamassa kaupassa erittäin hyvää kanadalaista siian mätiä ja hinta pyörinee nykyisin neljänneskilolta 12 euron haarukassa.
Viime jouluna oli vielä puolen kilon purkeissa 18 euroa.Ehkä tämän muutenkin tiesit.
Oma tapani tehdä korvasieniä on korvasienet Valromeyn tapaan, löytyy kreivitär Eva Mannerheim-Sparren keittokirjasta.
Ensin (ryöpättyjä) korvasieniä keitellään pienellä lämmöllä runsaassa voissa ainakin vatrtitunti että maun saa irti.
Sitten vehnäjauhoja niin paljon että rasva imeytyy.
Sitten lihalientä varovaisesti, sitten kuohukermaa noin puoli litraa vähitellen, annetaan hautua.
Lopuksi suurustetaan muutamilla munankeltuaisilla jotka on sekoitettu loppukermaan, tietenkin poissa levyltä etteivät juoksetu. Maustaa voi kevyesti suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
- Juhannusta odottava
Hyvä resepti, mutta en ymmärrä yhtään tuota lämpötilaa. Eikö 175 astetta ole liikaa kuudeksi tunniksi? Eikö paras paistolämpötila ole n. 100 astetta?
- Arvostelija2
Sian niskahan on aiva saatanan sitkeää! Et taida olla ennen grillannut?
- BBQ-mestari
Jos tosiaan paistat 6 tuntia 175 celsiusta, niin uuniin jää vain kuiva korppu, josta on pulled pork todella kaukana.
- Vanha kokki
Vastaus sinulle, joka kyselit. Pulled pork, eli haarukalla riivittävä ylikypsä possunliha (tässä tapauksessa niska). Jos luit aloitukseni ja noudatat ohjeitani saat todella mureata lihaa, jota voit sitten riipiä sämpyläsi täytteeksi, kuten jenkit.
Liha ei todellakaan kuivu korpuksi, vaan säilyy mehevänä vaikka lämpö on 175 astetta ja vaikka antaisit sen muhia uunissa 6-10 tuntia. Edellyttää tietenkin sen että paketti on tiivis, eivätkä lihan nesteet pääse valumaan pois paketista!
Ei kannattaisi ruotia asiaa josta ei tiedä mitään. Kokeilemalla ensin itse, saat selville väitteeni todenperäisyyden.
Onko vastaukseni tyydyttävä. Periaatteesta en tänne juurikaan enää kirjoittele, sillä minulla tuntuu olevan varjokirjoittaja, joka huolehtii siitä että Vanhan kokin nimimerkki sotketaan ala-arvoiseen ja loukkaavaan tapaan erään henkilön toimesta varsin sinnikkäästi!
Luen kuitenkin näitä palstoja silloin tällöin, mutta kovin on keposet aiheet!- Manselainen
Hyvä kun vastasit!
Sellainen lisäkysymys olisi, että annatko lihojen jäähtyä (ei välttämättä jääkaappikylmäksi) ennen kuin laitat ne grilliin?
Itse en ole myöskään yli vuoteen viitsinyt osallistua nähin Suomi24 hiekkalaatikkojuttuihin, mutta ajoittan lueskelen. Aidon viestin ja ohjeen/neuvon onneksi vielä tunnistaa! - BBQ-mestari
"Ei kannattaisi ruotia asiaa josta ei tiedä".
Eikö juuri sellaista asiaa kannata ruotia? Mikäs vitun pelle sinä oikein olet kun tuollaista kirjoitat. - nunnaninnan
BBQ-mestari kirjoitti:
"Ei kannattaisi ruotia asiaa josta ei tiedä".
Eikö juuri sellaista asiaa kannata ruotia? Mikäs vitun pelle sinä oikein olet kun tuollaista kirjoitat.BBQ-mestarin kannattaa pitäytyä vain aku ankan ja saarioisen pitsojen parissa. Ihme hörhöjä, kun pitää alkaa väittelemään selvästä asiasta. 175 astetta liikaa?? Ehkä jollekin koben härälle.
- pysy poissa vaan
Ei täällä Vanhaa kokkia juuri kaivata, ainanainen itsekehu iljetti suurta osaa lukijoista, itse se vain asiaa huomannut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.923965Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j973317Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1252617Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2121994Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.201784Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä
Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m841741Varusmiehen kuolema
Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä961701- 1101539
Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?11301- 571202