Piparminttupastillit vegaanisia?

Eli siis, Ostin tänään R-kioskilta juhannuksen kunniaksi vähän popsittavaa (of topicina; muut kaupat jo kiinni) ja vegaani olen siis ollut muutamia vuosia. Normaalisti en syö karkkeja, muutaman kerran vuodessa lakritsia, mutta muuten en. Nyt kuitenkin ajattelin ihan verenpainetta ajatellen, ja vaihtelun vuoksi ostaa jotain muuta karkkia, kuin lakua. Ostin viattoman oloisen sinisen pussin tekstillä "Perinteinen piparminttu pastilli". Valmistaja CandyWell Oy, ja ainesosina; Sokeri, siirappi magnesiumstearaatti ja piparminttuöljy. Varsinkin uo magnesiumstearaatti ottaa korvaan. Yritin googlettaa, mutta vanhoista keskusteluista sai vain ristiriitaista tietoa.

Onko nämä karkit siis vegaanisia? Uskaltaako syödä?
5857
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 5

Vanhimmat

Jos olet jo karkit ostanut, niin ihan sama, syötkö vai jätätkö syömättä. Herkuttelehan kerrankin!

Äänestä
  • Olen aika orjallisesti noudattanut kaikkia vegaanin rajoituksia, ehkä jopa liiankin. mutta, ehkä tänään. Ei muisteta pahalla, mikäli joku eläin on tän pussin puolesta uhrautunut.
    Tulevaisuuden varalle, jos joku tietää, kertokaahan :)

    Äänestä

koska muutut siniseksi, kasvatat sarvet ja hännän ja elimistösi on loppuun asti pilalla.
hyi, hyi, itse ostit ja vieläpä menit syömään sitä karkkia.
äkkiä siitä lähimpään kirkkoon synnintunnustukselle , hopi hopi ja muista mainita
kaikki nuo seikat mitä tässäkin.
sitten ota yhteyttä maahaatuojaan että elämäsi on tuhottu ja valita kunnolla asiasta.

voi kauheeta !

Äänestä

jos ihan varma haluat olla, niin sinun pitäisi kysyä valmistajalta, että mistä heidän magnesiumstearaattinsa on peräisin. Se voi olla peräisin naudan ruhosta, mutta mitä todennäköisemmin se nykyään on tehty palmuöljystä.
Se, uskallatko syödä, ei ole kiinni "vegaanien säännöistä" vaan omasta itsestäsi eli haluatko välttää mahdollisesti eläinperäisiä aineita vai et. Itse pyrin niitä välttämään, mutta joskus kun ei ole muuta vaihtoehtoa tarjolla saatan ottaa riskin.

Äänestä

Antisankari-sivuston ylläpitäjällä on kattavat lista vegaanisista karkeista:

http://vegaani.antisankari.net/pastillit.php

Siellä ei tuota tuotetta ole, joten se ei ole vegaaninen tai ylläpitäjä ei ole selvittänyt asiaa. Voisit ottaa yhteyttä ylläpitäjään sivun palaute-linkin kautta esim. ja kysyä, onko hän tutkinut asiaa.

Äänestä

Kommentoi aloitusta


Treau16 kirjoitti:

Eli siis, Ostin tänään R-kioskilta juhannuksen kunniaksi vähän popsittavaa (of topicina; muut kaupat jo kiinni) ja vegaani olen siis ollut muutamia vuosia. Normaalisti en syö karkkeja, muutaman kerran vuodessa lakritsia, mutta muuten en. Nyt kuitenkin ajattelin ihan verenpainetta ajatellen, ja vaihtelun vuoksi ostaa jotain muuta karkkia, kuin lakua. Ostin viattoman oloisen sinisen pussin tekstillä "Perinteinen piparminttu pastilli". Valmistaja CandyWell Oy, ja ainesosina; Sokeri, siirappi magnesiumstearaatti ja piparminttuöljy. Varsinkin uo magnesiumstearaatti ottaa korvaan. Yritin googlettaa, mutta vanhoista keskusteluista sai vain ristiriitaista tietoa.

Onko nämä karkit siis vegaanisia? Uskaltaako syödä?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu