kuoleeko

ihmettelenvaan

Mulla on 46 vuotias avovaimo jolla on keuhkoahtautuma. Hän juo noi litran viintä päivässä, ketjupolttaa sekä syö tuskin mitään. Pituus 165, paino 44. Paino oli vuosi sitten 50. Hän käy kokopäivätyössä ja kotona ollessaan makaa soffalla juoden viintä ja poltellen. Kuinka tuollainen ihminen vakavasti kysyen elää??

7

641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 44 kiloinen

      ihminen juo litran edes joitain alkoholiprosentteja sisältävää viiniä
      päivässä, ei TAATUSTI kykene käymään kokopäivätyössä.
      Eli mistäköhän nyt ollee kyse?

      • Peccan

        Alkoholisteilla voi kehittyä ihmeellinen toleranssi.

        Alkuperäiseen kysymykseen sanoisin etä ei voi tietää. Jotkut kestää todella pahaa riepottelua, jotkut kaatuu keuhkokuumeeseen. Kannattaa silti valmistautua hautajaisiin seuraavan viiden vuoden sisällä.


      • ihmettelenvaan

        Kyllä minäkin teoriassa voisin juoda litran viintä päivässä. Paino 110. Alkoholin polttaminen kestää noin kymmenen tuntia. Avovaimo tosin lähtee usein aamuisin töihin selvästi(?)humaltuneena. En ymmärrä millainen työnjohto silläkin työpaikalla on. No Jellineck kurvan mukaan se kuitenkin menettää duuninsa pian.
        Ihmettelin oikeastaan sitä painon menetystä joka on 6 kg/vuosi. Kuinka vähän voi ihminen painaa...?


    • Jennin äiti

      Äiti täyttää tulevana lokakuussa 45v. On poltellut tupakkaa melkein koko ikänsä (aloitti 13 veenä) ja alkoholia joka päivä/ tosi usein töitten jälkeen. On ylipainoakin jonkun verran. Äidilläni on myös keuhkoahtautuma, astmaa ja ollu joskus aikaisemmin sairaalassa keuhkokuumeen takia.. Mutta äiti on ollut aina ahkera ja reipas jotenkin. Eilen 11.8. sitten se tapahtui äkillisesti. Ei ilmeisesti mitään oireita. Äiti pyörtyi ja joutui ambulanssilla sairaalaan. Aivoverenvuoto :( Tänään aamulla sitten 12.8 lääkärit tekivät päätöksen, että tehdään lankahoito jolla tukitaan vuoto. Eli ei leikkausta. Äidilleni oli kuitenkin tullut aika iso pullistuma... Ja sairastui lukinkalvonalaiseen, joka voi tulla kenelle vaan. Tällä hetkellä 2 viikkoa ovat kriittiset hetket. 2 viikon jälkeen vaara on ohi. Äidin selviytymis prosentti on 50%, kaikille lukinkalvonalaista sairastaville sama prosenttiluku. :( Lääkäri sanoi suoraan että äidistä ei välttämättä tule "normaalia". On jtn halvaantumis mahdollisuutta tai puhekyvyn menettämistä... Kaikkea kamalaa!!! Sitten kun ja jos äiti selviä ja parantuu... Saa kuulla palopuheen minulta, että tupakka ja alkoholi jäävät pois ikuisesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jollei itsensä takia. Edes minun, avomiehensä ja kahden pikkusiskoni takia (vanhempi 13v ja nuorempi 12v)!

      Suosittelen että avovaimosi yrittäisi lopettaa viinin juonin ja tupakan polttelun. Edes vähentää! Ei tiedä koska "se" päivä tulee eteen! Näillä asioilla ei parane leikkiä!!!

      Toivon todella kovasti että äiti selviää ja eikä jää mitään vakavia vaurioita!

      • järki pulassa

        Hirvittää tämä meno, ja meininki. Yhä nuoremmat ja nuoremmat etenkin naistet tupakoivat ja juovat päihdyttäviä aineitä, eikäänkuin elämä ei liman niitä olisi mitään.

        Keuhkoahtaumatauti on julma tauti, se ei armoa anna.
        Tuossa on eräs ystävämme, joka parikymmentä vuotta sitten oli diagnosoitu astmaattiseksi ja veti röökiä niin perustellisen himokkaasti. Kysyin häneltä, että eikö tossa Sun touhussas ole aivan päätön pelleilyn maku. On kamalan astmaatikko ja vetää röökiä.

        No ei hän röökille ole allerginen, oli kaverin vastaus. Voi herran jests, miten typerästi kaveri tulkitsi tuon allergiansa.
        Mut se astma osoittautuikin keuhkoahtaumataudiksi. Kaveri vasta vähän aikaa sitten lopetti kessuttelun, kun ei enää henkeä meinaa saaha vedettyä. Myöhäistä, sillä peruutuspaikkoja ei ole siinä taudissa. Ei ole muuta vaihtehtoa, kuin hengityskapasiteetti laskee koko ajan. Nyt ei enää pysty edes koiraa ulkoiluttamaan, eikä nousemaan muutamaa porrasta 3-4 porrasta. Keuhkojen hengityskapasiteetti on jo alle 50 % siitä arvosta, mitä se oli kun tauti löydettiin - tunnistettiin ja silloinkaan ei enää ollut hengityskapasitetti enää normaali.

        Miten nainen voi ylipäätään olla niin lepsu ja leväperäinen ettei voi omaa terveyttään arvostaa. Hirveän härskille näyttää, kun nuori nainen on maha pystyssä nurkan takana röökäämässä. Ei edes vastuuta synyvästä vauvasta ole.

        Ja sitten se alkoholin kanssa leikkiminen, nostaa riskialttiuden veritulpille, verisuonen pullistumille moninkertaiseksi. Mut mistä järki?


      • Anonyymi

        Mikä tilanne on nyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tilanne on nyt?

        Tilanne on se että henkitorveen hörpättynä saattaa litra viiniä aiheuttaa melkoista kakistelua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe