Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

suositelkaa leipäkonetta

kiitos :)

Saako silla leipäkoneella yhtä maukasta ranskanleipää kuin Prisman omasta leipomosta ja miten onnistuu kunnon tummat ruisleivät? entäs pienet sämpylät, tekeeko se yhden sämpylän vai saako sieltä sitten useamman ulos? :)
Mitä kannattaa ottaa huomioon kun laitetta ostaa? hinta ei ole esteenä joten haluan laadukkaan ja hiljaisen koneen mikä ei jää nurkkiin pölyä keräämään.

11

2722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M

      ei siis voi verrata kaupan ranskikseen. Lisäksi muoto on erilainen kuin ranskiksen ja leivän sisälle jäävä taikina koukku rikkoo leipää kun koukun poistaa. Näin ainakin silloin vuosia sitten, kun leipäkone oli uutuustuote. Nykyisistä koneista en tiedä, mutta tuskin niilläkään "kaupan ranskista" aikaan saada. Valmiita sämpylöitä tuskin nykykoneillakaan pystyy tekemään :), toki taikinan niille.

    • Meillä on Funai, ei ihan viimeisintä vinkaisua mutta toimiva peli kuitenkin.
      No sämpylöitähän sillä ei saa tehtyä ollenkaan vaan yhden isomman pyöreän mutoisen pötkylän.
      Ranskista muistuttavaa höttöstä sillä ei varmaan saa ja ruisleipää epäilen myös koska siinähän
      kuuluu olla kovempi kuori ja kypsän leivän kuuluu kumista kun sitä koputtelee, leipäkone
      ei muodosta juurikaan kuorta leipään.

      Kaikista paras sillä on tehdä sekaleipiä. Oma suosikki on heittää perustaikinan sekaan
      kuorittuja auringonkukan siemeniä , mysliä tai neljän viljan hiutaleita.

      Kun ostat koneen siinä on mukana reseptivihkonen, josta saat sitten perustiedot leivän tekoon.
      (omani ollut hukassa jo vuosia, teen ulkomuistista näppituntumalla).

      Kannattaa hankkia se ajastettu malli, kun illalla heität aineet koneeseen niin aamukahville
      sinulla on tuore ja tuoksuva aamiasileipä.
      Tämä Funai ei ainakaan pidä kovin kovaa meteliä, ei ainakaan niin että ääneen heräisi ellei
      ole kovin herkkäuninen.

      • M

        "Tämä Funai ei ainakaan pidä kovin kovaa meteliä, ei ainakaan niin että ääneen heräisi ellei
        ole kovin herkkäuninen. "

        - tuo on tärkeä pointti. Meillä oli kotona joskus sellainen leipäkone, jossa oli ajastintoiminto. Kone antoi vaan niin äänekkään merkkiäänen jonkun ainesosan lisäysajankohdasta, että kaikki heräsivät silloin, kun kone alkoi aikaisin aamulla leipomaan. Sijoitimme leipäkoneen pesuhuoneeseen kahden oven taakse, ettei se herättäisi ennenaikaisesti. Tuoreen leivän tuoksu on aamulla kyllä erittäin miellyttävä. Uutuuden viehätys koneeseen katosi melko pian ja äiti jatkoi maukkaiden sämpylöiden tekemistä yleiskoneella kuten ennen leipäkonetta oli tehnyt.


    • on...

      Pari päivää kovaa leipomista takana. Laite minkä ostin oli siitä kalliimmasta päästä (150.-) Ainoa ärsyttävä asia tässä on juuri se merkkiääni mistä jo edellä mainittiin, se on puolet kovempi kuin lopetusääni ja huutaa niin kauan että varmasti kuulee jopa yläkertaan jos on herkkäuninen. Se ääni tarkoittaa sitä että silloin voi vielä lisätä siemeniä tai muuta joukkoon. Täytyy kone purkaa ja poistaa se summeri :)
      Perusleipä eli ranskis on iha hyvä, voittaa varmasti sen kaupan muovissa olevan ranskiksen mutta toki häviää prisman oman leipomon ranskiselle mikä on paljon rapeampi,tiiviimpi ja vaaleampi mistä itse tykkään enemmän.

    • Gluteenittomuus

      Tuolta löydät Kuningaskuluttajassa tehdyn testin/vertailun.

      http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2607

      Itsekin olen aikeissa ostaa leipäkoneen. Olen siirtynyt gluteenittomaan ruokavalioon, joten pitäisi saada tehtyä tattarileipää näppärämmin kuin jatkuvalla taikinan vaivaamisella. Kenwoodiin olin jo kallistumassa, mutta testiryhmän mielestä se oli kovaäänisin. Vaikeaa valita, mutta jokin on pakko hankkia.

      • leipäkoneilija:)

        Mä sain joululahjaksi Tefalin leipäkoneen, semonen n. 99 maksavan. Muuten ihan ok. mutta leipä kuivuu todella äkkiä ja se on muutenkin hieman liian iso. Jos leipkone- leivän muoto olis toisenlainen sen syöminnekin olisi mukavampaa ja helpompaa. Olen kyllä hieman pettynyt tuohon laiteeseen, mutta koska se on vain kone, annan sille anteeksi!


      • M'
        leipäkoneilija:) kirjoitti:

        Mä sain joululahjaksi Tefalin leipäkoneen, semonen n. 99 maksavan. Muuten ihan ok. mutta leipä kuivuu todella äkkiä ja se on muutenkin hieman liian iso. Jos leipkone- leivän muoto olis toisenlainen sen syöminnekin olisi mukavampaa ja helpompaa. Olen kyllä hieman pettynyt tuohon laiteeseen, mutta koska se on vain kone, annan sille anteeksi!

        sen leipäkoneen leivänkin pakastaa, vaikka viipaleina. Viipalointi onnistunee paremmin seuraavana päivänä, jos on oikein kuohkea.


    • Ainole

      Moi!
      Me teemme nykyisin vain taikinanan leipäkoneessa ja paistamme leivän uunissa, ensin nostatamme sen kunnolla. Muotoilen taikinasta kaks pitkuliasta leipää. Jostain syystä uunissa paistettu leipä on maukkaampaa ja pyhsyy vanhanakin maukkaana. Murusia ei siitä juuri irtoa. Tosi helppo homma. Suosittelen.

    • johan09

      Moikka! Sisareni perusti hiljattain oman pienen leipomo yrityksen ja tilasin täältä olennaisia laitteita ja tarvikkeita. Ehkä voi olla jotenkin sullekin avuksi. Ainakin heillä on monipuolinen valikoima alan tuotteissa. http://www.bedika.fi/

    • hmmmmm8

      Leipäkoneella saat yleensä juuri niin hyvää leipää kuin itse osaat siihen aineita laittaa ja mitata oikein.

      Leipäkoneella voi tehdä sekaleipää, jossa on ruisjauhoa ainakin yksi desi. Kaikenlaisia variaatioita leivistä voi kokeilla ihan hiivaleivästä ja mallasleivästä lähtien. Lopulta kuitenkin leipäkoneessa onnistuvat parhaiten vain ja ainoastaan vehnään perustuvat leivät.

      Sillä voi myös tehdä taikinan, josta voi sitten leipoa itse ne rapeat ja ihanat ranskanpullat ja patongit.

      Kaikkein tärkeintä on laittaa aineet huoneenlämpöisinä ja voi käyttää ihan tuorehiivaakin vaikka ajastimellakin, kunhan murentaa keoksi jauhojen päälle. Ajastimen kanssa laitetaan toki kylmänä kaikki - ehtivät lämmitä...

      Leipiin tulee enemmän rapeampi kuori, kun laittaa nesteen puoliksi vettä ja puoliksi maitoa. Maidolla tulee pehmeämpi ja tummempi.

      Säilyvyys on hyvä, kun käyttää etikkaa, joka ehkäisee bakteeri- ja homekasvustojen lisääntymistä. 3,5dl nestettä - 2 tl etikkaa (10%). Happamuuden lisääminen ei maistu valmiissa leivässä.

      Suosittelisin Kenwood- merkkiä. Siihen on saatavana kattavasti myös varaosia, sitten kun vuoka pitää uusia tms.

    • PSJ

      Hyvää leipää tulee. Leipä säilyy viileässä toista viikkoa ihan tuoreen tuntuisena eli ei pilaannu kuten kauppojen leivät parissa päivässä. Leipää tehdessä voi käyttää omaa mielikuvitusta/mieltymyksiä. Hieno juttu, tosin minun leipäkone pitää kovaa meteliä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe