Minkä laatuisia ovat victorinox-merkkiset veitset?
Victorinox-veitset
6
1595
Vastaukset
- xxxx..
victorinox- veitset ovat perus veitsiä joilla on hyvä aloittaa työmaailmassa ja sitten hankkia muita veitsiä. Toki monet kokit käyttävät koko työhistoriansa pelkästään edellä mainittuja veitsiä ja toiset taas kiroavat niiden nimen.
Veitsen valintaan vaikuttaa niin moni asia. Mutta kun ostat veistä niin kiinnitä erityistä huomiota siihen miten veitsi istuu sinun käteen. Monet ovat hankkineet kalliitakin veitsisarjoja ja sittemmin havainneet ettei kahvan muoto istu käteen. - joku vaan
Itselläni Victorinoxin fileerausveitsi joka on aivan huippua.
Monta muuta en ole kokeillut.
Omat suosikkini ovat useimmiten Sanelli sekä moneen työhön Kyoceran keraaminen veitsi, nimenomaan se japanilaismalli mikä on parempi kuin eurooppaan myydyt. Kyoceran kanssa saa olla varovainen ettei kolhi yhtään.
Pikkuhommiin voi käyttää Tapio Wirkkalan suunnittelemia kasvisveistä ja perunankuorijaa.
On minulla japanilaisia veitsiäkin ja kunnon hiomakivet. Sielläpäin kokki viettää työpäivän päätteeksi varttitunnin veitsiä terottaen.
Näitä eurooppalaisia "laatumerkkejä" kuten Wusthofia ja ranskalaisia en juuri noteeraa, eivät sovi käteen eikä teräs ole hyvää. Japanilaisissa top-merkeissä ainakin muotoilu on huonoa, en ole käyttänyt.
Vaikea parantaa veitsen muotoa jota on kehitetty ainakin tuhat vuotta.
Jos rahaa löytyy niin joskus voin ostaa kunnollisen japanilaisen, siis sellaisen mikä on käsityötä ja rauta kerätään vanhoista nauloista tai rautaporteista koska ne tehtiin puuhiilen avulla. - herkkusuunlautasella
mulla on edelleen isoiäsni vanha svetisinarmeijan linkkuveitsi, victorinox. oisko melkein 70 vuotta ja toimii, keittiössä taas on pikku veitsi ja iso kokkiveitsi. ohuita ja kevyitä mutta kuitenkin ne kestää hyvin joka päiväistä käyttöä, ollut keittiöveitset nyt jo yli 10 v käytössä. mutta se on vain mun mielipiteeni.
- joku vaan
Pitää kokeilla mikä käy käteen, sehän tuossa eniten merkitsee.
Jos laatua haluaa niin japanilaiset valkoisesta tai sinisestä teräksestä tehdyt ovat sarjatuotannon huippua, terä on niin kova että siihen pitää laminoida pehmeämpää terästä sivuille. Sveitsin tuotteitakin pitäisin hieman peltisinä vaikka ovatkin lähes parhainta mitä Euroopasta saa. - mcci
joku vaan kirjoitti:
Pitää kokeilla mikä käy käteen, sehän tuossa eniten merkitsee.
Jos laatua haluaa niin japanilaiset valkoisesta tai sinisestä teräksestä tehdyt ovat sarjatuotannon huippua, terä on niin kova että siihen pitää laminoida pehmeämpää terästä sivuille. Sveitsin tuotteitakin pitäisin hieman peltisinä vaikka ovatkin lähes parhainta mitä Euroopasta saa.Hyvä kokkiveitsi on terävä ja käteen sopiva. muulla ei juurikaan ole merkitystä, itse en hanki kokonaisia veitsisarjoja vaan ostan aina parhaan mahdollisen veitsen omaan tarkoitukseensa. yleisveitsenä on 17cm mac, toisena lähinnä kovien juuresten paloitteluun 22c, victorinox, fileisiin global.. sen lisäksi muita pienempiä veitsiä hyvä kokki pitää huolta välineistä. merkki ei ratkaise. isältä peritty legendaarinen puukahvainen victorinox jostain 70-luvulta on kyl huippupeli myös.
- veitset.fi
suosittelen kaikille ketkä tekevät ruokaa työkseen tai kotona, ostamaan ainakin yhden hyvän japanilaisen kokkiveitsen. sillä pystyy tekemään 95% kaikista leikkaamisesta ja hinnat 55€ ylöspäin mikä ei ole liikaa hyvästä veitsestä, jos haluaa paremman niin ottaa Kaneyoshin tai Ranin santokun siitä ei veitsi hirveästi parane.
arcosilta voi ottaa fileointiveitsen, leipäveitsen, vihannesveitsen jos haluaa säästää ja ne ajavat hyvin asiansa. hyvä veitsi on kovaa hiiliseosmetallia minkä takia se pitää teränsä paremmin kuin markettien veitset.
veitset missä on ns. sormisuoja en suosittele kenellekkään koska teroitettaessa se pitää myös hioa pois, muuten veitsi ei leikkaa loppuun asti. ovaalihiotuissa veitsissä kannattaa muistaa että niiden käyttö ikä on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisella kokkiveitsellä, on maku asia huomaako niissä mitään eroa tarttumisissa väitän että ei juurikaan.
veitsi valintaa tehtäessä suosittelen ostamaan vähän kalliimman ja paremman mikä maksaa itsensä hetkessä takaisin kuin halvan ja tylsän millä tulee vain haavoja ja hermot menevät. ensin kannattaa tunnustella mikä veitsi tuntuu käteen hyvältä, sama kun ostaa kenkiä kyllä sen huomaa mitkä tuntuvat omilta jalassa. veitsi mikä ei istu, lojuu usein laatikon perällä eikä sille ole käyttöä. hyvä veitsi on periaatteessa ikuinen, vaikka kerta kustannuksena saattaa tuntua kalliilta!
veitsen teroitus.
teroittamiseen ei kannata käyttää puikkoa tai välistä vedettäviä teroittimia koska niillä veitsen kulmat vääristyvät ennemmin tai myöhemmin. kannattaa ostaa timanttilasta minkä avulla kulmat pysyvät aina oikeana teroitettaessa, eikä sitä tarvitse tehdä kerran tunnissa kuten puikolla mikä on pyöristänyt kulmat veitsestä.
teroitus kannattaa tehdä aina ennen kuin veitsi on tylsä, näin se onnistuu helpoiten.
osoitteesta löydät edullisesti ja nopeasti parhaat veitset teroittamiseen oleellista asiaa: www.veitset.fi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 417034
- 323958
- 463367
- 402959
- 172736
- 372238
- 162196
- 412163
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472117- 402068