Pylsy stä

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/p.html#pyls
PYLSYMUHENNOS:

1Litra eri eläinten sisäelimiä eli pylsyä.
0,5L maitoa tai osaksi kasvislientä
2-3rkl vehnäjauhoja sitten vähän rasvaa, suolaa ja valkopippuria
Siinä hyvä esimerkiksi että sodan aikana on ollut todella vaikea saada ruoka aineita.
Muuten namia etikkasäilykkeiden /puolukan kanssa
Lähteet:
- 123 Sotavuosien Ruokaohjetta (kirja)
- Kotirintama (kirja)
- Jatkosodan pikkujättiläinen (kirja)
Tappoaiskeitto http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=13/339
http://www.avoinmuseo.fi/ruokaperinne/resepti.php?id=21
Hakaniemen halliin haeskelemaan raaka-ainetta
Nuo kun länttää painekattillaan, tul nopeasti.

Niukkaan aikaan : Miehen pata

1 porsaan sydän
2 porsaan munuainen
n.200g siansivua
2-3 porkkanaa
2 pientä punajuurta
3 sipulia
(2 pientä omenaa)
suolaa
pippuria

Vuoraa pata siansivulle, heitä joukkoon paloitellut munuaiset ja sydän. Anna ruskistua n.250-asteisessa uunissa.
Kuori ja pilko lohkoiksi kasvikset ja heitä lihan päälle. Anna ruskistua hetken.
Heitä joukkoon suolaa ja pippuria, pöyhi vähän ja lisää loraus olutta tai vettä jos näyttää kuivalta.
Peitä kannella ja anna hautua n. 150-asteisessa uunissa n.2 tuntia.
Jos haluat, voit kypsymisen loppuvaiheessa viskata perunat kypsymään pataan tai tarjota keitettyjen perunoitten kanssa.
Olut tai kivennäisvesi sopii juomaksi.

Tappaiskeitto
Vedestä, sisäelimistä (maksa, keuhkot, munuaiset, sydän), lihasta, sipulista, lantusta ja perunasta keitetty keitto. Tappaiskeitossa on kasviksia vähän ja sisäelimiä runsaasti. Valmistettu usein heti eläimen teurastuksen jälkeen.

Mitä muita on tullut kokeileeksi http://www.iltasanomat.fi/arkisto/default.asp?alue=keskustelut&threadid=3175559
Ilmoita



Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pylsy stä

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/p.html#pyls
PYLSYMUHENNOS:

1Litra eri eläinten sisäelimiä eli pylsyä.
0,5L maitoa tai osaksi kasvislientä
2-3rkl vehnäjauhoja sitten vähän rasvaa, suolaa ja valkopippuria
Siinä hyvä esimerkiksi että sodan aikana on ollut todella vaikea saada ruoka aineita.
Muuten namia etikkasäilykkeiden /puolukan kanssa
Lähteet:
- 123 Sotavuosien Ruokaohjetta (kirja)
- Kotirintama (kirja)
- Jatkosodan pikkujättiläinen (kirja)
Tappoaiskeitto http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=13/339
http://www.avoinmuseo.fi/ruokaperinne/resepti.php?id=21
Hakaniemen halliin haeskelemaan raaka-ainetta
Nuo kun länttää painekattillaan, tul nopeasti.

Niukkaan aikaan : Miehen pata

1 porsaan sydän
2 porsaan munuainen
n.200g siansivua
2-3 porkkanaa
2 pientä punajuurta
3 sipulia
(2 pientä omenaa)
suolaa
pippuria

Vuoraa pata siansivulle, heitä joukkoon paloitellut munuaiset ja sydän. Anna ruskistua n.250-asteisessa uunissa.
Kuori ja pilko lohkoiksi kasvikset ja heitä lihan päälle. Anna ruskistua hetken.
Heitä joukkoon suolaa ja pippuria, pöyhi vähän ja lisää loraus olutta tai vettä jos näyttää kuivalta.
Peitä kannella ja anna hautua n. 150-asteisessa uunissa n.2 tuntia.
Jos haluat, voit kypsymisen loppuvaiheessa viskata perunat kypsymään pataan tai tarjota keitettyjen perunoitten kanssa.
Olut tai kivennäisvesi sopii juomaksi.

Tappaiskeitto
Vedestä, sisäelimistä (maksa, keuhkot, munuaiset, sydän), lihasta, sipulista, lantusta ja perunasta keitetty keitto. Tappaiskeitossa on kasviksia vähän ja sisäelimiä runsaasti. Valmistettu usein heti eläimen teurastuksen jälkeen.

Mitä muita on tullut kokeileeksi http://www.iltasanomat.fi/arkisto/default.asp?alue=keskustelut&threadid=3175559

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta