Antti Heikkilä väärä profeetta

R.I.P.

Antti Heikkilä VHH ym. teeseineen on saavuttanut jo uskonnollisen lahkon piirteet. Lahkon profeettana toimii "lääkäri", joka on katkaissut suhteet muihin kolleegoihinsa, korostaa omaa erinomaisuuttaan ja oikeassa olemistaan sekä haukkuu kaikki kanssaan eri mieltä olevat. Opetuslapsiakin hänellä on, ilmeisen pieni mutta sitäkin äänekkäämpi joukko. Nämä VHH-uskovaiset sitten jakavat vahingollista VHH-oppiaan netin eri keskustelupalstoilla agressiiviseen tyylinsä epäluuloa ja jopa suoranaista vihaa kansanterveystyötä kohtaan kylväen.

Kaiken tämän takana on kuitenkin vain pienen joukon narsismin, egoismin ja eräiden muiden ei-toivottujen persoonallisuuspiirteiden aiheuttama sekasotku, jonka täydetää luja usko omiin pakkomielteihinsä ja perinpohjainen tietämättömyys lääketieteellisistä tosiasioista. Näistä syntyykin melkoinen soppa, ja se ei todellakaan ole mitään terveellistä lusikoitavaa.

41

2098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heikkilän

      menetelmä toimii toisin kuin valtavirtalääkäreiden menetelmät.

    • oh hoh hoh!!

      Itse olen tutustunut VHH:n muualta kuin Antti Heikkilältä, eli aloitus on silkkaa potaskaa.

      Muistatteko muuten, kun THL vakuutti sikainfluenssarokotteen olevan täysin turvallinen ja sitten monet aivopestyt lääkärit vain suosittelivat tuota rokotetta, josta eivät tienneet juuri mitään.

      Antti Heikkilä oli yksi lääkäreistä, joka kyseenalaisti tämän sikainfluenssarokotteen, kun taas Puskan sakki sitä lämpimästi suositteli ja vakuutteli sen olevan hyödyllinen.

      Hyödyllinen kenelle?
      http://organichealthadviser.com/archives/polysorbate-80-in-swine-flu-vaccines-infertility-in-humans

    • huihiilari

      sellaista kunniaa ihmiselle anna;) vaikka kuinka onkin tehnyt hyvää työtä tämän ruoka-asian kanssa.

    • DS

      palstan lääkärit nyt vajonneet ihan pohjalle.... aika surkeaa panettelua. Ennyt mene Heikkilästä henkilönä mitään sanomaan kun en tunne, mutta asiaa se ainakin kyllä puhuu:

      "Miksi en usko lääketehtaisiin ja niiden kauppaamiin nykylääkkeisiin "

      "Lääketiede vierasperäisine hämäävine termeineen ei hevin aukea ulkopuolisille. Mutta vastauksena kysymykseen asian voi esittää yksinkertaistaen. Uskoisitko sinä sokeasti kaiken sen mitä myyjä tavarastaan kertoo? Lääkärit uskovat ja vielä täysin viattomasti sillä muuten meillä ei olisi puolta miljoonaa kolesterolilääkkeiden käyttäjää.
      Mitään puolueetonta tutkimusta kolesterolilääkkeiden todellisista hyödyistä ja haitoista ei ole tehty eikä ehkä koskaan tulla tekemään. Kaikki tutkimukset ovat lääketehtaiden tekemiä ja heillä on oikeus sensuroida kaikki tieto mikä saattaa luoda varjoa tuotteen ylle. Tieto ei ole vapaata kun puhutaan lääkkeistä. Yhteiskunnalla ei kerta kaikkiaan ole varaa tehdä kontrollitutkimuksia. Haitat ilmenevät sitten tilastoissa jälkikäteen kuten kävi Vioxx -kipulääkkeen kanssa, josta edempänä lisää."
      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=11



      -
      http://masennuslaakkeista.nettisivu.org

      • jooo o joooo

        No minä olen henkilön tavannut ja en voi sanoa muuta kuin että harva ihminen herättää minussa yhtä suurta vastenmielisyyttä. Ego ainakin vuorenkokoinen, vaikka ei mitään aiheesta tietäisikään ja selkeästi on jopa perusasiat ortopediasta hukassa.

        VHH ruokavalio ei suinkaan ole kyseisen henkilön keksimä juttu. Sen on häntä viisaammat keksineet ja kehitelleet jo paljon aikaisemmin ja ehkäpä juuri siksi se on toimiva juttu. ;)


    • terveydeksikippis

      sanoa suoraan, että pelkkien kovien ja muiden rasvojen syöminen todellakin tappaa. Älkää hyvät ihmiset uskoko kaikenlaisia höpinöitä. Jokainen ihminen on yksilö ja siten myöskin tulee toimia, miten oma elimistö kertoo oireilla ja olollaan. Aivan varmaa on, että maitorasvat, possunrasvat ynnä muut kasvirasvat liiallisesti nautittuna niinkuin kalarasvatkin lisäävät kolesterolipitoisuutta.

      Vauvoilla ja lapsilla on matala kolesterolipitoisuus ja tulee huomioida, niin kolesterolitaso nousee iän myötä ja syynä on liian suuri energiamäärä ruuasta saatuna. kolesterolia nostavat rasvat. Rasvan laadulla nyt ei ole niin suurta merkitystä, mutta rasvan määrällä on. Narsistit todellakin ovat vaaraksi muille, joten varokaahan narsisteja.

      Syökää monipuolisesti ja terveellisesti. Syökää se määrä energiaa mitä kulutattekkin. Jos haluatte laihduttaa niin silloin tietenkin popsitaan vähemmän energiaa. Niinhän se menee. Jos olette mielestänne liian laiha niin syökää jonkin verran enemmän monipuolista ruokaa, mutta varokaahan niitä liikasuoloja, liikarasvoja ja liialllisia määriä vaaleita hiilihydraatteja. Kaikkea sopivasti on hyvä.

    • T.A.K.sponsor

      A. H. laula niiden lauluja kenen leipää ite syö.

      • :D

        Ei se syö leipää.


    • Itseajatteleva

      kokeillut erilaisia dieettejä ja ruokia viidentoista vuoden aikana ja voin sanoa ihan kokemuksesta ettei ainakaan kolesterolini ole laskenut A. Heikkilän neuvoja kuunnellessani TV:stä. Ei myöskään painoni ole laskenut, vaan päinvastoin noussut eläinperäisillä rasvoilla, maidolla ja voilla. Joten siis kaikista erilaisista dieteeistä ja elämäntavoista pahinta on minun elimistölleni ja verisuonistolleni ollut eläinrasvojen syönti. Tottakai hiilihydraatit nostavat verensokeriarvoa, koska ovat sokereita. Kansakoululainenkin sen ymmärtää. Mutta kohtuus kaikessa. Syökää monipuolisesti, mutta vältelkää eläinrasvoja ja samoin noudattakaa kohtuutta kasviasvoissa ja syökää oman vointinne mukaan tummaa leipää muutama pala päivässä. Vaaleat turhat hiilarit pois. Nukkukaa hyvin ja antakaa itselle lepoa sekä ulkoilkaa. Pitäkää huoli siitä, että syötte saman määrän mitä kulutatte, niin paino pysyy vakiona. Jos haluatte saada kolesterolin tai verensokeriarvonne pysymään normaaleina, niin syökää vähemmän kuin kulutatte, niin laihdutte mikäli olette ylipainoinen.

      Ihannepainossa olevalla monipuolista ruokaa nauttivalla ovat normaalit laboratorioarvot, mikäli ihminen on terve. Yleensä ihannepainossa oleva henkilö on terve, sillä jokainen viisi kiloa ihannepainosta ylöspäin sairastuttaa elimistöä ja aiheuttaa mm. verensokerin nousua tyypillisesti samoin kuin rasva-arvojen nousua. Elimistö menee sekaisin.

      Kuunnelkaa omaa vointianne ja eläkää sen mukaan. Turha on kuunnella näitä oman etunsa visertäjiä, sillä he kuuntelevat niitä ja visertävät niiden viserryksiä, joiden leipää syövät ja joiden viinejä juovat.

      • Miten olet

        mitannut eläinrasvojen turmiollisuuden elmistöllesi?


      • Itseajatteleva
        Miten olet kirjoitti:

        mitannut eläinrasvojen turmiollisuuden elmistöllesi?

        oltua eläinrasvaperäinen pääasiassa lihaa, maitoa, voita ym. oli kokonaiskolesterolipitoisuuteni laboratoriomittauksilla noin 8 ja huono kolesterolipitoisuus oli myöskin sitä luokkaa, että kolesterolilääkitys laitettiin päälle. Olin tuolloin huolissani kolesteroliarvoista, jolloin lääkityksen ohella muutin toki ruokavalioni enemmän kasvisruuan puolelle. Kolesteroliarvot saatiin hyviksi. Lopetin lääkkeen ja kokeilin kasvisvoitteoisella ruokavaliolla, niin pieni nousu kolesteroliarvoihin tuli, mutta ilman lääkitystä pärjäilin. Lihan ja liharuokien lisääminen nostaa minulla labrassa otettujen kokeiden mukaan kolesteroliarvoja. Useaan kertaan kokeiltu.

        Hiilarit lihottaa se on selvä ja sen olen kokenutkin melko kovakouraisesti. Samoin kuin sokeriarvoni ovat nousseet hiilareita popsittuani. Myöskin olen itse mittaillut verensokeria kotosalla.


      • Mittasit
        Itseajatteleva kirjoitti:

        oltua eläinrasvaperäinen pääasiassa lihaa, maitoa, voita ym. oli kokonaiskolesterolipitoisuuteni laboratoriomittauksilla noin 8 ja huono kolesterolipitoisuus oli myöskin sitä luokkaa, että kolesterolilääkitys laitettiin päälle. Olin tuolloin huolissani kolesteroliarvoista, jolloin lääkityksen ohella muutin toki ruokavalioni enemmän kasvisruuan puolelle. Kolesteroliarvot saatiin hyviksi. Lopetin lääkkeen ja kokeilin kasvisvoitteoisella ruokavaliolla, niin pieni nousu kolesteroliarvoihin tuli, mutta ilman lääkitystä pärjäilin. Lihan ja liharuokien lisääminen nostaa minulla labrassa otettujen kokeiden mukaan kolesteroliarvoja. Useaan kertaan kokeiltu.

        Hiilarit lihottaa se on selvä ja sen olen kokenutkin melko kovakouraisesti. Samoin kuin sokeriarvoni ovat nousseet hiilareita popsittuani. Myöskin olen itse mittaillut verensokeria kotosalla.

        kolesterolitason nousun, et turmiollisuutta.


      • vernon2

        Itseajattelija hyvä jätitkö hiilarit kokonaan pois? Epäilen. Tai olet poikkeuksellinen yksilö. Oletko laskenut päivittäisen hiilarimäärän Se ei saa ylittää 72 g/päivä. Jos tässä pysyy, niin ihan varmasti paino tippuu. Monella onkin juuri tämä syynä, ettei paino tule alas. Totutuista ruokapöydän antimista on vaikea luopua ja näihinhän kuuluvat itse asiassa kaikki jauhotuotteet. Kun jauhotuotteet yhdistää eläinrasvoihin tapahtuu rasvan varastoituminen vyötärölle, siitä painon lisääntyminen.
        Teolliset rasvathan ovat kuuluneet ravintoomme vasta muutaman vuosikymmenen samoin nykyiset kaikenmaailman kevyttuotteet. Ihminen on asuttanut tätä planeettaa ties kuinka kauan ja hyvin on pärjännyt ilman kevyttuotteitakin. Elintasosairaudet ovat räjähtäneet ja aivosolut nääntyvät luonnollisen rasvan puutteessa ja lisää alzheimerilaisia ja dementiapotilaita tulvii hoivakoteihin. Tiesitkö, että aivosolumme ovat suurimmalta osalta rasvaa ja muutkin solumme sisältävät sitä . Miten luonnosta saatava rasva voisi niille olla vaarallinen, jos järkevästi jättää vahingolliset liiat hiilihydraatit pois, kysyn vaan?
        Tästä on taulukko eri hiilareiden määristä.
        http://www.vegaaniliitto.fi/proteiini.html


    • Hedelmiä,oliiveja

      eräässä rasvakeskustelussa haastattelussaa mm. seuraavaa. Ihmisen tulee syödä lihaa esimerkiksi, koska jos emme syö lihaa ja eläinperäisiä tuotteita emme kestäisi kasassa. Kun meillä on lihkset ja jänteet ja muuta, niin siksi tarvitsemme rakennusaineiksi samoja ruokapöydästä eli lihaa ja voita tavallista maitoa jne. Mutta minusta tuo asia on nyt vähän yliammuttu.

      Miten on niiden ihmisten ja eläinten tilanne maapallolla, jotka syövät vain ja ainoastaan kasvisperäistä ravintoa. Mistä koostuvat kasvissyöjäihmisten body/keho? Eikös siellä kehossa ole ihan samalla tavalla luut, lihakset, nivelet jänteet jne. samoin kuin on Panda- karhuilla, apinoilla, hirvi- eläimillä, jänksillä jne. jotka popsivat päivät pitkät vihreää salaattia, bambujen lehtiä, puun oksia , heinää, salaattia jne. Syövät jotkut niistä kasvissyöjistä juureksia ja hedelmiä. Ei ole kadonnut kehon lihaksisto ei eikä tukiranko. Tämän todellakin otin esimerkiksi, koska A. Heikkilä sanoi haastattelussaan, että sellaista kaikkea tulee syödä ja saada ravinnon kautta, mistä me koostummekin, eli lihaa, rasvaa,jne. Mutta näin ei todellisuudessa ole. Asiat eivät ole niin yksinkertaisia.

      Esimerkiksi apinoilla, jotka syövät pelkästään kasviksia on todella upeat kolesteroliarvot, erittäin hyvät samoin kuin kaikki muutkin kuten veren sokeriarvot. TV:stä on tullut ohjelmia, joissa on tutkittu apinoiden laboratoriotuloksia. Eräässä Euroopan maassa tehtiin tutkimus, jossa valittiin epäterveellisesti syöviä lihavia miehiä ja naisia vapaaehtoisesti tutkittavaksi niin, että heidät laitettiin luontoon telttoineen ja varusteineen ja aitaukseen, josta he eivät päässeet hakemaan mitään ylimääräistä herkkua popsittavakseen. Aitaus oli eläintarhan vieressä. Tutkijat veivät aamuisin, päivisin ja iltaisin reippaasti näille ihmisille ruuaksi hedelmiä, salatteja, juureksia ym. samanlaista sapuskaa mitä apinat söivät. Hedelmiä oli aivan valtavasti ja ruokamäärä oli suuri. Jokainen oli kylläinen eikä tahtonutjaksaa syödä kaikkea mitä oli tarjolla. Kokeen lopussa mitattiin labrat samoin kuin painot. Painonpudotus oli melko suuri ja labra-arvot muuttuivat hyviksi.

      Nämä ravinto ja ruoka-asiat ovat sellaisia ettei kannata ihmisille kehoittaa rasvoja syömään. On jo kauan sitten todettu kovien rasvojen vaarallisuus verisuonistolle. Yleensäkin kaikki rasvat ovat epäterveellisiä. Voisin sanoa ettei yhtään ainutta rasvaa ole niin terveellistä, että sitä kannattaisi aloittaa popsimaan jotta saisi kolesterolipitoisuuden alaspäin.

      Minusta A. Heikkilä on humpuukimiehiä, mutta lihaa ja rasvaa voi syödä, mikäli kovien rasvojen osuus vuorokaudessa ei ylitä 1/4 teelusikkaa. Ja ihminen on varma, että pystyy tuon kovan rasvamäärän kuluttamaan saman päivän aikana. Sokeriakin voi syödä yhteensä noin 1/2 teelusikkaa vuorokaudessa, mutta sekin tulisi saada liikunnalla tai muulla kulutettua pois, jottein se jää kehoon lihottamaan ihmistä. Muuten sitten syödään sen verran mitä kulutetaan. Siinäpä se.

      • Anonyymi

        Minun isänäiti eli 98-vuotiaaksi täysissä järjissä loppuun asti. Hänen päivittäinen kastikkeensa oli kerma, jonka joukkoon oli keittämisvaiheessa lisätty reilusti oikeaa voita. Kastike oli todella herkullista.

        Minun äidinisä eli 94-vuotiaksi täysissä järjissä loppuun asti. Hän ei välittänyt rehuista, ainoastaan puolukkahilloa piti olla aina ruoan kanssa.

        Nämä molemmat isovanhempani söivät lihaa ja usein myös kalaa.
        Molemmat näistä isovanhemmistani aloitti päivän rauhallisilla venytysliikkeillä.


    • kandi87

      Olen lääketieteen kandi, ja osittain samaa mieltä Heikkilän kanssa tietyistä asioista. Rasvahypoteesi on kumottu, mutta sitä pidetään keinohengityksellä väkisin elossa. VHH-dieetti ei ole tämän hetken näytön mukaan vaarallinen, vaan jopa parempi kuin nykyisten ravitsemussuosituksten tarjoama dieetti. D-vitamiiniakin saa vetää reippaasti yli suositusten! Kiitokset Heikkilälle siitä, että on toiminut maassamme sanansaattajana VHH:n puolesta.

      Olen myös samaa mieltä siitä, että lääketeollisuuden jakamaa informaatiota kohtaan tulisi olla kriittisempi. Lääketeollisuutta kiinnostaa vain rahanteko, vaikka terveyttä joutuvat siinä sivussa tekemään, jotta saavat nappejaan kaupaksi. Turhasta lääkityksestä on luovuttava, kuten osteoporoosilääkkeet ja statiinit primaaripreventiossa. Medikalisaatiota vastaan on taisteltava!

      Heikkilä suhtautuu kuitenkin liian kritiikittömästi niihin medikalisaation lieveilmiöihin, jotka eivät tule lääketehtaista. Hänen mukaansa esimerkiksi ns. kiinalainen lääketiede - siis puoskarointi - on "okei". Hän on myös sisäisesti ristiriitainen. Huutaa tieteellisen näytön perään rasva- ja d-vitamiinijutuissa, mutta luomuilussa ja muussa mennään sitten fiilisten ja anekdoottien mukana.

      • Kivut pois , piikki

        myöskin kiinalaisessa lääketieteessä asioita, joita nyt ei todellakaan heti kannata pannaanjulistaa. Kiinassa lääketiede on ollut kauan ennen länsimaista lääketiedettä ja vaikka tuntuukin siltä, että kiinalaiset lääkärit akupunktioineen olisivat huuhaa- tiellä, niin totuus kuitenkin on toinen. Kaikkea ei tietenkään kannta uskoa ei länsimaisessa lääketieteessä eikä kiinalaisessa kuin muussakaan maailman lääketieteen koulutusohjelmissa.

        Esimerkiksi kiinalainen akupunktiohoito perustuu samaan kuin lääketeollisuuden lääkkeillä saatu kivunpoisto. Jokaisella naulalla on tarkalleen oma kohtansa ihmisessä. Samalla tavalla kipulääke toimii ohjautuessaan juuri kipupaikkaan turruttaen säryn ja kivun. Voit kokeilla akupunktiirin kevuttä muotoa omilla sormillasi painamalla ja hieromalla esimerkiksi niskassa olevia kipeitä paikkojasi. Löydät kyllä jännittyneen ja kipeän niskasi alueelta erittäin kivuliaat kohdat, jolloin painelet ja pyörittelet sormillasi niitä kipupaikkoja eli kipupisteitä. Huomaat miten hermoja pitkin välittää koviakin tuntemuksia jopa sormiin ja käsivarsiin asti.

        Jonkin aikaa hierottuasi ja paineltuasi kipupaikkja saat kivun loppumaan ja lihakset rentoutumaan.

        Piikkimatot toimivat samalla tavalla ja kyseessä on efedriinin tuotanto, jota ihminen itse lisää turruttaen kivun. Ei tarvita länsimaalaisia lääkkeitä.


      • rasvat.

        "Rasvahypoteesi on kumottu, mutta sitä pidetään keinohengityksellä väkisin elossa."

        Tämä ei pidä paikkaansa. Näyttö siitä, että kolesterolirajojen tulisi olla entistäkin matalammat, kasvaa koko ajan suhteessa vastakkaisiin tuloksiin, jotka perustuvat lähinnä vain epidemiologisiin ravitsemustutkimuksiin. Yhtä mieltä voidaan olla siitä, että nopeat hiilihydraatit ovat liikaa saatuina haitallisia, mutta pehmeät rasvat ovat aina parempia kuin kovat eläinrasvat. Lienet opintojesi alussa vai oletko vain seurannut liikaa Heikkilän blogia?


      • rasvamies
        rasvat. kirjoitti:

        "Rasvahypoteesi on kumottu, mutta sitä pidetään keinohengityksellä väkisin elossa."

        Tämä ei pidä paikkaansa. Näyttö siitä, että kolesterolirajojen tulisi olla entistäkin matalammat, kasvaa koko ajan suhteessa vastakkaisiin tuloksiin, jotka perustuvat lähinnä vain epidemiologisiin ravitsemustutkimuksiin. Yhtä mieltä voidaan olla siitä, että nopeat hiilihydraatit ovat liikaa saatuina haitallisia, mutta pehmeät rasvat ovat aina parempia kuin kovat eläinrasvat. Lienet opintojesi alussa vai oletko vain seurannut liikaa Heikkilän blogia?

        """ Näyttö siitä, että kolesterolirajojen tulisi olla entistäkin matalammat, kasvaa koko ajan suhteessa vastakkaisiin tuloksiin, jotka perustuvat lähinnä vain epidemiologisiin ravitsemustutkimuksiin. Yhtä mieltä voidaan olla siitä, että nopeat hiilihydraatit ovat liikaa saatuina haitallisia, mutta pehmeät rasvat ovat aina parempia kuin kovat eläinrasvat. Lienet opintojesi alussa vai oletko vain seurannut liikaa Heikkilän blogia? """

        - Mikä näyttö? Kolesteroli on vain yksi sadoista sydän- ja verisuonitautien riskitekijöistä, joka on perusteetta nostettu kaikkien muiden yli. Jos olet lukenut uusimpia tutkimuksia, niin lipoproteiinien osalta apolipoproteiinit ja niiden suhde ennustaa valtimotautiriskiä täysin riippumatta kolesteroliarvoista. Henkilön lipoproteiiniprofiili voi olla aterogeeninen, vaikka kolesteroli olisi matala. Ja lipoproteiiniprofiili voi olla suotuisa, vaikka kolesteroli olisi korkea. Kolesteroliin vetoaminen alkaa olla vähän, kuin yrittäisi laskea Merkuriuksen rataa Newtonin kaavoilla. Kyllä sillä johonkin pääsee, mutta ei riittävän pitkälle. Sitäpaitsi sydän- ja aivoinfarkteja saaneiden kolesterolipitoisuudet eivät paljoa poikkea toisistaan.

        Pehmeät rasvat ovat sumea kattokäsite. Näistä oikeastaan vain kalaöljyt ovat osoittautuneet erityisen terveellisiksi. Osoittaisitko yhdenkin meta-analyysin tai laajan _kliinisen_ tutkimuksen, jossa kasvirasvat vähentävät merkittävästi sydäntautiriskiä! Meta-analyysiä pyydän siksi, että yksittäisiä pikkututkimuksia löytää minkälaisia vaan, kunhan tutkimusasetelmasta tingitään.


      • Aprolipopoo
        rasvamies kirjoitti:

        """ Näyttö siitä, että kolesterolirajojen tulisi olla entistäkin matalammat, kasvaa koko ajan suhteessa vastakkaisiin tuloksiin, jotka perustuvat lähinnä vain epidemiologisiin ravitsemustutkimuksiin. Yhtä mieltä voidaan olla siitä, että nopeat hiilihydraatit ovat liikaa saatuina haitallisia, mutta pehmeät rasvat ovat aina parempia kuin kovat eläinrasvat. Lienet opintojesi alussa vai oletko vain seurannut liikaa Heikkilän blogia? """

        - Mikä näyttö? Kolesteroli on vain yksi sadoista sydän- ja verisuonitautien riskitekijöistä, joka on perusteetta nostettu kaikkien muiden yli. Jos olet lukenut uusimpia tutkimuksia, niin lipoproteiinien osalta apolipoproteiinit ja niiden suhde ennustaa valtimotautiriskiä täysin riippumatta kolesteroliarvoista. Henkilön lipoproteiiniprofiili voi olla aterogeeninen, vaikka kolesteroli olisi matala. Ja lipoproteiiniprofiili voi olla suotuisa, vaikka kolesteroli olisi korkea. Kolesteroliin vetoaminen alkaa olla vähän, kuin yrittäisi laskea Merkuriuksen rataa Newtonin kaavoilla. Kyllä sillä johonkin pääsee, mutta ei riittävän pitkälle. Sitäpaitsi sydän- ja aivoinfarkteja saaneiden kolesterolipitoisuudet eivät paljoa poikkea toisistaan.

        Pehmeät rasvat ovat sumea kattokäsite. Näistä oikeastaan vain kalaöljyt ovat osoittautuneet erityisen terveellisiksi. Osoittaisitko yhdenkin meta-analyysin tai laajan _kliinisen_ tutkimuksen, jossa kasvirasvat vähentävät merkittävästi sydäntautiriskiä! Meta-analyysiä pyydän siksi, että yksittäisiä pikkututkimuksia löytää minkälaisia vaan, kunhan tutkimusasetelmasta tingitään.

        Vähän kummalta tuntuu, että "lipoproteiinien osalta apolipoproteiinit ja niiden suhde ennustaa valtimotautiriskiä täysin riippumatta kolesteroliarvoista", kun tietyt apolipoproteiinit ovat osia tietyissä kolesterolipartikkeleissa, kuten ApoB LDL-partikkeleissa ja ApoA-1 HDL-partikkeleissa, ja niinpä ApoB/ApoA1-suhde kuvastaa myös LDL/HDL-suhdetta. Apolipoproteiinit ovat kyllä tarkempia mittareita (johtuen perinteisen Friedewaldin kaavan epätarkkuudesta mm. triglyjen suhteen), mutta että ne olisivat täysin riippumattomia kolesteroliarvoista, kuulostaa hieman erikoiselta. Voisitko laittaa viitteitä, mistä olet tämän keksinyt?

        "Sitäpaitsi sydän- ja aivoinfarkteja saaneiden kolesterolipitoisuudet eivät paljoa poikkea toisistaan." Laitapa tähänkin viitettä, niin selvitetään, mistä tämä näennäinen eron puuttuminen johtuu.

        Pyynnöstäsi, tässä muutama meta-analyysi kasvirasvojen käyttöön liittyen:
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20351774
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20810976
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18786971


      • Kaksi noista
        Aprolipopoo kirjoitti:

        Vähän kummalta tuntuu, että "lipoproteiinien osalta apolipoproteiinit ja niiden suhde ennustaa valtimotautiriskiä täysin riippumatta kolesteroliarvoista", kun tietyt apolipoproteiinit ovat osia tietyissä kolesterolipartikkeleissa, kuten ApoB LDL-partikkeleissa ja ApoA-1 HDL-partikkeleissa, ja niinpä ApoB/ApoA1-suhde kuvastaa myös LDL/HDL-suhdetta. Apolipoproteiinit ovat kyllä tarkempia mittareita (johtuen perinteisen Friedewaldin kaavan epätarkkuudesta mm. triglyjen suhteen), mutta että ne olisivat täysin riippumattomia kolesteroliarvoista, kuulostaa hieman erikoiselta. Voisitko laittaa viitteitä, mistä olet tämän keksinyt?

        "Sitäpaitsi sydän- ja aivoinfarkteja saaneiden kolesterolipitoisuudet eivät paljoa poikkea toisistaan." Laitapa tähänkin viitettä, niin selvitetään, mistä tämä näennäinen eron puuttuminen johtuu.

        Pyynnöstäsi, tässä muutama meta-analyysi kasvirasvojen käyttöön liittyen:
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20351774
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20810976
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18786971

        meta-analyyseistä liittyi välimeren ruokavalioon eikä kasvirasvoihin!


      • kasvirasvoja
        Kaksi noista kirjoitti:

        meta-analyyseistä liittyi välimeren ruokavalioon eikä kasvirasvoihin!

        Välimerellinen ruokavalio lääketietellisessä mielessä sisältää runsaasti kasvirasvoja öljyjen muodossa.


      • rasvamies
        kasvirasvoja kirjoitti:

        Välimerellinen ruokavalio lääketietellisessä mielessä sisältää runsaasti kasvirasvoja öljyjen muodossa.

        Kiitoksia PUFA-meta-analyysistä. PUFA:n suhteellinen lisääminen ruokavaliossa on siis hyödyllistä. Ravintotutkimuksissa täytyy kuitenkin aina muistaa, mitä kontrolliryhmä on syönyt. Suurin osa syö normaalisti erittäin epäterveellisesti, joten varmasti tekee terveydelle hyvää jos pääsee tutkimuksen interventioryhmään ja saa ravitsemusneuvontaa ja ohjeistusta sen toteuttamiseen.

        Mutta myös tyydyttyneen rasvan lisääminen ruokavaliossa on monissa tutkimuksissa vähentänyt kuolinriskiä. Täällä prof. Salmisen hyvä kooste aiheesta, johon minulla ei ole mitään lisättävää: http://sundqvist.blogspot.com/2010/05/kirjoittajavieras-kari-salminen.html

        Mutta sitten LDL:stä.

        American Heart Journal - Lipid levels in patients hospitalized with coronary artery disease: An analysis of 136,905 hospitalizations in Get With The Guidelines. http://www.ahjonline.com/article/PIIS0002870308007175/fulltext

        Tutkimuksen mukaan puolella potilaista jotka joutuivat sairaalaan sepelvaltimotaudin vuoksi, LDL-kolesteroli on alle 2.59 mmol/l (100 mg/dl). Vain neljäsosalla on yli 3.36 mmol/l (130 mg/dl). Ei nuo arvot paljon terveiden ihmisten kolesteroliarvoista poikkea. Suomessahan LDL-viitearvot ovat alle 3.3 mmol/l! Äläkä vaan sano, että ehdotat entistä tiukempaa kolesterolin alentamista ratkaisuksi.

        Ei ole sitäpaitsi mitään näyttöä siitä, että kolesterolin alentaminen keinolla millä hyvänsä, vaikkapa kasvsistanoleilla, laskisi sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta. Tällä hetkellä vain statiineista on näyttöä, ja sekin primaariprevention kohdalla heikkoa. Sekundaaripreventiossa statiinit ovat kuitenkin todella tehokkaita!


        The American Journal of Cardiology - Low-Density Lipoprotein Cholesterol Level in Patients With Acute Myocardial Infarction Having Percutaneous Coronary Intervention (the Cholesterol Paradox). http://www.ajconline.org/article/S0002-9149(10)01192-6/abstract

        Akuutin sydänkohtauksen jälkeen vuoden seurannassa korkea LDL-kolesterolipitoisuus liittyi pienempään kuolinriskiin, eli mitä matalampi LDL sitä korkeampi kuolleisuus. Kuitenkin LDL-pitoisuus yli 4.2 mmol/l ja siitä ylöspäin niin tulos on päinvastainen (FH-tauti?). Huomaa kuitenkin ylemmästä kohorttitutkimuksesta, kuinka pienellä osalla LDL-kolesteroli on yli 4.2 mmol/l.


      • Välimeren
        kasvirasvoja kirjoitti:

        Välimerellinen ruokavalio lääketietellisessä mielessä sisältää runsaasti kasvirasvoja öljyjen muodossa.

        ruokavalio on muullakin tavalla erilainen muihin ruokavalioihin verrattuna.


      • 35
        rasvamies kirjoitti:

        Kiitoksia PUFA-meta-analyysistä. PUFA:n suhteellinen lisääminen ruokavaliossa on siis hyödyllistä. Ravintotutkimuksissa täytyy kuitenkin aina muistaa, mitä kontrolliryhmä on syönyt. Suurin osa syö normaalisti erittäin epäterveellisesti, joten varmasti tekee terveydelle hyvää jos pääsee tutkimuksen interventioryhmään ja saa ravitsemusneuvontaa ja ohjeistusta sen toteuttamiseen.

        Mutta myös tyydyttyneen rasvan lisääminen ruokavaliossa on monissa tutkimuksissa vähentänyt kuolinriskiä. Täällä prof. Salmisen hyvä kooste aiheesta, johon minulla ei ole mitään lisättävää: http://sundqvist.blogspot.com/2010/05/kirjoittajavieras-kari-salminen.html

        Mutta sitten LDL:stä.

        American Heart Journal - Lipid levels in patients hospitalized with coronary artery disease: An analysis of 136,905 hospitalizations in Get With The Guidelines. http://www.ahjonline.com/article/PIIS0002870308007175/fulltext

        Tutkimuksen mukaan puolella potilaista jotka joutuivat sairaalaan sepelvaltimotaudin vuoksi, LDL-kolesteroli on alle 2.59 mmol/l (100 mg/dl). Vain neljäsosalla on yli 3.36 mmol/l (130 mg/dl). Ei nuo arvot paljon terveiden ihmisten kolesteroliarvoista poikkea. Suomessahan LDL-viitearvot ovat alle 3.3 mmol/l! Äläkä vaan sano, että ehdotat entistä tiukempaa kolesterolin alentamista ratkaisuksi.

        Ei ole sitäpaitsi mitään näyttöä siitä, että kolesterolin alentaminen keinolla millä hyvänsä, vaikkapa kasvsistanoleilla, laskisi sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta. Tällä hetkellä vain statiineista on näyttöä, ja sekin primaariprevention kohdalla heikkoa. Sekundaaripreventiossa statiinit ovat kuitenkin todella tehokkaita!


        The American Journal of Cardiology - Low-Density Lipoprotein Cholesterol Level in Patients With Acute Myocardial Infarction Having Percutaneous Coronary Intervention (the Cholesterol Paradox). http://www.ajconline.org/article/S0002-9149(10)01192-6/abstract

        Akuutin sydänkohtauksen jälkeen vuoden seurannassa korkea LDL-kolesterolipitoisuus liittyi pienempään kuolinriskiin, eli mitä matalampi LDL sitä korkeampi kuolleisuus. Kuitenkin LDL-pitoisuus yli 4.2 mmol/l ja siitä ylöspäin niin tulos on päinvastainen (FH-tauti?). Huomaa kuitenkin ylemmästä kohorttitutkimuksesta, kuinka pienellä osalla LDL-kolesteroli on yli 4.2 mmol/l.

        Salminen on sivuraiteelle ajautunut entinen Valion tutkimusjohtaja, jolle maitorasvojen terveellisyyden todistamisesta on tullut pakkomielle, ja siksi hän tulkitsee väärin aihetta sivuavia tutkimuksia pönkittääkseen sillä omia uskomuksia. Harmi vaan, että hän päätyi myös televisioon jankkaamaan asiaansa.

        Ja sitten kolseterolista. Nämä kaksi viitteillä varustettua tutkimusta eivät edes pysty vastaamaan siihen, mitkä olisivat sopivat kolesterolitasot, mutta ovat kylläkin linjassa muiden tutkimusten kanssa siitä, että kolesterolien tavoitetasojen tulisi olla joka tapauksessa entistäkin alhaisemmat. Tämä on myös todettu kummankin tutkimuksen johtopäätöksissä.

        On siis perin onnetonta, että jotkut ovat päätyneet sinällään suoraviivaiseen mutta väärään päätelmään siitä, että kolsterolitasoilla ei olisi mitään vaikutusta sairastuvuuteen tai pahimmillaan vielä, että korkea kolesteroli olisi terveellisempää. Syy-seuraus-suhde menee toisin päin, eli kokonaisuudessaan terveemmät ihmiset sietävät paremmin korkeita kolesterolitasoja, joka on näiden ja vastaavien tutkimusten virhelähde, ja josta tämä näennäinen paradoksi johtuu.


      • Rasvasta terveyttä
        kasvirasvoja kirjoitti:

        Välimerellinen ruokavalio lääketietellisessä mielessä sisältää runsaasti kasvirasvoja öljyjen muodossa.

        Välimerellinen ruokavalio on tutkitusti terveellinen:

        "Tuore espanjalainen tutkimus antaa kylmää kyytiä suomalaiselle diabeteksen ehkäisytutkimukselle (DPS) ja samalla nykyisille ravitsemussuosituksille."

        "Molemmissa runsasrasvaisempaa välimeren ruokavaliota noudattavissa ryhmissä eli oliiviöljy- ja pähkinäryhmissä sairastuttiin kakkostyypin diabetekseen noin puolet harvemmin kuin vähärasvaista ruokavaliota noudattavassa ryhmässä.

        Ehkäisevä vaikutus oli siis samaa suuruusluokkaa kuin meillä Suomessa paljon hehkutetussa suomalaisessa diabeteksen ehkäisytutkimuksessa (DPS). Suomalaisessa tutkimuksessa kuitenkin ruokavalio oli yhdistetty sekä painonpudotukseen että liikuntaan. Tässä espanjalaisessa tutkimuksessa muutettiin pelkästään ruokavaliota. Suomessa vähennettiin rasvaa, kun taas Espanjassa lisättiin rasvaa. Suomessa lisättiin kuituja, mutta Espanjassa kuitujen määrä oli sama.

        Vaikuttaa siis aikaisempaa todennäköisemmältä, että suomalaistutkimuksessa saavutettu hyöty perustui lähinnä laihdutukseen ja liikuntaan, ja suomalaisten suosittelema vähärasvainen runsaskuituinen ruokavalio on varsin hyödytön ellei jopa haitallinen diabeteksen ehkäisyssä."

        http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/04/12/runsasrasvainen-valimeren-ruokavalio-ehkaisi-diabetesta-ilman-laihdutusta-ja-liikuntaa/


      • Rasvat A-talkilla
        35 kirjoitti:

        Salminen on sivuraiteelle ajautunut entinen Valion tutkimusjohtaja, jolle maitorasvojen terveellisyyden todistamisesta on tullut pakkomielle, ja siksi hän tulkitsee väärin aihetta sivuavia tutkimuksia pönkittääkseen sillä omia uskomuksia. Harmi vaan, että hän päätyi myös televisioon jankkaamaan asiaansa.

        Ja sitten kolseterolista. Nämä kaksi viitteillä varustettua tutkimusta eivät edes pysty vastaamaan siihen, mitkä olisivat sopivat kolesterolitasot, mutta ovat kylläkin linjassa muiden tutkimusten kanssa siitä, että kolesterolien tavoitetasojen tulisi olla joka tapauksessa entistäkin alhaisemmat. Tämä on myös todettu kummankin tutkimuksen johtopäätöksissä.

        On siis perin onnetonta, että jotkut ovat päätyneet sinällään suoraviivaiseen mutta väärään päätelmään siitä, että kolsterolitasoilla ei olisi mitään vaikutusta sairastuvuuteen tai pahimmillaan vielä, että korkea kolesteroli olisi terveellisempää. Syy-seuraus-suhde menee toisin päin, eli kokonaisuudessaan terveemmät ihmiset sietävät paremmin korkeita kolesterolitasoja, joka on näiden ja vastaavien tutkimusten virhelähde, ja josta tämä näennäinen paradoksi johtuu.

        "Salminen on sivuraiteelle ajautunut entinen Valion tutkimusjohtaja"

        Väärin, Salminen on pätevä asiantuntija. Tässä hän on A-talkissa:

        http://www.youtube.com/watch?v=w2Pby1WC8-0

        http://www.youtube.com/watch?v=bkb67gSbE-w

        http://www.youtube.com/watch?v=ratuv6IUaA0


      • Anonyymi
        rasvat. kirjoitti:

        "Rasvahypoteesi on kumottu, mutta sitä pidetään keinohengityksellä väkisin elossa."

        Tämä ei pidä paikkaansa. Näyttö siitä, että kolesterolirajojen tulisi olla entistäkin matalammat, kasvaa koko ajan suhteessa vastakkaisiin tuloksiin, jotka perustuvat lähinnä vain epidemiologisiin ravitsemustutkimuksiin. Yhtä mieltä voidaan olla siitä, että nopeat hiilihydraatit ovat liikaa saatuina haitallisia, mutta pehmeät rasvat ovat aina parempia kuin kovat eläinrasvat. Lienet opintojesi alussa vai oletko vain seurannut liikaa Heikkilän blogia?

        Kertoisitko miksi verisuoniin kertynyt rasva on kokonaisuudessaan tyydyttymätönta rasvaa eli kasvisrasvaa eikä siinä ole lainkaan tyydytettyä rasvaa eli eläinperäistä rasvaa?

        Kertoisitko, miksi sydän- ja verisuonitaudit ovat lisääntyneet, vaikka eläinperäisten rasvojen osuus on kasvanut?

        Kertoisitko, voisiko lääkefirmoilla olla oman hyödyn tavoittelu tärkeintä?

        Kertoisitko, miksi lääkefirmat lahjovat lääkäreitä? Omassa lähipiirissä lääkäri, joka on avoimesti kertonut lahjoista. Erityisesti opiskelijoita lahjotaan. Mielestäni, jos tuote on tarpeellinen ja hyvä, ei sitä tarvitse lahjomalla kaupitella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoisitko miksi verisuoniin kertynyt rasva on kokonaisuudessaan tyydyttymätönta rasvaa eli kasvisrasvaa eikä siinä ole lainkaan tyydytettyä rasvaa eli eläinperäistä rasvaa?

        Kertoisitko, miksi sydän- ja verisuonitaudit ovat lisääntyneet, vaikka eläinperäisten rasvojen osuus on kasvanut?

        Kertoisitko, voisiko lääkefirmoilla olla oman hyödyn tavoittelu tärkeintä?

        Kertoisitko, miksi lääkefirmat lahjovat lääkäreitä? Omassa lähipiirissä lääkäri, joka on avoimesti kertonut lahjoista. Erityisesti opiskelijoita lahjotaan. Mielestäni, jos tuote on tarpeellinen ja hyvä, ei sitä tarvitse lahjomalla kaupitella.

        Mitä ihmettä horiset?

        "Suomi oli 1960-luvulla maailman kärkisijalla työikäisten miesten sepelvaltimotautikuolleisuudessa. 2010-luvulle tultaessa työikäisten miesten kuolleisuus oli vähentynyt noin viidennekseen korkeimmasta tasosta.

        Kuolleisuus sydän- ja verenkiertoelinten sairauksiin on edelleen laskenut. Kun vielä vuonna 2012 sepelvaltimotautiin kuolleita oli lähes 12 000, vuonna 2018 sepelvaltimotautiin kuoli Suomessa enää noin 9 500 henkilöä."

        Sydän ja verisuonitaudit ovat Suomessa vähentyneet jyrkästi.
        Onkohan muukin tietosi yhtä hataralla pohjalla?


    • eiliikaarasvaliukois

      suun kautta ei saa ottaa yhtään suurempaa annosta, sillä D- vitamiini kertyy maksaan ja niin saat ihosi keltaiseksi ja maksasi tuhoutumaan. Kaikki ylimääräinen vitaminointi, mikäli kyseessä ei ole vesiliukoiset vitamiinit, aiheuttavat maksaan kertymiä, jolloin maksa-arvot nousevat. Liika on liikaa ja maksa todellakin jossakin vaiheessa

      • Kovia kokenut

        MOT ohjelma sisälsi kaiken sen, mitä lääketiede itseasiasa on.
        Tarkoitan kolestroolilääkkeistä ja niiden vaikutuksesta.
        Jos olet hyvin koulutettu lääketieteen alalla, niin kannattaa sivuttaa ja unohtaa mitä siinä sanottiin.
        Suomi on niitä harvoja maita, jossa neurologit/neurokirurgit tekee eläville ihmisille kokeita, eikä niistä joudu vastuuseen. Syy tähän on, että mielivaltaiset toimenpiteet on kirjattu käypähoitoohjelmaan.
        Tahallisia vahinkoja sattu, mutta niistäkään ei yleensä joudu vastuuseen.


      • ---
        Kovia kokenut kirjoitti:

        MOT ohjelma sisälsi kaiken sen, mitä lääketiede itseasiasa on.
        Tarkoitan kolestroolilääkkeistä ja niiden vaikutuksesta.
        Jos olet hyvin koulutettu lääketieteen alalla, niin kannattaa sivuttaa ja unohtaa mitä siinä sanottiin.
        Suomi on niitä harvoja maita, jossa neurologit/neurokirurgit tekee eläville ihmisille kokeita, eikä niistä joudu vastuuseen. Syy tähän on, että mielivaltaiset toimenpiteet on kirjattu käypähoitoohjelmaan.
        Tahallisia vahinkoja sattu, mutta niistäkään ei yleensä joudu vastuuseen.

        Taas näitä perus hihhuli trolleja, joilta puuttuu kaikki näyttö ja joiden mukaan lääkärit ovat moraalittomia, rahanahneita kusipäitä.


      • Areenalla
        --- kirjoitti:

        Taas näitä perus hihhuli trolleja, joilta puuttuu kaikki näyttö ja joiden mukaan lääkärit ovat moraalittomia, rahanahneita kusipäitä.

        "Taas näitä perus hihhuli trolleja, joilta puuttuu kaikki näyttö ja joiden mukaan lääkärit ovat moraalittomia"

        Tässä aukoton näyttö:

        http://areena.yle.fi/video/1388136


      • kolesterolipommi

    • hiilarit tappaaaaaa

      että Heikkilällä ei ole ketään tahoa, jonka etua ajaisi. Oma kunnia, narsismi yms. eivät ole arveluttavia motiiveja, vaan päin vastoin lisäävät puolueettomuutta. Se on tietenkin arveluttavaa, jos ei ole vuorovaikutuksessa muiden lääkärien kanssa, mutta onkohan se totta tai mistä se sitten johtuu(kummasta osapuolesta) Heikkilä ei mainosta ketään eikä mitään. Ei edes lisäravinne teollisuutta, niinkuin useimmat näistä huuhaa profeetoista. Näkökulma on suhteellisen puolueeton ja lukijan parhaaksi. Puolueettomampi kuin kuin lääkärin, joka voi kokea epäonnistuneensa, ellei saa kirjoittaa jotain reseptiä. JA kaikki me tiedämme, että eihän niillä resepteillä terveeksi tulla. Omista lääkärikäynneistäni noin 10% on ollut hyödyllisiä oman terveyteni kannalta. Että on ne useimmat lääkärit juuri niitä rahan ahneita kusipäitä, eikä niitä kiinnosta päivittää omia tietojaan. Palkka kun tulee ihan samoin muutenkin.

    • vernon2

      Jokainen vapaassa maassa saa uskoa mihin haluaa. Jos toinen uskoo VHH-n olevan vahingollista, niin hyväksyttänee se. Ko henkilö haluaa tietysti lihottaa edelleen lääketehtaiden kassaa. Mitä minä henkilökohtaisesti en ole kiinnostunut kartuttamaan. Olen päässyt eroon niin verenpainelääkkeistä kuin statineistakin. Niin missä sitten on vika, että VHH on vahingollinen, kysyn vain. Vai olisiko minun näin ollen lopetettava tämä VHH ruokavalio ja aloitettava taas lääkkeillä. Mitä mieltä kirjoittaja olisi tästä? Tulee mieleen se seikka, että parhaat lastenkasvattajat ovat lapsettomat ihmiset, ehkä näin on laita myös tässä asiassa.

      • Oman tien kulkia

        Olin tossa 20v. sitten leikkauksen jälkeen erittäin huonona.
        Sitäpaitsi leikkaus oli täysin turha.
        Vammaudun ja olen nyt eläkkeellä.
        Leikkauksen jälkeen, verenpaineeni nousi ja ehdottivat lääkitystä, jota en ottanut
        Kolestroliarvonikin huiteli pilvissä, johon mys ehdotettiin lääkitystä.
        En suostunut tähänkään lääkitykseen.
        Koska sain leikkauksessa hermovaurion, eikä kipulääkkeet tehonneet, niin sanoivat, että mulla on Dyatonia ja että, hoidoksi annetaan nykyisin Botuliinia. Moni kipupotilas on saanut siitä avun.
        Minulla se ei toiminut, joten sekin lääkitys lopetettiin alkuunsa.
        Pariviikkoa sitten kävin mittauttamassa vernpaineeni, joka oli normaali ja kolestroolinikin oli normaalin rajoissa.
        En halua olla kapulana lääkehoitoa vastaan, mutta ehkä turhan herkästi potilaalle määrätään lääkitys.
        Jokainen olkoon , oman onnensa seppä.


    • tyytyväinen tietoon

      Onneksi meillä on Antti Heikkilä, joka uskaltaa puhua asioista niin kuin ne ovat. Hän kyseenalaistaa lausunnoillaan professorien mielipiteitä, joiden tarkoitus paremminkin on teollisuuden ja kaupan hyvinvointi (samalla myös oma), kuin kuluttajien. Antti Heikkilän mielipiteet ovat terveitä, perustuvat tutkimukseen ja kokemukseen, palvelevät kuluttajaa eikä teollisuutta ja kauppaa. Olen uskonut Antin ohjeita ja elänyn niitä noudattaen. Olen erittäin tyytyväinen että Antti Heikkilällä on rohkeutta puhua totta, vaikka saakin paljon lokaa kollegoiltaan niskaansa. Toivottavasti Antti jatkossakin informoi meitä kuluttajia, meitä hyödyntävillä tiedoilla.

      • |=|,|,|,|,|==--

        Heikkilä puhuu luomuteolisuuden ja D-vitamiiniteollisuuden pussiin. Hänen reseptilllään Suomi menettäisi kymmeniä - satoja miljoonia ulkomaille vuodessa. Kymmenessä vuodessa syntyisi miljardien kestävyysvaje.


    • vai profeetta ;)
    • vvvhhh

      Harvoin saa luettavakseen tällaista sontaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe