Muistan kun lapsena äiti teki pitsoja jossa oli tomaattiviipaleita, kyllä oli hyvää. Miksi nykyään kukaan ei käytä tomattia, vain tomaattikastiketta?
Miksi tomaattia ei käytetä?
4
923
Vastaukset
- 11
Vetinen tomaattikastike on niin paljon halvempaa kuin aito tomaatti ja sitä saa ostaa pizzerioihin kannukaupalla. Helppo maalata letun pinnalle kun tomaatit joutuu taasen viipaloimaan ja oikea tomaatti pilaantuu helposti.
Eihän meidän pizzakulttuurimme ole mistään kotoisin. Rasvaa tihkuvia roiskeläppiä, joiden pohja on vetelää velliä ja päällä "aurajuustoa" ja purkkiananasta. Muuta eksotiikkaa haetaan härskillä BBQ-kastikkeella ja jalopenon kiekoilla. Ja tämnä siksi, että kansa mukamas vaatii. Sellainen lätty on hyvä, minkä päällä on tuuma rasvaista tavaraa sekaisin. - oma apu paras apu
Meilläkin laitettiin 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussakin jauhelihapizzan päälle tomaattiviipaleita. Sitten kun pizza oli paistettu piti odottaa sairaan kauan sen jäähtymistä, koska muuten takuuvarmasti poltti suunsa, kun haukkasi siitä tomaatin kohdalta. Eikä vetinen tomaatti maistu samalta kuin tomaattikastike, josta on poistettu tomaatin siemenet ja sitten sitä haudutetaan kauan.
Viimeksi käytimme kahden uunipellin kokoisen pizzan tekemiseen tomaattikastiketta, joka keitettiin itse basilikalla maustetusta tomaattimurskasta, siihen sokeria kohtuullisesti, ei etikkaa (jota on ketsupissa). Kun tomaattimurska oli muhinut hellalla tunnin, se soseutettiin Bamixilla ja vielä pidettiin lämpimänä. Siitä riitti hyvin kahteen pizzaan ja tuoksu oli taivaallinen. Kun aloitti pizzan teon kastikkeen keittämisellä, ja sitten teki pizzataikinan kohoamaan ei tuntunut edes työläältä.- Vanhat hyvät ajat
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
- tomatista
Vanhat hyvät ajat kirjoitti:
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
poistan kuoren ja siemenet silloin ei taikina vedisty,kun kosteuttaei tule liikaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sdp on esittänyt maatalous- ja yritystuista leikkaamista
Joihin menee 10 miljardia euroa vuosittain. Minkä vuoksi äärioikeisto änkyttää jostain vuodesta 2026, kun ei demareiden1404409Sanna Marin pitäisi palauttaa pääministeriksi
Oikeisto "voitti" vaalit valehtelemalla äänistäjille päin naamaa, joten heidät tulisi tuomita menettämään vaalitulos ja583337Kokoomus kannatti aiemmin rahoitusmarkkinaveroa - kanta nyt muuttunut
Kokoomuksen linjanmuutos rahoitusmarkkinaveron suhteen on herättänyt kysymyksiä. Vielä aiemmin puolue antoi ymmärtää kan12443Ei me olla sielunkumppaneita
jos sellaisia edes on. En tiedä miksi niin kovasti pidin sinusta, varmaan olisi paljonkin hyviä syitä, mutta ehkä olit v231693KÄVELYTREFFIT ?
Mikä on tuo konsepti. Ei kävely ole mitkään treffit. Se on hengailua, ilman mitään panostamista toiseen, go with the flo2291607Mies pelkää mahdollista raskautta
Millaisia ajatuksia seuraava herättää teissä? Olemme tunteneet miehen kanssa vuosikausia, seurustelleetkin jo pitkään j2251178Hevosmies kylän kunnioitettu herra
Hei, eikö olis aika pistää "nuoriso" kuriin? Tiedämme miten teidän "yhteisö" toimii sekä kylän vanhin herra, olet poruka241145Kiikkustuoli
Sunnuntai aamun hiljaisuutta ja rauhaisaa oloa. Aloitan taas uuden alustan, jospa edellisessä asiat tulee pohdittu ja sa1581099- 711093
- 62823