Muistan kun lapsena äiti teki pitsoja jossa oli tomaattiviipaleita, kyllä oli hyvää. Miksi nykyään kukaan ei käytä tomattia, vain tomaattikastiketta?
Miksi tomaattia ei käytetä?
4
886
Vastaukset
- 11
Vetinen tomaattikastike on niin paljon halvempaa kuin aito tomaatti ja sitä saa ostaa pizzerioihin kannukaupalla. Helppo maalata letun pinnalle kun tomaatit joutuu taasen viipaloimaan ja oikea tomaatti pilaantuu helposti.
Eihän meidän pizzakulttuurimme ole mistään kotoisin. Rasvaa tihkuvia roiskeläppiä, joiden pohja on vetelää velliä ja päällä "aurajuustoa" ja purkkiananasta. Muuta eksotiikkaa haetaan härskillä BBQ-kastikkeella ja jalopenon kiekoilla. Ja tämnä siksi, että kansa mukamas vaatii. Sellainen lätty on hyvä, minkä päällä on tuuma rasvaista tavaraa sekaisin. - oma apu paras apu
Meilläkin laitettiin 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussakin jauhelihapizzan päälle tomaattiviipaleita. Sitten kun pizza oli paistettu piti odottaa sairaan kauan sen jäähtymistä, koska muuten takuuvarmasti poltti suunsa, kun haukkasi siitä tomaatin kohdalta. Eikä vetinen tomaatti maistu samalta kuin tomaattikastike, josta on poistettu tomaatin siemenet ja sitten sitä haudutetaan kauan.
Viimeksi käytimme kahden uunipellin kokoisen pizzan tekemiseen tomaattikastiketta, joka keitettiin itse basilikalla maustetusta tomaattimurskasta, siihen sokeria kohtuullisesti, ei etikkaa (jota on ketsupissa). Kun tomaattimurska oli muhinut hellalla tunnin, se soseutettiin Bamixilla ja vielä pidettiin lämpimänä. Siitä riitti hyvin kahteen pizzaan ja tuoksu oli taivaallinen. Kun aloitti pizzan teon kastikkeen keittämisellä, ja sitten teki pizzataikinan kohoamaan ei tuntunut edes työläältä.- Vanhat hyvät ajat
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
- tomatista
Vanhat hyvät ajat kirjoitti:
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
poistan kuoren ja siemenet silloin ei taikina vedisty,kun kosteuttaei tule liikaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181006Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk298893- 72875