Muistan kun lapsena äiti teki pitsoja jossa oli tomaattiviipaleita, kyllä oli hyvää. Miksi nykyään kukaan ei käytä tomattia, vain tomaattikastiketta?
Miksi tomaattia ei käytetä?
4
867
Vastaukset
- 11
Vetinen tomaattikastike on niin paljon halvempaa kuin aito tomaatti ja sitä saa ostaa pizzerioihin kannukaupalla. Helppo maalata letun pinnalle kun tomaatit joutuu taasen viipaloimaan ja oikea tomaatti pilaantuu helposti.
Eihän meidän pizzakulttuurimme ole mistään kotoisin. Rasvaa tihkuvia roiskeläppiä, joiden pohja on vetelää velliä ja päällä "aurajuustoa" ja purkkiananasta. Muuta eksotiikkaa haetaan härskillä BBQ-kastikkeella ja jalopenon kiekoilla. Ja tämnä siksi, että kansa mukamas vaatii. Sellainen lätty on hyvä, minkä päällä on tuuma rasvaista tavaraa sekaisin. - oma apu paras apu
Meilläkin laitettiin 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussakin jauhelihapizzan päälle tomaattiviipaleita. Sitten kun pizza oli paistettu piti odottaa sairaan kauan sen jäähtymistä, koska muuten takuuvarmasti poltti suunsa, kun haukkasi siitä tomaatin kohdalta. Eikä vetinen tomaatti maistu samalta kuin tomaattikastike, josta on poistettu tomaatin siemenet ja sitten sitä haudutetaan kauan.
Viimeksi käytimme kahden uunipellin kokoisen pizzan tekemiseen tomaattikastiketta, joka keitettiin itse basilikalla maustetusta tomaattimurskasta, siihen sokeria kohtuullisesti, ei etikkaa (jota on ketsupissa). Kun tomaattimurska oli muhinut hellalla tunnin, se soseutettiin Bamixilla ja vielä pidettiin lämpimänä. Siitä riitti hyvin kahteen pizzaan ja tuoksu oli taivaallinen. Kun aloitti pizzan teon kastikkeen keittämisellä, ja sitten teki pizzataikinan kohoamaan ei tuntunut edes työläältä.- Vanhat hyvät ajat
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
- tomatista
Vanhat hyvät ajat kirjoitti:
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
poistan kuoren ja siemenet silloin ei taikina vedisty,kun kosteuttaei tule liikaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938