Täytekakun kuorrutus

Koska?

Tein syntymäpäiväkseni täytekakun, jossa oli täytteenä mansikkahilloa, ananasmurskaa, banaania, maustamatonta rahkaa ja kermavaahtoa. Kostutin kakun osat maidolla. Kysynkin, kuinka kauan näiden täytteiden täytyy olla kakkuosien välissä, jotta kakun voi kuorruttaa. Kuorrutin sen heti ja minusta kakku oli hieman kuivaa. Kun koristelin kakun kermavaahdolla, jossa oli vanilijasokeria mutta ei lainkaan tavallista sokeria, koristekermavaahto valui pois tunnin päästä. Miten saan kermakoristeet pysymään paikoillaan. Pursutin pursuttimella koristeet kakkuun.

9

5779

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakkuilijatar

      Näin näppituntumalla sanoisin, että kakun kannattaa antaa mehustua rauhassa esim. 4-6 tuntia. Mehustuminenhan jatkuu sitten vielä kun kakku on kuorrutettu.

      Tuosta kermavaahdosta en valitettavasti osaa sanoa mitään. :( Itselläni nimittäin ongelma on sama, eli koristeet ei "pysy", tai ainakin ne menettävät muotoaan. Olen miettinyt jatkossa käyttäväni koristeluun kuohukerman sijasta ihan vispikermaa, jos se auttais.. :(

      Kannattaisikohan kakun koristeluun käyttää esim ½ lemon curdia ja ½ kermavaahtoa-seosta? Voisi tulla napakampaa ja koristelu voisi kestää paremmin? Vaniljakreemijauhehan myös tietysti jämäköittää kermavaahtoa ihan ihmeesti..

      • ap.kysyjä

        Kiitos erittäin paljon ohjeista. On hyvä tietää. että kakkupohjan täytyy mehustua 4-6 tuntia ennen kuin laittaa sen tarjolle. Kokeilen seuraavan kerran, kun teen täytekakkua, sekoittaa kermavaahdon, tavallisen hienosokerin ja rahkan keskenään. Kuorrutan tällä seoksella täytekakun.


      • kermitti_
        ap.kysyjä kirjoitti:

        Kiitos erittäin paljon ohjeista. On hyvä tietää. että kakkupohjan täytyy mehustua 4-6 tuntia ennen kuin laittaa sen tarjolle. Kokeilen seuraavan kerran, kun teen täytekakkua, sekoittaa kermavaahdon, tavallisen hienosokerin ja rahkan keskenään. Kuorrutan tällä seoksella täytekakun.

        Rahka vetistää kermavaahdon ja silloin taatusti valuu koristelut!


    • M

      kannattaa tehdä kakku, jotta ehtii maustua ja kostua kunnolla. Kermavaahto laitetaan kakun päälle edellisenä päivänä, koska sekin maistuu paremmalta kylmänä eikä juuri vaahdotettuna.
      Mitä kermaa mahdoit käyttää? Ikinä ei ainakaan kuohukermasta tekemäni vaahto ole valunnut pois. Oisko ollu liian löysää kermaa? Valmiit spray-kermat ei toimi kakussa.
      Koristelu rouhitulla suklaalla kestää yön yli ja on ihan mukavan näköinen. Dajm rakeet sopivat myös.
      Jos koristelee karkeilla, kannattaa laittaa ne vasta hieman ennen tarjoilua, kun tuppaa muuten väri irtoamaan ja leviämään.
      Jos täyte on kovin märkää niin kostutusta vähemmän. Kostuttaa voi myös hedelmämehuilla.

      • elissaU

        Siis tuo, maistuuko kermavaahto hyvältä kun se on edellisenä päivänä laitettu. Omasta mielestäni kermavaahto kakun päällä on parhaimmillaan muutaman tunnin siinä oltuaan. Jos on ollut liian pitkään, niin ei maistu niin hyvältä ja "tuoreelta"!

        Muutenkin täyskärin paras ikä on mielestäni ne sen ekat 24 tuntia. Sen jälkeen alkaa olla vähän elttaantunutta, varsinkin jos on kahvipöydässä seissyt tuntikausia ihmisten tajuamatta, että kermakakku pitää säilyttää jääkaapissa, jos siitä meinaa vielä uudemman kerran nauttia.


    • mehukas...

      Kostutan ja täytän kakun jo edeltävänä päivänä. Niin siitä tulee kaikkein mehukkain. Säilytän kakun lautasella vuoassaan jääkaapissa, yleensä käärin koko komeuden vielä kelmuun. Välillä käännän systeemin nurinpäin, niin kosteus leviää tasaisemmmin eikä esim. ylin kerros jää liian kuivaksi.

      Kermavaahdon laitan vähän ennen (1-2 h) tarjoilua. Jos sen laittaa jo edeltävänä päivänä, niin kermasta tulee eltaantuneen makuista!

      • .....

        "Jos sen laittaa jo edeltävänä päivänä, niin kermasta tulee eltaantuneen makuista! "

        -käytätte ilmeisesti vanhaa kermaa jos noin on.. Täytekakku pitää laittaa tiiviin kuvun alle, ettei ota makua teidän ehkä eltaaneesta jääkaapista.


      • .....
        ..... kirjoitti:

        "Jos sen laittaa jo edeltävänä päivänä, niin kermasta tulee eltaantuneen makuista! "

        -käytätte ilmeisesti vanhaa kermaa jos noin on.. Täytekakku pitää laittaa tiiviin kuvun alle, ettei ota makua teidän ehkä eltaaneesta jääkaapista.

        Itse vatkaan tuoreen kerman vaahdoksi ja koristelen kakun vasta "syöntipäivänä", en ikinä tee kermakakkua etukäteen. Osasyynä tietysti säilyttäminen, kupu vie jumalattomasti tilaa isossakin jääkaapissa, ja joku kuitenkin tönäisee niitä ja koristukset menee pitkin kuvun reunoja.
        Meillä tehdään harvoin kermakakkuja, porukka tykkää sachereista tai lime-tuorejuustokakusta, johon tulee päälle lime-sitruunamehukiille.


      • silittämättäsiisti
        ..... kirjoitti:

        "Jos sen laittaa jo edeltävänä päivänä, niin kermasta tulee eltaantuneen makuista! "

        -käytätte ilmeisesti vanhaa kermaa jos noin on.. Täytekakku pitää laittaa tiiviin kuvun alle, ettei ota makua teidän ehkä eltaaneesta jääkaapista.

        No, eipäs nyt aleta tehdä oletuksia ihmisten jääkaapeista. :) Meillä ainakin on ihan siisti ja puhdas, mutta SILTI minun mielestäni - tämä on makuasia - vuorokauden vanha kermavaahto on jo parhaat hetkensä elänyt. On siinä muutenkin eroa, huomaa kun syö mansikoita kermavaahdon kanssa, tuore, vasta vatkattu kermavaahto on vain hyvää, mutta sitten ei enää niin kun se on ollut pitempään vatkattuna.

        Tietysti jokainen tekee niin kuin tykkää' ja makuja on monia. Esimerkiksi meidän äiti tykkää syödä kermiskakkua vaikka se olisi esim. 4 päivää vanhaa, mun mielestä se on silloin jo pahaa. Tai ei ainakaan houkuttelevaa.

        Toinen juttu joka jakaa mielipiteitä aika vahvasti on kermavaahdon MÄÄRÄ kakussa. jotkut tykkää, että sitä pitää olla paljon, kun taas toisia etoo semmoinen kauhea määrä kermaa. Meidän suvussa on aina harrastettu runsaasti kermaa, mutta miehen suvussa kakut monesti kuorrutetaan esim. sitruunatahnan ja kermavaahdon sekoituksella, tai sitten tehdään joku kreemi ja kermavaahtoa on vain kerrosten välissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      93
      8018
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      40
      3842
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1896
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1290
    5. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      32
      1123
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      30
      1057
    7. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      53
      847
    8. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      10
      840
    9. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      812
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      27
      752
    Aihe