Turska on ainakin halvempaa kuin lohi, mutta minä en osaa siitä mitään hyvää laittaa. Korkeintaan jonkinlaisen huonon "kalasopan"
Mitä turskasta soisi helposti valmistaa, joka myös maistuu hyvältä?
Mitä ja miten turskasta?
11
1366
Vastaukset
- herkkusuunlautasella
http://lautasella.blogspot.com/2010/02/paistettu-turska-kermaisen.html
- Onneton kokeilu
Aivan perseestä moinen ohje, turska on turska ja sopii kalapuikoiksi, ei muuhun!
- turska on hyvä,
Onneton kokeilu kirjoitti:
Aivan perseestä moinen ohje, turska on turska ja sopii kalapuikoiksi, ei muuhun!
kun sen osaa oikein laittaa
- Stadin herkkunassu
turska on hyvä, kirjoitti:
kun sen osaa oikein laittaa
Kundilla on takataskussaan yksi jos toinenkin herkullinen turskaresepti et sillei hei! Jos olette kiltisti niin saattaa olla, että Teppo laskeutuu tänne huomenna reseptin kera hei!
- tuskin tunnet kalaa
Stadin herkkunassu kirjoitti:
Kundilla on takataskussaan yksi jos toinenkin herkullinen turskaresepti et sillei hei! Jos olette kiltisti niin saattaa olla, että Teppo laskeutuu tänne huomenna reseptin kera hei!
Crudoltako vai vanhalta kokiltako olet aikonut kopioida?
- Stadin takaressu
Stadin herkkunassu kirjoitti:
Kundilla on takataskussaan yksi jos toinenkin herkullinen turskaresepti et sillei hei! Jos olette kiltisti niin saattaa olla, että Teppo laskeutuu tänne huomenna reseptin kera hei!
Kundi kokkasi tätä Gay-Gambrinin kevätjuhliin, et sillei hei. Kun herraseura pääsi ensi kertaa haukkaamaan pitkää turskaa ei riemulla ollut rajoja. Stadissa juhlittiin silloin tosi tanakasti ja miksei olisi saanut kun siihen oli aihetta. Teppoa vähän ylistettiin, että on se Teppo taas osannut panna parastaan ihan omalla respalla.
On Teppo tässä innovoinut tosi nokkelan reseptin, ihan itse.
Positiiviset kommentit jopa pitävetopalstalle asti.
500 gr suolattua, kuivattua turskaa
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki kuutioitua, murskattua tomaattia
20 anjoviksella täytettyä espanjalaista oliivia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
laakerinlehtiä pari
paprikaa, eri värejä
mustapippuria
Jos nyt saisit sitä kuivattua turskaa niin se kuuluu ensin liottaa väljässä vedeääs yön yli, vesio heitetään seuraavana päivänä pois. Uutta vettä tilalle.
Viipaloi sipuli ja parikat.
Pistä kala kiehumaan pienelle tulelle - 30 minuttia. Anna jäähtyä ja huuhtele vielä kerran. Anna jäähtyä. Kun jäähtynyt, perkaa kala ruodottomaksi käsin.
Pane pannuun oliiviöljy, valkosipuli ja sipuli ja hauduta pehmeäksi.
Lisää joukkoon kala ja sekoita puisella lusikalla.
Lisäät paprikat ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää oliivit. Jos purkissa on oliivinlientä lisää myös sitä vähän. Lisää laakerinlehdet.
Lisää tomaatit ja nosta lämpöä kovemalle muutamaksi minuutiksi. Mausta pippurilla - suolaa ei juurikaan tarvita.
LIsäkkeenä riisiä tai grillattuja vihanneksia. - Marjatta Masalasta
Stadin takaressu kirjoitti:
Kundi kokkasi tätä Gay-Gambrinin kevätjuhliin, et sillei hei. Kun herraseura pääsi ensi kertaa haukkaamaan pitkää turskaa ei riemulla ollut rajoja. Stadissa juhlittiin silloin tosi tanakasti ja miksei olisi saanut kun siihen oli aihetta. Teppoa vähän ylistettiin, että on se Teppo taas osannut panna parastaan ihan omalla respalla.
On Teppo tässä innovoinut tosi nokkelan reseptin, ihan itse.
Positiiviset kommentit jopa pitävetopalstalle asti.
500 gr suolattua, kuivattua turskaa
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki kuutioitua, murskattua tomaattia
20 anjoviksella täytettyä espanjalaista oliivia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
laakerinlehtiä pari
paprikaa, eri värejä
mustapippuria
Jos nyt saisit sitä kuivattua turskaa niin se kuuluu ensin liottaa väljässä vedeääs yön yli, vesio heitetään seuraavana päivänä pois. Uutta vettä tilalle.
Viipaloi sipuli ja parikat.
Pistä kala kiehumaan pienelle tulelle - 30 minuttia. Anna jäähtyä ja huuhtele vielä kerran. Anna jäähtyä. Kun jäähtynyt, perkaa kala ruodottomaksi käsin.
Pane pannuun oliiviöljy, valkosipuli ja sipuli ja hauduta pehmeäksi.
Lisää joukkoon kala ja sekoita puisella lusikalla.
Lisäät paprikat ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää oliivit. Jos purkissa on oliivinlientä lisää myös sitä vähän. Lisää laakerinlehdet.
Lisää tomaatit ja nosta lämpöä kovemalle muutamaksi minuutiksi. Mausta pippurilla - suolaa ei juurikaan tarvita.
LIsäkkeenä riisiä tai grillattuja vihanneksia.Olet sinä Teppo sitten oikea ajatusten Tonava, innvoinnin Mvaltava.
Että ihan itse... - Raipe rotvallista
Stadin takaressu kirjoitti:
Kundi kokkasi tätä Gay-Gambrinin kevätjuhliin, et sillei hei. Kun herraseura pääsi ensi kertaa haukkaamaan pitkää turskaa ei riemulla ollut rajoja. Stadissa juhlittiin silloin tosi tanakasti ja miksei olisi saanut kun siihen oli aihetta. Teppoa vähän ylistettiin, että on se Teppo taas osannut panna parastaan ihan omalla respalla.
On Teppo tässä innovoinut tosi nokkelan reseptin, ihan itse.
Positiiviset kommentit jopa pitävetopalstalle asti.
500 gr suolattua, kuivattua turskaa
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki kuutioitua, murskattua tomaattia
20 anjoviksella täytettyä espanjalaista oliivia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
laakerinlehtiä pari
paprikaa, eri värejä
mustapippuria
Jos nyt saisit sitä kuivattua turskaa niin se kuuluu ensin liottaa väljässä vedeääs yön yli, vesio heitetään seuraavana päivänä pois. Uutta vettä tilalle.
Viipaloi sipuli ja parikat.
Pistä kala kiehumaan pienelle tulelle - 30 minuttia. Anna jäähtyä ja huuhtele vielä kerran. Anna jäähtyä. Kun jäähtynyt, perkaa kala ruodottomaksi käsin.
Pane pannuun oliiviöljy, valkosipuli ja sipuli ja hauduta pehmeäksi.
Lisää joukkoon kala ja sekoita puisella lusikalla.
Lisäät paprikat ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää oliivit. Jos purkissa on oliivinlientä lisää myös sitä vähän. Lisää laakerinlehdet.
Lisää tomaatit ja nosta lämpöä kovemalle muutamaksi minuutiksi. Mausta pippurilla - suolaa ei juurikaan tarvita.
LIsäkkeenä riisiä tai grillattuja vihanneksia.Teppo tarjos tätä jo pitkävetoveljien betsauskauden avajaisis Mosabackan laval. Väitti syöttäväns meille männävuoden lipukalan jämät.
Ei helvetti, misä meiän palsta oikeen on? Mitä mää nyte teen, misä mää elän ja päden. Nyte ahristaa sen perkeleesti. Onneks ei ainakaan rahat lopu. Ei niitä oo koskaan ollukkaan. - resepti jaossa
Stadin takaressu kirjoitti:
Kundi kokkasi tätä Gay-Gambrinin kevätjuhliin, et sillei hei. Kun herraseura pääsi ensi kertaa haukkaamaan pitkää turskaa ei riemulla ollut rajoja. Stadissa juhlittiin silloin tosi tanakasti ja miksei olisi saanut kun siihen oli aihetta. Teppoa vähän ylistettiin, että on se Teppo taas osannut panna parastaan ihan omalla respalla.
On Teppo tässä innovoinut tosi nokkelan reseptin, ihan itse.
Positiiviset kommentit jopa pitävetopalstalle asti.
500 gr suolattua, kuivattua turskaa
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki kuutioitua, murskattua tomaattia
20 anjoviksella täytettyä espanjalaista oliivia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
laakerinlehtiä pari
paprikaa, eri värejä
mustapippuria
Jos nyt saisit sitä kuivattua turskaa niin se kuuluu ensin liottaa väljässä vedeääs yön yli, vesio heitetään seuraavana päivänä pois. Uutta vettä tilalle.
Viipaloi sipuli ja parikat.
Pistä kala kiehumaan pienelle tulelle - 30 minuttia. Anna jäähtyä ja huuhtele vielä kerran. Anna jäähtyä. Kun jäähtynyt, perkaa kala ruodottomaksi käsin.
Pane pannuun oliiviöljy, valkosipuli ja sipuli ja hauduta pehmeäksi.
Lisää joukkoon kala ja sekoita puisella lusikalla.
Lisäät paprikat ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää oliivit. Jos purkissa on oliivinlientä lisää myös sitä vähän. Lisää laakerinlehdet.
Lisää tomaatit ja nosta lämpöä kovemalle muutamaksi minuutiksi. Mausta pippurilla - suolaa ei juurikaan tarvita.
LIsäkkeenä riisiä tai grillattuja vihanneksia.Alkuperäinen tepon ohje on kopsattu muuten täältä
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/5557129/30205666
Hyi! - muuten täältä
Stadin takaressu kirjoitti:
Kundi kokkasi tätä Gay-Gambrinin kevätjuhliin, et sillei hei. Kun herraseura pääsi ensi kertaa haukkaamaan pitkää turskaa ei riemulla ollut rajoja. Stadissa juhlittiin silloin tosi tanakasti ja miksei olisi saanut kun siihen oli aihetta. Teppoa vähän ylistettiin, että on se Teppo taas osannut panna parastaan ihan omalla respalla.
On Teppo tässä innovoinut tosi nokkelan reseptin, ihan itse.
Positiiviset kommentit jopa pitävetopalstalle asti.
500 gr suolattua, kuivattua turskaa
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki kuutioitua, murskattua tomaattia
20 anjoviksella täytettyä espanjalaista oliivia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
laakerinlehtiä pari
paprikaa, eri värejä
mustapippuria
Jos nyt saisit sitä kuivattua turskaa niin se kuuluu ensin liottaa väljässä vedeääs yön yli, vesio heitetään seuraavana päivänä pois. Uutta vettä tilalle.
Viipaloi sipuli ja parikat.
Pistä kala kiehumaan pienelle tulelle - 30 minuttia. Anna jäähtyä ja huuhtele vielä kerran. Anna jäähtyä. Kun jäähtynyt, perkaa kala ruodottomaksi käsin.
Pane pannuun oliiviöljy, valkosipuli ja sipuli ja hauduta pehmeäksi.
Lisää joukkoon kala ja sekoita puisella lusikalla.
Lisäät paprikat ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää oliivit. Jos purkissa on oliivinlientä lisää myös sitä vähän. Lisää laakerinlehdet.
Lisää tomaatit ja nosta lämpöä kovemalle muutamaksi minuutiksi. Mausta pippurilla - suolaa ei juurikaan tarvita.
LIsäkkeenä riisiä tai grillattuja vihanneksia.Alkuperäinen resepti on muuten kopsattu täältä
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/5557129/30205666
Hyi!
- Kala-Eemeli 79 v
Teppo voi jo nyt kopioida tämän reseptin ja käyttää sitä sitten myöhemmin omissa nimissään. Kansanperinnettähän tämäkin noudattaa kuten kaikki maailman reseptit lähes tyynni, mutta kokeiltu on.
turskaa, tuoretta tai lipeäkalaa hyvin liotettuna
2-3 tl tomaattisosetta, pureeta tai itsetehtyä tomaattikastiketta
valkosipulia
chilihiutaleita tai puolikas miedompaa, tuoretta chiliä silputtuna tai peperonchino-hiutaleita
pätkä chorizo-makkaraa
sipulia viipaloituna aivan ohuiksi siivuiksi
paprikaa, kuori pois kaltattuna tai suoraan purkista öljyssä - ei suolavedessä
Valmistele turska leikkaamalla se annospaloihin. Jos teet tämän livekalasta kuten se oikeastaan kuuluisikin tehdä (bacalaoa kun et taatusti saa), liota se hyvin ohjeen mukaan.
Pilko chorizo-makkaran pätkä melko pieneksi muruksi. Pannulle pieni tilkka oliiviöljyä ja chorizonpalat. Paista sen verran, että chorizon öljy alkaa irrota pannulle. Siivilöi makkara pois pannulta. Lisää sipulinviipaleet pannulle chorizoöljyyn. Anna karamellisoitua hiljaisella tulella ainakin 20 minuuttia. Lisää valkosipulinkynsi vähän ajan päästä pieneksi silputtuna.
Lisää paprikanviipaleet. Espanjassa bacalao-ruokiin kuuluisi käyttää choricero-paprikaa, mutta mistä sitä nyt tähän hätään meiltä? Anna säilötyn tai itse kalttaamasi paprikan paistua tovi ja lisää tomaattipuree sekä chili. Pippuroi ja suolaa. Anna vielä makujen tasaantua hetki. Voit myös lisätä vähän vaikka valkoviiniä, jos haluat kastikemaisempaa.
Pane, mieluummin savisen, uunipannun pohjalle loraus öljyä, anna öljyn kuumentua ja lisää kalanpalat kuumaan öljyyn. Lämpö pian melko pieneksi ja anna kalojen kypsyä rauhassa muutama minuutti. Espanjan emäntä tapaa ravistella välillä pataa, jotta kalasta irronnut kollageeni emulsoituu oliiviöljyn kanssa eräänlaiseksi kastikkeeksi padan pohjalle.
Kastike kalojen päälle ja vielä pari minuuttia hiljaista keittoa. Kokonaiskeittoaika ei saisi ylittää 8-10 minuuttia. Tarjolle vietäessä ripottele paistetut chorizonpalat komeuden ylle.
Salaattia tai Patatas Bravas kalan viereen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen
Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot553550Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"
Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe322959- 282614
- 762554
- 182241
- 522232
- 561901
- 581716
KL: Mari Hynynen avoimena - Jouni-rakkaan ja Joel-pojan välit ovat nämä!
Mari Hynynen (ent. Perankoski) on naimisissa Jouni Hynysen kanssa. Marilla on edellisestä liitosta yksi lapsi, Joel Vola111613- 131525