Ostin päivälliseksi kaksi kengurunlihafilettä, paistoin 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta ja aika lailla tuli verenpunaista nestettä kummastakin palasta. Syödessä olivat filepalat kuitenkin jääneet sisuksista kovin punaisiksi.
Nyt huolestuttaa onko tullut syötyä jotain trikiinejä tai salmonellabakteereja tai jotain muuta, jota kengurussa saattaa olla mutta josta en tiedä.
Mitä mieltä olette? Onko kokemuksia kengurunlihan syömisestä ja kuuluuko sen jäädä noin punertavaksi sisältä (ja 'verinesteiseksi')?
Kiitos!
Kengurun valmistuksesta
16
7515
Vastaukset
- Kockman
tulikohan ne pihvit laitettuu suoraan pannusta lautaselle? Jos kyllä, niin anna seuraavan kerran pihvien hautua uunissa paiston jälkeen 5min vaikka sadassa asteessa tai ihan pannulla jonka olet vetänyt sivuun hellalta. Täällä tavalla tehtynä lämpö siirtyy syvemmälle pihviin,eli kypsyy vielä hieman kuitenkin jääden mediumiksi, eli hieman roseeksi. Trikiinejä ei tietääkseni ole strutsin lihassa kuin ei myöskään salmonellaa, mutta jos alkaa kakka löystyy ja spugelit lentää niin olet saannut ruokamyrkytyksen, hakeudu silloin hoitoon. Mutta ei hätää, kyllä massusi kestää hieman rakaa lihaa.
- Huolestunut, todella
Kiitos vastauksesta! Kyllä ne fileet tuli laitettua suoraan paistinpannulta (ei olleet uunissa ollenkaan vaan siis paistoin ne) lautasille, kun niin halusin varoa etteivät kuivu kun lihatiskin myyjä siitä sanoi erityisesti. Ja oli siis kengurun-, ei strutsinlihaa.
Tsekkailen kuntoa tässä viikon aikana, kiitos vielä ystävällisestä vastauksesta ja neuvoista.
- syö pääsi
aika huono provo
- Teppo,moi!
Nii Teppo tekee kenkurupiffiä, se antaa kliffan hyppyfiiliksen, joskus paskikseenkin, jos sattuu oleen vähä vanhaa kenkuruu! Muuten stadin mahtisonni suosittaa kenkurua kaikelle tanssikansalle, meinaan kyllä tanhu sujuu paljon paremmin silleen hei!
- Kockman
no voi nyt, jostain se strutsin pihvi lens aivokoppaan. Mut pihvit yleensä niinkuin tossa yläpuolella.
- detksdksd
Mediumiksi näköjään tosiaan pitää jättää, niinkuin tässä linkissä (ja kuvassakin) sanotaan:
"Cook any game meat, including kangaroo [b]from rare to medium rare, no more[/b]."
http://www.benjaminchristie.com/article/how-to-cook-kangaroo-meat-properly- Huolestunut, todella
Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!
- rinteeseean ammuttua
Huolestunut, todella kirjoitti:
Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!
Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.
- Anonyymi
rinteeseean ammuttua kirjoitti:
Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.
Kannattaakin syödä vain kotimaista antibioottipossua,ei tarvitse käydä apteekissakaan ikinä.
- kangooo
Just ite paistelen kenguu ja annoin kyl paistuu aika reilun ajan,. Oisin halunnut jättää vähän raaemmaks. Mut hyvää kyl oli.
- ei hätää
kasvin syöjä eläimissä ei trikiiniä ja viimeksi kun tarkistin niin kenguru ei kuulunut kanalintujen lajiin!
- trikiinipossu
Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.
Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.
Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? - trikiinitrolli
trikiinipossu kirjoitti:
Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.
Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.
Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?Pöljä taas trollaa. Yksikään kokki ei käske syödä sianlihaa 55 asteisena.
- maalla kasvanut
trikiinipossu kirjoitti:
Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.
Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.
Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?"Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään."
"Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? "
Sika ei olekaan kasvissyöjä, vaan kaikkiruokainen kuten ihminenkin.
- Anonyymi
Miksi kengurua, käytä kotimaista koiraa.
- Anonyymi
Suomen pystykorvaa syötyäni koira räksytti vielä mahassa ja rupareijässäkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t937577- 374027
- 473576
- 2412961
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402702- 452532
- 1322461
Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna212454Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292399Häiriköinti
Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as252195