Ostin päivälliseksi kaksi kengurunlihafilettä, paistoin 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta ja aika lailla tuli verenpunaista nestettä kummastakin palasta. Syödessä olivat filepalat kuitenkin jääneet sisuksista kovin punaisiksi.
Nyt huolestuttaa onko tullut syötyä jotain trikiinejä tai salmonellabakteereja tai jotain muuta, jota kengurussa saattaa olla mutta josta en tiedä.
Mitä mieltä olette? Onko kokemuksia kengurunlihan syömisestä ja kuuluuko sen jäädä noin punertavaksi sisältä (ja 'verinesteiseksi')?
Kiitos!
Kengurun valmistuksesta
16
7435
Vastaukset
- Kockman
tulikohan ne pihvit laitettuu suoraan pannusta lautaselle? Jos kyllä, niin anna seuraavan kerran pihvien hautua uunissa paiston jälkeen 5min vaikka sadassa asteessa tai ihan pannulla jonka olet vetänyt sivuun hellalta. Täällä tavalla tehtynä lämpö siirtyy syvemmälle pihviin,eli kypsyy vielä hieman kuitenkin jääden mediumiksi, eli hieman roseeksi. Trikiinejä ei tietääkseni ole strutsin lihassa kuin ei myöskään salmonellaa, mutta jos alkaa kakka löystyy ja spugelit lentää niin olet saannut ruokamyrkytyksen, hakeudu silloin hoitoon. Mutta ei hätää, kyllä massusi kestää hieman rakaa lihaa.
- Huolestunut, todella
Kiitos vastauksesta! Kyllä ne fileet tuli laitettua suoraan paistinpannulta (ei olleet uunissa ollenkaan vaan siis paistoin ne) lautasille, kun niin halusin varoa etteivät kuivu kun lihatiskin myyjä siitä sanoi erityisesti. Ja oli siis kengurun-, ei strutsinlihaa.
Tsekkailen kuntoa tässä viikon aikana, kiitos vielä ystävällisestä vastauksesta ja neuvoista.
- syö pääsi
aika huono provo
- Teppo,moi!
Nii Teppo tekee kenkurupiffiä, se antaa kliffan hyppyfiiliksen, joskus paskikseenkin, jos sattuu oleen vähä vanhaa kenkuruu! Muuten stadin mahtisonni suosittaa kenkurua kaikelle tanssikansalle, meinaan kyllä tanhu sujuu paljon paremmin silleen hei!
- Kockman
no voi nyt, jostain se strutsin pihvi lens aivokoppaan. Mut pihvit yleensä niinkuin tossa yläpuolella.
- detksdksd
Mediumiksi näköjään tosiaan pitää jättää, niinkuin tässä linkissä (ja kuvassakin) sanotaan:
"Cook any game meat, including kangaroo [b]from rare to medium rare, no more[/b]."
http://www.benjaminchristie.com/article/how-to-cook-kangaroo-meat-properly- Huolestunut, todella
Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!
- rinteeseean ammuttua
Huolestunut, todella kirjoitti:
Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!
Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.
- Anonyymi
rinteeseean ammuttua kirjoitti:
Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.
Kannattaakin syödä vain kotimaista antibioottipossua,ei tarvitse käydä apteekissakaan ikinä.
- kangooo
Just ite paistelen kenguu ja annoin kyl paistuu aika reilun ajan,. Oisin halunnut jättää vähän raaemmaks. Mut hyvää kyl oli.
- ei hätää
kasvin syöjä eläimissä ei trikiiniä ja viimeksi kun tarkistin niin kenguru ei kuulunut kanalintujen lajiin!
- trikiinipossu
Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.
Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.
Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? - trikiinitrolli
trikiinipossu kirjoitti:
Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.
Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.
Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?Pöljä taas trollaa. Yksikään kokki ei käske syödä sianlihaa 55 asteisena.
- maalla kasvanut
trikiinipossu kirjoitti:
Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.
Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.
Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?"Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään."
"Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? "
Sika ei olekaan kasvissyöjä, vaan kaikkiruokainen kuten ihminenkin.
- Anonyymi
Miksi kengurua, käytä kotimaista koiraa.
- Anonyymi
Suomen pystykorvaa syötyäni koira räksytti vielä mahassa ja rupareijässäkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata892648Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2031678- 1161610
Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois411471Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641232Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻761015- 56979
- 67871
- 45867
- 61835