Kengurun valmistuksesta

Huolestunut, todella

Ostin päivälliseksi kaksi kengurunlihafilettä, paistoin 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta ja aika lailla tuli verenpunaista nestettä kummastakin palasta. Syödessä olivat filepalat kuitenkin jääneet sisuksista kovin punaisiksi.
Nyt huolestuttaa onko tullut syötyä jotain trikiinejä tai salmonellabakteereja tai jotain muuta, jota kengurussa saattaa olla mutta josta en tiedä.
Mitä mieltä olette? Onko kokemuksia kengurunlihan syömisestä ja kuuluuko sen jäädä noin punertavaksi sisältä (ja 'verinesteiseksi')?

Kiitos!

16

6294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kockman

      tulikohan ne pihvit laitettuu suoraan pannusta lautaselle? Jos kyllä, niin anna seuraavan kerran pihvien hautua uunissa paiston jälkeen 5min vaikka sadassa asteessa tai ihan pannulla jonka olet vetänyt sivuun hellalta. Täällä tavalla tehtynä lämpö siirtyy syvemmälle pihviin,eli kypsyy vielä hieman kuitenkin jääden mediumiksi, eli hieman roseeksi. Trikiinejä ei tietääkseni ole strutsin lihassa kuin ei myöskään salmonellaa, mutta jos alkaa kakka löystyy ja spugelit lentää niin olet saannut ruokamyrkytyksen, hakeudu silloin hoitoon. Mutta ei hätää, kyllä massusi kestää hieman rakaa lihaa.

      • Huolestunut, todella

        Kiitos vastauksesta! Kyllä ne fileet tuli laitettua suoraan paistinpannulta (ei olleet uunissa ollenkaan vaan siis paistoin ne) lautasille, kun niin halusin varoa etteivät kuivu kun lihatiskin myyjä siitä sanoi erityisesti. Ja oli siis kengurun-, ei strutsinlihaa.
        Tsekkailen kuntoa tässä viikon aikana, kiitos vielä ystävällisestä vastauksesta ja neuvoista.


    • syö pääsi

      aika huono provo

      • Teppo,moi!

        Nii Teppo tekee kenkurupiffiä, se antaa kliffan hyppyfiiliksen, joskus paskikseenkin, jos sattuu oleen vähä vanhaa kenkuruu! Muuten stadin mahtisonni suosittaa kenkurua kaikelle tanssikansalle, meinaan kyllä tanhu sujuu paljon paremmin silleen hei!


    • Kockman

      no voi nyt, jostain se strutsin pihvi lens aivokoppaan. Mut pihvit yleensä niinkuin tossa yläpuolella.

    • detksdksd
      • Huolestunut, todella

        Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!


      • rinteeseean ammuttua
        Huolestunut, todella kirjoitti:

        Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!

        Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.


      • Anonyymi
        rinteeseean ammuttua kirjoitti:

        Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.

        Kannattaakin syödä vain kotimaista antibioottipossua,ei tarvitse käydä apteekissakaan ikinä.


    • kangooo

      Just ite paistelen kenguu ja annoin kyl paistuu aika reilun ajan,. Oisin halunnut jättää vähän raaemmaks. Mut hyvää kyl oli.

    • ei hätää

      kasvin syöjä eläimissä ei trikiiniä ja viimeksi kun tarkistin niin kenguru ei kuulunut kanalintujen lajiin!

      • trikiinipossu

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?


      • trikiinitrolli
        trikiinipossu kirjoitti:

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?

        Pöljä taas trollaa. Yksikään kokki ei käske syödä sianlihaa 55 asteisena.


      • maalla kasvanut
        trikiinipossu kirjoitti:

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?

        "Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään."

        "Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? "

        Sika ei olekaan kasvissyöjä, vaan kaikkiruokainen kuten ihminenkin.


    • Anonyymi

      Miksi kengurua, käytä kotimaista koiraa.

      • Anonyymi

        Suomen pystykorvaa syötyäni koira räksytti vielä mahassa ja rupareijässäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe