Kengurun valmistuksesta

Huolestunut, todella

Ostin päivälliseksi kaksi kengurunlihafilettä, paistoin 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta ja aika lailla tuli verenpunaista nestettä kummastakin palasta. Syödessä olivat filepalat kuitenkin jääneet sisuksista kovin punaisiksi.
Nyt huolestuttaa onko tullut syötyä jotain trikiinejä tai salmonellabakteereja tai jotain muuta, jota kengurussa saattaa olla mutta josta en tiedä.
Mitä mieltä olette? Onko kokemuksia kengurunlihan syömisestä ja kuuluuko sen jäädä noin punertavaksi sisältä (ja 'verinesteiseksi')?

Kiitos!

16

7647

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kockman

      tulikohan ne pihvit laitettuu suoraan pannusta lautaselle? Jos kyllä, niin anna seuraavan kerran pihvien hautua uunissa paiston jälkeen 5min vaikka sadassa asteessa tai ihan pannulla jonka olet vetänyt sivuun hellalta. Täällä tavalla tehtynä lämpö siirtyy syvemmälle pihviin,eli kypsyy vielä hieman kuitenkin jääden mediumiksi, eli hieman roseeksi. Trikiinejä ei tietääkseni ole strutsin lihassa kuin ei myöskään salmonellaa, mutta jos alkaa kakka löystyy ja spugelit lentää niin olet saannut ruokamyrkytyksen, hakeudu silloin hoitoon. Mutta ei hätää, kyllä massusi kestää hieman rakaa lihaa.

      • Huolestunut, todella

        Kiitos vastauksesta! Kyllä ne fileet tuli laitettua suoraan paistinpannulta (ei olleet uunissa ollenkaan vaan siis paistoin ne) lautasille, kun niin halusin varoa etteivät kuivu kun lihatiskin myyjä siitä sanoi erityisesti. Ja oli siis kengurun-, ei strutsinlihaa.
        Tsekkailen kuntoa tässä viikon aikana, kiitos vielä ystävällisestä vastauksesta ja neuvoista.


    • syö pääsi

      aika huono provo

      • Teppo,moi!

        Nii Teppo tekee kenkurupiffiä, se antaa kliffan hyppyfiiliksen, joskus paskikseenkin, jos sattuu oleen vähä vanhaa kenkuruu! Muuten stadin mahtisonni suosittaa kenkurua kaikelle tanssikansalle, meinaan kyllä tanhu sujuu paljon paremmin silleen hei!


    • Kockman

      no voi nyt, jostain se strutsin pihvi lens aivokoppaan. Mut pihvit yleensä niinkuin tossa yläpuolella.

    • detksdksd

      Mediumiksi näköjään tosiaan pitää jättää, niinkuin tässä linkissä (ja kuvassakin) sanotaan:
      "Cook any game meat, including kangaroo [b]from rare to medium rare, no more[/b]."

      http://www.benjaminchristie.com/article/how-to-cook-kangaroo-meat-properly

      • Huolestunut, todella

        Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!


      • rinteeseean ammuttua
        Huolestunut, todella kirjoitti:

        Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!

        Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.


      • Anonyymi
        rinteeseean ammuttua kirjoitti:

        Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.

        Kannattaakin syödä vain kotimaista antibioottipossua,ei tarvitse käydä apteekissakaan ikinä.


    • kangooo

      Just ite paistelen kenguu ja annoin kyl paistuu aika reilun ajan,. Oisin halunnut jättää vähän raaemmaks. Mut hyvää kyl oli.

    • ei hätää

      kasvin syöjä eläimissä ei trikiiniä ja viimeksi kun tarkistin niin kenguru ei kuulunut kanalintujen lajiin!

      • trikiinipossu

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?


      • trikiinitrolli
        trikiinipossu kirjoitti:

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?

        Pöljä taas trollaa. Yksikään kokki ei käske syödä sianlihaa 55 asteisena.


      • maalla kasvanut
        trikiinipossu kirjoitti:

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?

        "Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään."

        "Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? "

        Sika ei olekaan kasvissyöjä, vaan kaikkiruokainen kuten ihminenkin.


    • Anonyymi

      Miksi kengurua, käytä kotimaista koiraa.

      • Anonyymi

        Suomen pystykorvaa syötyäni koira räksytti vielä mahassa ja rupareijässäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sannan kirja USA:n bestseller!

      "Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä
      Maailman menoa
      126
      11124
    2. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      156
      10324
    3. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      26
      8030
    4. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      187
      6537
    5. Metsäalan rikolliset

      Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.
      Sotkamo
      50
      5612
    6. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      73
      5061
    7. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      146
      4374
    8. Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata

      Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai
      Maailman menoa
      25
      4236
    9. Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi

      Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas
      Maailman menoa
      70
      4067
    10. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      133
      3614
    Aihe