Monissa häränhäntäpatojen ja osso buccojen ohjeissa liha jauhotetaan ensin ja ruskistetaan pannussa. Miksi?
Kahden tunnin jälkeen naudan potka irtosi kyllä luista, mutta oli niin jänteistä että pilkoin muuten murean lihan palapaistiksi, koska se olisi ollut kokonaisena liian työlästä syötävää.
Kun toimin näin, oliko jauhotus ja ruskistus aluksi täysin turhaa?
Miksi naudan potka ja hännät jauhotetaan?
4
1958
Vastaukset
- ossolle Tammelaan
Liha jauhotetaan kahdesta syystä. Ensiksikin paahtuva jauho imeytyessään lihasnesteeseen antaa ruoalle omaa makuaan ja toiseksi se saostaa sen vähän kastikkeen, jota osso buccoon muodostuu. Osso bucco ei saa uida missään kastikkeessa vaan se haudutetaan paahtamalla vähässä kastikkeessa padassa.
Liha on syytä ruskistaa reunakalvot tarkoin katkottuina öljyn ja voin seoksessa, jotta lihan pintalämpö saadaan nostettua siksi korkealla, että sen karamellisoituminen pääsee alulle ja liha saa aromikkaan, paahteisen maun.
Uuni 200 asteeseen, padankansi päälle, padassa lihat ja se vähäinen määrä kastiketta - 2-3 dl valkoviiniä, 2 dl lihalientä plus tomaatit, sipulit yms. herkut. Lientä on jopa yleensä syytä keittää vähän kokoon yrttien ja sipuleitten kera ennen kuin aloitat patavaiheen. Tarkoitus on, että lihat kypsyvät padassa muodostuvassa höyryssä eivätkä niinkään nesteessä. Silloin niistä tulee paljon mureampia eivätkä tarvitse mitään tuntikausien liotuksia ja hauduttamista.
Häränhännät kypsyvät noin runsaassa kolmessa tunnissa hyvässä, tiiviissä padassa.- he
ei missään nimessä jauhoteta,turhaa imee rasvaa,jalisää vaan energia määrää.kypsyttelet ja hauduttelet hyvää tulee.
- he
en koskaan kuorruta,koska se imee rasvaa paljon,turhia kaloreita.karjalanpaistiin ,makua antamaan ovat myös ihania,mutta vain parikin häntä palaa sianlihaa reilusti ,tulee maukasta. osso buccoja riittää samoin.kokeile.
Mitäköhän lisärasvoja se jauhosuurus tuollaisessa pataruoassa itseensä imee? Juri sen, minkä sen kuuluukin, sen määrän rasvaa, minkä sinne olet itse laittanut.
Paahtuva jauho tuo kastikkeeseen makua ja samalla saostaa sen. Siinä sen salaisuus.
Karjalanpaistilihoja nyt ei tietenkään jauhoteta, jos oikein ymmärsin tuosta viestistäsi. Vai halusitko panna naudapotkakiekkoja mukaan karjalanpaistiin? Eihän se nyt ihan oikeaoppista ole, samoin kuin eivät ole häränhännän palatkaan suuren gelatiinimääränsä vuoksi, mutta mikä sitä estäisi käyttämästä. Makuahan niistä toki tulee.
Osso buccohan tulisi tietysti tehdä vasikan potkakiekoista tai ainakin hyvin nuoresta naudasta. Vaan mistäpä sitä meiltä?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053181Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391610Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951472- 921379
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461334Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1561246Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121178Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231009Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803