13.V. eI SYÖ AAMULLA

ei jaksais

Hei, auttakaa joku...mun 13.v. lapsi ei sustu syömään kouluaamuisin mitään.Hyvin harvoin yhden jugurtin nappaa ja mehua lasin.Normaalisti vaan sanoo, ei ehdi(ehtis kyllä) ei oo nälkä jne.
Aina ei edes vesilasillista suostu ottaa.
Ei auta kenenkään saarnat "et jaksa,jne".Siitä saakka kun tämän aloitti on numerot hunontuneet ja opetkin viestiä laittaneet että ei jaksa keskittyä koulussa, tehtäviin.Muuten jotain ruokalassa käy syömässä ja sitten kotona välipalaa, ja oikeaa ruokaa myöhemmin.
Miten saisin hänet jotain aamuisin ottamaan, olen ottanut hänet kauppaan mukaan ja kysynyt mitäö söisit, hän tahtoo mysliä tai jugurttia ja ostinkin muttei vaan sittenkään syö,ei maanitellen ei käskien, ei mikään "pelotteleu" viikkorahat poiskaan auta!!!

32

4410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normia

      Älä tuputa, anna penskan olla, ole kun et huomaisikaan.
      Täähän on ihan normi kapina-ikä, jos kyseessä on tyttö niin luulee laihduttavansa.
      Anna kersan lähteä kouluun tyhjällä vatsalla, kyllä se joskus alkaa syömään ominpäin, mutta
      ei varmasti käskystä.
      Unohda koko juttu ja jatka ite niinkuin asiaa ei oisi olemassakaan, kyllä se kakara joskus
      joutuu syömään nälkäänsä.
      Kato vaan sitten että ei mitään ylimääräisiä välipajola mätä, ruoka - ajat on silloin kun ne on
      ja muina aikoina ei.

      • tasfdfhasd

        homo kommentti


    • ikkjj

      moi oon 17v. lukiolainen ja juon aamulla vaan teetä ja kahvia. that's it

      • pröööts

        ei hetkauta pätkääkään vaikka pelkkiä pieruja nuuhkisit.


    • Terveydenhoitaja

      Lastasi vaivaa selvästi pienimuotoinen anoreksia. Tartu heti toimeen ja varaa aika lähimpään terveyskeskukseen/sairaalaan. Juttele myös koulun terveydenhoitajan/lääkärin kanssa asiasta niin, että lapsesi on mukana keskustelussa. Voimia ja jaksamista!

      • jokin ongelma

        kun pitää tulla puhumaan paskaa Suomi24 palstoille? eikö oo parempaa tekemistä tommosella 10 kallella ku hillua täällä varastamassa muilta aikaa? ei ilmeisesti


      • tuossa
        jokin ongelma kirjoitti:

        kun pitää tulla puhumaan paskaa Suomi24 palstoille? eikö oo parempaa tekemistä tommosella 10 kallella ku hillua täällä varastamassa muilta aikaa? ei ilmeisesti

        ylemmässä viestissä "Terveyvenhoitajaa" muka aika sairaalaan nopeasti. Ps. kiiitos pöivön naurut "Terveydenhoitaja"


      • Terveydenhoitaja
        tuossa kirjoitti:

        ylemmässä viestissä "Terveyvenhoitajaa" muka aika sairaalaan nopeasti. Ps. kiiitos pöivön naurut "Terveydenhoitaja"

        Hei!
        En leiki asialla, vaan yritän neuvoa ja toivon, että te muutkin otatte asian vakavasti. Ei ole kovin normaalia jättää välistä aterioita ja aamupala on sitä paitsi päivän tärkein ateria. Jos hänelle ei varata nopeasti aikaa terveyskeskukseen/sairaalaan, voi käydä niin, että hän lakkaa kokonaan syömästä. Valkeneeko asia?


      • Tyttö-97

        Vitut! Kyllä MONIKIN ei syö aamulla mitään. Ja ei se merkkaa mitään anoreksiasta, EI TODELLAKAAN SINNEPÄINKÄÄN! Joillekkin ei vaan maistu. Sou what?! En mäkään syö paljoo mitään...


      • Anonyymi
        Terveydenhoitaja kirjoitti:

        Hei!
        En leiki asialla, vaan yritän neuvoa ja toivon, että te muutkin otatte asian vakavasti. Ei ole kovin normaalia jättää välistä aterioita ja aamupala on sitä paitsi päivän tärkein ateria. Jos hänelle ei varata nopeasti aikaa terveyskeskukseen/sairaalaan, voi käydä niin, että hän lakkaa kokonaan syömästä. Valkeneeko asia?

        Anteeksi vilupillu mutta saanen huomauttaa että itsekkään en syö aamupaloja vaikka olen saman iän tiimoilla ja en yritä laihtua tai koe anoreksiaa tässä tilanteessa joten se kyllä riippuu henkilöstä joten se leipäläpi kiinni


    • naöuiocun

      Teet hänelle aamuksi hienon aamiaisen; puuroa, leivät jne. Näin omat vanhempani saivat mut syömään, kun en kehdannut kieltäytyä kun oli sen verran vaivaa nähty.

    • Jaksaa, jaksaa!

      Voi olla, että sun lapselle maistuisi aamupala vasta vähän myöhemmin.

      Mulla on 14-vuotias, joka ei ole koskaan ollut aamusyöjä, ei edes vauvana. Normaali vauva kun herää, niin se kitisee aamulla nälkäänsä, mutta tämä ei koskaan tehnyt niin. Jos heräsi enne muita, niin leikki vaan omia aikojaan sängyssään ja odotti että muut herää. Sitten kun herättiin, tehtiin porukassa lasten kanssa aamupalat, mutta tätä kuopusta ei ollut koskaan kiire syöttää, kun ei ollut aamulla nälkäinen. Tietysti vastuuntuntoisenä äitinä yritin syöttää, mutta en väkisin kuitenkaan syöttänyt, Yleensä just pari lusikallista meni aamulla. Tai puolitoista. Sitten joskus 10 aikoihin alkoi nälkä herätä ja puurokin maistui paremmalta.

      Koko kouluajan on käyty keskustelua terkkareitten kanssa aamusyömisestä. Hyvähän se on jotain laittaa suuhun ennen kuin lähtee pakkaseen, joten me ollaan yhdessä ostettu kivoja mehuja, mitä hänkin voisi saada aamulla alas. Desin verran tuoremehua yleensä voi juoda, vaikka ei niin nälkä olisikaan, ja silläkin saa verensokerin nousemaan. Meillä saa ottaa vaikka suklaajäätelöä aamulla, jos ei muu maistu klo 7.30. Kouluruoka on usein ennen yhtätoista, joten siihen väliin ei oikein väipalaa mahdu, mutta väli on pitkä jos on syönyt kovin vähän. Joissakin maissa on yleinen tapa syödä aamulla vähän, nauttia välipala klo 10 ja lounas vähän myöhemmin.

      Joillekkin suomalaisillekin sopisi selvästi paremmin tämä aamuvälipala klo 10 ja lounas vähän myöhemmin. Tämä voi johtua esim. ruokahalua säätelevän hormonin liikkeellelähdöstä, joka joillakin tapahtuu aamulla hitaammin. Murroikäisten tyttöjen syömättömyys kuitataan minusta aivan liian usein jonkinlaisena kotkotuksena, jota ei ole tutkittu tarkemmin. Koulussa kaikkien pitää mahtua samaan muottiin, tai muuten on huono. Tässäpä jollekin ravitsemustieteilijälle hyvä aihe! Tsemppiä sinulle murkkuikäisen kanssa!

      • ei jaksais

        Hei, kyseessä on poika,eikä yritä laihduttaa kun on jo muutenkin hoikka.
        Meillä ei viikonloppuisinkaan syödä aamuisin heti mitään kun herätään, vasta noin klo.10.00.
        Joskus saan hänet jugurtin ja tuoremehun ottamaan.Valittaa vain ETTEI OLE NÄLKÄ!!
        Koulussa kyllä syö ja välipalan kun tulee kotia ja lämpöisen ruuan noin.16-17.00, ja illalla klo.20. viellä jotain.
        Olen jutellut että hän pystyy paremmin keskittymään aamun tunteihin kun on jotain syönyt ja joskus tuntuu että ymmärtää.Välillä hän syö kuin hevonen kotonakin ja sitten taas päiviä kun vain lintunen...ehkäpä tuolla yhteyttä hänen kasvun kanssa kun välillä kasvaa muutamassa kuukaudessa senttejä jopa.
        Tsemppiä kaikille ja MUISTAKAA että aamun ateriat on tärkeitä jotta jaksaa keskittyä tunteihin!!


    • ja hui hui

      Itse olen 14 ja en ole koskaan syönyt aamulla(paitsi joskus 2v) joka varmaan johtuu siitä että porukatkaan ei syö aamulla, ainoastaan veli hörppäsee kahvit joskus. En ymmärrä mikä siinä aamupalassa on niin tärkeää, ei jaksais muuten pysyä hereillä koulussa vai? Itse olen pärjännyt ihan hyvin ilman, en sitäpaitsi edes pystyisi syömään aamulla mitään leipäsiivua suurempaa. Koulussa syön ihan normaalisti. Aamiainen=''Päivän tärkein ateria'' Paremminkin päivän turhin ateria. Ei pidä aina uskoa tohtoreita vaikka mitä sanoisivat.

    • jhöljkäö

      Ei tosta nyt sinänsä kannata olla huolissaan,ellei lapsesi sitten tosiaan yritä laihduttaa (oli kyse sitten tytöstä tai pojasta,vaikka tytöillä varmaan yleisempää).Mutta kannattaa varmuuden vuoksi ainakin kysyä asiasta,ja vaikka lapsesi ei mitään myönnäkään,niin tee hänelle selväksi,että syömättömyydellä ei todellakaan laihdu,vaan pikemminkin päin vastoin..

      Itselläni on ihan omakohtaista kokemusta tuosta,eli yritin tosiaan laihduttaa 14-vuotiaana jättämällä aamupalan,kouluruoan ja joskus jopa välipalan väliin..Päivällisestä kotona en sentään voinut kieltäytyä,ettei syömättömyyteni paljastuisi,ja olihan minulla muutenkin silloin jo kiljuva nälkä..Mutta onneksi tätä ei jatkunut kuin 2-3kk,jonka aikana ehdin kuitenkin laihtua noin.3kg,vaikka olin alunperinkin hoikka,eikä minulla ollut edes varaa mistä laihduttaa..Mutta huolestuttavampi oli kuitenkin anemia kierre,joka sai alkunsa tästä syömättömyydestä.

      Eli kannattaa tosiaan selvittää,ettei kyse ole vain laihdutusyrityksestä,ja vielä varmuuden vuoksi käydä terkkarilla mittauttamassa hemoglobiini,jos lapsesi on ollut väsynyt.Mutta voihan syömättömyys toki johtua ihan vain siitä,ettei lapsellasi ole oikeastikaan aamuisin nälkä.Itsellänikään ei aina ole,mutta syön silti,kun tiedän,että se nälkä tulee sitten parin tunnin päästä,jos en syö mitään.

      • hewpuiwpeurpweu

        Ihmiset ovat erilaisia kaikille ei vain mene aamulla mikään alas toisilla liikaakin ei se ole erikoista.


    • aaaasddd

      ihan normaalia silleen, aika moni ei syö aamulla mut jos se alkaa menee tollaseks et numerot huononee, ei jaksa keskittyy tunnilla jne niin sit ei oo enää normaalii

      en mäkään aina _kerkee_ syömään aamulla mut yleensä syön jos vaan mahollista. ja toi et en kerkee johtuu siitä että mun kännykkä on rikki ja se ei joskus herätä ja mulla ei oo ite varaa ostaa uutta eikä äiti usko et se on rikki ja bussi lähtee kaheksalta niin jostain se aika on tingittävä jos herää vaikka varttii vaille D:::::

    • elliivo

      Jaakko Kolmonen aikoinaan neuvoi tässä asiassa että jos aamupala ei maistu jätetään illan viimeinen ruoka pois. Jos ei vielä sittenkään maistu aamupala, jätetään taas edellisen illan syöminen pois. Näin jatketaan niin kauan että alkaa aamupala maistua.
      Monesti sinne iltaan tulee liikaa naposteltavaa eikä aamulla mene mikään kun on niin tympäkkä olo mahassa.

      • wtf wtf wtf wtf wtf

        Siis wtf??? Aletaan heti epäillä anoreksiaa kun ei syö aamulla? Ei mitään järkeä.
        Minä en ole koko kouluaikanani (olen ysillä nyt :) syönyt aamupalaa ja that`s it. Ei vaan tee mieli heti aamusta.
        Todistuksien keskiarvo on aina ollut ysi tai yli :D


      • neliätoistavee
        wtf wtf wtf wtf wtf kirjoitti:

        Siis wtf??? Aletaan heti epäillä anoreksiaa kun ei syö aamulla? Ei mitään järkeä.
        Minä en ole koko kouluaikanani (olen ysillä nyt :) syönyt aamupalaa ja that`s it. Ei vaan tee mieli heti aamusta.
        Todistuksien keskiarvo on aina ollut ysi tai yli :D

        ... Älkää tuputtako puuroa ja omenoita ja tuoremehua ja samaan satsiin 5 leipää aamiaiseks. Tuskin kukaan 12-16v syö tommosta määrää? Ei me mitään hevosia olla. Mulla ei ole ikinä
        aamuisin nälkä. Joskus saatan syödä pari leipää mut tosi harvoin. Koulussakaa en syö. Kotia tullessa jos on hyvää safkaa syön, jos ei, jätän lämpimänkin aterian välii. Sitte illalla popsin jotaki. Yleensä käy näin. Karkkii syön kerran pari viikossa? En ole mikään anorektinen, en laiha, mut en mikään läskikään. Ihan normaalipainoinen terkkarin mukaan ku mul on pituutta ja luut painaa.


    • Olen huomannut

      Olen itse 14v ja olen huomannut, että taidan olla ainoa joka luokaltani syö aamupalaa. Ainakin useimmat tytöt jättävät aamupalan syömättä, koska siitä tulee "oksettava olo" ym. Ja sitten koulussa valitetaan heti ensimmäisellä tunnilla kauheaa nälkää.

      Mietiskelin tässä vaan, että miksi asia on näin? Ennenvanhaan luultavasti syötiin aamulla sitä mitä vielä kaapista löytyi, ei voinut mässäillä. Nykyään voisi taas vetää aamupalaksi vaikka juhla-aterian kunhan varaisi aikaa, mutta silti useimmiten emme syö tai edes juo aamulla mitään.

    • Kelol

      Et voi tosissasi sanoa, että numeroiden lasku johtuu pelkästään aamuruuan pois jättämisestä... Jos syö muuten hyvin niin ihan sama. Uskon että lähinnä motivaation puutetta, tai sitten tarvitsee erityisopetusta.

      • minä(kö)

        terkat on just tollasii -.-
        esim.
        "mä en syö aamupalaa enkä syö koulussa" olet anorektikko, sinun pitäisi puhua kuraattorille!
        "mä oksennan tietyistä ruoka-aineista" olet varmaan bulimikko, lähetän sinut lääkärille.
        "syön joka päivä pienen sipsipussi ja juon pienen kokiksen" olet ylensyöjä sinun pitäisi vähentää syöntiäsi.
        "painoni on laskenut huomattavasti viime vuoden aikana" oletko sairastunut anoreksiaa tai buliamiaa? soitan tästä vanhemmillesi ja varaan lääkärin ajan!
        (nää ei oo tapahtunut mulle mut mun tuttaville)

        Aamupalan syömättä jättäminen ei tarkota lievääkää anoreksiaa, joillakin vaan ei oo vaan nälkä aamusin ja pystyvät odottamaan seuraavaan ateriaan!
        itekkään en syö aamupalaa enkä koulussa sillä ei kiinnosta mennä sinne kaikkien pällisteltäväksi ku joudun syömään yksin ja silti mulla ei oo nälkä koulun loputtua. nyt toi "terkka" sanoo et mulla on anoreksia!!!


      • koulufriikki._.
        minä(kö) kirjoitti:

        terkat on just tollasii -.-
        esim.
        "mä en syö aamupalaa enkä syö koulussa" olet anorektikko, sinun pitäisi puhua kuraattorille!
        "mä oksennan tietyistä ruoka-aineista" olet varmaan bulimikko, lähetän sinut lääkärille.
        "syön joka päivä pienen sipsipussi ja juon pienen kokiksen" olet ylensyöjä sinun pitäisi vähentää syöntiäsi.
        "painoni on laskenut huomattavasti viime vuoden aikana" oletko sairastunut anoreksiaa tai buliamiaa? soitan tästä vanhemmillesi ja varaan lääkärin ajan!
        (nää ei oo tapahtunut mulle mut mun tuttaville)

        Aamupalan syömättä jättäminen ei tarkota lievääkää anoreksiaa, joillakin vaan ei oo vaan nälkä aamusin ja pystyvät odottamaan seuraavaan ateriaan!
        itekkään en syö aamupalaa enkä koulussa sillä ei kiinnosta mennä sinne kaikkien pällisteltäväksi ku joudun syömään yksin ja silti mulla ei oo nälkä koulun loputtua. nyt toi "terkka" sanoo et mulla on anoreksia!!!

        mulla on aina aamulla hirvee nälkä, en jaksais yhdellä mehulasilla. yleensä syön 2 paahtoleipää ja vielä jogurtinkin.. :s


    • Oon ite kolmetoista, enkä syö just mitään aamuisin. Ihan oikeesti ei tee mieli silloin ennen kahdeksaa. Usein se mitä alas menee on joku leipäviipale. Joskus isäpuoli laittaa puuroa, mutta sitäkään en saa paljoa alas ja jätän monesti jos on isompi annos. Viikonloppuisin kun olen isällä, missä voi nukkua pidempään(äidillä asuu myös hyperaktiivinen pikkusiskoni, siellä herätään lauantainakin viimeistään yhdeksältä) niin aamupala maistuu oikein hyvin, kun se syödään siinä kymmenen aikoihin. Melkein aina menee jopa brunssin puolelle.
      Ihan normaalia siis. Terkkarit on muuten just sellasia, kun niille sanoo jotain painon noususta/laskusta, niin heti ollaan laittamassa kuraattorille. Veljeni on aina ollut todella laiha, söi hän kuinka paljon hyvänsä. Terkkari sitten piti hänelle valistuspuheen anoreksiasta, perusteluna "kun olet niin laiha." Se voi olla nuorelle ahdistavaa.

    • wgt

      Itselleni ei ole ikinä maistunut aamupala kouluaamuina. Ajatuskin siitä, että pitäisi joskus 7-8 maissa syödä jotain, pistää oksettamaan. Korkeintaan leipäpala tai mehulasillinen saattaisi jotenkin mennä alas, harvemmin viitsin edes kokeilla. Aamulla en sitä paitsi tunne nälkää kun olen vielä niin väsynyt. Vaikka illalla olisi tajuton nälkä ja menisi siinä olotilassa nukkumaan, aamulla tuntuu kuin se koko nälkä olisi yön aikana pyyhkäisty pois. Siinä tunnin parin sisään heräämisestä se nälkä alkaa tietty taas tuntua, mutta numeroni eivät ole koskaan kärsineet siitä etten syö aamuisin. Pikemminkin haluaisin poistaa uniongelmani ja olla oppitunneilla pirteä, itselleni se olisi huomattavasti tärkeämpää kuin oppia aamusyöjäksi.

      Jos poikasi sitten muuten syö hyvin, en näe tuossa juurikaan huolenaihetta ainakaan minkään anoreksian kannalta. Itse olen aina syönyt aika pieniä aterioita ja joskus vain pari kertaa päivässä, mutten ole edes lähellä anoreksiaa. En vain yksinkertaisesti jaksa syödä paljon.
      Numeroiden huononemiseen voi olla monta selitystä, mutta jos poikasi on aina ennen syönyt aamupalan, voi tietty olla että sen väliinjättäminen vaikuttaa häneen enemmän kuin sellaiseen, joka ei ikinä ole syönyt aamuisin. Jos hän ei ole ikinä syönytkään aamiaista, niin miksi huolehtia asiasta nyt? Siinä tapauksessa numeroiden huononeminen ei varmasti liity mitenkään ruokailuihin.

      Pakottaminen ei todellakaan kannata. Oma äitini on saarnannut iät ja ajat aamupalan tärkeydestä, ja yhä vain vähemmän kiinnostaa se tapa opetella. Tiedän itsekin että aamiainen olisi hyödyllinen, mutta kun ei niin ei.

    • cookie monster

      Jospa herättäisit lapsesi ajoissa syömään aamupalaa? Kysele neuvoja ennemmin vaikka kouluterveydenhoitajalta ehkä hän osaisi auttaa paremmin...Lapsen voi myös aina lahjoa syömään aamupalaa :) Nosta vaikka viikkorahaa.Tai älä anna lapsesi syödä enään seitsemän jälkeen niin kyllä väkisinkin on nälkä aamulla :)

    • ....

      Itse en myöskään pystynyt syömään koulu aamuna tai edes vkl aamuna (nyt jo valmistunut). Kouluun otin eväät mukaan jotka söin yleensä ensimmäisen tunnin jälkeen viikonloppuna sitten kun tuntui siltä. Äiti sitä usein sanoi että syö jotain mutta tottui tapoihini ja käytäntöön.
      Ei se koulunkäyntiin koskaan vaikuttanut. Tunnen paljon nuorempiani jotka ei vaan halua syödä aamulla (ei ole mitään taka ajatuksia)

    • asdasf

      Siis useimmat, jotka ei syö aamulla valittaa heti ensimmäisen/toisen tunnin aikana:"Koska mennään syömään? Mennään jo se on jo varttia vaille."
      Aamupalahan uppoo helpoiten naamariin päivän ruoista.
      Toki jos joka päivä vetää sen 3000kcal jostain karkeista ja limsoista niin ei kumma, jos ei nälkä tuu.
      Ja vaikka sanotte:"Syön kerran/kaks viikos herkkui." Niin luultavasti vedätte silti joka toinen päivä vähintään sen ES-tölkillisen ja Juissin päälle, jotka sisältää energiaa saman verran kuin normaali ruoka annos. = 600kcal
      Ite vedän aamulla joko pari leipää ja siihen ehrmannin rahkapurkin tai sit puuroo ja jotain pientä.
      Näistä tulee se 400-500kcal jolla jaksaa jo iltapäivään.
      Mutta toki mää varmaan liikunkin enemmän kuin suurin osa teistä
      6-7/krt viikossa ihan urheilua.
      BMI silti vaan n. 19 ja ikä 17vuotta. POIKA T: XD

    • tyttönen (:

      Ei oo varmaanakaa aamulla nälkä, jos pentunne syö illalla ku hevone?
      Esim iltapalaks riittäis vaikka 1 hedelmä tai jogurtti tai leipä,
      nii joha ois aamullä nälkä :)
      varsinki jos iltapalaa ei syö iha just enne nukkumamenoo.

      ja jos et saa aamupalaa syötyy just ku heräät
      (esim. ite herään kaheksan aamusi 6.30), nii mitä jos ottaisit
      mukaa vaikka jonku banaanin tai myslipatukan,
      ja söisit just enne ekan tunnin alkuu/bussimatkalla,
      ku on ehtiny jonki aikaa olla hereillä ja ehkä liikkukkin.

      Itelleni tulee usein nii kiire että en ehi pöydän ääressä syödä aamupalaa, mutta otan yleensä leivä tai hedelmän mukaan jonka mussutan sit vaikka bussii ootellessa (tosin usein sitä aika ei jää:'D) bussissa, tai ennen tuntii, tai ekan tunnin jälkeisellä välkälläki syön joskus aamupalaa (:

    • muotia

      Tästä on tullut muotia, ja se on tosi typerää. Meidänkin luokalla kaikki kilpailee siitä kuka syö vähiten aamulla :------------D Ite en oo siinä mukana. Ja oon seiskalle tosiaan menossa.

    • -------

      Mulle ei maistu ruoka aamusti. Jos syö liikaa heti herättyä tulee huono olo.. siksi syönki mautonta ruokaa aamusti vähän. Ja sitten taas aamupalan ja kouluruuan välillä on pitkä aika ja joudun ottamaan jotain evästä kouluun, Ittelleni ei ainakaan sovi tukeva aamupala vaan joudun syömään vähän kerrallaan useesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe