perinteinen lihapiirakka ohje

Mape

Haluaisin tehdä perinteisen lihapiirakan. Sellaisia joita myydään mm kauppatorilla. Ne valmistetaan öljyssä paistamalla. Jos joku tietää mistä sen reseptin saa niin olisin tosi iloinen. Ennen rautatieasemalta sai ostaa sellaisia piirakoita ja ne oli tosi hyviä. Kiitti vaan etukäteen

15

40193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xXx

      mistäköhän rautatieasemalta? vai pitääkö tuo kaikkien ymmärtää itsestäänselvyytenä helsingin rautatieasemalta?

      • mape

        Kyllä se tarkoittaa Helsingin rautatieasemaa. Piirakoita sanotaan "keitinpiirakka"


      • muukalainen
        mape kirjoitti:

        Kyllä se tarkoittaa Helsingin rautatieasemaa. Piirakoita sanotaan "keitinpiirakka"

        Valkeakosken rautatieasemalla on parhaat keitin piirakat. Jos kuljette täällä niin menkää maistamaan.


      • Titta
        muukalainen kirjoitti:

        Valkeakosken rautatieasemalla on parhaat keitin piirakat. Jos kuljette täällä niin menkää maistamaan.

        siellä piirakoita myydään?

        Oletko perustanut pimeän piirakanmyyntipisteen vanhalle käytöstä poistetulle rautatieasemalle :) Aika sivussa piirakkakojusi on.

        Pitääpä poiketa moikkaamassa ja maistamassa piirakoitasi heti ensi tilassa.


    • napo

      olit vailla.Minä teen aina sämpylätaikinan jossa on vähän graahamjauhoja.En nostata sitä vaan alan heti kaulita taikinaa pöydälle,sitten otan muotilla isoja pyöreitä lätkiä.Ennen muotilla ottamista kannattaa taikina irrotella pöydästä jolloin se samalla painuu vähän kasaan.
      Täytteeseen ruskistan sipulia,jauhelihaa.Keitän munia ja riisiä.Mausta hyvin.Laita täytettä lätkälle ja littaa vähän toinen lätkä päälle ja liinan päälle nouseen.Reunoja ei tarvitse kovin tarkkaa painella kiinni kuhan taikina on tarpeeksi löysä niin vähän vaan painat sormilla kiinni.Kun ovat nousseet niin paista öljyssä niin kun munkitkin.

      • Titta

        minäkin suurinpiirtein olen tehnyt. Teen vain yhden pyörylän, toiselle puolelle täytettä ja toinen puoli päälle.

        Jauhoina käytän suurimman osan hiivaleipäjauhoja.

        Täytteeseen sopii myös sulatejuusto hyvin.


      • mape

        tää oli hyvä neuvo täytyy kokeilla. keittokirjoista en löytänyt mistään ko ohjetta kiitos


    • ohjeeni

      Itse teen ne munkkitaikinaan ilman sokeria.
      Pyörittelet sämpylöiksi ja annetaan nousta. Täytteeseen paistetaan jauhelihaa, riisiä, hakattua kananmunaa, purjoa ja mausteita, valkopippuria ja siihen sörsselin joukkoon raaka kananmuna ja sekoitetaan massaksi.
      Kun sämpyläpallot on kohonneet otat piirakkakaulimen ja kaulitset ne noin 10cm halkaisijaltaan oleviksi, muista jauhottaa ettei jää pöytään kiinni.
      Nostat lusikalla taikinamassaa lihiksien keskelle ja käännät toisen pään ja puristat sormenpäillä noin sentin taikinanreunasta kiinni ja taas ne siinä kohoaa kun panet rypsiöljyt kattilaan noin 25cm halkaisijaltaan, siis koko pikkupullollisen. Annat rasvan kuumentua tosi kuumaksi mutta varo ettei liikaa ettei syty palamaan, aina kansi vieressä, siis levyä täytyy sytyttää ja sammuttaa tuon tuosta. Ennen paistamista heität rasvaan koepalan taikinasta jotta rasvan kuumuuden voi todeta. Jos rasva on liian kylmää niin lihiksistä tulee rasvaisia. Ja paistetaan sitten hetken kunnes ovat ruskeita ja käännetään ja nostetaan siivilälle valumaan rasvoja pois. Peitellään ja hetken päästä syödään alkajaisiksi 5/ nokka ja parin tunnin päästä uusi satsi, hyvää ruokahalua.

    • niemen leipuri

      Lihapiirakan ohje on
      1L vettä
      150g hiivaa
      30g suolaa
      50g herajauhe/maito
      150g margariinia
      200g munia (4kpl)
      50g sokeria
      2-3kg jauhoja (vehnä)

      • vähemmän hiivaa!!

        että kolmannes tai puolet tuosta hiivamäärästä riittää. Ihan käsittämätöntä tuo 150 grammaa.

        En ymmärrä muutenkaan noita valtavia hiivamääriä. Kyllä litran leipätaikinaan riittää yksi paketti 50 g tuorehiivaa ja puolen litran taikinaan puolikas paketti eli 25 grammaa. Jotkut sitten vielä ihmettelevät että miksi on niin hiivanmakuista leipää, eivätkä parin kokeilun jälkeen enää viitsi leipoa kun eivät koe onnistuvansa. Kannattaa kokeilla pienemmillä määrillä, voitte yllättyä positiivisesti.


      • ANTAA MUUTEN
        vähemmän hiivaa!! kirjoitti:

        että kolmannes tai puolet tuosta hiivamäärästä riittää. Ihan käsittämätöntä tuo 150 grammaa.

        En ymmärrä muutenkaan noita valtavia hiivamääriä. Kyllä litran leipätaikinaan riittää yksi paketti 50 g tuorehiivaa ja puolen litran taikinaan puolikas paketti eli 25 grammaa. Jotkut sitten vielä ihmettelevät että miksi on niin hiivanmakuista leipää, eivätkä parin kokeilun jälkeen enää viitsi leipoa kun eivät koe onnistuvansa. Kannattaa kokeilla pienemmillä määrillä, voitte yllättyä positiivisesti.

        IHAN ERI OHJEEN KEITINPIIRAALLE KUN LIHAPIIRAKALLE.


    • Tällä reseptillä olen tehnyt 50-luvulta lähtien.
      Lihapiirakat n. 7-10 kpl
      Täyte:
      1,5 dl ohrahelmiä (tai riisiä), 1,5 l vettä, 2 tl suolaa ,
      2 sipulia, 1 lihaliemikuutio, 2-2,5 dl vettä, 500 g jauhelihaa, suolaa, valkopippuria, soijaa, (valkosipulia, chiliä ym. mausteita maun mukaan).
      Taikina:
      0,5 l maitoa , 30 g hiivaa, 2 tl suolaa, n. 1 kg vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (17-18 dl)
      Keittämiseen: 1-1,5 l öljyä

      Ohrahelmet keitetään kypsiksi (35-40 min) suolalla maustetussa vedessä ja valutetaan. Hienonnettu sipuli haudutetaan pehmeäksi Iihaliemessä (2- 2,5 dl vettä, lihaliemikuutio). Joukkoon murennetaan jauheliha ja se keitetään kypsäksi. Ohrahelmet sekoitetaan joukkoon. Täyte maustetaan melko voimakkaasti ja jäähdytetään. Hiiva liuotetaan maitoon. Suola ja jauhot vaivataan joukkoon. Viimeksi taikinaan sekoitetaan pehmeä rasva. Taikina alustetaan tasaiseksi ja sen annetaan nousta. Taikina kaaviloidaan 3-4 mm vahvuiseksi. Siitä otetaan kookkaalla tölkin kannella tms. muotilla (halkaisija n. 14-18 cm) pyörylöitä. Jokaisen keskelle pannaan n. 3-4 rkl täytettä. Reunat kostutetaan vedellä, levyt taitetaan kahtia ja piirakat ummistetaan painelemalla reunat kiinni. Piirakoiden annetaan nousta ja ne keitetään kypsiksi öljyssä. Jauhelihan ja sipulin sijaan täytteeseen voi sekoittaa kypsää kalaa, tilliä ja munasilppua tai käristettyjä sieniä, sipulisilppua ja kinkkua.

    • piiras vai piirakka
    • johannes

      Lihapiirakka; nami,nami !!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      122
      1701
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1382
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      982
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      980
    5. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      65
      826
    6. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      78
      816
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      741
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      658
    Aihe