bailey's juustokakku (alkoholilla)?

Bailey's

Haluaisin tehdä jouluaterialle jälkiruoaksi jotain huippuhyvää, ja mieleen tuli Bailey's juustokakku. En ole aikaisemmin moista tehnyt, mutta reseptejä tuntuu löytyvän netistä yllin kyllin. Yksi asia vain jäi "vaivaamaan": kaikissa löytämissäni ohjeissa Bailey's kuumennetaan, eli alkoholi haihtuu pois. Kun kakkua kuitenkin olisi tarkoitus tarjota aikuisille, olisi ollut kiva löytää resepti, jossa edes hiukan alkoholia jäisi kakkuun maun vuoksi. Onko kukaan törmännyt sellaiseen ohjeeseen, jossa Bailey'siä ei kiehauteta?

(Ei ole tarkoitus humalluttaa juhlaväkeä, mutta pieni tujaus alkoholia tekee jälkiruoasta jotenkin juhlavamman tuntuisen...):)

10

4334

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liivate ja neste

      Liivatteet pitää liuottaa johonkin kuumaan nesteeseen, eikä ohjeessa näytä olevan muita mahdollisia vaihtoehtoja kuin likööri - ei ole sitruunamehua, ei vesi- tai kahvitilkkaa, valitettavasti. Jos kuumentaa vain osan (jos se riittää liivatteille) niin loppu jää alkoholipitoiseksi.

    • kuumennus vaan

      se alkoholi paljoakaan siitä katoa, jos sen kiehumispisteeseen kuumennat. Kyllä se liivate sulaa jo ennen kiehumista ja alkoholi haihtuu vasta kiehuessa. Lisää korkillinen tiukkaa viinaa lisää jos pelkäät alkoholin haihtuneen.

      • ota selvää

        ei tosiaan tarvi kiehua, kun alkoholi on jo mennyt - eli osa kuumennetaan, ei välttämättä kiehuvaksi, jos massa kestää, niin lisää vaikka 1 rkl Baileysiä, eihän sen ole pakko olla ihan viipaloitavan jäykkä hyytelö?


      • asioista tietävä
        ota selvää kirjoitti:

        ei tosiaan tarvi kiehua, kun alkoholi on jo mennyt - eli osa kuumennetaan, ei välttämättä kiehuvaksi, jos massa kestää, niin lisää vaikka 1 rkl Baileysiä, eihän sen ole pakko olla ihan viipaloitavan jäykkä hyytelö?

        enpä kuitenkaan menisi auton rattiin juotuani ensin 78 asteeseen kuumennettua Baileysia tai muutakaan viinaa..


      • kuumennus vaan
        ota selvää kirjoitti:

        ei tosiaan tarvi kiehua, kun alkoholi on jo mennyt - eli osa kuumennetaan, ei välttämättä kiehuvaksi, jos massa kestää, niin lisää vaikka 1 rkl Baileysiä, eihän sen ole pakko olla ihan viipaloitavan jäykkä hyytelö?

        "Alkoholi haihtuu jo 78 asteessa kuumennettaessa"

        - tarkennuksena sanottakoon että alkoholin eli etanolin (100 % alkoholi) kiehumispiste on tarkalleen 78,3 astetta. Käsittääkseni Baileys ei ole 100 % alkoholia, vaan sen alkoholipitoisuus on vain 17. Baileys ei tosiaankaan kiehu vielä 78 asteessa vaan sen kiehumispiste on yhteinen veden kanssa, jota siinä on melko paljon. Veden kiehumispistehän on sata, jota Baileysin jäänee siis vain hieman alle. Liivate kuitenkin siinä lämpötilassa jo sulaa, mikä olikin jutun pointti.


      • Tislari
        kuumennus vaan kirjoitti:

        "Alkoholi haihtuu jo 78 asteessa kuumennettaessa"

        - tarkennuksena sanottakoon että alkoholin eli etanolin (100 % alkoholi) kiehumispiste on tarkalleen 78,3 astetta. Käsittääkseni Baileys ei ole 100 % alkoholia, vaan sen alkoholipitoisuus on vain 17. Baileys ei tosiaankaan kiehu vielä 78 asteessa vaan sen kiehumispiste on yhteinen veden kanssa, jota siinä on melko paljon. Veden kiehumispistehän on sata, jota Baileysin jäänee siis vain hieman alle. Liivate kuitenkin siinä lämpötilassa jo sulaa, mikä olikin jutun pointti.

        Niin vaikka siinä litkussa mitä kuumennat olisi vaikka 0,2% alkoholia se tosiaan haihtuu pois siitä siinä 78,3 asteessa...
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tislaus


      • .......
        Tislari kirjoitti:

        Niin vaikka siinä litkussa mitä kuumennat olisi vaikka 0,2% alkoholia se tosiaan haihtuu pois siitä siinä 78,3 asteessa...
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tislaus

        Höpö höpö


      • Selkiskö?
        Tislari kirjoitti:

        Niin vaikka siinä litkussa mitä kuumennat olisi vaikka 0,2% alkoholia se tosiaan haihtuu pois siitä siinä 78,3 asteessa...
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tislaus

        Nesteen pikainen kuumennus ei ole tislaamista, joten mennee puurot ja vellit sekaisin sulla "Tislaaja". Baileys on hieman vahvempaa kuin 0,2 % alkoholia sisältävä esimerkkilitkusi, joten eri asiasta puhut.


    • Namiiiiii

      Mahtava idea, kiitos, pakko kokeilla joskus itsekin. :)

    • Onnelasta

      Tällaisessa kakussa on ok kuumentaa pieni tilkka vettä (max. 2 rkl) ja sulattaa liivatteet siihen, jolloin Baileysin voi lisätä massaan viileänä ja sikäli täysin alkomahoolipitoisena =D Tuo pieni vesitilkka ei tuo vielä muutosta lopputulokseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3382
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3202
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      123
      2738
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      44
      2553
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1505
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1330
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1199
    Aihe