Suomesta on vaikea löytää kunnon makkaraa jossa ei ole jauhoja, glukoosia ja lísäaineita. Jos haluaa hyvää makkaraa niin kannattaa tehdä itse. Tässä maukas lammasmakkara.
Merguez-lammasmakkara:
1,5 kg jauhettua lampaanlihaa
0,5 kg jauhettua silavaa
1 paprika hienonnettuna
3 tl paprikajauhetta
3 tl kanelia
3 tl inkivääriä
3 tl kurkumaa
3 tl juustokuminaa
3 tl jauhettua korianteria
2–3 tl rouhittua mustapippuria
3–4 tl suolaa
4–5 valkosipulin kynttä
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Paista koekakku ihrassa pannulla ja lisää tarvit-
taessa mausteita ja suolaa. Täytä lampaan-tai porsaansuolet massalla. Kypsennä höryttämällä ensin 10 minuuttia ja sen jälkeen voissa pannulla tai uunissa 175–200 asteen lämmössä noin 20 minuuttia.
VHH-makkarat: Lammasmakkara
6
1011
Vastaukset
- Anonyymi
Aivan karmea resepti. Miksi lammasmakkaraan laitetaan sian rasvaa? Mausteet ovat mitä sattuu ja kaikkia sama 3 tl. Esimerkiksi kanelia on ihan liikaa. Paistoaika on aivan liian pitkä. Siansuoleen tehdyn makkaran paistoaika on 15 min 175C:ssä. Jos paistat pitempään, kaikki rasva ja neste valuu pellille ja makkara on kuivaa ja murenevaa. Lisäaineilla (elintarvikefosfaatti veden sitojana ja 100% proteiini emulgointiaineena) ja huolellisella valmistustavalla tuon rasvan saa pysymään sisällä, mutta kotikokki siinä ei onnistu.
- Anonyymi
Kiva että etsit 15v vanhan postauksen ja tulit pätemään siihen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiva että etsit 15v vanhan postauksen ja tulit pätemään siihen.
Katsoin hakutoiminnolla, että olisiko jollain kokemuksia merguezmakkaroista ja olihan sitä. Paskan reseptin muodossa.
- Anonyymi
Yli 25% rasvaa on aivan liikaa onpa mistä elukasta tahansa. Mitä v'hemmän rasvaa sen parempi, ennemin vaikka jauhoja aj miksei voisi kokeilla kokoviljaa ja perunaa tai mitä tahansa kasviksia mutta ei sipulia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiva että etsit 15v vanhan postauksen ja tulit pätemään siihen.
Oikean suuntaiset mausteet ovat tuohon annokseen:
3/4 dl harissatahna
2 rkl paprikajauhe
2 tl juustokuminaa
2 tl korianterin siemeniä
2 tl fenkolin siemeniä
1 tl cayennepippuri
Juustokumina, korianterin siemenet ja fenkoli paahdetaan kuivalla pannulla ja jauhetaan. Tein tällä reseptillä merguez-makkaroita:
1,4 kg lammasta (rasvaprosentti noin 13%)
300 g naudan rasvaa
3 dl jäävesi
70 g harissatahna
2 tl juustokumina
2 tl korianteri
2 tl fenkolin siemeniä
1 tl cayennepippuri
6 valkosipulin kynttä
2 tl sumac
2 rkl paprika
40 g nitriittisuola
4 g elintarvikefosfaatti
30 g lihaproteiini
Jauhoin jääkohmeisen lihan ja rasvan karkealla terällä kerran. Sekoitin taikinaa yleiskoneella noin pari minuuttia. Sekoittamisen jälkeen makkaramassa on hyvin tahmeaa. Sekoittamisen jälkeen massan lämpötila oli edelleen pakkasen puolella eli noin -1C. Kylmässä tapahtuva huolellinen sekoittaminen varmistaa sen, ettei makkarasta erotu rasva ja neste pois vaan lopputulos on mehevä ja puraisusta napsahtava makkara.
Täytin makkaramassan 20-22 mm lampaan suoleen ja kylmäsavustin noin 12 tuntia. Merguezia ei yleensä savusteta, mutta tykkään savun mausta niin paljon, että savustan käytännössä kaiken lihan, mitä vaan on järkevä savustaa.
Paistoin merguezit kypsäksi uunin ylimmällä tasolla grillivastuksen alla 9 minuuttia. Tuolloin makkaran sisälämpö on turvallinen 71C. Kuori on ruskeaksi ja rapeaksi paistuinut ja makkara on juuri ja juuri poksahtamassa. Kaikki rasva ja neste pysyi tällä reseptillä makkaran sisällä. Voi todeta, että tuli aika täydellisiä eikä kaupasta tällaisia saa.
Avauksen reseptissä mausteet eivät ole ihan kohdallaan, neste ja emulgointiaine puuttuu ja makkaran paistoaika on aivan liian pitkä. Lampaan suoleen tehdyn makkaran paistoaika on noin 10 min ja sian suoleen tehdyllä 15 min 175C:ssä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.913942Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j973307Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1252617Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2071938Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.201774Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä
Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m801675Varusmiehen kuolema
Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä951668- 1101529
Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?11291- 571192