Kuusen haku edessä, kalojen savustus käynnissä, kinkku kiehumassa, laatikot kylmässä, kaikki linjassaan. Kinkun kypsyttyä, se leivotaan ruiskuoreen ja laitetaan uuniin pariksi kolmeksi tunniksi.
Enpä ole ennen noin tehnyt, mutta eilisen Vanamon ja Kolmosen joulukeittiöohjelman nähtyäni, päätin kokeilla, sillä nuo herrat tietävät mitä tekevät!
Rauhallista Joulua kaikille ja hyvää Uutta vuotta!
Ps. Lopetan taas kirjoittamisen tääne, sillä palstat ovat olleet jo pitkään pilalla määrätystä henkilöstä johtuen, joka kyllä kirjoittelee minunkin nimmarini alla kuten monien muidenkin!
Hyvää Joulua kaikille!
7
563
Vastaukset
- elliivo
Katselinpa minäkin tuon ohjelman eilen ja voi miten oli nostalginen!
Tuli lapsuuden joulut mieleen ja vanha koti maalla. Haikeaa ihan. Enpä ois silloin 39 vuotta sitten osannut kuvitella tätä nykyistä eloani ja oloani.
Sään puolesta nämä nykyiset talvet muistuttavat paljon lapsuuden talvia kun lunta ja pakkasta riittää. Myös täällä Länsi-Suomessa alkavat valmistelut olla finaalissa. Tänä vuonna tein omat makkaratkin kun suolta kaupasta löytyi - ei montaa metriä, mutta joulunajaksi. Virosta kuskasin juuri maanantaina repunsyrjässä verivorstin pariakin lajia: paksua ja vaaleampaa sekä tummaa, pitkää ja ohuttaa. Rakveren lienevät molemmat.
Vielä kotikalja puhkumaan ja kuusi lämpöiseen - huomenna koristellaan. Vanha äitirukka kun aatoksi saapuu, tuo tullessaan likokalan, joka syödään tosin vasta Joulupäivänä. Parilla kastikkeella, joista toinen se perinteinen valkokastike ja toinen tuo ruotsalaisten suosima voi-valkoviini-anjoviskastike. Päällä rapeaksi paistettua pekoninmurua ja voisulaa, syrjässä vihreitä herneitä. Muorille keplaa vain tuo valkokastike.
Tämän vuoden muonat on rakennettu niin, että ne kestävät juuri joulunpyhät, mutta eivät enää täytä jääkaappia ja kylmäkomeroa välipäiviä. Näin olen räknännyt.
Hyvät Joulut kaikille palstalaisille, myös näille rääkätyille sieluparoille, joiden aika ei millään kulu säällisissä leikeissä. Toivottavasti joulunaika tekee kaikille hyvää.- Vanha kokki
Meinaan että sinäkin olet hengissä, lueskelen joskus näitä juttuja, mutta jostain kumman syystä ei tee enää mieli ottaa osaa keskusteluun joka pyörii joillakin etupäässä takapäässä! Toivotankin sinulle erikseen oikein mahtavaa joulua ja mukavaa uutta vuotta. Valitettavasti oma äitivanhani ei jaksa enää reissata luoksemme, mutta veimme hänelle joitakin jouluisia kotona tehtyjä ruokia!
Oikein mukavaa joulun jatkoa ja tulevaa uutta vuotta
- Tainka
Multa on jäänyt vissiin hyvä ohjelma näkemättä. Perinteisesti omalla tavalla kinkku meillä paistettiin ja hyvä tuli, sopiva suola ja ei ollut kuivakka. Tosi kiva lukea sinunkin kirjoitusta pitkään aikaan, vaikka tarkkaan piti katella ja tutkia, että onko aidosta kokista kyse.
Ne ääliöt kun saataisiinkin tältä palstalta pois, olis vanha kunnon meininki taas.- Uuni luuta
Tuliko joulua ennen Vanamon ja Kolmosen jouluruoka ohjelma. Harmittaa nyt jälkeenpäin, kun jäi ohjelma katsomatta, ei tullut tarkemmin ohjelmatietoja joulun aikaan katsottua.
Olisi ollut nostalginen ohjelma. Silloin kun Kolmosen kokkiohjelmia esitettiin tv:ssä, niin tuli niitä katsottua.
Toivottavasti saitte kaikki kinkut ja joulu ruuat onnistuneesti valmistettua.
Lanttulaatikkoa tuli toissa syksynä tehtyä itse kasvatetuista lantuista ja lopputulos oli monta kertaa maukkaampi, pehmeämpi ja mehevämpi maku, kuin kaupan valmis lanttulaatikossa.
Kaupan lanttulaatikon valmistuksessa ei kermaa ole varmaankaan käytetty, mutta itse tehtyyn lanttulaatikkoon lisättiin kermaa ja hyvän maunhan se kerma antaa.
Hyvää alkanutta vuodenjatkoa vaan kaikille ! - ihme juttuja
Uuni luuta kirjoitti:
Tuliko joulua ennen Vanamon ja Kolmosen jouluruoka ohjelma. Harmittaa nyt jälkeenpäin, kun jäi ohjelma katsomatta, ei tullut tarkemmin ohjelmatietoja joulun aikaan katsottua.
Olisi ollut nostalginen ohjelma. Silloin kun Kolmosen kokkiohjelmia esitettiin tv:ssä, niin tuli niitä katsottua.
Toivottavasti saitte kaikki kinkut ja joulu ruuat onnistuneesti valmistettua.
Lanttulaatikkoa tuli toissa syksynä tehtyä itse kasvatetuista lantuista ja lopputulos oli monta kertaa maukkaampi, pehmeämpi ja mehevämpi maku, kuin kaupan valmis lanttulaatikossa.
Kaupan lanttulaatikon valmistuksessa ei kermaa ole varmaankaan käytetty, mutta itse tehtyyn lanttulaatikkoon lisättiin kermaa ja hyvän maunhan se kerma antaa.
Hyvää alkanutta vuodenjatkoa vaan kaikille !Vanha kokki lopettaneen, typeryyksiä vaan kirjottelee kalaruokapalstalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961