Unelmien kahvila

Kaffittelija

Liittyen tuohon toiseen otsikkoon "Paras kahvila", niin minäpä aloitan tällaisen viestiketjun kysymällä unelma kahvilasta. Mikä olis teidän unelmien kahvila?

Itse haluaisin jotain tällaista:
Pieni kahvila, jonne olisi kiva mennä sisään koska henkilökunta moikkaisi heti tuttavallisesti "Moi", mutta ei välttämättä kysyisi "mitä saa olla". Sisustus voisi olla tyyliltään vanhahko, puuta luomaan lämmintä tunnelmaa, pöydät ja tuolit vähän moderninpia. Sohva olisi kiva, jos haluaisi lukea. Ehkä kahvilalla olisi jokin pieni kirjahylly irjoja täyttä, joita voisi lueskella ja ehkä ostaa omaksi, vähän niin kuin divarissa. Asiakkaina olisi vakituisempia ja satunnaiskävijöitä - on kiva katsella ihmisiä varsinkin, kun heitä tulee ja menee.
Mitä muuta?
Hiljainen tunnelmallinen taustamusiiki, ehkä?

4

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jo vain...

      Kävin tänään eräässä Robert's cafeessa Helsingissä. Pienehkö, nuoria, vanhoja, ulkomaalaisia. Tunnelma oli leppoisa ja tarjoilijat rentoja sekä ystävällisiä. Ihan mukiin menevää taustamusiikkiakin oli. Keksikokoinen kuppi kahvia 2.6e (muistaakseni).

    • ...olohuone:)

      tulee kivoja muistoja, kun parhaan kaverin kanssa suunniteltiin millaisia meidän unelmien kahvilat olisi:) molemmat mentiinkin ravintola-alalle, mulla jäi vähän opiskelut kesken.......

      mun unelmien kahvilassa olisi muutama hyvänkokoinen pöytä, jossa mahtuu pelaamaan korttia ja lautapelejä, lukemaan lehtiä. kaikki pöydät olisi vähän erilaisia ja tuoleissa olisi pehmusteet, ettei perse puudu kun istuu tuntikausia:) kalusteet, pöydät ja tuolit ja tiski ja ikkunalaudat olisi tummaa puuta. ikkuna olisi iso ja siitä näkisi kadulle, muttei näyteikkunatyyppinen, ei siis kaikkein vilkkaimmalla kadulla. ikkunalla kasvaisi kiinanruusuja, peikonlehtiä, köynnöskasveja, chili- ja sitruspuita ja yrttejä. seinillä olisi tauluja. pöytälampuissa olisi vihreät lasivarjostimet ja kattolampuissa kankaiset, valo olisi pehmeä ja lämmin. ei mitään hirveän kirjavia spotteja. vitriinissä myytäisi itseleivottuja korvapuusteja, voipullia, kakkuja, konvehteja ja sämpylöitä, saisi myös salaattia, kaikki tuoreista ja hyvistä raaka-aineksista. erikoiskahveja, olisi ihanaa jos lämmittäisi ja vaahdottaisi maidon kattilassa, paljon makusiirappeja. oikeaa kaakaota eikä sitä litkua mitä yleensä, vastapuristettua hedelmämehua, sellainen automaatti mistä saa jäämurskalimskaa. ehkä pehmiskone. lapsille olisi leikkinurkka, jossa askartelupöytä, legoja, leluja... ehkä telkkari ja pari tietokonetta. muutama upottava nojatuoli ja sohva. terassilla tuulensuoja ja vilttejä. vessassa iso peili ja kiiltävät kaakelit, jotain hyväntuoksuista käsisaippuaa ja pioneita, sireenejä, liljoja, amarylliksiä milloin mitäkin. jouluna, pääsiäisenä, uutenavuotena, halloweenina olisi juhlanmukaiset koristelut ja leipomukset. tupakkahuone erikseen. kahvia saisi monenkokoisista mukeista eikä se olisi ylihinnoiteltua, muutaman santsin jälkeen kuppi ilmaiseksi:) kahvila olisi auki aamusta iltaan, henkilökunta aidosti ystävällistä ja asiakkaat tulisi toimeen keskenään...

    • sitäsattuu

      Sorry nyt ei liity aiheeseen mut tuo kirjoitusvirhe: "olisi jokin pieni kirjahylly irjoja täynnä "... mun erittäin ärsyttävä ja nuuka anoppi on irja ja niitä jos ois hyllyllinen niin karkuun juoksisin tuhatta ja sataa... heh..

    • nyt ku kysyit

      no nii, mun mielipide, ei kannata hermoilla tai polttaa hihojaan.

      Unelmien kahvilassa porukat ei istu raplaamassa tietokoneitaan tuntikaupalla.
      Nettikahvilat on erikseen, niihin mun intoni ei riita.


      Ei sellaista lasten leikkinurkkaa, johon lapset parkataan valvomatta kun vanhemmat uppoavat sohvalle tietokonemaailmaansa. Leikkinurkan lelut olisivat mallia "helppo pesta" ja ne myos pestaisiin, samoin kuin leikkinurkan kalusteet.

      Kahvilassa ei myoskaan ole upottavaa sohvaa, jonka sohvatyynyjen valista loytyy edellisen viikon pullanmuruja. En ajattele kahvilaa kokopaivaisena olohuoneena kenellekaan.

      Kahvilassa ei olisi edellisen viikon repaleista sanomalehtea lojumassa lehtitelineessa . Ei kirjahyllya tahmaisine kirjoineen. (juu mulla taitaa olla likakammo)

      Mita siella sitten olisi?
      - Hyvakuntoiset ja puhtaat astiat, kylmatiskit etc. tarvittvat jutut.
      - Puhtaat tilat. Hillitty sisustus.
      - Valikoima hyvalaatuisia kahvi- ja teetuotteita. Jaakahvia ja/tai jaateeta unohtamatta. Kaakaota unohtamatta.
      - Virvoitusjuomia, ei asiakaskaytossa olevaa limsa-automaattia.
      - Raikasta vetta johon saisi myos jaapaloja (miksi kummassa jaapalat on niin harvinaisia, tai jos niita on niin max 3 palaa per lasi?)
      - Tuoreita leipomottuotteita, aivan sama leivotaanko ne paikanpaalla vaiko tuodaanko lahileipomosta, tuoreus on se avainsana.
      - Pikkusyotavaa (joka tilataan tiskilta), lista tarjolla olevista leivista (malliin valitse leipa, liha/ muut taytteet), salaatteja, keittoa (joka vaihtelee paivittain).
      - Jaateloa/gelatoa ja suklaata. Ei mitaan hehtaarialtaita, vaan laatua.
      - Taustamusiikkia.
      - Luonnonvaloa mahdollisuuksien mukaan, lisaksi kauniit valaisimet.
      - Mahdollisuus ulkona istuskeluun, koleiksi illoiksi kaasulamput, ei viltteja yhteiskayttoon (hitsi mua taas), kauniit puuraamiset lasiovet ulkotiloihin.
      -Henkilokunta, joka olisi ajantasalla, kohteliaisuutta ei tarvitse varmaan erikseen sanoa. Siivooja, joka ei pelkaisi puhdistaa nurkkia.
      - WiFi, melkein kai pakollinen tatanykya, kahvilan tuotteiden ostajille ilmainen ekat 45 min, sitten maksullinen, eli yhdella kahvikupilla et surffaa kokopaivaa
      - Paivan sanomalehdet.
      - Siistit vessat.

      Ihan varmasti jotain jai sanomatta, mutta kahvilaa voi aina parantaa ajankuluessa.Unelmat muuttuvat. Paikalleen jymahtaminen on liian helppoa.

      Todetaan ny, etta mulla ei ole mitaan lapsia vastaan, itsellanikin on yksi. Mutta kahvila, jota mina pidan unelmana ei ole lastenleikkipaikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe