Rypsiporsas?

voiposssu.

Moi,

Kertokaahan asiantuntijat, mitä tämä ns. rypsiporsas oikein on? Juotetaanko possulle väkisin jotain öljyä, ja muka sitten sen liha on parempaa? Mistä on kyse?

125

8757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvosta kotimaista

      Jonkin verran naudoille ja sioille annetaan erilaisia rypsipuristeita ja rouheita. Kuitenkin pääosin sikojen ruokinta perustuu viljan syöttöön. Ulkomailla eläimille pakko juotetaan juomaveden mukana erilaisia ainesosia jolloin eläinten on pakko juoda se jotta ei kuole janoon. Suomessa eläimet saavat kaikkialla juomavetensä puhtaana vetenä ja ruuat ruokana.

    • Osaat varmasti hakeutua ko. firman kotisivuille etsimään vastauksia kysymyksiisi, mikäli haluat.

      Ei tästä rypsipossusta kuluttajalle mitään haittaakaan (todennäköisesti) ole, joten ihan ok lisä markkinoille. Kun itse syön porsaan lihaa, syön pääsääntöisesti vähärasvaisia (2 - 5%) ruhonosia, jolloin kovan ja pehmeän rasvan välisellä suhteella ei ole merkittävää vaikutusta. Toki niille jotka syövät paljon ruokamakkaraa, nakkeja ja lenkkiä ja sen sellaisia, pehmeän rasvan suuremmalla osuudella voi olla jotain merkitystäkin.

      Ainut seikka rypsipossussa mikä herättää kevyesti kysymyksiä, on lihan käyttäytyminen ruuanlaitossa. Jos rasvan koostumus muuttuu radikaalisti, niin se voi vaikuttaa myös ruuanlaittoon. Rasvaisempien ruhonosien kohdalla varsinkin.

      • Pettynyt.

        Oletko Wetabix tutustunut Wurstin Extrapalvikinkkuun? Sitä myydään 400 gr:n pakkauksissa.
        Ilmeisesti siitä tekee extran se, että sitä ei ole lainkaan palvattu vaan se on käsitelty nestesavulla.
        Surkeampaa lihajalostetta saa hakea, tuote on hirvittävän makuista prässilihaa.
        On ikävää että perinteisen lihanvalmistuksen hyvällä nimellä ratsastetaan aiheetta. Olisiko kuluttaja-asiamiehellä syytä puuttua asiaan ja oikaista väärä informaatio.
        Mielestäni kyse ei ole palvilihasta vaan jostain ihan muusta. Samaa mieltä?


      • Pettynyt. kirjoitti:

        Oletko Wetabix tutustunut Wurstin Extrapalvikinkkuun? Sitä myydään 400 gr:n pakkauksissa.
        Ilmeisesti siitä tekee extran se, että sitä ei ole lainkaan palvattu vaan se on käsitelty nestesavulla.
        Surkeampaa lihajalostetta saa hakea, tuote on hirvittävän makuista prässilihaa.
        On ikävää että perinteisen lihanvalmistuksen hyvällä nimellä ratsastetaan aiheetta. Olisiko kuluttaja-asiamiehellä syytä puuttua asiaan ja oikaista väärä informaatio.
        Mielestäni kyse ei ole palvilihasta vaan jostain ihan muusta. Samaa mieltä?

        >>Oletko Wetabix tutustunut Wurstin Extrapalvikinkkuun? Sitä myydään 400 gr:n pakkauksissa.>Mielestäni kyse ei ole palvilihasta vaan jostain ihan muusta. Samaa mieltä?


      • voipossu.

        > ko. firman kotisivuille etsimään vastauksia kysymyksiisi, mikäli haluat.

        Kyllä osaan, mutta siellä vain kehutaa omia tuotteita. Tahtoisin toisenlaista näkökantaa asiaan.


      • voipossu. kirjoitti:

        > ko. firman kotisivuille etsimään vastauksia kysymyksiisi, mikäli haluat.

        Kyllä osaan, mutta siellä vain kehutaa omia tuotteita. Tahtoisin toisenlaista näkökantaa asiaan.

        Nopeasti kävin lukemassa firman sivuilta asiasta. Eli porsaille syötetään rypsiöljyä jolloin kovan rasvan osuutta on saatu laskettua n. 38 % --> 33 %, mikä ei kovin merkittävältä muutokselta vaikuta, varsinkin kun sitä kovaa rasvaa saadaan kuitenkin muualtakin. Nykyään on myös kyseenalaistettu vallitsevat ravitsemussuositukset, joissa kovat rasvat nähdään pahana asiana. Ei ole selkeää näyttöä siitä, että kovat rasvat aiheuttaisivat sydän- ja verisuonisairauksia, joissakin tutkimuksissa on saatu jopa hieman päinvastaisia tuloksia. Eli enemmän tässä on kyseessä tuotteen firman tuotteiden mainostaminen "terveellisyyteen" vedoten, kuten nykyään on tapana.


      • on koko
        muumi007 kirjoitti:

        Nopeasti kävin lukemassa firman sivuilta asiasta. Eli porsaille syötetään rypsiöljyä jolloin kovan rasvan osuutta on saatu laskettua n. 38 % --> 33 %, mikä ei kovin merkittävältä muutokselta vaikuta, varsinkin kun sitä kovaa rasvaa saadaan kuitenkin muualtakin. Nykyään on myös kyseenalaistettu vallitsevat ravitsemussuositukset, joissa kovat rasvat nähdään pahana asiana. Ei ole selkeää näyttöä siitä, että kovat rasvat aiheuttaisivat sydän- ja verisuonisairauksia, joissakin tutkimuksissa on saatu jopa hieman päinvastaisia tuloksia. Eli enemmän tässä on kyseessä tuotteen firman tuotteiden mainostaminen "terveellisyyteen" vedoten, kuten nykyään on tapana.

        rypsiporsas kyllä siinä tyhmää kuluttajaa taas vedetään NENÄSTÄ.


      • Pettynyt!
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Oletko Wetabix tutustunut Wurstin Extrapalvikinkkuun? Sitä myydään 400 gr:n pakkauksissa.>Mielestäni kyse ei ole palvilihasta vaan jostain ihan muusta. Samaa mieltä?

        Ilmeisesti olet takertunut tuohon pakkauksen painoon 400 gr. Sitä ei tosiaan löydy Wurstin tuoteluettelosta, mutta kyseessä on sama tuote kuin 150 gr:n ja 3 kilon dynopakkauksessa olevat extrapalvikinkun nimellä myytävät tuotteet.
        Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!


      • Pettynyt! kirjoitti:

        Ilmeisesti olet takertunut tuohon pakkauksen painoon 400 gr. Sitä ei tosiaan löydy Wurstin tuoteluettelosta, mutta kyseessä on sama tuote kuin 150 gr:n ja 3 kilon dynopakkauksessa olevat extrapalvikinkun nimellä myytävät tuotteet.
        Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!

        >>Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!


      • Pettynyt!
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!

        Kehitys kehittyy, mutta ei aina välttämättä hyvään suuntaan. Mielestäni ruiskusavustettu on palvatun korvike. Perinteistä on hemmetin helppo luopua jos se on tuottoisampaa ja aikaa ei tuhraannu.
        Maku on taas se joka tuossa kärsii, mutta siitähän tuottajat viis veisaavat.
        Wurstin exrtapalvikinkku on kyllä luettelossa, mutta sinulle pitää erikseen kertoa se että tuote pakataan 400 gr;n pakkauksiin vain Citymarketteja varten, eikä sitä ole siksi erikseen luettelossa!
        Siitä huolimatta kyseinen leikkele on elämäni huonoin tuttavuus, tuttavuus joka ei taatusti jatku!
        Makuasioistahan ei voi kiistellä, mutta tuskin sinäkään paskasta tykkäät?


      • Tsah Tsoh
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!

        Puuta heinää, ei kaikkea kannata purematta niellä. Mihis se nestesavuvesi lasketaan? Suoraan jorpakkoon tietenkin. Olenkin ihmetellyt miks leikkeleet on monesti aivan vetistä sontaa ja taisi yksi tekijä tulla tässä ilmi. Ei niitä voi ostaa tuon vetisyyden vuoksi.


      • Nosferatus
        on koko kirjoitti:

        rypsiporsas kyllä siinä tyhmää kuluttajaa taas vedetään NENÄSTÄ.

        Nyt on jo saavutettu tuotekehittelyllä nakkimakkaraa muistuttava lähes läskitön sikaa etäisesti muistuttava pötkö. Tämän otuksen silava kiljuu kuumalla paistinpannulla pyrkien siltä kiivaasti pois. Paistuakseen kauniisti se tarvitsee voita avukseen, koska se ei sisällä rasvaa kuten oikea sianliha jossa on aimokerros herkullista silavaa! Valmiiksi paistettuna tuo nakkimakkaran liha onkin sitten kuivaa kuin styroxlevy ja täysin mautonta.
        Tavoitteena on saada elukka kuitenkin vielä lähes jalattomaksi ja pehmeäksi pötköksi rypsiöljyn avulla!
        Olen kuullut että jollain sikatilalla on yritetty risteyttää ukkoetanaa ja emakkoa, mutta koko etana hävisi sian perseeseen, niinpä risteytys on vielä kesken ja sikafarmari fundeeraa miten voisi estää etanan luiskahtamisen sian sisuksiin kokonaan! Toistaiseksi on kokeiltu sitoa naru etanan sarviin, mutta ei ole onnistuttu! Odotettavissa onkin, että saamme piakkoin pöytiimme sianlihaa josta puuttuvat luut ja läski ja koko otus muistuttaa vaaleanpunaista helvetin isoa nilviäistä joka savustetaan uittamalla sitä savuliemessä! Atria Aito asia!


      • Tsah Tsoh kirjoitti:

        Puuta heinää, ei kaikkea kannata purematta niellä. Mihis se nestesavuvesi lasketaan? Suoraan jorpakkoon tietenkin. Olenkin ihmetellyt miks leikkeleet on monesti aivan vetistä sontaa ja taisi yksi tekijä tulla tässä ilmi. Ei niitä voi ostaa tuon vetisyyden vuoksi.

        >>Mihis se nestesavuvesi lasketaan? Suoraan jorpakkoon tietenkin.>Olenkin ihmetellyt miks leikkeleet on monesti aivan vetistä sontaa ja taisi yksi tekijä tulla tässä ilmi. Ei niitä voi ostaa tuon vetisyyden vuoksi.


      • K-kauppiaat!
        Nosferatus kirjoitti:

        Nyt on jo saavutettu tuotekehittelyllä nakkimakkaraa muistuttava lähes läskitön sikaa etäisesti muistuttava pötkö. Tämän otuksen silava kiljuu kuumalla paistinpannulla pyrkien siltä kiivaasti pois. Paistuakseen kauniisti se tarvitsee voita avukseen, koska se ei sisällä rasvaa kuten oikea sianliha jossa on aimokerros herkullista silavaa! Valmiiksi paistettuna tuo nakkimakkaran liha onkin sitten kuivaa kuin styroxlevy ja täysin mautonta.
        Tavoitteena on saada elukka kuitenkin vielä lähes jalattomaksi ja pehmeäksi pötköksi rypsiöljyn avulla!
        Olen kuullut että jollain sikatilalla on yritetty risteyttää ukkoetanaa ja emakkoa, mutta koko etana hävisi sian perseeseen, niinpä risteytys on vielä kesken ja sikafarmari fundeeraa miten voisi estää etanan luiskahtamisen sian sisuksiin kokonaan! Toistaiseksi on kokeiltu sitoa naru etanan sarviin, mutta ei ole onnistuttu! Odotettavissa onkin, että saamme piakkoin pöytiimme sianlihaa josta puuttuvat luut ja läski ja koko otus muistuttaa vaaleanpunaista helvetin isoa nilviäistä joka savustetaan uittamalla sitä savuliemessä! Atria Aito asia!

        Sillä olemme jo lähellä ratkaisua, joitain pikkujuttuja vielä ratkaisematta, mutta Wetabix on lupautunut avuksemme joten eipä huolta, kauppiaiden lobbari keksii aivan varmasti ratkaisun, hänhän osaa kääntää kaikki asiat parhainpäin, eli asiakas on aina säännönmukaisesti väärässä!
        Meille "liha"kauppiaille tuollainen puolestapuhuja on kullan arvoinen ja kyllä hänelle on sitä pätäkkää maksettukin, eikä syyttä!


      • K-kauppiaat! kirjoitti:

        Sillä olemme jo lähellä ratkaisua, joitain pikkujuttuja vielä ratkaisematta, mutta Wetabix on lupautunut avuksemme joten eipä huolta, kauppiaiden lobbari keksii aivan varmasti ratkaisun, hänhän osaa kääntää kaikki asiat parhainpäin, eli asiakas on aina säännönmukaisesti väärässä!
        Meille "liha"kauppiaille tuollainen puolestapuhuja on kullan arvoinen ja kyllä hänelle on sitä pätäkkää maksettukin, eikä syyttä!

        >>Meille "liha"kauppiaille tuollainen puolestapuhuja on kullan arvoinen ja kyllä hänelle on sitä pätäkkää maksettukin, eikä syyttä!


      • LUDMIILA
        Pettynyt! kirjoitti:

        Ilmeisesti olet takertunut tuohon pakkauksen painoon 400 gr. Sitä ei tosiaan löydy Wurstin tuoteluettelosta, mutta kyseessä on sama tuote kuin 150 gr:n ja 3 kilon dynopakkauksessa olevat extrapalvikinkun nimellä myytävät tuotteet.
        Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!

        TIETO ON VALTAA. KIITOS KUN LEVITÄT SITÄ.OLEN TUOTTAJA


      • saunapalvin ystävä
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Tiesitkö muuten, että Wursti oy on "palvannut" tuotteensa jo 20 vuotta kemiallisesti?
        Että sellaista perinnettä järvenpäästä!

        Mutta oletteko panneet merkille että EU on kieltämässä perinteisen savustuksen ,taitaa tulla savustuspöntötkin pontikkavehkeitten kanssa laittomiksi..


      • kevytliha
        on koko kirjoitti:

        rypsiporsas kyllä siinä tyhmää kuluttajaa taas vedetään NENÄSTÄ.

        Onhan ihminenkin sitä mitä hän syö. Esim. valkosipulia syövä ihminen maistuisi valkosipulille.
        Sika maistuu aina sille millä sitä syötetään.
        Ennen syöttivät sioille silakkaa, joten kyllä maistui joulukinkku ällöttävästi kalalle. Viljapossulla on tunnistettava maku. Samoin rypsillä syötettyllä possulla.

        Riista maistuu metsälle, kyllä jäkälän maun erottaa selkeästi.


      • nobody 40
        Nosferatus kirjoitti:

        Nyt on jo saavutettu tuotekehittelyllä nakkimakkaraa muistuttava lähes läskitön sikaa etäisesti muistuttava pötkö. Tämän otuksen silava kiljuu kuumalla paistinpannulla pyrkien siltä kiivaasti pois. Paistuakseen kauniisti se tarvitsee voita avukseen, koska se ei sisällä rasvaa kuten oikea sianliha jossa on aimokerros herkullista silavaa! Valmiiksi paistettuna tuo nakkimakkaran liha onkin sitten kuivaa kuin styroxlevy ja täysin mautonta.
        Tavoitteena on saada elukka kuitenkin vielä lähes jalattomaksi ja pehmeäksi pötköksi rypsiöljyn avulla!
        Olen kuullut että jollain sikatilalla on yritetty risteyttää ukkoetanaa ja emakkoa, mutta koko etana hävisi sian perseeseen, niinpä risteytys on vielä kesken ja sikafarmari fundeeraa miten voisi estää etanan luiskahtamisen sian sisuksiin kokonaan! Toistaiseksi on kokeiltu sitoa naru etanan sarviin, mutta ei ole onnistuttu! Odotettavissa onkin, että saamme piakkoin pöytiimme sianlihaa josta puuttuvat luut ja läski ja koko otus muistuttaa vaaleanpunaista helvetin isoa nilviäistä joka savustetaan uittamalla sitä savuliemessä! Atria Aito asia!

        Olen täysin samaa mieltä ja kohta on makukin suoraan rypsistä.
        Kun 70-80 keksittiin syöttää sioille sikan tai yleensä kala rehua,
        niin oli kyllä täysin siitä ittestään


      • pahin kinkku ikinä
        Pettynyt. kirjoitti:

        Oletko Wetabix tutustunut Wurstin Extrapalvikinkkuun? Sitä myydään 400 gr:n pakkauksissa.
        Ilmeisesti siitä tekee extran se, että sitä ei ole lainkaan palvattu vaan se on käsitelty nestesavulla.
        Surkeampaa lihajalostetta saa hakea, tuote on hirvittävän makuista prässilihaa.
        On ikävää että perinteisen lihanvalmistuksen hyvällä nimellä ratsastetaan aiheetta. Olisiko kuluttaja-asiamiehellä syytä puuttua asiaan ja oikaista väärä informaatio.
        Mielestäni kyse ei ole palvilihasta vaan jostain ihan muusta. Samaa mieltä?

        Joo toi on ihan hirveän makuista, ihan meinaa lähteä yrjöt kun wurstin extrapavia maistoin.... menee suoraan roskikseen, rahat meni ihan kankkulan kaivoon kun paketin ostin....


    • Luomupossu

      Porsaan luonnolliseen ruokavalioon ei kuulu rypsiöljy. Jos tuollaisen rypsiporsaan annettaisiin elää esim. 5 vuotta olisi se todennäköisesti hyvin sairas. Porsas on sekasyöjä kuten ihminenkin ja rypsiöljyä voidaan käyttää auton polttoaineena ei ihmisen tai possun. Tässä koko rypsipossu asiassa on kyse siitä että saadaan maksimoitua rahallinen voitto, ei missään tapauksessa ihmisen terveys. Eli täydellistä kusetusta niinkuin niin moni muukin ravintoasia tänäpäivänä.
      ps. maistakaapa joskus villisikaa, sama eläin mutta huikea ero.

      • mäti

        kirjolohen tai lohen mäti värjätään lätkästään purkkiin lappupäälle niin tulee sitä sammen mätiä.


      • dddawf

        Helvetti että ihmiset osaa olla tyhmiä. Ei sille pelkkää öljyä syötetä. Sen sijaan että repisitte näitä argumentteja perseestänne olkaa mielummin hiljaa.


      • Igor!
        mäti kirjoitti:

        kirjolohen tai lohen mäti värjätään lätkästään purkkiin lappupäälle niin tulee sitä sammen mätiä.

        Puppua puhuu nimimerkki mäti! Kirjolohen mätiä ei värjätä, lohen mätiä en tiedä edes lypsettävän, mutta sammen mäti on pienirakeisempaa ja väriltään vihreästä mustaan ja siltä väliltä. Jos joku pölvästi pystyy sekoittamaan kaviaarin ja kirjolohen mädin, niin sen täytyy olla syntyperältään medelsvensson ja normaalia typerämpi. Venäjällä tuo "grashni igra" on suosittua, joskin aika kallista, mutta "Tsorni igra" eli musta kaviaari on se kalliimpi ja nykyään harvinaisempi ruokapöydissä!


      • Käytöstapoja ketjuun
        Igor! kirjoitti:

        Puppua puhuu nimimerkki mäti! Kirjolohen mätiä ei värjätä, lohen mätiä en tiedä edes lypsettävän, mutta sammen mäti on pienirakeisempaa ja väriltään vihreästä mustaan ja siltä väliltä. Jos joku pölvästi pystyy sekoittamaan kaviaarin ja kirjolohen mädin, niin sen täytyy olla syntyperältään medelsvensson ja normaalia typerämpi. Venäjällä tuo "grashni igra" on suosittua, joskin aika kallista, mutta "Tsorni igra" eli musta kaviaari on se kalliimpi ja nykyään harvinaisempi ruokapöydissä!

        Mätejä värjätään ja kauppalohi itsekin on aina värjättyä. Lohikalan liha on melko vaaleata, lohet värjätään tummemmiksi myynninedistämistarkoituksessa. Kauppalihat värjätään myös. Liha ja kala ei kävisi yhtä hyvin kaupaksi luontaisella värillään.

        Pölvästiksi sanominen ei ole fiksua keskustelua.


      • Igor!
        Käytöstapoja ketjuun kirjoitti:

        Mätejä värjätään ja kauppalohi itsekin on aina värjättyä. Lohikalan liha on melko vaaleata, lohet värjätään tummemmiksi myynninedistämistarkoituksessa. Kauppalihat värjätään myös. Liha ja kala ei kävisi yhtä hyvin kaupaksi luontaisella värillään.

        Pölvästiksi sanominen ei ole fiksua keskustelua.

        Kerrotko ystävällisesti miten tuo lohen värjäys tehdään? Biologiasta sen verran tiedän, että lohikalan lihan väri riippuu sen syömästä ravinnosta. Joten kasvatetun lohikalan väriä voidaan muuttaa rehulla jota sille annetaan.
        Mutta entä se mäti, miten se värjätään ja miksi?
        Lihojen värjäystä ei tapahtune muualla kuin kuvitelmissasi. Mutta oikeasti lihatiskin valot voidaan valita siten, että punaväri korostuu, kajoamatta itse lihaan.
        En sanonut ketään pölvästiksi, mutta ei kannattaisi pitää luuloja tosiasioina, voi pettyä!


    • Humbuugia, nykysika on senverran tarkka ruuastaan että sille ei voi syöttää mitä sattuu. hienoksi jauhettua ohraa kivennäiset jonkisortin valkuaislisä. Jalostettu sika kasvaa sensortin vauhtia että se valkuaistarve on melkomoista laskemista, ; https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/mtt/ajankohtaista/uutiset/2000/Lysiinipitoisempi rehu kasvattaa nuoria lihasikoja ekotehokk

      Ja jos terveellissesti haluaa elää niin hiilihydraatit vähemmälle, ja pitkälle prosessoidut rasvat pois...

    • sika,,,

      wakner

    • PerLii

      Kyseessä on pahemman luokan eläinrääkkäys, jossa eläimelle syötetään traktorinpolttoainetta, jolla mukamas saadaan laskemaan kovien rasvojen osuuutta. Yksikkään sika ei eläisi yli 2 v terveenä jos saisi elää, siitä voi sitten kuvitella, mitä se ihmisessä aiheutta pitkällä aikavälillä. Tässä on käynyt niin että Tri Mengele on herännyt haudastaan ja mennyt HK:lle töihin. Sama homma jatkuu, nyt vain hienovaraisemmin, mutta samoin päämäärin, eli rahvaan "poistaminen". Sika on kaikkiruokainen eläin, ja sitä pitää myös kohdella niin. Myös viljasika on pelleilyä eläimen ja ihmisten terveydellä.
      Lipittäkööt HK pomot rypsiöljynsä. Perinteinen Amerikan Pekonikin on pilattu rypsimyrkyllä. Boikottiin koko firma ja kaikki sen tuotteet!

      • raju mummu

        ei teuras sian tarvitsekkaan elää pitkään 6 kuukautta riittää ja sitten sähköshokki
        ja paloiksi


      • Anonyymi

        Olet aivan oikeassa, tälläisen todellisen tiedon media valitettavasti sensuroi.


    • Sikafarmari

      Ostakaa tilalta suoraan kunnon sianlihaa jossa on silava vielä matkassa,ei tarvi voissa paistaa !!!

      • tahtoo lihaa

        kun voisikin ostaa, mutta ei oo.


    • Relakkaa

      Aika hauskaa että täällä ihmetellään ja kitistään että miten se nyt onkaan se rypsipossu kasvanu ja syöny. A:Käy hakees yks possu kainaloon ja mee johonki nälänhätä maahan,ei varmasti kysele että onko se nyt millä ruokittu tai saanu juosta tarpeeksi.Ihan varmasti maistuu. B:Vaikka ollaan hyvinvointimaassa niin lopputulos on kuitenki sama,kuollaan me pois kaikki täältä joskus.Se on ihan sama vedätkö juureksia vai mitä.Tietenkin voit hankkia itelle possuja ja lehmiä pihalle ja niitä syöttää haluamallasi tavalla mut silti se on sun kohtalo,ei sitä voi välttää.En ymmärrä tommosta hemmetin kiihkoilua.Itse syön sitä mikä maistuu hyvältä eikä käy liikaa mun rahapussille,ihan sama miten se on tehty tai missä se on käyny.
      Koittakaa hyvät ihmiset relaa eikä joka asiasta vetää hermoja piukalle!

      • Anonyymi

        vittu miten typerä kommentti sulta. toivottavasti oot vähän fiksumpi nykyään :D


    • antta heikkilä kts

      porsaalle syötetään viljana rypsiä, kansalle sanotaan että liha on rerveellisempää koska sisältää rypsin ansiosta omega6, tämä on totta, mutta asiassa on suuri mutta, elimistön omega6 ja omega3 tulee olla tasapainossa, mutta suomalaisella omega6 on noin 20-30 kertaisena, koska kaikki levitteet, terveelliseksiväitetyt öljyt sisältää omega6 tosta, mutta eläin rasva luonnollisella ravinnolla on ns, optimaalista elimistölle, samoin kookos rasva, samoin oliiviöljy.
      eli ed mainitut ovat tasapainoisia rasvoja.esim voi on optimaalia, elimistössä tasapainoinen sellaisenaan, ei turhaa sanota että voi on terveellistä, myös siltä osin, kevytlevitteet ovat molekyylin päässä muovista.

    • Hölmöjä huijataan

      Elintarviketeollisuus tuottaa yhä uutta humpuukia, jonka on mahdollistanut Pekka Puskan käyhtiin polkaisema järjetön rasvahysteria!

      Ahtaissa virikkeettömissä karsinoissaan keskitysleirivankeina kärsivät siat eivät voi yhtään paremmin syödessään gm-velliluiruaan vaikka siinä olisi rypsiöljyä.

      Eikä voi ihminenkään, syödessään sellaisen sian lihaa, vaikka sitä elintarviketeollisuus yrittää uskotella.

      Antakaa meille takaisin aito ruoka! Kyllä entisaikaan sianliha oli toista!

      Muistan kun meillä kotona oli sikala, miten onnellisia olivat mudassa kesäisin kylpevät possut, jotka ilolla hotkivat peruna-vilja-kurri ruokaansa ja tulivat sen jälkeen aidan luokse kyhnytettäviksi.

      • rehuroope

        Sori,mutta rypsiporsaan rehussa EI ole gm:ää.


      • Mahoksi gm:llä
        rehuroope kirjoitti:

        Sori,mutta rypsiporsaan rehussa EI ole gm:ää.

        Vaikkei olisi rypsiporsaan rehussa, niin Suomessa suurten lihatalojen sopimussikaloissa (esim. Atria, HK) syötetään siolle geenimanipuloitua rehua.

        Venäjällä on eläinkokeissa havaittu, että gm-ravinnon syönti tekee eläimet ajan pitkää hedelmättömiksi.

        Ja me syömme noita eläinpoloja, eiköhän ihmiseenkin siitä jotain siirry!


      • rehuroope
        Mahoksi gm:llä kirjoitti:

        Vaikkei olisi rypsiporsaan rehussa, niin Suomessa suurten lihatalojen sopimussikaloissa (esim. Atria, HK) syötetään siolle geenimanipuloitua rehua.

        Venäjällä on eläinkokeissa havaittu, että gm-ravinnon syönti tekee eläimet ajan pitkää hedelmättömiksi.

        Ja me syömme noita eläinpoloja, eiköhän ihmiseenkin siitä jotain siirry!

        Käypäs tutustumassa Hankkija-Maatalouden sivuilla (Suomen Rehu) ja tuu sit vasta huuteleen että kaikki on gm:ää. Raision rehu esim. käyttää gm soijaa.


      • koskenkorvarajamäki

        liha siat syövät aika paljon rankkia,eli viinaa ja elävät stressittömästi
        5% sioista kuolee maksakirroosiin


    • Luomuleikeporsas

      Mä syön vain luomupossua !

    • Mänttilä

      Ostakaa sika Laihialaiselta tuottajalta ,ne on ruokittu oikein ja lupputulos saatu kun ne on ennen teurastusta potkittu turvoksiin.

    • näin on

      Aikuista sikaa ne on kaikki, porsas on paljon paljon pienempi, harvoin sitä porsaita teurastetaan ja syödähän. Ja ravintoloiden "härkä" on vanhaa lehmää.

    • Turhaa, aivan turhaa

      Se on parempaa lihaa myyjälle, eli siitä saadaan kiskottua enemmän rahaa. Samaa tehotuotantokidutusta se on sille eläimelle ja ihan saman makuista, ei siinä mitään eroa ole. Ainoa keino saada lihaan mitään todellista laatua ja todellista hyvää makua, on pitää eläimiä todella hyvin, siis pitäisi olla pieniä tiloja, eläimillä parhaat mahdolliset olot, ruoka hyvää, ja elo sen aikaa, mitä se on, onnellista ja stressitöntä. Eli näitten lisäksi myös virikkeitä ja mahdollisuus ulkoiluun jne. jne.

      Luomukin on pieni askel oikeampaan suuntaan, mutta todellisuudessa senkin leiman saa liian helposti. Kärsivän eläimen liha on aina mautonta, kusen makuista tai muuten laadutonta. Huomaahan sen broilerista: ihmisillä ei ole vissiin makuaistia ollenkaan! Ei sillä lihalla ruokana tee yhtään mitään, se eläin rääkkäys on aivan turhaa.

      Ainoa laadukas liha tulee enää muutamilta biodynaamisilta tiloilta ja riistana tässä maassa, isojen tilojen tehotuotanto liha on turhaa eläin rääkkäystä ja sääliksi käy, koska tuhansia kiloja siitä menee kuitenkin hukkaan kaupan hyllyiltä: turhaa teurastusta ja tuhlausta!

      Rypsi tai rapsipossu, se on kärsivän eläimen mautonta lihaa. Se siitä. Ja sinun terveyteesi sillä ei ole mitään merkitystä, merkitystä on sinun kokonaisruokavaliollasi.

      • Turhaa, aivan turhaa

        Ai niin ja siis ps. kyllä olen lihan syöjä, en millään tavalla vastusta lihan syöntiä vaan laaduttomuutta!!! Tosiasiat pitäisi mielestäni kohdata ja jos nälkä kaupassa iskee ja sen kanankoiven grillistä ostaa, pitää tietää mitä ostaa. Jos ei lihan syönnistä luovu, niin ainakin vähentää nopeasti. Nykyisillä mauttomilla vaihtoehdoilla tosin, tulee maistettua aina kerran ja sitten todettua, että noup, same shit, ja sääli, kuitenkin eläinkin on elävä olento ja saaliseläinkin ehkä saalis, mutta hukkaan menee senkin elämä.
        Pännii sekin, että kun ruoka on niin kallista, niin luulis sillä hinnalla edes saavan jotain. Mutta kasvikset on hyviä ja laadukasta lihaa voi sitten syödä harvemmin. Maistuu senkin paremmalta.


    • possu12789

      Rypsiporsaiden ja tavallisten porsaiden ruokinnassa merkittävin ero on itse rehussa. Rypsiporsaiden viljapitoisen rehun sekaan sekoitetaan tarkan ruokintaohjelman mukaan kotimaista rypsiöljyä - muutoin porsaiden ruokavalio on kuten viljaporsailla: pääosin lähipeltojen viljaa. Ruokaa täydennetään kasvivalkuaisella. Lisäksi porsailla on koko ajan tarjolla raikasta vettä. Porsaiden rehu ei sisällä kasvunedistäjiä tai hormoneja.

      Rypsiporsaiden ruokinta suunnitellaan niin, että siinä otetaan huomioon kasvuvaihe sekä ravinnontarve. Näin luodaan edellytykset porsaiden hyvälle terveydelle ja kasvulle. Uusi rypsiöljypitoinen rehu maistuu eläimille mainiosti, ja näin ollen ne voivat hyvin ja pysyvät terveinä, mikä vähentää myös mahdollisten antibioottien tarvetta. Hyvinvoivan eläimen tunnistaa mm. siitä, että sen karva kiiltää ja saparo on terhakkaasti pystyssä.

      • A.J.K.

        Kotimaista rypsiöljyä :) Kaikkia valheita sitä keksitään. Ja sitäpaitti oikeassa elämässä sioille syötettävä valkuaisrehu on SOIJAA


      • että näin...........
        A.J.K. kirjoitti:

        Kotimaista rypsiöljyä :) Kaikkia valheita sitä keksitään. Ja sitäpaitti oikeassa elämässä sioille syötettävä valkuaisrehu on SOIJAA

        Ja vieläpä gm-soijaa!!!!!!!

        Kuluttajille markkinoidaan kuva kuin tarjolla olisi jotain kotimaisella viljalla syötettyä possua kun todellisuudessa syövät ulkomaan gm-soijaa!


      • A.J.K.
        että näin........... kirjoitti:

        Ja vieläpä gm-soijaa!!!!!!!

        Kuluttajille markkinoidaan kuva kuin tarjolla olisi jotain kotimaisella viljalla syötettyä possua kun todellisuudessa syövät ulkomaan gm-soijaa!

        Kysymys kuuluukin että onko olemassa muutakin kuin GMO soijaa?


      • soij
        A.J.K. kirjoitti:

        Kysymys kuuluukin että onko olemassa muutakin kuin GMO soijaa?

        rankki,herne ja härkäpapu mutta suurin osa soijaa


      • näin ikäv
        soij kirjoitti:

        rankki,herne ja härkäpapu mutta suurin osa soijaa

        urea unohtui ja se on kusta tiivistettynä


      • hullu sika
        näin ikäv kirjoitti:

        urea unohtui ja se on kusta tiivistettynä

        ja luujauho sallitaan taas,ei olla mitään opittu viimekertaisesta katastrofista


      • A.J.K.
        hullu sika kirjoitti:

        ja luujauho sallitaan taas,ei olla mitään opittu viimekertaisesta katastrofista

        Jaa.. Kalaahan on saanut sioille syöttää kokoajan? Tulikos siitä sioille mitää siitä luujauhohon syötöstä? Ainakin tämä raatojenkeräily kouhotus ainakin on sitä perää..

        Ja jos haluatte hyvää sianlihaa, niin hankkikaa jostain villisian lihaa, on melkolailla erilaista. Eipä paljoa mausteita kaipaa.. Jalostus on saanut aikaan sen että liha maistuu pahvilta... Vaikka villisiak suomessa onkin tarhassa kasvatettava elikko, niiin silti siinä on riistan makua..

        Koskahan asiaan saadaan senverran järkeä että se raatokeräily muuttuu vapaaehtoiseksi, eli raadon saa haudata jos siltä tuntuu, tai sitte vaihtoehtoises maksaaa reilun satasen siitä että se rahdataan Honkajoelle.. Lienee Honkajoen kunnalle melkolailla hyvä tulonlähde... Vaikka koko pitäjä onkin rahoitusvaikeuksissa, löytyy listalta suomen kriisikunnat..


    • Hyväuskoiset.

      Onko sikaa syötetty,viljalla,rypsillä,tai soijalla,ei kuluttajalle ole mitään muuta merkitystä kuin se,että rypsi ja viljasianlihasta saadaan nyhdettyä tyhmiltä kovempi kilohinta.

      • surkeaa velliä

        Oikeasti sikojen pitäisi saada sekaravintoa, jonka syömisessä ne voisivat käyttää hyviä hampaitaan.
        Sen sijaan niille syötetään yhtä ja samaa luirua gm-soijavelliä.

        Lapsena kun meillä oli kotona sikala, karjakeittiön nurkassa oli jättisuuri pata, jossa keitimme sioille perunoita, kanalasta tulleet ylijäämäkanat keitettiin perunoiden päällä.

        Sioille tuo sapuska oli erittäin mieluisaa, ja miten maukkaita joulukinkkuja niistä saikaan.


      • A.J.K.

        Noniiin... Ja saako tuottaja siitä brändistä yhtään mitään? Kesko ja SOK kilpailevat et kumpiko firma tekee komiemman palatsin...


      • vahinko hyvää
        surkeaa velliä kirjoitti:

        Oikeasti sikojen pitäisi saada sekaravintoa, jonka syömisessä ne voisivat käyttää hyviä hampaitaan.
        Sen sijaan niille syötetään yhtä ja samaa luirua gm-soijavelliä.

        Lapsena kun meillä oli kotona sikala, karjakeittiön nurkassa oli jättisuuri pata, jossa keitimme sioille perunoita, kanalasta tulleet ylijäämäkanat keitettiin perunoiden päällä.

        Sioille tuo sapuska oli erittäin mieluisaa, ja miten maukkaita joulukinkkuja niistä saikaan.

        nyt on lailla kielletty laskin syöttö sioille
        ihmiset kyllä saavat pyttipannua syödä ,siat ei


      • kebabia kotipossusta

        Makuero on huomattava.
        Kaikki kebabliha maistuu samalle, vaikka sellaista eläintä ei ole olemassa.
        En ikinä söisi etnistä kebab-lihaa. Oma tekemän lihalastun tietää melko varmaksi mitä se sisältää, ainakin jos liha on itse kasvatettu ja teurastettu.


      • Kebap!
        kebabia kotipossusta kirjoitti:

        Makuero on huomattava.
        Kaikki kebabliha maistuu samalle, vaikka sellaista eläintä ei ole olemassa.
        En ikinä söisi etnistä kebab-lihaa. Oma tekemän lihalastun tietää melko varmaksi mitä se sisältää, ainakin jos liha on itse kasvatettu ja teurastettu.

        Porsaasta sitä tuskin teet, eiköpähän se sikaa liene? Kyllä, kyllä sianlihasta tulee ihan kelpo kebapia, mm. kreikkalaiset tekevät siitä erinomaisia kebabeja, mutta kebap tunnetaan myös muslimimaissa ja uskonnollisista syistä sika on siellä kielletty, niin myös juutalaisilta jotka hekin tekevät kebapia. Tosin nimenä on Shwarma, kuten egyptissä.
        Muslimaissa käytetään enimmäkseen lampaanlihaa ja myös nautaa. Kanasta tulee mainio kebap jopa kalasta se voidaan rakentaa. Mikä tahansa jonka voi saada vartaassa pysymään on kebapia, sillä kebap on suomeksi paahtaa tai paistaa, joten siitä vain rakentelemaan vaikka hirvikebapia.
        Useimmat suomalaiset maahanmuuttajat jotka pitävät kebap pizzerioita, ostavat kuitenkin valmiit kebapvartaat tukkuliikeistä ja ne ovat todellakin hyvän kebapin irvikuvia ja maistuvat kaikki samalle.


    • possu12789

      Herra ja rouva epäileväiset on hyvät ja painuu itse ostamaan ja maistaa niin ei tartte täällä valittaa ja jauhaa paskaa!!

    • olet sitä mitä syöt

      Lihasuikaleet ovat ihan hyviä. Ehkä annoskoko 400g on yhdelle ihmiselle liian suuri.

      Mutta lihankäyttöä ei kannata rypsiöljyn takia lisätä

      • a.j.k.

        Miksei? Liha on hyvää ja terveellistä. Perunan, riisin, maissin ja viljatuotteiden välttämisessä on taas järkeä.


      • olet mitä syöt
        a.j.k. kirjoitti:

        Miksei? Liha on hyvää ja terveellistä. Perunan, riisin, maissin ja viljatuotteiden välttämisessä on taas järkeä.

        Mitä kriteerejä käytät?

        Kaikki on epäterveellistä, jos niitä syö liikaa


      • a.j.k.
        olet mitä syöt kirjoitti:

        Mitä kriteerejä käytät?

        Kaikki on epäterveellistä, jos niitä syö liikaa

        kriteerinä sokerin välttäminen. Kyseessä ei ole yksittäisen ravintoaineen liiallinen käyttö vaan yhden ravintoaineen käytön rajoittaminen, eli hiilihydraattien rajoittaminen, joka vähentää rasvan kertymistä kehoon, kun ei ole sokereita mitä muuttaa rasvaksi varastoon..


    • vaarivaan

      Kertoisitteko vaarille kun siitä on aikaa kun läksin kotitilalta. Ostimme kotiin jonkin emakon porsiman porsaan ja kasvatimme siitä yleisnimeltään sian. Se oli karju jos se oli urospuolinen ja imisä tai jos se oli naaraspuolinen mikäli haluttiin selventää sen sukupuolta. Kuinka painavasta porsaasta tulee sika? Minkälainen sika on possu? Onko se porsas, sika, emakko vai karju?

      • jaskari v

        varmaan sian teuraspaino on 60-80 kiloa,pienempiäkin teurastetaan parempaan hintaan


    • KUTVONEN ITÄRAJAN TA

      EI VÄKISIN.SE JUO ITSE.POLTTOÖLJYÄ JOTA ON YLEISESSÄ MYYNNISSÄ USKO HUVIKSES TAI OTA SELVÄÄ ÄLÄKÄ KYSELE

    • Rypsi-likka

      Itse olen huomannut, että rypsiporsaasta saa paljon mureampaa ja mehukkaampaa kuin perus possusta. Rypsi saa lian siis mureammaksi.
      Siksi ostan nykyään rypsipossua normin tilalle. En sen rasvan "terveellisemmän" koostumuksen takia

    • vanha lehmä vasikka?

      Yllämainituissa kysymyksissä ja vastauksissa on tarkoitettu SIKAA, ei POSSUA, joka olisi myynnissä PIENI ja KALLIS. Ei näy menevän päähän.

    • Minä lurautan

      kylmäpuristettua rypsiöljyä joka aamu, vähintään ruokalusikallisen aamupuuronpäälle.

    • Mursumies

      Jalostustahan tuo on. Rehun mukaan on lisätty, tai ainakin pitäisi olla lisättynä, rupsiöljyä tai vastaavaa, jonka pitäisi muuttaa porsaanlihan rasvakoostumusta.

      Sanon suoraan, että moisesta ylistelystä huolimatta, aina kun moisen takana on tehotuotanto, nuo rypsiporsaat jne. ovat aina kakkosluokan lihaa.

      Jos haluat oikeasti laadukasta lihaa, etsi käsiisi luomukasvattaja, jolta voit pyytää nimiisi possun. Ei minkäänlaista jalostelua eikä keinorehua, vaan ihan luonnonmukaista pöperöä psitorasianenäiselle kaverille

    • SILLOIN ENNEN,KUN

      meillä kotona oli vielä karjaa possuja niille syötettiin keitettyjä perunoita,lanttua turnipsia porkkanoita ja punajuuria jauhettua kauraa ohraa kivennäiset ja ruoka oli aina lämmintä possut kasvoivat ja voivat hyvin.Paistettaessa pannulla eivät lihansiivut hyppineet niinkun nykysin eikä tarvinnut voitalaitta jotta saa ruskean kastikkeen.

    • voiposssu.

      Voivoi. Ja kun tämän kaiken sitten joku viisas voisi meille taviksille tiivistää - eli onko se rypsiporsas sitten hyvä vai huono asia?

      Kiitos kaikille vastanneille.

    • Läski ja Lotina

      Rypsipossu syntyy sian perseestä! Ei muuta kuin mainoskikka jonka Evira tulee vielä estämään!

      • ÄLKÄÄ NYT USKOKO

        NÄITÄ MARKKINA HÖPÖJEN JUTTUJA EIHÄN NE OLE NÄHNEET,KUN KAKSIJALKASEN POSSUN AAMUYÖSSÄ MUUTTUNEEKSI NELJÄJALKAISEKSI OKSETAVAKSI ÖYKKÄÄVÄKSI POSSUKSI.


    • voipossu.

      No nyt ne alkavat poistelemaan jo näitä väärää informaatiota antavia mainoksiakin:

      http://www.talouselama.fi/uutiset/article590108.ece

      "HK on alkanut poistaa mainoksiaan, joissa se väittää rypsipossun olevan sydänystävällistä, kertoo Turun Sanomat."

    • porsas1965
    • kysykää kauppiaalta

      missä tilalla on liha tuotettu ja mistä rehuon tuottettu.

    • voipossu.

      Onnetaan possuille rypsiöljyä - ne alkavat voida huonosti - annetaan niille antibiootteja?! Voi elämä.

    • epäilijä..

      >että gm-ravinnon syönti tekee eläimet ajan pitkää
      >hedelmättömiksi.

      Eiköhän tämä väittämä ole aika roskaa.

    • voipossu.

      Vieläkin telkussa tulee näitä rypsiporsas- mainoksia? Onko mukamas tämän lihan todettu olevan sydämelle parempi? Laittakaa niitä oikeita testejä tänne. Muuten mainonta on aivan pohjatonta huttua.

      • miss piggy

        Tuohon ei ihan tältä istumalta pysty vastaamaan mutta nämä mitä on tullut testattua ei ainakaan maun puolesta erotu millään viisiin muusta possunlihasta.
        Sitä on yllättävän paljon poistomyynnissä ja mielumminhan sitä napaa ale tuotteen, muka terveellisemmän, sitten koriin.

        No mulla on sydänvika, vaan enpäs ole huomannut mittään eroja syönkö porsasta rypsillä tai ilman.... sitä pitäisi varmaan sitten syödä vuosia ennenkuin terveysvaikutukset näkyisi.


    • rasva puuttuu

      meillä kotona oli vielä karjaa possuja niille syötettiin keitettyjä perunoita,lanttua turnipsia porkkanoita ja punajuuria jauhettua kauraa ohraa kivennäiset ja ruoka oli aina lämmintä possut kasvoivat ja voivat hyvin.Paistettaessa pannulla eivät lihansiivut hyppineet niinkun nykysin eikä tarvinnut voitalaitta jotta saa ruskean kastikkeen.



      Kuule se, että nykyään lihoissa ei ole rasvaa niin kuin ennen on teurastamoiden vika. Mitä enemmän eläimessä on rasvaa sen huonomman hinnan saa tuottaja.

    • 890890+
    • porsaan paisti

      Ihan sama, mutta ihan varmasti ostan toistekin rypsiporsasta aina kun näen sitä kaupassa.

    • voipossu.

      >Ihan sama, mutta ihan varmasti ostan toistekin rypsiporsasta aina
      >kun näen sitä kaupassa.

      Miksi? Mikä siinä on parempaa? Mistä saa lukea puolueetonta testiä? Itse en osta, ennekuin olen varma tuotteesta.

    • voipossu.

      >Rypsipossu on pahasti harhaanjohtava nimike.. Jos possu syö
      >rypsiä sittä tulee porsaanlihaa. Mutta kun ostaa rypsipossun
      >piknikpaistin saa 70% rypsipossua ja liki 30% soijaproteiinia
      >suolaa ja kemikaaleja.

      Pitääkö paikkansa?!

    • voiv

      rypsiporsaassa on vaarallisen paljon omega-6 öljyä,jopa porsas itse on HENGENVAARASSA.

      • Teurastaja!

        Sikaloissa kasvatettujen porsaiden kuolleisuus on melko täydet 100 %, söivätpä ne rypsiä, rapsia tai mitä hyvänsä, tai olipa niiden lihassa mitä hyvänsä omegoita ta zenithejä!


    • juupajoen_sika
    • rypsiporsas

      Uusi uskonto on syntynyt. Juutalaisuudesta ja islamilaisuudesta poiketen me sallimme sianlihan etenkin 15% pehmeää rasvaa sisältävän rypsiporsaan hekumallisen nautinnan.

      Uskonnollinen johtajamme Blondi S.Kakonen on ottanut jopa kuninkaallisista mallia ja käyttää puhuessaan itsestään ja esittäessään mielipiteitään samaa me-muotoa kuten Michael Schumacher ensimmäisenä urheilijana maailmassa, joten voidaan yleisesti olettaa lahkomme menestyvän myös kansainvälisesti.

      Lahkomme nimi on protestanteista erilaistuaksemme prosenttitantat.

      Me prosenttitantat uskomme 15 prosenttiin. Millään muilla ja varsinkaan muiden esittämillä argumenteilla ei ole väliä, koska uskomme 15 %:iin.

      12.5.2011 alkaen myös 40% vähennettynä 1/3-osalla on 15 %, samoinkuin jo aiemmin 38% miinus 33% tekee siis 15%.
      15-prosentilla on merkittävä kansanterveydellinen merkitys ja se on erittäin merkittävää, koska 15% osoittaa kovien rasvojen muuttuvan pehmeiksi rasvoiksi. 15 prosenttia on huomattava muutos.

      Niissä tapauksissa, joissa on mukana broileria asiaa ei ole aivan niin helppo laskea eli voi tulla laskuvirheitä, mutta silti lopputulos on 15 %, koska hengellinen johtajamme Blondi S.Kakonen on vakuuttunut 15-prosentista.

      Ne, jotka väittävät, ettei hengellinen johtajamme ymmärrä prosenttiosuuksien ja prosenttiyksiköiden välistä eroa ja että hän jästipää sekä että hän ei ylipäätään olisi matemaattisesti tai muutoinkaan lahjakas ovat väärässä, koska 15% on aina 15 prosenttia.

      Kun olemme päässeet viranomaisten kanssa yksimielisyyteen 15%:n huomattavasta muutoksesta, meidän ei tarvitse muuttaa tätä ensimmäisenä maailmassa kehittämäämme innovatiivistä lahkoajattelua. Uskomme varsinkin suomalaisten virkamiesnaisten ja muiden edunvalvojien liittyvän 15-prosentin uskovaisiin. 15% on vakuuttava väite myös ilman tieteellistä näyttöä, koska se ei perustu vanhaan kaavoihin kangistuneeseen matematiikkaan vaan "liikesalaisuuteen". Kansainvälisesti käytämme ilmaisua "commercial secret" mikä on omiaan hämmentämään suomalaisia, moukkamaisia viranhaltijoita, jotka eivät vielä ole tajunneet 15% huomattavaa eroa.

      Liity sinäkin prosenttitanttojen kirjavaan joukkoomme ja nauti 15 prosentista. Elämäsi helpottuu, kun ei tarvitse enää turhaan vaivata päätään muilla asioilla. Me ainakin olemme kaikki nyt todella vähintäinkin 15 prosenttia.

      Ota rohkeasti yhteys minuun, siis meihin, niin selitämme yksityiskohtaisesti sinulle 15%.

      Rypsiporsasmaisesti
      Me itse
      Blondi S.Kakonen
      Prosenttitantat

    • voipossu.

      Ja edelleen noita mainoksia näkyy telkussa. 'Sydämelle parempi'. Eikö olisi jo aika tosiaan puuttua tuohon??!

    • voipossu.

      ...ja edelleen... tätä lihaa en kyllä osta. Vaihdan vaikka kauppaa - ei jaksa tällaista roskaa. Samaan kastiin menee marinoitujen (hunaja)roskabroitskujen kanssa. Not for me.

      Toivon, että muutkin ihmiset tajuaisivat vihdoin ostaa hyvää ja terveellistä lihaa, vaikka se hinta nyt olisikin euron kalliimpi.

    • MahdollisuusParantaa
    • hyvät neuvot tarpeen

      Ihan sama, mutta kyllä se kuulostaa riittävän myyvältä, että ihan varmasti ostan sitä jatkossakin, maistaapa sen rypsin sitten tai ei.

      "Rasvan laatu on parannettu ravintosuositusten mukaiseksi luontaisella tavalla – lisäämällä eläinten ruokavalioon rypsiöljyä."

      Voisikohan ihmistäkin parantaa samalla tavalla.

      Luin kyllä jo aikaisemmin jostain selityksen ja hämmästelin, kun kuluttajasuoja tai joku aikoo kieltää sen nimen käytön harhaanjohtavana, jos muistan oikein.

    • Higland Cattle

      Syökää nautaa parempaa ja terveellisempää.

    • Liha on lihaa

      Asia on nyt niin,että Rypsiporsas on HK:N keksimä nimitys normaalille sian-
      lihalle näin vedetään ja harhautus kuluttajia kohtaan on valmis.Ei HK:n sika
      ole muuta kun tavallista ehkä kotimaista sikaa kuka tietää.Ei sika elä paljaalla
      rypsillä se oh ihan varma.Eihän lehmää katsuta heinälehmäksi käyttäähän
      nekin muuta kun heinää kuten KAIKKI tuotantoeläimet.Viranomaisten piti
      kieltää rypsiporsaan sanan käyttö mutta ei ole uskallusta ettei vain vahingoiteta
      HK:n imagoa.Sellaisia ovat suomalaiset viranomaiset vai onko HK: maasuttänyt
      viranomaisia hyvillä kin kuilla mutta onko SUOMALAISTA.

      • Rypsiporsastuottaja

        Ollaanko täällä todella tyhmiä vai esitättekö vain. Kuka muka on väittänyt, että Rypsiporsaalle on syötetty pelkkää rypsiä, vaan sikojen rehussa käytetään rypsiä jolla saadaan muutettua lihan rasvakoostumus ravitsemussuositusten mukaiseksi ja samalla liha on tavallista mureampi. Eikä viranomaisten ole pitänyt kieltää mitään rypsiporsas nimitystä, ainoastaan mainonnassa sydämelle parempi sianliha nimitys.


    • niimbäniin

      Milloin saadaan markkinoille heinälehmää ja ruohokaritsaa? Entä jyväbroileria? Ai, mutta sitähän taitaa jo ollakin:)

    • Taas vedetään

      tyhmää kuluttajaa mainoksella totaalisesti RETKUUN.

    • rypsinainen.

      >saadaan muutettua lihan rasvakoostumus ravitsemussuositusten
      >mukaiseksi

      Kiva, että eläinten ruhoakin jo pakkomuutetaan ennen sen tappoa- jotta olisi mahd. sopivaa naposteltavaa ihmisille. Hyvää ruokahalua.

    • uiou9

      Mä en ainakaan osta mitään öljysikaa!

    • juu juu

      rasvakoostumus ja ruhon pakkomuutos kaksi eri asiaa muuten.

    • piikitetäänkö

      se rypsiöljy siihen lihaa??Ei se ainakaan ruokinnalla lisäänny seon taivahan tosi.

    • nothingToWorry

      Vieläkö tätä oljysikaa myydään?

    • Siinä vedetään

      taas tyhmää kuluttajaa mainoksella kölinalta ,että litinä kuuluu. Voi miten v n tyhmiä te todella olette.

    • Rehua possulle
      • asdaasdasdasfasfwaea

        Ryypsiporsas, possu on ihan saatanan pahaa, villisika olis varmasti paremman makusta, mutta oikeesti, mä oon pienestä pitäen maistanu possunlihas semmosen roskan maun, tulee mieleen 3 viikkoa vanha omena yms. pekonia nyt syö koska vaan, siin on lähes aina semmone pähkinäinen maku


    • sikanautamies

      No onko jo muutkin maistaneet tätä hienolla 'termillä' jalostettua sikaa? Antakaa makuarvioita peliin!

    • mitu-komo
    • kunnon lihaa se olla

      Ostin rypsiporsaasta tehtyjä pihvejä ja se vahinko ei kyllä toistu. Oli jotenkin kuvottavan makuista.

    • IhmeTouhua.

      "HK Ruokatalon tavoitteena on siirtyä käyttämään Rypsiporsasta kaikissa porsaanlihatuotteissaan. Kun tavoite tulevaisuudessa täyttyy, vähenee suomalaisten lautasilta kovaa rasvaa yli puoli miljoonaa kiloa vuodessa."

      Ei siis mistä tässä nyt kysymys on? Ei varmaan ole HK:n etu ajaa jotain suomalaisten laihdutusta? Itse en ole ostanut rypsiporsasta, ja toivon jatkossakin että minulla on mahdollisuus ostaa sitä lihaa mistä pidän. Eli ei siis jatkossa ollenkaan HK:lta.

      Eikös tästä taannoin jo rypsipossun mainoskampanjankin tiimoilta tullut kielto/noottia HK:lle; rasvan pitoisuuden pieneneminen oli niin vähäistä, että terveysvaikutteisuudella ei voitu ratsastaa mainoksissa.

      Possussa pitää olla vähän rasvaa, muuten se maistuu likaiselta ja pahalta.

      • heeeeeh hih

        >>Ei varmaan ole HK:n etu ajaa jotain suomalaisten laihdutusta

        Kuullostaa samalta, jos Hese laittaisi ravinteliensa oheen kuntosalin:)


    • Öljyäkin

      Oletteko tulleet miettineeksi mihin kaikki tuo ranskanperunoiden muiden uppopaistettujen tuotteiden öljy nykyisin menee kun nykyisin sitä kerätään säiliöihin?

      Näkyi tuota käytettyä öljyä olleen eräänkin sikalan pihalla, mistä tuota "jäteöljyä" sitten joku kauhallinen kaadettiin sikojen normaalin rehun sekaan.

    • ei koskaan rypsiposs

      HK:n rypsiporsas on huonoa lihaa.

      pilasivat myös A luokan grillibalkanin sillä.

    • minäkun en

      osta HK PASKOJA

    • 150 kg

      Syön vain rasvaista pekonia.

    • TeikkaR

      Vieläkö tätä myydään. Itse en ole kertaakaan harkinnut ostamista.

    • beerit2

      Toivottavasti ei myydä enää.

    • Anonyymi

      Rypsipossu on aivan teollisuuden vedätys. Tuhotaan sinänsä terveellinen puhdas liha rypsillä, joka on epäterveellistä ja liittyy insuliiniresistenssiin.
      Varokaa rypsipossua kuin ruttoa. Ja rypsiöljy sopii lähinnä traktorien öljyämiseen - ei ihmisen immuniteetin tuhoamiseen.

    • Anonyymi

      Onko tossa kysymys edes porsaanlihasta vai sianlihasta? Feikkiä koko tämä ruokateollisuuden suurin scammi.

    • Anonyymi

      Eikös tuo 'rypsiporsas' ole vain ja ainoastaan "huippukokki/kaikentietävän" Jyrki Sukulan keksimä markkinointinimi siirryttyään HK:n leipiin? Tuskin mitään eroa suomalaiseen peruspossuun,joka käytetään ulkomailla teurastettavana ja tuodaan takaisin..mene ja tiedä..
      Hintaa sillä Sukulan lanseeraamalla lihapaketilla saadaan kyllä hiukan hilattua ylemmäksi...kukakohan hyötyy?
      Itse kuluttajana en maista eroa lautasella "normipossun" ja tämän ihanista upeimman rypsipossun välillä,oli siitä valmistettu ruoka mitä tahansa. Lompakko huomaa eron ennen makuaistiani.

      Sorry Jyrki Sukula,hyvä oli yritys vedättää..siitä peukku....alaspäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3790
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      1997
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      543
      1610
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      83
      1267
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1077
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe