ihan itse aikanikuluksi tirrikeittoa.
Oli taas tosihyvää
12
1961
Vastaukset
Tirrilihan tiedän, mutta rupesi askarruttamaan, että olisiko tässä nyt kyseessä kalasoppa pikkutirreistä?
Ohjetta kehiin kun aloitit?- se on salaisuus
kun sen kuitenkin omana reseptinäsi jossain julkaisisit.
se on salaisuus kirjoitti:
kun sen kuitenkin omana reseptinäsi jossain julkaisisit.
No, niin varmaan, joo...
Sinähän jätit minulle ihan pelin avoimeksi omia kiva nimi itselleni. Mitähän tuo alkuperäinen kirjoittaja siihen mahtaa sanoa?
No, jos minä otan tuon tirrikeiton, niin ota sinä vaikka lihakeitto tai hernesoppa, jooko? Et sinä siitä mitenkään käryä, yhtä vähän kuin siitä voileipäkakusta taannoin. Eikä kukaan enää sääli edes mitään sanoa, mitä nyt sairaalle suotta. Pahoittaa vielä milensä ja siirtyy pilven reunalle kymmenettä kertaa.- edelleen salaisuus
crudo kirjoitti:
No, niin varmaan, joo...
Sinähän jätit minulle ihan pelin avoimeksi omia kiva nimi itselleni. Mitähän tuo alkuperäinen kirjoittaja siihen mahtaa sanoa?
No, jos minä otan tuon tirrikeiton, niin ota sinä vaikka lihakeitto tai hernesoppa, jooko? Et sinä siitä mitenkään käryä, yhtä vähän kuin siitä voileipäkakusta taannoin. Eikä kukaan enää sääli edes mitään sanoa, mitä nyt sairaalle suotta. Pahoittaa vielä milensä ja siirtyy pilven reunalle kymmenettä kertaa.variaatiot tirri-sektorilta on tehty ja dokumentoitu. Eli reseptirosvolle ei jäänyt mitään.
- Kala-Victor
edelleen salaisuus kirjoitti:
variaatiot tirri-sektorilta on tehty ja dokumentoitu. Eli reseptirosvolle ei jäänyt mitään.
Näytti sulta loppuvan sanottava? Ei kannata alkaa tarinoimaan, jollei ole tarinaa. Tulee paska housuun ja naapuri nauraa.
- tirristä tietävä
Kala-Victor kirjoitti:
Näytti sulta loppuvan sanottava? Ei kannata alkaa tarinoimaan, jollei ole tarinaa. Tulee paska housuun ja naapuri nauraa.
vai mitä yrität ähistä.
- koskaan
syöneet tirrikeittoa sehän on savo- ja karjalaisten ruokaa.
- muinaisruoaka
Kun et nyt raota uhallakaan salaisuuden verhoa, niin tällainen löytyy netistä
Tirrisoppa
(syödään teurastuksen kunniaksi syksyllä)
400g sianlihaa
2 l vettä
6 naurista
lanttua
0,5 kg kaalia
sipulia
1. Rasvaisesta sianlihasta leikataan pieniä paloja tai siivuja, jotka käristetään eli tirrataan pannulla tai padassa.
2. Lisätään naurislohkoja ja vettä sekä mausteeksi suolaa ja sipulia.
3. Soppa suurustetaan ohrajauhoilla, vehnäjauhoilla tai ohraryyneillä.
4. Keitetään, kunnes nauriit hieman hajoavat, niin että soppa muistuttaa paremminkin muhennosta tai "vetelään kastikkeeseen tehtyä keittoa".
Näyttää olevan Espoon pitäjänruoka. Lieneekö lainattu sinne Savo-Karjalaan täältä Uudeltamaalta? - ole mitään
muinaisruoaka kirjoitti:
Kun et nyt raota uhallakaan salaisuuden verhoa, niin tällainen löytyy netistä
Tirrisoppa
(syödään teurastuksen kunniaksi syksyllä)
400g sianlihaa
2 l vettä
6 naurista
lanttua
0,5 kg kaalia
sipulia
1. Rasvaisesta sianlihasta leikataan pieniä paloja tai siivuja, jotka käristetään eli tirrataan pannulla tai padassa.
2. Lisätään naurislohkoja ja vettä sekä mausteeksi suolaa ja sipulia.
3. Soppa suurustetaan ohrajauhoilla, vehnäjauhoilla tai ohraryyneillä.
4. Keitetään, kunnes nauriit hieman hajoavat, niin että soppa muistuttaa paremminkin muhennosta tai "vetelään kastikkeeseen tehtyä keittoa".
Näyttää olevan Espoon pitäjänruoka. Lieneekö lainattu sinne Savo-Karjalaan täältä Uudeltamaalta?ESPOOLAISTEN REHUKEITTOA.
- tirrikeitto ohje
ole mitään kirjoitti:
ESPOOLAISTEN REHUKEITTOA.
Mennään ruokakauppaan ja ostetaan seuraavat keittoon kuuluvat raakaineet.
1kg siankylkeä
2kg Pito perunoita
1kg porkkanoita
1kg keltasipulia
Liha leikataa noin 1 sentin siivuiksi ja 3-4 sentin paloiksi, ruskistetaan paistinpannulla molemmin puolin.
Jätetään sianlihasta kertynyt rasva paistinpanuu johon laitetaan noin 1½ rl.grahmanjauhoja annetaan niiten vähän ruskistua sitten laitetaan kuorittu ja silpuiksi pienenetty sipuli sitten rukistumaan.
Annetaan ruskistua tumman ruskeaksi sitten lisätään kuuma vettä noin 0.5lit.annetaan kiehua pienellälämmöllä.
Huom.Ruokaa laitettaessa täytyy olla aina kuumaa vettä saatavissa kaiken varmuuden varalla.
Otetaan 3 litran kattila laitetaan puolilleen vettä ja annetaan sen ruveta melkein kiehumaan sitten vasta
laitetaan ruskistettu lihat kiehumaan lisätään pippuri teelusikka suolaa annetaan lihojen kiehua noin 30min.
Kuoritaan perunat ja porkkanat jokainen syöjämäärän mukaan täytyy myös otta huomioon jos joku santsaan.
Perunoiden olessa melkein kypsia lisätään paistinpannussa oleva kastike kattilaan ja huudellaan paistinpannu kuumalla vedellä joka kaadetaan keittoon ja annetaan kiehua niin kauan,että perunat ovat kypsiä.
Nautitaan ruisleivän ja piimän kera.
Hyvää makunautintoja. - 37
tirrikeitto ohje kirjoitti:
Mennään ruokakauppaan ja ostetaan seuraavat keittoon kuuluvat raakaineet.
1kg siankylkeä
2kg Pito perunoita
1kg porkkanoita
1kg keltasipulia
Liha leikataa noin 1 sentin siivuiksi ja 3-4 sentin paloiksi, ruskistetaan paistinpannulla molemmin puolin.
Jätetään sianlihasta kertynyt rasva paistinpanuu johon laitetaan noin 1½ rl.grahmanjauhoja annetaan niiten vähän ruskistua sitten laitetaan kuorittu ja silpuiksi pienenetty sipuli sitten rukistumaan.
Annetaan ruskistua tumman ruskeaksi sitten lisätään kuuma vettä noin 0.5lit.annetaan kiehua pienellälämmöllä.
Huom.Ruokaa laitettaessa täytyy olla aina kuumaa vettä saatavissa kaiken varmuuden varalla.
Otetaan 3 litran kattila laitetaan puolilleen vettä ja annetaan sen ruveta melkein kiehumaan sitten vasta
laitetaan ruskistettu lihat kiehumaan lisätään pippuri teelusikka suolaa annetaan lihojen kiehua noin 30min.
Kuoritaan perunat ja porkkanat jokainen syöjämäärän mukaan täytyy myös otta huomioon jos joku santsaan.
Perunoiden olessa melkein kypsia lisätään paistinpannussa oleva kastike kattilaan ja huudellaan paistinpannu kuumalla vedellä joka kaadetaan keittoon ja annetaan kiehua niin kauan,että perunat ovat kypsiä.
Nautitaan ruisleivän ja piimän kera.
Hyvää makunautintoja.Hyväähän tuon kuuluu ollakin. Perunakeittoa, johon on lisätty tirripaisti mausteeksi. Vaan voihan siihen lisätä noita muitakin rehuja ihan, miten mieli sanoo. Eikä ainakaan huonommaksi siitä muutu, päinvastoin tulee lisää makuja hyvään keittoon.
- äöläöl
ole mitään kirjoitti:
ESPOOLAISTEN REHUKEITTOA.
Tämä soppa lienee kehitetty ennen kuin peruna oli edes Suomeen rantautunut. Sen vuoksi siihen käytettiin aivan muita juureksia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979