Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ranskalainen keittiö???

No more!!!

Kaverin kanssa juteltiin erimaitten safkoista, molemmat ollaan reissattu tosi paljon, yllättäen molemmat oltiin samaa mieltä että ranskaan ei kannata mennä koska ruoka on surkeeta... Olen käynyt monessa kaupungissa siellä ja erityyppisissä ravintoloissa, tilannut kaikennäköistä, mutta ikinä en ole annostani loppuun asti syönyt, paitsi mc donaldsissa :D Mistä siis johtuu tuo "maine", Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia??? Tämä ei ole provo!!!

17

869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos tämä ei ole provo - ja pianhan se selviää - ansaitsee se tietysti asiallisen kommentin osakseen. Jos taas provoilet, niin...

      Aivan pari selventävää asiaa aluksi. Mikä on ranskalainen keittiö, tai italialainen, espanjalainen... ei sellaisia olekaan ja sen huomaa melko nopeasti, jos todella on noissa maissa syönyt ja matkaillut. Kaikki keittiöt siellä ovat maakunnallisia keittiöitä. Provencen keittiöllä ei ole kyllä paljoakaan tekemistä Normadialaisen kanssa tai Elsassin keittiön baskikeittiön kanssa. Tässä mielessä lienee aiheellista kysyä: kenen keittiössä lienetkään ateriakokemuksesi hankkinut?

      Toinen sääntö, mikä pätee aina, kuuluu: sen saat, mitä tilaat. "Olen käynyt monessa kaupungissa siellä ja erityyppisissä ravintoloissa, tilannut kaikennäköistä, mutta ikinä en ole annostani loppuun asti syönyt, paitsi mc donaldsissa :D" Voisin puolestani sanoa, että näiden lähes kolmenkymmenen vuioden aikana, jolloin olen siellä työni puolesta reissannut olen ruokaillut erityyppisissä ravintoloissa, tilannut kaikennäköistä, olen lähes aina syönyt mielihyvällä annokseni loppuun enkä koskaan ole vielä ajatellutkaan pistäytyä mc donaldsissa :D. Ilmeisesti olen onnistunut tilaamaan sitä, mistä pidän ja syömään sellaisissa paikoissa, missä tehdään sellaista ruokaa, mistä pidän.

      Yleisesti ottaen ranskalainen ruoka on keskiverroltaan parempaa kuin eurooppalainen ruoka yleensä. Ei kuitenkaan mitään ylivertaisen hyvää, jos ajatellaan normaalia lounasruokaa, mutta siihen kiinnitetään paljon enemmän huomiota, sille annetaan suurempi arvo, siitä puhutaan enemmän jne. Siksi normaalisti ruoka tuotta vähemmän pettymyksiä laadultaan ja on monipuolisempaa ja perustuu sesongin antimiin ja alueelliseen keittiöön.

      Lounaspaikkojen listat ovat hyvin erilaisia toisin kuin esimerkiksi Saksassa, missä ne pakkaavat olemaan puuduttavan samanlaisia riippumatta missä päin lounastatkin.

      Yksi kaupunki Ranskassa on poikkeus ja se on tietysti Pariisi, jonka monissa turistipaikoissa voi varautua kahteen asiaan: huonoon ruokaan ja kehnoon palveluun. Osa näistä suorastaan kilpailee tällä ja on saavuttanut jopa kulttimainetta sillä, kuka pystyy nyhtämään parhaiten rahat turistiraukalta vähimmällä mahdollisella panoksella. Meriittiä sekin. On suorastaan nautinto katsoa, millä eleganssilla ylihintainen lasku kannetaan jenkkituristin eteen pöytään kaikkine pariisinlisineen samalla antaen ymmärtää, että olisi jo aika siirtää ne sata ylimääräistä kiloa muualle pilaamasta tarjoilijan näkymää suoraan Champ Elyseelle.

      Toisaalta Ranskasta löytyy myös kosolti paikkoja, joissa voi suurella rahalla syödä loistavasti mitä hienoimmassa miljöössä ja muistaa se hetki loppuikänsä. Ja tämä vain Ranskassa.

      • Eikö "Ranskalainen Keittiö" saanut jonkin kansallisperintö- tms. aseman EU:ssa hiljattain, vai muistanko väärin?
        Pariisissa ne keskustan paikat ovat juuri sellaisia kuin Crudo kuvasi. Sivummalla on reilumpi meininki. En ole koskaan käynyt ranskalaisessa huippuravintolassa, joten en tiedä millaista se on, mutta ihan lounastasolla ranskalaiset käyttävät enemmän aikaa sekä ruuan valmistukseen että ateriointiin sosiaalisena tapahtumana.
        Ateriahistoriani huonoimmat - ja kalleimmat -" ranskalaiset perunat" olen saanut eteeni juuri Pariisissa.


      • No more!!!
        Parta-Arska kirjoitti:

        Eikö "Ranskalainen Keittiö" saanut jonkin kansallisperintö- tms. aseman EU:ssa hiljattain, vai muistanko väärin?
        Pariisissa ne keskustan paikat ovat juuri sellaisia kuin Crudo kuvasi. Sivummalla on reilumpi meininki. En ole koskaan käynyt ranskalaisessa huippuravintolassa, joten en tiedä millaista se on, mutta ihan lounastasolla ranskalaiset käyttävät enemmän aikaa sekä ruuan valmistukseen että ateriointiin sosiaalisena tapahtumana.
        Ateriahistoriani huonoimmat - ja kalleimmat -" ranskalaiset perunat" olen saanut eteeni juuri Pariisissa.

        Parhaat patongit ne osaa vääntää, sen myönnän, mutta parhaat ranskikset löytyy Belgiasta!!!


      • Manne Ken Pis
        No more!!! kirjoitti:

        Parhaat patongit ne osaa vääntää, sen myönnän, mutta parhaat ranskikset löytyy Belgiasta!!!

        Kyllä Belgiassa saa hyviä frittejä ja kastikkeita mutta kyllä hollantilaisetkin osaa, fritit majoneesin kanssa maistuu taivaalliselta tuulisena päivänä kun syö suoraan siitä paperitötteröstä.


      • No more!!! kirjoitti:

        Parhaat patongit ne osaa vääntää, sen myönnän, mutta parhaat ranskikset löytyy Belgiasta!!!

        Belgiassa sanotaan: "French cuisine, but better volume". Ja tottahan se onkin - belgialainen keittiö ei kovin paljon ranskalaisesta nyt eroa muuta kuin annoskooltaan.

        Jollei sitten huomioi flaamialueen hollantilaisvaikutuksia, josta ei siitäkään ole todellakaan pahaa sanottavana.

        Ja tämä on vähän metka asia sinänsä, koska ranskalaisen keittiön vaikutus Belgiassa ei ole kotoisin mistään jostain tietystä Ranskan alueesta vaan belgialainen keittiö on napannut siitä klassikon sieltä, toisen täältä rikastuttaen näin omaa osaamistaan aivan häpeämättömän hienosti.


      • Minna 28v
        crudo kirjoitti:

        Belgiassa sanotaan: "French cuisine, but better volume". Ja tottahan se onkin - belgialainen keittiö ei kovin paljon ranskalaisesta nyt eroa muuta kuin annoskooltaan.

        Jollei sitten huomioi flaamialueen hollantilaisvaikutuksia, josta ei siitäkään ole todellakaan pahaa sanottavana.

        Ja tämä on vähän metka asia sinänsä, koska ranskalaisen keittiön vaikutus Belgiassa ei ole kotoisin mistään jostain tietystä Ranskan alueesta vaan belgialainen keittiö on napannut siitä klassikon sieltä, toisen täältä rikastuttaen näin omaa osaamistaan aivan häpeämättömän hienosti.

        Eipä tainnut Crudo arvata, minkälaiseen kuivausrumpuun joutuisikaan aloittaessaan loanheiton Stadin nuoren hevosmeisselin suuntaan. Nykyisin Crudo ei uskalla astuakaan kala ja äyriäiset -palstalle et sillei hei!


      • Minna 28v kirjoitti:

        Eipä tainnut Crudo arvata, minkälaiseen kuivausrumpuun joutuisikaan aloittaessaan loanheiton Stadin nuoren hevosmeisselin suuntaan. Nykyisin Crudo ei uskalla astuakaan kala ja äyriäiset -palstalle et sillei hei!

        Tähän ikään on jo oppinut, että kun astuu paskaan niin siinä likaantuu kengät. Viisas välttää niitä paskakasoja.

        Oliko tepolla jotain asiallista kerrottavaa tähän aloittajan asiaan vai muutenko huono itsetunto taas heilutteli yösydännä nihkeitä nakkisormia? Minusta et hyödy mitään, minulle olet ilmaa enimmäkseen.


      • Ohhooh!
        crudo kirjoitti:

        Tähän ikään on jo oppinut, että kun astuu paskaan niin siinä likaantuu kengät. Viisas välttää niitä paskakasoja.

        Oliko tepolla jotain asiallista kerrottavaa tähän aloittajan asiaan vai muutenko huono itsetunto taas heilutteli yösydännä nihkeitä nakkisormia? Minusta et hyödy mitään, minulle olet ilmaa enimmäkseen.

        nyt se löi crudon kyykkyyn.


      • Ohhooh! kirjoitti:

        nyt se löi crudon kyykkyyn.

        Hoo - oikein mulla alaklabeissa naksahti. Niin kova oli "hevosaseen" potkaisu, vähän samanlainen rekyyli kuin pikkupoikana kun perunoita ammuttiin plotkapyssyllä.


      • ihmettelen kovasti
        crudo kirjoitti:

        Hoo - oikein mulla alaklabeissa naksahti. Niin kova oli "hevosaseen" potkaisu, vähän samanlainen rekyyli kuin pikkupoikana kun perunoita ammuttiin plotkapyssyllä.

        Että syväkyykyssä oikein, mahtaako sieltä enää oiettakaan.
        On se teppis vaan aikamoinen humma.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Hoo - oikein mulla alaklabeissa naksahti. Niin kova oli "hevosaseen" potkaisu, vähän samanlainen rekyyli kuin pikkupoikana kun perunoita ammuttiin plotkapyssyllä.

        En tiedä, vaikuttaako juomani konjakki ajatuksenkulkuuni, mutta proklamoin tässä nyt, että Crudo on mielestäni todella charmantti herrasmies! Istuisin mielelläni iltaa samassa seurueessa Crudon kanssa. Kesällä veisin Hänet kesämökilleni, jossa istuisimme saunan jälkeen treassilla oluet kädessä, katsellen kaunista auringonlaskua. Myöhemmin laittaisimme hetekan narisemaan.


    • siis hetkinen menit

      Ranskaan syömään McDonalds'iin !

      Jos mielestäsi sieltä saa "hyvää ruokaa," ei ole ihme, että makuaistisi ei osaa arvostaa muunlaista ruokaa.

      Minun mielestäni McDonalds'n "ruoat" ovat mitä ovat kaikkialla maailmassa. En edes kutsu paikkaa ravintolaksi.

      • aina muistutettu

        munkkien ja rekkakuskein & repsikkain perässä, saat maittavaa ru
        okaa ja isot annokset.

        Pikkupäivällinen esim
        Potage a’la Tortue
        (Turtle Soup)

        Blini Demidoff au Caviar
        (Buckwheat pancakes with caviar)

        Caille en Sarcophage avec Sauce Perigourdine
        (Quail in Puff Pastry Shell with Foie Gras and Truffle Sauce)

        La Salade
        (Salad Course)

        Les Fromages
        (Cheese and Fresh Fruit)

        Baba au Rhum avec les Figues
        (Rum Cake with Dried Figs)


    • No more !!!

      Joo, rekkasohjaalien perässä löytää aina halvimmat makkaraperunat... mutta silti ranskan naapurimaat tarjoavat parempaa mättöö, tämä on koettu!!!

    • ihana matkakertomus
    • ihana sivusto

      Ihana ranskalainen tori on taas rantautunut Helsinkiin Lasipalatsinaukiolle. Kojuissa on myynnissä muun muassa juustoja, kuivattuja hedelmiä, lettuja, makkaraa ja leivonnaisia sekä leipiä. Tunnelma on aidon ranskalainen – myyjät puhuvat huonosti englantia ja monet asiakkaista asioivatkin kojuilla ranskaksi
      Auki vielä tämän viikon. ranskaksihttp://chezmary.vuodatus.net/blog/2901854/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe