Grillattavaa kasvissyöjille

Laura

Olen vihdoinkin saanut oman pihan ja grillin ja ajattelin pitää grillijuhlat ystävilleni kunhan säät vähän paranevat. Muutamat ystävistäni ovat kasvissyöjiä ( eivät syö edes kalaa) ja haluaisin heillekin tarjota jotain mutta olen itse tottunut grillaamaan vaan makkaraa eikä ole mitään ideoita... Osaisiko joku suositella jotain grillattavaa kasvissyöjille?

7

11951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grillaaja

      Kasvispuolelta löytyy todella paljon grilliin sopivia tuotteita:

      pikkusipulit, paprikat, tomaatit, kesäkurpitsa, maissin tähkät, herkkusienet, perunat (miel.keitetyt).

      Folionyytit ovat todella kivoja juttuja, niihin voi oman mieltymyksensä mukaan koota eri kasviksia ja maustaa mielensä mukaan.

      esim. vihannessuikaleita (pakaste sellaiset käyvät erittäin hyvin), mausteeksi juustoraastetta tai tuorejuustoa ja pippuria.

      Mielikuvitus on valttia grillaamisessakin.

      Mukavia herkutteluhetkiä.....

    • auflauf

      Tee ensin grillauskastike. Voit tietysti ostaa valmiinkin.
      Grillauskastike: Soijaa hyvä liraus. Tabaskoa muutama tippa. Pippurisekoitusta jonkinverran. Pari valkosipulinkynttä, puristettuna.
      Määrät riippuu siitä, kuinka paljon aiot grillata?
      Kastike sopii myös lihoille, ja Bratwürstille

      Siivuta isoja herkkusieniä n. 1cm paloiksi. Pilko paprikaa samanlaisiksi paloiksi. Poista paprikoiden siemenet ja siemenkodat. siivuta purjoa tai kevätsipuleita n. 3 cm paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa tai munakoiso. Pilko se myöskin 3 cm paloiksi. Pieniä kirsikka tomaatteja voi myös laittaa. Lävistä ne tikkuihin, ja voitele tekemälläsi kastikkeella. Heti. Käännä ne myös heti ja voitele toinenkin puoli. Älä laita niitä grillin kuumimpaan kohtaan. Kääntele usein. Ne valmistuvat huomattavasti nopeammin kuin lihat tai makkarat. Siis, laita ne myöhemmin grilliin.

    • veggie

      marinoitu tofu on ihanaa grillattuna. kiinteää tofua saa valmiiksi marinoituna tai sitten perusmuodossa, jolloin sen voi maustaa itse, tai käyttää valmista marinadia.

      paprikoita / tomaatteja / herkkusieniä voi täyttää esimerkiksi kasvisliemeen keitetyllä cous-cousilla, sipuli- ja kukkakaalisilpulla ja fetakuutioilla.

      perunasta tai bataatista voi leikellä viipaleita, jotka sivelee yrttiöljyllä ja grillaa. tietty perunat voi tehdä folionyytteinäkin.

      on olemassa myös soijanakkeja, mutta ainakaan minulle eivät moiset feikkimakkarat maistu.

      • Laktovegetaristi

        Paahtoleipien väliin tai päälle cheddaria tms. juustoa ja salsaa tai tomaattista pastakastiketta. Sitten grillataan niin, että pinta rapeutuu ja juusto pehmenee. nam.

        Vegaaneille voi tehdä esim. sentin paksuja kesäkurpitsa (zucchini) -siivuja ja varsisipulisiivuja. Tomaatti- ja paprikaviipaleetkin käy. Ne voi marinoida tai vain sivellä kevyesti kasviöljyllä ennen grillaamista. Vastarouhittua mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta tai merisuolaa heti lämpien grillistä otettujen kasvisten päälle.

        Muista, että minkään sortin kasvissyöjä ei välttämättä arvosta grilliritilästä tarttuvaa lihankäryä. Siksi, jos on vain yksi grilli, folioon kääräistyt kasvisnyytit on varmin ratkaisu.


      • vegaani

        tein just herkun grilliaamiaisen sellasella sisällä käytettävällä sähkögrillillä:
        voitelin 2 isoa paahtoleipäsiivua sellasella oliiviöljypohjasella tomaattisella pastakastikkeella. päälle ripottelin basilikasilppua ja vastarouhittua mustapippuria. toisen leivän päälle veistelin 2 puolen sentin paksuista aito tofun savutofusiivua, ja sit vaan leivät päällekkäin sänkkäriks ja grilliin.
        ihanaa.


    • protskuja

      Jos jaksat nähdä vaivaa, googlaa miten tehdään seitanmakkaroita, papupihvejä ja soijakebakoita. Jos käytät mieluummin rahaa, osta kaupan pakastealtaasta valmiita soijanakkeja ja quorn-pihvejä.

      Rehuosastolta värikkääksi lisäkkeeksi vaikka kasvisvartaita (joihin voi työnnellä myös marinoituja tofu- tai tempehkuutioita), täytettyjä sieniä, maissintähkiä ja folionyyttejä.

    • Kokkimään2000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe