Tarvitsisin marianne-kakun ohjeen. itselläni on sellainen joskus ollut, mutta olen tietysti hukannut sen... tiedän että täytteeksi tulee vadelmamarmeladia ja mariannekarkkeja murskattuna kermavaahtoon, mutta pohjan ohje on hukassa... toivottavasti joku vois auttaa mua :)
MARIANNE-KAKKU???
4
20589
Vastaukset
- amatörköksa
tässä ensimmäinen ohje:
Marianne tiikerikakku
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1/2 prk kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 pussia Marianne-karkkeja
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Hienonna Mariannet karkeahkoksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää kuivat aineet vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Ripota pinnalle tomusokeria
ja tässä toinen:
Marianne-kääretorttu
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
kaikkia saman verran,mittaa lasilla.
2rkl kaakaojauhetta
225 astetta,n.8 min'
2dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
1 pussi rouhittuja Marianne-karkkeja
1tl vaniljasokeria
Tee aivan kuin normaali kääretorttu.
Vatkaa kerma,sekoita rahka,lisää rouhitut karkit,täytä torttu.
molemmat löytyivät verkosta, ja koko keskustelu löytyy täältä:
http://www.nicehouse.fi/keittio/keskustelu/nayta.php?id=12914
Tässä vielä kolmaskin fazerin sivuilta löytynyt ohje:
Marianne-tiikerikakku
(n. 30 viipaletta)
200 g Valio-voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
½ prk (1 dl) Valio-kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g (1 ½ dl) Marianne Crush –rouhetta
Tee näin:
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja Marianne-rouhe. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. - Kata
Koti ja Keittiö lehden numerossa 6-7 (2004) oli ohje tortusta/kakusta, jossa oli jonkinlainen keksipohja, välissä liivatteella pehmennettyä vaaleaa mössöä, jossa oli mariannerakeita, päällä oli vadelmaahyydykettä. AIVAN IHANAA, maistoin eilen yksissä juhlissa, mutta en saanut ohjetta.
OLISKOHAN JOLLAKIN TÄMÄ OHJE!!???- Veldrin
Sellainen täytekakun tapainen löytyi myös:
MARIANNEN SUKLAAKAKKU:
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 voita
Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
90 g Mariannerouhetta/karkkeja jauheena
Vaahdota munat ja sokeria.Yhdistä maito ja kerma.Sekoita kaakaojauhe,leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.Sulata ja jäähdytä voi.Lisää munavaahtoon jauhoseos,kermamaito ja voi.Kaada taikina pitkänomaiseen,1,5 l voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.Kumoa hieman jäähtyneenä anna vetäytyä seuraavaan päivään asti.Valmista kuorrutus:Vaahdota kerma ja lisää siihen Marianne-rouhe/jauhe.Levitä kuorrutus kakun päälle.Koristele esim.ÄssäMixeillä - kartsa
Marianne-vadelmakakku
Pohja:
175 g suklaakeksejä rouhittuina (tai kaurakeksejä)
50 g voita sulana
Täyte:
100 g Marianne-karamellirouhetta
2 1/2 dl vatkautuvaa
vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
Päälle:
400 g vadelmia
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua
Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaapiin odottamaan. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka. Mausta seos sokerilla.
Liota liivatteita kylmässä vedessä ja puserra ylimääräinen vesi pois. Sekoita kuumennettuun vesitilkkaan liivate ja anna jäähtyä hetki. Lisää rahkakaramelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Soseuta vadelmat sauvasekottimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.
Sulata liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt. Kakun voi tehdä edellisenä päivänä.
Koristele kakku marjoilla tai hedelmillä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t917465- 373967
- 453510
- 2352803
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402652- 452482
- 1322401
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292279Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna202228- 451972