Eihän Suomea pyydetty yhtään minnekään

menneisyyden haamu

Suomalaisia on helppoa huijata. Jo alussa tiedotettiin että vain Ruotsilla on mahdollisuus osallistua. Nyt se on sitten virallista. (Kyllähän siellä Ruotsissa varmaan nauretaan suomalaisten typerälle herkkäuskoisuudelle.)

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Suomi ei saanut kutsua Lontoon Libya-kokoukseen Ruotsi sai /1135264981508

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuskaa lykkää

      Ollaanko nyt tosiaan loukkaantuneita kun ei päästy sotimaan.
      Olisi kunniakasta jos olisimme heti alussa ilmoittaneet että emme ole aiheuttaneet tilannetta joten emme myöskään suostu osallistumaan sotaan.
      Hirmuisella vauhdilla näyttää ihmiskunta menevän kovin sivistymättömään tilaan.
      Tämä Obama sanoi että hän ei salli että kansanmurha pääsee käyntiin hän estää sen, tekemällä sen itse.

    • HYVÄ SUOMI!

      Milloinkohan Suomesta tulee oikeasti länsimaa? Siis sellainen oikea tasavertainen länsimaa, jolla on myös sananvaltaa maailmanpolitiikassa. (Näillä näkymin aikaisintaan 3000-luvulla)

      Nyt eletään kuitenkin jo 201-lukua ja suomalaisten poliitikkojen mielipiteitä ei näköjään kukaan halua kuulla. (Jos erään Maran puuhia ei lasketa mukaan.)

      • korjaus..

        (2010-lukua)


    • Mitä Suomi siellä Lontoossa tekisi, kun Suomi ei ole ollut kiinnostunut niinkään paljon osallistumisesta Libyan interventioon, kuin Ruotsi?

      Mitä Suomi silloin tekisi Lontoossa ja mistä jäisimme pois tai / ja vaille, kun nyt emme ”päässyt” kokoukseen? Ruotsi on kiinnostunut askeleen tai kaksi enemmän sotilaallisesta interventioon mukaan lähtemisestä, kuin me, - tässä asiassa.

      Joten tämä on varsin mutkaton asia ja osoittaa vain, ettei meitä kiristetä ja painosteta, ellemme itse heittäydy sellaiseksi kiristettäviksi puoliväkisin, että kiristäjät sitten todella tulee ja kovin sitten kiristävätkin (maailma on kova paikka). Kiristystä emme teoreettisesti voida estää, mutta sen voimme estää, ettemme tee sitä mitä kiristäjät havittelevat.

      USA:n tavoite on saada vahvempaa strategista asemaa Pohjolassa, sitomalla koko Pohjola sotilaallisesti vahvemmin itseensä, siitä nämä lähes symboliset hävittäjä määrät "kuusine koneineen". Koko Pohjolan sitten ollen yhteistyökumppaneiden myötä juoksulla, maratonjuoksu ja kanootti reissu Washingtoniin ja kulkurina siitä sitten viellä Pentagoniin.

      Eurooppalainen korkea upseeri ei ole sotahullu. Samaa ei voi sanoa US-armeijan upseeristosta (tuntien sen mielipiteet lähihistoriasta ja vähän kauempaa...), onneksi sielläkin ylipäällikkö on US-presidentti, päättää tahdin 100%, ei kukaan univormuun sonnustautunut "yhdenalan-mies". Obama ei ole ollut armeijan palveluksessa päivääkään (on sitä nuorempaa US-sukupolvea), mutta ylipäällikkyys ei sinänsä sitä vaadi, mieluummin luova ja älykäs, kuin tyhmä ja armeijauran luonut, joka ei ole luova ja itse asiassa haluaa tukahduttaa toistenkin luovuuden, jos se vain on suinkin mahdollista.

      Ylipäällikön ominaisuuksissa ei ole oleellista, henkilökohtainen kokemus esim. komppanian, pataljoonaan tai jonkin prikaatin johtamisesta. Tosin olen sitä mieltä, että Suomessa presidentin olisi pakollista osallistua ainakin kerran vuodessa kertausharjoituksiin, ajatellen mahdollista sodanajan tehtävää. Päämajan kertausharjoitukset, kenraaleineen, eversteineen ja karttoineen pystyyn ja presidentin tutustuminen päämajan toimiin, sekä muokata se määrätyin rajoittein itselleen sopivaksi, joka tietysti lopuksi arvioitaisiin toimintakyvyltään. Työtehtävien jako ja kurin pitäminen, sekä tarvittava kylmäverisyys, paineensietokyky ja harkinta, kuuluu nyt automaattisesti huippupoliitikon ominaisuuksiin, kuka hän sitten olisikin.

      On kaksi tapaa olla esim. Natossa, lähteä tarvittaessa kylmästi puolustusliitosta lätkimään, tai "itäeurooppalainen tapa" alistua ja vain alistua... sekä yrittää sopeutua siihen mihin USA pyrkii. Tässä ei ole kysymys pelkästä valtioiden sijainneista Euroopassa, eikä valtioiden koosta vaan vahvasti poliittisesta historiasta ja tavasta ratkoa mm. ulko- ja turvallisuuspolitiikan ongelmia jne... (Kansan "herraluonne" tai toisessa ääripäässä "orjaluonne") Natolaiset Suomessa ovat selkeästi, kuin "orjaluonteita", joka viittaa venäläiseen ja siperialaiseen tapaan hahmottaa ja ratkoa ongelmia.:)

      Eli Natoon olisi tullut liittyä silloin, kun sillä vielä oli tehtävä, paljon ennen Berlininmuurin kaatumista (- 1989), Varsovanliiton luhistumista (- 1990), Neuvostoliiton joukkojen siirtämistä takaisin runsaasti yli 1000 km (- 1990) ja Neuvostoliiton lopullista romahdusta (- 1991).

      Jyrkästi olen sitä mieltä, että ei Natoon liittymisellä olisi ollut mitään järkeä Kylmän Sodan viimemetreillä. Pidimme selvänä, että myös se lakkautettaisiin, kuten tehtiin Varsovanliitollekkin ja vuoteen 1995 asti Natossa oltiinkin vielä enemmän pallohukassa, kuin koskaan ennen ja järjestölle on koetettu saada joku ytimekässyy olemassa oloonsa, vaikka se on liian läpinäkyvää. Näkyvää on vain ainoan Supervallan USA:n ja USA:n nuolijoiden mahdolliset ja kuvitellut edut.

      Olkaamme siis asiassa tahdillisia, ei enempää voisi kiinnostaa, kuin joku yksi Lontoon militaari-kokous. Oli se sitten vaikka "Naton ulkopuolinen" tapahtuma. Vastuullinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, ei aseta itseään jo valmiiksi kiristettävien rautarouvien ( - Iron Maiden) käsiin. Siihen sisältyy varsin mutkaton asenne kutsusta jäämiseen tässä Libyan asiassa, joka aivan oikein ei tarvitse meidän sekaantumista symbolisilla "kuudenkoneen" osallistumisella.

      "Korkeat sotaherrat" voivat olla eri mieltä. Siinä tapauksessa on oman ammattikunnan epäsuoraetu, joka pikkuhiljaa tulisi aktiivisemmalla sekaantumispolitiikalla saavutetuksi. En tiedä, kuinka paljon tämä on edes Herrojen mielessä, mutta taustalla se lienee piilevän ja vaikuttaa näin silti vähintään ”alitajuisesti”, jolloin tietoisestikin on jotain ajatuksina asiasta mielletty.

      Toinen syy on sellainen "ahtisaarelainen rauhanmies" ajattelutapa, että Suomen pitää mennä mukaan kaikkeen mahdollisiin ulkopoliittisiin foorumeihin. Minulla on asiasta paljon ”sveitsiläisempi" näkemys.

      Euroopan asevarusteluohjelman ja Puolustusliiton puolesta.

      -masson

      http://www.saul-masson.info

    • HumanitaariTarja

      Mukana ovat myös Natomaat Viro, Latvia ja Liettua, sekä kaikki Länsi- ja Itä-Euroopan maat!

      Suomen kansainvälinen arvostus on jo laskenut pienten baltianmaiden alapuolelle!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1613
    2. 44
      973
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      938
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      57
      836
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      803
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      775
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      54
      730
    Aihe