8kk kotitekoista ruokaa

5 + 4

Olen tähän mennessä syöttänyt kaupan purkkiruokia ja jauhepuuroja mutta haluaisin alkaa tekemään itse omat ruuat kun muutenkin pian siirtyy meidän ruokiin elikkä osaisko joku neuvoa mistä löytyisi jotain reseptejä?

6

713

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergisen äiti

      Meillä allergioiden vuoksi purkkiruuat ei sovi, joten olen tehnyt lapsen ruuat alusta asti itse. Yksinkertaisesti ostan lapselle sopivia kasviksia (esim. porkkana, bataatti, kukkakaali) ja keitän aina reilumman määrän kutakin kasvista omassa kattilassaan. Sitten laitan kasvikset (yhden lajin kerrallaan) tehosekoittimen soseutuskulhoon ja ajan hienoksi soseeksi. Soseen pakastan jääpalamuotteihin. Kun palat ovat jäätyneet, irrotan palat ja laitan ne muovipussissa takaisin pakkaseen.

      Kokolihan teen samalla tavalla eli paistan paloina ja soseutan sitten kypsän lihan. Jauhelihan laitan pieninä murusina kiehuvaan veteen (kypsyy ihan hetkessä) ja valutan sitten siivilässä ja pakastan murut.

      Välillä keitän kasvisten lisukkeeksi (allergiselle sopivaa) pastaa tai riiisiä ihan pakkausten ohjeen mukaan.

      Ruoka-aikaan otan sitten pakastimesta sopivan määrän kasvikuutioita (vaihtevasti eri kasviksia), pastaa tai riisiä (jos on) ja lihaa. Lämmitän mikrossa ja lisään sitten joukkoon hiukan ruokaöljyä ja sen verran korviketta, että seos on sopivan paksuista syötettävää.

      Nyt kun lapsi on isompi olen soseuttamisen sijaan laittanut osan kasviksista keitettynä monitoimikoneen raastinterän läpi, jotta saan rakenteeltaan karkeampaa sosetta. Uusimpana juttuna on keittää osa kasviksista pieninä kuutioina ja laittaa niitä sitten soseen sekaan ikään kuin sattumiksi.

      Esim. tänään aamupäivällä poika söis annoksen jossa oli 1 osa soseutettua kukkakaalia 1 osa raastettua porkkanaa, 1 osa bataattikuutioita ja 1 osa lampaan jauhelihaa sekä öljy ja korvike.

      Meillä saatiin neuvolasta oppaita, joissa oli lapsille sopien ruokien reseptejä, mutta tuolla metodilla suht. vähällä vaivalla erilaisia aterioita.

    • 4:n äiti

      Ei kai siihen nyt reseptejä tarvitse, että saa lapsen ruokittua. Purkkiruokia käyttäneenä muistat maistuvat yhdistelmät. Puuroa saa keitettyä hiutaleista paketin ohjeen mukaan.

    • 13-9
    • soveltaen kotiruoka

      Lapselle käy muuten sama ruoka kuin aikuisillekin mutta ei tietenkään suolaa eikä mausteita, maustaa voi eri kasviksilla (paprika, sipuli jne). Tavallista maitoa pitää vielä välttää, eli ei makaronilaatikkoa, mutta erilaiset vesipohjaiset keitot käy, kalakeitto, lihakeitto - ota lapsen osuus erikseen ja suolaa ja mausta sitten se aikuisten keitto. Paksuja soseita yms voi ohentaa lapsen käyttämällä maidolla sosekeitoksi. Tuon ikäisen ruoka ei voi enää olla ihan samettista mössöä. Lihaa kohtuudella edelleenkin.

      • äääääää

        Nyt kun on paras marjankeruuaika, mehustan marjat mehumaijalla. Jäljelle jäävän "marjamössön" veivaan käsikäyttöisen soseuttajan läpi. Marjoja ei tarvitse ollenkaan puhdistaa, omenoistakaan ei tarvitse poistaa kuoria ja siemenkotia. Roskat jäävät soseuttimeen. Lopputuloksena kuohkeaa sosetta jota on helppo lappaa pienenkin vauvan suuhun, eikä isommatkaan irvistelee mustikkapiirakasta suuhun tulevia "tikkuja". Soseutus on helpoin tehä mössön ollessa kuumaa, menee reiistä läpi paremmin.


    • röllö

      ET ole tosissasi, että olet antanut pelkkiä valmisruokia purkista? Aivan järkyttävää!! Onneksi heräsit viimein! Eikö sua ole neuvottu edes neuvolassa?

      Tämä ei tietenkään ole ainoastaan sinun syytäsi vaan ajan henki nyt vaan on tämä, että lapset myrkytetään teollisilla myrkyillä pieninä vauvoina. Aivan kamalaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe