aloe vera, syöpäriski

123b

14

2914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hysteerikko

      kyllä ehdottomasti. jos olet rotta en suosittele nauttimaan kahta vuotta pelkkää aloe veraa. myös jugurttia kannattaa välttää koska rotta kokeessa oli kaikki rotat kuolleet. yksipuolinen ravinto on todella vaarallista.

      • Veera A

        Olin viime vuoden (2010) lopulla kotikutsuilla, jossa myytiin aloe vera-tuotteita. Myyjä oli kuin maallikkosaarnaaja,jakoi muutamia omatekoisesti väsättyjä monisteita, jossa oli liuta sairauksia syövistä alkaen ja moni oli kuulemma paranutnut monenlaisista sairauksista aloe vera- tuotteilla. Tallainen markkinointi on laitonta ja moraalitonta. Kuka vastaa, jos ymmärtämätön ihminen lopettaa lääkärin määräämät lääkkeet ja vaihtaa ne johonkin humpuukijuomaan ? No sinänsä, voihan niissä Aloe vera -tuotteissa hyviä ja vaikuttavia tuotteitakin olla, mene ja tiedä. Firman viralliset esitteet olivat asianmukaisia, ei niissä läpilyöntejä ollut!

        Aloe vera -uute saattaa aiheuttaa syöpää, väittää yhdysvaltaisen NTP-tutkimusohjelman (National Toxicology Program) .
        Artikkelin löydät Tekniikka ja Talous


    • oma lehmä ojassa

      Onhan tämä pelottava uutinen kaikille, joilla on näppinsä aloebisneksessä. Kannattaisi kuitenkin lukea artikkeli, ennen kuin huutelee mitään. Rotat eivät saaneet pelkkää aloe veraa, vaan sitä oli mukana niiden juomavedessä. Tutkimus osoittaa ilman muuta, että lisäselvittelyn tarvetta on. Mikä ainesosa aiheutti kasvaimet, ja voiko näin käydä myös ihmisellä?

    • joopa joo

      Tutkimuksessa todettiin, että rotille annettiin suuria annoksia aloe veraa. Yleensä aloe veraa otetaan vain pieniä määriä päivittäin. Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että todennäköinen syy on aloe veran sisältämä aloiini. Aloiini erotetaan aloe verasta useimmissa kaupallisissa valmistessa. Jos ostaa aloe vera-mehua, kannattaa tarkistaa onko mukana aloiinia.

    • DadaDaamn

      Jos lukee tutkimuksia mistä tahansa (syöminen, juominen, nukkuminen jne jne) niin näyttää siltä, että kaikki asiat saattavat aiheuttavat tutkimusten mukaan syöpää. Mutta eipä ole kaikilla ihmisillä syöpää kuitenkaaan.

      Ja tähän aloe vera juttuun liittyen on vielä todettava, että mikä tahansa aine on tarpeeksi suurina määrinä myrkyllistä. Esim vitamiinit ovat ihmisille elintärkeitä, mutta liika-annostuksina erittäin vaarallisia (varsinkin rasvaliukoiset siis).

    • Emilia .

      Kohtuus kaikessa. Aloe ihonhoitotuotteista on ainakin kuivaihoiselle loistava apu. (en ole myyjä).

      • Veriryhmä

        Aloe Vera ulkoisesti käytettynä on loistava tuote. Sisäisesti käytettynä siitä on hyvinkin paljon ristiriitaisia tietoja. mm. positiivisia vaikutuksia vain yhdelle veriryhmälle, muille veriryhmille toimii kuten myrkyt. Siksi en juo Aloe Vera tuotteita.


    • ...........

      Kuten joku tuolla linkin kommentissa sanoi, mitä muutakaan voisi odottaa, jos jotain ainetta annetaan suuria määriä, ts. yliannos tai sitä lähentelevä. Tuo koe vain osoittaa, että Aloe Veraa ei kannata pitää pääravintona, jollaisena tuskin kukaan sitä pitääkään.

      Samanlaisia hupitutkimuksia, joissa todetaan jokin aine vaaralliseksi suurilla annoksilla, voisi varmaan heittää mistä tahansa aineesta, jos tarpeeksi vedetään.

      • poko

        Enpä silti vapaaehtoisesti vedä napaani mitään, minkä on todettu aiheuttavan syöpää. Ja vieläpä sikahintaan! Litku maksaa 30e tai yli/litra. Melko rasittavaa että silti sitä yksi tuttu jaksaa aina kaupitella. Siinä verkostomarkkinointihommassa menee kuulkaa lopulta ystävät, koska kukaan ei jaksa sitä ainaista painostusta. Pidä kutsut, osta mehua jne.jne. Ystävyyssuhteet perustuu lopulta siihen, kenestä voit hyötyä. Surullista! Ja vielä kaupanpäällisiksi "ystäville" syöpä. Sallikaa mun nauraa!


    • asvdsa
    • asvssa

      Tuli kirjoitusvirhe edelliseen. Kyseessä on aloe arborescens.

    • Mielenkiinnolla näitä keskusteluja luen, mitä ihmiset on mieltä. Itse olen juuri ryhtynyt Aloe vera jälleenmyyjäksi enkä vielä kaikkia asioita tiedä. Näin myös saman Aloe vera-syöpä artikkelin ja siinä kokeiltu aloe vera-laji on ainakin ihan eri kuin mitä meidän tuotteissa käytetään.

      Mikäli jollakin on kysymyksiä aloe vera-tuotteista niin vastaan mielelläni ja yritän oppia samalla itse enemmän =) Voit laittaa viestiä: [email protected]

      MInua kiinnostaisi myös nuo veriryhmäjutut, mistähän siitä saisi lukea?

    • Faktatietoa

      Huomioitavaa on että kysymys on Aloe Veran ALOIINISTA, kuten alla ilmenee. Yli 200 sivuisesta tutkimuksesta ilmenee että Aloinnipitoisuus oli yli 10! Esimerkiksi useissa amerikkalaisissa verkostomarkkinafirmojen Aloe Vera juomissa on Aloiinipitoisuus jopa 62000 ppm. Eräs Saksalaisyritys (LR), myös täällä Suomessa markkinoi Aloiinivapaata Aloe Vara geelijuomia, joiden aloiinipitoisuus on 0,025 ppm.

      Aloe vera -uute saattaa aiheuttaa syöpää "Ilta lehdestä"

      Aloe vera -kasvi eli lääkealoe.
      Kuva: Wikimedia Commons / "3268zauber" / CC-lisenssi 3.0]
      Aloe vera -uute saattaa aiheuttaa syöpää, väittää yhdysvaltaisen NTP-tutkimusohjelman (National Toxicology Program) puitteissa tehty selvitys (pdf-linkki). Asiasta uutisoi New Scientist.

      Väite perustuu rottakokeisiin, joissa tulokset olivat dramaattiset. Testeissä 74 prosentille urosrotista ja 39 prosentille naarasrotista kehittyi joko hyvälaatuinen kasvain tai pahalaatuinen kasvain eli syöpä, kun niille juotettiin kahden vuoden ajan vedellä 70-kertaisesti laimennettua aloe-uutetta.

      Keskimäärin rotista sairastui siis 56 prosenttia, kun taas vertailuryhmän rotat pysyivät terveinä. Lyhyemmissä testeissä (2 päivää ja 13 viikkoa) ei havaittu syöpää, mutta aloe-uute vaikutti kuitenkin rottien immuunijärjestelmään.

      Tuloksista ei voida kuitenkaan tehdä vielä varmoja päätelmiä syöpävaarasta ihmisille. Tieto mahdollisesta syöpäriskistä huolestuttaa NTP:tä joka tapauksessa siinä määrin, että testejä aiotaan jatkaa ja laajentaa.

      Tulevissa testeissä keskeisintä on sen yhdisteen löytäminen, joka aiheutti rotille syövän. Tällä hetkellä tärkein epäilty kemikaali on nimeltään aloiini A.

      Hiirikokeissa syöpää ei havaittu, mutta New Scientistin mukaan rottien suoliston aineenvaihdunta vastaa paremmin ihmisen suolta kuin mitä hiiren suoli vastaa.

      Ihmiset käyttävät aloe-uutteita luonnontuotteina sekä sisäisesti että ulkoisesti. Uute valmistetaan lääkeaaloe-nimisestä aavikkokasvista (latinaksi Aloe vera).

      • Faktatietoa

        Aloinnipitoisuus ei saisi olla yli 10 ppm. Aloiini ei ole hyväksi. Käyttäkää tuotteita joissa aloiini osuus ei ylitä 10 ppm, mieluiten aloiini vapaata Aloe Veraa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe