Kaasugrilli ja laavakivet

aloittelija

Moi
Olen todellinen aloittelija kaasugrillin suhteen. Miten pitaisi menetella laavakivien suhteen - pitaako niita ensin kaasulla lammittaa lampimaksi (10-20 min) ja vasta sitten aloittaa grillaus? Onko niiden tarkoitus lammita vai vaan "hajoittaa" tuota kaasuliekkia isommalle alueelle?

Olen itse ajatellut etta kivia pitaisi lammittaa pidemman aikaa ennen grillausta mutta se on toisaalta ristiriidassa sen suhteen, etta kaasugrillilla pitaisi kuulemma paasta nopeammin alkuun kuin grillihiililla.. Ja myos lampokontrollin pitaisi olla myos helppoa kun vaan pienentaa liekkia, mutta nainhan ei kay jos laavakivet varastoivat lampoa ja lampokontrolli ei enaa olekaan nopeata.

5

12177

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lihansyöjäpeto

      Minullakin on laavakivikysymyksiä: mihin ne kivet siinä grillissä asetetaan? Ja minkä verran niitä kiviä pitäisi olla?

      • aloittelija

        Grillissani tuli mukana laavakivet ja ohjeet niiden asennusta varten (ei siis kayttoa varten) :-(

        Siella alhaalla n. 1-2 cm kaasusuuttimen paalla on verkko ja sen paalla on kivet tasaisesti levitetyna niin etta niiden valiin jaa muutama milli ilmatilaa. Ei laiteta kivia paallekkain.


    • grillaaja

      Lämmitä kivet ennen grillausta. 10 min ok. ethän saunokkaan kylmillä kivillä. tasaavat lämmön ja imevät myös rasvan niin ei tarvitse lapioida sitä grillin pohjalta. Varastoivat myös lämpöä joten kaasua säästyy. Olen vaihtanut uudet kivet joka kaudelle. Lämmön säätö on nopeata kun avaat kuvun tai siirrät tavarat yläritilälle. Onnistunutta kautta!

      • tero

        Pikku vinkki, jos grillaat esim rimpsuluita.
        Kaasugrillin liekki pienelle ja rimpsut reunoille. Tällöin niistä ei tipu niin paljon rasvaa eikä rasva syty palamaan. 20 min ensin siinä ja sitten hanat kaakkoon ja rimsut keskelle ottamaan väriä, kunnes ovat kunnolla käristyneet. Aivan sairaan hyviä...


      • grillaaja
        tero kirjoitti:

        Pikku vinkki, jos grillaat esim rimpsuluita.
        Kaasugrillin liekki pienelle ja rimpsut reunoille. Tällöin niistä ei tipu niin paljon rasvaa eikä rasva syty palamaan. 20 min ensin siinä ja sitten hanat kaakkoon ja rimsut keskelle ottamaan väriä, kunnes ovat kunnolla käristyneet. Aivan sairaan hyviä...

        ei ole tullut tehtyä kylkiluita vielä mutta mielessä on ollut. kiitti vinkistä. nehän vissiin keitetään ekaksi ja annetaan maustua yön yli. onko hyviä ohjeita mausteliemeen? Colorado mts:n hunajachilisoosilla paistetut ribsit tuovat kyyneleen ravaankin lihansyöjän silmään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      102
      2106
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      99
      1527
    3. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      121
      1263
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      77
      1232
    5. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      112
      1197
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      57
      1024
    7. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      51
      997
    8. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      58
      976
    9. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      912
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      794
    Aihe