Jeesus ei ollut mikään hintelä mies!

Jeesus esitetään tavallisesti hoikkana, jopa hintelänä miehenä esim. useimmissa elokuvissa. Näyttäisi kuitenkin siltä, että hän oli ulkomuodoltaan aivan toisenlaista vartalotyyppiä. Mistäkö sen tiedämme? On olemassa aivan konkreettisia todisteita ja lisäksi evankeliumien rivivälivihjeet, jotka uusimman näkemyksen mukaan tukevat edellisiä. Tuo konkreettinen todiste on Torinon käärinliina, jonka viime vuosien tutkimustyö on lopulta voinut vahvistaa aidoksi. Sen saama kansainvälinen huomio on kasvanut samassa suhteessa. Internetsivustojen määrä on tällä hetkellä n. 9 miljoonaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kasvutrendi on koko ajan nouseva. Mikäli kyseessä olisi asiallisesti epäilty väärennös, ei näin olisi. Uusin tietokoneen digitekniikka kykenee rekonstruoimaan Torinon käärinliinan ja sen kuvajaisen alkuperäiseen muotoonsa ja tämä on paljastanut hämmästyttävän mieshahmon, joka on ollut melkeinpä atleetti. Sellainen istuu erinomaisesti hänen väitettyyn työkuvaansa puuseppänä ja rakentajana. Nämä työt olivat äärimmäisen raskaita, etenkin antiikin aikana. Vuosikausien työskentely saattoi kasvattaa suorastaan gladiaattorin lihakset. Mielikuva väkevästä Jeesuksesta sopii paremmin moniin hänestä kerrottuihin perikooppeihin. Tuskinpa ketään hintelää rabbia olisi lähtenyt Getsemaneen pidättämään kokonainen sotilasosasto. Tuskin heikompi mies olisi kyennyt puhdistamaan temppelin. Ja olisiko vihamielinen väkijoukko väistynyt muunlaisen kuin vahvan miehen tieltä? Eikä kukaan muu kuin hyvin vahva mies olisi kyennyt kantamaan ristin poikkipuuta sen jälkeen kun hänet oli niin ankarasti ruoskittu kuin mitä Torinon käärinliina todistaa ja Mel Gibson on elokuvassaan esittänyt.

Dos. J. Hiltunen

18

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rautahans

      Mistä päättelet, että mainitsemasi historiallinen henkilö on koskaan elänyt? Voitko vakuuttaa minua, jos kantani on, että Jeesus oli satuolento?

      "todiste on Torinon käärinliina, jonka viime vuosien tutkimustyö on lopulta voinut vahvistaa aidoksi." Millaisia tieteellisiä vertaisarvioituja lähteitä väitteellesi on?

      "Mikäli kyseessä olisi asiallisesti epäilty väärennös, ei näin olisi."
      Mihin tämä perustuu? Eikö nimenomaan epäselvä asia aiheuta keskustelua?

    • axe13+13

      Pari huomiota

      "Tuo konkreettinen todiste on Torinon käärinliina, jonka viime vuosien tutkimustyö on lopulta voinut vahvistaa aidoksi."
      Luen paljon tiedejulkaisuja ja moista aitouden varmistusta en ole
      havainnut.
      Päinvastaista kyllä paljonkin, mm. radiohiiliajoitus kertoo että liinan
      kangas on jostain 1200-luvulta eli tuhat vuotta liian uutta.

      "...ja Mel Gibson on elokuvassaan esittänyt."
      2000 vuotta Jeesuksen jälkeen elävällä elokuvaohjaajalla ja näyttelijällä
      lienee sitten jotain varmaa tietoa asiasta?

    • 20+12

      Torinon kääriliina on todistettavasti väärennös.

    • jaska sebastian k.

      taitaa olla tosentti ottanut pari viiniryyppyä liikaa, kun alkaa puhumaan levottomia. em. kirjan kuvauksista saa käsityksen, että se toinen viinin ystävä oli jo rappioalkoholisti. sotilaita täytyi tietenkin olla useampia, kun menivät siitä kahdentoista miehen ryyppyporukasta yhtä pidättämään.

    • Zelotee

      Eikös tuo Jeesuksen esikoulukin ollut juuri militanttisiipi?

    • Jeesusta todennäköisemmin käärinliinan tyyppi oli temppeliritareiden johtaja Jacques de Molay joka tapettiin Philip IV:n käskystä 18.3.1314. Molayta kidutettiin, kädet ja jalat naulattiin oveen jeesuksen ristiinnaulitsemista matkien.Tämän jälkeen hänet käärittiin kankaaseen, ehkä lähellä koomatilaa, 30 tunniksi jonka aikana hänen verensä ja hikensä muodosti kankaaseen kuvan.

      Lisätodisteita tälle teorialle oli että käärinliina oli näytillä Lireyn kirkossa 1356 ja näytteilleasettaja oli Molayn ystävän Geoffrey de Charneyn (joka myös tapettiin) pojanpojan vaimo.

      Kuva kankaassa vastaa keskiaikaisia puupiirustuksia Molaysta ja temppeliritarina hän tietysti oli tavallista riskimpi jässikkä.

      • jaska sebastian k

        "elenthil" antoi pätevän vastauksen, ja todennäköisesti oikean. Jotain tälläista muistan itsekin kuulleeni / lukeneeni... kiitos asiallisesta tekstistä.


      • Zelotee

        Hyviä lähteitä koskien Molay haaraa yms?


      • Zelotee kirjoitti:

        Hyviä lähteitä koskien Molay haaraa yms?

        Kopsin sanomani tiedot kirjasta Brian Haughton - Hidden History - lost civilizations, secret knowledge and ancient mysteries, 2007 missä oli shroudista 4 sivua.

        Tämän kirjan lähdetiedoissa ei ollut varsinaisesti mainittuna kirjaa missä olisi pelkästään Molaystä. Lähimpänä kenties Schwortz B & Wilson, I - The Turin Shroud: The Illustrated Evidnce, 20001

        Tämä tuntuisi olevan hyvä saitti asian tutkimiseen.
        http://www.shroud.com/

        Temppeliritareiden loppua ja Molayta googlaamalla löytyisi kenties lisää hyviä lähdekirjoja aiheesta.


    • järisyttävä tieto

      Löysinpä vakan alta pääsiaismunan, josta voidaan vetää tällainen johtopäätös, että PÄÄSIÄISPUPU EI OLEKAAN SATUOLENTO!

    • googlaa oma tahto

      Uskoisin että Jeesus on todellinen hahmo, eikä keksitty mielikuvitusolento. Tosin se mitä hän teki ja yritti kertoa ihmisille on mitä ilmeisimmin vääristetty myöhemmin, esim raamatussa. Jeesus puhui vapaudesta, ja tämähän ei sopinut vallanpitäjille lainkaan, sillä vapaus on vallan vastakohta. Jeesus puhui myös totuudesta, eikä sekään ollut mielekästä vallanpitäjille, koska he johdattivat ihmisiä harhaan nimenomaan valheilla, esim. eri uskontojen keksimillä mielikuvitustarinoilla. Tästä hyvästä hänet tietenkin päästettiin päiviltä, ja hänen sanomansa kaapattiin ja vääristettiin vallan välineeksi, eli raamatuksi, jonka avulla suuria joukkoja ihmisiä alistettiin Jeesuksen ja jumalan nimissä. Voisi sanoa että kirkko "monopolisoi" Jeesuksen. Ajat ovat muuttuneet 2000 vuodessa, mutta ihmiset ovat suunnilleen samassa tilassa edelleen, eli vallan jaloissa. Alistaminen tapahtuu vähän, ainakin fyysisellä tasolla, humaanisemmin nykyään, sillä enään ei suoraan tapeta jos toimii valtaa vastaan, ainakaan länsimaissa. Ristillenaulitseminenkin tapahtuu nykyään mediassa, jossa uhri joutuu yleisen häpeän kohteeksi. Alistaminen tapahtuu siten että meidät kasvatetaan ajattelemaan samanlailla kun muut. Opimme siis ajatuksia joihin uskomalla alistamme itse itseämme. Jos vapaudumme näistä ulkoisista ajatuksista, niin vapautamme samalla oman tahtomme. Luulenpa että Jeesus puhui juuri tästä vapaudesta.

    • Arrakis

      En minäkään pidä uskottavana, että Jeesus oli keksitty henkilö. Neljässä evankeliumissa kuvataan eri henkilöiden silmin kyseistä herraa ja hänen toimintaansa. Nämä evankeliumit on kirjoitettu tosin kauan tapahtumien jälkeen ja ne vähän eroavat toisistaan kuten pitääkin. Jos Jeesus olisi keksitty henkilö, niin silloin evankeliumit olisi myös keksitty ja evankeliumien kirjoittajien olisi pitänyt jotenkin yhdessä sopia että kerrotaan Jeesus nimisestä hepusta ja hänen teoistaan. Näin ollen ne olisi kirjoitettu todennäköisesti samaan aikaan. Edelleen pitää kysyä myös motiivien perään, miksi Jeesus olisi ollut keksitty henkilö? Ja edelleen näitä evankeliumien sanan levittäjiä itse vainottiin ja he joutuivat kovasti kärsimään siis miksi Jeesus olisi keksitty?

      Toinen asia on sitten tietenkin se, että evankeliumit on kirjoitettu paljon Jeesuksen kuoleman jälkeen, joten niissä väritetään tapahtumia ja väitetyt ihmeteot voivat kyllä hyvinkin olla keksittyjä.

      • Seetripuu

        Jesus oli vain yksi Mooseksen profeetta, thats it.


    • zeus rules

      kyllä jeesus on niin hintelä ja keveä hahmo, jotta sit ei ees näää

      sit ei ees näää
      vaik vastaa kävelis


      hitsi

    • ajatusta kehiin

      Miten voidaan todistaa että mitkään käärinliinat ovat Jeesuksen jäljiltä? Niissä on voinut pötköttää kuka tahansa.

    • ei voida todistaa

      Vaikka voitaisiiin todistaa että liina olisi Palestiinasta n. vuodelta 30 jKr mikään ei voi todistaa että liinalla olisi maannut juuri Raamatun Jeesus. Sellaisen sitova todistaminen on kertakaikkiaan mahdotonta.

    • roomalais poliisi

      pussailivat vielä siellä pidätys hetkellä , kuin kännäävät homot , - ja roomalaisten sotilaiden aikana ,, -- aasiki rosvottiin ja päissä riehuttiin myyntitorilla ja omistetiin koko kirkkorakennus ---

      Mutta kaveri ilmeisesti virkosi sieltä parruista pariksi päiväki ,-- ja siitäkös se tarina sai alkunsa ,--- ruumis syötiin eli kannibaalattiin , - ja niin lähti rosvorojekti vyöryyn --- Kyllä on omituinen elämän prosessi.

    • Hei

      Sattumalta osui silmääni otsikko ja kirjoituksesi.

      Raamattu vastaa Jeesuksen ulkomuotoon;
      Jes 53.

      Pitää lukea koko luku että ymmärtää kyseessä olevan profetia Jeesuksesta (ennustus joita raamatussa on noin 500 kpl ekr) Koko Vanha Testamentti olisi vertauskuvaa ja esikuvaa Jeesuksesta Kristuksesta.
      Kaikki seremonialait jotka olivat myös sen ajan yhteiskunnallisia lakeja olivat esikuvaa pyhäkköpalveluksineen Jeesuksesta. Kaikki lampaiden uhraaminen syntien vuoksi ja muutkin uhrit olivat esikuvaa Krististuksen ristillä antamasta uhrista ihmiskunnan syntien vuoksi.
      Pieniä valkoisia herttaisia karitsoja aikuiset miehet uhrasivat syntiensä vuoksi että ymmärtäisivät synnin kauheuden.
      Viattomampaa tapettavaa ei sitten enää löytynyt kuin Jeesus Kristus, eikä löydy. Jeesus on ihmiskunnan viimeinen ja ainutkertainen uhri kun vedotaan ihmisten syntiin. Jeesus siirtyi Ylipapiksi oikeaan pyhäkköön, ja maallisen pyhäkön ylipappeus ja muutkin pappisvirat ja oikea pappeus lakkasi ristillä.
      Alkoi monin tavoin uusi aika. Uuden liiton aika.

      Jeesus ei ollut järin komea ettei ihmisiin vetoaisi ulkoinen muoto, vaan muu sanoma. Jumalan toiminta-ajatus koko universumissa ja kosmoksessa on rakkaus, ja rakkaus kaunistaa aina sisältä ja päältä.

      "Ei ollut hänellä vartta ei kauneutta jota olisimme ihaillen katselleet, ei hahmoa johon olisimme mieltyneet."
      Jeesuksen ulkomuodosta ei ole muuta lausuntoa raamatussa.
      "Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava (paransi sairauksia) josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet."
      Jes 53:1-3 jakeista.

      Monenlaisia ihmeitä on tapahtunut joita voidaan sitten vain lukea jonnekin ihmeiden piiriin, teemukin kylkeen voi ilmestyä Jeesuksen näköinen hahmo, lumeen, uuden vuoden tinaan, jne.
      Niitä sitten selitellään, ne eivät kelpaa tieteeseen koska niitä ei voida todistaa rationaalisin keinoin totiseksi todeksi kokonaan.

      Kosmoksen olevaiset ovat Jumalan ja Jumalan Pojan lisäksi myös enkelit.'
      Enkeleilläkin oli vapaa tahto rakakuden vuoksi, ja suuri joukko enkeleistä lankesi itte piru päällimmäisenä, Lucifer joka oli kaikkein kaunein ja suurin taivaassa lankesi pois. Rakkaus ollakseen rakkautta on vapaaehtoista, eikä pakkovaltaa, niin on jokaisella enkelillä ja ihmisellä vapaus valita rakastaako Jumalaa vai ei.

      Nuo langenneet enkelit sitten viekottavat ihmistä tässä ajassa vielä, kaiken pahan aika loppuu Ilm 20 luvun tapahtumissa.
      Ilm 13:13 kertoo pahojen enkeleiden teoista mm: "Se tekee suuria tunnustekoja ja saa tulen lyömään taivaasta maahan ihmisten nähden."
      mm. siis.

      Raamatun profetiat ovat kaikki toteutuneet 100% viimeistä piirtoa myöten, osa toteutuu koko ajan ja osa odottaa aikaansa.

      yst. jari laurila
      http://jarinhotelli.blogspot.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. 208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe