Mäkkärin 100% naudanlihaa?

MarkkinointiPuppua

Löydäänkö vetoa että on huijausta tuo niiden TV-mainos.

Vai voiko joku oikeasti vahvistaa, että pihvit olisi muka 100% naudanlihaa?

19

1417

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • McNikki

      Naudassakin on monenlaisia osia,

    • Ei taida olla

      Kotona tehtiin jauhelihapihvejä paistijauhelihasta. Eivät meinanneet pysyä millään kasassa. Kun ei siis käytetty mitään muita pihvejä tehtäessä kuin sitä jauhelihaa.

      Jos taas lisätään kananmunaa, jauhoja tai edes ölyjä, niin silloin menään alle 100%.

      • McNikki

        Ainakin ne näyttää jossain prässissä tehdyiltä. Saattavat sen takia pysyä koossa, lisäksi ne käsittääkseni pakastetaan heti tuotantolinjan päässä.


      • .......

        Pihvit pysyvät hyvin kasassa, kunhan jauhelihaklönttiä muistaa vaivata riittävästi. Usein esim. lihapullista tulee liiankin sitkeitä ja kovia jos ne tekee pelkästä jauhelihasta. Lihapullataikinaan sotketaan kananmunaa ja jauhoja että niistä tulisi mureampia ja pehmeämpiä. Hampurilaispihveihin sen sijaan tulee aina pelkkää naudan jauhelihaa, muuten tuloksena on kanahamppari.


      • MarkkinointiPuppua
        ....... kirjoitti:

        Pihvit pysyvät hyvin kasassa, kunhan jauhelihaklönttiä muistaa vaivata riittävästi. Usein esim. lihapullista tulee liiankin sitkeitä ja kovia jos ne tekee pelkästä jauhelihasta. Lihapullataikinaan sotketaan kananmunaa ja jauhoja että niistä tulisi mureampia ja pehmeämpiä. Hampurilaispihveihin sen sijaan tulee aina pelkkää naudan jauhelihaa, muuten tuloksena on kanahamppari.

        Kiitokset selvennyksestä.

        Alunperin ärtymykseni lähti näistä 100% mainoksista. Koska mm. Aloe vera dödöä mainostetaan 100% luonnollisena aloe verana. Sitten kun ottaa purkin tuoteselosteen käsiin ja rupeaa lukemaan, niin on varsin selvää että on ihan sitä samaa kamaa kuin muutkin dödöt. mm. alumiinia.

        Hyvä jos 100% pihvit on oikeasti 100%. Heräsi vaan epäilys, kun nykyjään markkinointi on kovin usein harhaanjohtavaa.


      • munaonsitkee
        ....... kirjoitti:

        Pihvit pysyvät hyvin kasassa, kunhan jauhelihaklönttiä muistaa vaivata riittävästi. Usein esim. lihapullista tulee liiankin sitkeitä ja kovia jos ne tekee pelkästä jauhelihasta. Lihapullataikinaan sotketaan kananmunaa ja jauhoja että niistä tulisi mureampia ja pehmeämpiä. Hampurilaispihveihin sen sijaan tulee aina pelkkää naudan jauhelihaa, muuten tuloksena on kanahamppari.

        Kyllä se pihvi pysyy kasassa liiemmälti vaivattunakin - itse olen tehnyt usein chuckin tapaan mausteilla ja juustolla täytettyjä jauhelihapihvejä ja hyvin ovat kasassa pysyneet, minkä lisäksi ovat myös pehmeitä ja kuohkeita ihan ilman munaa tai leipää. Jos lihaan lisää sipulia, chiliä jne...niin niiden on hyvä olla mahdollisimman pieneksi silputtua, kuten Sikke näytti muutaman viikon takaisessa ohjelmassaan jugo-pulliensa kanssa. Tosin niissä oli fetaa myös, mikä varmaan lisää kuohkeutta, mutta ei mitään sitovaa kamaa eli munaa, maitoa, jauhoja tai leipää.


      • munaonnonnonn
        munaonsitkee kirjoitti:

        Kyllä se pihvi pysyy kasassa liiemmälti vaivattunakin - itse olen tehnyt usein chuckin tapaan mausteilla ja juustolla täytettyjä jauhelihapihvejä ja hyvin ovat kasassa pysyneet, minkä lisäksi ovat myös pehmeitä ja kuohkeita ihan ilman munaa tai leipää. Jos lihaan lisää sipulia, chiliä jne...niin niiden on hyvä olla mahdollisimman pieneksi silputtua, kuten Sikke näytti muutaman viikon takaisessa ohjelmassaan jugo-pulliensa kanssa. Tosin niissä oli fetaa myös, mikä varmaan lisää kuohkeutta, mutta ei mitään sitovaa kamaa eli munaa, maitoa, jauhoja tai leipää.

        "chuckin tapaan"? Mitäs tuo on meinaavinaan?


      • etsiehäätätunne
        munaonnonnonn kirjoitti:

        "chuckin tapaan"? Mitäs tuo on meinaavinaan?

        Kanadan Chuckin mukaan tehty jauhelihapihvi on yksinkertaisesti pelkkä naudan jauheliha levitettynä pitkulaiseksi, ohueksi levyksi. Sen pintaan taputellaan vähän suolaa ja pippuria (ja mitä mausteita haluat - chili-hiutaleita...), sinappia ja juustoraastetta (ei ihan reunoihin saakka). Käännetään toinen puoli toisen päälle niin, että mausteet ja juusto jäävät jauhelihan sisään. Taputellaan jauheliha pihvin muotoon niin, että reunat ovat tiiviit ja mausteet pysyvät sen sisällä. Paistetaan kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia per puoli niin, että pinnat ovat kauniin ruskeat ja liha kypsää. Sisällä sulanut juusto tekee siitä mehevää ja mausteet maukkaan. Niin simppeliä se on. Mitään sidosaineita (munaa, maitoa, leipää...) ei siihen tarvitse.


    • sininen0001

      Ilmeiseti se 100% naudanliha on halpaa Puolassa, josta pihvit tulee.

    • erdtyuioplö

      Vittu että on tyhmää porukkaa. Viesti on jo vanha, mutta silti. Eli ne on 100% naudanlihaa,. Se juttu piilee siinä, että niihin on käytetty pelkästään naudanlihaa ei minkään muun eläimen lihaa mut se lihapitosuus voi silti olla 20%. Toivottavasti joku tajuaa.

      • luutalikimakeinliha

        Eli siis käytetty jonkin verran lihaa ja loput lihaksi luokiteltavaa teurasjätettä.


    • mäkkäriläinen

      menkää paikallisee mäkkii ja pyytäkää muuttolaatikoiksi niiden pahvilaatikoita.. niissä on tuoteselosteet niin voitte kattoo mitä niissä on.. sama on kaikissa kana tuotteissa...

      • Karhunlihaihmisliha

        Se tarkoittaa sitä että liha on yksinomaan naudan lihaa eikä siihen ole lisätty esim possua. Kyllä mausteita ja muita aineita voi olla


    • Ammoniakkia
    • et sillei

      Mäkllä ei ole varaa valehdella,niin tarkasti sitä kyylätään kaikessa.Silloin kun vielä LSO toimitti pihvit mäkkärille kävimme kävimme katsomassa kuinka pihvit valmistetaan.LSO;n kaveri päivitteli kuinka hirmuiset vaatimukset mäkillä oli heille ja kun tiedämme suomalaisen hygienia tason voidaan vaatimuksia pitää todella kovina.

      Kun eläimet teurastetaan,niin ruhon jäähdyttämiseen käytettiin hiilihappojäätä.Lihamyllyyn ei laitettu mitään sivutuotteita pelkkää lihaa jonka rasvaprosentti on noin 20% ,josta grillissä katoa varmaan puolet,Mistään et saa yhtä tuoretta ja puhdasta juhelihaa kuin mäkistä.Se on sitten toinen juttu kumpi on parempaa tuoreliha vai riiputettu?

      Niin,lihat meni myllystä laitteelle joka prässäsi massan pihvin muotoon ja samalla liukuhihnalla ne pikapakastettiin

    • suomessaharvemmin...

      Pihvit tehdään jätelihasta joka ei ole mennyt kaupaksi normaalia tietä. Kaupoissa myytävä jauheliha on joko suoraan tehtaalla jauhettu jauhelihaksi, tai kaupassa eräpäivän ohittaneiden lihatuotteiden lihasta. Jauheliha ei voi koskaan olla 100% lihaa.

      • höpönöpöhöpö

        Mikään liha ei koskaan ole 100 %:sti pelkkää valkuaisainetta paitsi tämä laboratoriossa tuotettu keinoliha, jonka kilohinta taisi olla jotain huimaa 200 000 ekee. Kaikissa lihoissa on aina mukana myös rasvaa ja sidosaineita.

        Mäkkärin mainos taas sanoo LIHAN olevan 100% naudanlihaa - mitä muuta ne siihen pihviin sitten sotkee on heidän ja kuluttajaviranomaisten asia.


    • ex-McD
      • vessanpuhdistusaine

        No tätähän se on nykymaailmassa - kaikki on sallittua rahantekemiseen. Mites ne Saarioisen "jauhelihapihvit" olivatkaan - pääosin lihankaltaisia tuotteita ja broilerin nahkaa.

        Sinänsä 100 % nautaa pitää paikkansa, sillä kaikki tuo on elikosta irroitettu, mutta silti täytyy kysyä, että millä keinoin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      100
      3034
    2. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2624
    3. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      71
      2384
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      31
      2320
    5. Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi

      Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta
      Maailman menoa
      26
      2035
    6. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      86
      1847
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1739
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      23
      1552
    9. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      31
      1412
    10. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      8
      1314
    Aihe