Mäkkärin 100% naudanlihaa?

MarkkinointiPuppua

Löydäänkö vetoa että on huijausta tuo niiden TV-mainos.

Vai voiko joku oikeasti vahvistaa, että pihvit olisi muka 100% naudanlihaa?

19

1288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • McNikki

      Naudassakin on monenlaisia osia,

    • Ei taida olla

      Kotona tehtiin jauhelihapihvejä paistijauhelihasta. Eivät meinanneet pysyä millään kasassa. Kun ei siis käytetty mitään muita pihvejä tehtäessä kuin sitä jauhelihaa.

      Jos taas lisätään kananmunaa, jauhoja tai edes ölyjä, niin silloin menään alle 100%.

      • McNikki

        Ainakin ne näyttää jossain prässissä tehdyiltä. Saattavat sen takia pysyä koossa, lisäksi ne käsittääkseni pakastetaan heti tuotantolinjan päässä.


      • .......

        Pihvit pysyvät hyvin kasassa, kunhan jauhelihaklönttiä muistaa vaivata riittävästi. Usein esim. lihapullista tulee liiankin sitkeitä ja kovia jos ne tekee pelkästä jauhelihasta. Lihapullataikinaan sotketaan kananmunaa ja jauhoja että niistä tulisi mureampia ja pehmeämpiä. Hampurilaispihveihin sen sijaan tulee aina pelkkää naudan jauhelihaa, muuten tuloksena on kanahamppari.


      • MarkkinointiPuppua
        ....... kirjoitti:

        Pihvit pysyvät hyvin kasassa, kunhan jauhelihaklönttiä muistaa vaivata riittävästi. Usein esim. lihapullista tulee liiankin sitkeitä ja kovia jos ne tekee pelkästä jauhelihasta. Lihapullataikinaan sotketaan kananmunaa ja jauhoja että niistä tulisi mureampia ja pehmeämpiä. Hampurilaispihveihin sen sijaan tulee aina pelkkää naudan jauhelihaa, muuten tuloksena on kanahamppari.

        Kiitokset selvennyksestä.

        Alunperin ärtymykseni lähti näistä 100% mainoksista. Koska mm. Aloe vera dödöä mainostetaan 100% luonnollisena aloe verana. Sitten kun ottaa purkin tuoteselosteen käsiin ja rupeaa lukemaan, niin on varsin selvää että on ihan sitä samaa kamaa kuin muutkin dödöt. mm. alumiinia.

        Hyvä jos 100% pihvit on oikeasti 100%. Heräsi vaan epäilys, kun nykyjään markkinointi on kovin usein harhaanjohtavaa.


      • munaonsitkee
        ....... kirjoitti:

        Pihvit pysyvät hyvin kasassa, kunhan jauhelihaklönttiä muistaa vaivata riittävästi. Usein esim. lihapullista tulee liiankin sitkeitä ja kovia jos ne tekee pelkästä jauhelihasta. Lihapullataikinaan sotketaan kananmunaa ja jauhoja että niistä tulisi mureampia ja pehmeämpiä. Hampurilaispihveihin sen sijaan tulee aina pelkkää naudan jauhelihaa, muuten tuloksena on kanahamppari.

        Kyllä se pihvi pysyy kasassa liiemmälti vaivattunakin - itse olen tehnyt usein chuckin tapaan mausteilla ja juustolla täytettyjä jauhelihapihvejä ja hyvin ovat kasassa pysyneet, minkä lisäksi ovat myös pehmeitä ja kuohkeita ihan ilman munaa tai leipää. Jos lihaan lisää sipulia, chiliä jne...niin niiden on hyvä olla mahdollisimman pieneksi silputtua, kuten Sikke näytti muutaman viikon takaisessa ohjelmassaan jugo-pulliensa kanssa. Tosin niissä oli fetaa myös, mikä varmaan lisää kuohkeutta, mutta ei mitään sitovaa kamaa eli munaa, maitoa, jauhoja tai leipää.


      • munaonnonnonn
        munaonsitkee kirjoitti:

        Kyllä se pihvi pysyy kasassa liiemmälti vaivattunakin - itse olen tehnyt usein chuckin tapaan mausteilla ja juustolla täytettyjä jauhelihapihvejä ja hyvin ovat kasassa pysyneet, minkä lisäksi ovat myös pehmeitä ja kuohkeita ihan ilman munaa tai leipää. Jos lihaan lisää sipulia, chiliä jne...niin niiden on hyvä olla mahdollisimman pieneksi silputtua, kuten Sikke näytti muutaman viikon takaisessa ohjelmassaan jugo-pulliensa kanssa. Tosin niissä oli fetaa myös, mikä varmaan lisää kuohkeutta, mutta ei mitään sitovaa kamaa eli munaa, maitoa, jauhoja tai leipää.

        "chuckin tapaan"? Mitäs tuo on meinaavinaan?


      • etsiehäätätunne
        munaonnonnonn kirjoitti:

        "chuckin tapaan"? Mitäs tuo on meinaavinaan?

        Kanadan Chuckin mukaan tehty jauhelihapihvi on yksinkertaisesti pelkkä naudan jauheliha levitettynä pitkulaiseksi, ohueksi levyksi. Sen pintaan taputellaan vähän suolaa ja pippuria (ja mitä mausteita haluat - chili-hiutaleita...), sinappia ja juustoraastetta (ei ihan reunoihin saakka). Käännetään toinen puoli toisen päälle niin, että mausteet ja juusto jäävät jauhelihan sisään. Taputellaan jauheliha pihvin muotoon niin, että reunat ovat tiiviit ja mausteet pysyvät sen sisällä. Paistetaan kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia per puoli niin, että pinnat ovat kauniin ruskeat ja liha kypsää. Sisällä sulanut juusto tekee siitä mehevää ja mausteet maukkaan. Niin simppeliä se on. Mitään sidosaineita (munaa, maitoa, leipää...) ei siihen tarvitse.


    • sininen0001

      Ilmeiseti se 100% naudanliha on halpaa Puolassa, josta pihvit tulee.

    • erdtyuioplö

      Vittu että on tyhmää porukkaa. Viesti on jo vanha, mutta silti. Eli ne on 100% naudanlihaa,. Se juttu piilee siinä, että niihin on käytetty pelkästään naudanlihaa ei minkään muun eläimen lihaa mut se lihapitosuus voi silti olla 20%. Toivottavasti joku tajuaa.

      • luutalikimakeinliha

        Eli siis käytetty jonkin verran lihaa ja loput lihaksi luokiteltavaa teurasjätettä.


    • mäkkäriläinen

      menkää paikallisee mäkkii ja pyytäkää muuttolaatikoiksi niiden pahvilaatikoita.. niissä on tuoteselosteet niin voitte kattoo mitä niissä on.. sama on kaikissa kana tuotteissa...

      • Karhunlihaihmisliha

        Se tarkoittaa sitä että liha on yksinomaan naudan lihaa eikä siihen ole lisätty esim possua. Kyllä mausteita ja muita aineita voi olla


    • Ammoniakkia
    • et sillei

      Mäkllä ei ole varaa valehdella,niin tarkasti sitä kyylätään kaikessa.Silloin kun vielä LSO toimitti pihvit mäkkärille kävimme kävimme katsomassa kuinka pihvit valmistetaan.LSO;n kaveri päivitteli kuinka hirmuiset vaatimukset mäkillä oli heille ja kun tiedämme suomalaisen hygienia tason voidaan vaatimuksia pitää todella kovina.

      Kun eläimet teurastetaan,niin ruhon jäähdyttämiseen käytettiin hiilihappojäätä.Lihamyllyyn ei laitettu mitään sivutuotteita pelkkää lihaa jonka rasvaprosentti on noin 20% ,josta grillissä katoa varmaan puolet,Mistään et saa yhtä tuoretta ja puhdasta juhelihaa kuin mäkistä.Se on sitten toinen juttu kumpi on parempaa tuoreliha vai riiputettu?

      Niin,lihat meni myllystä laitteelle joka prässäsi massan pihvin muotoon ja samalla liukuhihnalla ne pikapakastettiin

    • suomessaharvemmin...

      Pihvit tehdään jätelihasta joka ei ole mennyt kaupaksi normaalia tietä. Kaupoissa myytävä jauheliha on joko suoraan tehtaalla jauhettu jauhelihaksi, tai kaupassa eräpäivän ohittaneiden lihatuotteiden lihasta. Jauheliha ei voi koskaan olla 100% lihaa.

      • höpönöpöhöpö

        Mikään liha ei koskaan ole 100 %:sti pelkkää valkuaisainetta paitsi tämä laboratoriossa tuotettu keinoliha, jonka kilohinta taisi olla jotain huimaa 200 000 ekee. Kaikissa lihoissa on aina mukana myös rasvaa ja sidosaineita.

        Mäkkärin mainos taas sanoo LIHAN olevan 100% naudanlihaa - mitä muuta ne siihen pihviin sitten sotkee on heidän ja kuluttajaviranomaisten asia.


    • ex-McD
      • vessanpuhdistusaine

        No tätähän se on nykymaailmassa - kaikki on sallittua rahantekemiseen. Mites ne Saarioisen "jauhelihapihvit" olivatkaan - pääosin lihankaltaisia tuotteita ja broilerin nahkaa.

        Sinänsä 100 % nautaa pitää paikkansa, sillä kaikki tuo on elikosta irroitettu, mutta silti täytyy kysyä, että millä keinoin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      171
      3488
    2. Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä

      En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m
      Ikävä
      85
      1506
    3. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      25
      1249
    4. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      158
      1212
    5. Pitääkö penkeillä hypätä Martina?

      Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      978
    6. Kerropa ESA miten kävi tuomioiden

      Osaako ESA kertoa miten haukkumasi kunnanhallituksen kävi.
      Puolanka
      35
      961
    7. Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut
      Maailman menoa
      16
      943
    8. Kuinka kauan

      Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?
      Ikävä
      57
      832
    9. Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä

      Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk
      Maailman menoa
      90
      777
    10. Se olisi ihan

      Napinpainalluksen päässä. Ei vaatisi paljon
      Ikävä
      62
      745
    Aihe