Pahanhajuinen hengitys?

18v poika

Mistä tiedän, haiseeko suun bakteerien tuottamat kaasut uloshengityksessä hirveälle? En viitti kysyä sitä keneltäkään. Välillä tuntuu, etten kehtaa sanoa toisille mitään, kun ei ole varma olisiko puhumiseni toisten mielestä silloin epämukavaa. Yritän välillä ottaa aina pastilleja, mutta ne eivät tunnu auttavan kovin kauan. Mitä kannattaisi minun tehdä suun raikastamisen suhteen?

25

2810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terveellisesti

      Oman kokemukseni mukaan, kannattaa pitää huolta liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta, ettei elimistöön kerry kuonaa, joka haisee hengityksessä (ja hiessä). Googlaamalla löytyy tietoa esim. välimeren ruokavaliosta. Liiku, syö terveellisesti ja monipuolisesti, vältä liikaa kahvin ja virvoitusjuomien latkimista, tupakointia, alkoholia. Myös maitotuotteet, sipuli tms. aiheuttavat helposti pahaa hajua. Ruuan jälkeen vettä ja purkkaa/pastilli. Hammasharjaa, -tahnaa ja -lankaa aamuin illoin. Jos suussa usein paha maku, kannattaa poissulkea nenä, nielu, korvasairaudet lääkärillä.

    • aletsii

      Suuvesi...

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luonnollinen apu pahanhajuiseen hengitykseen- http://tonzes.com/dyhanie.htm Hyvä tuote. Toimii nopeasti ja tehokkaasti.

        Pahan hajuinen hengitys voi yhtä hyvin johtua vaikka vatsasta, syynä ei aina ole suu tai nielu.
        Onhan se tiedossa, jos kyselee pahasta hajusta joltain toiselta, niin toinen ihminen ei yleensä kehtaa sanoa suoraan, haiseeko kysyjä pahalle vai ei.
        Ehkä jotain hienotunteisuutta, en tiedä, mutta toisaalta toinen kysyy sen takia, että saisi tietää, haiseeko. Ei hän muuten kysyisi.


    • kurkur suolavetta

      kannattaa ottaa selvää tuleeko haju kurkusta,jos allergisaa ja limaa kertynieluun ,se aiheuttaa kurkusta tulevaa pahaa hajua.allergialääkitys tällöin auttaa sekä kurkkua kannattaa suun lisäksi kurlata suolavedella,ihon lämpöisellä hetken.neutralisoi bakteereja ja taikas xylitol-purukumi auttaa ja runsas veden juonti.tyhjä vatsa jos usea tunti syömättä kuivan suun kanssa aiheuttaa pahaa hajua.kurlla ja tatkista kurkun tilanne ettei limat aiheuta .niihin saa lääkettä kun lääkäri tutkittuaan havaitsee turvoyusta limakalvoilla nenässä ja kurkussa

    • SB 12

      Aamulla hapanmaitovalmistetta,niin ei tule paha haju vatsasta asti.
      Apteekista saa tehokasta SB 12 suuvettä.pastilleja sekä hammastahnaa.
      SB 12 vie kaikki hajuhaitat pois

    • raikas suu

      muista kostuttaa suuta aikaajoin juoden raikasta vettä.kuiva suu aiheuttaa myös pahaa hajua.ja pari xylitol palaa ruoan jälkeen .lankaus illoin!

    • tiinatavallinen

      Hyvä ystävä. On turha kuvitella että haju johtuu kielestä tai propuista tai ruokavliosta.
      Hammastahnaa pieni määrä harjaan, tahna on tarkoitettu kaikille hampaille ja siksi tahna pitää harjalla levittää ennen harjaamista kaikille hammaspinnoille. Sitten harja osoitetaan ienrajaa kohti vinosti ylöspäin hampaiden pinnasta. Kaikkein tärkeintnä on harjata ienraja. Ikenen reunan alle pöpöt pesiytyvät ja niillä on siellä mainio oleilla, ellei niitä kahdesti päivässä mieluiten pehmeällä harjalla harjata pois pitkittäin ikenien suuntaan harjailemalla.
      Jos teksti ei asia selvitä niin kirjoita hakusanaksi Suomen hammaslääkäriliitto ja sieltä hampaiden hoito-ohjeet tai harjausohjeet.
      Hammaslääkäri tai hammaashygienisti ei koskaan ole tästä minulle maininnut, mutta netistä asia selvisi ja totta on!

      • kielenpuhdistus

        Hampaiden ja hampaiden välien puhdistus on tärkeää, mutta pahanhajuisen hengityksen (halitoosi) syynä on usein kielen takaosan pinnalla oleva bakteeripeite, joka tuottaa haihtuvia rikkikaasuja. Sen poistaminen on olennaista, kun haluaa vähentää pahanhajuista hengitystä.


      • Anonyymi

        Hyvin harvoin on syy hampaissa, ei edes jos on reikiä .
        Usein nielurisojen pinnalle kerääntyy valkoisia proppuja limakalvolle kiinni. Ja ne aiheuttavat kamalan hajun.
        Jokainen joka pesee normaalisti hampaitaan ei haise hampaiden vuoksi mitenkään. Ja kaiken maailman tahnojen levityksen hampaisiin ennen herjaamista ovat tarpeettomia. Riittää kun laittaa tahnaa hieman hammasharjaan


      • Anonyymi

        "Sitten harja osoitetaan ienrajaa kohti vinosti ylöspäin hampaiden pinnasta."

        Onko sinulla vain alahampaat olemassa? Useimmilla ihmisillä on hampaat sekä alaleuassa että yläleuassa!


    • mirtsa

      käy ihmeessä hammaslääkärillä jos asia vaivaa mieltäsi,kai muistat myös huolehtia suun hygieniasta.Käytä hammaslankaa säännöllisesti,koska hampaiden väliin jää helposti ruokaa ja voi aiheuttaa pahan hajun.

    • kskdkdkdkk

      Pahanhajuinen hengitys voi myös johtua jostain sairaudesta, niinku esim. diabeteksesta

    • äitinäoloa

      Minua huolestuttaa poikani joka jo aikuisiässä aamusella oleva pahan hajuinen hengitys. Hän harjaa hampaat aamuin illoin mutta henki haisee rikilleaamuisin Siksi hälle tänä aamuna siintä kerroin kun ajattelin mahdollist tyttöystävää joka ei varmaan asiasta kehtaisi sanoa. Kehotin häntä hakemaan apteekista SP12 onko kellään siintä kokemusta auttaako se asiaan ??.

      • semmoistaseon

        Kaikilla haisee hengitys aamulla. Ei muutaku aamuin illoin harjaamaan hyvällä tahnalla. Illalla lisäksi hammaslangalla putsaus.


      • Anonyymi

        Tilille haisemiseen on monet syyt aineenvaihdunnaliset asiat usein,
        niistä on mentävä lääkäriin . Eikä syytellä mitään tyttöystäviä


    • paransi minut

      Pahaa hajua aiheuttaa

      maitotuotteet
      tupakka
      proput
      suun kuivuus
      hammashygienia
      alkoholi
      suuvedet
      poskiontelotulehdukset
      I-tyypin diabetes


      Apua saa
      luonnollinen hammastahna ilman hajusteita ja vaahtoavaa ainetta
      tässä esimerkki ja muitakin on eli ei ole mikään mainos
      http://www.frantsila.com/product/hammastahna-fluori/

      maito pois (kalsiumia on joka ruuassa ja esim. juusto ja jogurttti riittää)

      hampaiden, hammasvälien ja kielen (kielenkaapimia on apteekissa) päivittäinen puhdistaminen

      EI tupakkaa, sokerilimuja, karamelleja

      Vettä janoon

      Aamulla kaikilla haisee hengitys kun herää eikä ole juonut vettä



      Siltkin aina joskus henki voi haista pahalle joten ei huolta.

      • Tavallisella

        hammasharjallakin voi kielen harjata, huuhtelee vaan hyvin kumalla vedellä sen jälkeen, ettei bakteerit jää harjaan.


      • paransi minut
        Tavallisella kirjoitti:

        hammasharjallakin voi kielen harjata, huuhtelee vaan hyvin kumalla vedellä sen jälkeen, ettei bakteerit jää harjaan.

        Olet oikeassa.

        Mutta jos töhnää on paljon, niin ensin kaapimella enin pois ja harjalla loput.

        Näin itse toimin ennen kuin sain sen töhnän muodostumisen loppumaan.

        Kaavin maksaa jonkun euron ja kestää lopun ikää.

        Myös lusikalla voi kaapia, mutta varovasti koska lusikan reuna on monesti aika terävä. Voi raapia liikaa kielen pintaa.


    • Hammaskeijunen

      Oletko tarkistanut,ettei hampaissasi ole mitään tulehdusta? Ne voivat olla joskus oireettomiakin.

      Tiinatavalliset ovat väärässä luullessaan pahanhajuisen hengityksen johtuvan vain "väärällä tavalla" harjatuista hampaista. Olisikin niin helposta asiasta kyse.

    • Putsailija

      Yleisin syy tuohon pahanhajuiseen hengitykseen taitaa kuitenkin olla puutteellinen suuhygienia. "Harjaan hampaat 2 kertaa päivässä" - lausahdus taitaa useimmille valitettavasti tarkoittaa nopeahkoa sutaisua ilman mietittyä harjausjärjestystä ja ienrajan puhdistavaa tekniikkaa. Osaatko esimerkiksi sinä aloittaja kertoa, missä järjestyksessä peset hampaasi?

      Huolellisella harjauksellakin f-tahnan kanssa (sähköharja ihan ehdoton) pääsee siis eteenpäin, mutta hammasväleistä se ei sinne päivittäin kertyvää bakteerimassaa valitettavasti poista. Hammasvälit on siis myös putsattava itselle sopivalla välineellä (lanka, lankain, tikku, väliharja, you name it) joka ikinen päivä, mikäli mielii säilyttää hamapiden kiinnitys- ja tukikudosken terveenä. Tylsää, mutta totisinta totta. Verenvuoto välejä putsaillessa kielii tulehduksesta, joten huollelisempaa putsausta jatkossa. Pahaa hajua epäillessä kannattaa tehdä ensimmäiseksi pieni testi: lankaa muutamaa hammasväliä (taka-alueilta esim.) ja haista sitten lankaa. Mikäli haju on paha, on hengityksen pahan hajun lähde siis luultavasti ienperäinen --> huolellinen puhdistus.

      Kielen pintaa kannattaa myös tarkastella. Mikäli kielen pinnalla on katetta (vaaleaa/tupakoitsijoilla tummaksi värjäytynyttä), voi sen varovasti kostutetulla hammasharjalla, kielenkaapimilla tai pikkulusikalla pesä alaspäin käännettynä puhdistaa pois.

      Suuvedet ovat lähinnä kosmeettisia tuotteita (poislukien antibakteeriset kuuriluontoisesti käytettävät), joilla voi saada hetkellisen raikkauden tunteen suuhun itse ongelman kuitenkaan poistumatta. Pastilleilla sama vaikutus.

      Mikäli suuhygienian tehostus ei auta, kannattaa asiasta mainita omalle hml:lle tai shg:lle, jotka voivat asiaa enemmän selvitellä ja kurkata samalla esim. nielun tilanteen. Kuitenkin tuo jonkun mainitsema aamuisin ilemenevä pahanhajuinen hengitys on varsin normaalia syljenerityksen ollessa lepotilassa yön ajan.

    • niohpåk

      kokeile suuvettä

    • terveellistä.

      Ostaa puhdistamatonta merisuolaa (iso cotymarket tai prisma) ja laittaa sitä vesilasiin ja vettä päälle.

      Purskuttele ja juo aamuisin.

      Suola maksaa alle 3€/kilo.

      • Anonyymi

        Ennevanhaan käytettiin juuri suolaa suuvetenä , silloin ei vielä,ollut näitä nykyajan suuvesiäkään, jotka eivät aina ole mitenkään hyväksi suun limakalvoille


    • Anonyymi

      Pese kieli, varsinkin takaosa pävittäin. Kannattaa hankkia erittäin pehmeä lasten hammasharja. Takaosassa valkoista peitettä, sitä olisi hyvä pestä. Älä liian kovaa, ettei mene verille tms. Mutta pese alue kevyesti kuin vaikka ienrajat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe