Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Näihin asioihin tosiuskovainen uskoo

..

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10954633

Ylläolevasta linkistä luettavien, Raamatussa sanottujen asioiden lisäksi tosiuskovaiset uskovat järjestäytyneesti ympäri maailmaa seuraaviin asioihin:

- Nykyajan sodat, luonnonkatastrofit, levottomuudet ja kaikkialla oleva syntisyys ovat selvä merkki siitä että lopunajat ovat käsillä.

- Ihmisiä houkutellaan syntiin nykyisessä lopunajan yhteiskunnassa kaikkialla: tv:ssä, radiossa, internetissä, musiikissa jne. Kaikkein pahinta on viihteessä, kuten kirjallisuudessa, elokuvissa, peleissä jne. oleva taikuus ja yliluonnollinen. Se saa tällaiset asiat vaikuttamaan viattomilta ja hyväksyttäviltä.

- Maailma on täysin valheen vallassa. Salaliittoja on kaikkialla eikä tiedotusvälineisiin voi uskoa.

- Homous ei ole luonnollista tai ihmisen perintötekijöissä, se on synnin turmellusta ja siitä voi Jumalan avulla parantua. Homot ovat myös pedofiileja.

- Avaruusolennot ovat pahoja henkiä eli langenneita enkeleitä ja eksyttävät "naamioituna" ihmisiä. Kun ihminen uskoo avaruusolentoihin hän ei usko enää Kristinuskoon.

- Ylivoimaisesti suurin osa koko maapallon väestöstä on vääräuskoisia ja joutuu helvettiin. Ylivoimaisesti suurin osa kristityistäkin on vääräuskoisia ja matkalla helvettiin, koska he eivät usko 100% varmalla uskolla Jeesuksen olleen Jumalan (Isän) Poika, he suhtautuvat epäilevästi Jumalan kolmiyhteisyyteen (Isä, Poika, Pyhä Henki) ja he epäilevät myös sitä että Jeesus sovitti perisynnin ristillä kuolemalla, koska epäilevät tapahtuiko Edenissä ollutta syntiinlankeemusta ollenkaan.

20

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iwuegiwugeiugow

      "...mutta muutos populaatiossa tapahtui, eli evoluutiota tapahtui..."
      Se että muutosta tapahtuu ei johdu mistään evoluutiosta.

      Minussa tapahtuu joka päivä muutosta eikä se johdu evoluutiosta eikä siitä että minusta tai minun jälkeläisistä olisi tulossa jokin uusi laji.

      Jumala on määritellyt jo alussa että jokainen syntyy maailmaan persoonallisena eli erilaisena kuin kukaan muu. Ja kaikki tämä muutos tapahtuu lajin sisällä. Eihän siinä ole mitään järkeä että jokainen meistä olisi tarkka kopio enimmäisestä ihmisestä. Jokainen vastaantulija olisi samannäköinen, passit olisi hyödyttömiä.

      • "Jumala on määritellyt jo alussa että jokainen syntyy maailmaan persoonallisena eli erilaisena kuin kukaan muu."

        Jumalan toimintatavat ovat todellinen mysteeri. Miksi Jumala teki sinusta trollin?


      • Entäs identtiset kaksoset/kolmoset/neloset/viitoset/kuutoset...

        Miten persoonallisia ne on?


      • rhogi
        kekek-kekek kirjoitti:

        Entäs identtiset kaksoset/kolmoset/neloset/viitoset/kuutoset...

        Miten persoonallisia ne on?

        Ei ne ole identtisiä.


      • rhogi kirjoitti:

        Ei ne ole identtisiä.

        Jos ne on samasta hedelmöittyneestä munasolusta peräisin niin kyllä ne on melko identtisiä.


      • -
        kekek-kekek kirjoitti:

        Jos ne on samasta hedelmöittyneestä munasolusta peräisin niin kyllä ne on melko identtisiä.

        "Melko" ei ole identtinen.


      • - kirjoitti:

        "Melko" ei ole identtinen.

        Identtiset kaksoset/kolmoset/jne eivät ole aina täydellisesti samannäköisiä ja samanluontoisia, koska myös ympäristö ja sattuma vaikuttavat osaltaan heidän kehittymiseensä (jo sikiöaikanakin).

        Vaihtelut yksilönkehityksessä ovat yksi evoluutiota eteenpäinajava tekijä.


    • "- Avaruusolennot ovat pahoja henkiä eli langenneita enkeleitä ja eksyttävät "naamioituna" ihmisiä."


      Yleensä ilmestyvät kaljantain jälkeisenä yönä.

    • Jospa minä itseäni "tosiuskovaisena" pitävä hiukan kommentoi, sitä uskovaisen näkökantaa näihin asioihin :)

      - Nykyajan sodat...:

      Raamattu kehoittaa meitä uskovaisia olemaan valveilla. Mitään tarkkoja aikoja "maailman lopulle" Raamattu ei ilmoita. Itse asiassa Raamattu ilmoittaa ettei meidän tulekkaan niitä tietää. "Lopun ajan ennustajiin" kannattaa siis suhtautua varauksella.

      - Ihmisiä houkutellaan...:

      Kun asiaa katsoo uskovaisen näkökulmasta niin on tässä perääkin. Harvemmin saa lukea peliriippuvaisuuden,seksiriippuvaisuuden..ynm. haitoista ja vaaroista. Sekin puoli on kuitenkin todellisuutta.

      - Maailma on täysin valheen vallassa...:

      No minä olen hiukkasen skeptinen tuon suhteen että salaliittoja on joka puolella. Virne suupielessä voisi ajatella että jos suurin salaliitto onkin että uskotellaan salaliittoja olevan olemassa ;) No, mene ja tiedä, mutta en joka kulman takana näe uskovaisena salaliittoja :)

      - Homous ei ole luonnollista...:

      Tämä on arka aihe, enkä sitä halua kovin lähtä ruotimaan. Olen kuitenkin lukenut tutkimuksista puolesta ja vastaan. Sitä en nyt missään nimessä usko että homoseksuaalit ovat pedofiilejä! Aivan järkky väite.

      - Avaruusolennot ovat ...:

      Niin onko avaruudessä elämää? En minä ainakaan tiedä, enkä ole valmis lyömään lukkoon asian suhteen mitään käsitystä. Odottelen todisteita puolesta tai vastaan. Olen kysymyksen suhteen avoin.

      - Ylivoimaisesti suurin ...:

      En ole ikinä tykännyt "mittailla" uskovaisten uskoa. Se on minusta jotenki vastenmielistä. Jos joku ei käy seurakunnalla 2 viikkoon, jokku uskikset saattaa puhua, että "onko enään uskossakaan?" Tälläinen on niiiin vierasta minulle. Yleensäkkin ajattelen, että uskonmäärä ei pelasta vaan uskonkohde. Tähän toteamukseen on hyvä jäädä luottamaan ja lepäämään. Omassa uskonvaelluksessani on tarpeeksi, ei tarvii tarkkailla muiden vaellusta :)

      • hulluna on hyvä olla

        onnea valitsemallasi tiellä


      • toodellinen elämä
        hulluna on hyvä olla kirjoitti:

        onnea valitsemallasi tiellä

        "hulluna on hyvä olla
        4.10.2012 20:13
        0
        Sulje
        onnea valitsemallasi tiellä "

        - ei uskovat hulluja ole.

        Säälin ateisteja, koska heiltä todellinen elämä jää näkemättä, elämättä.


      • Kalapagos (ei kirj.)

        Juhanin vastauksia on aina mukava lukea, koska ne avautuvat kriittisellekin ateistille vallan mainiosti.

        Itse olen ihmetellyt tarvetta kirkoille tai ylipäätään erilaisille templleille jne. Eikös Jeesus itse sanonut, että pitää rukoilla nöyrästi poissa muiden silmistä tms. Toisekseen en ymmärrä ajatusta, että Jumala ei voisi vastata ihan missä tahansa ja milloin tahansa sille, joka on uskova. Mihin kirkkoja tarvitaan? Kirkossa käynti ei nähdäseni ole mitenkään sidoksissa uskonnollisuuteen vaan yksilön teot ja käytös. Tekeekö risti kaulassani minusta uskovan tai se, että siteeraan Raamattua? Käsittäkseni ei.


    • O'ou

      Jospa minäkin ex-uskovana kommentoisin hieman näitä sen porukan näkemysten kannalta, johon tuli kuuluttua.

      - Nykyajan sodat, luonnonkatastrofit, levottomuudet...

      Totta, vaikkakaan tarkkoja lopun ennustuksia ei tehty. Muistan hyvin joskus 60-70 lukujen vaihteessa, kun saarnaaja itkunsekaisella äänellä huusi kurkku suorana: "Niiden jalat tallaavat jo tämän maan kamaraa, jotka tulevat näkemään Jeesuksen Kristuksen toisen tulemisen!"

      - Ihmisiä houkutellaan syntiin nykyisessä lopunajan yhteiskunnassa...

      Totta, mutta pahin asia oli seksi ehdottomasti. Internettiä ei ollut.

      - Maailma on täysin valheen vallassa...

      Osittain tämänsuuntaisia näkemyksiä oli, mutta ei niinkään salaliitoteorioiden muodossa, vaan valheellisuus oli lähinnä sitä "tieteen kaikkitietävyyden" julistamista, mitä oltiin näkevinään ja "maallisuutta" yleensä.

      - Homous ei ole luonnollista...

      Siitä ei puhuttu. Ei mitään. Homous ei ollut muutenkaan yhteiskunnassa puheenaiheena. Nykynäkemys on, että homouden harjoittaminen on synti.

      - Avaruusolennot ovat pahoja henkiä...

      Ei tällaisia käsityksiä ollut. UFO-ilmiöön suhtauduttiin melko skeptisesti ja elämään muualla maailmakaikkeudessa myös. Sitä mahdollisuutta ei kuitenkaan täysin tyrmätty. "Jumalan tiet ovat tutkimattomat" ja sitä rataa.

      - Ylivoimaisesti suurin osa koko maapallon väestöstä on vääräuskoisia ja joutuu helvettiin...

      Kyllä. Tämä oli yksi ratkaisevia opinkappaleita. Vain omassa "elävässä uskossa" olevat pelastuu. Kaikki muut menee helvettiin ja piste. Niin vääräoppiset kuin ateistit ja pakanatkin. (Ehkä ensimmäinen asia, jonka tolkutonta epäoikeudenmukaisuutta aloin epäillä)

      • On taidettu kuulua samaan porukkaa. Muistan nimittäin itsekin tuon väitteen niistä jotka muka ovat keskuudessamme ja ovat näkevä yhteisen lopun.

        Itsellä oli tuolloin juhlallisen odottava, lievän hurmoksellinen olo...


    • lollollol

      kyl on tosiuskovaiset oikein jutut keksineet :D ei herranjumala :D

    • Heli65

      Jos jotkut uskovat näin se on heidän oma henkilökohtainen asiansa. Itselläsi voi olla omanlainen kanta asioista.

      • aivot narikkaan

        Sillä kuka tuohon kaikkeen uskoo ei ole kaikki inkkarit kanootissa. Tämä ei ole kanta vaan fakta.


    • shadowforce

      tyypillistä helluntailais skeidaa.

    • Uskon tyhmyys

      Jäi pois tuo että maailma on vain noin 6000 - 7000 vuotta vanha ja kaikki puheet miljoonien vuosien takaisista tapahtumista ovat ateistitiedemiesten levittämää valheroskaa ja eksytystä.

      Ja kaikki tiedotusvälineet ovat tosiaan saatanallisessa salaliitossa, minkä vuoksi uskon(non) kannalta oikeat asiat pimitetään uutisista, kuten se että raamatun Jumalan olemassaolo on sitovasti todistettu kymmenin eri tavoin ja faktoin, jotka kaikki tiedotusvälineistä sensuroidaan pois.

    • aivot narikkaan

      Uskomaton on uskovaisen maailma.

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe