Karolinska Institutet KOKEMUKSIA!

5+7

Kiinnostaisi lähteä Ruotsiin Tukholmaan opiskelemaan Karoliiniseen Instituuttiin sairaanhoitajaksi, kun valmistun nykyisestä opiskelupaikastani.

Olen siis alustavasti suunnitellut, että opiskelen ensin siellä sairaanhoitajaksi, minkä jälkeen sitten erikoistun lapsiin ja nuoriin.

Päässä pyörii siis kauheasti kysymyksiä kaikista hakujutuista ym. Eli millaiset pääsyvaatimukset? Itse opiskelen tällä hetkellä lähihoitajaksi (koulutusohjelma on lapset ja nuoret), sekä kirjoitan ylioppilaaksi. Kirjoitan pitkän matikan, äidinkielen, englannin ja a-ruotsin.

Millaista on ollut opiskella siellä? Onko isot maksut? Mistä hankitte asunnon? Saatteko mitään opintotukia esim. Suomen Kelalta? Missä päin Tukholmaa koulu sijaitsee? Olisi kiva saada vastauksia, ja muitakin kokemuksia ja kertomuksia! :D

13

3366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • realisti22

      Unohda koko homma jos et kirjoita kaikista L:ää. Karolinska Instituutista tulee se nobelin lääketieteen tuomaristokin.

      Aivan ja noista kirjoittamistasi aineista ei tosiaan riitäkään L:ät, koska sun täytyy kirjoittaa myös biologia ja kemia.

      Voit toki mennä vaikka Venäjälle lääkikseen (et voi työskennellä Suomessa) tai Viroon lääkikseen (voit muuntokouluttautua Suomessa päteväksi).

      Mutta ihan tosissaan, jos luet Virossa lääkäriksi olet oikea lääketieteen Uppsalan ekonomi tai Lappeenrannan DI

      Näitä -"Voi kun olisi hienoa olla lääkäri, saisi hyvää palkkaa, kaikki arvostaisivat, olisin suvun eliittiä, tapaan siellä varmasti tasokkaan puolison." - tyyppejä on aivan liikaa. Lääkikseen vaaditaan tosissaan MOTIVAATIOTA ja MÄÄRÄTIETOISUUTTA.

      Jos olisit herännyt jo yläasteella tohon lääkisjuttuun, olisit tajunnut jättää tyhjänpäiväisen amiskoulutuksen pois ja olisi mahdollisuutesi päästä lääkikseen kasvaneet eksponentiaalisesti.

      • nennapenna

        Olisiko faktaa että jos luet Venäjällä lääkäriksi et voi työskennellä suomessa? Ainakaan hammashoidon puolella tämä ei ole totta koska oma hammaslääkärini on suomalainen joka kävi hammaslääketieteellisen Pietarissa.
        Eli jos asia todella on näin pystyt varmasti heittämään jonkun linkin josta tämä käy ilmi?


      • Tässä

    • 10+7

      Ja tässä ylempänä realisti22 osoittaa mahtavaa luetun ymmärtämistä sekä kaikin puolin jouhevaa internet keskustelupalstojen vastaustekniikkaa.
      Jos eksyt takaisin palstalle niin lueppa toi aloitus, ja sen jälkeen oma vastauksesi ja mieti mikä meni vikaan.

    • juhuu!

      Moi! Mä opiskelen siellä tällä hetkellä, ja lukiosta kirjotin suurinpiirtein M:n paperit. Mulla oli B-ruotsi (tuli E) enkä kirjottanu kemiaa tai fysiikkaa, ja matikkakin oli lyhyt mut sen kirjotin. Jos haluat tietää lisää niin tuun kirjotteleen tänne lisää kun kerkeen kun nyt on aika tiukilla. Alotin syksyllä opiskelut. Vähän hauska että kirjotit tänne tästä koulusta, koska oon aina välillä tullu lueskeleen onko mitään kirjotuksia Ruotsista opiskeluista.
      Äläkä usko realisti22:n vastausta, ei pidä kyllä monikaan asia paikkaansa. Käytännössä jos sulla on hyvät arvosanat ylioppilaskirjotuksista niin pääset sisään! Arvosanat on vaan ne mitkä ratkasee, ja kaikki tarvittavat aineet tai niitten vähimmäisvaatimukset oot todennäkösesti opiskellu jo, jos käyt siis lukiota. Mä luin paljon terveystietoo ja ruotsia ja enkkua enkä keskittyny noihin kemiaan ja fysiikkaan ollenkaan, mut ei se haittaa! Tuun myöhemmin joku päivä tänne ja kerron lisää mut uskoisin et jos sulla on hyvät mahdollisuudet päästä opiskeleen :) P.S. Koulu sijaitsee Huddingessa/Flemingsbergissä tarkemmin sanottuna, siis Tukholman eteläpuolella.

    • jjaaagg

      Juhuu!- Mäkin opiskelen Flempassa, tosin Södertörnissä ja syksyll alotin :) en tiedä mut vois olla kiva tavata muitakin suomalaisia opiskelijoita :)

      • hejpåer

        Heippa! Ite muutin juuri ny ttammikuussa opiskelemaan Tukholmaan ja olis kiva kyllä treffata muita suomalaisia! Mitä opiskelet Södertörnissä? :)


    • jjaaagg
      • maijuelina88

        Moikka! Kotin laittaa sinulle jjaaagg spostia mutta ei mennyt perille. Olisiki kiva vähän jutella kun olen itsekin tulossa södertörniin opiskelemaan nyt syksyllä!


    • juhuu!

      moi teille! olin ihan unohtanu tän ketjun. hauskaa, että on muitakin suomalaisia, ja Karolinska ja Södertörnhän on ihan naapureina :) mä en oo tavannu suomalaisia mun koulussa yhtään, paitsi yhden jonka vanhemmat on Suomesta, mut kaipa niitä kuitenkin on. missä hejpåer opiskelet?

      5 7: mulla on menny koulukirjoihin paljon rahaa kun niitä tarvii niin paljon, mutta jos vaan mahdollista ja löytää niin kannattais ostaa käytettyinä tai koittaa lainata vaikka kirjastosta jos on ajoissa liikenteessä. opintotuki tulee Suomesta. asuinpaikan sain blocket.se, oon alivuokralaisena.

    • jjaaag

      moi!
      joo oon ihan unohtanukkin ton mun salasanan tohon sähköpostiin että siihen ei kannata laittaa mitään viestiä :D [email protected], laita tohon niin tulee toivottavasti perille :)

    • MEjgido

      Hei! Onko teillä tietoa lääkiksen opiskelusta Pietarissa tai USAssa? Piis auttakaa.

    • aivan ensimmäiseksi

      Millaista jeesiä olet vailla MEjgido? Viisumijuttua, valinnanvaikeutta, lukukausimaksutietämystä? Suomessa olen vielä mutta Pietariin lähtöä selvitellyt paljonkin, saas nähdä missä olen ensi syksynä...

      Oletko jo rajannut kiinnostavat yliopistot muutamaan vaihtoehtoon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe