SUPO: Suomessa salakuunneltu matkapuhelimia

TERROR DANGER

Supo: Muut valtiot salakuunnelleet matkapuhelimia Suomessa:

http://yle.fi/uutiset/supo_muut_valtiot_salakuunnelleet_matkapuhelimia_suomessa/7699031

"Aiemmin on kerrottu, että Ruotsissa ja Norjassa epäillään vakoilua valetukiasemien avulla.

Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia valetukiasemien avulla.

– Suomeen ja suomalaisiin kohdistuu jatkuvasti ulkovaltojen tiedustelua. Siinä hyödynnetään lukuisia teknisiä menetelmiä, joita käytetään muun muassa puhelinten ja puhelinliikenteen seuraamiseen. Tietojemme mukaan keinovalikoimaan kuuluvat myös niin sanotut valetukiasemat, suojelupoliisin viestintäjohtaja Jyri Rantala kertoo Yle Uutisille.

Supo ei kuitenkaan halua kertoa, missä tätä tapahtuu, eikä avata tarkemmin erilaisia teknisiä ratkaisuja. Supo ei myöskään kerro, ketä se epäilee vakoilusta.

– Siitä valitettavasti en pysty antamaan tarkempia tietoja. Jos me paljastaisimme yksityiskohtaisia tietoja siitä, mitä me tiedämme tahoista, jotka mahdollisesti ovat tiedustelun takana, tai näistä teknisistä menetelmistä, niin samalla paljastaisimme omat tietomme ja menetelmämme vastapuolelle. Se auttaisi vastapuolta pääsemään päämääriinsä. Sitä viimeksi toivomme, Rantala sanoo.

Hän huomauttaa, että Suomen valtion hallinnossa on paljon tietoa, joka liittyy EU-politiikkaan, puolustuspolitiikkaan, tuleviin vaaleihin, yritysten huipputekniikkaan ja keksintöihin.

– Suojelupoliisi on kauan painottanut, että matkapuhelimia ei yleensä pitäisi käyttää herkistä tai salaisista aiheista puhumiseen. Se on paras tapa välttää riskejä. Pitää olla tietoinen siitä, että joku muu voi tietämättäsi saada tietoa asioista, jotka jaat matkapuhelimessa."

Laitonta salakuunteluako? (Elisa / Saunalahti):

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10507053

3G:n salaus murrettu - Älä käytä kännykkää:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/13126506

http://keskustelu.suomi24.fi/node/13126485

VALETUKIASEMAT - Suomen suurin turvallisuusuhka:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/13112223

http://keskustelu.suomi24.fi/node/13112220

DDR-SUOMI: Vainottujen ja kidutettujen maa:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/13112658

4

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Boss X

      OHO

    • TERROR DANGER

      Supo Ylelle: Ulkomaisten valtioiden valetukiasemia myös Suomessa:

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Supo_matkapuhelimet-29703

      Yle: Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia:

      http://www.kymensanomat.fi/Online/2014/12/19/Yle: Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia/2014318389297/4

      Yle: Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia:

      http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/63505-yle-myos-suomessa-on-salakuunneltu-matkapuhelimia

      Yle: Puhelimia on salakuunneltu Suomessakin:

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yle-myos-suomessa-salakuunneltu-puhelimia/4624392

      Supo myöntää Ylelle: Suomessakin salakuunneltu valetukiasemien avulla:

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194948769214/artikkeli/supo myontaa ylelle suomessakin salakuunneltu valetukiasemien avulla.html

      Yle: Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia:

      http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/714154/Yle Myos Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia

      Yle: Vieraat vallat kuunnelleet puheluita Suomessa:

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1418956273838.html

      Yle: Valtiot salakuunnelleet puhelimia myös Suomessa:

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121918941596_uu.shtml

      Yle: Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia:

      http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/12/19/yle-myos-suomessa-on-salakuunneltu-matkapuhelimia

      Supo: Muut valtiot salakuunnelleet matkapuhelimia Suomessa:

      http://yle.fi/uutiset/supo_muut_valtiot_salakuunnelleet_matkapuhelimia_suomessa/7699031

    • Viranomaiset hoitoon

      Lainaus IS:n tuoreesta uutisesta: "Myös eräällä suomenkielisellä sivustolla esitellään IMSI-sieppaajaa ja kerrotaan sen soveltuvan ”naapurin GSM-puheluiden kuunteluun”."

      Uutisoinnista selviää, että pelleviranomaiset ovat Suomessa omalla kierolla tavallaan mahdollistaneet ja laillistaneet suomalaisten vakoilun! Siis kuinka ÄLYVAPAATA porukkaa Suomen viranomaiset ovat!?

      Koska Suomen pelkureita ja sairaudentunnottomia viranomaisia viedään sankoin joukoin pakkohoitoon latautumaan ja vahvalle lääkitykselle (koska työnteko ei suojatyöpaikoissa suju!) tai potkitaan niin lujaa perseelle, että lentävät hyvä veli ja sutki sisko -viroistaan kuin leppäkeihäät?

      Onko Suomen viranomaiset kuohittu jossain NATO-indoktrinaatiokurssilla, kun EI OLE MUNAA ottaa vastuuta mistään?

      Kenen puolella Suomen viranomaiset ovat? EIVÄT AINAKAAN SUOMEN KANSALAISTEN! Salakuuntelun tuomassa vaarassa ovat pitäneet kansalaisia!

      Miksi ei samalla tiputettaisi salaukset pois kaikista mobiiliyhteyksistä? Ei tarvitse USA:n, Britannian ja Venäjän vakoojien tai työpaikkojen hyvä veli ja sutki sisko -kiusaajaporukoiden (savustajat), sosiopaattisten vainoajien, mielipuolisten urkkijanaapurien tai vaarallisten rikollisten pystyttää valetukiasemia, kun kaikki olisi suojaamatonta ja avointa kuin plutokratia-utopia-sci-fi -elokuvassa.

      Samalla voisi kieltää suomalaisilta vaatteiden käytön, kun ei ole yhtään mitään salattavaa. Pompitaan turuilla ja toreilla kaikenmuotoisilla vartaloilla munasillaan ja pimperosillaan kuin luonnonlapset keijukaisten fantasialehdossa.

      Kruunuksi kaiken läpitunkevan valvonnan kunniaksi pystytetään joka kaupunkiin ja kylään korkeisiin torneihin rakennusmateriaalitkin läpäisevä Kaikennäkevä silmä -kamerarypäs, joka saa sitten valvoa ja tallentaa alastomia suomalaisia intiimimmeissäkin puuhissaan.

      Viestintävirastosta ei kerrota totuutta IS:n uutisessa: "[Kirsi] Karlamaan tiedossa ei ole, että Viestintävirastoon olisi tullut häiriöilmoituksia, jotka viittaisivat luvattomaan valetukiasemien käyttöön Suomessa. Karlamaan mukaan ei ole kuitenkaan varmaa tietoa, aiheuttaisiko valetukiaseman käyttö häiriöilmoituksen."

      Tiedän henkilön, joka on tehnyt häiriöilmoituksen Viestintävirastoon, kun rikolliset olivat pystyttäneet valetukiaseman naapurustoon vakavassa rikosasiassa. Rikolliset salakuuntelijat halusivat salakuunnella rikosasian kantajan puheluita, jotka olivat hänen ja juristin sekä poliisiviranomaisten välisiä ERITTÄIN LUOTTAMUKSELLISIA ja SALASSA PIDETTÄVIÄ keskusteluja.

      Onko tässä järkeä? Kuka vain saa tuoda vakoilulaitteita Suomeen:

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419139696686.html

      OTTEITA IS:n UUTISESTA:

      "Viestintävirasto kertoi perjantaina, että se on aloittanut operaattorien kanssa selvityksen, joka liittyy valetukiasemien mahdolliseen käyttöön Suomessa.

      -Olemme selvittäneet teleoperaattorien kanssa mahdollisuuksia havaita näitä, Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Antti Kurittu sanoo.

      Viestintäviraston mukaan työ on vasta alkuvaiheessa.

      ”Ostaminen on sallittua”

      (...)

      Valetukiasemina käytettyjä niin sanottuja IMSI-sieppaajia myydään internetissä. Niitä ei ole kiellettyä tilata Suomeen.

      -Yksityinen maahantuonti ei ole millään lailla rajoitettua, ainoastaan kaupallinen tuonti on säädeltyä, Tullin ylitarkastaja Jarkko Keskinen sanoo.

      (...)

      -Kyllähän niitä noissa verkkokaupoissa on myynnissä. Ostaminen on sallittua, mutta laitetta ei saa vain käyttää, Keskinen kertoo.

      (...)

      -Tässä voisi olla kehittämisen paikka viranomaisten yhteistyön suhteen, [Viestintäviraston] Karlamaa sanoo.

      (...)

      [Kirsi] Karlamaan tiedossa ei ole, että Viestintävirastoon olisi tullut häiriöilmoituksia, jotka viittaisivat luvattomaan valetukiasemien käyttöön Suomessa. Karlamaan mukaan ei ole kuitenkaan varmaa tietoa, aiheuttaisiko valetukiaseman käyttö häiriöilmoituksen.

      [Väite ei ole totta. Viestintävirastoon on ilmoitettu valetukiasemista!]

      -Olemme laittaneet nyt asiasta kyselyä teleyrityksille.

      (...)

      Amerikkalainen kriminologian asiantuntija Robert J. Girod kertoo Advanced Criminal Investigations and Intelligence Operations -kirjassaan, että Kiinassa toimivat sivustot kauppaavat IMSI-sieppaajia 1400-1600 euron hintaan.

      Myös eräällä suomenkielisellä sivustolla esitellään IMSI-sieppaajaa ja kerrotaan sen soveltuvan ”naapurin GSM-puheluiden kuunteluun”.

      (...)

      Kännyköitä vakoiltu Suomessa?

      Suojelupoliisin viestintäpäällikköä Jyri Rantalaa haastatellut Yleisradio kertoi perjantaina, että muut valtiot ovat salakuunnelleet matkapuhelimia Suomessa ja että keinovalikoimaan kuuluvat myös niin sanotut valetukiasemat.

      (...)

      Rantala korostaa, että valetukiasemat ovat vain yksi keino lukuisten vakoilukeinojen joukossa ja salakuuntelun mahdollisuus on tiedostettu kauan.

      Rantalan mukaan valtion korkeimpia virkamiehiä ja muita viranomaisia on jo aiemmin ohjeistettu, ettei valtion salaisia tai luottamuksellisia asioita käsiteltäisi puhelimitse. Turvallisinta olisi keskustella kasvotusten."

    • VAINOA ja TERRORIA

      Nyt koko Suomi salakuuntelemaan naapureita, vihamiehiä, kiim... unelmiesi kohdetta, pomoa, rikollisia, poliiseja, lakimiehiä, tuomareita - HEI salakuunnellaan vaikka koko MÄTÄÄ oikeuslaitosta! *sarkasmia*

      Jos mitenkään jotakin porukkaa kiinnostaa, niin ko. aiheesta voisi tehdä YouTubeen parodiasketsivideon. Siitä saisi kunnon naurut!

      Salakuuntele tällä laitteella naapurin GSM-puheluita!! Poliisin käyttämä laite:

      http://www.mitavittua.fi/2014/09/25/salakuuntele-talla-laitteella-naapurin-gsm-puheluita-poliisin-kayttama-laite/

      "Nämä laitteet voidaan sujauttaa esimerkiksi laukkuun ja ne ovat käytettävissä missä tahansa melkein missä on matkapuhelin liikennettä. IMSI catcherit ovat korkean teknologian laitteita joita käyttävät mm poliisit ympärimaailman joilla he nappaavat puhelut ja tekstiviestit huomaamattasi käyttöönsä. Voidaanko näitä käyttää rikolliseen toimintaan? Maailmalla rikollisliigat käyttävät näitä laitteita erinäisiin tarkoituksiinsa. Laitteen saa hankittua helposti googlaamalla hakusanaa IMSI catcher ja hinnat alkaen 399- useisiin tuhansiin riippuen esimerkiksi kuinka pitkä kantosäde siinä on.

      En kerro tässä yksityiskohtia sen enempää mutta kerron lyhyesti kuinka tämä laite toimii.

      Kun haluat kuunnella jotain tiettyä ihmistä niin ajat esim autolla hänen läheisyyteen riippuen tämän laitteen kantamasta. Kantamat vaihtelevat hinnan mukaan mutta halvimmilla pystyy jo kuuntelemaan useiden kymmenien metrien päästä. Ihmisen paikannukseen voidaan käyttää HLR-tekniikkaa joka lähettää hiljaisen ja huomaamattoman tekstiviestin kohdenumeroon joka lähettää sen takaisin lähettäjälle ja saat muutaman metrin tarkkuudella ihmisen sijainnin kännykän mukaan, tämä HLR-tekniikka yhdistetään google mapsiin joka näyttää sitten sen karttamuodossa. Mikäli olet joskus ajatellut ja miettinyt että kuinka ne poliisit aina osaavatkin ne rosvot löytää niin tässä on se vastaus, ole hyvä.

      Tämä laite muodostaa ns vale-verkkotornin joka nappaa gsm-puhelun ennen kuin se menee oikeaan verkkotorniin ja näin ollen mahdollistaa puheluiden ja sms-viestien reaaliaikaisen kuuntelun ja lukemisen.

      Mitä Vittua??!!-toimituksella olisi tästä laitteesta kerrottavaa enemmänkin muttemme halua opettaa tai yllyttää ihmisiä mihinkään mikä ei välttämättä ole korrektia.

      Tämäkin hyödyllinen ja ihmisiltä salattu tieto jaetaan nyt sananvapauden sekä anti-sensuurin nimissä."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe