Laaja ydinvoimaboikotti

Ydinvoiman tuottajia, omistajia, ja myyjiä vastaan kerätään nimilistaa /1/, Sen allekirjoittaneet pyrkivät välttämään seuraavien yritysten tuotteita ja palveluita:

* Sähköyhtiöt:
- Fortum
- Vattenfall
Fennovoiman osakkaat
- Alajärven Sähkö
- E.ON
- Esse Elektro-Kraft
- Etelä-Savon Energia
- Haminan Energia
- Herrfors
- Hiirikosken Energia
- Imatran Seudun Sähkö
- Itä-Lapin Energia
- Jylhän Sähköosuuskunta
- Jyväskylän Energia
- Kemin Energia
- Keravan Energia
- Koillis-Satakunnan Sähkö
- Kokemäen Sähkö
- Kotkan Energia
- Kruunupyyn Sähkölaitos
- KSS Energia
- Kuopion Energia
- Kuoreveden Sähkö
- Köyliön-Säkylän Sähkö
- Lahti Energia
- Lankosken Sähkö
- Lehtimäen Sähkö
- Leppäkosken Sähkö
- Mäntsälän Sähkö
- Nurmijärven Sähkömyynti
- Oulun Seudun Sähkö
- Outokummun Energia
- Paneliankosken Voima
- Parikkalan Valo
- Pietarsaaren Energialaitos
- Porvoon Energia
- Rantakairan Sähkö
- Rauman Energia
- Rovakaira
- Sallila Energia
- Seinäjoen Energia
- Tammisaaren Energia
- Turku Energia
- Uudenkaarlepyyn Voimalaitos
- VSV Energiapalvelut/Vakka-Suomen Voima
- Valkeakosken Energia
- Vantaan Energia
- Vatajankosken Sähkö
- Vetelin Sähkölaitos
- Vimpelin Voima
- Ålands Elandelslag
- Ääneseudun Energia
TVO:n ja sen omistajien osakkaat, kuten
- Helsingin Energia
- Iin Energia
- Kaakon Energia
- Katternö Group
- Kokkolan Energia
- Korpelan voima
- Kumera
- Kymenlaakson Sähkö
- Lammaisten Energia
- Oulun Energia
- Pohjois-Karjalan Sähkö
- Pori Energia
- Savon Voima
- Suur-Savon Sähkö
- Tornionlaakson Sähkö
- Vaasan Sähkö.

* Lisäksi seuraavat Fennovoiman osakkaat:
- Atria
- Finnfoam
- Kesko (K-kaupat ja muu K-ryhmä)
- Myllyn Paras
- Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (S-kaupat ja muu S-ryhmä)
- Valio

(adressi annetaan tiedoksi em. ydinvoimaan osallisille yhtiöille
aina, kun adressiin on tullut 1000 uutta allekirjoitusta.)


Tiesitkö, että ydinsähköä tuottavien ja myyvien yritysten ydinsähköä ei sittenkään ole ihan pakko ostaa? Siitä lisää tässä foorumissa viestissä
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6880012/38128984
("Miten välttää ydinsähköyhtiö?")



1: http://www.adressit.com/ydinvoimaboikotti
(Vältämme ydinsähköä ja ydinvoimaosakkaitten tuotteita)

22

947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ac^dc

      Tiesitkö että nykyisin voi ostaa 100% atomisähköä!!!

      ...ja ei kun tekemään pitkää sopimusta.

      • ydinvoimapalstalla:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8304285
        (Vihdoinkin ydinsähköä ydinkiimaisille!)

        Siitä vaan, jos siltä tuntuu :)

        Tuo ruokakauppajuttu on monelle ongelmallinen, ei mulle - vajaa 50m pitemmälle kun kävelee kahden suuren kauppaketjun myymälöistä, löytyy kaksikin ei-ydinvoimaosakkeita-omistavien, samassa TV-mainoksessa mainostavien ketjujen myymälää. On tosi kiva kulkea ohi S- ja K-kilvistä!


    • Loistava tulevaisuus

      Ydinvoima takaa edullisen sähkön. Haluatko, että sähkölaskusi nousee entisestään? Et varmaan, niin ei moni muukaan. Ydinvoima oikein hoidettuna on ainoa oikea varteenotettava vaihtoehto energiahuollon varmistamiseksi. Tuulivoimalat ja vesivoimalat eivät pysty kattamaan sähkön tarvetta, jollei haluta vispilöitä, joka niemeen ja mäen päälle, sekä valjasteta kaikkia suuria jokia sähköntuotantoon, mistä luonto "kiittää". Ydinvoima on hiilidioksiton eli päästöt ovat puhdas nolla. Kun jätteet laitetaan parin kilometrin syvyyteen peruskallioon, niin se on siellä ja pysyy, koska onhan peruskallio jo miljardeja vuosia kestänyt, niin yksi 100t. vuotta ei tunnu geologisessa historiassa missään. Fuusio energia olisi ihanteellisin energiamuoto, koska energiaa saisi vaikkapa pelkästä vedestä tuotettua ilman minkäänlaisia päästöjä, mutta se on ehkä vasta 50:n vuoden kuluttua arkipäivää. Siihen asti meidän tulee hyödyntää ydinenergiaa. Viherpiipertäjät eivät ole pystyneet esittämään ensimmäistäkään realistista taloudellisesti kannattavaa energiamuotoa, jolla pystyttäisiin tyydyttämään koko valtakunnan sähköntarve. Paikallisia pikkuvirityksiä ehkä voidaan tehdäkin, mutta teollisuuden kulutusta niillä ei voida tyydyttää ilman, että suomen kilpailukyky heikkenee. Ýdinvoimalla pelottelu kuuluu näiden vastustajien agendaan, koska sillä yritetään vain hämätä huomio pois kannattamattomien energiamuotojen realiteettien näkemiseksi. Se on luonnollista vastustaa asioita joista ei tiedä mitään, mutta ei pidä sulkea silmiään faktoilta ja lähteä kannattamaan epävarmoja ratkaisuja ja maksaa niistä kalliisti.

    • rulezzzz

      Kummaa hommaa boikotoida asiallisia firmoja. Ilmeisesti pitäs vaan asustella savimajassa kynttilänvalossa ja pössytellä höpöheinää.....

      Kyllä ainoa oikea vaihtoehto on ydinvoiman lisääminen ettei sähkönhinta karkaa tavalliselta kuluttajalta tavoittamattomiin.

      • "Kummaa hommaa boikotoida asiallisia firmoja."

        Ei firmojen asiallisuutta kukaan epäile, eikä niitä sen vuoksi haluta boikotoida. Boikotoidaan vain yrityksiä, jotka ovat osakkaina ydinvoimayhtiöissä tai välittävät ydinsähköä myyntiin. Olen melko varma, että sinunkaan jälkeläisesi eivät tule pitämään sellaista toimintaa asiallisena.

        "Kyllä ainoa oikea vaihtoehto on ydinvoiman lisääminen ettei sähkönhinta karkaa tavalliselta kuluttajalta tavoittamattomiin."

        Sähkön hinta määräytyy pääasiassa kalleimman tuotantomenetelmän mukaan. Tuulivoiman on todettu jopa alentaneen sähkön hintaa tuulisina päivinä.

        Vielä pitäisi jokaisen tiedostaa, että ydinvoima on kestävän kehityksen vastaisita. Se siirtää ongelmia, jotka itse olemme aiheuttaneet (niitä ei ollut ennen meitä!), ja joita emme ole kyenneet ratkaisemaan, jälkeläistemme (sinunkin jälkeläistesi?) ratkaistavaksi.

        Luulen, että Suomessa tilanne on päässyt näin pahaksi suomalaisten passiivisuuden vuoksi. Se voi olla ihan hyväkin ominaisuus, mutta sitä voidaan myös helposti käyttää väärin hyväksi. Pikkuisen pitäisi välilä edes ärähtää :)


    • sadf

      Mistä näitä tyyppejä aina riittää. "Vastustetaan ydinvoimaa, koska se on vaan niin hip ja pop sitä vastustaa". Se nyt vaan on fakta, että tuulella ja vedellä tai auringolla ei pystytä tuottamaan tarpeeksi sähköä. Muista vaihtoehdoista ydinvoima on ehdottamasti paras. Ne muut vaihtoehdothan ovat "biopolttoaineet" ja fossiiliset polttoaineet, kuten hiili ja öljy. Kannattaa tutustua faktoihin ennen tällaisten adressien allekirjoittamista.

    • vaikea sanoa

      Parasta on se jotta sähkönhinta ei nouse. Tosin en usko että se laskeekaan siksi hinnan nousu ja lasku ei ole kovin oleellinen asia setviä koska ekonomit on sen jo kertonut eli hinnat eivät laske. Mutta silti pidän tärkeänä että ne laskisi. Mutta ei näytä hyvältä tuo uuden ydinvoiman rakentaminenkaan kun siellä on söhlitty ja kunnolla. Jäädäänpä jännityksellä odottelemaan mitä tapahtuu kun voimala on valmis. ja pyörinyt muutaman vuoden. Sanotaan näin että ihminen helposti alkaa ajattelemaan kuten minä että kun aika minusta jättää niin aivan sama mitä peruskalliosta hohtaa tai millaista kuravettä ihminen juo. Lähtötaso on se että siinä vaiheessa kun planeettamme on asumiskelvoton on ihminen jo toisella planeetalla. Olo suhteet ei ehkä samat mutta periaate on kuin luopuisi vanhoista ryysyistä, ostaa uudemman auton, vaihtaa teeveen parempaan. Ostaa tietokonepelin yms... Ihminen on kuluttaja ja lopulta ihminen siirtyy kuluttamaan planeettoja. En usko että mitään kovin ihmeellistä energianlähdettä ihminen tulee löytämään ehkä koskaan joten vaihdamme vain välillä planeetta. Tuntuu tietysti 99% ihmisistä nyt haikealta tekstiltä mutta miettikää miltä tuntuu esim. nakata ne ryysyt menemään, eikö vain aika vapauttavalta. Ei vainekaan mutta ehkä joskus näinkin :)

    • Ekologisesti ajattelevan ihmisen on hyvä tietää tämä:

      "Suomessa on nyt 20 Joutsenmerkittyä ruokakauppaa

      08.06.2009 20:05

      Valintatalo on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalainen päivittäistavarakaupan ketju, jolla on ympäristömerkittyjä kauppoja. Ensimmäinen ympäristösertifikaatin saanut Valintatalo avattiin Helsingin Viikissä keväällä 2006. Tällä hetkellä ketjuun kuuluu yhteensä 20 Joutsenmerkittyä kauppaa.

      Viime viikolla Joutsenmerkin sai 11 Valintatalon myymälää:

      Espoo: Nöykkiö
      Helsinki: Heikinlaakso, Jollas, Kivikko ja Töyrynummi
      Vantaa: Päiväkumpu ja Ylästö
      Tampere: Pohtolankatu
      Imatra: Karhumäki
      Riihimäki: Peltosaarenkatu
      Salo: Pahkavuori

      - Joutsenmerkityssä kaupassa asiakkaat voivat luottaa siihen, että toimimme ympäristön kannalta vastuullisesti. Olemme halunneet osoittaa sen hankkimalla näille kaupoille asiasta puolueettoman ulkopuolisen arvioinnin - Joutsenmerkin, jonka useimmat suomalaiset tuntevat, kertoo Suomen Lähikauppa Oy:n ympäristöasiantuntija Hanna Kivimäki.

      - Kaupan kannattaa satsata ympäristöasioihin myös taloudellisesti haasteellisina aikoina, sillä niiden – esimerkiksi energiansäästöjen, jätteiden lajittelun ja yhdistettyjen kuljetusten – kautta saadaan aikaan säästöjä, perustelee Kauppatoimintojen johtaja Niclas Ahlbom.
      ...
      "
      http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastovinkit&news_id=888

      • Jantte1

        Kaikki K-supermarketit ja K-citymarketit, sekä suurin osa K-marketeista ovat ympäristökauppoja. Näissä kaikissa suositaan kierrätystä ja jätteiden lajittelua, luomua, reilua kauppaa, eettisesti tuotettuja/valmistettuja tuotteita, yhteiskuntavastuun kantoa, energiatehokkuutta jne. Se on jo niin arkipäivää K-ryhmässä, että siitä ei enää haluta tehdä isoja artikkeleita, vaan on ihan normaalitoimintaa päivittäisessä työssä. Lähikaupat oy taas ovat tavallaan kilpailijoiden paineen alla myös joutuneet lähteä mukaan kestävän kehityksen toimintaa, koska kaupat eivät vain ole enää kauppoja, vaan yhteiskunnan arvojen peilejä. Ympäristö teot ovat osa liiketoimintaa ja ydinvoima on minun mielestäni juuri sitä. Ei päästöjä, ei luonnon riistoa, ei villiä ja vapaata, vaan erittäin tiukkojen lakien ja ohjeiden mukaista toimintaa, jota tarkastellaan läpinäkyvästi ja julkisesti. Ydinvoiman vastustajat itsekin käyttävät joka päivä ydinvoimalla tuotettua sähköä. Ihminen menee vaikka läpi harmaan kiven jos on tarvis, mutta ydinsäteily ei mene tuolla pari kilometriä jalkojemme alla.


      • Jantte1 kirjoitti:

        Kaikki K-supermarketit ja K-citymarketit, sekä suurin osa K-marketeista ovat ympäristökauppoja. Näissä kaikissa suositaan kierrätystä ja jätteiden lajittelua, luomua, reilua kauppaa, eettisesti tuotettuja/valmistettuja tuotteita, yhteiskuntavastuun kantoa, energiatehokkuutta jne. Se on jo niin arkipäivää K-ryhmässä, että siitä ei enää haluta tehdä isoja artikkeleita, vaan on ihan normaalitoimintaa päivittäisessä työssä. Lähikaupat oy taas ovat tavallaan kilpailijoiden paineen alla myös joutuneet lähteä mukaan kestävän kehityksen toimintaa, koska kaupat eivät vain ole enää kauppoja, vaan yhteiskunnan arvojen peilejä. Ympäristö teot ovat osa liiketoimintaa ja ydinvoima on minun mielestäni juuri sitä. Ei päästöjä, ei luonnon riistoa, ei villiä ja vapaata, vaan erittäin tiukkojen lakien ja ohjeiden mukaista toimintaa, jota tarkastellaan läpinäkyvästi ja julkisesti. Ydinvoiman vastustajat itsekin käyttävät joka päivä ydinvoimalla tuotettua sähköä. Ihminen menee vaikka läpi harmaan kiven jos on tarvis, mutta ydinsäteily ei mene tuolla pari kilometriä jalkojemme alla.

        Yritykset, jotka sanoo olevansa ekologisia ja ympäristöystävällisiä samalla kun omistavat ydinvoimayhtiöiden osakkeita, ovat kuin kahdella pallilla istujia. Ydinvoima on niin rankasti kestävän kehityksen vastaista, että sitä ei millään voi hyväksyä ekologiseksi eikä ympäristöystävälliseksi, eikä edes eettisesti hyväksyttäväksi ratkaisuksi.


      • Ei Atomi-kauppaan
        Vastaaja kirjoitti:

        Yritykset, jotka sanoo olevansa ekologisia ja ympäristöystävällisiä samalla kun omistavat ydinvoimayhtiöiden osakkeita, ovat kuin kahdella pallilla istujia. Ydinvoima on niin rankasti kestävän kehityksen vastaista, että sitä ei millään voi hyväksyä ekologiseksi eikä ympäristöystävälliseksi, eikä edes eettisesti hyväksyttäväksi ratkaisuksi.

        Ei K- kauppaan tai
        S- kauppaan Elannon ja Pee-Ässän ulkopuolella.
        Lidl ja Lähikaupat ovat vaihtoehtoja


    • Kasvihuoneeseen

      Kai te idiootit ymmärrätte, että jostain sen virran siihen läppäriin on tultava. Lyödäänkö Hanasaareen lisää kivihiilipannuja, että saadaan chatit taas toimimaan vai ostetaanko naapurimaa notkeasta öljyä, joka tuprutellaan pilviin ja taivaisiin? Olisikohan olemassa jokin ekologisempi vaihtoehto??? Polje perkele pyörää! Valot himmenee!

    • ma_vaan__

      samaa mieltä, vaikka jostain sen energian on talouteen tultava.

      4 varteenotettavaa uusiutuvia energiavaihtoehtoja joita jo nyt osataan hyödyntää hyvin, näillä pystyttäis koko maan energia kattamaan ja on varmasti luontoystävällisiä.

      1.aurinko
      2.tuuli.
      3.geometrinen energia (maankuoren lämpöenergia)
      4.vesi ja vuorovesienergia

      Näitä kannattaisi hyödyntää.

      • nämähän

        on ihan ilmaista energiaa. Näitä kun opitaan vielä paremmin hyödyntää tai kunhan hinnat tulisi alemmaksi niin yksityiset ihmiset voisi omakotitaloihin asentaa aurinkokennoja ja tuuligeneraatoreita. Mikäs sen parempaa?


      • energiassa
        nämähän kirjoitti:

        on ihan ilmaista energiaa. Näitä kun opitaan vielä paremmin hyödyntää tai kunhan hinnat tulisi alemmaksi niin yksityiset ihmiset voisi omakotitaloihin asentaa aurinkokennoja ja tuuligeneraatoreita. Mikäs sen parempaa?

        Aalto- ja aurinkoenergia kehittyneet valtavasti. Ruukki rakentaa 40-50 % tehokkampia tuulivoimaloita uudella ristikkoratkaisulla.


      • Kepu Boikottiin !
        energiassa kirjoitti:

        Aalto- ja aurinkoenergia kehittyneet valtavasti. Ruukki rakentaa 40-50 % tehokkampia tuulivoimaloita uudella ristikkoratkaisulla.

        Suomi24 keskustelu Keskustan ydinvoimalasta, Keskustan eduskuntaryhmä suostui kahteen ydinvoimalaan kun luvattiin toinen, Fennovoiman, pohjoiseen.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9124709


    • toimintaan

      Nyt sinulla on tilaisuus äänestää ydinvoimasta kaupassa ja sähkösopimuksella

      Tämän boikotin sisältö on oleellisesti sama kuin yllä olevan, mutta Vattenfall ei rakenna uusia voimaloita Suomeen ja m.m se kilpailee puhtaasti uusiutuvillakin tuotteilla noita rakentajia vastaan. Lisäksi boikotti pitää toteuttaa käytännössä jos vaikutusta halutaan. Samalla voi täyttää adressin

      1) Jätä kauppaan Fennovoiman omistajien
      Valio, Atria, Myllyn Paras, S-ryhmän Rainbow, K-ryhmän Pirkka -tuotteet
      ja vältä S- ja K-kauppoja

      Valitettavasti S- ja K-ryhmä ovat aika monopoli.
      Toisaalta k.o. kauppojen omien tuotteiden välttäminen esim Rainbow ja Pirkka auttavat myös.

      Niiden tärkiempiä kilpailijoita ovat
      Paikalliskaupat: Siwa, Valintatalo, ja Euromarket
      ja saksalainen Lidl

      2) vaihda sähkösi pois TVOn Fortumin ja E.ON:n, Vantaan ja Helsingin energian ja muiden Fennon www.fennovoima.fi paikallissähköyhtiöistä.
      Vaihtoehtoina ovat vaikka ekosahko.fi, muut paikallisyhtiöt tai ruotsalaisen Vattenfallin tuuli- tai vesisähkö.
      http://www.mythbustersforum.com/viewforum.php?f=140
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9024908
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9039779
      Facebook Atomiboikotti

      • ei Ydinjäte-Makkaraa

        Valio ja Atria hankkivat ydinvoimalaa Fennovoimassa, ruoan lisukkeiksi tulee riskit ja jätteet.


      • yhteiskuntavastuu
        ei Ydinjäte-Makkaraa kirjoitti:

        Valio ja Atria hankkivat ydinvoimalaa Fennovoimassa, ruoan lisukkeiksi tulee riskit ja jätteet.

        Boikotoin S- ja K-ryhmää, Valiota, Atriaa, Myllyn Parasta, Fortumia, E.ONia ja muita, joka rakentavat ydinvoimaloita TVOssa ja Fennovoimassa
        Palvelun lisukkeina saadaa ydinjätteet.
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140


    • ydinvoimaloita
      • Sinä Päätät

        Vaikuta Keskustan pj/pääministeri äänestykseen, Kaunisto ainoana vastustaa ydinvoimaa
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1982

        Ydinvoimalapäätös tuo uraanikaivokset Suomeen, todennäköisiä alueita ovat Lappi, Kainuu, Pohjois-Karjala ja Uusimaa.
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1983

        Vaikuta eduskuntaan ja tee äänestysitoumus
        www.ydinvoima.fi päätös tehdään 1.7.2010

        Ydinvoima ei ole turvallista, eikö kannattavaa http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1978
        ja kovin korruptoituneelta näyttää jäävien kansanedustajien toiminta.

        Mutta asioihin voi vaikuttaa mysö seuraavasti
        Boikotti päälle !

        Äänestä ydinvoimasta kaupassa ja sähkösopimuksella
        1) Jätä kauppaan Fennovoiman omistajien
        Valio, Atria, Myllyn Paras, S-ryhmän Rainbow, K-ryhmän Pirkka -tuotteet
        ja vältä S- ja K-kauppoja

        Valitettavasti S- ja K-ryhmä ovat aika monopoli.
        Toisaalta k.o. kauppojen omien tuotteiden välttäminen esim Rainbow ja Pirkka auttavat myös.

        Niiden tärkeimpiä kilpailijoita ovat
        Lähikaupat: Siwa, Valintatalo, ja Euromarket
        ja saksalainen Lidl
        Paikallisesti esim Stockman ja Keskinen tms

        Valion (maito, juustot jne) ja Atrian (makkarat, liha, jne) välttäminen tuntuu/näkyy Keskustassa, jos saataisiin vaikutusta ennen eduskunnan äänestystä.
        Keskusta on Matin ja Maurin atomikelkassa, vaikka puolueen nuoret ansiokkaasti vastustavat.

        2) Vaihda sähkösi pois TVOn Fortumin ja E.ON:n, Vantaan ja Helsingin energian ja muiden Fennon www.fennovoima.fi paikallissähköyhtiöistä.
        Vaihtoehtoina ovat vaikka ekosahko.fi, muut paikallisyhtiöt tai ruotsalaisen Vattenfallin tuuli- tai vesisähkö.

        http://www.mythbustersforum.com/viewforum.php?f=140
        Facebook Atomi-Boikotti:
        http://www.facebook.com/pages/Atomi-Boikotti/128474370501810?ref=ts

        ja äänestyssitoumus tuolta:
        www.ydinvoima.fi

        viihdykkeet, hyvä meno:
        http://www.youtube.com/watch?v=wJKmKXxHii4 Kummeli-ympäristöruutu
        http://www.youtube.com/watch?v=neIX88pePGM Jyrkin valistusvideo


    • ekopeko

      kissasta saa hyvää ekosähköä, silität kissaa ja kun kissa on varautunut positiivisesti kytket sen vaikka telkkariin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe