Ydinvoima+Vaaliraha Keskustalle ja Kokoomuselle

PoliisiTutkii

Miksi Keskusta ja Kokoomus ovat ottaneet valirahaa Fennovoimalta ja TVOlta?

Miten voidaan väittää, että päätöksen teko on riippumatonta kun näin toimitaan?

Ydinvoima: Kova epäilys ministereistä
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/91199-ydinvoima-kova-epailys-ministereista

20 suomalaisen joukko on jättänyt oikeuskanslerille selvityspyynnön keskustan ja kokoomuksen ministerien esteellisyydestä ydinvoimalupahakemusten käsittelyssä.

Syynä on vaalirahakohu. Ydinvoimalupaesityksen hallitukselta saaneet Teollisuuden Voima ja Fennovoima ovat myöntäneet tukeneensa muun muassa keskustaa ja kokoomusta.

- On perusteltua syytä katsoa, että luottamus hallituksen keskustalaisten ja kokoomuslaisten ministerien puolueettomuuteen on vaarantunut siten, että he ovat esteellisiä käsittelemään esillä olevia ydinvoimalalupahakemuksia, sanotaan joukon tiedotteessa.

Toisin sanoen kantelijat epäilevät, että ministerit ovat vaalirahan vastineeksi suosineet TVO:ta ja Fennovoimaa.

Kantelijoiden yhdyshenkilö Marjatta Näätänen kertoo Uudelle Suomelle, että kantelijoiden joukossa on paljon korkeasti koulutettuja ja akateemisia yksityishenkilöitä.

- Joukossa on muun muassa neljä professoria sekä insinöörejä, ekonomeja ja tohtoreita, hän kertoo.

Näätänen on toiminut allekirjoitusten kokoajana.

- Tämä on ollut tällaista kansalaisverkostoitumista.

Kantelu on jätetty tänään.

Joukko ehdottaa, että periaatepäätöksen tekeminen siirrettäisiin seuraavan hallituksen tehtäväksi.

- Vaalit ovat niin pian ja asioiden tutkiminen kestää, Näätänen perustelee.

Eduskuntavaalit järjestetään ensi vuonna.

Kantelusta on kertonut myös Uuden Suomen bloggaaja Tapio Kuosma blogissaan.

Aiemmin keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Pitkänen on esittänyt samantyylisen epäilyksen valtiovarainministeri Jyrki Kataisesta (kok.). Pitkänen epäili viime syksynä, että Kataisen ydinvoimainnon takana on menneinä vuosina saatu vaaliavustus.

45

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liittyykö ydinvoima?

      Lemminkäisen tytäryhtiö OKA vaikuttaa poliisitutkinnan perusteella kierrättäneen vaalirahaa Novan kautta Keskustalle. Oka ei jäänyt kiinni kirjanpitorikoksesta, mutta poliisi kertoo vaalirahkierrätyksestä. Tässä vaalirahassa tuntuu olevan erityisisä ongelmia, kun on tuolla tavoin salailtu.

      Liittyykö Lemminkäinen ydinvoimaloiden rakennukseen?

      Rikostarkastaja Markku Nisula Helsingin Poliisista: "Nisulan mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että Okalta kierrätettiin vaalirahaa Nova-yhtiön kautta keskustalle. "Aika hyvä näyttö siitä mielestäni on.""

      http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/talous/21492.html

      Poliisin mukaan Lemminkäinen kierrätti vaalirahaa keskustalle
      20.05.2010 12:46 Talous

      Lemminkäisen tytäryhtiön Oka Oy:n työntekijöitä koskenut kirjanpitorikosepäily ei siirry syyteharkintaan. Poliisin mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että keskustalle kierrätettiin vaalitukea Nova-yhtiön kautta. Tutkinnan kohteena oli 50 000 euron summa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen Uutiset.

      Rikostarkastaja Markku Nisula Helsingin Poliisista kertoo Rakennuslehdelle, että Okan työntekijöitä koskeneen kirjanpitorikoksen tunnusmerkistö ei toteutunut kokonaisuudessaan.

      "Siinä on sinänsä syytä epäillä tiettyjä asioita, että ne ovat väärin. Mutta sitä ei olisi syytä epäillä, että ne olisivat vaikeuttaneet oikean ja riittävän kuvan saamista Oka Oy:n toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta eli kirjanpitorikoksen tunnusmerkistöstä tältä osin", Nisula sanoo.

      Nisulan mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että Okalta kierrätettiin vaalirahaa Nova-yhtiön kautta keskustalle. "Aika hyvä näyttö siitä mielestäni on."

      Ylen mukaan niin keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kuin puolueen puheenjohtaja Matti Vanhanenkin ovat sanoneet, ettei Lemminkäisen vaalituki ollut puolueella tiedossa. Ylen uutisten tietojen mukaan keskustan puoluetoimistossa oli kuitenkin jo ennen vaaleja tieto Lemminkäisen halusta maksaa vaalitukea puolueelle.
      Lemminkäisessä aiotaan toimia vaaliraha-asioissa jatkossa tarkemmin.

      "Niin kuin poliisin lausunnossa todetaan, kyseessä on epäily. Meillä ei ole halua eikä kykyä lähteä tätä spekuloimaan, mutta kyllä meidän täytyy jatkossa toimia niin, ettei tällaisia epäilyjä edes pääse syntymään", Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki sanoo Ylelle.


      Ylen Uutisten aiheesta kirjoittama uutinen löytyy tästä.

      • vaalikierot

        A-Studion mukaan Lemminkäinen kierrätti vaalirahaa, ja Keskusta tiesi asiasta ennen vaaleja.
        Vaalien jälkeen ydinvoima tuli hallitusohjelmaan.

        Oka on liitetty moottorikelkkatehdas junailuun, joka oli NOVAlle hyvä business, osin KEVAn kustannuksella, mutta mitä OKA ja Lemminkäinen hyötyivät rahankierrätysoperaatioista?

        http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/05/a-studio_keskusta_sopi_vaalirahan_kierrattamisesta_1707516.html

        A-studio: Keskusta sopi vaalirahan kierrättämisestä
        julkaistu 24.05. klo 21:11, päivitetty 25.05. klo 05:27
        Keskusta oli sopimassa rakennusyhtiö Lemminkäisen antaman vaalituen kierrättämisestä Nova-yhtiön kautta, kertoo A-studio. A-studio on saanut haltuunsa esitutkintamateriaalia, joka osoittaa liikemies Arto Merisalon ja keskustan hallintopäällikön Aki Haaron sopineen maaliskuussa 2007 sähköpostitse 50 000 euron kierrättämisestä.

        A-studio esitteli maanantai-illan lähetyksessään todisteina vaalituen kierrättämisestä poliisin esitutkintamateriaaliin kuuluvia sähköpostiviestejä. Arto Merisalon keskustan Aki Haarolle lähettämässä sähköpostiviestissä luki A-studion mukaan "Palmberg halusi kierrättää rahat meidän kautta".

        Liikemies Merisalo kertoi poliisikuulustelussa, että Lemminkäinen halusi kierrättää vaalirahaa välttääkseen julkisuutta.

        Poliisitutkinnan mukaan vaalirahaa kierrätettiin rakennusyhtiö Lemminkäisen tytäryhtiöstä Oka Oy:stä Nova kiinteistökehityksen kautta keskustalle.

        Keskustan Haaro kertoi A-studion mukaan poliisikuulustelussa, että keskustassa kierrätyksestä tiesivät hän ja Lasse Kontiola. YLE Uutiset kertoi viime viikolla, että keskustan puoluetoimistossa olisi tiedetty Lemminkäisen vaalituesta jo ennen vaaleja.

        YLE Uutiset


      • säätiöistä

        Vaalirahatietokannasta www.vaalit.fi ilmenee, että ydinvoiman kannattajat ovat saaneet kaksin- tai kolminkertaisen rahoituksen verrattuna vastustajiin. Rahojen alkuperää ei voida selvittää, kun ne on kierrätetty yhdistysten ja säätiöiden kautta. Tuosta voi päätellä että ydinvoimaloita on ostettu Suomeen noin miljoonan euron vaalirahalla suoraan läpipäässeille edustajaehdokkaille. Ay-rahan ydinvoimavelvoitteet näkyvät myös.

        Seuraavassa Greenpeacen analyysi asiasta:

        "Suomalaisista vain 20 prosenttia kannattaa kahta uutta ydinreaktoria, kansanedustajista noin 40 prosenttia. Eroa selittää osaltaan yritysten, etujärjestöjen ja säätiöiden jakama vaaliraha, joka kohdistuu ydinvoiman kannattajille. Rahoitus vaikuttaa siihen, kenellä on varaa tosissaan pyrkiä eduskuntaan. Lisäksi lienee selvää, että vaalirahoitus vaikuttaa siihen, ketä kansanedustaja kuuntelee päätöksiä tehdessään", sanoo Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta.

        Ydinvoiman lisärakentamista vastustava kansanedustaja sai viime eduskuntavaaleissa yrityksiltä, etujärjestöiltä ja säätiöiltä sekä tuntemattomista lähteistä keskimäärin 13 000 euroa vaalirahaa, yhden reaktorin kannattaja 24 000 euroa ja kahden reaktorin kannattaja 30 000 euroa. Jos tarkastellaan tukea, jonka antajan tiedetään olevan yritys, ovat summat vastaavasti noin 3 000 euroa ydinvoiman vastustajalle, 7 000 euroa yhden reaktorin kannattajalle ja 14 000 euroa kahden reaktorin kannattajalle. Erot ovat tilastollisesti merkitseviä.

        Ehdokkaiden saaman vaalirahan määrällä on yhteys ydinvoimakantaan sekä puolueiden sisällä että puolueiden välillä. Ydinvoimaa kannattavat ehdokkaat ovat saaneet puolueiden sisällä keskimäärin selvästi enemmän ulkopuolista vaalirahaa: esimerkiksi SDP:hen kuuluva ydinvoiman vastustaja keskimäärin 13 000 euroa ja kahden reaktorin kannattaja 27 000 euroa. Keskustassa ydinvoiman vastustajan kassassa oli vastaavasti keskimäärin 28 000 ja kannattajan kassassa 37 000 euroa. Myös ammatiyhdistysliikkeen tukea päätyi ydinvoiman kannattajille kaksi kertaa niin paljon kuin vastustajille, vaikkakin summat ovat euroissa mitaten pieniä.

        Vaalirahoittajista tai rahoittajien ydinvoimaan liittyvistä intresseistä on lähes mahdotonta saada tietoa. 1 700 euron ilmoitusrajan ylittäviä tukia voidaan kierrättää säätiöiden ja yhdistysten kautta, eikä niiden saamien lahjoitusten antajia julkisteta. Nykyiset kansanedustajat saivat viime eduskuntavaaleissa noin 1,5 miljoonan euron edestä säätiöiden ja yhdistysten myöntämää vaalirahaa, jonka antajasta ei ole tietoa. Kehittyvien Maakuntien Suomi on käytännössä ainoa säätiö tai yhdistys, jonka jakaman rahan alkuperä on selvitetty.

        http://www.cisionwire.fi/greenpeace/vaalirahoituksella-yhteys-kansanedustajien-ydinvoimakantoihin23189


      • notkoon saarelmaan
        säätiöistä kirjoitti:

        Vaalirahatietokannasta www.vaalit.fi ilmenee, että ydinvoiman kannattajat ovat saaneet kaksin- tai kolminkertaisen rahoituksen verrattuna vastustajiin. Rahojen alkuperää ei voida selvittää, kun ne on kierrätetty yhdistysten ja säätiöiden kautta. Tuosta voi päätellä että ydinvoimaloita on ostettu Suomeen noin miljoonan euron vaalirahalla suoraan läpipäässeille edustajaehdokkaille. Ay-rahan ydinvoimavelvoitteet näkyvät myös.

        Seuraavassa Greenpeacen analyysi asiasta:

        "Suomalaisista vain 20 prosenttia kannattaa kahta uutta ydinreaktoria, kansanedustajista noin 40 prosenttia. Eroa selittää osaltaan yritysten, etujärjestöjen ja säätiöiden jakama vaaliraha, joka kohdistuu ydinvoiman kannattajille. Rahoitus vaikuttaa siihen, kenellä on varaa tosissaan pyrkiä eduskuntaan. Lisäksi lienee selvää, että vaalirahoitus vaikuttaa siihen, ketä kansanedustaja kuuntelee päätöksiä tehdessään", sanoo Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta.

        Ydinvoiman lisärakentamista vastustava kansanedustaja sai viime eduskuntavaaleissa yrityksiltä, etujärjestöiltä ja säätiöiltä sekä tuntemattomista lähteistä keskimäärin 13 000 euroa vaalirahaa, yhden reaktorin kannattaja 24 000 euroa ja kahden reaktorin kannattaja 30 000 euroa. Jos tarkastellaan tukea, jonka antajan tiedetään olevan yritys, ovat summat vastaavasti noin 3 000 euroa ydinvoiman vastustajalle, 7 000 euroa yhden reaktorin kannattajalle ja 14 000 euroa kahden reaktorin kannattajalle. Erot ovat tilastollisesti merkitseviä.

        Ehdokkaiden saaman vaalirahan määrällä on yhteys ydinvoimakantaan sekä puolueiden sisällä että puolueiden välillä. Ydinvoimaa kannattavat ehdokkaat ovat saaneet puolueiden sisällä keskimäärin selvästi enemmän ulkopuolista vaalirahaa: esimerkiksi SDP:hen kuuluva ydinvoiman vastustaja keskimäärin 13 000 euroa ja kahden reaktorin kannattaja 27 000 euroa. Keskustassa ydinvoiman vastustajan kassassa oli vastaavasti keskimäärin 28 000 ja kannattajan kassassa 37 000 euroa. Myös ammatiyhdistysliikkeen tukea päätyi ydinvoiman kannattajille kaksi kertaa niin paljon kuin vastustajille, vaikkakin summat ovat euroissa mitaten pieniä.

        Vaalirahoittajista tai rahoittajien ydinvoimaan liittyvistä intresseistä on lähes mahdotonta saada tietoa. 1 700 euron ilmoitusrajan ylittäviä tukia voidaan kierrättää säätiöiden ja yhdistysten kautta, eikä niiden saamien lahjoitusten antajia julkisteta. Nykyiset kansanedustajat saivat viime eduskuntavaaleissa noin 1,5 miljoonan euron edestä säätiöiden ja yhdistysten myöntämää vaalirahaa, jonka antajasta ei ole tietoa. Kehittyvien Maakuntien Suomi on käytännössä ainoa säätiö tai yhdistys, jonka jakaman rahan alkuperä on selvitetty.

        http://www.cisionwire.fi/greenpeace/vaalirahoituksella-yhteys-kansanedustajien-ydinvoimakantoihin23189

        Katainen on ilmeisesti ajamassa kymmentä voimalaa, jolla tulee sököna massia, 200 000 ?
        Kyllä kansanedustajana kelpaa.


      • ydin riskejä
        notkoon saarelmaan kirjoitti:

        Katainen on ilmeisesti ajamassa kymmentä voimalaa, jolla tulee sököna massia, 200 000 ?
        Kyllä kansanedustajana kelpaa.

        Ydinkatastrofi lähellä Chilen maanjäristyksessä
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9176186

        Tsernobyl ja ydinvoiman riskejä
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8997815

        Ydinvoimalavuodot Kiina, Loviisa..
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9168459

        Olkiluoto3 vaarallinen
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9175164

        Ydinjätevuoto Saksassa
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9176223

        Kannattamaton ja vaarallinen ydinvoima boikottiin
        http://www.mythbustersforum.com/viewforum.php?f=140


      • TVOlta kasoittain
        ydin riskejä kirjoitti:

        Ydinkatastrofi lähellä Chilen maanjäristyksessä
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9176186

        Tsernobyl ja ydinvoiman riskejä
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8997815

        Ydinvoimalavuodot Kiina, Loviisa..
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9168459

        Olkiluoto3 vaarallinen
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9175164

        Ydinjätevuoto Saksassa
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9176223

        Kannattamaton ja vaarallinen ydinvoima boikottiin
        http://www.mythbustersforum.com/viewforum.php?f=140

        Tänään Kauppalehti kertoo Paavo Lipposen (sdp, ex pääministeri) saaneen lähes 200 000 Euroa konsulttipalkkioita (lehden mukaan lobbauksesta) yhtiölleen Cosmopolis, joka konsultoi Pohjolan Voimaa (ydinvoimalaa rakentavan TVOn pääomistaja) ja Itämeren maakasuputkiyhtiötä. Entisen pääministerin suhteilla tuollainen konsultointi voi olla hyvin arveluttavaa.
        Pahemmaksi asian tekee, että ennen ydinvoimapäätöstä Päivi Lipponen (sdp) propagoi voimakkaasti juuri TVO/PohjolanVoiman ydinvoimalan puolesta, taisi olla hyvät tiedot asiasta. Perusteluna oli että TVOssa on teollisuus mukana (niin kuin Fennovoimassa ei olisi, mutta ei se ole oikea teollisuus jos ei maksa Lipposille??).

        Ydinvoima on pahasta, vaarallista ja kannattamatonta
        Ydinvoiman rakentajat boikottiin ja kierot kansanedustajat vaihtoon, tee äänestyssitoumus www.ydinvoima.fi

        Ydinvoimayhtiöt levittävät vaalirahaa ja korruptiota
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9177297

        Ydinvoimalaonnettomuudet ovat oikea riski ja seuraukset tuhoisat:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8997815
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9168459
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9024908


    • Sama Sade

      vanha asia.Kohta syytät niitä jääviydestä kun olivat pekkarisen kanssa samassa sateessa.Tuliko juhannuksena pössyteltyä kun tollasia kirjoittelet.Mikä näitä viherpellejä riivaa?

      • miksi rahoitti kepua

        Aikaisemmat kuviot eivät selitä mitä Lemminkäinen mahdollisesti oli hyötymässä vaalirahakuvioista. Ydinvoima on vaikuttaa mahdolliselta selitykseltä.

        Atomi-Lobbari-pössäyttäjälle tässä ajatuksessa ei ollut mitään uutta vaan se oli itsestään selvä?


    • lemminkäisen äitee

      Lemminkäinen-konserniin kuuluva Forssan Betoni on ollut Olkiluoto 3:n betonin toimittaja. Tosin ilmeisesti yhteistyöongelmien takia sen osuutta Olkiluodossa vähennettiin. Lemminkäinen on hyötynyt Olkiluoto 3:sta ja vaalirahoittanut ainakin uusissa voimaloissa aktiivista Keskusta-puoluetta

      http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article35901.ece

      • Matin uusi duuni

        Tuossa edellä oli Lemminkäisen Kepun vaalirahoitus ja tytäryhtiö rakentaa ydinvoimalaa

        Vanhanen sai kalliisti palkatun palkintoviran Perheyritysten liitossa, yhdistyksessä, jossa on muutama työntekijä.
        Yhdistyksen hallituksessa on myös rakennusyhtiö Lemminkäinen
        http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/182603.shtml

        Suuri rakennusyhtiö Lemminkäinen hyötyy väistämättä ydinvoiman rakennusprojekteista, vaikka ei urakka ei enää tulisikaan, kun rakennusmarkkinat ylikuumenevat voimalatilauksista.
        Perheyrittäjät voivat olla Vanhaselle paljosta kiitollisia, vaikka toimitusjohtaja ei suuremmin enää menestyisikään lobbarin uralla


      • ydin-sylttytehtaita?
        Matin uusi duuni kirjoitti:

        Tuossa edellä oli Lemminkäisen Kepun vaalirahoitus ja tytäryhtiö rakentaa ydinvoimalaa

        Vanhanen sai kalliisti palkatun palkintoviran Perheyritysten liitossa, yhdistyksessä, jossa on muutama työntekijä.
        Yhdistyksen hallituksessa on myös rakennusyhtiö Lemminkäinen
        http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/182603.shtml

        Suuri rakennusyhtiö Lemminkäinen hyötyy väistämättä ydinvoiman rakennusprojekteista, vaikka ei urakka ei enää tulisikaan, kun rakennusmarkkinat ylikuumenevat voimalatilauksista.
        Perheyrittäjät voivat olla Vanhaselle paljosta kiitollisia, vaikka toimitusjohtaja ei suuremmin enää menestyisikään lobbarin uralla

        YLEn mukaan vaalirahasotkussa ollut ja Keskustaa lähellä oleva Nuorisosäätiö tekee businesta Hartelan kanssa. Hartela on taas tehnyt isoa urakkaa Olkiluoto 3:ssa.

        Nuorisosäätiö jakoi isoja vaalirahoja Vanhaselle ja kertoi että ne rahat oli saatu jotenkin muuten kuin RAYltä..


      • voittajia
        ydin-sylttytehtaita? kirjoitti:

        YLEn mukaan vaalirahasotkussa ollut ja Keskustaa lähellä oleva Nuorisosäätiö tekee businesta Hartelan kanssa. Hartela on taas tehnyt isoa urakkaa Olkiluoto 3:ssa.

        Nuorisosäätiö jakoi isoja vaalirahoja Vanhaselle ja kertoi että ne rahat oli saatu jotenkin muuten kuin RAYltä..

        Ydinvoimarakennuksessa ainoita voittajia ovat rakennusyhtiöt, tosin kalliimmat osat tehdään ulkomailla. Samalla Puolasta ja Venäjältä raksaduunareita tuovat vuokratyö/välittäjäfirmat voittavat. Pieniä muruja jää Suomeen, mutta työpaikat menevät myöhemmin sähkön hinnan noustessa kannattamatoman ydinvoiman myötä.

        Ydinvoima ei yksinkertaisesti kannata:
        https://www.citigroupgeo.com/pdf/SEU27102.pdf


      • haaskalinnut
        voittajia kirjoitti:

        Ydinvoimarakennuksessa ainoita voittajia ovat rakennusyhtiöt, tosin kalliimmat osat tehdään ulkomailla. Samalla Puolasta ja Venäjältä raksaduunareita tuovat vuokratyö/välittäjäfirmat voittavat. Pieniä muruja jää Suomeen, mutta työpaikat menevät myöhemmin sähkön hinnan noustessa kannattamatoman ydinvoiman myötä.

        Ydinvoima ei yksinkertaisesti kannata:
        https://www.citigroupgeo.com/pdf/SEU27102.pdf

        kun eduskunta päätti. Ei nyt kaikkia betoneita oiekein sekoteta niinku Olkiluoto3:ssa, mutta kuka välittää


    • 2009 !!

      Ronskia puoluerahoitusta kaikesta kohusta piittaamatta ydinvoimalahakijoilta TVO ja Fennovoima.

      TVOn Kokoomukselle maksamat summat puuttuvat, tod näk Kepun rahat pieniä niihin verrattuna

      9.8.2009: ”Yle Uutisten mukaan myös ydinvoimayhtiöt rahoittavat puolueiden ja näkyvimpien ehdokkaiden vaalikampanjoita tuhansilla euroilla, esimerkiksi seminaarilippuja hankkimalla. TVO:n emoyhtiö Pohjolan Voima painottaa yhtiön edustajien osallistuvan seminaareihin (…) vaalien alla, vaalikaudella yhtiö rahoittaisi näkemyksensä mukaisesti puolueiden normaalitoimintaa. Fennovoima puolestaan kertoo osallistuvansa seminaareihin vaalikampanjoiden lisäksi myös vaalikauden aikana. Kolmesta ydinvoimayhtiöstä ainoastaan valtio-omisteinen Fortum ilmoitti, ettei se osallistu minkäänlaiseen poliittiseen toimintaan. Yle Uutiset selvitti Fennovoiman, TVO:n ja Fortumin vaalirahoitusta viime eduskuntavaalien ja alkukesän EU-vaalien alla.” Lähde: Yle Uutiset 9.8.09
      ”Samana päivänä myös Eteläsuomen Sanomat/STT uutisoi ydinvoimayhtiöiden vaalirahoituksesta otsikolla ”Uutta ydinvoimalaa tavoitteleva TVO kävi taulukaupoilla”. (…). (…) TVO on mm. osallistunut muutamiin eri puolueiden, myös Kokoomuksen, järjestämiin seminaareihin sekä tehnyt muutamia taidehankintoja puolueita lähellä olevilta säätiöiltä.” Lähde: Eteläsuomen Sanomat/STT 9.8.09 (http://www.hanhikivi.net/kulku.php)
      ¤
      Keskusta sai viime vuonna [2009] yli 1500 euron rahallista tukea yhdeltätoista yritykseltä tai yhteisöltä. Tuki muodostui seminaarilipuista, näyttelytilamyynnistä risteilylle sekä mainostilamyynnistä puolueen verkkolehteen.
      Keskustaa tukivat Destia, HOK-Elanto, I-Print, Kesko, Mainoslahja Team, Stora Enso, Suomenmaa, Tapaturmavakuutusten liitto ja Verkkoapila. Suomenmaan jälkeen suurimman tuen antoi ydinvoimalan rakennuslupaa hakeva Fennovoima, jolta keskusta sai 4880 euroa. Fennovoiman kilpakumppani Teollisuuden Voima tuki keskustaa 2930 eurolla.
      Keskustan varainhankinta tuotti vuonna 2009 vajaat 510 000 euroa.
      PETRI P. PENTIKÄINEN (http://m.mt1.fi/section;jsessi…=1&p=1)

      • Ydinpurot

        Edellisistä HOK-Elanto on osa S-ryhmää, joka on Fennovoiman osakas samoin kuin KESKO, ja Stora Enso on puolestaan Pohjolan Voima/TVOn pääomistajia. Ydinvoimaloiden vaalituki voidaan hoitaa monesta lähteestä niin, ettei näytä pahalta, mutta kertyy huomattavia summia.
        Puolueen lehdiltään(Suomenmaa Verkkoapila) saama tuki voi vaikuttaa lehdistötuen kierrätykseltä puoluetoimintaan, onkohan miten sopivaa? Suomenmaa taisi olla vielä pahasti miinuksella, joten Keskustan finanssit ei ole hyvässä hapessa?


      • Perskuta..
        Ydinpurot kirjoitti:

        Edellisistä HOK-Elanto on osa S-ryhmää, joka on Fennovoiman osakas samoin kuin KESKO, ja Stora Enso on puolestaan Pohjolan Voima/TVOn pääomistajia. Ydinvoimaloiden vaalituki voidaan hoitaa monesta lähteestä niin, ettei näytä pahalta, mutta kertyy huomattavia summia.
        Puolueen lehdiltään(Suomenmaa Verkkoapila) saama tuki voi vaikuttaa lehdistötuen kierrätykseltä puoluetoimintaan, onkohan miten sopivaa? Suomenmaa taisi olla vielä pahasti miinuksella, joten Keskustan finanssit ei ole hyvässä hapessa?

        Että puolueeton ja oikeutta kunnioittava instanssi löytyisi tutkimaan hyvin varmalta, lähes kiistattomalta vaikuttavaa korruptiota.

        Suurelle osalle Suomen kansaa lienee jokseenkin selvää, ettei suurien puolueiden käyttäytyminen ole oikeutta kunnioittavaa, vaan hyvin "kouriintuntuvaa kähmintää" omien rahoitusetujen maksimoimiseksi!

        Niljakasta käytöstä harjoittavat poliitikot eivät pysty vaatimaan tavallisilta kansalaisilta mitään lainkuuliaisuutta käytöksensä perusteella, joten he ovat lakien laatijoina todellista pohjasakkaa!

        Vaatikaamme kansalaisina tapahtuneiden väärinkäytösten puolueetonta ja rehellistä tutkimista ja välittömästi.


      • Atomi-Lahjus-Kaupat
        Ydinpurot kirjoitti:

        Edellisistä HOK-Elanto on osa S-ryhmää, joka on Fennovoiman osakas samoin kuin KESKO, ja Stora Enso on puolestaan Pohjolan Voima/TVOn pääomistajia. Ydinvoimaloiden vaalituki voidaan hoitaa monesta lähteestä niin, ettei näytä pahalta, mutta kertyy huomattavia summia.
        Puolueen lehdiltään(Suomenmaa Verkkoapila) saama tuki voi vaikuttaa lehdistötuen kierrätykseltä puoluetoimintaan, onkohan miten sopivaa? Suomenmaa taisi olla vielä pahasti miinuksella, joten Keskustan finanssit ei ole hyvässä hapessa?

        Julistaa viestintäjohtaja Moilanen http://keskustelu.suomi24.fi/node/9177297 Kesko on käyttänyt vaalirahaa periaateidensa edistämiseksi. Suurinosa vaalirahoituksesta on kanavoitu säätiöistä ehdokkaille, mutta tässä jäävuoren huippu.

        Kansan mielipide KESKOnkin voitelemasta päätöksestä:
        http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/oliko-eduskunnan-ydinvoimapaatos-oikein-vai-vaarin-kerro-se-nyt/183240#
        Mitä mieltä olet eduskunnan ydinvoimapäätöksestä?

        Päätös oli oikea 33%

        Päätös oli väärä 65%

        En osaa sanoa 2%


    • Kokkari-Demarit

      Elkää saatanat herjatko Keskustaa, meillä sentään nuoret ja Timo Kaunisto, jotka uskaltavat vastustaa ydinvoimaa. Tää on Kokoomuksen projekti. Sekoomus on lähes 100 % voideltu, ainoa vähän viisautta osoittanut on Sauli Niinistö, joka näpäytti jäävillisiä (eivät kuitenkaan korvaansa lotkauttaneet). Jyrki itte on saanut vaalirahaa ydinvoimala-kavereilta. Toinen suuri syyllinen on Demarit, vasemmistoliitto ja Ay-karja. Siellä johdossa Metalliliiton Matti Putkonen, joka kiivaasti lobbaa näitä kannattamattomia ja vaarallisia helevetinkoneita ja katsokaapa vaan mihin on mennyt ay-liikkeen vaalirahat, siellä on pitkä lista avoimasti ostettuja kansanedustajia.

      • peukut alaspäin

        Ilmeisesti ydinvoimaan koplattua Ay-vaalirahaa on ollut jaossa satoja tuhansia,
        rahansaajia vain ei ole yksilöity. Ne kai näkyvät yksittäisten vasemmistokansanedustajien ilmoituksista. Helpointa lienee, kun aloittaa ydinvoiman kannattajista.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaalirahoituskohu#cite_note-erikoisuudet-32
        Metalliliitto
        Metallityöväen liitto kertoi tukeneensa SDP:tä ja Vasemmistoliittoa, mutta kieltäytyi aikaisemmin antamasta tarkempia tietoja MTV3:lle.[32] SDP:n ilmoitettua tukijansa elokuussa 2009 selvisi, että Metallin tuki SDP:lle oli noin 100 000 euroa vuonna 2007 ja 135 000 euroa vuonna 2008.[33] Metalliliitto oli Vasemmistoliiton suurin ammattiyhdistysliikkeeseen kuuluva tukija, tuki oli kymmeniä tuhansia.[34]

        Palvelualan ammattiliitto
        Palvelualojen ammattiliitto kieltäytyi aikaisemmin kertomasta rahoituksesta.[32]

        SDP:n virallisen ilmoituksen mukaan Palvelualojen ammattiliitolta on valunut SDP:lle 76 800 euroa vuonna 2007 ja 54 900 euroa vuonna 2008.[33]

        Muut
        SDP:n virallisen ilmoituksen mukaan puolue sai vuonna 2007 rahoitusta mun muassa ammattiliitoilta: JHL antoi tukea 113 000 euroa, Metallityöväen liitto 101 301 euroa, PAM 76 800 euroa, Paperiliitto 24 401 euroa, PAU 16575 euroa, Puu- ja erityisalojen liitto 14862 euroa, Toimihenkilöunioni 12 920 euroa, Viestintäalan ammattiliitto 8 771 euroa, Rautatieläisten liitto 7 729 euroa ja Kemianliitto 6 190 euroa.

        Vuonna 2008 SDP:n ilmoituksen mukaan JHL antoi tukea 113 000 euroa, Metallityöväenliitto 135 069 euroa, PAM 54 900 euroa, Paperiliitto 18 899 euroa, PAU 15 045 euroa, Puu- ja erityisalojen liitto 14 914 euroa, Viestintäalan ammattiliitto 8 512 euroa, Rautatieläisten liitto 7 328 euroa ja Kemianliitto 3 600 euroa.[33]

        Elintarviketyöläisten liitto ilmoitti antaneensa rahaa eri puolueiden ehdokkaille 25 500 euroa vuoden 2007 vaaleissa.[32]

        "Työväen Lehdistön Kannatusyhdistys ry" -nimiseltä yhdistykseltä SDP sai 100 000 euron lahjoituksen vaalivuonna 2007.[33]

        [Välikäsiä
        Vasemmistoliiton rahoitusta on kanavoitu Ohjelmatyö ry:n kautta. Eduskuntavaaleissa 2007 Ohjelmatyö tuki valitsemiaan noin 50 ehdokasta yli 100 000 eurolla.[35]

        Ohjelmatyö-yhdistys sai rahaa Suomen kommunistisen puolueen perustajajäsenen Yrjö Sirolan säätiöltä, jonka puheenjohtaja on Vasemmistoliiton entisen puheenjohtajan Martti Korhosen naisystävä. Korhonen puolestaan sai vaalirahoitusta Ohjelmatyöltä. Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professorin Pekka Viljasen mukaan Korhonen saattoi olla Ohjelmatyöltä saamansa tuen suhteen esteellinen.[36]

        Toinen vasemmistoliittolaisten rahavirtoja kanavoinut järjestö on Punajuuri, jonka kautta aiemmin ohjattiin SAK:n rahoja.[35][37]

        ↑ Lehti: SDP:lle vaalirahoja pyytämättä Iltalehti 12.8.2009
        ↑ Vain täysi avoimuus hälventää epäilyt Savon sanomat 12.8.2009
        ↑ 32,0 32,1 32,2 Näin ay-liike tuki puolueita MTV3 11.08.2009
        ↑ 33,0 33,1 33,2 33,3 33,4 33,5 SDP:n erikoisuudet: Tradeka ja KMS Uusi Suomi 13.8.2009
        ↑ Tradeka tuki vasemmistoliittoa 100 000 eurolla Iltalehti 13.8.2009
        ↑ 35,0 35,1 Miska Rantanen: Ohjelmatyö ry on vasemmistoliiton KMS (Helsingin Sanomat 4.6.2008)
        ↑ Juha-Pekka Tikka: Martti Korhonen "haiskahtaa esteelliseltä" saamalleen vaalirahoitukselle (Ilta-Sanomat 15.7.2008)
        ↑ Juha-Pekka Tikka: Vasemmistoliiton yhdistykset ketjuttivat vaalirahaa (Ilta Sanomat 3.6.2008)


      • tosi jäävi

        A-Studion paljastamien tietojen perustella hallitusneuvotteluissa 2007 Kokoomuksen edustajana neuvottelupöydissä oli TVO:n edunvalvoja eli lobbari Martti Kätkä.

        Kätkä oli samaan aikaan jäsenenä myös Kokoomuksen energiapoliittisessa työryhmässä.

        Jos TVO:n lobbari edustaa Kokoomusta, niin miten Kokoomus voi TVOsta riippumattomana ehdottaa ja myöntää sille ydinvoimalaluvan?


      • last chance
        tosi jäävi kirjoitti:

        A-Studion paljastamien tietojen perustella hallitusneuvotteluissa 2007 Kokoomuksen edustajana neuvottelupöydissä oli TVO:n edunvalvoja eli lobbari Martti Kätkä.

        Kätkä oli samaan aikaan jäsenenä myös Kokoomuksen energiapoliittisessa työryhmässä.

        Jos TVO:n lobbari edustaa Kokoomusta, niin miten Kokoomus voi TVOsta riippumattomana ehdottaa ja myöntää sille ydinvoimalaluvan?

        Viimeinen tilaisuus vaikuttaa eduskunnan päätökseen.


      • siis klo 8:30
        last chance kirjoitti:

        Viimeinen tilaisuus vaikuttaa eduskunnan päätökseen.

        Eduskuntatalolle, isänmaa tarvitsee Sinua !


      • viimeinen mahis
        siis klo 8:30 kirjoitti:

        Eduskuntatalolle, isänmaa tarvitsee Sinua !

        Tule mielenosoitukseen torstaina klo 8.30 Eduskuntatalolle

        Ministeri Anni Sinnemäki vetoaa kaikkiin suomalaisiin
        YouTube videolla, http://www.youtube.com/watch?v=cZu20sRJJtc

        Tee äänestyssitoumus www.ydinvoima.fi


      • taistelu alkaa
        viimeinen mahis kirjoitti:

        Tule mielenosoitukseen torstaina klo 8.30 Eduskuntatalolle

        Ministeri Anni Sinnemäki vetoaa kaikkiin suomalaisiin
        YouTube videolla, http://www.youtube.com/watch?v=cZu20sRJJtc

        Tee äänestyssitoumus www.ydinvoima.fi

        Tee äänestyssitoumus
        www.ydinvoima.fi

        ja boikotoi
        Atomi-Ruokaa ja Ydinjäte-Kauppoja-
        Fennovoiman Valio, Atria, Mylly Paras,
        S-ryhmä ja erityisesti sen Rainbow
        K-ryhmä ja sen Pirkka

        Vaihda sähköt:
        Fennovoiman E.ON, Vantaen Energia, Helsingin energia
        TVOn Fortum
        Lista paikallisista ydinvoiman rakentaja-yhtiöistä:
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1961


      • liikkeellä on

        Kokkari- lobbarit, jotka miellellään näkisi Kepun Atomi-Tovereille pientä kannatuksen laskua, tollai
        ydin-ystävyyshengessä ??


      • vääryyttä
        taistelu alkaa kirjoitti:

        Tee äänestyssitoumus
        www.ydinvoima.fi

        ja boikotoi
        Atomi-Ruokaa ja Ydinjäte-Kauppoja-
        Fennovoiman Valio, Atria, Mylly Paras,
        S-ryhmä ja erityisesti sen Rainbow
        K-ryhmä ja sen Pirkka

        Vaihda sähköt:
        Fennovoiman E.ON, Vantaen Energia, Helsingin energia
        TVOn Fortum
        Lista paikallisista ydinvoiman rakentaja-yhtiöistä:
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1961

        80 % suomalaisista vastustaa kahta uutta voimalaa, mutta voidellut edustajat marssivat kansan yli. Boikottiin atomilobbarien businekset ja edustajat vaihtoon
        Tee äänestyssitoumus www.ydinvoima.fi


      • Atomi-Kaupat
        liikkeellä on kirjoitti:

        Kokkari- lobbarit, jotka miellellään näkisi Kepun Atomi-Tovereille pientä kannatuksen laskua, tollai
        ydin-ystävyyshengessä ??

        Fennovoiman rakentamista ratkaisevia investointi-päätöksiä tehdään osakkaiden sisäisesti syksyn aikana. Jos merkittävät osakkaat siirtyvät vastuulliselle kansan enemmistön kannalle, eivätkä halua ottaa yhtensä noin 7-10 mrd rakennuskuluriskiä todennäköisesti kannattamattomast voimalasta, niin Fennovoiman rakentaminen estyy.

        Kesko ei piittaa kansalaismielipiteestä. Tiedotusjohtaja Paavo Moilanen kertoo Helsingin Sanomissa, että Fennovoimassa mukana olo on KESKOlle periaate kysymys. S-ryhmä (S-voiman toimitusjohtja Antti Heikkilä) kertoo olevansa tietoinen eri mielipiteistä ydinvoimasta ja että ne huomioidaan päätöksen teossa. S-ryhmässä keskustelua käydään myös edustajistossa?
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9177297


      • Korruptoituneet
        vääryyttä kirjoitti:

        80 % suomalaisista vastustaa kahta uutta voimalaa, mutta voidellut edustajat marssivat kansan yli. Boikottiin atomilobbarien businekset ja edustajat vaihtoon
        Tee äänestyssitoumus www.ydinvoima.fi

        kansanedustajat vaihtoon. www.ydinvoima.fi

        Ydinvoima on vaarallista
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1986


      • Ei Atomi-Kaupalle
        Atomi-Kaupat kirjoitti:

        Fennovoiman rakentamista ratkaisevia investointi-päätöksiä tehdään osakkaiden sisäisesti syksyn aikana. Jos merkittävät osakkaat siirtyvät vastuulliselle kansan enemmistön kannalle, eivätkä halua ottaa yhtensä noin 7-10 mrd rakennuskuluriskiä todennäköisesti kannattamattomast voimalasta, niin Fennovoiman rakentaminen estyy.

        Kesko ei piittaa kansalaismielipiteestä. Tiedotusjohtaja Paavo Moilanen kertoo Helsingin Sanomissa, että Fennovoimassa mukana olo on KESKOlle periaate kysymys. S-ryhmä (S-voiman toimitusjohtja Antti Heikkilä) kertoo olevansa tietoinen eri mielipiteistä ydinvoimasta ja että ne huomioidaan päätöksen teossa. S-ryhmässä keskustelua käydään myös edustajistossa?
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9177297

        On muuten periaate kysymys. Ei osteta ydinjätekaupasta ja tueta vaarallista ydinvoimalaa. Oli hyvä kauppa ja uppoaa atomi-suohon.

        Onneksi on lähikaupat ja se saksalainen, joka ei rakenna ydinvoimaloita Suomeen


      • sinä ratkaiset
        Ei Atomi-Kaupalle kirjoitti:

        On muuten periaate kysymys. Ei osteta ydinjätekaupasta ja tueta vaarallista ydinvoimalaa. Oli hyvä kauppa ja uppoaa atomi-suohon.

        Onneksi on lähikaupat ja se saksalainen, joka ei rakenna ydinvoimaloita Suomeen

        Fennovoiman saksalainen E.ON on ratkaiseva tekijä siinä projektissa. Projektia rahoitataan pienten suomalaisten paikallisyhtiöiden rahalla ja riskillä. Ne ovat talousvaikeuksissa ja boikotti ja/tai selvät mielenilmaukset voivat tuoda järkeä.
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1961


      • lisää yhdistyksiä
        sinä ratkaiset kirjoitti:

        Fennovoiman saksalainen E.ON on ratkaiseva tekijä siinä projektissa. Projektia rahoitataan pienten suomalaisten paikallisyhtiöiden rahalla ja riskillä. Ne ovat talousvaikeuksissa ja boikotti ja/tai selvät mielenilmaukset voivat tuoda järkeä.
        http://www.mythbustersforum.com/viewtopic.php?f=140&t=1961

        Matti Vanhasen 2007 vaalirahailmoituksessa http://www.vaalit.fi/uploads/vuyagmferuxqga.pdf kerrotan rahaa tulleen m.m. 14 yritykseltä kultakin 800 Euroa yhteensä 11 200 Euroa, ja kuudelta yritykseltä yhteensä 1 500 Euroa, sekä Nuuksion Keskustakerho ry:ltä 16 000 Euroa ja Kehittyvien Maakuntien Suomi ry 10 000 Euroa. Vanhanen kertoo miten yritysten vaalituki kerään monista yrityksistä niin pieninä summina, ettei lahjoittajaa tarvitse ilmoittaa. Kun tuki sitten tulee kymmenille kansaedustajaehdokkaille voi kyseessä olla helposti KMS luokan summat (tässkin yrityksiltä suurempi kuin KMS). Jää pimentoon miten monta ydinvoimalan rakentajayritystä on tukenut pääpuolueita.
        Tanja Saarelaa on tuki Nuuksion paikallisyhdistys 44 300 Eurolla. Tässä vaikuttaisi olevan sama yhdistys kuin Vanhasella, ehkä yhdistyksen kautta tulleita yritysrahoja ei ole eritelty kun Vanhasella (ei tarvitse kun alle 1700 Eur kultakin). Tällaisia rikkaita yhdistyksiä on vaalirahoituksessa kymmeniä, mutta niiden rahanhankinta KMS:ää lukuunottamatta on piilossa.


      • yhdistyksissä
        lisää yhdistyksiä kirjoitti:

        Matti Vanhasen 2007 vaalirahailmoituksessa http://www.vaalit.fi/uploads/vuyagmferuxqga.pdf kerrotan rahaa tulleen m.m. 14 yritykseltä kultakin 800 Euroa yhteensä 11 200 Euroa, ja kuudelta yritykseltä yhteensä 1 500 Euroa, sekä Nuuksion Keskustakerho ry:ltä 16 000 Euroa ja Kehittyvien Maakuntien Suomi ry 10 000 Euroa. Vanhanen kertoo miten yritysten vaalituki kerään monista yrityksistä niin pieninä summina, ettei lahjoittajaa tarvitse ilmoittaa. Kun tuki sitten tulee kymmenille kansaedustajaehdokkaille voi kyseessä olla helposti KMS luokan summat (tässkin yrityksiltä suurempi kuin KMS). Jää pimentoon miten monta ydinvoimalan rakentajayritystä on tukenut pääpuolueita.
        Tanja Saarelaa on tuki Nuuksion paikallisyhdistys 44 300 Eurolla. Tässä vaikuttaisi olevan sama yhdistys kuin Vanhasella, ehkä yhdistyksen kautta tulleita yritysrahoja ei ole eritelty kun Vanhasella (ei tarvitse kun alle 1700 Eur kultakin). Tällaisia rikkaita yhdistyksiä on vaalirahoituksessa kymmeniä, mutta niiden rahanhankinta KMS:ää lukuunottamatta on piilossa.

        Vanhanen kertoo eron syystä myöhemmin. Keskustan ex varapuheenjohja ja kovaääninen ydinvoiman kellokas Antti Rantakangas vastusti Keskustan sisäistä tarkastusta, kun Lehtomäki sitä peräsi.


      • tee äänestysitoumus
        yhdistyksissä kirjoitti:

        Vanhanen kertoo eron syystä myöhemmin. Keskustan ex varapuheenjohja ja kovaääninen ydinvoiman kellokas Antti Rantakangas vastusti Keskustan sisäistä tarkastusta, kun Lehtomäki sitä peräsi.

        menee minuutti, www.ydinvoima.fi


      • ydinvoima ei
        tee äänestysitoumus kirjoitti:

        menee minuutti, www.ydinvoima.fi

        Maailman pihein kansa saksalaiset ovat siirtymässä kokonaan uusiutuviin energian lähteisiin 2050 mennessä http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/07/saksan_sahkontuotanto_kokonaan_uusiutuvilla_2050_1819600.html

        Saksan aurinkoenergiakapasitetti vastaa tämän vuoden jälkeen 10 ydinvoimalaa. Aurinkoenergian kilpailukyky kasvaa koko ajan, ja esimerkiksi MIllennium palkinto myönnettiin pigmenttiaurinkokennosta, joka keräää energiaa pilviselläki nsäällä. Rautaruukin korkeammat ristikkotornit nostavat tuulienergiantehoa 40-50 %. Myös suunniteltua vientisähköä ajatellen Suomen atomi-teollisuus iskee pahasti kirveensä kiveen, kun uusiutuvien hinta on laskussa, mutta ydinvoiman hinta voi vain kasvaa.


      • Kiinni jääneet
        ydinvoima ei kirjoitti:

        Maailman pihein kansa saksalaiset ovat siirtymässä kokonaan uusiutuviin energian lähteisiin 2050 mennessä http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/07/saksan_sahkontuotanto_kokonaan_uusiutuvilla_2050_1819600.html

        Saksan aurinkoenergiakapasitetti vastaa tämän vuoden jälkeen 10 ydinvoimalaa. Aurinkoenergian kilpailukyky kasvaa koko ajan, ja esimerkiksi MIllennium palkinto myönnettiin pigmenttiaurinkokennosta, joka keräää energiaa pilviselläki nsäällä. Rautaruukin korkeammat ristikkotornit nostavat tuulienergiantehoa 40-50 %. Myös suunniteltua vientisähköä ajatellen Suomen atomi-teollisuus iskee pahasti kirveensä kiveen, kun uusiutuvien hinta on laskussa, mutta ydinvoiman hinta voi vain kasvaa.

        saanee KMS vaalirahaa.Tämmöistä sakkia.


      • porvari vihainen

      • jätteet, terrori

      • sisäpiiritietoa???
        jätteet, terrori kirjoitti:

        Moottoripyörällä kielletyllä Tsernobylin säteilyalueella: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9215648
        Ydinvoima ja terrorismi http://keskustelu.suomi24.fi/node/9212140 Ydinjätehautojoen vuodot http://keskustelu.suomi24.fi/node/9176223

        Perheen Talvivaara omistusten lisäksi Paula Lehtomäki on käynyt kauppaa Outokummun ja Rautaruukin osakkeilla, nämä ovat ydinvoimalarakentajan Fennovoiman tärkeimpiä osakkaita ja ydinvoimalapäätösten merkittävimpiä
        edunsaajia.

        Lehtomäellä oli mahdollisesti kauppojen aikaan Keskustan eduskuntaryhmän ja Keskustan puoluejohdon sisäpiiritietoa ydinvoimalupapäätöksistä

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9383595


      • rehellinen joo..
        sisäpiiritietoa??? kirjoitti:

        Perheen Talvivaara omistusten lisäksi Paula Lehtomäki on käynyt kauppaa Outokummun ja Rautaruukin osakkeilla, nämä ovat ydinvoimalarakentajan Fennovoiman tärkeimpiä osakkaita ja ydinvoimalapäätösten merkittävimpiä
        edunsaajia.

        Lehtomäellä oli mahdollisesti kauppojen aikaan Keskustan eduskuntaryhmän ja Keskustan puoluejohdon sisäpiiritietoa ydinvoimalupapäätöksistä

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9383595

        Paula Lehtomäki kertoi, ettei palauta Kehittyvine maakuntien Suomen (KMS) rahoja, koska muuten olisi tullut kuva, että niihin liittyy jotain epäolyttävää. Monien muiden edustajien rahat oli epäilyttäviä ja konkurssilain mukaan palautettavia, mutta Lehtomäki ei siis saanut mitään arveluttavaa?
        Lehdistö vois selvittää kuka palautti ja miten paljon?

        Mutta nyt Paulan Talvivaarassa ei ole mitään arveluttavaa, eikä Outokumpu tai Rautaruukki ostoksissa?


      • totuus esille ??
        rehellinen joo.. kirjoitti:

        Paula Lehtomäki kertoi, ettei palauta Kehittyvine maakuntien Suomen (KMS) rahoja, koska muuten olisi tullut kuva, että niihin liittyy jotain epäolyttävää. Monien muiden edustajien rahat oli epäilyttäviä ja konkurssilain mukaan palautettavia, mutta Lehtomäki ei siis saanut mitään arveluttavaa?
        Lehdistö vois selvittää kuka palautti ja miten paljon?

        Mutta nyt Paulan Talvivaarassa ei ole mitään arveluttavaa, eikä Outokumpu tai Rautaruukki ostoksissa?

        Vanhanen joutui tutkintaan, koska pääministerin asema oli estänyt Nuorisosäätiö-poliisitutkintaa. Mahdollisesti vyyhti lähtee purkautumaan.

        Perustuslakivaliokunnan kansanedustaja Manninen (Kesk) oli vihainen asiasta, perustelunaan poliisitutkinta on turha, koska Vanhasella ei ole siinä totuusvelvoitetta. Tarkka analyysi keskustan Sherlock Holmesilta.
        Hermostuneisuus voi johtua siitä, että valheista olisi rsiki jäädä kiinni.


      • politiikan ydin
        totuus esille ?? kirjoitti:

        Vanhanen joutui tutkintaan, koska pääministerin asema oli estänyt Nuorisosäätiö-poliisitutkintaa. Mahdollisesti vyyhti lähtee purkautumaan.

        Perustuslakivaliokunnan kansanedustaja Manninen (Kesk) oli vihainen asiasta, perustelunaan poliisitutkinta on turha, koska Vanhasella ei ole siinä totuusvelvoitetta. Tarkka analyysi keskustan Sherlock Holmesilta.
        Hermostuneisuus voi johtua siitä, että valheista olisi rsiki jäädä kiinni.

        On myös mahdollista, että vaalirahaan on liittynyt ehtoja tietyistä ydinvoimapäätöksistä ja Vanhanen on itse ihmetellyt mahdollista jääviyttä puolueen suorasta ydinvoimayhtiöiden rahoituksesta.

        Olivatko Ydinvoiman rakentajat Rautaruukki, Outokumpu, Valio, Kesko, S-ryhmä, EON, Fortum, TVO/PVO tai metsäyhtiöt tai paikalliset sähköyhtiöt Keskustan vaaliseminaareissa? tai Vanhasen vaalirahoittajina ? Taisi huomattava osa olla? Ilmoitusrajan alla olevat summat monesta paikasta useille kansanedustajille tekevät saman vaikutuksen kuin KMS.

        Hakiko Vanhanen ydinvoimapalkkio virkaa metsäteollisuudesta?

        Aivan ilmeisesti ydinvoimaraha korruptiota jaettiin kaikille puolueille. Ay-rahassa oli puolijulkisesti ydinvoimakorvamerkki.

        Oliko ydinvoimalupa Kehittyvien Maakuntien Suomen porvarihallituksen ohjelmassa? Kierrrättikö KMS ydinvoimaa haluavien yhtiöiden rahaa? M.m Lemminkäinen oli Novan kumppani ja varma hyötyjä ydinvoimalapäätöksistä sekä yllättäen myös Matti Vanhasen uuden työnantajan Perheyritysten Liiton hallituksessa?
        Miten oli mahdollista että TVOn lobbari edusti Kokoomusta hallitusneuvotteluissa?
        Ydinvoimalasisäpiiritietoa oli siis jo edellisitä hallitusneuvotteluista lähtien?


    • yhteiskuntavastuu

      Mielenosoitus menossa eduskunna edessä, eduskunta päättää klo 10. Toivotaan parasta ja järjettömien voimaloiden torppamista.
      STUK sanoo Hesarissa, että ydinpommihautoja pitää valvoa hamaan tulevaisuuteen, siihen tarvittavaa sunnitelmaa eikä rahoja ole, satojen tuhansien vuosien vartiointi projekti maksaisi miljoonia ja olisikin aika scifiä.
      Tee äänestyssitoumus www.ydinvoima.fi

      Fennovoiman S- ja K-kaupat, Valio, Atria, E.ON, TVO:n Fortum ja muut ydinrakennus-sähköyhtiöit boikottiin,
      jos eduskunnan viisaus ei riitä.
      Yhteiskuntavastuuta, ei ydinjätteitä

      Ydinvoima on vaarallista ja kannattamatonta ja vie työpaikat:
      https://www.citigroupgeo.com/pdf/SEU27102.pdf
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9168459
      http://www.mythbustersforum.com/viewforum.php?f=14

    • nimimerkki......

      Eipä yllätä yhtään.
      Suomi on niin korruptoitunut että suomi valitaan parhaaksi maaksi.
      Uutisissahan ei näy mitään huonoja juttuja, ja jos näkee se on vain niin pientä.
      Alkoholismi, huumeiden käytön lisääntyminen, masennus, työttömyys, työvoimapula?!, syrjäytyminen, SENSUROITU/KORRUPTOITUNUT niin ulko- kuin omanmaan uutisioinnissa, päättäjät korruptoitunut, Valtion velka, kansalaisten huonot vaikutus mahdollisuudet, syrjivä kielipolitiikka(korruption takia), rikkaiden ja köyhien kuilu kasvaa, ajautumassa kauas hyvinvointi yhteiskunnasta, YDINVOIMAPÄÄTÖS osoittaa ettei oman maan kansalaisten terveydestä ja turvallisuudesta välitetä.
      Niin ja jäävuoren huippuna näkyy koulusurmat.

      Toivon että seuraavissa vaaleissa äänestettäisiin vain suurimpien puolueiden ulkopuolelta.

    • .........

      Että yleisesti meidänkin päättäjät on ostettavissa rahalla enemmän kuin toimisivat järjellä.

      Poliitikot ovat vain kouluttamattomia ihmisiä. Jos todella tahtoisi edes jollain tavalla eduskunnan toimia. Siellä istuisi koulutettuja insinöörejä ja tiedemiehiä. Yhteiskunnan eri osa-alueilta aina matematiikan, fysiikan, kemian, biologian, maantiedon, sosiologian ja esim psykologian osa-alueilta.

      Tosin rahataloudessa tämä muodostaisi luultavasti äärimmäisen fasisti valtion tai diktatuurin :D Koska demokratia on aika tyhjä sana kuten rehellisyys rahataloudessa, joka perustuu jo kokonaisuudessaan kusetuksen olemassaolon tarpeeseen

      .

    • ydinvoima kaatuu

      Pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Savossa S-Ryhmä on ydinvoimavapaata
      ruokaa saa helpommin ja
      Fennovoimassa ydinvoimalaa rakentavia kalliiita K-kauppoja ja Citimarketteja on hyvä boikotoida

      HOK-Elanto ja Pohjois-Savon Pee-Ässä luopuivat Fennovoimasta!!
      Näissä kaupoissa on paras energiatalousosaaminen ja näkemys kilpailuedusta KESKOa vastaan.

      Kansa ja sosiaalinen media puree ydinvoimaa rakentavia ruokayhtiöitä katso www.facebook.com/valionsivu

      Huvittavana piirteenä: Tämä viime viikon 1. talousuutinen on tarkoituksellisesti vaiettu kaikissa talousmedioissa, ja pääkaupungin mediassa Helsingin Sanomissa (päätoimittaja julisti ydinvoimankannatusta kesällä)

      http://www.sok.fi/valtakunnallinen/sryhma_artikkeli?nodeid=skanava_page_sgroup_ajankohtaista&exp=true&fid=s_ska_basicarticle2_10151.xml

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      83
      1611
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1196
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1074
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      87
      876
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      385
      789
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      132
      762
    Aihe