Kosmologi Syksy Räsänen, mm. uskonnosta

fdhf

http://areena.yle.fi/radio/2422841

Kosmologi Syksy Räsänen YLEn yöradiossa yövieraana, toimittaja Justus Laitinen. Syksy, kiva nimi. (Ja kiva tukkakin miehellä, vähän kuin Einsteinilla jossain kuvassa.

Ainakin noin 11 min. kohdalla puhutaan uskonnosta ja sen suhteesta tieteeseen.

Todetaan mitä tälläkin palstalla usein on todettu. Uskonnon on pakko mukautua kun tiede kehittyy ja todistaa vastaanpanemattomasti, että kritinuskon tarinat ja uskomukset ovat huuhaata.

Koska evoluutio on kiistaton, niin uskovaiset, ne heistä joilla on edes muutama "marmorikuula" tallella korvien välissä, alkavat keksimään itselleen kelpaavaa selistystä tieteen ja jumaluskon ristiriitaan - jumala, älykäs suunnittelija, onkin evoluution takana, sen alkuunpanija. Eipä vaan jumala vaivaitunut kertomaan sitä raamatun kirjoittajille, ja aiheutti näin turhaa toraa ja kinaa, niin kuin monessa mussakin asiassa.

Ne kritityt joilla on jonkin verran enemmän kuin vain muutama marmorikuula, kenelläkäänheistä ei kaikki, tajuavat etä luomiskertomus on vain taru. Vain ne kristityt, joilla viimeinenkin kuula kadoksissa, pitävät edelleen tiukasti kiinni luomiskertomuksesta valehtelemattomana konkreettisena "tosiasiana".

Lopussa Palestiinasta - Syksy on Palestiina-aktivisti. Siellä kun vierailee, niin saa kerrankin kosmologian pois mielestään.

18

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ccmn

      Kosmologi totesi ihmetteli myös sitä miksi kristilliset hautajaiset ovat niin surulliset, tyyliin pidetään ikävää, senhän kristityt totta maar osaavat, ilonpilaajat. Jos kristityt todella uskoisivat kuoleman jälkeiseen elämään Taivaan paratiisissa, hautajaiset olisivat iloinen tilaisuus.

      "Suomalaiset ovat hyvin harrasta kansa, ne kirkonmenot aina aikaan saa... on naamat kun ois syöty jugurttia." (maustamatonta)

      (Eppu normaali, Pidetään ikävää)

    • prospector

      Mikä tyyppi tämä Räsänen oikein on? Minua ainakin epäilyttää. Edes nimestä ei voi olla varma, mitä sukupuoltakaan edustaa. Kuinka tuommoinen voi mitään tiedettä tehdä, eikä varmasti tunne edes Raamattua, miten voi siitä sanoa sitten yhtään mitään. Ensin pitäisi lukea, osata ja ymmärtää se Raamattu, ennen kuin julkisesti radiossa käy munaamassa itsensä.

      Vaikka olihan tuo yöradio. Kaveri varmasti häpeää itseään niin, ettei uskalla päivisin esiintyä edes radiossa. Vai miksi valitsi yöajan? Oliko ihan yöpuvussa siellä, HAH HAHA!

      Sopii kyllä hyvin siihen, että ateismi on pimeyden töitä.

      • Epäilen sinua varsin onnistuneeksi provoksi. Vahvistat liiankin taitavasti niitä kaikkia kielteisiä stereotypioita joita fundamentalisteista on olemassa. Hiukan liian hyvin. Liian täydellistä :D


      • ghjf

        Kyllä ne haastattelut tehdään päivällä, vaikka ne yöradiossa ulos ajetaankin.


      • ghjf
        ghjf kirjoitti:

        Kyllä ne haastattelut tehdään päivällä, vaikka ne yöradiossa ulos ajetaankin.

        Muiistelisin kyllä kuuleeni tuon haastettelun tai jonkun muun Syksy Räsäsen hastattelun YLEllä ihan päiväsaikaankin. Ehkä ne säästää rahaa ja ajaa yöllä ulos vanhoja haastatteluja otsikon Yövieras alla.

        Tai sitten uskovaiset on vaatinut että näin arkaa matskua saa lähettää vain yöllä, ettei loputkin unet kaikkoa suyntymässään säikähtäneiden uskovaisten pelokkaista nupeista.


    • mietityttää

      Monet kristityt väittävät tuntevansa raamatun, mutta jokainen uskonto tulkitsee tätä kirjaa ihan omalla tavallaan. Se minusta on epäilyttävää. Kuinka kristitty voi sanoa mitään tieteestä, jos ei edes hyväksy tieteen saavutuksia.

    • prospector

      "Kuinka kristitty voi sanoa mitään tieteestä, jos ei edes hyväksy tieteen saavutuksia"

      Mitä saavutuksia? Ylikansoituksen aiheuttamat nälänhädät? Ympäristön saastumisen, ydinvoimalaonnettomuudet, rahan tuhlaamisen mars-atkoihin kun sen voisi käyttää ihmisten auttamiseen maapallolla, mielenterveyshoitojen muuttumisen valistuksen ajan terapoivasta ja tehokkaasta hoidosta suljettujen pakkolääkitykseksi, kaikki autojen alle jääneiden hautajaiset, kaikki autojen alle jääneet eläimet, siilit, jänikset ja oravat, keuhkosyövän lisääntyminen, ylipaino-ongelmat, syöpäsairauksien ja sydän- ja verisuonitautien lisääntyminen, sanomalehtien muste, joka tarttuu sormiin, maitopurkkien korkit, joita ei saa auki, kuivunut Aral-järvi... pitääkö vielä jatkaa?

      Koko ihmistietämyshän on vain lyhytnäköisten törppöjen uskomatonta törttöilyä. Miksi sellaista pitäisi hyväksyä?

      • Lainatakseni tuntematonta palstakirjoittajaa: "Jos tiede ei kelpaa, veistä puusta kännykkäsi"


      • Takas keskiajalle

        On todella säälittävää haukkua tieteen saavutuksia kirjoittamalla maailmanlaajuiseen tietoverkkoon sähköllä toimivalla tietokoneella.

        Jatkossa sitten kaikki viestisi hiilenpalalla vuohennahalle jota kiertelet näyttämässä joka puolelle hevoskyydillä.


    • >>>Koska evoluutio on kiistaton, niin uskovaiset...alkavat keksimään itselleen kelpaavaa selistystä tieteen ja jumaluskon ristiriitaan - jumala...onkin evoluution takana

    • vastaukset saatu?

      Monesti keskusteluissa huomaa, miten samaan aiheeseen tai kysymykseen haetaan uudestaan ja uudestaan vastauksia, vaikka ne ovat kommentoitu ehkä monenkin taholta viimeistenkin kuukausien aikana. No ehkä se on keskustelun luonne. Kannattaisiko itse kunkin painaa hieman enemmän mieleensä, mitä on sanottu? Koskee useita ketjuja.

    • Mutter Ahasjas

      Luomiskertomus oli sen ajan kosmologiaa. Ei tartte olla ruudinkeksiä sen ymmärtääkseen ja ei tarvitse olla Einstein, että ymmärtää runoa, sillä se koskee sieluun.

    • 1213

      "Uskonnon on pakko mukautua kun tiede kehittyy ja todistaa vastaanpanemattomasti, että kritinuskon tarinat ja uskomukset ovat huuhaata. "

      Tieteen historia osoittaa, että se on ollut jatkuvasti väärässä. En oikein näe syytä, miksi kukaan järkevä ihminen perustaisi koko maailmankuvansa siihen.

      • On varmasti aika turha yrittää selittää tieteen suhdetta tietoon ja tieteellisen teorianmuodostuksen metodeja tai edes mitä sana teoria tieteellisessä viitekehyksessä tarkoittaa.

        Yritetään helpompaa kautta lähestyä asiaa. Toimivatko tieteellisten teorioiden pohjalta kehitetyt käytännön sovellukset väärin vai ihan vain sattumalta oikein? Vaikkapa tietokoneesi jolla tuon näkemyksesi tiedoksemme saatoit?


    • "Tieteen historia osoittaa, että se on ollut jatkuvasti väärässä. En oikein näe syytä, miksi kukaan järkevä ihminen perustaisi koko maailmankuvansa siihen. "

      Tieteestä voidaan puhua oikeastaan vasta 1500 ja 1600 luvuilta lähtien. Sen alkutaival oli tietenkin haparoivampaa, mutta tiede on korjannut itseään historian aikana. Uskonnolliset dogmit eivät ole muuttuneet, vaikka on hyvä syy väittää, että useat niistä ovat osoittautuneet virheellisiksi.
      Jos tiede on ollut jatkuvasti väärässä, voit varmaan esittää muutaman virheelliseksi osoittautuneen tapauksen yleisesti hyväksytyistä teorioista ns. kovien tieteiden parista vaikka viimeisen kuudenkymmenen vuoden ajalta.

      En näe syytä perustaa maailmankuvaani minkään muun metodin varaan. Maailmankatsomus onkin sitten paljon laajempi asia.

    • ari_zwag

      Side show Bob?

    • Anonyymi

      Syksy Räsänen on antisemitisti. Tunnettu lähinnä muutamista juutalaisvastaisista populaarijulkaisuistaan. Jollain tavalla pitää hakea halpaa julkisuutta, kun ei tieteen tekemisellä pärjää.

      • Anonyymi

        Kappas! Paskanlänkyttäjä on kotiutunut baarista aamuyöllä, ja kommentoinut ikivanhaa ketjua, ilman minkäänlaista tukea ääliömäiselle väitteelleen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe