Ero vireillä. Vieläkö pelastettavissa?

Erovireillä

Otsikko tiivistääkin hyvin asian eli nainen haluaisi nyt pistää suhteen poikki. Tai itseasiassa ei edes tiedä haluaako vai ei. Jotta sopan ymmärtäisi niin pitää kertoa vähän lisää eli:

Kinastelimme lauantaina naisen ajankäytöstä ja miten hänestä tuntuu, että kun kerron hänelle omista ajatuksistani ja tuntemuksistani niin hän hermostuu niistä. Mainittakoon nyt ensimmäisenä, että naisella on tällähetkellä opintojen takia paljon stressiä ja hyvin herkästi hermostuu ja persoonaan kuuluu ettei hän kestä varsinkaan stressaantuneena pientäkään kritiikkiä. Edes rakentavaa tai sellaista ''minusta tuntuu tältä tämän asian takia..''. Meillä on siis yhteinen aika vähentynyt. En tarkoita, että pitäisi kokoajan nyhjätä toisen vieressä, mutta hänellä on nykyisin jatkuvasti menoa. Tästä siis mainitsin hänelle. Aikaisemmin tästä ei tullut mitään riitaa, mutta nyt hän jostain syystä kiskoi senkin mukaan, että olin puhunut ajankäytöstä aikaisemmin. No samalla paljastui tuo, että hänestä on tuntunut, että syyllistän häntä kun kerron syitä miksi minusta on välillä tuntunut jokin asia pahalta. No puhuimme nämä asiat halki ja kaikki oli hyvin.

Sunnuntaina aamu ja päivä meni ihan normaalisti toisen kanssa jutellessa ja aikaa viettäessä ja hyvällä tuulella olimme kumpikin. Juteltiin siinä sitten asioita ja sitten tuli puheeksi sattumalta pieni pala meidän menneisyydestämme. Pettäminen. Nainen oli siis pettänyt minua kerran menneisyydessä exän kanssa. Minä olin antanut tämän tapahtuneen jo anteeksi, mutta hänestä oli tuntunut, että en ollut antanut sitä anteeksi vaikka siitä on kauan aikaa kun viimeksi tästä aiheesta puhuttiin ja silloin kerroin antaneeni sen anteeksi. Ilmeisesti hän ei ollut uskonut minua. Naisella oli tästä paha olo ja hän lähti lenkille ja sinä aikana sekä hän, että minä rauhotuimme. Hän oli rauhoittunut ja minä myös ja juttelimme sitten ihan normaalisti taas mukavia. No jatkoimme lisää keskustelua myöhemmin hänen tahdostaan ja koska minäkin halusin selvittää asian. Meillä oli aikaisemmin käynyt niin, että nainen oli hautonut vanhoja riitoja jotka sitten puhuimme halki ja sovimme, että jatkossa kerrotaan jos jokin asia painaa mieltä eikä sitä jäädä yksin hautomaan. No asiat sujui hyvin tuon sopimuksen jälkeen, mutta nyt puolenvuoden jälkeen alkoi paljastumaan (sunnuntaina), että nainen oli hautonut meidän vanhojakin riitojamme mielessään taas kerran, mutta ei vain ollut kehdannut kertoa niistä minulle. Ei kaikkia, mutta osaa riidoista. Ihmettelin miksei hän ollut kertonut minulle, että häntä oli jäänyt kalvamaan vanhat asiat ja hän ei itsekkään tiennyt miksei ollut kehdannut kertoa. Tässä kohtaa hän kertoi ettei tiedä rakastaako minua enää ja haluaako olla kanssani, koska hänellä on niin paha olo ja, että haluaa olla yksin. Hänen mielensä muuttui vähän väliä niin, että ensin hän halusi omaa aikaa miettiä yksin ilman mitään suhteita ja yhteydenpitoa ja sitten yhtäkkiä hän halusi katkaista samantien ja taas muutti mieltään, että haluaakin miettiä rauhassa, mutta haluaa samalla kuitenkin puhua minulle, mutta ilman mitään hellyydenosoituksia yms. Mieli siis muuttui keskustelujen aikana vähän väliä. Olin täysin ihmeissäni, koska olin luullut meillä menevän aivan hyvin ja niin hänenkin mielestään joten tämä hänen olotilansa tuli aivan puuntakaa ja se tuli hänellekkin aivan yhtäkkiä tämän keskustelun aikana kun puhuimme siitä, että hän oli hautonut vanhoja riitoja. Tämä hänen riitojen hautominen osoittautui syyksi. Hän kertoi, että oli miettinyt tuon pettämis-keskustelun aikana kanssa haluaako olla minun kanssani, mutta lenkillä käyminen oli parantanut hänen oloaan ja sysännyt moiset mietteet pois. Kyselin häneltä mitkä riidat ja muut syyt olivat tämän olon aiheuttaneet. Hän ei osannut tarkalleen vastata mitkä olivat aiheuttajat, mutta lopulta kertoi muutaman mistä yritin hänen kanssaan jutella:

1. Minä olin antanut pettämisen anteeksi, mutta hän ei ollut vielä antanut itselleen sitä anteeksi ja sanoi, että tässä olisi syytä hänelle lähteä. Minä sanoin, että ei ole sillä olen antanut anteeksi ja hän intti tuota, että hän ei ole itselleen ja ei toista petä jos rakastaa. Minä sanoin, että jotkut pettävä vaikka rakastaa jos on esimerkiksi vanhoja tunteita exää kohtaan (hänellä oli ollut). Ex ei ole enää kuviossa mitenkään ja nainen oli aikaisemmin väittänyt hyväksyneensä myös asian, mutta sanoi nyt, että aihe oli niin kipeä ettei hän ollut kyennyt puhumaan siitä kanssani viimeisimmän keskustelun jälkeen. Hän myönsi myös, että on syyttänyt itseään tämän ajan ja syyttää edelleen eikä tiedä kauan kestää kun hän antaa itselleen anteeksi tai antaako ikinä. Minä sanoin, että se vaatii aikaa, mutta minä kyllä jaksan odottaa enkä tuomitse häntä siitä ja olen jo aiheesta päässyt yli. Inttäminen jatkui edelleen.

Laitan tuohon alemmas nyt muut aiheet kanssa, koska kaikki eivät tähän mahdu.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erovireillä

      2. Hänestä on tuntunut, että kyselen kokoajan hänen tekemisistään, menoistaan ja mitä hän puhuu muiden kanssa ja ettei hänellä ole mitään yksityisyyttä ja, että minun muka pitäisi tietää kaikki. Tästä sanoin, että olimme aikoinaan sopineet, että hän voi sanoa minulle kun haluaa omaa tilaa niin annan hänen olla aivan rauhassa. Ei ole pyytänyt sitä ja minä en tietääkseni muutenkaan paljoa kysy häneltä. Kysyn hänen päivästään kun hän tulee kotiin, että oliko millainen päivä. Jos huono niin yritän vähän piristää häntä ja jos hyvä niin olen iloinen hänen puolestaan. Saatan kysäistä mitä siellä tapahtui, mutta en muuta. Jos hän on ulkona kavereiden kanssa niin annan hänen olla aivan rauhassa sillä tiedän hänellä olevan kaikki hyvin, mutta muutaman tunnin päästä (3-6h jälkeen) saatan kysäistä miten ilta menee ja mitä puuhastelevat. Hän on ihan reilusti vastannut, että ovat vaikka keilaamassa, kahvilla tai pelaamassa aliasta ja, että mukava ilta (tämänkään takia en ole ajatellut, että hän on noin ajatellut, koska aina reilusti kertonut mitä tekevät ja omien sanojensa mukaan kertonut ihan mielellään). Tähän olen vastannut, että mukavaa kun on kiva ilta ja en ole sen tarkemmin kysellyt paitsi jos nainen itse on kertonut esimerkiksi jonkun kaverin toilailleen niin olen saattanut kysyä mitä tämä kaveri oikein teki. Kerran tai kaksi kysyn miten ilta sujuu riippuen kuinka myöhään hän on ulkona. Silloin kun hän puhuu puhelimessa, whatsappissa, facebookissa tai skypessä jonkun kanssa niin joskus kysäisen kenen kanssa hän juttelee ja hän vastaa aina kenen kanssa ja vastaan vaan, että ''okei'' tai kysäisen, että mitäpäs asiaa tällä kaverilla oli. Kysyn siis vain ihan uteliaisuuttani ja senkin takia, että jos naisella on menoa kaverin kanssa niin en sitten ihmettele missä hän on ja voin rauhassa keskittyä omiin puuhiini. En myöskään tunne kaikkia naisen kavereita hyvin joten senkin takia kysäisen, että tavallaan opin kysymällä vähän enemmän näistä kavereista millaisia ovat. Puolustelin kyllä vähän itseäni sanomalla nämä hänelle ja se suututti häntä ja hän vain vastasi, että tuntuu siltä, että minun pitäisi tietää kaikki. En ole ajatellut niin. Ihan uteliaisuuttani kysyn ja tottakai haluan tietää miten päivä meni ja, että onko hänellä kivaa kavereiden kanssa (ei aina, koska osa kavereista tykkää ryypätä ja hän ei lainkaan ja välillä ahdistuu siinä seurassa ja haluaa pois, mutta ei kehtaa lähteä heidän seurastaan). Välillä on käynyt niin ettei nainen ole tullut kotiin kun on pitänyt ja ilta venynyt pitkälle ja kun olen ihan nätistikkin tästä sanonut niin hän on siitä suuttunut ja raivonnut minulle. Tietysti itsekkin alan hermostua jos toinen raivostuu kun kysyn vain syytä miksi ilta venyi ja kerron, että odotin häntä kotiin. En kuitenkaan aina sano vaan useimmiten totean, että asia ok ja siitä ei sen kummemmin puhuta.

      3. Suhteemme alussa muutama vuosi sitten kun olin vielä aika tyhmä ja kokematon parisuhteiden suhteen niin tokaisin naiselle sängyssä todella typerän ja loukkaavan kommentin jota pyysin heti anteeksi ja kysyin miten voisin hyvittää sen. Nainen oli siis niin liukas esileikistämme, ettei yhdyntä onnistunut mitenkään, koska hän oli niin liukas, että luisuin ulos hänestä yritimme sitten mitä asentoa tahansa ja koko sänky oli märkä. Lopulta totesin ettei tästä tule mitään kun olet niin kostea ja lopetimme touhun siihen. Nainen sanoi, että se tuntui todella pahalta kun sanoin noin ja pyysin sitä anteeksi koko sydämmestäni ja olen katunut sitä koko tämän ajan. Hän kertoi nyt, että tuo kommentti on syöpynyt hänen päähänsä eikä suostu lähtemään pois. Hän oli vakuutellut antaneensa tämän anteeksi, mutta ei sitten ollutkaan.

      4. Koska naisella on ollut paljon stressiä niin hän on ollut todella hermona. Sen takia meillä on tullut mitättömistäkin asioista riitoja, mutta ne on aina sovittu ja kumpikin on pyytänyt anteeksi. Nyt hän mietti, että koska meillä on ollut niin paljon riitoja niin hän ei tiedä onko meidän järkevää olla yhdessä. Minä totesin, että on, koska kuitenkin riidat ovat johtuneet pääasiassa hänen stressistään ja siitä miten hermona on. En ole ainut joka kärsii tästä hänen tämänhetkisestä stressistään. Totesin myös, että näiden pikkuriitojen avulla olen oppinut toimimaan hänen stressitilansa kanssa paremmin ja oppinut varomaan sanojani. Hän silti pohtii eroa ja, että haluaa olla yksin ja ei oikein tiedä mitä tekisi. Haluaa kuitenkin saattaa opinnot päätökseen, mutta ei tiedä valmistuuko (minä tiedän, että valmistuu. Olen auttanut opinnoissa ja hänellä on hyvät arvosanat ja näytötkin menneet kunnialla läpi ja silti hän stressaa siitä). Nainen ei oikein osaa sanoa haluaako olla kanssani vai ei ja rakastaako minua edelleen vai ei näiden edellä mainittujen asioiden takia.

      Kun lopetimme keskustelun tästä aiheesta niin sanoin hänelle, että annan hänelle aikaa miettiä kaikessa rauhassa yksin. Hän sanoi, että saan puhua hänelle, mutta mitään hellyydenosoituksia hän ei anna vaikka minä itse antaisin.

      • Erovireillä

        Kuitenkin kun lopetimme keskustelun (skypettelimme webit auki kun hän oli ystävänsä luona) niin hän lähetti lentopusun, lentohalin ja toivotti hyvää yötä samaan tapaan, kuin aina ennenkin (Hyvää yötä, kauniita unia oman kullan kuvia, nuku hyvin) ja hymyili minulle. Vaikka hän vaikutti keskustelumme aikana kylmältä kun kuunteli minua niin välillä se hänen kylmyytensä murtui ja hän itki avoimesti ja totesi, että hänellä on paha olo ja siksi ei tiedä. Hänellä on tunteet ja ajatukset kuulemma aivan sekaisin. Kuitenkin hän kuunteli ja puhui minulle nyt aivan avoimesti. Kohta kakkosesta hän mainitsi, että oli ajatellut vähän liikaa, mutta hänellä on nyt silti paha olo ja haluaa olla yksin. Hän myös sanoi, ettei tiedä eikä ymmärrä miksei kertonut minulle näistä olotiloistaan aikaisemmin. Hän sanoi, että hänelle tuli vasta siinä lenkin aikana tämmöisiä ajatuksia. Sanoin hänelle, että tällä hetkellä paras ratkaisu kummallekkin on nukkua yön yli ja katsoa sitten haluaako hän puhua vai olla vielä yksin ja onko olotila muuttunut mihinkään ja ettei tehdä hätiköityjä päätöksiä. Silloinkin kun näin kävi aikaisemmin, että hän oli hautonut asioita niin hän otti aikalisän, mutta siinä vierähti viikko kun kaikki oli taas kunnossa. Luulen, että nyt käy vähän samoin, mutta en ole aivan varma, koska hän vaikutti sen verran sekavalta. Siis oikeasti sekavalta. Välillä hän itki, välillä vaikutti vihaiselta, välillä vain turhautuneelta ja välillä taas ihan rauhalliselta. Vaikka hän tuosta erosta puhuikin niin samalla hän sanoi, että haluaisi pitää minut elämässään.

        Ajatukset ovat tästä hieman sekaisin, koska hän antaa ymmärtää, että haluaa kokonaan pois ja ei halua ollaan missään tekemisissä ja sitten sanoo päinvastaista ja sitten sanoo ettei ole menossa mihinkään vaan haluaa aikalisän ja tämä on vain takapakkia yms. Osaatteko sanoa mitä tässä tilanteessa pitäisi oikein tehdä? Sen ymmärrän, että pitää antaa hänelle omaa aikaa nyt, mutta onko teillä ihmiset antaa tähän mitään apuja, että miten esimerkiksi saisin hänet puhumaan tuosta pettämisestä vaikka se on kipeä asia. Millekkään parisuhdeterapeutille hän ei suostu lähtemään. Vaisto ja aikaisempi kokemus sanoo, että tässä käy vielä hyvin kunhan hän saa aikaa, mutta sydämmessä on kuitenkin pieni pelko, että mitä jos hän lähtee. Nainen sanoi kuitenkin, että hänen on itsekkin vaikea olla ilman minua ja olla hempeilemättä minulle, mutta pakko jotta hän voi rauhassa pohtia. Se hänen hyvän yön toivotuksensa mitä hän yleensäkin tekee, nuo puheet ettei hän ole menossa mihinkään ja tuo, että hänen on vaikea olla ilman minua niin mielestäni kuitenkin kertovat siitä, että hän haluaisi olla kanssani, mutta hänen tunteensa ja päänsä on pahan olon takia nyt hieman sekavassa tilassa.

        Suhteemme voi muuten hyvin ja meillä on suhteessa paljon enemmän hyviä kokemuksia ja asioita, kuin huonoja. Sen tietää meistä kumpikin, mutta hän sanoi siitäkin, että nykyisessä mielentilassa ei pysty ajattelemaan hyviä eikä huonoja asioita. Meillä on kuitenkin tulevaisuudenkin suunnitelmat aivan samanlaiset ja meistä kumpikin nauttii toisen seurasta kun olemme kahden tai muiden ihmisten kanssa ja aivan avoimesti näytämme tunteemme.

        Unohdin mainita tuossa aiemmin vielä yhden asian mikä häntä vaivaa. Muutama hänen kavereistaan ja omistani on sanonut hänelle, että hän ei muka yritä yhtä kovasti tässä suhteessa tehdä töitä, kuin minä. Sekin on vaivannut häntä ja se purkautuu nyt minuun. Hän väittää, että minäkin olen antanut ymmärtää niin noiden edellä mainittujen asioiden takia. En ajattele niin ja sanoin suoraan, että tiedän hänen tekevän parhaansa tässä suhteessa kuten minäkin ja se riittää. Silti sekin vaivaa häntä.


    • Margareeta

      Aikalisä, peli poikki ja selitykset komeroon, ja ero joksikin aikaa. Elämässä on muutakin kuin riitelyä ja selvittelyä.
      Ulkona on kevät, linnut laulavat ja aurinko paistaa. Ota kamera ja lähde luontoon kuvaamaan, näin tekisi herrasmies. Neitokainen selvitelköön päätään omalla tahollaan ja tavallaan.
      "Lähestymiskielto" kummallekin.

      • Erovireillä

        Ymmärsinkö neuvosi oikein eli pitäisimme ns. ''hiljaisen hetken'' minkä aikana emme ole missään tekemisissä siihen asti kunnes hän on selvittänyt päänsä? Osaisitko sinä naisena kertoa mistä tälläinen käytös johtuu? Yksi mitä olen pohtinut niin voisiko se johtua hänen huonosta itsetunnostaan. Hänellä on siis aina ollut huono itsetunto, koska hän on lapsestakin asti joutunut perheessä tottelemaan vanhempia kaikessa ja hän ei ole saanut koskaan sanoa vastaan (esimerkiksi hän ei saanut kieltäytyä hakemasta isälleen olutta vaan hänen oli pakko) tai muuten koko perhe on suuttunut siitä hänelle (on siis vanhin lapsi perheessä, mutta ainut tytär ja hänellä on kaksi nuorempaa pikkuveljeä) ja hänen isänsä varsinkin on hyvin herkkä kommentoimaan esimerkiksi hänen ulkonäköään. He olivat myös usein vähätelleet ettei hän koskaan pärjää kodin ulkopuolella ja äitinsä on myös aina arvostellut hänen ihmissuhteitaan. Voisiko hänen huono itsetuntonsa olla se syy miksi hän ei osaa oikein ottaa vastaan mielipidettä asioista ja siksi myös kokee, että häntä itseään syytetään ja, että vika on hänessä ja varsinkin kun hänellä on stressiä?


      • Erovireillä
        Erovireillä kirjoitti:

        Ymmärsinkö neuvosi oikein eli pitäisimme ns. ''hiljaisen hetken'' minkä aikana emme ole missään tekemisissä siihen asti kunnes hän on selvittänyt päänsä? Osaisitko sinä naisena kertoa mistä tälläinen käytös johtuu? Yksi mitä olen pohtinut niin voisiko se johtua hänen huonosta itsetunnostaan. Hänellä on siis aina ollut huono itsetunto, koska hän on lapsestakin asti joutunut perheessä tottelemaan vanhempia kaikessa ja hän ei ole saanut koskaan sanoa vastaan (esimerkiksi hän ei saanut kieltäytyä hakemasta isälleen olutta vaan hänen oli pakko) tai muuten koko perhe on suuttunut siitä hänelle (on siis vanhin lapsi perheessä, mutta ainut tytär ja hänellä on kaksi nuorempaa pikkuveljeä) ja hänen isänsä varsinkin on hyvin herkkä kommentoimaan esimerkiksi hänen ulkonäköään. He olivat myös usein vähätelleet ettei hän koskaan pärjää kodin ulkopuolella ja äitinsä on myös aina arvostellut hänen ihmissuhteitaan. Voisiko hänen huono itsetuntonsa olla se syy miksi hän ei osaa oikein ottaa vastaan mielipidettä asioista ja siksi myös kokee, että häntä itseään syytetään ja, että vika on hänessä ja varsinkin kun hänellä on stressiä?

        Niin ja yksi mitä hänen vanhempansa myös kommentoivat ovat hänen opiskelunsa. Nainen on siis käynyt lukion, opiskellut nuoriso-ohjaajaksi ja nyt lastenohjaajaksi. Vanhempansa kutsuvat häntä ''ikuiseksi opiskelijaksi'' vaikka nainen kyllä kesälomalla tekee ihan töitäkin jos on niitä saanut.


      • Sepust

        Hyvin harva nainen jaksaa noin analysoivaa jopa psykologisoivaa miestä keskustelussa, joka näyttää jatkuvan ja jatkuvan.Sinähän teet itsestäsi ylivertaista verrattuna häneen. Se on tyhmää. Hän on asioiden miettijä ja sinä taas et kestä että toinen pohdiskelee itsekseen (märehtii).
        Ei tule mitään. Unohda koko juttu äläkä preparoi liikaa.

        Margareetan viesti oli hyvä. Lue se ja toimi ehdotuksen mukaan.


      • Erovireillä
        Sepust kirjoitti:

        Hyvin harva nainen jaksaa noin analysoivaa jopa psykologisoivaa miestä keskustelussa, joka näyttää jatkuvan ja jatkuvan.Sinähän teet itsestäsi ylivertaista verrattuna häneen. Se on tyhmää. Hän on asioiden miettijä ja sinä taas et kestä että toinen pohdiskelee itsekseen (märehtii).
        Ei tule mitään. Unohda koko juttu äläkä preparoi liikaa.

        Margareetan viesti oli hyvä. Lue se ja toimi ehdotuksen mukaan.

        Anteeksi, nyt en ymmärrä miten teen itsestäni ylivertaista. Voisitko selventää minulle? En mielestäni kovin usein ainakaan analysoi tai ole ''psykologisoiva''. Nyt kun tämä tapahtui niin aloin pohtimaan. En mahda sille mitään, että pohdin asiaa. Hankala vain kohauttaa olkapäitään ja olla miettimättä. Kyllä minä kestä, että hän pohtii itsekseen. Olen itse vain ihan ymmälläni, että kumpaa nyt hän oikein tarkoittaa, että haluaa vai ei halua kun antaa ymmärtää ettei halua olla ja samaan aikaan sanoo toista heti perään.


      • tuulihaukat

        Öö tuota noin... Kirjoittamisen tyylistäsi voi päätellä yhden asian. Minulla on vastaavaan tyyliin suuntautuva miesystävä.
        Jokaikinen asia, toimi, ajatusketju pitäisi hänen mielestään käydä läpi jokaisen kerran kun tapaamme. eikö arjen jälkeen ihan riittäisi duunarille kotityöt, harrastaminen joko yhdessä tai mitä kumpikin ikinä... itse olen suuntautunut ulkoilmaharrastuksiin, kuten retkeilyyn... Mies vatvoisi pikkuasioita niin, että lähtökin viivästyy tunnin-kaksi sovitusta...
        Jopa muovipussitkin pitää sulkea muka (myös minun omassa kodissani) tietyllä tavalla. Ei anna anteeksi "virheitä" joita siis teen, kun teen asioita omaan tapaani.
        Toisinaan haluan oman viikonlopun- Pakko, ettei pää leviä. Silloin lepään, kuljen hiljaisuudessa, ja iloitsen omasta ajasta.
        Josko otatte sen asian keskusteluun, millaista arkea kumpikin haluaa elää? Eilen kilahdin viimeksi... Töistä kotia mennessä kävin kaupassa. Ja, sainkin yllärivieraaksi mieskamuni. Arvaatko jo? Hän oli hommannut valmista ruokaa- ilmoittamatta mitään etukäteen, joten pakastin on tupaten täysi. Kantoi mukanaan TAAS ties miten monennen kerran, leipääkin liki suurperheen viikon tarpeen mukaan... Joku ne kaikki kompostiin joutuu lappamaan. Minä?
        Että... tämmöistä meillä. Jtn sääntöjä on yritetty. Ei pelitä, mies lipsuu niistä ihan jatkuvasti. En tarkoita tuota yhtä asiaa... niitä on moniakin, minä taas opin ettei elämän arjesta toimita rakentaa draamaa eikä komediaa. Elämä on, ja tunteja vain 24x7. Kontrollinnin muotokohan tuo lienee, että säätelee senkin mitä toinen saa kotonaan syödä?


      • Erovireillä
        tuulihaukat kirjoitti:

        Öö tuota noin... Kirjoittamisen tyylistäsi voi päätellä yhden asian. Minulla on vastaavaan tyyliin suuntautuva miesystävä.
        Jokaikinen asia, toimi, ajatusketju pitäisi hänen mielestään käydä läpi jokaisen kerran kun tapaamme. eikö arjen jälkeen ihan riittäisi duunarille kotityöt, harrastaminen joko yhdessä tai mitä kumpikin ikinä... itse olen suuntautunut ulkoilmaharrastuksiin, kuten retkeilyyn... Mies vatvoisi pikkuasioita niin, että lähtökin viivästyy tunnin-kaksi sovitusta...
        Jopa muovipussitkin pitää sulkea muka (myös minun omassa kodissani) tietyllä tavalla. Ei anna anteeksi "virheitä" joita siis teen, kun teen asioita omaan tapaani.
        Toisinaan haluan oman viikonlopun- Pakko, ettei pää leviä. Silloin lepään, kuljen hiljaisuudessa, ja iloitsen omasta ajasta.
        Josko otatte sen asian keskusteluun, millaista arkea kumpikin haluaa elää? Eilen kilahdin viimeksi... Töistä kotia mennessä kävin kaupassa. Ja, sainkin yllärivieraaksi mieskamuni. Arvaatko jo? Hän oli hommannut valmista ruokaa- ilmoittamatta mitään etukäteen, joten pakastin on tupaten täysi. Kantoi mukanaan TAAS ties miten monennen kerran, leipääkin liki suurperheen viikon tarpeen mukaan... Joku ne kaikki kompostiin joutuu lappamaan. Minä?
        Että... tämmöistä meillä. Jtn sääntöjä on yritetty. Ei pelitä, mies lipsuu niistä ihan jatkuvasti. En tarkoita tuota yhtä asiaa... niitä on moniakin, minä taas opin ettei elämän arjesta toimita rakentaa draamaa eikä komediaa. Elämä on, ja tunteja vain 24x7. Kontrollinnin muotokohan tuo lienee, että säätelee senkin mitä toinen saa kotonaan syödä?

        Meillä ei tarvitse käydä päivän aikana oikeastaan mitään läpi paitsi miten meni päivä (hyvänä päivänä aikaa siihen menee 2-10min, huonona 20min-1h saattaa mennä kun hän selittää ärsyttävästä työkaverista) yms. Ainoastaan silloin jos on riita niin siitä puhutaan tai kun on tämmöinen tilanne, että hän on hautonut jo läpikäydyt asiat uudelleen päässään (yleensä vähintään kuukauden ajan) ja aiheuttanut itselleen pahan olon, mutta ei sitten ole minulle kertonut ja tilanne on päässyt tämmöiseksi jolloin niistä on joutunut uudelleen puhumaan. Kuten tuolla mainitsin niin hän myönsi ajatelleensa liikaa, mutta paha olo jäi. Meillä on kyllä samat harrastukset ja vastaavat, että niissä ei ole mitään ongelmaa. Välillä yhdessä ja välillä erikseen. Ehkä isoin ongelma on aikojen noudattaminen. Minä jos sanon tulevani paikalle vaikka klo: 17:15 niin minä olen joko vähän etuajassa tai tasan siihen aikaan paikalla. Naisella se voi heittää 10-30min mikä ei haittaa, mutta se mikä minua ottaa välillä päähän on käsite ''kohta''. Minulle se tarkoittaa, että jos sanon ''lähden tästä kohta'' niin 10-20min. Hänellä se on 15min-3h. Tämä on siinä mielessä ärsyttävää, että minä kun laitan hänelle viestin, että ruoka on valmista ja hän sanoo ''lähden kohta täältä tulemaan'' niin en yhtään tiedä tuleeko hän 15min päästä, tunnin, kahden tunnin vai kolmen tunnin päästä vai jossain siinä välillä. Sitten valitetaan kun ruoka on kylmää, kahvi jäähtynyt yms. Meillä kyllä annetaan kaikki virheet anteeksi, että sellaista ongelmaa ei ole. Nainen ei vain ole itse antanut itselleen anteeksi tuota pettämistä.

        Hmmm...no meillä ei ole mitään tuollaista, että jotain pitäisi tehdä tietyllä tavalla. Ainut mitä minä itse häneltä pyydän olisi, että hän ilmoittaisi venyykö ilta ja onko tulossa kotiin milloin. Viikonloput vaihtelevat meillä, että välillä niitä on vietetty yhdessä vaikka elokuvaa katsellen ja välillä taas kumpikin pyörinyt omissa jutuissaan ja kaveripiireissään kaikessa rauhassa ja sitten on vaikka illalla juteltu oliko hauska päivä.

        Minä pääasiassa hoidan meillä kaikki kotityöt ja muut arjen askareet kuten siivoamiset, ruuanlaittamiset, raha-asiat, eläinten hoitamisen yms. Nainen kun tulee kotiin niin on saanut kaikessa rauhassa mennä samantien sohvalle lepäämään ja katsomaan telkkaria. Sillä välin minä yleensä siivoilen, lepään itsekkin (ja saan vähän ajan kuluttua kuulla kommentin milloin on ruoka) tai teen ruokaa. Välillä hän auttaa kotitöissä, mutta ei kovin usein (ei ole kovin oma-aloitteinen kotitöissä). Pitää yleensä pyytää ''Voitko viedä roskat kun minä tiskaan?'' tai ''Minä siivoan kissanvessat niin voisitko tyhjentää pyykkikoneen?''. Nainen harvoin käy yksin kaupassa ruokaa ostamassa, koska ei huvita tai jaksa. Silloin käy kun minä en kykene. Yleensä mennään yhdessä ja maksetaan ostokset puoliksi. Minä olen se joka kyselee mitä syödään tänään ja teen sitten ostokset vähän niin, että pakkasessa on ostosten jälkeen kanaa, possua, nautaa, kalaa, leipää ja kaikkea muuta mahdollista. Ei tarvii sitten kotona kysyä illalla muuta kuin, että ''mitä haluat huomenna syödä'' ja sitten ottaa ruoka sulamaan

        Meillä ei ole kyllä tuollaista ongelmaa, että jotain hommattaisiin ilmoittamatta ellei lahjayllätyksiä lasketa jotka siis ovat olleet toisen harrastuksia tukevia esim. nainen osti minulle suosikki kirjasarjani puuttuvat osat ja minä taas olen ostanut hänelle askarteluvälineitä, koska hän tykkää askarrella kaikenlaista. Isoista ostoksista jutellaan keskenään ja muutenkin yleensä katsotaan tarvitaanko jotain oikeasti. Mutta sovituista asioista nainen tuppaa lipsumaan. Ensin ne pelittää tietyn aikaa, mutta sitten lipsahtaa. Alussa niitä oli enemmän, mutta niistä on nainen pitänyt nykyisin kiinni. Nämä mitä tässä olen maininnut on ne nykyiset mistä on lipsuttu.


    • Aloittajan jaarittelutyyli kuulostaa epäilyttävän paljon samalta kuin tämä teksti, joka osoittautui pelkäksi trolliksi:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13544025

      Enpä siis taida tuhlata aikaani.

      • kakkossmiess

        Samaa ajattelin.


      • Erovireillä

        Olen lukenut tuon itsekkin. En ole sama henkilö, mutta aika tutun kuuloinen alku tuossa tekstissä ongelmien kanssa. Tosin ei meillä kyllä noin sekavaa suhdetta koskaan ole ollut. Itse olisin lähtenyt moisesta heti kättelyssä jollainen tuossa on mainittu.


      • hgfhfhfh
        Erovireillä kirjoitti:

        Olen lukenut tuon itsekkin. En ole sama henkilö, mutta aika tutun kuuloinen alku tuossa tekstissä ongelmien kanssa. Tosin ei meillä kyllä noin sekavaa suhdetta koskaan ole ollut. Itse olisin lähtenyt moisesta heti kättelyssä jollainen tuossa on mainittu.

        Hahhah, ihan sama kaveri olet koska tuo tilannekin on ihan sama, älä nyt ihan hölmöinä pidä muita :D En kyllä ymmärrä että mitä ihminen saa irti keksimällä näin pitkäsoutuisia tarinoita tänne, mutta eipä se minulta ole pois. Jos nämä juttusi olisivat totta niin sanoisin että olet melkoisen hengästyttävä kaveri tuon valtavan analysointimääräsi kanssa, eihän tuossa kukaan jaksaisi olla kun kaikki käytäisiin läpi noin sana sanalta ja suhteen tilaa puitaisiin jatkuvasti. Poliisikuulusteluissakin on rento meno tuohon verrattuna. Joskus pitää vain olla ja elää ilman analysoimista ja antaa tilaa hengittää.


      • Erovireillä
        hgfhfhfh kirjoitti:

        Hahhah, ihan sama kaveri olet koska tuo tilannekin on ihan sama, älä nyt ihan hölmöinä pidä muita :D En kyllä ymmärrä että mitä ihminen saa irti keksimällä näin pitkäsoutuisia tarinoita tänne, mutta eipä se minulta ole pois. Jos nämä juttusi olisivat totta niin sanoisin että olet melkoisen hengästyttävä kaveri tuon valtavan analysointimääräsi kanssa, eihän tuossa kukaan jaksaisi olla kun kaikki käytäisiin läpi noin sana sanalta ja suhteen tilaa puitaisiin jatkuvasti. Poliisikuulusteluissakin on rento meno tuohon verrattuna. Joskus pitää vain olla ja elää ilman analysoimista ja antaa tilaa hengittää.

        En voi sille mitään jos minua ei uskota jonkun toisen ihmisen kirjoituksen takia, mutta lähetin tämän saman myös http://www.city.fi/blogit/suhdeklinikka -> Kysy suhdeklinikalta. Kävin tänään yhdellä nuorten sosiaaliohjaajalla (muistaakseni tämä oli se ammattinimitys) jonka olen tuntenut pitkään opiskelija ajoiltani asti ja hänen kanssaan juttelin myös tästä aiheesta. Hän kun mielellään kuuntelee myös näistä ongelmistani liittyen suhteeseen jotta voi auttaa minua keskittymään muihin asioihin vaikka ei olekkaan mikään terapeutti. Minulla kun ei ole pahemmin, kuin yksi ystävä tällä hetkellä joka kuuntelee, mutta ei hänkään oikein osaa neuvoa joten juttelen tämän ihmisen kanssa joka tuki minua myös opiskelujeni aikana (oli hankaluuksia koulussa ja hän oli tavallaan se tukihenkilö joka kertoi esim. miten Kelan kanssa toimitaan yms.). Hän kertoi, että minun kannattaisi antaa naiselle nyt aikaa rauhoittua ja antaa hänen itse ottaa yhteyttä. Totesi kuitenkin ettei nainen ole mihinkään lähdössä vaan stressi joka johtuu useista tekijöistä ja menkat samaan aikaan aiheuttavat tämän mylläkän, mutta viikon parin päästä tilanne varmaan rauhoittuu. Sain myös muutaman vinkin naisiin liittyen esim. miehen ei kannata kysyä mitä nainen tekee kavereittensa kanssa vaan antaa naisen itse kertoa. Tämä on joku nuorten naisten kirjoittamaton sääntö, että miehen ei oleteta ymmärtävän mitä naiset keskenään tekevät ja puhuvat joten mies ei saa kysyä vaan naisten pitää rauhassa saada puhua naisten juttuja ja nainen kertoo itse jos haluaa. Toinen neuvo minkä sain oli, että minun ei kannata kysyä mitä hän tekee vaan hänen pitää ensin kysyä mitä minä teen.


    • moaz

      Varo ettei käy niin voikkaan surmissa !? Yksinkin on ihan hubaa kun vetää hubba dubbaa ! Ei se nainen nyt koko elämän yksi ja ainoa totuus ... kesä tulee nauti siitä ja reenaa kuin Robert Helenius ...äläkä jää näivettymään ... Uusia reikiä odottaa pumppausta jos on fiilistä ?

      • Erovireillä

        Minä en vain ole sellainen mies joka harrastaa yhden illan juttuja tai muuta sellaista. En ainakaan kovin usein. Pari kertaa elämäni aikana ja en tykännyt pahemmin. Olen enemmän sellainen suhteeseen sitoutuva ihminen joka on yhden naisen mies.


    • Ymmällään

      Heh. Ei kyllä ole sama kaveri vaikka ette työ lauma idiootteja sitä huomaa :D Tällä sivustolla on helppo trollata, koska ihmiset ovat niin kyynisiä ja epäileviä, että jos jonkun kirjoitus vaikuttaa samankaltaiselta jonkun toisen kanssa niin ovat heti väittämässä kirjoittajaa samaksi henkilöksi. Tällä sivustolla on jotkut aivan oikeasti kysyneet neuvoa ja olen nähnyt näitäkin ihmisiä kutsuttavan trolleiksi ja varsinkin naiset tuppaavat täällä lyttäämään miesten esittämät avunpyynnöt. Samat henkilöt pyörivät tuolla keskusteluissa missä miehet puhuu ätmeistä ja ties mistä ja nämä helkat sun muut ovat myös siellä. Kiitos teidän kyynisten urpojen minun on helppo pilata näiden neuvoja pyytävien ihmisten avuntarveet, koska te epäilette heitä samoiksi henkilöiksi jotka trollaavat palstoilla :D

      Oman kirjoitukseni keksin siitä kun täällä eräs tyyppi varmaan kuukausi pari sitten kyseli mitä hänen pitäisi tehdä naisen kanssa joka ei osaa päättää itsensä ja exän välillä, Sitä muokkaamalla sai hyvän idean omaan kirjoitukseen :D

      • Aika pimeä tyyppi olet. Trollaat omaa trolliasi yhä edelleen.

        Tavallaan aika surullistakin, koska tuollaisten sepustusten kirjoittamiseen täytyy kulua aika paljon aikaa.


      • Ymmällään
        helka kirjoitti:

        Aika pimeä tyyppi olet. Trollaat omaa trolliasi yhä edelleen.

        Tavallaan aika surullistakin, koska tuollaisten sepustusten kirjoittamiseen täytyy kulua aika paljon aikaa.

        Usko mitä uskot, mutta totuus ei muuksi muutu vaikka muuta väittäisit ;) Taitaa siellä päässä olle helkan sijaan Heikki :D


    • Jukkaukko

      Hmmm....Tämä on oma olettamukseni, mutta luulen, että vika ei varsinaisesti ole ap:ssä vaan naisen tämän hetkinen stressikerroin on niin iso, että jopa anteeksi annetut ja puhutut asiat puskevat pintaan ja lisäävät tätä oloa entisestään. Nainen ei kykene käsittelemään niin suurta stressimäärää mikä hänellä on ja se purkautuu suhteeseenne. Suuri stressimäärä voi heikentää ihmisen järkevää ajattelukykyä ja aiheuttaa hyvin aggressiivistakin käytöstä mikä luonnollisesti purkautuu lähimpään ihmiseen mikä on tietysti se oma kumppani yleensä tai joku muu lähellä oleva ihminen. Kumppanin pitäisi tällöin yleensä pysyä rauhallisena eikä menettää malttiaan. Sinä ilmeisesti kirjoituksesi perusteella menetit malttisi ja nainen oli jo stressin takia valmiiksi herkällä tuulella niin sinun äksyilysi aiheutti hänelle pahemman olotilan ja aiheutti nuo mietteet. Eli oikeastaan se suuri stressimäärä on tämän tilanteen aiheuttaja ja se toi teidän vanhat riitannekin pintaan ja lopulta kävi näin. Olen samaa mieltä sen kyseisen tukihenkilösi kanssa, että paras antaa vain ajan kulua ja katsot miten käy. Vika ei siis ole teissä kummassakaan vaan naisen stressimäärässsä mikä helpottaa ajan kanssa kun hän saa opintonsa päätökseen. Itsensä syyttäminen asioista on hyvin yleistä huonon itsetunnon omaavien ihmisten joukossa ja se vaatii kumppanilta kärsivällisyyttä olla tällaisen ihmisen kanssa ja toinen tarvitsee tukea hyvin pitkään saadakseen itsevarmuuden takaisin. Yritä hillitä kiukunpuuskiasi sillä ne vain pahentavat tilannetta. Opettelet itsehillintää ja et korota turhaan ääntäsi.

    • Erovireillä

      Tänään sitten taas juteltiin asioista. Sieltä tuli sitten taas muutama vanha asia jo viimevuoden syksyn alusta saakkaa joita hän on päässään hautonut kuulemma, mutta ei jälleen ollut kehdannut kertoa. Nyt suutuspäissään kertoi nämä asiat. Siinä tuli keskustelun välissä, että hänellä on eilisestä asti ollut sellainen olo ettei halua olla kanssani enää ollenkaan, koska on niin paha olo. Keskusteltiin lisää syistä ja hän kyllä kuunteli ja lopetti puhumisen siitä, että ei halua enää olla kanssani. Kuitenkin keskustelun lopussa kun ilmaisin, että jos tämä on hänen lopullinen päätöksensä niin minun on todennäköisesti paras antaa hänen olla. Sieltä tuli vastauksena vain, että ''Hyvää yötä. Lähden nyt nukkumaan, öitä''. Tunnen naisen sen verran hyvin, että jos hän jotain päättää niin hän sanoo sen suoraan eli olisi sanonut keskustelun lopussa, että hän lähtee pysyvästi. Ei kuitenkaan sanonut vaan totesi ''hyvää yötä. lähden nyt nukkumaan, öitä''. Tässä on tulossa varmaan parin päivän hiljaisuus kun hän ilmoittaa itsestään.

      • Irrota

        Naisystäväsi kertoo, että se oli siinä ja sinä jatkat pulputtamista? Lopeta jo. Käytöksesi on naiselle erittäin stressaavaa. Älä rakasta toista kuoliaaksi.

        Miksi hän palaa vanhoihin asioihin? Niitä ei kuitenkaan ole tullut aikanaan käsiteltyä - nainen ei ole tullut kuulluksi, vaikka puhetta olisikin ollut paljon. JOs pulputat aina viimeisen sanan ja höpötät, niin toinen tulee voimattomaksi eikä jaksa enää. Päästä irti.


      • Erovireillä
        Irrota kirjoitti:

        Naisystäväsi kertoo, että se oli siinä ja sinä jatkat pulputtamista? Lopeta jo. Käytöksesi on naiselle erittäin stressaavaa. Älä rakasta toista kuoliaaksi.

        Miksi hän palaa vanhoihin asioihin? Niitä ei kuitenkaan ole tullut aikanaan käsiteltyä - nainen ei ole tullut kuulluksi, vaikka puhetta olisikin ollut paljon. JOs pulputat aina viimeisen sanan ja höpötät, niin toinen tulee voimattomaksi eikä jaksa enää. Päästä irti.

        Et tunne häntä riittävän hyvin. Hän on aikaisemminkin sanonut riitojen aikana tai sen jälkeen sellaista, että ''ei jaksa'', ''haluan pois'' yms. Kuitenkin hän on ajanmyötä rauhoittunut ja tullut takaisin omasta tahdostaan vaikka itse olisin ollut viikkokausia hiljaa.

        Tämä on meitä kaikkia ihmetyttävä asia miksi hän palaa vanhoihin. Kun on ollut riitatilanne niin niistä jokainen asia minkä hän on kertonut on käsitelty. Kysyn aina, että onko hänellä vielä jotain muuta painamassa mieltään. Vastaus on aina ''ei ainakaan nyt tule mieleen'' tai ''ei ole'' ja tällaisia tilanteita on aiemminkin ollut jolloin sitten on paljastunut näitä hautomisia ja niitä on uudelleen puhuttu sekä myös sellaisia mistä ei aiemmin ollut tietoa. Annan hänen aina rauhassa kertoa mikä häntä on painanut ja kysyn miksei hän ole aikaisemmin kertonut, kuin vasta näin jälkikäteen. Vastaus on ''en tiedä'', ''en kehdannut'', ''en kehdannut silloin kun olit vihainen'' tai ''en kehdannut kun olit niin iloinen'', ''unohdin ja muistin vasta nyt kun muutkin asiat tuli mieleen''.


      • Erovireillä
        Erovireillä kirjoitti:

        Et tunne häntä riittävän hyvin. Hän on aikaisemminkin sanonut riitojen aikana tai sen jälkeen sellaista, että ''ei jaksa'', ''haluan pois'' yms. Kuitenkin hän on ajanmyötä rauhoittunut ja tullut takaisin omasta tahdostaan vaikka itse olisin ollut viikkokausia hiljaa.

        Tämä on meitä kaikkia ihmetyttävä asia miksi hän palaa vanhoihin. Kun on ollut riitatilanne niin niistä jokainen asia minkä hän on kertonut on käsitelty. Kysyn aina, että onko hänellä vielä jotain muuta painamassa mieltään. Vastaus on aina ''ei ainakaan nyt tule mieleen'' tai ''ei ole'' ja tällaisia tilanteita on aiemminkin ollut jolloin sitten on paljastunut näitä hautomisia ja niitä on uudelleen puhuttu sekä myös sellaisia mistä ei aiemmin ollut tietoa. Annan hänen aina rauhassa kertoa mikä häntä on painanut ja kysyn miksei hän ole aikaisemmin kertonut, kuin vasta näin jälkikäteen. Vastaus on ''en tiedä'', ''en kehdannut'', ''en kehdannut silloin kun olit vihainen'' tai ''en kehdannut kun olit niin iloinen'', ''unohdin ja muistin vasta nyt kun muutkin asiat tuli mieleen''.

        Pyysin eilen häneltä vielä anteeksi omia virheitäni ja mokiani ja tänä aamuna hän oli sitten vastannut, että saan anteeksi. Katsotaan miten tässä käy kun annan hänen nyt olla täysin rauhassa.


    • WanderingMan

      Olen itsekin muutamaan kertaan istunut samanlaisessa tilanteessa ja niistä viisastuneena pari neuvoa:
      Tässä asetelmassa nainen vie ja sinä vikiset. Valitettavasti naiset harvemmin katselevat vikisijöitä.

      Paras tässä olisi pelata kylmää peliä ja katkaista yhteydet täysin.
      Jos hän haluaa seuraasi, hän kyllä hakeutuu siihen itse.
      Jos ei, niin tiedät jatkaa eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe