Lomautukset johtavat laittomaan tilanteeseen

Huoltajtilletiedoksi

Lomauttaminen johtaa opetustoimessa laittomaan tilanteeseen. Laki turvaa oppilaille oikeuden opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen kaikkina koulupäivinä sekä oikeuden turvalliseen opiskeluympäristöön.

Lomauttaminen puhtaasti säästötarkoituksessa ilman, että viranhaltijan/työntekijän työ tosiasiassa vähenee, tai sitä vähennetään, ei ole virka- ja työehtosopimuksen mukaista. Mikäli taloudelliset syyt pakottavat lomauttamisten toimeenpanemiseen, tulee myös työn konkreettisesti vähentyä. Järjestelyt, joiden mukaan lomautettu/lomautetut joutuisivat tekemään lomauttamisen aikana tekemättä jäävän työn palkatta myöhemmin, eivät ole virka- ja työehtosopimuksen mukaisia.

Lainvastaisia tilanteita koulussa ja oppilaitoksessa mm.:
- Ei pystytä vastaamaan opetusjärjestelyiden lainmukaisesta toteuttamisesta.
- Ei voida järjestää opetusta/koulutusta siten, että oppilaiden/opiskelijoiden lakiin perustuvat subjektiiviset oikeudet toteutuvat.
- Ei voida taata turvallista oppimisympäristöä, opetussuunnitelman mukaista opetusta, oppilaan ohjausta/opinto-ohjausta, tukiopetusta
- Ei pystytä järjestämään opetusta lain edellyttämällä tavalla oppilaiden ikäkauden ja edellytysten mukaisesti ja siten, että se edistää oppilaiden tervettä kasvua ja kehitystä.
- Erityisesti esiopetuksessa ja alkuopetuksessa olevien oppilaiden turvallisuus ja oikeus maksuttomaan perusopetukseen eivät toteudu lomautusten vuoksi.
- Lomautustilanteessa joudutaan usein turvautumaan suurryhmiin ja itsenäiseen työskentelyyn. Esiopetuksen ja alkuopetuksen oppilaiden iästä ja kehitystasosta johtuen heidän valmiutensa näihin työtapoihin ovat vielä vähäiset.

170

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksikuukautta

      Aivan..mutta miten ois lomautus sen pitkän kesäloman aikana ? Oppilaat kesälaitumilla ei ole opettajien vahattavina.

      • diplapdop

        Ei kuukauden kesälomaan kovin pitkää lomautusta mahdu.
        Ymmärrätkö sinä, että opettaja ei saa palkkaa 1.6. - 31.7. väliseltä ajalta? Ymmärrätkö? Pystytkö itse henkilökohtaisesti selvittämään asiaa? Pystytkö?
        Jos vastasit enemmän kuin kerran "en", voit jatkaa lapiohommiasi kaikessa rauhassa. Jos vastasi vain kerran "en", sinusta voi hyvinkin tulla vielä joskus yhteiskuntakelpoinen.
        Jos taas vastasi nolla kertaa "en", olet todennäköisesti opettaja tai muuten korkeasti koulutettu ja kaikki on kohdallasi hyvin ja voit naureskella tuolle kirjoittajalle.


      • palkkaako
        diplapdop kirjoitti:

        Ei kuukauden kesälomaan kovin pitkää lomautusta mahdu.
        Ymmärrätkö sinä, että opettaja ei saa palkkaa 1.6. - 31.7. väliseltä ajalta? Ymmärrätkö? Pystytkö itse henkilökohtaisesti selvittämään asiaa? Pystytkö?
        Jos vastasit enemmän kuin kerran "en", voit jatkaa lapiohommiasi kaikessa rauhassa. Jos vastasi vain kerran "en", sinusta voi hyvinkin tulla vielä joskus yhteiskuntakelpoinen.
        Jos taas vastasi nolla kertaa "en", olet todennäköisesti opettaja tai muuten korkeasti koulutettu ja kaikki on kohdallasi hyvin ja voit naureskella tuolle kirjoittajalle.

        saahan opettaja kesänajalta palkkaa.


      • Apua-apua

        Käsittääkseni opettaja saa palkkaa kesäajalta, mutta palkka tulee kerättyä etukäteen lukuvuoden palkasta. Ihan hyvin tällöin voisi se palkaton kausi,10 päivää olla kesällä. Tietysti opettajakin haluaa kesällä rahaa käteen, kun kaikki on mennyt kädestä suuhun.
        Pitäähän sitä rahaa kerätä turvapaikanhakijoille. Heillähän ei ole palkatonta päivää.


      • hah_haaaa

        Hahh


    • parrraton

      Virat pitäisi muuttaa normaaleiksi työsuhteiksi. Siten saatais hommaan ryhtiä.

    • pikkusenvähänlomia

      Mikä tekee opeista niin ylivertaisia,että niitä ei voi lomauttaa eikä lomia lyhentää taviksien tasolle?

    • KaupunginjohtajaRiittää

      Äitinä en halua, että lapsi joutuu 50 oppilaan ryhmään. Hakekaa ne säästöt muualta, vaikka vähentämällä palvelualuejohtajien määrää!

    • Pummiloma

      Sinut voi lomauttaa kun olet lomalla, ja taijat olla jatkuvasti sosiaalilomalla

      • lomakeisareita

        Kyllä valtiovalta tulee puuttumaan myös opettajien valtaviin etuuksiin. Ootellaanpa vähän aikaa.


    • MietiSitä

      Sopimukseen päästään kun alan matalapalkkaus lopetetaan. Koulutus kestää 5,5 vuotta lukion jälkeen, maisteritutkinto ja opintolainat päälle. Paperimiesten koulutus ei ole puoltakaan siitä ja palkka on tuplaten. He eivät ole vastuussa sinun lapsistasi. Paperimiestä ei uhkailla työssä puukko kurkulla. Hän ei ole vastuussa alkoholistien lapsista, jotka pelkäävät ja oirehtivat, kun vanhemmat eivät pysty huolehtimaan. Mieti sitä.

    • stubbiloinen

      Mikset alkanut paperimieheksi? Sipiloinen kuitenkin lomasi leikkaa pakkolaeilla

    • Tulkaa_järkiin

      Jättäkää opettajat rauhaan. Heitä ei saa pakkolomauttaa. He ovat oppilaiden fyysisen ja psyykisen turvallisuuden varmistajia. Minä en ainakaan äitinä lähettäisi lapsiani kouluun, jos turvallisuus vaarantuu. Ilmoitan sen jo nyt. Lastani kiusataan.

    • Itseoppinut

      oPPILAAT SIELLÄ OPISKELEE,OPETTAJAT JAKAVAT MATERIAALIT JA VALVOVAT JÄRJESTYSTÄ1
      Suomessa on ooppivelvollisuuslaki,ei koulunkäynti pakko.Opiskella voi vaikka kotona,kunhan käy tenttimässä,että oppivelvollisuus (opittu oppimäärä)on täytetty.
      Kyllä "paapominen"opettajienkin kohdalla alkaa jo riittämään!
      Parhaiten oppinut,on itse oppinut,muut ovat toisten opettamia!

    • lomalomaloma

      Kesäloma 2.5 kk, kohta syysloma 1 viikko, sitten joululoma 2.5 viikkoa sitten taas hiihtoloma 1 viikko ja kohta taas kesäloma. Eikä ne palkat niin huonot ole

    • Lakkoonvaankunonaihetta

      Ala sinä opettajaksi jos osaat ja pystyt. Se on saatanan vastuullinen työ. Vanhemmat jättäkääpä lapsenne narikkaan päiväksi sellaiseen paikkaan johin ette voi LUOTTAA. Maksu luotettavasta kasvatuksesta on SAATANAN ALIPALKATTU. Sopii viedä jälkikasvu muualle. Mikä vittu siinä on että naisvaltaisten alojen pitäisi tehdä halvalla hyväntekeväisyyshintaan tärkeää työtä. Mennään lakkoon kaikki! Niin hoitajat kuin opettajatkin ja lastentarhanopettajat! Maksakaa oikea hinta vastuullisesta työstä tai hoitakaa itse vastuunne.

      • karttakepit

        Nyt on alakanut opettjien pitkä joululoma. Luuulisin et tänne 24 :een kertyy viljalti uusia kirjootuksia näin joulun ratoksi. Opet kertovat vastuistaan ja huonoista työehdoista. Kunnanvaltuutetut lukee niitä ja uskovat tietenki. Mikään asia ei kempassa oo saanut aikaan näin paljon kirjootuksia. Kirjoitustaitoiset immeiste niitä kirjoottavat ...keitä lienne ?


    • HyväHyvä

      Kerrankin joku puhu asiaa! Miten on metalliliitto aikoinaan saanut etuuksia neuvoteltua, eihän heidän työssään ole kenenkään jälkikasvu vastuun alla. ei ole heillä pitkää koulutusta eikä opintovelkaa. Miesvaltaiset alat ovat ylipalkattuja ilman perusteita. Naiset tekevät kotonakin kotityötä enemmän kuin miehet. Nyt roti asiaan! Eipä voivotella vaan aletaan puolustaa etujamme ja lastemme etuja!

    • KohtuusMyösOpetuksessa

      Kylläpä se vain niin on, että opettajilla on varsin lokoisat oltavat. Opettajien työpäivän pituus vähän alasta riippuen on 4-8 tuntia. Palkallisia lomia on kesällä 2,5 kuukautta, syksyllä viikko, jouluna reipas 2 viikkoa ja keväällä viikko.
      Ansiota kertyy työmäärästä ja tehtävästä riippuen aivan kohtuullisesti, siinä vuositasolla 40-70 k€.
      Ylitöitä ei ole. Työ on siistiä sisätyötä eikä muutenkaan ole työsuojeluun tai aikatauluihin liittyviä paineita.

      Selityksiä OAJ:lla kyllä piisaa miksi ei saisi puuttua mihinkään etuuksin. Esiin vedetään aina lapsen etu tai muu vastaava. Tähän asti näillä selityksillä on vältytty työehtojen huonontaminen. Nyt se kyllä valitettavasti muuttuu. Ei ole enää varaa hoitaa valtion ja kuntien raha-asioita näin leväperäisesti koska verokertymä vain pienenee. On pakko tuoda tehokkuusajattelu myös valtion ja kuntien töihin.

      • eiolehelppoasekään

        Ai ei muka opettajilla ole yli töitä. Tietääkseni ne istuu aika useasti oppilaspalavereissa yms. omalla ajalla. Ei nykyajan lapset ole enään mitään kullannuppuja kun seuraa niitä. Opettajat päivät paappovat näitä penikoita kun kaikki pitäs saada valmiina ja kaikki pitäs olla niin mukavaa ja kivaa. Siihen vanhemmat pommittaa puheluilla ja wilman välityksellä vaikka minkälaisilla uhkailuilla. Aika karua luettavaa se on ollut mitä on lehdistä lukenut näitä uhkailuja mitä ne saavat. Onhan niiden tarkistettava kokeet, aineeet, valmisteltava tunnit ja valistauduttava palavereihin, ei kai niitä voi oppitunnin aikana tehdä. Kuinka moni työmies istuu koulutuksissa omalla aikaa. Opettajilla on tietääkseni tietty määrä koulutuksia jotka pitää käydä vuosittain.


    • 90päivää

      Palkkansa opettaja on ansainnut. Mutta ylipitkät lomat on aivan muusta kuin tältä vuosisadalta. Lomat täten tavallisten kuokuolevaisten tasolle. Kesällä kyllä löytyy risusavottoja ynnä muuta.

    • Ymmärtämättöimienpuhetta

      Opettajan työ on urakkatyötä. Ei työpäivä pääty, kun koulun kello soi. Se jatkuu kotona iltaisin ja viikonloppuisin. Palkka on melkoisen huono työn vaativuuteen ja koulutuksen kestoon nähden. Jos siirryttäisiin kokonaistyöaikaan ja opetuksen suunnitteluun ja arviointiin käytetystä ajasta pidettäisiin työaikakirjaa, niin tälläkin palstalla esitety epäilyt saataisiin oikaistua.

      • seitsemästäneljään

        Täyttä sontaa!! Ei sekuntiakaan koulun ulkopuolella tehdä töitä oppilaiden hyväksi, saati suunniteltaisi koulun seinien ulkopuolella. Näin ainakin naapuri opettaja pariskunta lokoilee klo. 12-15 jälkeen kotona.


      • Tietämätönoletjakade

        Täyttä sontaa tulee kun työnnät sen kaukoputkesi sinne toiseen päähän. Kateus vaivaa sinua pieni ihmispolo. Se syö sinua kuin syöpä, kun olet elämäsi pilannut. Vai olivatko jo vanhempasi niitä pilaajia? Se ei kuitenkaan ole sen naapuripariskunnan syy. Joka ikinen opettaja tekee suunnittelutyötä kotona joka ikinen päivä. Mene vaikka opiskelemaan siihen ammattiin niin näet, että ei se muuten luonnista.


    • Totuus_tässä

      Lopettakaa opettajien kadehtiminen. Ei opettajana oleminen ole niin ruhtinaallista kuin luulette. Kaikkea muuta. Tiedän tämän levottomien lasteni vanhempana. Sorry!

      Kun vastustan opettajien lomautuksia, ajattelen asiaa puhtaasti lasten kannalta. Huomaatteko eron! Riittääkö äly? Lasteni opettajia ei lomauteta. Teen kaikkeni. En uskalla laittaa lastani kouluun, jos opettaja ei ole luokassa kaiken aikaa. Kyse on turvallisuudesta. Ajattelen asiaa siis lasteni kannalta, en siltä kannalta, ovatko opettajat tässä mielessä etuoikeutettuja vai ei.

      Turvallisuus on yksi asia. Toinen on oppiminen. Jos opettaja on 10 päivää pois ja joku toinen opettaja vastaa opetuksesta, niin kaksi luokallista oppilaita on huonossa opetuksessa - sen lisäksi siis, että kaksi luokkaa oppilaita on turvattomassa oppimisympäristössä. Tajuatteko? Ja jos opettajia on koulussa pois pitkän matkaa, niin opettajkin väsyy ja hän ei välttämättä pysty vastaamaan täydellä teholla turvallisuudesta. Ymmärrettäkö millaisesta tilanteesta on kyse? Ja ei varmaan mitään uutta meille vanhemmille ole se, että levottomia luokkia ja kurittomia lapsia on Kemijärven koulut pullollaan.

    • Sorry_sorry
    • Turha_ulista

      Opettajien lomauttaminen on täysin laillista, perustelut vaan on kirjoitettava oikein päätöksien tueksi. Ei opettajat ole mikään erillisryhmä joka on kaikkien säästöjen ulkopuolella. Oulussakin osa opettajista valitsi ITSE vaihtoehtoisen säästöpaketin ja homma toimi kouluissa ihan lakien mukaisesti.
      http://yle.fi/uutiset/satoja_opettajia_lomautetaan_syksylla_oulussa/7449867

    • Kova_paikka_tulee_olema

      Me vanhemmat tulemme vastustamaan opettajien lomutuksia. Kyse on lapsista ja heidän oikeuksistaan opetukseen ja turvalliseen oppimisympäristöön. Kemijärvellä levottomuudet koulussa eivät ole salaisuuksia. On säästettävä muualta.

    • Lapsenmieliset

      Miten kesällä? Oppilaat lomalla 2,5 kuukautta ja kouluissa "levotonta"!
      Kellokortit kouluihin ja opettajille palkka tehdyn työn mukaan.
      Oppilaat opiskelee ja opettajat valvoo järjestystä ja oppimateriaalin noudattamista.

    • TuunarinNäkökulma

      Ajatukset siitä, että säästökuuri koskee vain duunareita on syytä lopettaa. Opettajien palkat maksaa veronmaksaja. Palkkojen leikkaus tai työajan pidennys koituu plussana veronmaksajien laariin.
      Opettajat eivät ole mikään erityisryhmä joita pitäisi suojella säästötoimilta. Jos opettaja lomautetaan, silloin hänen työ jaetaan toisten opettajien kesken. Aivan sama tilanne syntyy kun opettaja on äitiys- tai isyyslomalla, sairaana, virkavapaalla, vuorotteluvapaalla, pitää muita vapaita tai on koulutuksessa tai muuten vaan pois. On se kumma että kaikki muut poissaolot ovat laillisia mutta lomautus ei. Onko juuri se lomautuksen takia oleva poissaolo se joka on lain vastaista mutta jos ope itse tarvitsee poissaolon niin silloin se ei olekkaan lain vastaista?

      Tämä keskustelu jatkuu, sen tiedän. Kunnat ja valtio ovat talousasioissaan kusessa. Tämä johtuu osaltaa siitä, että kokoomus puuttui palkkapolitiikkaan ja vaalilupauksissaan lupasi SariSairaanhoitajille ja OlliOpettajille tuntuvan palkankorotuksen. Näin todella tapahtui ja nyt maksetaan sitä laskua. Kun yksityinen sektori ja vientiteollisuus korotti palkkoja tuottavuutensa mukaan 2-3%, nousi opettajien palkat yli 30%.

      Ei liene vääryys jos tuota nyt hieman korjataan vaikkapa lomautuksilla?

    • Itseoppinut

      Turhan arvostettu virka,jokaisesta (ennen)seminaarin käyneestä tuli opettaja.Kuinkahan monta opettajaa valmistui aikoinaan kemijärven seminaarista?

      • KateusOnSyöpä

        Itseoppinut olet sinä tosiaan, kun et osaa kirjoituksen perussääntöjä. Kun ei mitään tiedä, ei osaa mitään arvostaa.


    • noel12

      Kaikki jotka ovat Kemijärven kaupungin palveluksessa osallistuvat "säästötalkoisiin", muuten ei ole tasa-arvoista!!!

      • löylylöilöylylöi

        joku säätää itselleen edut ja höylää muilta pois. Tasa-arvo kempassa tarkottaa sitä että kannattee olla säätäjän kaveri eikä puolustaa höylättyjä. Ei puhua ei pukahtaa oikeuksista mitään. Nyt joulusaunaan säätämään, lauteille ei mahu kuin muutama leviä p--e


    • Iso_EI_ja_iso_EI

      Missään tapauksessa ei lähdetä vaarantamaan lasten turvallisuutta ja oikeutta oppimiseen. Asia etenee vaikka EUhun asti. Vuosi toisensa jälkeen on säästetty, vanhoja kirjoja käytetty, oppilaita koululla pantu kyytiä odottamaan säästön vuoksi jne. Kemijärvi ei ole niin köyhä, että tarvii lähteä lakia rikkomaan. Ja kateus meistä kaikesta pois, olkoon vain opettajat etuoikeutettuja, mutta vaakakupissa painaa enemmän lasten etu. Siitähän on puhuttu aina sopivan tilaisuuden tullen, äänestäjiäkin nuoltaessa. Nyt on näytön paikka. Opettajien lomautuksille ISO EI.

    • NäinSeOn

      Samat loma-ajat opettajille kuin muillekin palkansaajille. Jos tämä ei maistu niin sitten ei lapsen etu toteudu. Lapsen edun mukaan myös opettajia on kohdeltava tasapuolisesti muihin palkansaajiin verrattuna. Ei opettajia saa sortaa! Jos sorretaan niin lapsen oikeus opetukseen ei toteudu.
      Siis opettajille täytyy antaa samat oikeudet kuin muillekin palkansaajille. 5 viikkoa vuosilomaa ja pekkaspäivät jos päivittäinen työaika on 8 tuntia. Jos näin menetellään, alkaa lapsen etu ja oikeus opetukseen toteutua turvallisuutta unohtamatta.

      Ja jos rahat ei riitä, eikun lomautukset käyttöön!

      • Ruokapöydänääressä

        HOX HOX pekkaspäivätäti! Voit itse opettaa lapsellesi oppivelvollisuuskoulutuksen, se on Suomen lain mukaista. Kokeileppa! Eihän niitä opettajia tarvita ollenkaan, kun on näin fiksuja äitejä ja isiä, jotka sen voivat hoitaa


    • Normihommaa
    • ojiek

      Opettajat ovat sairauslomalla keskimäärin 13vrk/v, onko ongelmia...ei ole koulunkäyntiavustajat joustavat ja venyvät.

    • Onpa_vaikeaa

      Jos opettajat osallistuvat pakkolomautukseen, niin heille on annettava pakkoloma yhtäjaksoisesti, kuten muillekin henkilöstöryhmille! Eriarvoista on, jos opettajat määrätään ottamaan yksi päivä kerrallaan pakkolomia silloin tällöin. Tästä näkökulmasta katsottuna pakkolomia ei voi opettajille antaa. Edelleen, luokalla pitää olla vastuussa oleva opettaja. Kun tähän määrätään joku toinen opettaja, huomaa: määrätään, niin määräyksen saaneelle pitää maksaa korvaus. Vastaako pakkoloma tällöin säästövaateita? Ei vastaa! Ja jos meidän isoissa kouluissa pakkolomat pannaan täytäntöön, niin se häiritsee koko lukukauden ja koko lukuvuoden opetusta. Opetussuunnitelma ei voi toteutua. Pakkolomathan koskee myös koulunkäynninohjaajia, joten oppimisympäristön turvallisuus vaaraantuu monella tavalla. Jos oppilaalle on määrätty avustajapalvelut, niin opetus joutuu hunningolle neljäksi viikoksi (opettaja pakkolomalla 2 viikkoa ja avustaja 2 viikkoa), joten luvattua opetuksen tasoa ei voi toteuttaa. Kemijärvellä on sitä paitsi isoja luokkia, esim. meillä Isokylällä, joten on uhkarohkeaa panna opettajia pakkolomalle. Kiusaamiset eivät ole harvinaisia, päinvastoin. Olen kuullut, että esimerkiksi Särkelässä liikunnat ja tekniset työt pidetään kaukana omasta rakennuksesta, joten näille tunneille on sitä paitsi palkattava erikseen opettaja. Oppilaat eivät voi olla missään tilassa ilman vastuunkantavaa opettajaa. Ja miten jollakin opettajalla voisi olla vastuulla yli 40 oppilasta (kun luokat on yhdistettynä); tällöin opetusta ei voi olla ja riskit turvattomaan ympäristöön ovat oninkertaiset. Lakimies sanoo vielä, että opettajia suojaa myös kuormittavuuspykälät. Kun avustajat ovat lomalla, niin työ kaatuu opettajien päälle. Pakkohan on jonkun valvoa kyydityksiä jne. Opetushallituksen pitää määrätä palauttamaan valtionavut, kun niitä rahoja ei ole käytetty opetukseen kaikilta osin. Lapsen oikeuksien julistuksesta lähtien opettajilla on vankka suoja työnsä toteuttamiseen.

      Kannattaa lukea yhdenvertaisuuskin lakia:
      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141325

      • Käytetään.järkeä

        Joo, nyt ymmärrän tekstin. Eriarvoista on, jos opettajat eivät voi ottaa pakkolomia yhtäjaksoisesti ja tästä siis syntyy räikeä eriarvoisuus, suorastaan opettajakunnan kiusaaminen. Ja kahden viikon pakkolomalla opettajan oleminen ei onnistu. Totta on tekstin sanoma. Ja jos opettajt ovat lomalla yhden ja toisen päivän silloin tällöin, niin he eivät saa ammattiliitolta mitään. Opettajt joutuvat tosiaankin epäarvoiseen asemaan muihin ammattiryhmiin nähden. Heitä sakotetaan siis enemmän kuin muita. Muut saavat liitolta. Ja onhan sekin, ettei kaupunki saa veromarkkoja,joten onko tosi viisasta laittaa opettajia pakkolomalle. Minä päättäjänä kyllä tulen vastustamaan. Ja äänestäjien pitää seurata, kuka milläkin kannalla on. Pakkolomauttajia ei äänestetä uuteen valtuustoon. Se on varma.


      • Ottakaa_vaarin
        Käytetään.järkeä kirjoitti:

        Joo, nyt ymmärrän tekstin. Eriarvoista on, jos opettajat eivät voi ottaa pakkolomia yhtäjaksoisesti ja tästä siis syntyy räikeä eriarvoisuus, suorastaan opettajakunnan kiusaaminen. Ja kahden viikon pakkolomalla opettajan oleminen ei onnistu. Totta on tekstin sanoma. Ja jos opettajt ovat lomalla yhden ja toisen päivän silloin tällöin, niin he eivät saa ammattiliitolta mitään. Opettajt joutuvat tosiaankin epäarvoiseen asemaan muihin ammattiryhmiin nähden. Heitä sakotetaan siis enemmän kuin muita. Muut saavat liitolta. Ja onhan sekin, ettei kaupunki saa veromarkkoja,joten onko tosi viisasta laittaa opettajia pakkolomalle. Minä päättäjänä kyllä tulen vastustamaan. Ja äänestäjien pitää seurata, kuka milläkin kannalla on. Pakkolomauttajia ei äänestetä uuteen valtuustoon. Se on varma.

        Näin käy kemijärvelläkin

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010012711007956_uu.shtml
        siis
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010012711007956_uu.shtml


    • Turhainistä
      • oinkoink

        Se on päivänselvää vain sinulle, joka et ymmärrä asioita, vaan vain LUULET niin! Tiedetään kuka olet! Esität tietävää, sanot päin naamaa että laillista vaikka ei olisi. Se nähdään :D


    • Ehkä_haluavatkin

      Tuskimpa opettajien talous siihen kaatuu, vaikka muutaman viikon pakkolomalla olisivatkin, onhan heillä rikas ammattiliitto takana. Toinen juttu vaan on mitenkä kouluissa pidetään järjestys ja estetään kiusaamistapaukset jos valvonta on poissa.

      Nyt kun on työttömyysaika ja moni vanhemmista on kotona voisiko heistä joku vuorollaan tulla lomautuksien ajaksi valvomaan yleistä järjestystä kouluille, ja ottamaan vastuuta että mitään ikävää ei pääsisi tapahtumaan.

    • KaikkiMuutVoiLommauttaa

      Eiköhän se ole niin että se on meijän, kehittäjien, siivoojien ja sekamiesten otettava vähän pitempi lomautus että saahan tuo opettajienki osuus hoidettua. Se on nimittäin jopa vaarallista tuo opettajien lomautus.
      Siinä loppuu heti turvallisuus koulusta, lapsen etu katoaa ja kaikki menneepi muutenki päin persittä jos opettajariepu lomautetaan.

      • selviää_kokeilemalla

        Kyllä oppilaat pärjäävät koulussa muutaman viikon ilman opettajiakin, sehän selviää kokeilemalla. En ymmärrä miksi osa vanhemmista vastustaa opettajien lomautuksia, enemmän kuin opet itse.


      • Huomatkaa
        selviää_kokeilemalla kirjoitti:

        Kyllä oppilaat pärjäävät koulussa muutaman viikon ilman opettajiakin, sehän selviää kokeilemalla. En ymmärrä miksi osa vanhemmista vastustaa opettajien lomautuksia, enemmän kuin opet itse.

        Sä et tiedä, mistä puhut. Oppilas on koulussa aina jonkun opettajan ja rehtorin vastuulla. Vastuuta ei ole avustajilla. Piste. Vastuu tarkoittaa meille vanhemmille sitä, että voimme laittaa turvallisin mielin lapsemme kouluun. Tänä päivänä etenkin toiset oppilaat voivat kiusata jotakin oppilasta yksinään tai ryhmänä ja siitä voi jäädä elinikäiset arvet. HUOMAA! Nykyään kaikki sopeutumattomatkin ovat normaalien ryhmässä, joten tuo pointti pitää ottaa todesta. Onneksi laki on tämä, mitä sanoin: oppilaat eivät voi olla ilman valvovaa opettajaa, jolle kuuluu määräyksen jälkeen palkka.


    • Totuus_pitää_sanoa

      Oppilaita ei voi päästää kenenkään vanhemman opetukseen. Haukkuvat naapurin kakarat ja puoltavat omaansa. Nähty on. Ja sitä paitsi oppilailla ei ole velvollisuutta totella ketään muuta kuin opettajaa. Tutkikaapa laki, niin tämäkin tulee selväksi. Vain virkaan määrätyllä opettajalla on vastuu. Piste. Täsät näkökulmasta kaikki pitää hahmottaa. tämän tietää Lea Soppela. Pirkka Aalto jne, joten heidän ei pidä hyväksyä opettajien lomautuksia, JOS He TOIMIVAT TEHTÄVÄSSÄÄN LAKIA KUNNIOITTAEN.

      • varamiehet

        Niin Soppela ja Aalto eivät esteellisenä saa osallistua lomautusasian valmisteluun eikä päätöksentekoon. Se siitä..


    • Turhavinkua

      On aivan turhaa jauhaa paskaa opettajien lomautuksista. Opettajien lomauttaminen on laillista ja opetuksen järjestäminen lakien mukaisesti lomautuksien on helppoa ja siitä on myös olemassa yliopistollisia tutkimuksia. Asiat on vaan tehtävä oikein.

      https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/41713

    • Vingutaan.asiasta

      Opettajien lomautukset ovat laittomia Kemijärvellä. Siitäei päästä mihinkään. Isoja ryhmiä. Heikkoja avustajia. Levottomia oppilaita. Koululla vierailleena olen nähnyt tämän. Vanhempana en laske lastani kouluun, jos lomautus tulee.

      Koulut kiinni kahdeksi viikoksi - muuta keinoa ei ole. Lakia rikotaan muutenkin. Turha niiden on puhua, joilla ei ole omia lapsia tai joiden lapset terrorisoivat muutenkin koulussa. Osa saisi pitää siis turpansa kiinni ja olla turhaa vinkumatta täällä.

    • Lapsenmielisille

      Koko kesänhän ne koulut on kiinni!
      Näitä itkuvirsiä pitää mennä itkemään "itkumuureille!Ne on sitä varten.

      • vanahaopettaja

        Eikä se pahaa tee jos nuijen neljän loman lisäksi tuloo yks lomapätkä lissää..niin se on sit palkaton.


    • Höpötystäkokohomma

      Paljon mölyää tyhjästä. Kun rahat ei riitä, silloin lomautetaan ja sillä selvä!
      Kun lomauttaa yhden opettajan kerrallaan, hoitavat toiset opettajat valvonnan. Näinhän se homma toimii sairastapauksissa ja muissakin poissaoloissa. Ei se sen kummempi asia ole.
      On aivan turha vedota keskittyisin syihin, ei kun pakkolomalle vaan niikuin muutkin.

      • kysysinvain

        Niin ja kesällä on aikaa olla pakkolomalla. Ei lapsukaiset kärsi. Mihin kiveen on hakattu et opettajia ei voi kesällä lomauttaa ?


    • Kantani_tuli_selväksi

      Kaikki kirjoitukset ovat tälle palstalle tervetulleita. Myös ne jotka ovat pakkolomien kannalla kunhan perustelevat kantansa. Näistä saa hyviä perusteita, millä vastustaa opettajien pakkolomia. Olen opettajien pakkolomia vastaan. Ei haittaa vaikka kärsitään,mutta lasten ei saa joutua kärsimään.

      • Keskustelkaa

        Ovelaa
        Viisaasti sanottu ja vielä viisaammin tehty


      • Aktiivisuutta

        Jos vastustat, niin miksi et itse ottaisi selvää asioista? On hyvä tuntea laki varsinkin jos on sellaisessa asemassa, että se sitä edellyttää.


    • Ovelaaovelaa
    • Varmaan sama laki kieltää opettajilta myös lakkoilun.
      Ja voihan opettajat lomautta vaikka 1,5 k alkaen koulujen loputtua.
      Ei tuu haittaa kellekkään

    • Käpykylässä_helpompaa
    • Yllätetään_opetushallitu

      Ollaan Kemijärvellä nyt edistyksellisiä, ja pistetään opet kahdenkuukauden pakkolomille, ihan säästösyistä. Nyt tosiaan on keskikoulun käyneitä vanhempia niin paljon työttöminä että he voisivat toimia apuopettajina ja jopa opettajina.

      Kerrattaísi vähän oppeja, kertotauluja, historiaakin, ja uskonto menisi omalla painollaan, kun joulukin vasta ollut, jeesus nousee vasta pääsiäisenä kuvioihin.

      Rohkeasti vaan kyllä me pystytään ,näytetään opeille tarvitaanko heitä?

    • tavallinenloma

      Kesällä voi lomauttaa,syyslomalla ,joululomalla, hiihtolomalla ja taas alkaa kesäloma on yhtä juhlaa lomien puolesta kyllä kai noista voi luopua osasta ihan hyvillä mielin ei jää mistään paitsi muihin ihmisiin nähden.

    • osastaluopunut

      Miksi nämä vaateet opettajien eduista pannaan aina kateuden piikkiin? Esim. ei käy opeille ,että lukukauden aikana

      lomautetaan vetoavat lapsiin>teko pyhyyttä. Eihän päättäjille jää muuta mahdollisuutta kuin lomauttaa lomien aikana.EI SE ole kateutta jos vaaditaan kaikkia ammattiryhmiltä samaa panosta kunnan talouden tervehdyttämiseen, ei jokin ammattiryhmä voi olla niin ylivertainen,että se ei koskisi niitä. Opettajat pitää panna samalle viivalle toisten kanssa tavalla tai toisella.

    • kaikkimukaan

      Johan täällä pannaan järjen äänellä! Ei se ole kateutta jos vaatii tasapuolisuutta asioitten hoitoon vaan avara katseisuutta ja järkevää yhdenvertaisuutta. Jos lomautukset ei käy opettajille niin kerokoot itse miten hoitavat oman osuutensa säästötalkoissa.

      • parasta_säästöä

        Kemijärvelläkin väestöstä on pieni osa tuottavassa työssä joka tuo paikkakunnalle verotuloja. Tämä tyhjäkäynti on jatkunut jo vuosikymmeniä. Nuorten lapsiperheiden olisi viisainta hakeutua sinne missä vielä on työtä. Tällöin myös opettajien, ja muidenkin virkamiesten tarve vähenisi, tämähän olisi sitä säästöä.

        Kemijärvi on niin riitainen ja katkeroitunut paikkakunta tuskimpa sinne yrityksetkään on halukkaita tulemaan, kun on tarjolla terveitäkin yhteisöitä. Kemijärvi on ajautumassa rollaattori yhteisöksi jossa eläkeukot kinastelee keskenään.


      • luvutkatottu
        parasta_säästöä kirjoitti:

        Kemijärvelläkin väestöstä on pieni osa tuottavassa työssä joka tuo paikkakunnalle verotuloja. Tämä tyhjäkäynti on jatkunut jo vuosikymmeniä. Nuorten lapsiperheiden olisi viisainta hakeutua sinne missä vielä on työtä. Tällöin myös opettajien, ja muidenkin virkamiesten tarve vähenisi, tämähän olisi sitä säästöä.

        Kemijärvi on niin riitainen ja katkeroitunut paikkakunta tuskimpa sinne yrityksetkään on halukkaita tulemaan, kun on tarjolla terveitäkin yhteisöitä. Kemijärvi on ajautumassa rollaattori yhteisöksi jossa eläkeukot kinastelee keskenään.

        Virkamiesten kuten opettajien tarve on vähentyny jo vuosia .Kouluja lopetettu ainaki 10 mutta ..mutta opettajien määrä ei liion vähntyny..Mistäs johtuu ? Poliittisesta Johtamisesta ???


      • empä_usko_tuotakaan
        luvutkatottu kirjoitti:

        Virkamiesten kuten opettajien tarve on vähentyny jo vuosia .Kouluja lopetettu ainaki 10 mutta ..mutta opettajien määrä ei liion vähntyny..Mistäs johtuu ? Poliittisesta Johtamisesta ???

        Valtakunnallisesti luokkakoot ovat suurentuneet. Miksipä Kemijärvi tekisi poikkeusta? Kannattaisiko asioihin perehtyä paremmin, eikä uskoa mitä ABC:llä puhutaan.


    • kurjaa

      Se on aivan sama puhutaanko ABC:llä vai pölhölä pyhäkössä asia ei muuksi muutu, opettajien täytyy osallistua yhtä lailla palveluiden turvaamiseen kuin muutkin kaupinkilaiset. Vapaa matkustaminen loputtava. Eivät voi mennä täysin rurjein hamaan tappiin asti.

      • etelästäkäsin

        Mikä son tuo ABC joka tääl aina mainitaan ?


    • HienoEsitys

      Olipa erinomaisen hyvä ajatus tuo kesäaikaan lomautus. Kannatan sitä lämpimästi. Kesällä on 2,5 kuukauden aikajakso jolloin opettajat voidaan lomauttaa joko yhtäaikaa tai erikseen. Silloin ei tule oppilaiden turvallisuudelle ongelmia eikä lapsen etu siitä kärsi.

      Tämä on hyvä ja järkevä ratkaisu ellei syys- tai kevätlukukausien aikainen lomautus ole haluttu malli.

    • sellainen_totuuskin_on

      Opettajien kuukausipalkkahan on koulutukseen nähden pieni, koska siinä on huomioitu pidempi kesäloma. Rehtorit ovat normaalin työajan piirissä siksi heillä huomattavasti suurempi palkka.Näin muualla Kemijärven opettajien, ja rehtoreiden työajoista ei minulla tietoa.

      • kadehtijalletiedoksi

        Rehtorien työmäärä on valtava, ylityötä tekevät poikkeuksetta. Rehtorin tuntipalkka on varsin pieni, kun tulot jaetaan kokonaistyöaikaan suhteessa.


    • tasavertainen

      Eihän se kesään jää ne lomat, on syksy, joulu, kevät lomat yhtä paljon kuin taviksella koko vuonna. Palkka ja loma ei voi olla mitenkään yhteydessä toisiinsa muuten kuin että saa palkkaa niiltä osin Kuin muutkin TYÖLÄISET.

    • höpöhommia

      Eihän palkkaa voida määrätä koulutuksen mukaan.Tulos,tai ulos!
      Palkka pitää perustua osaamiseen,työnmäärään ja tulokseen.
      Esim.Afrikkalainen mamu,luki yliopistossa lääkediedettä yli 20 vuotta.
      Yhtään koetta ei saanut läpäistyä,silti kulki lääkäreitten mukana osastoilla.
      Paljonkohan tälle olisi pitänyt maksaa palkkaa (koulutuksen mukaan)?

      • KukahaluaatöihinKempaan

        Kannatan lämpimästi ajatusta, että Kemijärven vanhemmat huolehtivat itse lastensa perusoppimäärästä kotona ruokapöydän ääressä. Jos jokainen keskikoulun käynyt siihen heidän mielestään pystyy, niin silloinhan kyllä kannattaa irtisanoa kaikki opettajat. Kemijärven väelle riittää elämänkoulu ja ABC. Mahtava tulevaisuus nuorille tiedossa ja hyvät jatko-opiskelupaikat.


    • Huipputuntipalkka

      Se on kyllä niin, että jos opettajien vuosiansio jaetaan oikeasti tehtyjen (ei teoreettisten) työtuntien määrällä saadaan tuntipalkaksi aivan Suomen kärkilukemia.

      • JaVitut

        Jää alle 20 euroon ja reippaasti. eivätkä voi nukkua laput silmillä vessassa pomon silmän välttäissä niin kuin sinä.


    • Ei.helevettiä.lapsille

      Ennen kuin ajattelet,hyvä päättäjä, yhtään opettajan lomautuksia, niin lue tämä:
      KOULUKIUSAAMINEN VOI SYVENTÄÄ ENTISESTÄÄB LOMAUTUSTEN MYÖTÄ

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/koulukiusaaminen-kuohuttaa-lukijoita-karseimmillaan-koulu-on-kidutushuone/5630182

      Opettajat ovat nyt jo tiukoilla. En laita lastani kouluun, jos opettajt lomautetaan. Kuka muu voi taata lasten turvallisen oppimisympäristön kuin opettaj? Lain mukaan kukaan muu ei. Avustajat eivät voi antaa edes jälki-istuntoa eikä heille ole määrätty mitään vastuuta mistään. Tämä on karmea totuus mutta tämä on totta!

    • EI.ei.EI.ei.EI

      Ei, ei, ei, ei opettajien lomautuksille. Tulee kaaos. Opettaja on pljon vartijana monessa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13945334/kemijarven-sivistyslautakunta-12--sivu-kouluverkko#comment-82400985

      Lasten edun vuoksi jyrkkä EI. Jos laitetaanpakkolomalle, en laita lapsiani kouluun ja tulen vaatimaan tuolta ajalta tukiooetusta. Se on lain antama oikeus ja kyllä Kemijärvellä lakia noudatetaan, tarvittaessa käännyn eduskunnan oikeusasiamiehen tai valtioneuvoston oikeuskanslerin puoleen.

      Oppilaani käy koulua isoaa luokassa ja on tällaista:
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/koulukiusaaminen-kuohuttaa-lukijoita-karseimmillaan-koulu-on-kidutushuone/5630182

      • Tottuuseshin

        Älä sie höpötä! Ei se kuule noin mene. Olet itte opettaja ja haluat säästyä lomautuksilta. Siksi puhut muunnettua totuutta.


      • en_tied-yhtään_opea
        Tottuuseshin kirjoitti:

        Älä sie höpötä! Ei se kuule noin mene. Olet itte opettaja ja haluat säästyä lomautuksilta. Siksi puhut muunnettua totuutta.

        Useimmat opettajat ovat jopa halukkaita jäämään pakkolomille. Saahan siinä ylimääräistä lomaa jonka kustantaa OAJ. Opeilla onkin rikas ammattiliitto, eihän sen ole tatvinnut lakkoavustuksia maksaa, tuskin koskavan. Joku sanoi tuollaisten viikon parin korvaukset eivät OAJ:n kassaa hetkauta.


    • Hoksatkaa.kunnolla

      Jotta avustuksia saa, niin loma pitää olla yhtäjaksoinen.

      En ikinä kannata opettajien lakkolomia. Kun niitä odotellaan, perhe-elämä saa vaikeat mittasuhteet, lastani kiusataan koulussa, joten en ikinä päästä lastani kouluun. Olkoot niin hyvät oltavat opettajilla kuin vain voi, opettajien pakkolomille sanon EI.

      Jos et tätä pysty ymmärtämään, niin pysy pois näiltä sivuilta. Jotakin inhimillistä sentään pitää päätöksissä olla. Pitää osata kuunnella toisten sydäntä, ja antaa arvo oikeille asioille. Lomauttakoot kaikki muut, mutta ei opettajia.

      Jos olen ymmätänyt oikein, niin pakkolomapäiviä tulee 10 ja sen päälle 2 ylimääräistä vapaata eli yhteensä 12 päivää ja meidän isot koulut eivät tätä kestä. Tässä sotketaan koko koulumaailma. Jos 6 opettajaa on lomalla, se tietää 72 päivää turvatonta elämää koulussa. Rajalliset on resurssit myös opettajille. Nyt järkeä, inhimillisyyttä, viisautta peliin jo tässä vaiheessa.

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/koulukiusaaminen-kuohuttaa-lukijoita-karseimmillaan-koulu-on-kidutushuone/5630182

      • KokenutReksi

        Voi sinua raukkaa! Kyllä kuule Suomessa on paljon suurempiakin murheita kuin muutaman opettajan lomautus pariksi viikoksi. Ota nyt hyvä ihminen järki käteen ja ole rehellinen itsellesi. Jos sinun lapsesi koulukiusaaminen on parin viikon pakkolomasta kiinni, niin ei sinun lapsesi koulussa ole asiat muutenkaan kunnossa.
        Jos näin on päässyt käymään olet ehkä vanhempana lyönyt laimin tehtäväsi ja odotat koulun korjaavan omat laiminlyöntisi.

        Menepäs nyt sinne omaan kammioosi ja tutkiskele itseäsi vakavamielisesti edes hetki. Mieti tuleeko se kiusaaminen välttämättä edes perheesi ulkopuolelta vai oletko jopa itse siinä jollakin tavalla osallisena. Usein kiusaamistapauksiin liittyy muutakin kuin pelkästään kiusaajajengi joka piinaa yhtä tai kahta oppilasta.


      • Sinulla_tuskin_tieoa
        KokenutReksi kirjoitti:

        Voi sinua raukkaa! Kyllä kuule Suomessa on paljon suurempiakin murheita kuin muutaman opettajan lomautus pariksi viikoksi. Ota nyt hyvä ihminen järki käteen ja ole rehellinen itsellesi. Jos sinun lapsesi koulukiusaaminen on parin viikon pakkolomasta kiinni, niin ei sinun lapsesi koulussa ole asiat muutenkaan kunnossa.
        Jos näin on päässyt käymään olet ehkä vanhempana lyönyt laimin tehtäväsi ja odotat koulun korjaavan omat laiminlyöntisi.

        Menepäs nyt sinne omaan kammioosi ja tutkiskele itseäsi vakavamielisesti edes hetki. Mieti tuleeko se kiusaaminen välttämättä edes perheesi ulkopuolelta vai oletko jopa itse siinä jollakin tavalla osallisena. Usein kiusaamistapauksiin liittyy muutakin kuin pelkästään kiusaajajengi joka piinaa yhtä tai kahta oppilasta.

        Ymmärrän vanhempien huolen, jotka tietävät mitenkä koulu on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä. Siihen en pysty ottamaan kantaa miksi näin on.
        Ehkäpä se seitsemänkymmentä luvulla aloitettu vapaa kasvatus on tehnyt tehtävänsä. Ennen ei kiusattu kotona ja koulussa pidettiin kuri.
        Tänäpäivänä valta on viety poliiseilta, opettajilta lapsi on kaiken yläpuolella.
        Useat vanhemmat eivät ota vanhemman roolia, he ovat lastensa kavereita. Jos rikkeestä lasta koulussa rangaistaan usein vanhemmat tulevat lapsensa kanssa yhdessä haukkumaan opettajan ja uhkailevat oikeudenkäynnillä.

        Kouluissa ilmeisesti kohta tarvitaan vartiointiliikkeen palveluita ymmärrän hyvin jos nykyajan koulussa saa lapset olla huonolla valvonnalla voi tapahtua kauheita.

        Ollaan kuitenkin onnellisia elämmehän vapaassa yhteiskunnassa, tosin kukkahattutädit omilla lakipykälillään ovat ottaneet vallan.


    • Järkyttävää_tekstiä

      Näin opettajien ammattiliitto OAJ neuvoo jäseniään terrorisoimaan kuntien laillisia lomautuspäätöksiä ja samalla kehottaa jäseniään eli opettajia jättämään lapset eli oppilaat kokonaan toissijaiseen asemaan.

      http://www.kanta-hame.fi/33

    • Lapsenedunpuolella

      Siis silkkaa hömpötystä koko lomautusten vastustus. Opettajilla on runsaasti aikaa miettiä kaikkia mahdollisia keinoja joilla voi vastustaa lomautuksia.
      OAJ naamioi aina omat tavoitteensa. Useimmin käytetty sanapari on "lapsen etu".
      Kun sen mainitsee omien vaatimusten tueksi niin kyllä kansalla herähtää kyynel silmäkulmaan ja ollaan niin opettajien puolella.

      Lomautuksille ei ole olemassa laillisia esteitä. Tarvittaessa lomautuksia voidaan käyttää säästötoimena opettajien kohdalla niinkuin muidenkin henkilöstöryhmien osalla.
      Toivottavaa. Se ei ole, mutta jos rahat ei riitä niin se on vain tehtävä!

      • kaikenSelvintä

        Paras säästö saadaan aikaiseksi kun koko koululaitos suljetaan 1-2 kuukaudeksi. Säästyisi ruokahuolloissa koulukyydityksissä, talonmiesten palkoissa.
        Lapset kyllä osaavat ja oppivat kotonakin, niin opittiin ennenkin. Nyt oppii kielet telkkaria katselemalla ja laskuissa riittää kunhan osaa rahansa laskea.

        On hyvä mainita tämän Suomen on tuhkasta nostanut ikäpolvi joista harva osasi lukea, vielä harvempi laskea.


    • Turvallisuus_ennen_muuta
    • Pakkolomille_iso_EI

      Pitää huomata, että kiusaamista pääsee silloin tapahtumaan kun opettaja ei ole paikalla. Näin ollen opettajien pakkolomat tuovat mukanaa ison joukon tilanteita, jolloin päästään kiusaamaan, haukkumaan, nimittelemään, sylkemään, nälvimään, potkimaan ja niin edelleen oppilasta, joka ei sillä hetkellä tai yleensä älykkyyden, erilaisuuden, hienouden tai muun sellaisen takia miellytä.

      Sanoinko tarpeeksi selvästi? Ei siis pakkolomia.

    • Kiinteistöpuoli.ulkoiste

      Olen ehdottomasti sitä mieltä, että
      OPETTAJAT OVAT JO SÄÄSTÄNEET TARPEEKSI
      eikä heitä saa laittaa pakkolomalle.

      Jatkuvasti on kouluja lopetettu ja heidän työtään liikaa häiritty. KOULUJA LOPETTAMALLA OPETTAJAT OVAT JO OSALLISTUNEET SÄÄSTÖTALKOISIIN.

      Kun kouluja on lakkautettu, opettajat ovat joutuneet tekemään työtä, mikä heille ei ole kuulunut. Opettajat on pantu pakolla muuttamaan ja tavaroja ja tarvikkeita rahtaamaan koululle, mitättömällä muuttokorvauksella, millä työllä ja tavaramäärillä opettajat ovat säästäneet jo tarpeeksi.

      Olen kuullut, että kiinteistömiehet eivät ole osallistuneet ollenkaan muuttopuuhiin. Heidät olisi hyvällä syyllä pakkolomauttaa kolmeksi viikoksi. Ja koko heidän toimintansa pitäisi ulkoistaa. Hävytöntä on siis ollut heidän toimintansa, kun on ollut kyse kuitenkin saman kaupungin palveluista.

      • Suorat.sanat.vain

        Kiinteistömiehet on etuoikeutettu ryhmä. Ovat kyllä puolensa pitänee kaikissa asioissa. Palkka on juossut, vaikka aina ei niin työtä ole ollutkaan. Ja olen kuullut, että heillä on omat euutensa. Päivystäviksi ei kelpaa kuka tahansa! Eihän sitä palkkaa anneta nuoremmille. Opettajien selkänahasta on kyllä muutot revitty. Tämä on sitä solidaarista työntekoa Kemijärven kaupungissa. Luulisi että jo yhdenvertaisuuslakiakin on rikottu.


      • pölytkin

        Minä olin 1900 ja 2000 vaiheessa määräaikainen kiintöistömies,kyllä osasiste juoksuttaa,kun vakituiset ajoi terveisiä ja olivat aina lomilla ja eihän niillä lopetetuilla kouluilla ollut enään paljon mitään muutettavaa,kuin yksi pianoharmoni(missähän sekin?)


    • Ei.pakkolomia.opettajill

      Vaikka mitä kirjoitettaisiin ja on siis turha kirjoittaa, niin opettajille ei missään nimessä saa antaa pakkolomia. Niin kulunut kuin onkin tuo kahden sanan avioliitto, tuo lapsen etu, niin missä kuin tässä asiassa se on juuria myöten paikallaan.

    • Entinenope

      Kyllä on posketonta kirjoittelua. Eivät opettajat ole missään muuttopuuhissa tehneet ylimääräisiä töitä. Vai olisiko mielestäsi ollut parempi jos opettajat olisivat muuttotouhuissakin lyöneet hanskat tiskiin ja olleet lomilla?
      Pitäähän heidänkin jossakin asioissa kantaa kortensa kekoon.

      Lopputulemana ja yhteenvetona mielipiteeni on, että opettajat äkkiä PAKKOLOMALLE !

      • Sanonpa.minäkin.jotain

        Yksi jo kirkuu täällä persesilmästä saakka että opettajat pakkolomalle. Se on sitä avutonta huutoa joka kaikuu kuuroille korville. Täällä on näet esitetty hyviä perusteita sille, miksi opettajia ei pitäisi pakkolomauttaa. Niin hyviä, että niitä on vaikea kumota. Sen vuoksi joku tuntee itsensä pahasti alakynteen jääneeltä. Jos keskustelu ei aiheesta lopu, se jatkukoon. Joku voi hoksata jostakin väitteestä hyviä perusteluja lissä sille, miksi pakkolomat vievät Kemijärven koululaitoksen kaaokseen.

        Kyse on sivistyksestä, kyse on opetuksesta, kyse on järjestä, kyse on hyvästä käsityskyvystä, kyse on vanhemmista, kyse on vielä ennen kaikkea lapsesta ja hänen edustaan. Kyse ei ole missään tapauksessa rahasta. Kiitos!

        TOISTAN:
        Kyse on sivistyksestä, kyse on opetuksesta, kyse on järjestä, kyse on hyvästä käsityskyvystä, kyse on vanhemmista, kyse on vielä ennen kaikkea lapsesta ja hänen edustaan. Kyse ei ole missään tapauksessa rahasta. Kiitos!

        KOLMASTAN:
        Kyse on sivistyksestä, kyse on opetuksesta, kyse on järjestä, kyse on hyvästä käsityskyvystä, kyse on vanhemmista, kyse on vielä ennen kaikkea lapsesta ja hänen edustaan. Kyse ei ole missään tapauksessa rahasta. Kiitos!


    • Hörhöööööööööööö

      On hienoa että Kemijärvellä opettajat ovat ottaneet kaiken vastuun lasten kasvattamisesta. Ilmeisesti kyse on myös rikosoikeudellisesta vastuusta jolloin Kemijärven vastuuttomat ja ilmeisesti alkoholisoituneet vanhemmat voidaan erottaa lapsistaan ja pelastaa lapset sijaiskoteihin ja pahimmillaan laitoksiin. Näin minä ymmärrän nämä uikuttajat jotka turvaavat päihdeongelmissaan opettajiin.

    • ope_itsekin

      Yritin lukea koko viestiketjun . Siinä en ihan onnistunut, koska kirjoittajat eivät ilmeisesti lue ollenkaan muiden kirjoituksia. Jokainen paasaa omaa totuuttaan ja koulutraumojaan. Niitä näyttää teillä olevan!!! Mistä ihmeestä ne kumpuavat nuo negatiiviset käsitykset ja asenteet. Otatte aina jonkin ammattikunnan käsittelyynne.Viime aikoina on ollut viestiketjuja aiheina esim. Koivupekka ja puuron riittäminen, jonkun kauppatytön huono palvelu....milloin mitäkin.
      Nyt joululomalla on aiheena opettajat. Olisitte aikoinaan käyneet Kemijärven seminaarin , jotta olisitte pääseet kaihomille pitkille lomille ja lyhyille työpäiville.Seminaarin lakattua olisitte voineet hakeutua vähän kauemmaksi.
      Olen itse käynyt Kemijärvellä kaikki koulut , myös lukion. Olen jatkanut opiskeluni muualla. Minulla on siltä ajalta tosi hyvät muistot . Ei mitään negatiivista. ..Olen ollut sen jälkeen koulumaailmassa koko elämäni. Hyvät muistot siltäkin ajalta. Vanhemmat auttavat lastaan tukemalla oman lapsen koulunkäyntiä koulua ja opetusta arvostamalla EI ARVOSTELEMALLA kaikkea mahdollista . Aina ei kaikki mene mieliksi,ei kä tarvitsekaan . Elämässä tarvitaan myös pettymyksiä.

    • harjanvarressa

      Ennen opettajat pakkolomille kuin siivoojat. Ettei hukuta ainakaan paskaan.

      • samaaMieltä

        Kemijärvellä on niin sivistynyttä kansaa pärjättisiin ilman opettajija muutama vuosikin. Vanhemmat voisi itse opettaa lapsensa lukemaan, ja tietenkin kertotaulut. Muu oppi tulee televisiosta.


    • Opettajia.ei.pakkolomill

      Lopettkaa todellakin oikean paskan jauhaminen.

      Jos lapsemme maailmalle lähtevät siivet täynnä voimaa, niin se on yksistään opettajien ansio, ei meidän tyhjänpäiväisten vanhempien, joille on tärkeämpää kaikki muu kuin lapsen kasvattaminen, halutaan kilistellä kuppia, halutaan hellustella, halutaan vaihtaa sänkykumppania ja niin poispäin. Tämä on totuus, niin minun kuin muidenkin vanhempien kohdalla. Harvoja poikkeuksia on. Ja nekin ovat tsoi h a r v a t.

    • Kiinteistöp.ULKOISTETTAV

      Musta oli tosi häämentävää kuulla, että kaupungin oma väki, kouluilla työskentelevät kiinteistömiehet, syksyn aikaan jolloin edes työtä ei ollut kunnolla, niin nämä miehet eivät ole osallistuneet koulujen lakkauttamisen jälkeen muuttopuuhiin, vaan kouluväen on pitänyt ostaa kuljetuspalveluja muualta. Tässä näkee kyllä tämän solidaarisuuden ja nurkkakuntaisuuden.

      KIINTEISTÖPUoLI pitää ulkoistaa!

    • Eläkkeelle_koulustakin_j

      Eläkeläiset ensin eläkkeelle kaupungin palveluksesta ja sitten vasta mietittävä lomautuksia.

      Koulupuolellakin on kuulemma muutama. Eivät enää pysy lasten matakassa.

    • SElVÄ_SÄÄSTÖKOHDE

      Kiinteistöpuoli on ulkoistettava.
      Kiinteistöpuoli on ulkoistettava.
      Kiinteistöpuoli on ulkoistettava.
      Kiinteistöpuoli on ulkoistettava.

      Säästöä syntyy. Eikö tätä ole iemmin huomattu?
      Säästöä syntyy. Eikö tätä ole iemmin huomattu?
      Säästöä syntyy. Eikö tätä ole iemmin huomattu?
      Säästöä syntyy. Eikö tätä ole iemmin huomattu?

    • nyt3tonttiayhdenhinnalla

      Lomautukset voivat johtaa laittomaan tilanteeseen myös sotepuolella ja päiväkodeissa. On naurettavaa puhua hyvinvointipalveluista ja laadusta samaan aikaan kun asukkaiden turvallisuus vaarantuu lomautuksilla. Realisoikaa tontteja turisteille, vai eikö niitä tosiaan ole kauniin järvenne rannassa.

    • Yhteisymmärryksellä

      Kyllä on hyviä kommentteja täällä. Ei pidä vaarantaa mitään pakkolomilla. Säästöt pitää hakea oikeista paikoista, pitää myydä tontteja, PITÄÄ UlKOISTAA kiinteistömiehet, pitää saattaa ELÄKKEElLE ELÄKEIÄSSÄ olevat jne.

      Kyllä meillä hoksottimet toimivat!

    • POIS_LOMAUTUSAIKEET

      Opettajien lomautukset ovat todella laittomia:

      Aluehallintovirasto pyytää Salolta selvitystä opetuksen järjestämisestä opetus- ja oppilashuollon henkilöstön lomautusten aikana
      Lounais-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Salon kaupungilta selvitystä siitä, kuinka peruskoulujen, lukion ja ammatillisen koulutuksen opetus järjestetään opetus- ja oppilashuollon henkilöstön lomautusten aikana.

      Samalla aluehallintovirasto on kiinnittänyt Salon kaupungin huomiota siihen, että perusopetuslain mukaan oppilailla ja opiskelijoilla on kaikkina koulujen työpäivinä oikeus saada opetussuunnitelman mukaista opetusta. Oppilasta ei voida vapauttaa koulunkäynnistä lomautuksen perusteella, vaikka aloite koulunkäynnistä vapauttamisesta olisikin tullut oppilaan huoltajalta. Lisäksi oppilaille on taattava myös lomautuksen aikana oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön ja lain säätämiin oppilashuollon palveluihin.

      Aluehallintovirasto on myös muistuttanut Salon kaupunkia siitä, että lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita tulee kuulla ennen opintoihin ja muihin opiskelijoiden asemaan olennaisesti vaikuttavien päätösten tekemistä.

      Näillä mennään Kemijärvelläkin!

      Meillä on isot ryhmät.
      levottomia oppilaita,
      erityisoppilaat sijoitettu normaaleihin ryhmiin,
      on hojksia ja oppimisuunnitelmaa noudattavia oppilaita,
      oppialsuollolliset palvelut tarkoittavat muun muassa avustajapalveluja,
      avustajat voidaan lomauttaa, heillä kun ei ole vastuuta, mutta opettajia ei,
      opettaja toimii Kemijärvellä kahdessa roolissa etenkin lomautuksen aikana (avustajana ja opettajana),
      opetusta järjestetään esimerkiksi Särkelässä monessa paikassa (erillisessä rakennuksessa ruokala, matkaa on ja vielä pidempi matka on liikuntahallille ja vieläkin ppidempi teknisen työn tiloihin - valvonta ei järjesty mitenkään ilman opettajaa)
      puheet ilman sijaista järjestettävästä opetuksesta täysin laittomia,
      vastuun ryhmästä/luokasta ottavalle pitää maksaa palkka ja se tulee määräyksen jälkeen,
      kun vanhemmat eivät laita lapsia kouluun, niin he syyllistyvät kunnan painostamana ja yllyttämänä rikokseen,
      vanhemmat eivät uskalla laittaa lapsia kouluun kun pelkäävät lastensa puolesta, esimerkiksi koulukiusaamiset ovat pahoja,
      oppilaiden turvallisuutta ei voida taata, ei voida taata sitäkään, että saavat opetussuunnitelman mukaista opetusta, oli sitten jollakin normaali opetussuunnitelma, hojksia, tai oppimissuunnitelma,
      ryhmät ovat liian heterogeeniset, umpimetsästä otetulle sijaiselle
      jne, jne

      • Kaveria_autetaan

        Näin minä neuvon täältä Rovaniemeltä käsin.


      • Naapuri_auttaa

        Kiitos tiedosta Rovaniemeltä.


    • Keskustellaan-vaikutetaa
    • Lopettakaa_puhuminenkin
    • Ymmärtäkää_tämä

      Turha ruveta tappelemaan opettajien lomautuksista. Säästetään heidät ja säästetään samalla aikaa ja vaivaa ja rahaa, kun ei tarvitse valituksiin vastata.

    • Tulkaa_järkiinne

      Kemijärvellä ei osata hoitaa oikein lomautuksia,joten niihin on turha ryhtyä.

    • Oikeus_lain_turvaan

      Lapsilla on oikeus oppiin. Ja heidän kohdallaan on lakia noudatettava. He ovat vajaavaltaisia. Eduskunnan oikeusasiamiehen ja valtioneuvoston oikeuskanslerin on pidettävä siitä kiinni. Ei siis opettajille pakkolomia.

    • Oma_etuko_ensin

      Onko eläkeläisiä hallituksessa ja valtuustossa päättämässä muiden lomautuksista?

      Jos on, niin on hävytöntä! Muilta otetaan, mutta itse ei ole mitään antamassa.

      Onko vielä niin, että ahneus vie häpeämisenkin tiehen?

    • joriittääsuojatyöläinen

      lomauttakaan kiinteistöpuolelta tyyppi joka ei viitsi hoitaa ikinä työtään, aiheuttaa kaupungille tuhansien eurojen vahingot, enkä todella tarkoita siivoojia jotka tekevät PRIIMA työtä

    • kortinpeluutyönä

      Nimenomaan.Kyllä ei ole kaupungilla varaa vapaamatkustajiin.Ulkoistakaa.

    • Hameväkeä
    • Hameväkeä
    • Saanen_kysyä

      Eikö kaupungin voisi panna kiinni kahdeksi viikoksi?

      Ovatko päättäjät luopuneet kokouspalkkioista? Paljon turhasta maksetaan. Työntekijöiden nahasta vedetään kaikki.

      Vaikka työntekijät ovat pakkolomalla, eivät työt mihinkään katoa. Ne ovat edessä. Eli samat työt, vähemmän palkkaa. Onko reilua?

    • voitolla_yöhön

      kaikkea mitä täälä kirjoitetaan, puolesta ja vastaan, voidaan hyödyntää valituksen tekemisessä jos opettajat pakkolomautetaan

      kannattaa olla tarkka mitä sanoo
      voitolla mennään yöhön

    • Näin_täytyy_olla

      minä luulen että opettajien lomautuksista luovutaan
      kyllä meillä on järkeä tajua lapsen paras

      • luovutaan

        luovutaan
        luovutaan


    • polkuoyörä

      Parhaiten oppinut on itse oppinut,muut ovat toisten opettamia!
      Oppilaathan siellä opiskelee,opettajat jakaa vaan materiaalin.

    • TyhjäKirstu

      Ettekä hömpötystä. Ei kun pakkolomasta pystyyn. Yksi kerrallaan, ei vaikutusta lapsen saamaan opetukseen ei turvallisuuteen. Kaikki me ymmärrämme syyn miksi tähän joudutaan, raha tai paremminkin se ettei sitä ole.

    • yksi_plus_yksi_on_kaksi
    • HopsiJaPopsi

      Lapset eivät joudu heitteille sillä heistä huolehditaan erittäin hyvin opettajien pakkolomiaan aikana.
      On turha höpöttää lapsen edusta ja opetussuunnitelmien hopsista ja popsista, ei mee läpi.

      Pakkolomalle vaan opettajat siinä missä muutkin!

      • Näin_vain_se_on

        Älä yllytä ketään rikkomaan lakia.
        Ei siis pakkolomalle. Kyllä lain tarkoitus on suojata lasta.


    • järkeä_höpöttelyynkin

      järkeä_höpöttelyynkin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      isokylästä joku kirjoittaa suorat sanat
      miten opettajia lomautetaan, kun opettajien paikalla ollessa kaikki ei toimi, miten pitäisi, mutta miten sitten tilanne kun opettajt olisivat lomalla
      ei tosiaankaan, ei opettajia pakkolomalle
      jotain inhimillistä pitää olla lapsillekin tässä kaupunissa
      höpöttäkööt muut pakkoloman tarpeellisuudesta mitä haluavat
      laki pitää toteutua eikä yksistään LAKI vaan LAIN HENKIKIN

      Lue isokylästä
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

    • Voikauhiahooo

      Ilotulitteen ampuminen turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköön säikäytti asukkaita.
      Mustalla autolla liikkuneet nuoret ampuivat ilmeisesti ilotulitteen kohti turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköä Tampereella viikonloppuna.

      Välikohtaus sattui Tampereen Peltolammilla sijaitsevassa Multisillan hätämajoitusyksikössä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

      – Luultavasti siellä on yksi ilotulitusraketti ammuttu ikkunaan, mutta ikkuna ei ole mennyt rikki, sanoo turvapaikanhakijoiden vastaanottoa Tampereen kaupungilla koordinoiva Marja Huttunen.

      Myöskään poliisin mukaan välikohtaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja eikä aineellisia vahinkoja.

      – Siellä oli vain joku ruutijälki tai vastaava ikkunassa, sanoo tutkinnanjohtaja Jussi Pilviö Tampereen poliisista.

      Poliisi tutkii tapausta, mutta tapahtumien kulku ei ole vielä selvillä.

      Vaikka välikohtauksesta selvittiinkin vähällä, aiheutti se pelkoa hätämajoitusyksikön asukkaiden keskuudessa.

      – Se mitä tästä aiheutui on, että asukkaat ovat nyt peloissaan ja ehkä vähän raivoissaankin ja huolissaan siitä, että mitä tämä oikein on, Marja Huttunen kertoo.

      Eräs Multisillan hätämajoitusyksikön asukas kertoi Ilta-Sanomille kokemuksistaan.

      – Voimme huonosti. Emme saa unta. Irakissa olevat perheen jäsenemme kärsivät siellä ja me täällä, hän kertoi viikonlopun välikohtauksen jälkeen.

      – Tämän hyökkäyksen lopputuloksena haluan palata Irakiin. Monet muutkin ovat samaa mieltä.

      Asukas kertoi myös yleisemmin kokemuksistaan Suomesta. Hän sanoo olevansa lähinnä pettynyt.

      – Tulimme Suomeen monen maan kautta ja halusimme nimenomaan Suomeen koska kaikki kehuivat meille sitä. Sen piti olla inhimillinen maa, jossa kohdellaan ihmisiä hyvin.

      Ensikokemus Tampereesta oli patjat lattialla.

      – Kun tulimme Tampereelle, täällä ei ollut edes sänkyjä. Nukuimme lattialla. Kaksi viikkoa sitten sängyt tulivat. Meitä pyydettiin kasaamaan niitä itse, koska se kuulemma maksaisi muuten 50 euroa tai jotain sellaista per sänky, jos joku firma kasaisi ne, turvapaikanhakija sanoo.

      Huttunen kertoo, että Multisillassa oli aluksi patjamajoitus ja turvapaikanhakijat kasasivat sängyt itse.

      – Se oli ihan hyvää toimintaa heille, kun heillä on aikaa niitä koota. Monet ovat myös tykänneet siitä. Tietysti aina on niitäkin, jotka eivät tykkää.

      – Nyt he pyytävät meitä siivoamaan, osallistumaan keittiöhommiin ja niin edelleen. Kyllä me teemme mitä he käskivät, mutta tiedäthän, ettemme ole tottuneita tähän kohteluun. Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

      Hätämajoitusyksikön asukas kertoo myös yksikössä tarjottavan ruuan olleen pettymys.

      – Meille annetaan 92 euroa kuukaudessa. Täällä tarjotaan ruokaa, muttemme pysty syömään sitä. Meidän perhe Irakissa lähettää meille 200–250 euroa kuukaudessa, jotta voimme ostaa ruokaa kaupasta, asukas kertoo.

      Huttunen sanoo, että ruoka on pääosin samaa, jota tarjotaan Tampereen kaupungin muissakin yksiköissä, esimerkiksi kouluissa.

      – Tottakai ruokaa pyritään muuntamaan vähän siihen suuntaan, että se heille sopisi. Osa on varmasti hyvää ja osa huonoa ja siitä on monenlaisia mielipiteitä.

      ”Muuntaminen” tarkoittaa sitä, että ateriat sisältävät enemmän turvapaikanhakijoiden itse toivomia asioita, esimerkiksi riisiä ja mausteita. Ruokabudjetti on kuitenkin sama kuin muidenkin kaupungin laitosten, kuten esimerkiksi koulujen ruokailuissa.

      Multisillan hätämajoitusyksikössä ei ole sellaisia keittomahdollisuuksia, että turvapaikanhakijat voisivat itse laittaa ruokaa. Koska turvapaikanhakijoille tarjotaan ateriat, heidän saamansa rahasumma on pienempi. He saavat noin kolme euroa päivässä eli noin 92 euroa kuukaudessa.

      Raha on Multisillan asukkaan mukaan iso ongelma, koska esimerkiksi lääkkeetkin pitää ostaa itse. Lisäksi bussimatkat ovat kalliita. Multisilta sijaitsee kaukana keskustasta.

      – Kaiken kukkuraksi, meistä tuli taakka omaisillemme Irakissa. He kantavat huolta, pelkäävät henkemme puolesta ja vielä elättävät meitä.

      Huttusen mukaan vastaanottoraha on rakennettu toimeentulolain pohjalta ja tällä rahalla täytyy ostaa esimerkiksi käsikauppalääkkeet. Myös päivittäisliikenteen bussimatkat kuuluvat itse kustannettaviin asioihin.

      Asukas valitteli myös terveydenhuollon puutetta.

      – Kuulemma turvapaikanhakijoilla ei ole oikeutta siihen. Vasta sitten kun meille myönnetään oleskelulupaa pääsemme hoitoon, asukas kertoi.

      Huttusen mukaan hätämajoitusyksikön asukkaille kuuluvat kaikki akuutit terveydenhoitopalvelut.

      – Meillä käy siellä terveydenhoitaja ja myös lääkäri on käytettävissä viikoittain.

    • LomaaPukkaa

      Lopputulemana voidaan todeta, että opettajat pitää laittaa heti pakkolomalle yksi kerrallaan.
      Tällä tavalla toimimalla opetus pysyy laadukkaana ja oppilailla on turvallista olla koulussa.

      • Vastuunkantajat

        pankaa talousvastaavat pakkolomalle ja vaihtoon!


    • Hoksottimet_käyttöön

      Mua huolestuttaa opettajien pakkolomat.
      En hyväksy niitä missään muodossa.
      Kyse on peruspalvelusta,
      perusturvalliduudesta ja
      perusopetuksesta.
      Miten pienet voisivat opiskella itsekseen?
      Älyttömiä puheita!

    • usko.toivo.rakka

      johtajavlinnoista
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14060196/johtajavalinnat

      huonoista johtajista saamme kärsiä, pakkolomat edessä
      eikö heillä ollut aiemmin näkemystä siitä mihin suuntaan olemme menossa
      ja sama meininki jatkuu, puhutaan että kaupungilla liikaa työntekijöitä ja kuitenkin särkelään palkataan uuta työvoimaa
      pnko tolkkua?

    • TasapuolisuusOikeus

      Rahat on loppu. Säästöjä saadaan aikaan kun lomautetaan tasapuolisesti kaikki kaupungin henkilöstöryhmät.
      Opettajat joutavat kantamaan kortensa kekoon siinä missä muutkin työntekijät.

    • Huomaatteko

      Ensin eletään yli varojen, vieläkin, esimerkkejä edellä, ja sitten pannaan tavalliset työntekijät tilanteen korjaajiksi eli maksumiehiksi. Tällaisia johtajiako meillä on? Kaikki paitsi Tuula Kuvaja vaihtoon! Ei mitään näkemystä ja tuntumaa ole ollut, missä on menty.

      • Yhdyn.yhdyn

        Yhdyn sinuun.


      • Näin_kuulemma

        Särkelässä liikaa avustajia,
        koko syksy asiasta huudettu
        ja mikään ei muutu.
        Pakkolomista vain jauhetaan.

        Kaupungilla liikaa työntekijöitä,
        jatkuvastu huudetaan tuosta asiasta,
        uusia kuitenkin palkataan,
        pieniinkiin sijaisuuksiin otetaan työntekijä,
        jopa eläkeläiselle annetaan työtä,
        kun olen tästä kuullut,
        niin onko puheet pakkolomista totta?
        Jos on, niin järjetöntä on meno.
        Ovatko päättäjät asiasta selvillä?


      • Luotto.meni
        Näin_kuulemma kirjoitti:

        Särkelässä liikaa avustajia,
        koko syksy asiasta huudettu
        ja mikään ei muutu.
        Pakkolomista vain jauhetaan.

        Kaupungilla liikaa työntekijöitä,
        jatkuvastu huudetaan tuosta asiasta,
        uusia kuitenkin palkataan,
        pieniinkiin sijaisuuksiin otetaan työntekijä,
        jopa eläkeläiselle annetaan työtä,
        kun olen tästä kuullut,
        niin onko puheet pakkolomista totta?
        Jos on, niin järjetöntä on meno.
        Ovatko päättäjät asiasta selvillä?

        Tietääkä oikea käsi, mitä vasen käsi tekee?
        Ollaanko vuotavasta seulasta tietoisia valtuustossa?
        Kuka nostaisi asian esille?


      • yhdenvertaisuutta
        Luotto.meni kirjoitti:

        Tietääkä oikea käsi, mitä vasen käsi tekee?
        Ollaanko vuotavasta seulasta tietoisia valtuustossa?
        Kuka nostaisi asian esille?

        pää se tulee vetävän käteen!
        asiasta kysyttävä valtuustossa


      • Sönkönsönkön

        Tuula Kuvaja ei ole tehnyt mitään hyvää tämän asian eteen. Menkää muualle lobbaamaan ehdokastanne. Organisaatiouudistusta tehty pussi päässä perä edellä


    • höhlille

      Tämä viestiketju osoittaa, että on täysin laitonta mennä lomauttamaan opettajia, koska sillä on vaikutusta lapseen.

    • milloin_hä

      milloin sivistyslautakunta otta kantaa lomautuksien laittomuuksiin?

    • ReinoKolistaja

      Kaikilla asioilla on vaikutusta. Nämä vaikutukset vain minimoidaan ja eri kouluissa opettajat lomautetaan eri aikoina niin, ettei vaikutus lapseen mene liian suureksi.
      Tämä on helppo toteuttaa eikä vaikutukset ole riskianalyysien mukaan juurikaan normaalitilannetta suurempia.
      Nyt tämä paskanjauhanta saa loppua ja opettajat laitetaan pakkolomille. Siellä se hermo lepää ja jaksaa taas paljon paremmin opettaa näitä äitien kullannuppuja.

    • Häh_häh_hää
    • OpetPakotetaanLomalle

      Rahapula on niin kova että lomautukset tarvitaan joka tapauksessa. On jopa keskusteltu siitä, pitäisikö kerralla lomauttaa suunniteltua pitemmäksi aikaa kun rahatilanne näyttää menevän koko ajan huonompaan suuntaan.

    • lakimies_roista

      yrittäkää ymmärtää ettei opettajia voi lomauttaa laillisesti

    • LommooTulloo

      Lakia voidaan soveltaa ja tulkita monilla tavoin. Tästähän on jo parikin ennakkotapausta. Kyllä opettajien lomautukset ovat täysin laillisia. Pakkolomat tulee niin opettajille kuin muillekkin henkilöstöryhmille. Tämä pitäisi jo hiljalleen käsittää eikä tuhlata aikaa ja energiaa väistämättömän estämiseksi, siis aivan turhaa.

    • kysyvaikkamutta

      laittomiksi ne on todettu ympäryskunnissakin vaikka on monesti yritetty!

      • avustajat_lomille

        opettajien pakkolomat ei kemijävellä onnistu, sen verran levottomia oppilaita, lapsia kemijärvellä


    • huomatkaa

      lomautukset myrkyttävät kaiken

    • PepponenOpe

      Kaikki Kempan opet lomautetaan. Kukin vuorollaan. Säästöjä tarvitaan. Kaikki joutuvat kantamaan kortensa kekoon, jopa kallisarvoiset vähiin lomiin tottuneet opettajat. Mutta eipä hätää, tässä tulee pari viikkoa lisää.

    • Jatketaan.keskustelua
      • PetteriKuono

        Jatkuu just täällä. Älä häiritse keskustelua!
        Valitettavasti Opettajat joutuvat nyt pakkolomille!


    • hölmölässä_ollaan
    • toivottavasti_on_ollut

      onkohan tällä sivustolla ollut vaikutusta kun harvennin enää kuulee lomautuspuheita?

    • Munasaannoksiatarjolla

      Mikä vaihtoehto lomautukselle on pakollinen palkaton vapaa ????????????????????? Sama asia eri nimi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • lisäälomia

        Palkaton vapaa...sehän on moraalikysymys. osallistuvatko opettajat taloustalkoisiin vai ei ? Heijän pitäs olla "tiennäyttäjiä" olla malliksi muille. Saa nähä kuis käy ?


    • Niinpäin

      Johtajien ja päättäjien tulee olla tiennäyttäjiä ja luopua omastaan.

    • Eityöttömyysturvaa

      Mikä ihme on vapaaehtoinen mutta pakollinen palkaton vapaa? Kymmenen päivää palkatonta aikaa, sama menetys kuin lomautuksessa. Vapaaehtoisten vapaiden ajalta jää työttömyysturva saamatta. Se on työoikeudetonta aikaa. Lomautukseen liittyy työttömyysturva ja ne on säännelty vuosilomalaissa. Tässä työnantaja tekee lomautuksen mutta pääsee YT-neuvotteluista.

    • Liitontietoa

      Yhtä laittomia tilanteita tulee pakollisissa palkattomissa vapaissa kuin lomautuksissakin jos koko henkilöstö pakotetaan vapaisiin. Ja jos on lomautuspaperit niin korvaus liitosta 7 pv karenssin jälkeen. Ja miten tosiaan voi olla vapaaehtoinen pakollista sehän on järjetön ajatus.

    • Eivetele

      Ei helkkarissa. Lomautuksessa vastuu töiden hoitumisesta on kunnalla, mutta lomarahavapaissa tai palkattomissa vapaissa työntekijät itse kantaa vastuuta siitä, että tekemättömät työt ovat odottamassa vapaan jälkeen.

    • turhille_potkut

      onneksi ei lomautettu
      vaikka sanon, että parempi olisi turhat työntekijät irtisanoa
      ei kaupunki ole hyväntekeväisyyslaitos

    • OpetajaOpetaa

      On se harmi un nuo pakkolomat alkavat. Me opettajat kun haluaisimme niin mielellämme tehdä paljon töitä.
      Syksyllä harmotta kun joudumme syyslomalle. Joulunaikaan emme saa opettaa kahteen viikkoon. Keväällä joudutaan hiihtämään viiko. Sitten tulee se harmittava kesä. Emme saa opettaa lähestulkoon kolmeen kuukauteen. Ja nyt on vielä tulossa se harmittava pakkoloma. No eipä se onneksi ole kuin parin viikon pätkä.
      Onneksi tulee se yhteiskuntasopimus niin saamme opettaa kolme päivää pitempään.

    • nimimerkkiepätietoinen

      mitenkähän se on voiko vuorotteluvapaasta ottaa palkallisen kesäloman ja jatkella sitten syksyllä vuorotteluvapaata

      • symp5666

        Siltähän tuo vaikuttaa. On se s..tana kumma että täällä symppistellään opettajia ja osa heistä kusee veronmaksajia silmään ja pahasti.


    • ettämitenkä

      Opellehan ei tuollaista myönnetä ylleensä. Vaan säännöt ei vissiin koske kaikkia?

    • Kiitoksia_vain

      ei tullut lomautuksia
      - siitä on kiittämistä näiden sivujen

      Kannattaa siis kirjoitella hanakasti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      637
      4708
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3221
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2479
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 252
      1877
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      97
      1354
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe