Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kohta_Yle_järjestää_Sipilälle_jälleen_TV-puheen

Uskottavuus_Ylen_hukassa

Että Yle kehtaakin käyttää ent. JSN-pomo Risto Uimosta kommentoimassa Sipilän ja Väyrysen (poliittisia linja)eroja!

Ks.

Sipilä-kirjan kirjoittajalle kova arvostelu: ”Puolueettomuus naurunalaiseksi”

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen kirjoitti Juha Sipilästä kirjan juuri ennen vaaleja. Hänen mukaansa kyse ei ollut vaalikirjasta.

Yrittäjä Sari Helinin Juha Sipilä -kirjaa arvosteleva blogi on saanut runsaasti huomiota yhteisöpalvelu Facebookissa.

Helin ihmettelee Ylellä julkaistussa blogissaan, miten Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen voi kirjoittaa niin ”kritiikittömän vaalikirjan” keskustan puheenjohtajasta Juha Sipilästä.

–Kun toimittajien ylin vahtikoira julkaisee kritiikittömän vaalikirjan keskustan puheenjohtajasta Juha Sipilästä, koko journalismi-instituution puolueettomuus tulee naurunalaiseksi, Helin kirjoittaa.

Helinin blogia on jaettu Facebookissa yli 1400 kertaa. Uimosen kirja on niemeltään Juha Sipilä - Keskustajohtajan muotokuva.

Hänen mukaansa lukija saa kirjassa tutustua Sipilään, joka on "pohjalainen mies ilman turhia kommervenkkejä ja egon tehostustarvetta”. Jota ”miljoonat eivät sokaisseet hänen silmiään ja muuttaneet hänen arvomaailmaansa”, joka ”ei saanut itse päähänsä ajatusta lähteä yrittämään eduskuntaan. Häntä pyydettiin ehdokkaaksi.”

–Kirjaa lukiessaan odottaa seuraavalla sivulla näkevänsä jo, kuinka päähenkilö ratsastaa leijonalla, kuin itäinen valtiojohtaja konsaan, Helin kirjoittaa.

Helin ehdottaa puolueettomuuspykälän lisäämistä Julkisen sanan neuvoston seuraavan puheenjohtajan sopimukseen, jotta ”suomalaisen journalismin uskottavuus yleisön silmissä pelastuisi".

Linda Pelkonen
Uutuuskirja hehkuttaa Juha Sipilää – Tästä hän ei halunnut ”tehdä numeroa”

Uusi Suomi
Luotu: 20.4.2015 20:52
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80730-ilmio-facebookissa-sipila-kirjan-kirjoittajalle-rapaa-naamaan

Ks.

"Sari Helin: Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja teki vaalikirjan"

Julkisen sanan neuvosto on journalismin riippumattomuuden ydin, kirjoittaa Sari Helin.

Julkisen sanan neuvosto on median kuluttajan silmissä ainoa taho, joka valvoo tiedonvälitystä Suomessa. Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja on näin toimittajien ja tiedotusvälineiden ylin vahtikoira. Kun toimittajien ylin vahtikoira julkaisee kritiikittömän vaalikirjan keskustan puheenjohtajasta Juha Sipilästä, koko journalismi-instituution puolueettomuus tulee naurunalaiseksi.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen kirjoittaa heti Juha Sipilästä kertovan kirjansa (Juha Sipilä - Keskustajohtajan muotokuva) alussa, ettei kirja ole vaalikirja. Se lausunto on kuin suoraan maailmankuulusta tarinasta. Sitä tarinaa ei kirjoittanut Uimonen vaan H.C. Andersen. Se kertoi keisarista, joka väitti kivenkovaan kulkevansa hienoissa vaatteissa, vaikka muut näkivät hänen olevan alasti. Sitä tarinaa ei tosin kutsuttu ei-vaalikirjaksi vaan saduksi.

Jos poliittisesta henkilöstä julkaistaan kirja sopivasti ennen vaaleja, se tuppaa olemaan vaalikirja. Vaalikirjan tunnusmerkistö täyttyy Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan kirjoittamassa kirjassa myös toisella tapaa: kirja esittelee henkilön ylistysluonteisesti. Kirjoittaja vertaa Juha Sipilän taivalta heti alussa Julius Caesarin rakettimaiseen voittokulkuun. Lukija saa kirjassa tutustua henkilöön, joka on ”(…)pohjalainen mies ilman turhia kommervenkkejä ja egon tehostustarvetta”. Jota ”miljoonat eivät sokaisseet hänen silmiään ja muuttaneet hänen arvomaailmaansa”, joka ”ei saanut itse päähänsä ajatusta lähteä yrittämään eduskuntaan. Häntä pyydettiin ehdokkaaksi.” Ja joka jo armeijassa ”…edessä johtamisellaan Juha saavutti (..) aseman, jossa hänen ei tarvinnut varsinaisesti käskeä, vaan muut ryhmän jäsenet pyrkivät automaattisesti menemään kohti hänen asettamaansa tavoitetta.”

Kirjoittaja maalaa kohteestaan työn sankarin, joka oli ”…neuvotellut yksin valtavan paksun, ylisuurta raamattua ulkonäöltään muistuttavan yrityskauppasopimuksen amerikkalaisten kanssa…”. Lukija tapaa myös miehen, jonka vaatimattomuudella ei ole rajaa ”eduskunta joutui panemaan merkille Sipilän luontaisen vaatimattomuuden pian sen jälkeen, kun hänestä oli tullut keskustan puheenjohtaja. Hän jäi istumaan eduskunnan takariviin.”

Juha Sipilä myös rakensi mökilleen tuulimyllyn, tekee omin käsin huonekalut, leipoo korvapuustit ja rakentaa jopa häkäpönttöauton kun sille päälle sattuu. Kirjaa lukiessaan odottaa seuraavalla sivulla näkevänsä jo, kuinka päähenkilö ratsastaa leijonalla, kuin itäinen valtiojohtaja konsaan.- -

Journalisteilta on totuttu vaatimaan totuutta ja puolueettomuutta suhteessa tapahtumiin ja henkilöihin. Journalisti nähdään [ - - ] tietynlaisessa kaksoisroolissa: toisaalta tarkkailijana ja raportoijana, toisaalta tarkkavainuisena vahtikoirana ja epäkohtien paljastajana."- -"

Blogi 15.4.201
http://yle.fi/uutiset/sari_helin_julkisen_sanan_neuvoston_puheenjohtaja_teki_vaalikirjan/7927493

19

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirkollinen_Kotimaa

      kiirehti sekin 15.04.2015 "puhdistamaan" Sipilää - ja Rauhan Sanaa...

      Pääministerikandidaatti Juha Sipilän uskonnollinen vakaumus ja taustayhteisö Rauhan Sana kiinnostaa ja aihe velloo mediassa. Risto Uimosen kirjoittama Juha Sipilä – Keskustajohtajan henkilökuva -kirja (Minerva) ei pysäyttänyt keskustelua, vaikka se selvästi oli kirjan jonkinlainen tavoitekin.

      Syy asian esillä olemiseen on osin se, että kirja luo Rauhan Sanasta liberaalimpaa kuvaa kuin liike tosi asiassa on. Tämä taas johtuu siitä, että liike asetetaan kirjassa vastakkain vanhoillislestadiolaisuuden kanssa. Miksi näin tehdään, johtuu puolestaan siitä, että Sipilästä on julkisuudessa tehty vanhoillislestadiolaista, mitä hän ei ole. On syntynyt tarve tehdä etäisyyttä vanhoillislestadiolaisuuteen, mistä varmaan siitäkin on tässä tohinassa syntynyt hieman todellisuutta kapeampi kuva.

      Toisaalta – rauhansanalaisuus on lestadiolaisuuden parissa juuri se liike, joka on haarautunut nimenomaan vanhoillislestadiolaisuudesta. Vanhoillislestadiolaisuudessa ja rauhansanalaisuudessa on eroavaisuuksien ohella myös paljon yhteneviä piirteitä.

      Vaikka Sipilän oma vakaumus ja se mitä on rauhansanalaisuus, ovat jossain määrin eri kysymyksiä, taustayhteisö ei ole kenenkään vakaumuksessa merkityksetön asia. Tutkimusten perusteella rauhansanalaisuus siirtyy voimakkaasti eteenpäin suvussa ja perheissä. Se on liikkeen ominaispiirre.

      Uskonto on niin henkilökohtainen asia, että Sipilän on itse saatava määritellä se, miten hän uskoo ja mitä hän vakaumuksestaan kertoo. ”Usko on monille hyvin herkkä ja henkilökohtainen asia. Koen, että jokaisella on oikeus määritellä itse, millainen on”, Sipilä sanoo Risto Uimosen mukaan.

      Mutta koska kyse on pääministerikandidaatista, hänen uskonnollinen maailmansa ja taustayhteisönsä eivät ole yhdentekeviä asioita. Ne muodostavat osaltaan sitä pohjaa, jonka perusteella hän mahdollisena tulevana pääministerinä tekee päätöksiä. Siksi on hyvä, että asiasta kirjoitetaan ja Sipilältä odotetaan vastauksia myös näihin kysymyksiin. Toki näitä vastauksia voi yhtä lailla odottaa myös muilta puoluejohtajilta.

      Sipilä on myös itse antanut aihetta kirjoittelulle. On kerrottu, että hän on kieltäytynyt ainakin parista haastattelusta, jossa olisi keskitytty arvoasioihin. Ylipäänsä ei heti tule mieleen, kenen uskonnollinen vakaumus olisi herättänyt viime vaaleissa yhtä lailla mielenkiintoa kuin juuri Sipilän.

      Valkopesua vai kaivelunhalua

      Risto Uimonen kirjoittaa kirjassaan, miten lestadiolaisuudella tarkoitetaan yleensä arkikielessä vanhoillislestadiolaisuutta, joka tuo heti monen mieleen arvokonservatiivisuuden ja ahdasmielisyyden. Rauhansanalaiset taasen erottuvat vanhoillislestadiolaisista vapaamielisyydessä ja suvaitsevaisuudessa.

      "Televisiota ei ole heiltä kielletty, ja elokuvissa saa käydä. Lasia voi kallistaa ja maljoja nostaa. Rauhansanalainen liberaali siipi, johon Sipilä lukeutuu, lähtee siitä, että jokaisella on omantunnon vapaus ja oikeus toimia mielensä mukaan myös hengellisissä asioissa", hän maalailee isolla pensselillä.

      On totta, että rauhansanalaisuudessa on erilaista ajattelua. On Uimosen kuvaamaa liberaalia mutta on myös konservatiivista. Eritoten ruotsinkielinen rauhansanalaisuus on konservatiivista luonteeltaan.

      Yle uutisten blogissaan yrittäjä Sari Helin syyttää kirjan kirjoittajaa Uimosta siitä, että hän valkopesee kaikki ne otsikot, joita lestadiolaisesta liikkeestä on nähty eritoten koskien lasten ja naisten asemaa.

      ”Ainoa harmaasävy kirjaan tulee Juha Sipilän uskonnollisesta taustasta, jonka kirjoittaja todistaa ei-vanhoillislestadiolaiseksi kuitaten uskontoon viittaavan keskustelun ’negatiiviseksi kaivelunhaluksi’, jossa ’osa kiivailusta johtuu suvaitsemattomuudesta.…”, Helin kirjoittaa.

      Kotimaa24:n haastattelussa Sipilä on puolestaan osoittanut kritiikkiä toimittajia kohtaan sen osalta, etteivät toimittajat ole halunneet ymmärtää hänen vakaumustaan.

      Veli avaa taustoja Radio Deissä

      Mitä Sipilä on sitten omasta vakaumuksestaan sanonut? Hän katsoo muun muassa, ettei hän ole koskaan lokeroinut itseään minkään suuntauksen oppeihin, eivätkä teologiset opinkysymyskeskustelut kiinnosta häntä. Hän kertoo käyvänsä harvakseltaan hengellisissä tilaisuuksissa, lukevansa Raamattua ja hiljentyvänsä rukoillen. Hän korostaa yksilön omantunnonvapautta, siis omaa vapautta ja vastuuta itse määritellä kantansa uskonnollisiin kysymyksiin. Sipilän taustaa tuntevat pitävät hänen kuvaustaan itsestään aitona. Hän siis asemoi itsensä rauhansanalaiseen liberaaliin porukkaan.

      Kotimaa24:lle hän kertoi, että kansanedustajat ovat pitäneet häntä vanhoillislestadiolaisena, mitä hän ei ole koskaan ollut.

      "En siis kuulu nk. vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen, mihin useammat lestadiolaisuuden liittävät, mutta minulla on ystäviä senkin liikkeen parissa ja olen oppinut arvostamaan heitä", hän on kirjoittanut blogissaan.- -"

      https://www.kotimaa24.fi/blogit/viela-kerran-tallainen-on-sipilan-rauhan-sana/

    • Risto_Uimosen_perin

      omalaatuisen ja omintakeisen JSN-puheenjohtajuuskauden jälkeen on ollut ja oleva journalismille todella onneksi se, mitä HS kirjoitti Kulttuuri-sivuillaan 2.11.2015!


      Median vahtikoira saa uuden vetäjän: ”Tämä on hurja aika aloittaa tehtävässä”

      Saako sananvapauden nimissä valehdella?

      [ http://www.hs.fi/kulttuuri/a1446442631531 ]

      Sananvapaus takaa kaikkien mielipiteiden kuulluksi tulemisen, mutta saako sananvapauden nimissä valehdella? Entä onko sananvapaus uhattuna Suomessa? Vastaajana Elina Grundström, joka valittiin juuri Julkisen sanan neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi.

      Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Elina Grundström. 52-vuotias Grundström on vapaa toimittaja ja tietokirjailija.

      Tammikuun alussa aloittava Grundström seuraa tehtävässä Risto Uimosta, joka on johtanut Julkisen sanan neuvostoa vuodesta 2010. Uimonen hoiti tehtävää kaksi kautta.

      Seuraavan puheenjohtajan toimikausi on pidentynyt kolmesta neljään vuoteen. Sama henkilö voi toimia puheenjohtajana korkeintaan kaksi kautta.

      Elina Grundström on toiminut aiemmin Vihreän Langan ja Ylioppilaslehden päätoimittajana sekä Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina. Hän on julkaissut useita tietokirjoja, pari vuotta sitten esimerkiksi teoksen Musta orkidea, jossa Grundström selvitti, mistä halvat orkideat tulevat.

      Hänet tunnetaan myös kantaaottavana kolumnistina, yhtenä erityisalanaan sananvapausasiat. Media-alaa Grundström on seurannut myös Markkinointi&Mainonta-lehdessä.

      Puheenjohtaja valittiin JSN:n historiassa ensimmäistä kertaa avoimella haulla. Hakemuksia tuli kaikkiaan 18.

      Uuden puheenjohtajan valitsivat valintalautakunnan puheenjohtaja Arto Nieminen, Jukka Holmberg Sanomalehtien Liitosta, Mikko Hoikka Aikakausmediasta ja Atte Jääskeläinen Yleisradiosta.

      Edeltäjistään Elina Grundströmin erottaa se, että hän saa olla nyt JSN:n ensimmäinen kokopäiväinen puheenjohtaja.

      Lisääntyneen ajan myötä hän aikoo ottaa nyt aiempaa näkyvämmin esiin sen, mitä on ”oikea ja aito journalismi suhteessa kaikenlaiseen muuhun viestintään”.

      Sitä ”kaikenlaista muuta” viestintää kun on parhaillaan liikkeellä, enemmän kuin koskaan, sanoo Grundström

      ”Tämä on hurja aika alkaa JSN:n puheenjohtajaksi, sillä koskaan suomalaiseen journalismiin ja sananvapauteen ei ole kohdistunut niin paljon uhkia kuin nyt. Niitä tulee aika monelta rintamalta.”

      Grundströmin mukaan JSN on kansainvälisestikin ainutlaatuinen elin, sillä siinä koko ala on mukana määrittelemässä, mitä on hyvä journalismi. Se on hänen mukaansa hyvin tärkeä instituutio, jota ilman Suomessa tuskin olisi kansainvälisissä vertailuissa esiin tullutta, maailman suurinta sananvapautta.

      Seuraavana JSN:n tehtävänä on uuden puheenjohtajan mukaan määritellä uudelleen journalismin raja muihin asioihin, esimerkiksi valeuutissivustoihin sekä uudentyyppisen sisältömarkkinointiin.

      ”Ja siihen päälle tulee vielä kaupallisen median kustannuskriisi. Nämä ovat ne kolme kaikkein huolestuttavinta kehitystä tällä hetkellä”, Grundström sanoo.

      Elina Grundström tunnustaa, ettei hän ole ollut aina samaa mieltä Risto Uimosen kanssa kaikista tämän henkilökohtaisista mielipiteistä. Tästä huolimatta tuleva puheenjohtaja on ollut hyvin tyytyväinen itse neuvoston työhön Uimosen aikana.

      ”Neuvoston profiili, uskottavuus ja tunnettuus ovat kohonneet hurjasti. Päätöslinja on ollut johdonmukainen ja tiukkakin.”

      Vaikka suomalainen sananvapaus onkin nyt uhattuna, Grundström katsoo, että JSN pystyy suojelemaan sitä tekemällä perustyönsä hyvin.

      ”Se onnistuu perustelemalla päätökset ja viestimällä voimakkaasti, mitä eroa on aidolla lähdekriittisellä ja faktatarkistetulla journalismilla suhteessa kaikkeen muuhun viestintään, mitä tässä nyt pyörii.”

      Valeuutissivustojen materiaali ei voi tulla JSN:n käsittelyyn, sillä ne eivät noudata JSN:n ohjeita. Grundströmin mukaan tällaisetkin sivustot on silti mahdollista saada kuriin:

      ”Pitää vain lisätä tietoutta siitä, mitä on aito, Journalistin ohjeita noudattava journalismi. Olisi tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät tämän: kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta kenelläkään ei ole oikeutta omiin faktoihinsa.”

      Grundström korostaa erityisesti juuri mielipiteiden ja faktojen erottamista toisistaan. Hänen mukaansa esimerkiksi vastamedian käsite on harhaanjohtava. Siinä ajatellaan, että journalismi olisi ikään kuin yksi mielipide muiden joukossa, jolle vastamedia tarjoaa vastakkaisen mielipiteen.

      ”Sehän ei pidä paikkaansa. Uudet feikkisivustot esittävät olevansa journalismia, mutta ne eivät kerta kaikkiaan ole sitä. Niitä ei ole tehty journalistin ohjeiden mukaisesti.”

      HS KULTTUURI 2.11.2015
      http://www.hs.fi/kulttuuri/a1446442631531

      Vrt.

      Sari Helin
      Blogi 15.4.201

      "Sari Helin: Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja teki vaalikirjan"

      http://yle.fi/uutiset/sari_helin_julkisen_sanan_neuvoston_puheenjohtaja_teki_vaalikirjan/7927493

    • Kansakunnan_vihollinen

      on Anne Berner, joka Sipilän suojeluksessa häpäisee UKK:n aikana luodun hyvinvointivaltion kauppaamalla kaiken!

      Liikenneministeri Anne Berner HSTV:n suorassa lähetyksessä kello 10.30:

      Häviääkö vastuu, jos politiikassa käy vain kylässä?


      [ http://www.hs.fi/politiikka/a1454034145899 ]

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) vierailee tänään perjantaina kello 10.30 Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä.

      Bernerin tontilla käy varsinainen pyörremyrsky: monessa suunnassa tapahtuu samaan aikaan.

      Eniten Berner on ollut julkisuudessa Finavian ympärillä pyörivän yli 30 miljoonan euron johdannaissotkun takia.

      Mutta muutakin tapahtuu. Hallitus pohtii parhaillaan junien matkustajaliikenteen kilpailuttamisen avaamista, kun nyt ihmisten kuljettaminen raiteilla on varattu VR:n yksinoikeudeksi.

      Noin kymmenkunta toimijaa viidestä maasta on enemmän tai vähemmän tosissaan kiinnostunut Suomen raidematkustusmarkkinasta. Bernerin ja muun hallituksen pitäisi ratkaista ainakin se, millä mallilla tänne voi päästä liikennöimään: lupamaksulla, franchisingin kautta vai suoralla pääsyllä. Lisäksi Berner miettii, mistä mahdolliset kilpailijat saavat kalustonsa. Mahdollisesti VR:ltä?

      Kulmapöytä selvittää Berneriltä, mitä matkustajaliikenteelle on tapahtumassa.

      Viestinnän osalta kysytään Postin tilanteesta. Postia rasittaa politiikkojen sille määräämä velvoite jakaa kirjepostia viitenä päivänä viikossa. Pitäisikö sitä löysätä?

      Posti ilmoitti tiistaina jopa 860 ihmisen väenvähennyksistä.

      Entä Bernerin oma tilanne? Hän on vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja, mutta heti jo ministeri. Hän on itse kertonut, että on vain politiikassa käymässä. Hän aikoo olla ministerinä vain neljä vuotta ja palata sitten liike-elämän pariin.

      Osa keskustalaisistakin on jo kohotellut kulmakarvoja ja ihmetellyt, voiko politiikassa tulla vain käymään.

      Politiikassa on yleensä ajateltu, että edessä häämöttävät vaalit ja niin sanottu poliittinen vastuu takaavat sen, että poliitikkojen pitää tehdä oikein ja käyttäytyä hyvin.

      Katoaako Bernerin poliittinen vastuu ja muukin vastuu, jos hän tietää jo nyt vaihtavansa hommia neljän vuoden päästä? Voiko hän jättää huoletta jälkeensä savuavat rauniot, jos tietää, ettei itse ole enää paikalla?

      Lisäksi suoraan lähetykseen otetaan yleisökysymyksiä. Niitä voi kohdistaa Twitterissä ennen lähetystä merkinnällä @piiaelonen

      Berneriä haastattelevat HS:n Marko Junkkari ja Piia Elonen.

      ANNE BERNER

      LIIKENNEMINISTERIÖ

      KESKUSTA

      Kommentit

      8:17

      Meillä kaikilla on jotain, jota haluaisimme poliitisesti tehtävän, ei Bernerissä siltä kantilta ole mitään erilaista. Hänellä vaan sattui olemaan aikaa, rahaa ja mahdollisuuksia lähteä toteuttamaan agendaansa. On myös sanottava, että Berner on hoitanut sen puolen aivan mallikelpoisesti, tuli valituksi kansanedustajaksi sekä, mikä varmasti hänelle ensiarvoisen tärkeää, ministeriksi. Hoitaako hän asioita minulle mieluisalla tavalla, onkin sitten jo eri juttu, mutta omalta kantiltaan hän varmasti soi sanoa onnistuneensa tähän mennessä.

      Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia äänestäjinä tietää, aikooko ehdokas olla edustajana vain uhden kauden vai onko politiikka hänelle mahdollisesti jopa kutsumus. Politiikassa siis voi käydä kylässä, jos vain siinä onnistuu. Berner on onnistunut, mutta ei se kaikille varmaankaan helppoa ole. Tarvitaan jotain, mutta mitä...

      Jollain tavalla on hieman huolestuttava ajatus, että jos on riittävästi rahaa, voi käydä eduskunnassa toteuttamassa omaa agendaansa ja sitten lähteä pois nauttimaan työnsä tuloksista välittämättä siitä, mitä on kansantaloudelle saanut aikaiseksi...

      Joka tapauksessa on varsin mukavaa, että yleisesti pitää tehdä edes jonkinlainen poliittinen ura, ennen kuin kansa alkaa ääntään antamaan. Muutenhan meillä olisi päättäjinä vain kävijöitä...

      jellofish

      8:23

      Kysykää samalla arvon ministeriltä veroparatiiseistä ja sinne siirretyistä varoista

      masentava realisti

      8:54

      "Katoaako Bernerin poliittinen vastuu ja muukin vastuu, jos hän tietää jo nyt vaihtavansa hommia neljän vuoden päästä? Voiko hän jättää huoletta jälkeensä savuavat rauniot, jos tietää, ettei itse ole enää paikalla?"

      Tätähän se suomalainen politiikka on. Etenkin tietyt puolueet ajavat härskisti yksilötason etuuksia ilman mitään vastuunkantoa, jolloin ei tarvitse murehtia lainkaan typerien päätösten seurauksia.

      Berner on tästä valitettava esimerkki. Kokoomus ei edes huolinut, mutta kepulaisent huolivat ja jopa nostivat saman tien ministeriksi ilman osaamista. No, karttuuhan siinä samalla ministerineläkettä, vaikka eikös niissä veroparatiiseissa luulisi olleen jo tarpeeksi.

      Tietenkin voisi kysyä miksi juuri kepulit näyttävät olevan kovin anteeksiantavaisia sekalaisten taloudellisten lehmänkauppojen tekijöille...

      Helsingin Sanomat 29.1.2016

      http://www.hs.fi/politiikka/a1454034145899

      JK.

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

    • näinoN--

      Mitä teklemistä Medfian vahtikoiralla ja kirjan kirjoittajalla on keskenään?

      Kirjat ei ole mediaa jota julkisen sanan neuvosto valvoo.

      Jukisen sanan neuvosto valvoo ainiastaan sitä journalismia tehdään sivityneeellä tavalla. Se mitä kerrotaan on "totta:D" ja taustat tarkistettu. Julkisen sanan neuvosto EI käsittele Kirjoja eikä niiden sisältöä.

      Neuvoston valvomiin medioihin kuuluu radi,tv ja lehdistö.

      Eli sillä ei mitään väliä kirjoittaako julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja kirjan tai ei.

    • Uimonen_haastattelee

      kohta Sipilää Yle-lähetyksessä?

      BRITTIEN tyyty­mät­tö­myys Euroopan unioniin on niin vahvaa, että enemmistö saattaa äänestää eroamisen puolesta.

      Vasta brittien eroamispäätös johtaisi todellisiin neuvot­te­luihin EU:n uudis­ta­mi­sesta. Tyyty­mät­tö­myyttä unionin toimintaan on myös uusissa jäsenmaissa etenkin maahan­muut­to­po­li­tiikan vuoksi. Euroalueen kriisi on synnyttänyt syviä ristiriitoja jäsenmaiden välille, ja sekin saattaa hajota.

      Euroopan unionissa ovat nyt vallalla keskipakoiset voimat. Tämä on fede­ra­lis­tisen liit­to­val­ti­oi­de­o­lo­gian vararikko. Nyt saattaa olla mahdollisuus aloittaa realistinen keskustelu Euroopan tule­vai­suu­desta.

      OMALTA osaltani yritin jo 1990-luvun lopulla luoda realistista mallia Euroopan yhdentymiseen. Toimitin aiheesta jopa kirjan ”Saman­kes­kisten kehien Eurooppa”.

      Vuoden 2004 eurovaalien edellä sain tälle ajatukselle Euroopan parlamentin libe­raa­li­ryhmän tuen.

      Euroopan unioni olisi jakautunut liit­to­val­ti­oy­ti­meen ja vähemmän yhden­ty­nee­seen ulkokehään.

      Wolfgang Schäublen ajatus viiden maan euroalueesta ja EU:n kovasta ytimestä olisi toteuttanut tämän. Nyt ydintä yritetään luoda euroalueesta, joka on tähän aivan liian laaja ja hete­ro­gee­ninen.

      EU:Nulkopuolelle olisi luotu Paneu­roop­pa­lainen unioni yhdistämällä tosiinsa Euroopan neuvosto ja ETY-järjestö. Sen avulla olisi voitu hillitä unionin liian nopeaa laajentumista.

      Unioniin pyrkiville maille olisi voitu tarjota tätä kautta tuntuvia etuja ja ne olisivat voineet valmistautua myöhempään jäsenyyteensä.

      Nyt kärsimme liian nopean laajentumisen aiheuttamista vaikeuksista. Unionikin on liian hete­ro­gee­ninen, ja laajen­tu­mi­sesta huolimatta sitä on pyritty kehittämään keskit­ty­neeksi liit­to­val­ti­oksi ja jopa yhte­näis­val­ti­oksi.

      Ajatukseen saman­kes­kisten kehien Euroopasta voitaisiin ja tulisi nyt palata. EU:n laajuus edellyttää pitkälle menevää sisäistä eriytymistä. Paneurooppa-unionia tarvitaan edelleen laajemman Euroopan rakentamiseen, jossa myös Venäjällä on oma paikkansa.

      Suomenmaa 29.1.16
      http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/21/76275/4bee4668f6&t=Britannia_saattaa_avata_Euroopalle_uuden_tien

      Vrt.

      Kyllä nyt pitäisi tulla selväksi kaikille "kyllä meidän on nyt oltava euroalueessa, kun on kerran EU:hun liittytty" -ICT-insinöörelle ja muillekin koneellisen koulutuksen saaneille, kun Nordean pääekonomistin tuskainen parahdus antanee ajattelemisen aihetta pitemmäksikin aikaa Ilta-Sanomien ISTV-haastattelussa!

      Euroalueeseen valuvikana syntynyt kriisi on vielä ajava porsaat kotiin, kun järki alkaa palata edes pätkittäin menneitten aikojen varsinaisillekin eurohuumaantuneille!

      Eli jopa Nordean ja muidenkin pankkien taloustutkijoiltakin alkaa löytyä jo jos ei nyt vielä katumusta ja parannusta, niin ainakin tunnustusta:

      "Nordean Kangasharju Suomen eurokaudesta: ”Nettosaldo miinuksella. Tulipa tehtyä tyhmä päätös”

      Nordean mukaan Suomi hyötyy nyt vain osittain maailmantalouden kasvusta. Pankin ekonomistit huomauttavat, että euron kehitys tukee vientiä vain osittain.

      – Euro on kyllä heikentynyt Yhdysvaltain dollaria, Ison-Britannian puntaa ja Kiinan juania vastaan, mutta se on vahvistunut Ruotsin kruunua ja varsinkin Venäjän ruplaa vastaan ja meille tärkeään Saksan vientiin euron kurssilla ei ole välitöntä vaikutusta.

      Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan ensimmäiset 15 vuotta eurossa on ollut Suomen talouden kannalta onnetonta aikaa.

      – Kyllä se nettosaldo miinuksella on. Jos maailma pysähtyisi tähän, niin pitäisi sanoa, että tulipa tehtyä tyhmä päätös, Kangasharju sanoo ISTV haastattelussa.
      Mika Koskinen"
      ISTV 02.09.15
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441095086437.html?nomobile=4

      JK. Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!

      Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!

      Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
      "tosi kylmää" ja "pimeää" olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

      Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
      kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
      Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13909810/tilannearvio-on-tehtava-nyt-ja-ratkaisut-nopeasti!

    • Pelkkä_kokoomuksen

      jatke on nykykeskusta, kirjoitti Keskustanuorten vpj. Katja Asikainen Helsingin Sanomien Mielipide-sivulla 4.6.15!

      Keskusta luopunut alkiolaisuudesta?

      Keskustan edeltäjän Maalaisliiton pääideologi Santeri Alkio sanoi poliittisessa testamentissaan: ”Älkää unohtako köyhän asiaa.” Se oli tarkoitettu Alkion omalle puolueelle, mutta tuntuisi nykyisin sopivan muillekin.

      Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puolue-elinten työstä, sillä puolue on hänen mielestään luopunut alkiolaisuudesta ja puolueen linjan määräävät liberaalit tukenaan joukko lestadiolaispolitiikkoja. (Paavo Väyrysen blogi 25.1.).

      [ ks. http://www.paavovayrynen.fi/2016/01/25/uusi-alku/ ]

      Väyrysen kanssa samaa mieltä on ollut muun muassa keskustanuorten varapuheenjohtaja Katja Asikainen, jonka mielestä keskustan johtaman oikeistohallituksen hallitusohjelma on alkiolaisuuden hautaus (HS mielipide 4.6.15).

      [ ks. http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/11182/8dc769d9d1 ]

      Vanhan sanonnan mukaan niin on, jos siltä näyttää, ja nyt näyttää. Keskustan puheenjohtajan pääministeri Juha Sipilän hallituksen leikkaus- ja muun muassa kunnallisten palvelumaksujen korotuspolitiikka kohdistuu eniten yhteiskunnan kaikkein heikoimpiin: vanhuksiin, työttömiin, opiskelijoihin ja lapsiperheisiin.

      Hallituksen suunnitteleman yhteiskuntasopimuksen, pakkolakien, suurimpina maksumiehinä olisivat pienipalkkaiset ja etenkin julkisella sektorilla työskentelevät naiset.

      Väyrysen vetäytymisellä on todennäköisesti vaikutuksia keskustan kannatukseen, sillä hänellä on oma kannattajakuntansa. Väyrynen sai vuoden 2014 eurovaaleissa yli 69 000 ääntä.

      Taito Taskinen
      Kuopio

      Savon Sanomat 31.1.2016
      http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/keskusta-luopunut-alkiolaisuudesta/2225477

      JK.

      Keskus­ta­nuorten Asikainen: Nykykeskusta kaukana Alkiosta

      Katja Asikainen ei ole koskaan ennen ollut näin pettynyt puolueensa toimintaan.

      Keskustan johtaman hallituksen ohjelma on alkiolaisen ihmi­syy­saat­teen hautaus, Suomen Keskus­ta­nuorten vara­pu­heen­joh­taja Katja Asikainen kirjoittaa torstain Helsingin Sanomien mieli­pi­de­si­vuilla.

      Asikaisen mielestä hallituksen suun­nit­te­lemat leikkaukset kohdistuvat kaikkein köyhimpiin: opis­ke­li­joihin, työttömiin, eläkeläisiin ja lapsi­per­hei­siin.

      Hän kertoo, ettei koskaan aiemmin ole ollut yhtä pettynyt puolueensa toimintaan.

      KESKUSTASTA on Asikaisen mielestä tullut ”kokoomuksen jatke, pragmaattinen elin­kei­no­e­lämän edunvalvoja ja valti­on­hoi­ta­ja­puolue, jossa aate näkyy vain puheen­joh­tajan puolu­e­ko­kous­pu­heissa, ei teoissa”.

      – Pääministerin vetoaminen hyvään tahtoon ja palkkojen alentamiseen vapaa­eh­toi­sesti tuntuu vitsiltä, Asikainen kirjoittaa.

      Halli­tus­po­li­tiikkaa olisi Asikaisen mielestä voitu rakentaa maltil­li­sem­mille leikkauksille luopumalla vero­vä­hen­nyk­sistä, tuloveron kevennyksestä tai autoveron huojen­ta­mi­sesta.

      SUOMESTA on Asikaisen mukaan viime vuosi­kym­menten aikana rakennettu kilpailukyky-yhteiskunta, jossa vapaan kilpailun ajatellaan ratkaisevan minkä ongelman hyvänsä.

      – Kilpailukyvyn korostaminen tuottaa taloudellista menestystä toisille, mutta samalla se kasvattaa niin väestöryhmien kuin alueiden välistä eriar­voi­suutta.

      Kokoomuksen sijaan Asikainen olisi mieluummin nähnyt hallituksessa sosi­a­li­de­mok­raatit.

      Kilpailukyvyn korostaminen tuottaa taloudellista menestystä toisille, mutta samalla se kasvattaa niin väestöryhmien kuin alueiden välistä eriar­voi­suutta.

      HALLI­TU­SOH­JEL­MASSA on Asikaisen mielestä myös valopilkkuja.

      Näiksi hän nostaa kokei­lu­yh­teis­kunnan, normien tarkastelun, biotalouden, soten ja aluehallinnon.

      Hänestä kuitenkin tuntuu, että hallinto on ajanut ihmisen ohi.

      – Olen keskus­ta­lainen, koska Santeri Alkion määrittelemä ihmisyysaate on asettanut aina ihmisten, alueiden ja luonnon hyvinvoinnin ensi­si­jai­seksi. Nykyinen keskus­ta­lainen politiikka on kaukana aatteesta, johon olen sitoutunut.

      Samuli Nissilä
      Suomenmaa 4.6.2015
      http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/11182/8dc769d9d1

      Vrt.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13782251/sss-hallitus-kuin-tarinan-keisari-ilman-vaatteita!

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja hänet kokoomuksen laarista poiminut pääministeri Juha Sipilä ovat jo häpeämättömän karvansa näyttäneet:

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3495196-esko-seppanen-lupaa-paljastuksia-juha-sipilan-katketyista-varoista]

      Niin on jos siltä näyttää...

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

    • Eiköhän_Yle_riennä

      kohta tarjoamaan pääministeri Sipilälle tilaisuuttaa puhua suoraan kansalle...


      Sähköyhtiön 27%-korotuksista kiehahti kunnon soppa – ja vain yksi puolue vastusti myyntiä 2013. Ja se ei ollut tietenkään kokoomus, mutta ei myöskään kepu, ei demarit, ei vihreät, ei kristilliset ei ärrrkooopee eikä perssut...

      Sähköyhtiön 27%-korotuksista kiehahti kunnon soppa – vain yksi puolue vastusti myyntiä 2013!

      Caruna Oy:n ilmoittamat kovat hinnankorotukset sähköistävät myös politiikkaa. Ari Peltonen

      Sähkönsiirtoyhtiö Carunan ilmoittamat rajut hinnankorotukset voivat johtaa selvitykseen myös maan hallituksessa.

      Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen sanoo, että siirtohintojen korotus pitää hallituksen toimesta selvittää.

      Heinosen mukaan on arvioitava muun muassa, ovatko yhtiön ilmoittamat hinnankorotukset suhteessa sen ilmoittamiin investointitarpeisiin, joilla parannetaan sähkönsiirron luotettavuutta.

      – Missä ajassa investointi tarkoitus kuolettaa? kysyi Heinonen Twitterissä.

      Myös keskustan ja perussuomalaisten riveistä on hämmästelty Carunan ilmoittamia jopa 27 prosentin korotuksia siirtohintoihin.

      Perussuomalaisista eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) sanoi viikonloppuna, että hän tahtoo talousvaliokunnan selvittävän hintojen kohtuullisuutta. Keskustassa puolestaan Antti Kaikkonen on tehnyt korotuksista kirjallisen kysymyksen.

      Caruna on entinen valtionyhtiö Fortum Sähkönsiirto, jonka myynnistä pääomasijoittajille päätti Jyrki Kataisen (kok.) sateenkaarihallitus loppuvuonna 2013.

      Myyntipäätös ei syntynyt yksimielisesti, vaan silloinen kulttuuriministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki äänestytti siitä hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

      Arhinmäen mielestä valtion ei olisi pitänyt luopua tasaista tuottoa tekevästä yrityksestä. Arhinmäki perusteli kantaansa myös sillä, että sähköjakeluverkkojen omistus pitäisi pysyä julkisella toimijalla.

      – Sähkönjakeluverkot ovat alueellisia monopoleja. Niistä saa varman, tällä hetkellä noin viiden prosentin tuoton, Arhinmäki kommentoi Ylelle joulukuussa 2013.

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_arhinmaki_vastustin_hallituksen_fortum-linjausta/6982490

      Pääministeri Katainen vahvisti Helsingin Sanomille, että asiasta piti äänestää. Valtionohjauksesta tuolloin vastannut vihreiden ministeri Pekka Haavisto sanoi puolestaan, että luopumalla sähkönsiirrosta Fortum voi tehdä uusia sijoituksia kotimaahan.

      Caruna on uusien omistajienn myötä virtaviivaistanut toimintaansa ja aloittanut aggressiivisen verosuunnittelun, jonka ansiosta se on minimoinut verojen maksun Suomeen.

      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/360603-tallaisia-jattivoittoja-sahkoyhtio-on-takonut-yle-caruna-minimoi-verot-nama

      Yhtiö kävi vuonna 2015 Espoossa ja Lohjalla yt-neuvottelut 65 työntekijän vähentämiseksi.

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/259349-entinen-valtionyhtio-vahentaa-rajusti-puramme-pohjoismaiset-rakenteet

      Länsiväylä 2.2.2016

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/360703-sahkoyhtion-27-korotuksista-kiehahti-kunnon-soppa-vain-tama-puolue-vastusti-myyntia

      JK.

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

    • Carunan_toteuttamana

      verokikkailu on vastenmielistä ja vastuutonta!

      Nyt sen ymmärtää - siis muitten kohdalta - tekohurskaasti myös pääministeri Sipilä!

      Pääministeri Sipilä tuohtui Carunan toimista – ”Verokikkailu on vastenmielistä”

      Pääministeri Juha Sipilältä (kesk) ei herunut ymmärrystä sähkönsiirtoyhtiö Carunalle, joka nostaa hintoja ja ei maksa juuri veroja Suomeen.

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli silmin nähden tuohtunut sähkönsiirtoyhtiö Carunalle tiistaina.

      Caruna kertoi nostavansa sähkönsiirtonsa hintaa, ja samalla yhtiö on maksanut Suomeen 50 miljoonan euron tuloista veroja vain 800 000 euroa.

      Sipilä sanoi suorat sanat EU:n piirissä täysin sallitusta verokikkailusta.

      – Tämä verokikkailu on vastenmielistä kaiken kaikkiaan. Oma lähtökohta on, että verot maksetaan sinne, minne tulos syntyy. Tämä pitäisi olla kaikilla lähtökohta.

      – Mitä Suomi voi tälle tehdä? Kyllä me voimme alikapitalisaatioon ehkä vielä puuttua. Onko meillä lainsäädännössä jotain tehtävissä ulkomaille kotiutettavan voiton suhteen? Sipilä kyseli.

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk) otti kantaa Carunan toimintaan.

      Käytännössä veronkierto menee niin, että emoyhtiö perustaa Suomeen tytäryrityksen, lainaa tälle rahaa ja vähentää korot verotuksessa. Caruna on maksanut omia sisäisiä lainojaan Alankomaihin.

      – Normaali tapa on se, että ulkomailla oleva yritys perustaa tytäryhtiön Suomeen. Siihen tehdään iso investointi ja tämä rahoitetaan emoyhtiön toimesta. Sitten maksetaan korkoina emoyhtiölle.

      – Korot saa Suomessa vähentää verotuksessa, jolloin Suomessa ei näytetä verotettavaa tulosta ja voitto menee tavallaan korkoina Suomen rajojen ulkopuolelle, Sipilä kertoi.

      Caruna on maksanut tiettävästi yli viiden prosentin sisäisiä korkoja.

      – Luulen, että kuluttajatkin mielellään ottaisivat pankkitililleen sellaisen koron vastaan. Ehkä tämä riittää vastaukseksi. Kova on korko, Sipilä totesi.

      ISTV:n videolla haastattelussa Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454389131562.html

      Sipilä vastusti oppositiossa

      Sipilän oli tällä kertaa helppo olla myös jälkiviisas. Sipilä vastusti viime vaalikaudella oppositiossa kiivaasti, kun Fortum myi sähkönsiirtoverkkonsa Carunalle.

      Caruna ilmoitti, että se nostaa sähkönsiirtonsa hintaa liki 30 prosenttia.

      – Tämä oli ennakoitavissa. Kun yksityiselle toimijalle annetaan monopoliasema, tämä voi olla lopputulos, Sipilä sanoi.

      Caruna perusteli hinnannostoa investoinneilla, joita se joutuu tekemään sähköverkkojen siirtämisestä maakaapeleihin.

      Pääministeri Sipilän mukaan hallitus selvittää elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) johdolla, onko hinnannostolle jotain tehtävissä.

      Sipilä hämmästeli, miten investoinnit voivat olla 25–30 prosenttia taseesta.

      – Rehnin johdolla tämä asia selvitetään, mistä tässä on kysymys ja katsotaan ne toimet. Rehn väläytti eilen mahdollisuutta kertakorotusten kattoon. Kyllä tämä hurjalta tuntuu, että 25–30 prosenttia nousee yön yli siirtomaksut.

      – Taustalla on investointien lisäämistä, mutta päässä laskien tuntuu vaikealta kuvitella, että investoinnit olisivat 30 prosenttia tasearvosta. Tämä tarkistetaan nyt. En tunne tasetta, se selvitetään, Sipilä sanoi.

      Energiaviraston selvitys valmistuu huomenna

      Sähkönsiirto on aina monopoli, ja Energiavirasto valvoo sähkönsiirron hinnoittelun kohtuullisuutta.

      Elinkeinoministeri Rehn ei tänään halunnut kommentoida Carunan asioita.

      Rehn on luvannut kommentoida asioita huomenna tai ylihuomenna. Energiavirasto saa oman selvityksensä valmiiksi keskiviikkona, ja kun ministeri Rehn on selvitykseen tutustunut, hän kertoo sen jälkeen johtopäätökset.

      Mika Lehto

      IS 2.2.2016

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454389131562.html

      JK.

      Länsiväylä 2.2.2016

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/360703-sahkoyhtion-27-korotuksista-kiehahti-kunnon-soppa-vain-tama-puolue-vastusti-myynti

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

    • Eiköhän_Yle_kohta_riennä

      antamaan pääministeri Sipilälle vähintäänkin tunnin verran suoraa TV- ja puheaikaa prime timeen, kun Sipilän yhteiskunnallista löytöä eli liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä sarkastisin sanonnoin käsitellään joukkoviestimissä!

      Entisestä kokoomuslaisesta ja Sipilän kaksoiskansalaiskikoin tekemästä nykyisestä kepulaisesta eli Anne Berneristä jos kenestä on vaan sekä helppo että täysi syy pelkistää yhteiskunnallista todellisuutta!

      Nyt Bisquit kirjoittaa oivallisen ilkikurisessa pakinassaan (IS 5.2.2016) kaksoiskansalainen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin taide- ymv. harrastelusta - kansalaisilta kerättyjen varojen kustannuksella!

      Uusi Lastensairaala Tukisäätiö on hankkinut Sotheby’siltä suorakaupalla Rembrandt van Rijnin lapsuudentyöksi ajoitetun mestariteoksen Tohtori Sykerön anatomianluento.

      Aidoksi todetussa teoksessa joukko Uusi Lastensairaala Tukisäätiön dignitäärejä ja muita samoissa piireissä meritoituneita julkisuuden henkilöitä on ikuistettu kokoontuneina seuraamaan, kun Tohtori Sykerö avaa läsnäolijoille kliinisen pediatrian uusia käytäntöjä.

      Taiteilija on sijoittanut Tohtori Sykerön operoimaan maalauksen oikeaan laitaan rintamasuunta vasemmalle, läsnäolijat puolestaan teoksen toiselle puolelle kompaktiin ryhmään Sykeröä kohti vastaanottavaisesti kääntyneinä.

      Varmalla kädellä tarkasti tallennetussa katsojajoukosta maallikko huomaa nykyisen ministeri Anne Bernerin levollisuutta huokuvan hahmon, kun taas blogistina ehkä paremmin tunnettu Lastenklinikka-aktivisti Teemu Selänne näyttää tulleen mukaan suoraan Kummit-golfista.

      Maalauksen keskellä lävistäjän suunnassa makaa operointipöydällä pitkällään kauppanimellä Kiiski tunnettu hintava puinen artefakti.

      On tietysti vulgääriä puhua taiteesta ja hinnasta samassa virkkeessä, eikä sitä tässäkään tehtäisi, ellei teoksen fiskaalisen arvon paljastumiseen liittyisi hupaisa tarina.

      Muuan iäkkäämpi sjundeålainen oli tuohtunut Anne Bernerille, kun tämä oli mennyt ministerinä lopettamaan paikkakunnan junavuoroja.

      Berner oli yrittänyt perustella päätöstään asiaperustein, mutta toinen oli keskeyttänyt tylysti sanomalla, että sanonko mä mihin sä voit ne perustelusi työntää.

      Mihin Berner puolestaan oli itselleen ominaisella leikillisellä tavalla ollut valittelevinaan, että ei voi kun siellä on jo se kahdenkymmenen tonnin kiiski.

      Jätämme nyt tohtori Sykerön avaamaan läsnäolijoille lähemmin taiteen tervehdyttävää vaikutusta ja jatkamme yleisemmällä tasolla.

      Terveydenhuollossa on viimeinkin ymmärretty, etteivät parantumisen kannalta tärkeintä ole suinkaan seinät, vaan mitä seinillä on.


      Kissavideot ja muut hömpötykset ovat lapsipotilaalle tietysti ihan kivaa ajankulua.
      Uutta lastensairaalaa onkin alettu rakentaa tässä lääkinnällisessä järjestyksessä.

      Oikea taide on aina oikeata taidetta.

      Kissavideot ja muut hömpötykset ovat lapsipotilaalle tietysti ihan kivaa ajankulua, mutta kuinka tervehdyttäviä ne ovat, on toinen asia, ja varsinkin jos tohtoriksi pikkuiselle sattuisi tohtori Teemu Mäki.

      Sairaalaripustus on taitolaji, ja eräs hankalammista ripustettavista on Pablo Picasso.

      Sinisen kauden työ pienten keltataudista kärsivien osaston seinällä saattaa häiritä herkimpien paranemista. Sen sijaan on itsestään selvää, etteivät useimmat Picasson naistutkielmat edistä yhdenkään naisten turvatalosta noudetun potilaan toipumista.

      Traumapoliklinikan seinälle taas sopii kuin nenä päähän – eikä vain kuvaannollisesti – Gallen-Kallelan optimistisuutta huokuva teos Lemminkäisen äiti.

      Valitettavaa kyllä medisiina ei vielä tällä hetkellä pysty harsimaan vammautunutta kokoon yhtä pienistä palasista kuin tämä Lemminkäisen mamma, mutta antaapa ajan kulua, kerrankos sitä elämä on jäljitellyt taidetta.

      Seppo Ahti

      Ilta-Sanomat 5.2.2016
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454553880469.html

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo


      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13820258/minister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13826274/rehelliseksi-amp-taitavaksi-tunnettu-sn-kansalainen#comment-82315835

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13777802/minne-hylatty-alkio-minne-kekkonen---missa-sipila#comment-81817604

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13782251/sss-hallitus-kuin-tarinan-keisari-ilman-vaatteita!

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14088691/kohta_yle_jarjestaa_sipilalle_jalleen_tv-puheen

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13909810/tilannearvio-on-tehtava-nyt-ja-ratkaisut-nopeasti!


      Vrt.

      PV 4.2.2016

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/04/vapaus-valita/

    • Mahtaa_Sipilää_otatuttaa

      mitä SSS-hallituksesta tuumailee Paavo Väyrynen, pohtii Pekka Tiinanen Iltalehdessä 7.2. otsikolla "Paavo-virtahepo Sipilän olohuoneessa".

      Moni politiikan ammattilainen pitää Paavo Väyrysen arviota keskustan tilasta sinänsä aivan oikeana, kirjoittaa Iltalehden Pekka Tiinanen.

      Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kapinoi puheenjohtaja Juha Sipilää vastaan.

      [ LUE MYÖS

      Sipilä soitti Väyryselle: "Jos mieli muuttuu, niin tervetuloa takaisin"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020621078475_uu.shtml

      Sipilä valmis korottamaan pakolaiskiintiötä määräaikaisesti

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020621078587_uu.shtml

      Väyrysen puoluetempaus piikki keskustalle - Korhonen: "Pirullinen suunnitelma"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020521076350_uu.shtml ]

      Keskusta oli koolla politiikkapäivillä Tampereella viikonloppuna. Vain keskustapolitiikan tärkein puheenaihe puuttui paikalta. Puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

      Kantakirjakepulaistenkin on vaikeata ymmärtää, mitä puolueessa tällä hetkellä tapahtuu. Osa kyselee, eikö puolueen vanhaa isäntää olisi voinut kohdella paremmin. Olisiko Väyryselle voinut antaa edes eduskunnan varapuhemiehen paikan?

      Puolueen johdossa ei uskota, että Väyrynen saisi oman puolueen pystyyn. Niin kummalliset säännötkin Väyrynen on uudelle puolueelleen laatinut. Jäseniksi pääsevät vain kansanedustajat ja euroedustajat. Puolueen syntyminen tarkoittaisi päähallituspuolueen repeämistä.

      Silti puolueen perustamisen yrityskin on potku suoraan Juha Sipilän vyön alle.

      Puoluejohto tulkitsee, että Väyrynen yrittää painostaa pääministeriltä edes jotain, kun ministerin paikkaa ei herunut. Se voisi olla presidenttiehdokkuus seuraavissa vaaleissa. Pahasti vain näyttää siltä, että siihen tehtävään valmistautuisi jo ulkopolitiikasta kirjan kirjoittanut Matti Vanhanen.

      Sipilä esiintyy, niin kuin ei huomaisi virtahepoa keskustan olohuoneessa. Hän kertoi soittaneensa Väyryselle, että ovi on auki tuhlaajaisän paluun varalle. Väyrynen puolestaan uhkaa siirtyä Brysselistä Sipilän kiusaksi eduskuntaan.

      Väyrynen teki samantapaisen tempun pääministeri Esko Aholle 1990-luvulla. Hän yritti kaataa EU-jäsenyysneuvottelut eroamalla hallituksesta. Aho vastasi nostamalla vielä kovemman EU-jäsenyyden vastustajan MTK:n puheenjohtajan Heikki Haaviston ulkoministeriksi, joka hoiti neuvottelut loppuun.

      Keksiikö Sipilä jotain yhtä nokkelaa?

      Moni politiikan ammattilainen pitää Väyrysen arviota keskustan tilasta sinänsä aivan oikeana. Puolueessa pitää nyt valtaa uuden polven liberaalisiipi, joka on hyvin lähellä kokoomusta. Suomenmaa-lehden kyselyssä kolmasosa keskustan puoluevaltuuston jäsenistä arvioi, että hallituksen politiikka on liian oikeistolaista.

      Sipilä valitsi kokoomuksen mieluummin kuin SDP:n. Samalla hän valitsi leikkaukset veronkorotusten sijaan. Puolueen kentällä demareilla ja veronkorotuksilla olisi ollut kannatusta.

      Monilla muillakin Väyrysen ajamilla asioilla on kannatusta. Euroon liittyminen ei enää näytä niin fiksulta, kun Ruotsi pärjää euron ulkopuolella paljon Suomea paremmin.

      Väyrysen tavoin myös suomalaisten enemmistö kammoksuu yhä Nato-jäsenyyttä.

      Presidentti Mauno Koivisto sanoi aikoinaan, että väärät ihmiset eivät voi esittää oikeitakaan asioita, mutta oikeat ihmiset taas voivat esittää vääriäkin asioita. Nyt nähdään, pitääkö sanonta yhä kutinsa.

      Pysyvätkö keskustalaiset ikäviä asioita esittävän Sipilän takana, vai hyppääkö osa Väyrysen kelkkaan?

      Iltalehti 7.2.16
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020721084694_uu.shtml?utm_source=leiki&utm_campaign=kontekstuaalinen&utm_medium=lapinkansa&_ga=1.258461193.2088419425.1454863628

      JK.

      Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä EMU-käsittelystä v. 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään!

      Koska Suomen itsenäisen päätäntävallan taitaa olla asettamassa uhanalaiseksi myös Suomen valtiojohto - Tasavallan Presidentti ja SSS-hallitus - ja muutenkin näin näyttää jatkuvan Juha Sipilän - ja nykyhallituksen armoitetun aisa- & lautapojan eli Matti Vanhasen - myötävaikutuksella SSS-komennossa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan mitä pikimmin eduskuntakäsittelyyn

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      "Sori siitä!"

      Vrt.

      Iltalehti 12.12.2015

      http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015121220821609_cm.shtml

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13777802/minne-hylatty-alkio-minne-kekkonen---missa-sipila#comment-

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14088691/kohta_yle_jarjestaa_sipilalle_jalleen_tv-puheen#comment-83036743

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13782251/sss-hallitus-kuin-tarinan-keisari-ilman-vaatteita!

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/04/vapaus-valita/

      http://www.paavovayrynen.fi/kansalaispuolue

    • Uutta_primetime_aikaa

      vielä odoteltaessa todettakoon nyt olevan varsinainen vastuun paikka eli täysi syy niin pääministeri Juha Sipilälle kuin koko SSS-hallituksellekin - toki siis peruspersukaveriaanTimo Soinia ja aisamiestään Matti Vanhasta unohtamatta - on Euroopan Unionista velka- ja työttömyysunionina kirjoittanut porilainen valtiopäiväneuvos Mikko Elo vastavalkea.fi:n pääkirjoituksessa 7.2.2016!


      "Heti alkuun haluan sanoa, että äänestin Suomen EU-jäsenyyden puolesta kansanäänestyksessä syksyllä 1994. Minusta Suomen paikka oli Euroopan demokratioiden joukossa. Suomen kanssa samaan aikaan liittyivät Ruotsi ja Itävalta.

      Sen jälkeen on tapahtunut paljon, mikä on tehnyt EU:sta vähemmän houkuttelevan. Olen alusta alkaen vastustanut euron käyttöönottoa. Euroalue on yksinkertaisesti liian epäyhtenäinen ollakseen sopiva yhteiselle valuutalle. Vahva euro on myös osoittautunut haitalliseksi Suomelle. Osittain siitä syystä vienti ei vedä, ja sisäinen devalvaatio, jota nyt yritetään toteuttaa leikkauksin, heikentää ostovoimaa ja aiheuttaa työttömyyttä kotimarkkinoilla.

      Otettaessa euro käyttöön asetettiin tiettyjä kriteerejä. Tärkeimmät niistä olivat julkisen velan määrä ja budjettien alijäämä. Julkinen velka ei saisi ylittää 60 prosenttia BKT:sta ja budjettialijäämän pitäisi olla alle kolme prosenttia.

      NÄITÄ KRITEEREJÄ rikottiin alusta alkaen. Esimerkiksi Italian ja Belgian velka oli noin 100 % BKT:sta, mutta ne hyväksyttiin euroon, koske ne olivat EU:n perustajavaltioita. Tämän jälkeen sitten paljastui, että tietyt maat, kuten Kreikka ja Espanja, olivat kaunistelleet tilastojaan päästäkseen euroon. Tällä hetkellä jo monien maiden velka ylittää 100 prosentin rajan, kuten Kreikan, Portugalin, Italian. Jopa Saksan julkinen velka on noin 90 % BKT:sta. Alkuperäisestä 60 prosentin rajasta yrittää pitää kiinni vain harva maa, Suomi yhtenä näistä.

      EU-maiden työttömyysaste toukokuussa 2015. Lähde: Eurostat

      http://vastavalkea.fi/2016/02/07/eusta-tullut-velka-ja-tyottomyysunioni/

      Velkojen kasvaessa on seurannut työttömyyttä, kun jäsenmaiden ostovoimaa on leikattu velkojen saamiseksi kuriin. Euroalueen virallinen työttömyysaste on 10,4 %, kun esim. USA:ssa työttömyys on pudonnut elvytyksen ansiosta 5,5 prosenttiin. Euroopassa surkein on tilanne Kreikassa ja Espanjassa. Erityisen vaikea on nuorisotyöttömyys, kun melkein kaikissa euromaissa yli 25 % nuorista on työttöminä.

      Yllä oleva kertoo karua kieltä EU:n kehityksestä velka- ja työttömyysunioniksi. Minusta Suomen paikka ei ole tällaisessa unionissa.

      Kaiken lisäksi saamme maksaa noin miljardi euroa vuosittain jäsenyydestämme. Suomi on maksanut mm. satoja miljoonia euroja Britannian erioikeuksille, ja näitä oikeuksia Britannia haluaa lisää pysyäkseen EU:ssa. Voi olla, että Britannia kuitenkin lähtee, ja se on EU:n lopun alkua.!

      Vastavalkea - Pintaa syvemmältä

      Mikko Elo 7.2.2016

      http://vastavalkea.fi/2016/02/07/eusta-tullut-velka-ja-tyottomyysunioni/

      JK.

      Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMu-keskustelusta vuodelta 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...

      Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:

      "- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.

      Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta. - -"

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13738556/mita-vuoden-1998-emu-ratkaisusta-on-siunaantunut

    • Väyrynen_tarjoaa

      SSS-linjalle varteenotettavna vaihtoehdon!

      Väyrynen haalii puolueelleen kannattajia yleisötilaisuuksilla - nimilistaan yli tuhat nimeä viikossa

      Konkaripoliitikko, europarlamentaarikko ja keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoo IL:lle, miten hänen kohu- uutisensa uudesta puolueesta on otettu keskustan sisällä vastaan.

      Uuden puolueen perustanut Paavo Väyrynen puhui keskiviikkona Tampere-talolla.

      Paavo Väyrynen järjesti keskiviikkona ensimmäisen yleisötilaisuuden viikko sitten perustamastaan Kansalaispuolueesta.

      - Kansalaispuolue on kuin musta aukko, se kokoaa yhteen poliittisia voimia ympäristöstä. Mutta se ei ole musta aukko vaan kirkas valo, joka loistaa, Paavo Väyrynen julisti Tampere-talolla.

      Sali oli lähes täynnä uteliaita kuuntelijoita: täyteen saliin mahtuu 130 henkilöä, eikä montaa paikkaa jäänyt tyhjäksi. Väyrynen vetosi kuuntelijoihin, että he allekirjoittaisivat puolueen kannattajakortin.

      Nyt allekirjoittajia on yli tuhat. Puoluerekisteriin pääsemiseksi vaaditaan 5000 allekirjoitusta.

      - Se täyttyy lähiviikkoina, Väyrynen arvioi IL:lle.

      Se, kuinka ahkerasti konkaripoliitikko aikoo kiertää kunnissa kampanjoimassa uutta puoluettaan, riippuu kansan suosiosta.

      - Kaikki riippuu siitä, millaiset siivet tämä saa alleen. Huomenna (torstaina) on kaksi yleisötilaisuutta luvassa, Väyrynen myhäilee.

      Väyrynen uskoo, että hänen puolueeseensa siirtyy myös loikkareita eduskunnasta.

      Upposi kuulijoihin

      "Euroalueesta pitää erota, se tuottaa Suomelle nykyisellään vain kärsimystä. Maahanmuutto on ollut löperöä, linjaa pitää tiukentaa. Natoon ei pidä liittyä ja koko Suomi on pidettävä asuttuna."

      Väyrysen sanoma upposi ainakin Tampere-talon kuulijoihin.

      - Ihan mitä tahansa keinoja, että päästään pois EU:sta. Ei Natolle. Nää ne on. Paavo on aika valovoimainen sälli. Kannatan uutta puoluetta, tamperelainen Jaana Holoppa tuumasi.

      - Tulin tänne ihan mielenkiinnosta. En ole häntä kyllä aiemmin äänestänyt, mutta voisi kyllä tätä uutta puoluetta kannattaa. En usko, että eurosta erotaan, mutta uskon Paavoon ihmisenä. Hän on suorasanainen, sanoi tamperelainen Mano Pesonen.

      - Aina olen ollut Väyrysen fani ja olen häntä äänestänyt. Aion kannattaa puoluettakin, kertoi Heli Pesonen.

      - Kyllä tämä ihan järkevältä kuulostaa. Kun tulee katsottua Ruotsin menestystarinaa, tulee mieleen, että voitaisiin mennä oman pään mukaan, tamperelainen Asmo Suomaa arvioi.

      "Erilaisia lausuntoja"

      Yleisöä kuitenkin hämmensi Väyrysen uuden puolueen säännöt ja niistä sateli hänelle runsaasti kysymyksiä. Väyrysen mukaan ei ole ongelma, että hän olisi sekä Kansalaispuolueen että keskustan jäsen - vaikka puolue liittyisi puoluerekisteriin.

      - Kun 5000 ääntä on täynnä, pitää keskustella rekisteriviranomaisten kanssa näistä säännöistä ja ehdoista. On sitten puolueen asia harkita, erottavatko he. En näe itse syytä erota.

      Onko tullut vielä esille, että jotkut keskustalaiset haluaisivat erottaa teidät?

      - Sieltä on tullut erilaisia lausuntoja tästä asiasta, Väyrynen kiertelee IL:lle.

      Eli voiko tulkita näin, että teidän erottamistanne haluavia henkilöitä on tullut ilmi?

      - En lähde tätä kommentoimaan.

      Väyrynen kertoo saaneensa keskustalaisilta pääosin myönteistä palautetta uuden puolueen perustamisesta.

      - Pari kolme kielteistä reaktiota on tullut, mutta nekin ovat olleet ymmärtäväisiä.

      Epämääräiset välit Laaniseen

      Keskustan kunniapuheenjohtajan ilmoitus uuden puolueen perustamisesta kohautti politiikan kenttää. Esimerkiksi Väyrysen pitkäaikainen luottomies, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, kertoi järkyttyneensä Väyrysen tempauksesta.

      - Kaiken tämän jälkeen en oikein enää tunne tätä Paavo Väyrystä. En olisi uskonut ja toivonut, että tämä yhteinen kertomus mahdollisesti päättyy tällä tavalla, Laaninen sanoi.

      Hän myös kertoi, miten on seissyt Väyrysen tukena vuosikymmeniä, erityisesti kolmessa presidentinvaalikampanjassa.

      Väyrysen naamalla ei hymyä näy, kun hänelle mainitsee Laanisen nimen. Väyrynen kertoo olleensa Laanisen kanssa yhteydessä hiukan sähköpostitse.

      - Laaninen kylläkin kuului niihin, jotka tekivät kaikkensa estääkseen ehdokkuuteni viime presidentinvaaleissa, Väyrynen toteaa kuivasti.

      Onko teillä jonkinlainen välirikko tai luottamuspula?

      - En lähde tätä kommentoimaan julkisuuteen.

      Väyrynen oli presidenttiehdokkaana vuosina 1988, 1994 ja 2012. Hän kiistää epäilyt, että hän yrittäisi uudella puolueellaan vauhdittaa pitkäaikaista haaveettaan päästä presidentiksi.

      - Kannatan Sauli Niinistön uudelleen valintaa. Luottaen siihen, että hän pysyy Paasikiven linjalla ja huolehtii siitä, että Suomi pysyy sotilaallisesti liittoutumattomana ja puolueettomana maana.- -"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021021100552_uu.shtml

      JK.

      Näin makaa maa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-keskustelusta vuodelta 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

    • SSS-hallitus_uppoamassa

      Siksi "K-linja" - muka uhkana - kaivettu esiin vuoronmukaisessa järjestyksessä nyt demarien ja muiden porvarien suunnalta?

      Valtakunnan porvarillisen viestintäverkoston josjonkinmoiset pää- ja erikoistoimittajat - EMUn/euron suhteen valtiovarainministeriöaikoinaan hoiperrellutta ja Aalto-yliopiston professorina edelleenkin hoipertelevaa professori Sixten Korkmania myöten - näyttävät tulleen valjastetuiksi europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kansalaisaloitteen vastaiseen kampanjointiin!

      [ks.

      http://www.hs.fi/talous/a1445487753305

      http://www.hs.fi/talous/a1455157705504 ]

      "Paavo Väyrynen on uudella K-linjalla" – konkaritutkijalta Kekkos-vertaus

      Paavo Väyrysen puoluehanke edustaa kyynistä kekkoslaisuutta, tulkitsee konkaritutkija.

      Emeritusprofessori Osmo Apunen - hänethän tunnettiin taannoin demareita lähellä olevan kekkoskriitikkona ja hänen poikansa on muuten vieläkin enemmän oikealle ohjautunut Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja ja entinen Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen - katsoo, että Suomen euroalueesta irti haluava ja omasta puoluehankkeestaan ilmoittanut Paavo Väyrynen toimii nyt todella kuin Urho Kekkonen aikanaan.

      Apusen tulkinta Väyrysen kekkoslaisuudesta on kuitenkin toisenlainen kuin Väyrynen itse mieltää.

      Väyrynen sanoi viime viikolla, ettei häntä pidä verrata Veikko Vennamoon, joka aikanaan lähti Maalaisliitosta ovet paukkuen

      – Minä koen olevani enemmänkin Kekkonen, joka pitää linjan ja on tarvittaessa valmis sateessa ja myrskyssäkin etenemään, Värynen totesi tiedotustilaisuudessa.

      Mikä tämä linja sitten on?

      Apusen mukaan Väyrynen on haistanut tarkkanenäisesti poliittiset tuulet, jotka puhaltavat EU:ta ja euroa vastaan. Samalla konkarikeskustalainen on päivittämässä Kekkosen aloittamaa "K-linjaa" 2010-luvulle.

      Kekkonen pohjusti K-linjansa viime sodan lopulla ja jälkeen. Kansallismielisenä tunnettu ministeri kääntyi tuolloin katsomaan maailmaa Moskovan näkökulmasta.

      – Sotapropagandaa palvellut Kekkonen, nimimerkki Pekka Peitsi, loi oman poliittisen nahkansa syksyllä 1944. Ulkopolitiikassa oli kauniiden ajatusten ja periaatteiden sijasta tunnustettava voiman oikeus. sopimuksia noudatetaan vain siihen asti, kun voimasuhteet alkavat muuttua heikomman eduksi, Apunen kirjoittaa blogissaan Väyrysen eurovastaiseen kampanjaan viitaten.

      – Tätä, kuten Juhani Suomi luonnehtii, kyynistä ja jopa opportunistista periaatetta noudatettiin sitten Kekkosen jälkeenkin. Venäjän heikkouden hetkinä idänsopimusten velvoitteita venytettiin ja lopulta niistä hankkiuduttiin tyystin eroon, Apunen analysoi.

      Apusen mukaan Väyrysen tekemisiä "on parempi olla ennustelematta". Ilmeistä silti on, että tämä on ottamassa käyttöön "Kekkosen konsteja".

      – Siis irti eurosta, ei Natolle ja pakolaiset kansoittamaan muuttotappiomaakuntia. Siihen se Väyrysen kolmen ässän kiusaksi päivittämä K-linja tiivistyy. Pienempiin haasteisiin Väyrynen tuskin tyytyy.

      Ennen muuta haaste kohdistuu pääministeriin ja keskustajohtajaan Juha Sipilään.

      – Sipilä ja Väyrynen ovat nyt kuin jumala ja Voltaire, tervehtivät mutta eivät seurustele.

      Apusen mukaan oman puolueensa johtoa vastaan hyökkäävä Väyrynen ei ole toimissaan kuitenkaan yksin.

      Sisäisiä kriitikoita on nyt jokaisessa hallituspuolueessa.

      – Tasavallan kannalta katsoen tilanne alkaa näyttää peräti ikävältä. Johtajiensa keskinäiseen luottamukseen perustuvan hallituskoalition sokkeli rakoilee. Jokaisella hallituspuolueen johtajalla on sisäinen johtajuusongelma samalla kun hallituksen suuret yhteiskunnalliset hankkeet ovat yksi toisensa jälkeen karahtaneet poliittisiin johtajuusongelmiin. Jäljellä on hyvä tarkoitus, ylevät päämäärät ja alati hupeneva uskottavuus.

      Lue Apusen verbaalinen ilotulitus kokonaisuudessaan täältä.

      https://osmoapunen.wordpress.com/2016/02/11/vayrysen-kokoinen-vaihtoehto/

      JK.

      Koska näin on tässä maassa ollut jo koko UKK:n jälkeisen ajan

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-käsittelystä v. 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan äänettömänä EU(ro)-intoilijana videopätkässä esiinny myöskään tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö...

      Vrt.

      Iltalehti 12.12.15
      http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015121220821609_cm.shtml

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13777802/minne-hylatty-alkio-minne-kekkonen---missa-sipila#comment-

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14088691/kohta_yle_jarjestaa_sipilalle_jalleen_tv-puheen#comment-83036743

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13782251/sss-hallitus-kuin-tarinan-keisari-ilman-vaatteita!

      Siksikin on kansanvallan kannalta tosi tarpeeseen saada eduskuntakäsittelyyn mitä pikimmin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/04/vapaus-valita/

      http://www.paavovayrynen.fi/kansalaispuolue

    • Sipilä_paljastanut

      salaisen Nato-intonsa:
      "Yhdysvallat kutsui itse itsensä taisteluharjoitukseen!?!

      Puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi kertoo selvittäneensä itse, kuka esitti kutsun.

      Amerikkalaishävittäjät ovat tulossa toukokuussa Kuopion liepeille harjoitukseen.

      [ Markus Mustajärvi (vas.) politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervastin haastattelussa. Video: Jorma Vihtonen / Yle

      http://yle.fi/uutiset/puolustusvaliokunnan_jasen_vaittaa_yhdysvallat_kutsui_itse_itsensa_taisteluharjoitukseen/8668583 ]

      Laivueellinen amerikkalaishävittäjiä lentää toukokuussa taisteluharjoitukseen Karjalan lennostoon Rissalaan. Kyseessä on kerrottu olevan ensimmäinen kerta, kun amerikkalaishävittäjät harjoittelevat suomalaisten kanssa suomalaisesta tukikohdasta näin laajasti. Harjoitus kestää kaksi viikkoa.

      Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi (vas.) on tehnyt eduskuntakyselyn siitä, kenen aloitteesta ja milloin hävittäjien tulosta päätettiin. Valiokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) on liittynyt Mustajärven kysymykseen.

      Mustajärvi kertoi tänään perjantaina Ylen Politiikan avokonttori -verkkolähetyksessä tehneensä asiasta omia selvityksiä.

      – Minulla on kohtuuvarma tieto, että Yhdysvallat kutsui itse itsensä, Mustajärvi sanoi Avokonttori-lähetyksessä...

      Hän kuvailee, että tilanne on kireä Euroopassa.

      – Parasta olisi, jos sotilaskoneita ei vierailisi Euroopassa vähään aikaan ollenkaan, Mustajärvi sanoo.

      Minulla on kohtuuvarma tieto, että Yhdysvallat kutsui itse itsensä.
      – Markus Mustajärvi

      Eduskunnan puolustusvaliokunta on paheksunut, ettei sille kerrottu asiasta etukäteen. Valiokunta on saamassa puolustusministeri Jussi Niinistöltä (ps). selvityksen asiasta ensi viikolla. Mustajärvi tiedusteli asiasta myös eilen torstaina eduskunnan kyselytunnilla. Tuolloin puolustusministeri Niinistö ei ollut paikalla vastaamassa kysymykseen. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) perusteli asian edenneen normaalisti. Soinin mukaan harjoituksella ei ole mitään tekemistä sotilasliitto Naton kanssa:

      – Suomi ei ole hakemassa jäsenyyttä, eikä sitä olla lentokoneella tuomassa, Soini vastasi eilen kyselytunnilla.

      Entinen puolustusministeri, kansanedustaja Carl Haglund (r.) ihmetteli kyselytunnilla, miksi yhteisistä harjoituksista tehdään iso kysymys säännöllisesti. Hän muistutti, että Yhdysvallat on Suomen tärkein kumppani ilmavoimien osalta.

      Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) puolestaan kannusti kertomaan vastauksen Mustajärven kysymykseen.

      – On saatava vastaus, kumpi teki aloitteen. Siten hälvennetään epäluuloja, joita nousee, hän kommentoi kyselytunnilla eilen.

      LUE MYÖS

      Yhdysvaltalaisen lento-osaston harjoittelusta kirjallinen kysymys puolustusministerille 10.2.

      http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisen_lento-osaston_harjoittelusta_kirjallinen_kysymys_puolustusministerille/8663417

      Amerikkalaishävittäjät harjoittelevat ensi kertaa Suomen maaperältä – kansanedustajille lisätietoa ensi viikolla 9.2.

      http://yle.fi/uutiset/amerikkalaishavittajat_harjoittelevat_ensi_kertaa_suomen_maaperalta__kansanedustajille_lisatietoa_ensi_viikolla/8660819

      Poikkeuksellinen vierailu: Yhdysvaltalaisia F-15-hävittäjiä tulossa harjoittelemaan Suomeen 8.2.

      http://yle.fi/uutiset/poikkeuksellinen_vierailu_yhdysvaltalaisia_f-15-havittajia_tulossa_harjoittelemaan_suomeen/8657141

      Yle 12.2.16
      http://yle.fi/uutiset/puolustusvaliokunnan_jasen_vaittaa_yhdysvallat_kutsui_itse_itsensa_taisteluharjoitukseen/8668583

      Vrt.

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta

      "Ulkoministeri Timo Soini ja pääministeri Juha Sipilä vakuuttivat eduskunnassa, ettei amerikkalaisessa laivuevierailussa ole mitään erikoista.

      Ei liity Natoon, sanoi ulkoministeri Timo Soini.

      Kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta Suomeen ensi toukokuussa tuli? Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) teki asiasta kirjallisen kysymyksen ja uudisti sen myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

      Vastaus jäi edelleen ilmaan.

      Yhdysvaltojen ilmavoimien kansalliskaartin yksikköä isännöi Karjalan lennosto Kuopiossa. Kansalliskaartin yksikkö vierailee 6–8 hävittäjällä. Henkilöstöä tapahtumaan osallistuu Yhdysvalloista noin 70–100.

      – Tuoreeltaan peräsimme puolustusvaliokunnassa tietoa sekä puolustusministeriltä, että upseereilta, kenelle, keneltä ja milloin laivuevierailusta tuli kutsu ja aloite. Emme saaneet mitään vastausta, joten jätimme siitä kirjallisen kysymyksen asianomaisen ministerin vastattavaksi, Mustajärvi sanoi. - -

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolusti harjoitusta sillä, että Yhdysvallat on Suomen ilmavoimien tärkein kahdenvälinen kumppani.

      – Näitä laivuevierailuja on ollut vuodesta 1997 alkaen. Tämä on aivan normaalia harjoitustoimintaa, jota, niin kuin ulkoministeri totesi, on kymmeniä vuosittain.- -"

      JK.

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/11/demokratian-ritarit/

    • Sipilä_varmaan_kohta

      lukee taaas paperista kansalle: yhteiskunnalliselta ja kansainvälispoliittiselta osaamiseltaanhan hän on korkeintaan piirikunnallista tasoa, jos sitäkään?

      Esko Seppänen julkisti uusimman kirjansa Mistä Suomi vaikenee?

      Seppänen ruoskii vaikenemista - ”Amerik­ka­lais­ko­neiden tulo on provokaatio”

      Puolus­tus­voimat Tieto­kir­jai­lija Esko Seppänen käyttää kovaa kieltä luon­neh­ties­saan amerik­ka­lais­hä­vit­tä­jien tuloa toukokuussa harjoituksiin Suomeen.

      Seppäsen mukaan harjoitus huonontaa Suomen ja Venäjän välisiä suhteita.

      Hän sanoi uuden kirjansa julkis­ta­mis­ti­lai­suu­dessa, että amerik­ka­lais­jouk­kojen maihinnousu harjoituksiin Suomen maaperälle on suoranainen provokaatio Venäjää kohtaan.

      KIRJASSAAN Mistä Suomi vaikenee (Into Kustannus) Seppänen luettelee kolmi­sen­kym­mentä kohtaa, joista Suomessa ei riittävästi keskustella. Kirja käsittelee laajasti Suomen puolustus- ja ulko­po­li­tiikkaa sekä taloutta.

      Seppänen latelee pinon esimerkkejä, miten Suomea hivutetaan Natoon. Menossa olevaan vaikenemisen kulttuuriin hän lukee myös tiedon amerik­ka­lais­hä­vit­tä­jien tulosta. Siitä kerrottiin virallisesti vasta, kun Yle oli uutisoinut asian. Rissalaan on tulossa 6-8 hävittäjää ja 70-100 amerik­ka­laista sotilasta.

      Vasem­mis­to­liiton entinen kansa­ne­dus­taja ja euro­par­la­men­taa­rikko tulkitsee, että Suomi ei ole enää puolueeton eikä liit­tou­tu­maton maa. Kummastakin on luovuttu vuosien varrella halli­tu­soh­jel­missa.

      TIEDO­TUS­TI­LAI­SUU­DESSA Seppänen ällisteli syksyllä 2014 Suomen ja Naton välillä tehdyn isän­tä­maa­so­pi­muksen solmimista. Asiaa ei ole tuotu edus­kun­ta­kä­sit­te­lyyn ja sopimuksen allekirjoitti puolus­tus­voi­mien komentaja, eivät poliitikot.

      Seppänen kertoi, että asiasta valmistellaan vasta nyt lakiesitystä. Hän piti mars­si­jär­jes­tystä outona.

      Kirjailija ällisteli myös puolus­tus­mi­nis­te­riön entisen kans­li­a­pääl­likön Arto Rädyn tulkintaa. Hän on Seppäsen mukaan katsonut, että asia ei enää kaipaa laajaa keskustelua, koska siitä keskusteltiin jo vuonna 1994.

      KIRJASSAAN Seppänen kertoo, että Suomi on kutsunut Naton asian­tun­ti­joita avustamaan tekeillä olevan Nato-selvityksen laadinnassa. Hän tuhahtelee, että ”niinkuin emme itse osaisi”. Selvityksen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista on tarkoitus valmistua viimeistään ensi syksynä.

      Seppäsen mukaan suomalaiset sotilaat osallistuvat yhdessä Nato-maiden sotilaiden kanssa myös amerik­ka­laisten aloitteesta pystytettävän ohjus­puo­lus­tus­jär­jes­telmän kart­ta­har­joi­tuk­siin.

      Hän ounastelee, että uusien hävittäjien hankinnassa Suomi kallistuu lopulta uuden amerik­ka­laisen F-35-koneen kannalle.

      Suomenmaa 12.2.16
      http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/81376/d6d26aa6e7&t=Seppanen_ruoskii_vaikenemista__Amerikkalaiskoneiden_tulo_on_provokaatio

      Vrt.

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta

      "Ulkoministeri Timo Soini ja pääministeri Juha Sipilä vakuuttivat eduskunnassa, ettei amerikkalaisessa laivuevierailussa ole mitään erikoista.

      Ei liity Natoon, sanoi ulkoministeri Timo Soini.

      Kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta Suomeen ensi toukokuussa tuli? Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) teki asiasta kirjallisen kysymyksen ja uudisti sen myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

      Vastaus jäi edelleen ilmaan.

      Yhdysvaltojen ilmavoimien kansalliskaartin yksikköä isännöi Karjalan lennosto Kuopiossa. Kansalliskaartin yksikkö vierailee 6–8 hävittäjällä. Henkilöstöä tapahtumaan osallistuu Yhdysvalloista noin 70–100.

      – Tuoreeltaan peräsimme puolustusvaliokunnassa tietoa sekä puolustusministeriltä, että upseereilta, kenelle, keneltä ja milloin laivuevierailusta tuli kutsu ja aloite. Emme saaneet mitään vastausta, joten jätimme siitä kirjallisen kysymyksen asianomaisen ministerin vastattavaksi, Mustajärvi sanoi. - -

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolusti harjoitusta sillä, että Yhdysvallat on Suomen ilmavoimien tärkein kahdenvälinen kumppani.

      – Näitä laivuevierailuja on ollut vuodesta 1997 alkaen. Tämä on aivan normaalia harjoitustoimintaa, jota, niin kuin ulkoministeri totesi, on kymmeniä vuosittain.- -"

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta

      JK.

      Siksikin on kansanvallan kannalta tosi tarpeeseen saada eduskuntakäsittelyyn mitä pikimmin...

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      ... ja tarvitsee mahdollistaa "yhden ainoan oikean politiikan" kritiikki ...

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/04/vapaus-valita/


      ... jota varten ei näytä vähempi riittävän kuin ...

      http://www.paavovayrynen.fi/kansalaispuolue

      ... siksi muutamassa viikossa on aikaansaatava sellainen kansan vahvan rintaman vastaisku, että se tuntuu koko SSS-komennon munaskuissa ...

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/11/demokratian-ritarit/

    • Kuka_kirjoittaisi

      Sipilälle jotakin sanottavaa sanottavaa, kun kohtalaisen purevasti analysoi Suomen talouspolitiikan monikymmenvuotisen taustavaikuttajan, Aalto-yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkmanin - sinällään edes hieman omantunnon tuskiin tulleen eli jälkiviisastuneen ent. valtiovarainministeriön korkean virkamiehen - viimeisintä huitaisua Helsingin Sanomissa (HS 11.2.2016) Paavo Väyrynen:

      "Miksi meidän ei pidä uskoa Sixten Korkmania

      ”Miksi Paavo Väyrynen on väärässä” kysyi Sixten Korkman kolumnissaan (HS 11.2.). Hänen vastauksensa on puhdasta politiikkaa. Suomen eroaminen euroalueesta olisi Korkmanin mielestä poliittinen pommi, joka järkyttäisi koko Eurooppaa. Sen jälkeen Suomen lähin ja kenties ainoa ystävä olisi Vladimir Putin, kirjoitti Korkman.

      Korkman myöntää, että talouden ja politiikan eliitti vei Suomen rahaliittoon poliittisista syistä. Korkman itse kuului tähän eliittiin.

      Poliittinen syy oli halu viedä Suomi Euroopan ytimeen ja osaksi ylikansallista liittovaltiota. Jopa turvallisuuspoliittista perustetta käytettiin. Ajatuksena oli, että rahaliiton myötä EU kehittyisi sotilasliitoksi, jonka kautta Suomi liittyisi Natoon.

      Mukana oli myös sisäpoliittisia syitä. Suuri osa politiikan ja talouden eliitistä ajatteli, että jäsenyys rahaliitossa johtaisi markkinavoimien vapautumiseen ja Suomen korporatiivisen järjestelmän murenemiseen.

      Kolumnissaan Korkman esittää taloudellisia ja käytännöllisiä perusteita euroeroa vastaan. Argumentit ovat voimattomia. Tämän Korkman itsekin tietää.
      Komissiolla oli valmis suunnitelman Kreikan eroamiseksi, ja euroryhmässä lähes kaikki jäsenmaat kannattivat sen toteuttamista. Suomi oli yksi innokkaimmista.

      Suomen eroaminen euroalueesta on tietysti sekä taloudellisessa mielessä että käytännössä monin verroin helpompaa kuin pahasti velkaantuneen Kreikan.
      Koko rahaliitto oli ensi sijassa poliittinen hanke. Sen piti vahvistaa Eurooppaa ja lisätä unionin yhtenäisyyttä. Toisin on käynyt.

      Yhtenäisvaluutta on tuottanut taloudellista vahinkoa ja se on synnyttänyt rajuja ristiriitoja jäsenmaiden sisälle ja niiden välille.

      Viiden presidentin suunnitelma tähtää siihen, että euroalueen ongelmat ratkaistaisiin kehittämällä euroalue yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi, jolla on yhteinen budjetti, valtiovarainministeri, hallitus ja parlamentti. Korkman esittää, että Suomen tulee hinnalla millä hyvänsä olla tässä mukana.

      Vierailin viime vuoden lopulla Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan mukana Berliinissä. Tapasimme Saksan taloudellisen ja poliittisen eliitin edustajia.

      Liittopäivien EU-valiokunnan tapaamisessa kävi ilmi, että Saksassa vahvat voimat toivovat euroalueen purkautuvan siten, että kriisimaat siitä eroaisivat. Sen jäsenet katsoivat, että euroalueesta eroaminen on oikeudellisesti mahdollista.

      Jos Suomi ja eteläiset kriisimaat eroaisivat euroalueesta, lähestyttäisiin sitä tilannetta, jota mm. Wolfgang Schäuble aikoinaan tavoitteli.

      Yhtenäisvaluutassa (single currency) olisivat keskenään samankaltaiset ydin-Euroopan maat, jotka muodostaisivat ns. optimaalisen valuutta-alueen. Muille euro olisi oman valuutan rinnalla käytettävä yhteinen raha (common currency).

      Suomi vaikutti aikanaan siihen, että liian laaja euroalue toteutettiin. Nyt voisimme tehdä palveluksen koko Euroopalle helpottamalla sen hallittua purkamista. Rahaliiton osittainen purkautuminen vauhdittaisi talouskasvua ja lisäisi EU:n yhtenäisyyttä.

      Tärkeintä olisi kuitenkin se, että Suomi palauttaisi nopeasti oman kilpailukykynsä. Taloutemme, työllisyytemme, kansalaisten tulot ja valtion verotuotot alkaisivat kasvaa. Valtion velkaantuminen pysähtyisi eikä kipeimpiä menoleikkauksia olisi tarpeen toteuttaa.


      PV 12.2.2016
      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/12/miksi-meidan-ei-pida-uskoa-sixten-korkmania/

      JK.


      Koska näin on tässä maassa ollut jo koko Kekkosen jälkeisen ajan

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-käsittelystä v. 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan äänettömänä EU(ro)-intoilijana videopätkässä esiinny myöskään tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö...

      Vrt.

      Iltalehti 12.12.15

      http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015121220821609_cm.shtml

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13777802/minne-hylatty-alkio-minne-kekkonen---missa-sipila#comment-

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14088691/kohta_yle_jarjestaa_sipilalle_jalleen_tv-puheen#comment-83036743

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13782251/sss-hallitus-kuin-tarinan-keisari-ilman-vaatteita!

      Siksikin on kansanvallan kannalta tosi tarpeeseen saada eduskuntakäsittelyyn mitä pikimmin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/04/vapaus-valita/

      http://www.paavovayrynen.fi/kansalaispuolue

    • Komutryssään

      Vasemmisto hittoon eduskunnasta, se on SUOMEN syöpä.
      Joten näin lyhyesti tuli korvattua komujen tuhat sivua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Sipilä_tuhoaa_keskustan

      uusliberaalisen kylmällä oikeistopolitiikallaan ja oivallisena vauhdittajana keskustan kannatuksen alamäessä on presidenttiehdokkaaksi nostamansa Matti Vanhanen, joka kulkee vastaavaa tahtia kohti omaa henkilökohtaisyta katastrofiaan!

      "- - Maailma muuttui vuonna 2012, kun SDP:n Paavo Lipponen, täysi valtiomies, sai [presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella] vain 6,7 prosenttia äänistä. Siitä SDP:n alamäki toden teolla lähti.

      Vuonna 2012 keskustan ehdokas Paavo Väyrynen sai ensi kierroksella 17,5 prosenttia äänistä ja hävisi vain reilun prosenttiyksikön kakkoskierrokselle menneelle vihreiden Pekka Haavistolle. Siitä käynnistyi keskustan nousu vuoden 2011 eduskuntavaalien nöyryytyksen jälkeen. Väyrystä, nykyistä vanhan puolueensa epähenkilöä, ei paljoa kiitelty. Aihetta olisi ollut", kirjoitti Seppo Varjus Ilta-Sanomien kolumnisssaan 2.10.2017 .

      Ja kiistatta aivan oikein kirjoittikin!

      "Keskusta teki vuosi sitten päätöksen, joka uhkaa tulla kalliiksi puolueelle presidentinvaalissa, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

      Matti Vanhanen oli niin viittä vaille valtiomiestason poliitikko. Seitsemän vuotta pääministerinä, järjestötehtävissä ja paluu eduskuntaan. Pääministeripuolueen hiljainen reservi, joka vedetään tarvittaessa esiin.

      No, totuuden nimissä, olihan sitä hänellä aikoinaan yksityiselämässä ja vähän muutenkin kaikkea, mutta ei nyt niistä näin. Matti Vanhanen on ihan aidosti lähes valtiomiestason mies.

      Viime vuonna Matti Vanhanen suostui keskustan presidenttiehdokkaaksi. Matti Vanhanen kulkee kohti katastrofia.

      Katso yllä olevalta videolta, miten Vanhasen taival keskustan presidenttiehdokkaana alkoi.

      Niinistön onnenlahjat

      Presidentti Sauli Niinistö kommentoi viikonloppuna syytöksiä kaksilla rattailla ajamisesta presidentinvaaleissa (IS 2.10.). Niinistöä on arvosteltu siitä, että hänen vaalikampanjansa pyörii jo täysillä, mutta mies pysyy presidentinvirkansa takana päivänpolitiikalta piilossa. Arvostelijoiden joukossa on ollut myös Matti Vanhanen.

      – Näitä presidentin tehtäviä en tee ehdokkaana, enkä halua sanoa, mikä minulle sopii, mutta minua saa kutsua niin kuin asianomaisia miellyttää, Niinistö kommentoi IS:lle.

      Presidentti Niinistöä saa siis Niinistön mukaan kutsua myös presidenttiehdokkaaksi.

      Niinistön mielestä hän ei esimerkiksi Valkoisessa talossa käydessään kampanjoi vaan hoitaa Suomen ulkomaansuhteita. Niinistön virkatehtäviin kuuluvat tapaamiset Donald Trumpin, Xi Jinpingin ja Vladimir Putinin kanssa. Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaan taas kuuluu seisominen nurmijärveläisen marketin edessä syyssateessa. Tasan ei käy onnenlahjat.

      Tarja Halosellakin oli istuvan presidentin edut vuoden 2006 presidentinvaalissa. Silloin maailma oli vielä rauhallinen. Vuonna 2014 Venäjä valtasi Krimin ja sen jälkeen Suomen on taas täytynyt tehdä sellaista ulkopolitiikkaa, jossa tarvitaan presidenttiä. Iso vastuu, paljon näkyvyyttä. Paha siihen kenenkään on mitään sanoa.

      Väyrystä olisi pitänyt kiittää

      Ette ehkä muista, mutta vuonna 2006 myös Matti Vanhanen pyrki presidentiksi. Hän sai aivan kunnialliset 18,6 prosenttia äänistä ensi kierroksella. Toiselle kierrokselle Halosta vastaan meni Niinistö reilulla 24 prosentilla. Herrojen ero ei sittenkään ollut valtaisa. Oli itsestään selvää, että ison puolueen ehdokas saa kohtuullisen äänipotin.

      Maailma muuttui vuonna 2012, kun SDP:n Paavo Lipponen, täysi valtiomies, sai vain 6,7 prosenttia äänistä. Siitä SDP:n alamäki toden teolla lähti.

      Vuonna 2012 keskustan ehdokas Paavo Väyrynen sai ensi kierroksella 17,5 prosenttia äänistä ja hävisi vain reilun prosenttiyksikön kakkoskierrokselle menneelle vihreiden Pekka Haavistolle. Siitä käynnistyi keskustan nousu vuoden 2011 eduskuntavaalien nöyryytyksen jälkeen. Väyrystä, nykyistä vanhan puolueensa epähenkilöä, ei paljoa kiitelty. Aihetta olisi ollut.

      Vanhanen tökittiin keskustan presidenttiehdokkaaksi ennätysvauhtia, jotta Väyrynen ei taas kiilaisi tehtävään jostain sivusta. Pääministeri Juha Sipilällä ei ollut halua ja aikaa alkaa itse Väyrystä tässä torjumaan.

      Nyt keskustan sisäinen peli johtaa täyteen katastrofiin presidentinvaalissa. Vanhaselle on kyselyissä luvattu kahden, kolmen prosentin kannatusta. Se on tosi vähän pääministeripuolueelle. Vaaleihin on niin vähän aikaa, että kyselyjen tulokset muuttuvat kohta vaalituloksiksi.

      Keskustalaiset äänestävät Niinistöä presidentiksi joukolla jo vaalin ensimmäisellä kierroksella tammikuussa 2018. Sitten on viimeistään reilun vuoden päästä eduskuntavaalit, joissa moni näistä keskustalaisista jatkaa kokoomuksen äänestämistä, vaikka Niinistö kuinka olisi kansanliikkeen ehdokas.

      Matti Vanhasen paluu politiikkaan on saamassa hyvin ikävän käänteen. "


      Seppo Varjus
      Ilta-Sanomat 2.10.2017

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392108.html

    • Mitä_kaikkea_onkaan

      uusliberaali rauhansanalainen - faktisesti siis varttilessari - Juha Sipilä sitten omasta vakaumuksestaan sanonut? Hän katsoo muun muassa, ettei hän ole koskaan lokeroinut itseään minkään suuntauksen oppeihin, eivätkä teologiset opinkysymyskeskustelut kiinnosta häntä. Hän kertoo käyvänsä harvakseltaan hengellisissä tilaisuuksissa, lukevansa Raamattua ja hiljentyvänsä rukoillen. Hän korostaa yksilön omantunnonvapautta, siis omaa vapautta ja vastuuta itse määritellä kantansa uskonnollisiin kysymyksiin. Sipilän taustaa tuntevat pitävät hänen kuvaustaan itsestään aitona. Hän siis asemoi itsensä rauhansanalaiseen liberaaliin porukkaan.

      Kotimaa24:lle hän kertoi, että kansanedustajat ovat pitäneet häntä vanhoillislestadiolaisena, mitä hän ei ole koskaan ollut.

      "En siis kuulu nk. vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen, mihin useammat lestadiolaisuuden liittävät, mutta minulla on ystäviä senkin liikkeen parissa ja olen oppinut arvostamaan heitä", hän on kirjoittanut blogissaan.

      Kysymykseen, onko hänen suvussaan vanhoillislestadiolaisuutta, hän toteaa, että varmaan kaikilla pohjoisessa asuvilla on. Tarkemmin hän ei halua asiasta Kotimaa24:lle kertoa. Kirjassa kuitenkin kerrotaan, miten hänen kotinsa elämää on sävyttänyt rauhansanalaisuus.

      Juha Sipilän toimittaja-veli Jouni Sipilä on kertonut hyvin avoimesti Radio Deissä lapsuutensa perheen uskonnollisuudesta ja muun muassa siitä, miten rauhansanalaisessa liikkeessä rajat olivat selkeät. Hän kertoo, miten kesät olivat seuroissa käymisen aikaa. Kun perhe asui Kainuussa, siellä veti tavallinen seurakuntanuorten toiminta eikä rauhansanalaisuus ollut esillä. Kainuussa liikkeen edustajia ei juuri ole.

      Jouni Sipilä toteaa myös, että perheen vanhemmat irtaantuivat vanhemmalla iällä rauhansanalaisuudesta ja liittyivät vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen. Tämä taas on hänen mukaansa vaikuttanut siihen, että perheessä ei tällä hetkellä ole ”yhteistä seurapirttiä”.

      Jouni Sipilän mukaan Sipilöiden perheessä luetaan nykyisin ruokarukous, jouluisin jouluevankeliumi sekä toivotetaan siunausta. Ne ovat vanhaa perua.

      – Perinteistä ’Jumalan tervettä’ me ei varmaan ole toivotettu aikoihin. Kyllä se vähän ehkä myöskin semmoinen jakava tekijä, että kun me kuitenkin aika moni meistä lapsista on vähän niinku irti siitä perinteestä jo aika paljon niin ehkä se on vähän niin kuin semmoinen jota vähän varotaankin, ettei kenellekään tulisi paha mieli, hän sanoo Radio Deillä.

      Ohjelmassa Jouni Sipilä kertoo myös, miten hän on seurannut veljensä esiintymistä tiedotusvälineissä myös siltä osin, mitä häneltä kysytään uskonnosta. Jouni Sipilä on havainnut, miten haasteellisia ihmisten vahvat ennakkokäsitykset ja tämän kautta asioiden ymmärtäminen ovat olleet.

      – Oli mielenkiintoista seurata, että mitenkähän se ui kuiville noista lahkomäärittelyistä ja muista. Kyllä se siitä kummasti näkyy asettuneen, että voi olla, että se on asia, joka vielä nousee esille, hän pohtii Mari Leppäsen haastattelussa Mari Leppänen ja kerrottu elämä -ohjelmassa Radio Deissä. - -

      - - Eniten urheiluseurojen toimintaan osallistuvia oli Salomäen tutkimuksen herätysliikkeistä ja yhteisöistä lestadiolaisen Rauhan Sana -liikkeen tapahtuman kävijöissä, keskimääräistä selvästä vähemmän taas vanhoillislestadiolaisten joukossa.

      Rauhan Sanan väen urheilullisuus sopii hyvin yksiin Keskustan liikunnan merkitystä painottavan Suomi kuntoon -eduskuntavaalisloganin kanssa.

      Myös Juha Sipilä on puhunut yhdistysjäsenyyksistään. ”Kirkon sisällä on monia suuntauksia. Omat juureni ovat nk. rauhansanalaisuudessa. Sen juuret ovat Lars Levi Laestadiuksen opetuksissa, mutta siinä korostetaan yksilön omaa omantunnonvapautta. Siis omaa vapautta ja vastuuta itse määritellä kantansa uskonnollisiin kysymyksiin. Olen jäsenenä muissakin yhdistyksissä, esimerkiksi kansainvälisissä kristillisissä kauppakamarissa. Heistä monet ovat nk. vapaiden suuntien edustajia, yhdistävä tekijä monille jäsenille on yrittäjyys”, hän on kirjoittanut blogissaan.

      Rauhan Sanan hallituksen puheenjohtaja, rovasti Ari Juntunen (Juha Sipilän vaimon veli) kertoi Suomen Kuvalehdelle, että liikkeen painopiste on lähetystyössä. Myös Minna-Maaria ja Juha Sipilä Säätiö on tukenut avokätisesti suomalaisten lähetysjärjestöjen, kuten Suomen Lähetysseuran ja Kansanlähetyksen, työtä sekä humanitaarista työtä. Juntusen mukaan diakonia on kuitenkin kaikkein vahvin vaikutin säätiön toiminnassa. Suuri osa avustuksista menee yksityisten, köyhien avustamistyöhön.

      https://www.kotimaa24.fi/blogit/viela-kerran-tallainen-on-sipilan-rauhan-sana/

      JK.

      "Lähetysyhdistys Rauhan Sana juhli Kokkolassa teemalla Armo Kantaa – nåden bär

      - - Lauantain ehtoollismessun lisäksi kirkko täyttyi päivällä ääriään myöten Suomi 100 -tilaisuudessa, johon oli kutsuttu pääministeri Juha Sipilä ja kansanedustajat Jutta Urpilainen ja Peter Östman puhumaan kristityn vastuusta yhteiskunnassa- -"

      http://www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/uutiset/4106/lahetysyhdistys_rauhan_sana_juhli_kokkolassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe