Minister Anne Berner med i skatteparadisföretag

Kanske_också_i_SFP

har hiffats, att/että Sipilän jokainen sana on tyhjää puhetta niin SSS-miesten kesken avokonttorimiljöössä kuin varsinkin Lauri Kivisen & Atte Jääskeläisen kok&kepu-Ylen tarjoaman julkean manipulaatiopalvelun sisällöntuotannon puitteissa - ja etenkin niin kauan kuin

1) pääministeri Sipilä itse ilmiselvästi toimii kuin kritikoimansa kreikkalaiset veronvälttelijät - kaiketi yhtiökumppaninsa ja serkkupoikansa eli Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakankaan opastamin vakuutuskuori- ymv. järjestelyin ja

2) Sipilän ikioma löytö ja julkilausutusti pääministeri Sipilän 100-prosenttisesti tukema eli ex-julkikokoomuslainen ja myös yksinomaan ent. sveitsiläinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ymmärtää - ja siis ilman ensi vuodeksi SSS-hallituksen suunnittelemaa verokatujien (= veronkiertäjien) riemuvuotta - lain- ja asianmukaisesti "kotouttaa" veronmaksun piiriin verokeidasyhtiöyhteyksillään Suomen valtiolta pimitettyjä liiketuloja.

[ ks.

"- - Ministeri Anne Berner (kesk.) on toiminut johtotehtävissä veroparatiisiyhtiössä, jonka toimintaan liittyy myös verosuunnittelua.

Kyse on tiettävästi ensimmäisestä tapauksesta Suomessa, jossa hallituksen ministeri on ollut mukana verokeidasyhtiössä.

Berner nimitettiin hallituksen jäseneksi luxemburgilaiseen Saltri II LuxCo-yhtiöön joulukuussa 2012. Luxemburgin kaupparekisterin mukaan Berner on edelleen virallisesti yhtiön hallituksen jäsen. Liikenne- ja viestintäministeri kuitenkin kertoo jättäneensä eroilmoituksen hallitusjäsenyydestä jo toukokuussa 2015.

– Tarkistin asian ja se riittää, että olen jättänyt eroilmoituksen. On lähes mahdotonta hallinnoida ja kontrolloida, että rekisteröintiketjut tapahtuvat sovitussa aikataulussa, Berner sanoo Ylen haastattelussa.

Luxemburgilaisen yhtiön kautta hallinnoidaan ruotsalaisen parkettivalmistaja Kährsin omistuksia. Berner toimi vuosina 2010–2013 suomalaisen parkettivalmistaja Karelia-Upofloorin hallituksen jäsenenä.

Kährs ja Karelia-Upofloor fuusioituvat loppuvuodesta 2012. Uuden yhtiön suurimmaksi omistajaksi nousi pääomarahasto Triton, joka omistaa konsernin emoyhtiöstä Kährsistä 61 prosenttia.

Fuusion jälkeen Berner aloitti hallituksen jäsenenä ruotsalaisessa Kährsissä sekä luxemburgilaisessa holdingyhtiössä.

Pääomarahasto Triton omistaa Suomessa suuren terveysalan yhtiön Mehiläisen sekä Suomen Lähikaupan, jonka päivittäistavarakauppoja ovat Siwat sekä Valintatalot. - -"

http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

&

"- - Ylin syyttäjä verokatujien armahduksesta: "Syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee"

Ensi vuoden ajan jopa törkeästä veropetoksesta selviäisi pelkällä veronkorotuksella, jos ilmoittaa verottajalta salaamansa tulot ja varat. Katumuslaki saattaisi rikkoa kansalaisten yhdenvertaisuutta, sanovat lakiehdotusta arvostelevat.

Hallitus valmistelee lakia, jonka avulla välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.

Katumuslaki olisi voimassa vain ensi vuoden ajan. Se koskisi myös perintö- ja lahjaverotusta.

Määräaikainen laki tarjoaisi syytesuojan jopa törkeän veropetoksen tunnusmerkit täyttävästä tulojen kätkemisestä. Maksimisrangaistus siitä on neljä vuotta vankeutta. Laki olisi Suomessa poikkeuksellinen.

– Rikoslain yleisellä puolella ei ole säännöstä, jossa täytetystä teosta missään olosuhteissa vapautuisi rangaistuksista tai saisi syytesuojan, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo.

Rahat alkaneet poltella ulkomaisilla tileillä

Valtiovarainministeriön lakiluonnos perustelee katumuslakia sillä, että se on tuottanut hyviä tuloksia muissa maissa, esimerkiksi Ruotsissa. Siellä on näin kerätty neljän vuoden aikana 200 miljoonaa euroa verotuloja.

Ministeriö arvioi, että Suomessa niin sanotulla tehokkaalla katumisella saataisiin 1–10 miljoonaa euroa verotuloja vähällä vaivalla. Siksi laki kiinnostaa verohallintoakin. - - "

http://yle.fi/uutiset/ylin_syyttaja_verokatujien_armahduksesta_syntyy_ajatus_etta_rahalla_saa_ja_hevosella_paasee/8305701

&

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat

Tuosta jutusta kun vielä klikkailee Seuran (Nro 35 27.8.2015, ss. 16-21) alkuperäisjuttuun, saattaa päästä jo hieman jyvälle siitä, millaista porukkaa on SSS-hallituksen johdossa vaikkapa vain ns. veromoraaliltaan?!?

http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

Jotta mm. tuo perin kummallinen SSS-kolmikko voidaan saada ns. järjestykseen, tarvitaan mitä pikimmin objektiivinen eduskuntakeskustelu Suomen taloudellisen kriisin syistä.

Ja sen mahdollistaa

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

55

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SSS-hallitus_sitoutunut

      olemaan Etelännan juoksupoikana siinä määrin, ettei kansantalousoppineiden tietämys taida koskaan
      vajota heidän tajuntansa tasolle.

      Solitransa 1990-luvun puolivälissä amerikkalaisille myynyt Sipiläkin taitaa kuvitella, että Suomikin olisi samalla lailla pantavissa lihoiksi?!


      "Tutkimusjohtaja Mika Pantzar: Hallituksen pitäisi nyt perääntyä

      Hallituksen kaavailemat leikkaukset ovat väärä ratkaisu Suomen vaikeaan taloustilanteeseen. Helsingin yliopiston tutkimusjohtajan Mika Pantzarin mukaan valtiovallan pitäisi puuttua talousasioihin äärimmäisen maltillisesti. Pantzar on mukana illan A-studion keskustelussa.


      Hallituksen ehdottamat leikkaukset ovat liian kovia toimenpiteitä, sanoo Helsingin yliopiston tutkimusjohtaja Mika Pantzar. Hänen mielestään hallituksen ei olisi pitänyt tehdä mitään, vaan valtiovallan tulisi luottaa siihen, että talouden oma dynamiikka korjaa tilanteen.

      – Hallituksen pitäisi nyt huutaa rauha ja ottaa aikalisä, vaikka heti hallituskauden alussa yritetäänkin kauhealla kiireelllä saada muutoksia läpi.

      Pantzarin mielestä kriisipuhe ja synkän kuvan luominen antavat hallitukselle oikeuden koviin päätöksiin ja vanhojen rakenteiden rikkomiseen. Rakenteiden rikkomista on esimerkiksi hallituksen puuttuminen työmarkkinoiden toimintaan. Pantzar ihmettelee, miten hallitus on mukana vastakkainasettelussa sovittelun sijaan.

      – Perjantain mielenilmaus on ay-liikkeen itkupotkuraivari, koska se on nyt ahdistettu nurkkaan. Hallitus on selkeästi työnantajapuolen puolella. Tästä näytelmästä maksetaan vielä pitkään.

      Yhteiskunnalliset levottomuudet vaikuttavat Pantzarin mielestä Suomen vientiin ja kansainväliseen maineeseen. Luottoluokittelijat seuraavat yhteiskunnan ratkaisukykyä. Tähän asti Suomea on pidetty maana, jossa yhdessä on saatu sovittua vaikeistakin asioista.

      – Juha Sipilän pitäisi nyt ottaa ay-liike syliin ja rauhoitella. Yhteiskunta ei toimi niin kuin yritys, josta voidaan vain potkia joku pois. Ay-liike on osa tätä kokonaisuutta, ja sen kanssa on pakko löytää tapa toimia.

      Myös ay-liikkeiden pitäisi katsoa peiliin. Vuosikymmeniä tabuina pidettyjä asioita, kuten paikallista sopimista, pitäisi voida tarkastella uudessa valossa.

      Kriisipuhe ei kannusta investoimaan

      Suomen tilanteessa huolestuttavinta on työpaikkojen häviäminen. Suomalaiset yritykset eivät ole tällä hetkellä mitenkään erityisen velkaantuneita, mutta investointeja ei uskalleta tehdä. Mika Pantzarin mielestä jatkuva kriisipuhe vaikeuttaa tilannetta entisestään.

      – Kuka haluaa investoida maahan, jossa Björn Wahlroosin tapaan sanotaan, että täällä kaikki menee päin helvettiä? Hallitus voisi kriisipuheen lisäksi myös luoda uskoa tulevaisuuteen.

      Pantzarin mukaan velkakuormaa ei pidä ikuisesti kasvattaa, mutta Suomen tilanne ei ole huono muihin euromaihin verrattuna.

      – Suomessa tehdään aina vertailua vain niihin parhaisiin maihin. Verrataan Saksaan, eikä vaikka Ranskaan. Saksa on kuitenkin EU:ssa selvästi poikkeava maa.

      Toisin kuin esimerkiksi Kreikassa tai Portugalissa, Suomessa on paljon osaamiseen perustuvaa yritystoimintaa. Kansainvälisten tutkimusten mukaan Suomi on yhä kilpailukykyinen maa.

      – Kansassa ei ole vikaa: Meillä on terveitä ja korkeasti koulutettuja työntekijöitä. Täällä on myös startup-aktiviteettia ja runsaasti luonnonvaroja. Edellytyksiä on vaikka mihin.

      Illan A-studiossa vieraina valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.), tutkimusjohtaja Mika Pantzar Helsingin yliopistosta, yrittäjä ja toimitusjohtaja Jaakko Männistö sekä linja-autonkuljettaja Jukka Hämäläinen. Juontajina Annika Damström ja Markus Liimatainen. TV1 kello 21.05. #yleastudio

      LUE MYÖS

      Mielenilmauksessa vai töissä? Lähetä meille kuva päiväsi tunnelmista! klo 7:19
      Erikoislähetys TV1:ssä ja verkossa – Yle seuraa tiiviisti perjantain mielenilmausta 17.9.

      "Menen töihin lakosta huolimatta ja lupaan painaa hiki hatussa" – palkansaajien mielenilmaus jakaa lukijat 17.9.

      Näistä syistä emme palkkaa, vaikka tarvetta olisi – yrittäjät kertovat 16.9.
      Pankkibarometri: Kotitaloudet lainaavat asuntoihin, mutta yritykset eivät investoi 17.9.

      Helmiina Suhonen
      A-studio
      http://yle.fi/uutiset/tutkimusjohtaja_mika_pantzar_hallituksen_pitaisi_nyt_peraantya/8312036

      JK. Jotta järki palaisi edes pätkittäin, tarvitaan


      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      johon 16.7.2015 aloitettuun nimienkeruuseen on parissa kuukaudessa kertynyt jo pitkälti yli 41800 allekirjoitusta!

    • Skatteparadisföretag_OK

      Sådant händer - med sådana händer...


      [ ks.
      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620


      http://yle.fi/uutiset/henkilokuva_rautarouva__miten_anne_berner_kipusi_suomi_oyn_huipulle/8143018?ref=leiki-uu

      "- - Anne Berner löi kaikki ällikällä nousemalla neljässä kuukaudessa perheyrittäjästä ministeriksi. Berner antaa itselleen neljä vuotta aikaa politiikassa tehdä tulosta – sen jälkeen hän palaa yrityselämään. Keskustalaisuutensa kummastelusta hänen pinnansa kiristyy. - -

      Deadline: Neljä vuotta, tulos ja ulos

      Anne Berner ei ryhdy sisustamaan työhuonettaan, koska on päättänyt olla läpikulkumatkalla.- -

      - - Kansalaisuus: Ensi kertaa äänestämässä

      Sveitsin kansalaisena Berner ei ollut äänestänyt Suomen eduskuntavaaleissa ennen tätä kevättä. Hän haki kaksoiskansalaisuutta ehdokkuutensa takia. Se tuli tammikuussa, ”niillä näppäimillä”, kun Sipilä ilmoitti hänet kisaan. - -

      - - Hän painottaa suostuneensa politiikkaan ainoastaan Juha Sipilän ansiosta. Sipilä lupasi, että Berner saisi olla sitoutumaton, jos lähtisi uudistamaan hänen kanssaan politiikan johtamista. - -

      - - Sipilä ei ryhtynyt arvioimaan tarkemmin Bernerin toimintaa Saltri II LuxCo-yhtiössä. - -"


      http://yle.fi/uutiset/henkilokuva_rautarouva__miten_anne_berner_kipusi_suomi_oyn_huipulle/8143018?ref=leiki-uu



      Vrt.

      "- - Sipilä tukee veroparatiisiyhtiössä toiminutta Berneriä

      Sipilän mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk.) on sataprosenttinen pääministerin tuki. Yle kertoi eilen Bernerin kytköksistä veroparatiisiyhtiöön. - -

      Sipilä ei ryhtynyt arvioimaan tarkemmin Bernerin toimintaa Saltri II LuxCo-yhtiössä.

      – En tunne asiaa, mistä on kysymys, mutta täysi, sataprosenttinen tuki. Olen sen sillä tasolla käynyt läpi."


      http://yle.fi/uutiset/sipila_tukee_veroparatiisiyhtiossa_toiminutta_berneria/8309954?ref=leiki-uu

      JK.

      "Olette ahkera, tottelevainen kansa


      Pitkin maailmaa kulkee ihmisiä vailla riittäviä matkadokumentteja. Sellaisia kutsutaan ”pakolaisiksi”. He pakenevat pahempia asioita kuin sunnuntailisän poistaminen.

      Tässä teille tietoisku pakolaisista: ovat myös ihmisiä, eivät ilmanaikuisia.

      Tein mitä piti. Nyt on maassa yksimielisyys asiasta.

      Alamaiset,

      Meillä suomalaisilla on erityinen luontosuhde. Me kaikki istumme puussa, suomalaisessa männyssä, paitsi ne, jotka ovat puusta tippuneet, ja nyt ne metelöivät tuolla mudassa häiritsevästi.

      Nyt tulee kamera-ajo, swuuuush. Hui! Jännä uusi väline tämä telkkari.

      Luontosuhde. Me suomalaiset. Suomi. Suomalaiset. Sisu. Mitähän teistä vielä keksisi?

      Suomalainen kädenpuristus. Se merkitsee enemmän kuin satasivuinen juridinen sopimus.

      Ei tietenkään merkitse. Luon tässä teille vain illuusioita teistä itsestänne, kun en voi muutakaan luoda. Olette ahkera, tottelevainen kansa, 1,5 miljoonaa ihmistä kuuntelemassa millaisia olette, vaikka puhun vain kahdelle, Lylylle ja sille mukavammalle.

      Teille sanon vain: Ahkeruus, yhteen hiileen puhaltaminen, kova työ, sisu, suomalainen, Suomi. Kehun teitä myös, mykkyydestä, jotta tekisitte, mitä sanon, ette turhia puhuisi vääryydestä, oikeudesta, ilmanaikuisista.

      Alamaiset,

      Suomalainen on se, joka on mykkä ja kirjoittaa rivien väliin sanottavansa, jota toinen suomalainen ei halua lukea, koska silloin suomalaiseen sattuisi.

      Tämän puheen rivien välissä lukee: Halusimme pidentää työaikaa, puolittaa lomarahat, pari muuta pientä sääntöä. Arvasin, ettei siitä mitään tule, teidän suomalaisten kanssa.

      Siksi keksin ajatuksen. Sivuutin kaikki muut. Aloin hakata pienempiä. Naisia, vähäpalkkaisia, kätilöitä, kätilöitä, kätilöitä nyrkillä naamaan.


      Luon tässä teille vain illuusioita teistä itsestänne, kun en voi muutakaan luoda.
      Nuijin kätilöitä niin kuin Suomeen ei koskaan kukaan enää syntyisi. Te, suomalaiset, suutuitte. Ei kätilöitä saa hakata, ei ilman kolmikantasopimusta ja AKT:ta, kätilöt ovat niin kuin pakolaiset, ihmisiä.

      Minä ovelana, kädet veressä, Koivuniemen herrana, Kesärannan Psykona, vastaan tässä teille, Suomen suomalaiset: tämä, kätilöiden veri, on teidän syytänne. Miettikää parempi vaihtoehto. Vastuu verestä on nyt teillä.

      Ja nyt te toimitte kuten minä alun perin halusin, mutta omasta, iloisesta, vapaasta tahdostanne.

      Lomarahat puolitetaan, työaikoja pidennetään, pari muuta pientä säätöä. Työmarkkinajärjestöille tulee sellainen olo niin kuin niillä olisi merkitystä ja valta antaa kätilölle elämä takaisin. Pienipalkkaiset naiset iloitsevat, kun ei satu niin paljon, ja muitakin sattuu. Rikkaat eivät edes tiedä, että ovat saaneet lomarahaa, joten heiltä ei viety mitään.

      Tapahtui minun tahtoni. Minä olen Urho Kekkonen. Ilmanaikuiset ovat minun kansani."

      Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.
      Jyrki Lehtola

      Ilta-Sanomat 19.9.2015
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442538458470.html


      Stop tottelevaisuudelle - NYT tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Kroisos_Pennonen

      Hyvä, että asia on esillä, mutta ihan väärällä palstalla! RKP:n kanssa ei asialla eikä Bernerillä ole mitään tekemistä. Berner ei ole edes suomenruotsalainen, jos joku kuvittelee löytävänsä aasinsillan sitä kautta.

      • Köyhälän_kakara

        Vajakkiräksyttäjille riittää, että sukunimi on ruotsalaisryyppinen. Ei niillä muutenkaan järki päätä pakota: suuri osa vainoharhaisia, jotka näkevät RKP:n bulvaaneja ja lahjontaa joka puolella. Lahjottuja jopa Jari Tervoa myöten ... (mahtaa odottaa, milloin kilahtaa tilille).


      • tiedoksi

        Tiedät hyvin, että Sipilä nimitti Bernerin ministeriksi juuri suru-kytkennän takia. Ja taustalla on aina RKP!

        Mikään muu ei selitä täysin outoa ministerin valintaa. Poliittinen untuvikko ja puolueeseen viime hetkellä liittynyt nainen heti ministeriksi?!


      • TaaviAnkka
        tiedoksi kirjoitti:

        Tiedät hyvin, että Sipilä nimitti Bernerin ministeriksi juuri suru-kytkennän takia. Ja taustalla on aina RKP!

        Mikään muu ei selitä täysin outoa ministerin valintaa. Poliittinen untuvikko ja puolueeseen viime hetkellä liittynyt nainen heti ministeriksi?!

        Kokoomukseenhan Berner oli ensin menossa! Miten tuohon RKP liittyy jonkinlaisena taustatekijänä? Taidat olla kuin Eino Leinon runon onneton: "... syntymässä säikähtänyt, näki kauhut kaikkialla ...".


      • äärioikeistolain

        Matti Vanhanen houkutteli Bernerin Kepuun. Vanhanen halusi Kepuun itsensä lisäksi lisää oikeistosiipeä.


    • Peruskansalainen

      Jari Tervo on käynyt Hesarin toimittajakoulun. HS säätiö on Svenska Nu verkoston tukija. Hän, joka ei näe yhteyttä on Reettaakin sokeampi.
      Mediaa opiskeleville on 20% kiintiö ruotsinkielisille.
      Loputkin alan opiskelijat saavat helposti stipendejä ja opintomatkoja vervapailta säätiöiltä. Näin varmistetaan, että jokainen toimittaja on ruotsin mielinen. Hesari on suomeksi kirjoitettu HBL.
      MTV on ruotsalainen yhtiö ja Nelonen osa HS konsernia.
      Suomalaiset ovat pahemmassa media umpiossa, kuin venäläiset.

      • etelän_meetia

        Tervohan sai potkut Ilta-Sanomista, kun kieltäytyi tulemasta töihin. Tervon puhelin oli soinut aamuyöllä ja komento kuului: "Äkkiä toimitukseeen tekemään juttua. Joku saksalaispoika on laskeutunut lentokoneella Punaiselle torille". Tervo oli vastannut "haista v-ttu" ja kääntänyt kylkeä.


    • Kansanvalta_saadaan

      arvoonsa vasta, kun sekä Keskusta että kansa panevat vallantäyteydessään pöyhkeilevän Juha Sipilän ns. lankkua pitkin...

      "Kommentti: Keskustassa muhii kapina

      Pääministeri Juha Sipilällä on kiire toteuttaa uudistuksensa kun hallituksen pakka on vielä jotenkin kasassa, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Johannes Kotkavirta.

      Hallitus on viime viikkojen aikana joutunut kovaan myllytykseen talouden tasapainottamiseen tähtäävien suunnitelmiensa vuoksi. Kovimmat iskut on ottanut vastaan perussuomalaiset, jonka vaaliohjelma muistutti kolmesta hallituspuolueesta vähiten nyt esiteltyjä, pienituloisen kukkaroon kipeästi käyviä linjauksia.

      Perussuomalaisissa säästöt yhdistettynä Kreikan kolmannen tukipaketin hyväksymiseen ja pakolaispäätöksiin ovat jo aiheuttaneet eroaallon puolueesta. Itseään aiheesta ansiokkaasti ruoskineen puheenjohtaja Timo Soinin mukaan lähteneiden tilalle on toisaalta tullut saman verran uusia jäseniä.

      Perussuomalaisten kärvistely on toistaiseksi peittänyt alleen sen, mitä päähallituspuolue keskustan sisällä tapahtuu. Pääministeri Juha Sipilä on toistaiseksi päässyt omiensa kynsissä helpolla, mutta tilanne näyttää olevan muuttumassa.

      – Ehkä vielä ei ole kyse kapinasta, mutta kyllä siellä aikamoinen tyrmistys on, sanoo keskustan kentän perusteellisesti tunteva pitkän linjan puoluevaikuttaja.

      Sipilä herätti katkeruutta jo hallitusta muodostettaessaan sivuuttamalla ministeripelissä monia kokeneita keskustalaisia. Liikenneministerin salkun sai kokonaan keskustan ja politiikan ulkopuolelta tullut Anne Berner.

      Anne Berner nousi liikenne- ja viestintäministeriksi ilman aiempaa kokemusta politiikasta. Tämä ei ole kaikkia keskustalaisia miellyttänyt.
      Anne Berner nousi liikenne- ja viestintäministeriksi ilman aiempaa kokemusta politiikasta. Tämä ei ole kaikkia keskustalaisia miellyttänyt. (KUVA: Lehtikuva / Aku Häyrynen)

      Sipilän taustajoukkoihin kuuluu muitakin elinkeinoelämän vaikuttajia, kuten Esko Aho ja Jorma Ollila. Keskustan kentällä koetaan, että päätökset tehdään liiaksi tässä pienessä piirissä.

      – Ei sinne uskalla kukaan mennä väliin selittämään. Johtajat ovat linnoittautuneet Helsinkiin, Ilta-Sanomille kuvaillaan.

      Tyytymättömyys henkilöityy tällä hetkellä Berneriin, johon maakuntien miesten mitta näyttää tulleen täyteen raideliikenteen säästöpäätösten myötä. Keskustan kunniajäsen ja pitkän linjan puoluevaikuttaja Pekka Puustinen vaati jo viikonloppuna Bernerin eroa ja uhkasi palauttaa kultaisen ansiomerkkinsä keskustan puoluetoimistolle. Tänään Maaseudun Tulevaisuus kertoo useiden vaalipiirien kansanedustajien puuhaavan junavuorojen lakkautusta vastustavaa vetoomusta varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk) johdolla.

      Pekkarinen ja toinen keskustakonkari Seppo Kääriäinen ovat jo aiemmin arvostelleet hallituksen linjaa vaatimalla hyväosaisten vahvempaa osallistumista taloustalkoisiin. Ilta-Sanomien haastatteleman keskustavaikuttajan mukaan erityisesti lapsiperheisiin kohdistuvia säästöjä vastustetaan laajemminkin.

      – Koko tällä keskusta vastaan ammattiyhdistysliike -asetelmalla ei ole mitään tukea kentällä. Ei tällainen ole keskustan ideologian mukaista, hän kuvailee tilannetta.

      Toistaiseksi keskustan kannatus on pysynyt selvästi korkeimmalla tasolla. Vastapuolella vasemmistopuolueiden kannatus on taas valahtanut ennätysalas.

      Hallituksessa ymmärretään, että kipeiden uudistusten läpivieminen onnistuu vain tilanteessa, jossa hallituksen ja hallituspuolueiden rivit eivät rakoile nykyistä enempää. Sipilällä näyttääkin olevan melkoinen kiire kiisteltyjen työelämäuudistustensa läpiviemiseen kun pakka on vielä jotenkin kasassa.

      – Ne on tehtävä nyt koska vuoden päästä ne eivät kestä enää ollenkaan, keskustavaikuttaja sanoo."

      Johannes Kotkavirta
      Ilta-Sanomat 21.9.2015
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442803051864.html


      JK.

      Kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, nimenomaan euron valuviasta köyhän kansan vaikaeudet tosi syvästi juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen, kun taas ex-pääministeri Lipposen hokemat ovat kuin nykyisen pääministeri Juha Sipilän kansanvastaista intäntää!

      Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
      duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

      Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Lauantaina 23.9.2015 aamuun mennessä europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt hieman yli kahdessa kuukaudessa jo
      43 236 allekirjoitusta...

    • Hallitus_asiantuntematon

      EU-asioissakin!

      "Sipilä pelottelee turhaan – komissio ei määrää Suomen leikkauksia"!


      Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) pelottelu Suomen joutumisesta Euroopan unionin komission ohjaukseen on vailla pohjaa.

      Ylen eilisellä pääministerin haastattelutunnilla Sipilä sanoi Suomen olevan hilkulla joutua liiallisen alijäämän menettelyyn. Hänen mukaansa tämä merkitsisi käytännössä sitä, että tehtävistä leikkauksista päättäisi viime kädessä komissio.

      Väite perustuu useammallekin virhetulkinnalle.

      On totta, että Suomen julkisen sektorin alijäämä oli viime vuonna 3,2 prosenttia bruttokansantuotteesta (bkt), eli se ylittää EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen 3,0 prosentin alijäämäkriteerin, eikä parannusta ole vielä tälle vuodelle tiedossa. On myös totta, että velkakriteerin Suomi on toistaiseksi täyttänyt, mutta suhdannekorjattunakin velka uhkaa ensi vuodesta alkaen ylittää sallitut 60 prosenttia bkt:stä.

      Viimeksi kesäkuussa EU:n komissio arvioi Suomen tilannetta ja otti tuolloin huomioon Sipilän hallitusohjelman mukaiset uudistukset. Komission mukaan vielä ei ollut aihetta liiallisen alijäämän menettelyn käynnistämiseen.

      Samaan tulokseen on tullut Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) aiemmin tässä kuussa julkistamassaan raportissa.

      – Meidän näkemyksemme mukaan on vielä ennenaikaista arvioida hallituksen toimien vaikuttavuutta. Ensi viikolla saadaan uuden hallituksen ensimmäinen julkisen talouden suunnitelma, ja sen pohjalta on mahdollista tehdä arvioita, budjettivalvontapäällikkö Heidi Silvennoinen VTV:stä sanoo Taloussanomille.

      Sekä komissio että VTV perustavat näkemyksensä siihen, että hallituksen kaavailemat uudistukset todella toteutuisivat ja ylitykset jäisivät väliaikaisiksi.

      Toistaiseksi uudistukset kilpailukykyloikkineen ovat edenneet tahmeasti ja nostaneet muun muassa palkansaajajärjestöt takajaloilleen.

      Lähes kaikki olleet alijäämämenettelyssä

      Suomi toimittaa muiden EU-maiden tavoin alustavan talousarviosuunnitelmansa komissiolle, jonka tulee marraskuun puoliväliin mennessä esittää siitä arvionsa. Komissio voi pyytää jäsenmaata tarkistamaan suunnitelmaansa tai laatia maata koskevan raportin.

      Jos komissio tässä vaiheessa katsoo, että Suomi edelleen uhkaa rikkoa alijäämä- tai velkakriteeriä, voi se sitten raportissaan suositella liiallisen alijäämän menettelyn käynnistämistä.

      – Raportin kirjoittaminen ei vielä merkitse alijäämämenettelyn käynnistämistä eikä prosessi ole mitenkään nopea, välitön tai automaattinen, Silvennoinen kertoo.

      Suomestakin komissio on laatinut jo useamman raportin. Vuonna 2010 liiallisen alijäämän menettely käynnistettiin, mutta se lopetettiin alkuunsa tilastojen tarkennuttua.

      Jos Suomea ei lasketa mukaan, alijäämämenettelyltä ovat toistaiseksi säästyneet vain Viro ja Ruotsi. Tällä hetkellä menettelyn piirissä ovat Kroatia, Kypros, Portugali, Slovenia, Ranska, Irlanti, Kreikka, Espanja ja Britannia.

      Komissiolta suosituksia

      Jos komissio raportissaan suosittelee alijäämämenettelyn käynnistämistä, tutustuu EU:n neuvosto asiaan ja pohtii, onko menettelyn käynnistäminen aiheellista.

      – Jos näin on, voi sieltä tulla suosituksia ja aikatauluja alijäämän korjaamiseksi. Suositukset liikkuvat hyvin yleisellä tasolla eivätkä ole mihinkään yksittäiseen menoerään kohdistuvia, Silvennoinen sanoo.

      Tämän jälkeen jäsenmaalla on tavallisesti kuusi kuukautta aikaa toteuttaa suosituksia. Mikäli tilanne on erityisen vakava, aikaa annetaan vain kolme kuukautta. Sitten komissio arvioi suositusten toteutusta ja ovatko toimet tehokkaita.

      – Siinä palloa siirrellään jäsenmaan ja komission välillä eli tilannetta arvioidaan aina uudelleen.

      Mikäli useampikaan uudistuskierros ei tuota komission toivomaa tulosta, komissio voi uhata jäsenmaata sakolla. Aluksi se olisi koroton talletus, mutta voisi lopulta muuttua pysyväksikin. Kestäisi kuitenkin melko kauan, ennen kuin tähän pisteeseen päädyttäisiin.

      Sipilän erheet

      Edellä kerrotun perusteella pääministerin maalailemat uhkakuvat näyttäisivät ainakin osin liioitelluilta ja virheellisiltäkin.

      Ensinnäkin alijäämämenettely ei pääse iskemään kuin salama kirkkaalta taivaalta, vaan sen käynnistyminen ja eteneminen ovat hidas prosessi.

      Toiseksi alijäämämenettely ei ole mitenkään poikkeuksellista euromaiden parissa, vaikkakin se voi tiukalla taloudenpidollaan ylpeilleelle Suomelle ollakin nolo paikka.

      Sipilän karkein ja vakavin virhe liittyy kuitenkin siihen, kuka Suomen leikkauksista päättää. Se ei ainakaan alijäämämenettelyn perusteella ole komissio, vaan se on jatkossakin Suomen hallituksen esityksistä eduskunta."

      Taloussanomat 21.9.2015
      http://m.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/09/21/sipila-pelottelee-turhaan-komissio-ei-maaraa-suomen-leikkauksia/201512218/12?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-popular?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-p


      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 ?

    • Peruskansalainen

      Sipilä nosti Bernerin hallituksee sotimaan ruotsinkielen puolesta, kun Persut eivät suostuneet samaan hallitukseen RKP:n kanssa.
      RKP on Persujen ja Suomen kansan pahin vihollinen.
      RKP ljuger, ljuger, lujeger, lujeger och ljuger.
      Kysykää vaikka Stefan Wallinilta.

    • EMU-video_ei_valehtele

      Siksi jokaisen äärkoopeeläisenkin on syytä se katsoa, sillä epäilemättä haluaisivat varmaankin sekä entinen pääministeri Paavo Lipponen että nykyinen presidentti Sauli Niinistö poistattaa sen tavallisen - ja vielä seuraavissakin vaaleissa äänestävän - kansan nähtäviltä?!?

      "Pimeää pelottelua vai valuvikoja? - Katso kiihkeä eurokeskustelu vuodelta 1998

      Pääministeri Paavo Lipponen käytti värikkäitä ilmaisuja eurokeskustelussa huhtikuussa 1998.

      Euroopassa eletään nyt euron piinaviikkoa. Keskustelu käy kiihkeänä siitä, säilyykö euro pystyssä.

      Kiihkeää keskustelu oli myös keväällä 1998, kun Suomen hallitus ja oppositio kävivät nokkapokkaa euron liittymisen puolesta ja vastaan. Äänessä olivat pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok) sekä oppositiojohtaja Esko Aho (kesk).

      - Tämä on pimeää pelottelua. Tämä on pimeää pelottelua. Te maalaatte mörön seinälle ja joudutte sitä vielä sieltä itse pyyhkimään, Lipponen jyrisi oppositiolle.


      [ ks. https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4 ]

      Aho puolestaan syytti hallitusta kansan pelkääjäksi, kun se ei uskaltanut järjestää kansanäänestystä liittymisestä Euroopan talous- ja rahaliittoon EMU:un.

      - Tekeillä olevasta EMU-päätöksestä löytyy samanlaisia valuvikoja kuin rahamarkkinoiden vapauttamisesta ja ECU-kytkennästä, Aho sanoi.

      MTV3:n politiikan toimittaja Matti Maunu epäili äänestyksen jälkeen eduskunnan lopullista tietämystä euroon liittymisestä.

      - Kyllä hämmästyisi pieni kulkija jos tietäisi, kuinka epätietoisia tässä asiassa ollaan. Suomen piti mennä EMU:un korkean koron maana. Nyt näyttää siltä, että eurosta tulee heikko, koska siellä on heikon talouden maita kuten Italia ja Espanja, Maunu arvioi.

      (MTV3)


      Euroon vai ei? Kiihkeää sanavaihtoa 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4


      TALOUS JULKAISTU PÄIVITETTY 12.12.2011
      http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/pimeaa-pelottelua-vai-valuvikoja-katso-kiihkea-eurokeskustelu-vuodelta-1998/2099348

      JK.

      Ja juuri kyseisen videon sanoman vuoksi tarvitaan nyt

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      jotta nykyisen Juha Sipilän, Timo Soinin ja Alexander Stubbin SSS-hallituksen kyseenalainenEU(roalue)linja saadaan kriittiseen arviointiin mahdollisimman pikaisesti!

    • Kepittää_Berner

      rannikkoruåtsalaisiakin, Herr Haglund!

      "Junareitin lakkautusaikeet tyrmistyttävät Pirkanmaalla

      Junaliikenne Tampereen ja Keuruun välillä uhkaa loppua ensi maaliskuun lopulla. Mänttä-Vilppulassa suunnitelmaa pidetään hallitusohjelman vastaisena ja lyhytnäköisenä.


      Tuli lunta tupaan ja jäitä porstuaan. Tämä tuntuu kovalta iskulta. Jäämme pussiperällle vailla junayhteyttä.
      – Esa Sirviö

      Junaliikenteen lopettaminen Tampereen ja Keuruun välillä herättää laajaa kritiikkiä Pohjois-Pirkanmaalla.

      Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Esa Sirviö pitää junavuoron lakkautusta täysin hallitusohjelman vastaisena, se sotii muun muassa kestävän kehityksen tavoitetta vastaan. Sirviön mukaan Tampere-Keuruu reitin lakkautusuutinen tuli kunnalle yllätyksenä.

      – Tuli lunta tupaan ja jäitä porstuaan. Tämä tuntuu kovalta iskulta. Jäämme pussiperällle vailla junayhteyttä.

      Myös mänttävilppulalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti on tyrmistynyt. Keskustalaisen Pirttilahden mukaan päätös on katastrofi alueen kunnille ja asukkaille.

      – Päätös on tehty kunnilta ja asukkailta kysymättä. Tämä on lyhytnäköistä aluepolitiikkaa. Päätökseen on puututtava eduskunnassa.

      Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo leikata junien ostoliikenteeltä kolmanneksen nykyrahasta. Leikkaukset mm. lopettavat kaukojunaliikenteestä kolme reittiä. Tampere-Keuruun lisäksi lakkautetaan reitit Joensuu-Nurmes sekä Jyväskylä-Haapamäki-Seinäjoki.

      Leikkauksista on neuvoteltu VR:n ja liikenne- ja viestintäministeriön välillä. Valtio laskee säästävänsä vähennyksillä noin 12 miljoonaa euroa vuosittain seuraavan neljän vuoden aikana."

      http://yle.fi/uutiset/junareitin_lakkautusaikeet_tyrmistyttavat_pirkanmaalla/8309583

      Vrt.


      "Kansliapäällikkökisassa ministeri Bernerin perheyrityksen hallitusjäsen

      Ministeriössä selvitetään, vaikuttaako kytkös valintaprosessiin.

      Ministeri Anne Bernerin perheyrityksen hallitusjäsen on mukana liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkökisassa.

      Ministeri Anne Bernerin perheyrityksen hallitusjäsen on mukana liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkökisassa.


      Liikenne- ja viestintäministeriön uudeksi kansliapäälliköksi on hakenut kaikkiaan 11 henkilöä, mukana myös viran nykyinen haltija Harri Pursiainen.

      Hakuaika virkaan päättyi perjantaina. Politiikan kulisseissa on huomiota herättänyt, että hakijoiden joukossa on myös rakennusliike Lemminkäisen entinen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki.

      Tekniikan lisensiaatti Kohtamäki, 52, toimii nimittäin myös Vallila Interiorin hallituksen jäsenenä. Se on liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheyhtiö. Berner on sisustus- ja tekstiilialalla toimivan Oy Vallila Interior Ab:n hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön pääomistaja.

      Ministeri Berner sanoo Iltalehdelle, että Kohtamäki ei ole lähtenyt ehdolle hänen pyynnöstään.

      – Timo Kohtamäen hakemus ei ollut minulla ennalta tiedossa, Berner toteaa.

      Bernerin mukaan kansliapäällikön valintaprosessi on ennakkoon tarkasti sovittu julkinen prosessi. Hakemukset ovat nyt ylijohtaja Minna Kivimäen käsittelyssä. Kivimäki tekee seuraavasta kansliapäälliköstä myös päätösesityksen.

      Lopullinen päätös on ministeri Bernerin.

      Näettekö, että Teidän pitäisi tämän yhteyden takia jäävätä itsenne kansliapäällikön valinnasta?

      – Olen valmisteluun ilmoittanut Timo Kohtamäen istuvan myös meidän perheyhtiön hallituksessa. Ministeriön hallinto selvittää vaikuttaako tämä prosessiin. Kohtamäen osalta hänen hallituspaikkansa ei myöskään saa heikentää hänen hakemustaan, Berner vastaa.

      Onko Kohtamäki Teidän henkilökohtainen ystävänne?

      – Timo Kohtamäki ei ole ystäväni, olimme tavanneet pari kertaa ennen hänen tuloaan Vallila Interiorin hallitukseen, Berner vastaa.

      Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön seuraava toimikausi alkaa ensi vuoden kesäkuun alussa. Toimikausi on viisi vuotta.

      Viran nykyinen haltija Harri Pursiainen haluaisi jatkaa kansliapäällikkönä kolmannelle kaudelle. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) johtamassa hallituksessa on ollut henkeä, että korkeiden virkamiesten kausia pyrittäisiin rajoittamaan.

      Timo Kohtamäki toimi Lemminkäisen toimitusjohtajana vuosina 2009-2014. Potkujensa jälkeen hän on jatkanut rakennusalalla mm. Softroi- ja Are-yhtiöiden hallituksissa.

      Pursiaisen ja Kohtamäen lisäksi kansliapäälliköksi ovat hakeneet: alue-edustaja Risto Huttunen 24 Housing Oy LKV:stä, yrityskonsultti Pertti Widén, tekniikan tohtori Kari Pehkonen, tarkastuspäällikkö Ritva Kiiski, filosofian maisteri Mirja-Leena Leskinen, ylijohtaja Rami Metsäpelto Liikennevirastosta, osastopäällikkö Pekka Timonen työ- ja elinkeinoministeriöstä, Msc. of economics and business administration Harri Jaskari ja FL Katariina Juhola."

      JUHA RISTAMÄKI
      http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015092220396772_uu.shtml


      Siksikin tarvitaan viipymättä

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Torstaina 24.9.2015 klo 18 jo 43 607 allekirjoitusta!

    • Was_nun_minister_Berner

      " Nyt se on jo melkein virallinen totuus: talous- ja rahaliitto Emun ja euron valuviat ovat pahentaneet kriisiä, mutta niiden korjaaminen voi olla toivotonta. Valtiovarainministeriön Emu-työryhmä povaa lisää ristiriitoja ja sotkua ennen kuin valuviat on korjattu.

      Periaatteessa talous- ja rahaliitto Emun ja euron niin sanottujen valuvikojen korjaaminen olisi helpompaa, jos kyse olisi vain taloudesta eikä politiikasta. Emu on kuitenkin ensisijaisesti poliittinen projekti, ja siksi valuvikojen korjaaminen on vaivalloista ja hidasta. - -

      Suomen Pankin johtokunnan neuvonantajan Antti Suvannon johtama työryhmä vahvistaa, että keskeneräistä ja puutteellista Emua on kehitettävä ja valuviat korjattava. - -

      Raportin perusteella Emun johdonmukaisen kehittämisen asemesta on ennemmin odotettavissa lisää ristiriitoja ja sotkua. Valuviat eivät välttämättä korjaannu vaan ne voivat pahentua.

      Sotkua ja ristiriitoja syntyy, sillä Emun kehittämistä koskevaa "käytännön poliittista kannanmuodostusta ja integraation logiikkaa ohjaavat paljolti muut tekijät kuin...johdonmukaisuus".

      Niinpä Emun kehittäminen ei vie kunnolla talouspoliittiseen keskusohjaukseen ja yhteisvastuuseen mutta ei täysin kansalliseen hajauttamiseenkaan. Sen sijaan syntyy jonkinlainen keskittämisen ja hajauttamisen piirteitä yhdistelevä hybridi-Emu, povaa Suvanto ryhmineen.

      Siksi odotettavissa on lisää ristiriitoja ja vaikeuksia, eikä suinkaan valuvikojen korjausta. - -

      Euromaiden ja Euroopan unionin (EU) johtajat ovat jo vuosien ajan yrittäneet vähin erin kehittää ja vahvistaa rahaliittoa, mutta kriisi ei ole täysin talttunut eikä talous ole toipunut kunnolla kasvuun. Siksi Emun ja euron valuvikojen korjailu jatkuu.

      Seuraavaksi EU-maiden ylimmät johtajat yrittävät etsiä korjauskeinoja valuvikoihin Eurooppa-neuvoston kokouksessa tämän kuun puolivälissä. Suuntaa korjauskeinojen hakemiseen antaa viiden keskeisen EU-puheenjohtajan viime kesänä laatima suunnitelma Emun "viimeistelemiseksi".

      Suunnitelman suuria kysymyksiä on, pitäisikö euromaiden talousvaltaa keskittää lisää ja pitäisikö samalla vastuuta ja tarvittaessa tulojakin jakaa nykyistä enemmän jäsenmaiden kesken. Puheenjohtajien mielestä pitäisi. He ovat esittäneet esimerkiksi euromaiden yhteistä rahaministeriötä veronkanto-oikeuksineen rahavirtojen ohjailuun jäsenmaiden välillä.

      Suomen kantaa määrittelee pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelma, jonka mukaan Suomi on EU:n talouspolitiikan roolijaossa kansallisen päätösvallan ja kansallisen vastuun kannalla ja talousvallan lisäkeskittämistä ja yhteisvastuuta vastaan.

      Emu-kysymysten valmistelemisesta valtioneuvostossa vastaava VM asetti Emu-työryhmän tarkastelemaan Emun vaihtoehtoisia kehittämismalleja, jotta hallituksella olisi tuoreita eväitä kehityskeskusteluun.

      Työryhmä keskittyy puntaroimaan talouspoliittisen ohjauksen ja päätösvallan keskittämisen ja hajauttamisen etuja ja haittoja, mutta se ei ota kantaa liittovaltiokehitykseen. Talousvalta voi sen mukaan olla nykyistä keskitetympää tai hajautetumpaa siitä riippumatta, jatkaako Emu valtioliittona vai kehittyykö se liittovaltion suuntaan.

      Suvanto ja työryhmä näyttävät päätyvän kansallisen päätösvallan ja kansallisen vastuun palauttamisen kannalle, vaikka näkee keskittämisessäkin vahvuuksia. Kumpikaan malli ei kuitenkaan ole ryhmän mielestä yhtä todennäköinen kuin näiden ristiriitainen välimuoto. - -

      Emu-työryhmä kuvailee seikkaperäisesti kaksi päävaihtoehtoa Emun kehittämiselle. Nämä "visiot" ovat "keskitetyn ohjauksen ja yhteisvastuun Emu" ja "markkinakuri-Emu". - -

      Visioiden kuvauksella on mittaa yhteensä yli 90 tiiviin tiedon ja paikoin puisevan tekstin täyteistä sivua, mutta tavallaan raportin olennaisin anti tiivistyy yhteen tekstikappaleeseen:

      "Monet Emun kehittämistä koskevassa keskustelussa esitetyt vaikutusvaltaiset näkemykset eivät mahdu selkeästi kummankaan vision sisään. Käytännön poliittista kannanmuodostusta ja integraation logiikkaa ohjaavat paljolti muut tekijät kuin tavoitevision sisäinen johdonmukaisuus. Realismia onkin olettaa, että Emun kehitys ei tule jatkossakaan ohjautumaan selkeästi yhden vision mukaisesti. Sen sijaan kehittämisessä yhdistellään elementtejä molemmista visioista. On kuitenkin syytä tunnistaa, että tällaiset hybridimallit sisältävät tyypillisesti ristiriitaisuuksia, jotka heikentävät päätöksenteon oikeutusta ja sitä kautta järjestelmän toimivuutta." - -

      - - Emun "kehittäminen" epäjohdonmukaisin ja ristiriitaisin keinoin ennemmin heikentää kuin vahvista Emun toimivuutta. Tahtoo sanoa, että valuviat ennemmin pahenevat kuin paranevat."

      Taloussanomat / Jan Hurri 4.10.2015
      http://m.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/04/turha-toivoa-liikoja-emu-soppa-on-sitkeaa/201512854/170?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-popular?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-popular

    • Läs_också_vad_Hbl

      skriver om minister Anne Berner (Hbl 7.10.2015).

      "Ilska i Centern över Berners solospel

      Statsminister Juha Sipiläs beslut att belöna politiska novisen Anne Berner med en ministerpost fick efter riksdagsvalet delar av Centerfältet att hicka till. Många Centerpolitikers farhågor besannades då Berner utan förvarning kom med chockbeskedet om att lägga ner tåglinjer på orter där partiets väljare finns.

      I början av sommaren var det många erfarna centerpolitiker som höjde ögonbrynen då det stod klart att nyliberala tankesmedjan Liberas tidigare ordförande, styrelseproffset och företagsledaren Anne Berner knep en av partiets eftertraktade ministerposter.

      I motsats till garvade politikerproffs är trafikminister Anne Berner inte tvungen att säkra sitt återval. Berner har klart signalerat att hennes politiska värv är en parentes och att hon tänker återgå till affärslivet efter att hon har uträttat det hon ska i politiken.

      Inom partiet är det nu många som förfasar sig över Berners besked att utan någon som helst förvarning dra in tåglinjer i starka centerfästen. Centerledamöterna Mikko Savola, Arto Pirttilahti och Anne Kalmari har i ett skriftligt spörsmål krävt att regeringen förklarar hur man har tänkt sig.

      Andra som ilsknade till är partiets ungdomsförbund och trafikutskottets vice ordförande, riksdagsledamoten Mikko Alatalo (C).

      – Det är förstås önskvärt att den här typen av frågor kan diskuteras i riksdagsgruppen i ett tidigare skede än vad som nu var fallet. Förklaringen är säkert oeftertänksamhet. Jag kan bara inte tro det fanns en avsikt bakom tillvägagångssättet, säger Mikko Savola som själv kommer från Ähtäri som hör till de kommuner som riskerar bli av med tågförbindelsen.

      Centerkällor förklarar Berners solospel med att hon är politiskt oerfaren och leder ministeriet som en företagsledare, inte som en politiker.

      Det är inte bara de egna riksdagsledamöterna som ska ha blivit tagna på säng av trafikministerns besked. Också kommunminister Anu Vehviläinen (C) och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C), vars ansvarsområden påverkas av ministerkollegan Berners beslut sägs ha varit ovetande. (Indragna tågturer får återverkningar på den regionala ekonomin och utökad busstrafik och privatbilism inverkar negativt på koldioxidutsläppen och Finlands klimatmål.)

      "Väldigt frustrerande"

      En central centerpolitiker som har följt med politiken länge befarar att turerna kring de uteblivna tågturerna kommer att synas både i stödet för partiet i de kommande opinionsmätningarna och i form av missnöje bland aktivisterna på fältet:

      – Hon saknar helt och hållet erfarenhet av att fatta politiska beslut där man borde lyssna på andra, ta till sig respons och först därefter bestämma sig. Hon fattade beslutet enbart utifrån tjänstemannaberedningen och ställde sitt eget parti inför fullbordat faktum. Det här är väldigt frustrerande, lyder en uppgiven kommentar.

      Uppfattningen inom Centern är att Berner har lärt sig en läxa och sannolikt underrättar de egna leden bättre framöver.

      Å andra sidan finns det de som menar att skadan redan är skedd ifall inte regeringen backar och korrigerar beslutet. Ett försök i den riktningen är av allt att döma de tidigarelagda planerna på att öppna upp tågrälsen för konkurrerande bolag."

      Maria Gestrin-Hagner
      Publicerad: 07.10.2015 07.38
      http://hbl.fi/nyheter/2015-10-06/773264/ilska-i-centern-over-berners-solospel


      LÄS OCKSÅ

      "Var och en har rätt till sin uppfattning"

      Trafikminister Anne Berner vill inte uppge hur väl eller om hon informerade Centerns riksdagsledamöter och ministrar innan hon kom med beskedet att lägga ner tåglinjer.

      – Diskussionerna i ministergruppen och riksdagsgruppen är konfidentiella och jag tänker inte referera dem. Men jag vill påpeka att frågan blir ett beslut från min sida först när jag för ärendet vidare till regeringens finansutskott, äger trafikminister Anne Berner.

      Finansutskottet bereder ärenden av stor ekonomisk betydelse för regeringen.

      Antyder du att du kommer att revidera planerna på indragna tåglinjer?

      – Nej, det vi nu gör är att hitta andra lösningar och se till att det blir ersättande trafik där VR:s tåg slutar gå.

      Berner säger att processen kring de indragna tågen har framskridit "by the book" och att var och en har rätt till sina uppfattningar om hur man gör politik.

      När de nedlagda tåglinjerna ska behandlas av regeringens finansutskott vet hon ännu inte. Hon vill inte uppskatta om det rör sig om veckor eller månader tills det är dags.

      Då HBL kontaktar Berner per telefon är hon på ett internationellt trafikministermöte i Frankrike. Hon har precis utbytt erfarenheter med ministerkolleger från några nord­afrikanska länder, något som inte vållar henne svårigheter eftersom hon talar flytande franska. - -"

      Hbl 7.10.2015
      http://hbl.fi/nyheter/2015-10-06/773265/var-och-en-har-ratt-till-sin-uppfattning

    • Solospel_eller_vad_helv

      Ilska i Centern över Berners solospel


      "Statsminister Juha Sipiläs beslut att belöna politiska novisen Anne Berner med en ministerpost fick efter riksdagsvalet delar av Centerfältet att hicka till. Många Centerpolitikers farhågor besannades då Berner utan förvarning kom med chockbeskedet om att lägga ner tåglinjer på orter där partiets väljare finns. - -"


      Maria Gestrin-Hagner
      Publicerad: 06.10.2015 20.37 • Uppdaterad: 07.10.2015 07.38
      http://hbl.fi/nyheter/2015-10-06/773264/ilska-i-centern-over-berners-solospel


      LÄS OCKSÅ


      "Det här föreslår Anne Berner


      Kommunikationsministerns förslag om konkurrens inom persontrafiken är nu offentligt.


      Målet är att det våren 2016 ska finnas villkor för hur tågtrafiken får öppnas för konkurrens, skriver Kommunikationsministeriet i ett pressmeddelande.

      Genom att persontrafik på järnväg öppnas för konkurrens under denna regeringsperiod kommer konkurrensen inom järnvägstrafiken att förbättras och trafiken att i högre grad utgå från kundernas behov.

      – Eftersom det inte för närvarande förekommer konkurrens inom persontransporter på järnväg, finns det inte heller några metoder för att utvärdera järnvägstrafikens kostnadseffektivitet och kvalitet, säger kommunikationsminister Anne Berner enligt pressmeddelandet.

      I praktiken betyder det att VR:s ensamrätt slopas så att andra aktörer kan komma in på marknaden. Dagens avtal mellan Kommunikationsministeriet och VR om ensamrätt till persontågtrafik är i kraft till utgången av 2024. En öppning för konkurrens förutsätter att de nuvarande avtalen ses över och att man förhandlar om ersättande avtal.

      – Det är alltså inte fråga om en privatisering av VR, staten kommer inte att frångå VR-ägandet, säger Berner.

      Det finns olika alternativ för hur järnvägstrafiken kan öppnas för konkurrens och en utredning av de olika alternativen inleds nu. Vid utredningen går man särskilt igenom möjligheterna att ersätta de tjänster som det meddelats att ska inskränkas eller avslutas – till exempel Y-tågen på Kustbanan.

      Den inhemska godstrafiken öppnades för konkurrens 2007."

      HBL
      Publicerad: 01.10.2015 16.06
      http://hbl.fi/nyheter/2015-10-01/772688/det-har-foreslar-anne-berner

    • SSS-hallitus_EKn_ja_FKn

      likaisten temppujen osasto!

      "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      [ http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620 ]


      Entäpä pääministeri Juha Sipilä, jonka verotettava varallisuus on kummasti vähentynyt sitten vuosien 1996-1997 (laskennallisesti) monien (kymmenien) miljoonien eurojen myyntivoittotulojen?

      [ ks.
      "- - Ylin syyttäjä verokatujien armahduksesta: "Syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee"

      Ensi vuoden ajan jopa törkeästä veropetoksesta selviäisi pelkällä veronkorotuksella, jos ilmoittaa verottajalta salaamansa tulot ja varat. Katumuslaki saattaisi rikkoa kansalaisten yhdenvertaisuutta, sanovat lakiehdotusta arvostelevat.

      Hallitus valmistelee lakia, jonka avulla välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.

      Katumuslaki olisi voimassa vain ensi vuoden ajan. Se koskisi myös perintö- ja lahjaverotusta.

      Määräaikainen laki tarjoaisi syytesuojan jopa törkeän veropetoksen tunnusmerkit täyttävästä tulojen kätkemisestä. Maksimisrangaistus siitä on neljä vuotta vankeutta. Laki olisi Suomessa poikkeuksellinen.

      – Rikoslain yleisellä puolella ei ole säännöstä, jossa täytetystä teosta missään olosuhteissa vapautuisi rangaistuksista tai saisi syytesuojan, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo.

      Rahat alkaneet poltella ulkomaisilla tileillä - -"


      Kun klikkailee Seuran (Nro 35 27.8.2015, ss. 16-21) alkuperäisjuttuun, saattaa päästä jo hieman jyvälle siitä, millaista porukkaa on SSS-hallituksen johdossa vaikkapa vain ns. veromoraaliltaa


      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      Lieneekö ministereillä itsellään tarvetta hallintarekisterille?

      Alexander Stubb kannattaa ministeriönsä laatimaa suunnitelmaa osakkeiden hallintarekisteristä.

      Valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto on vuosikaudet ajanut osakeomistusten hallintarekisteriä koskevaa lakia kuin käärmettä pyssyyn. Järjestelmän muutos tähän suuntaan on sosialidemokraattisten ministerien toimesta kerta toisensa jälkeen torjuttu.

      Nyt hallintarekisteriä viedään eteenpäin tosimielellä. Ministeriön perjantaina julkistaman tiedotteen mukaan lakipaketti valmistuu tämän syksyn aikana. Se ei ole yllätys. Onhan valtiovarainministerinä nyt kokoomuksen Alexander Stubb, joka välittömästi ilmoitti tukevansa hanketta. SSS-hallitus aikoo nähtävästi toteuttaa kaikki poliittisen oikeiston ja pääomapiirien hellimät pyrkimykset, sellaisetkin joihin keskusta ja erityisesti perussuomalaiset ovat tähän asti suhtautuneet epäillen.

      ***

      Hallintarekisteriä on perusteltu kilpailun avaamisella ja kustannussyillä. On myös väitetty, että EU-lainsäädäntö edellyttää tällaista muutosta. Ei edellytä, sillä Suomi on edellisten valtiovarainministerien aikana neuvotellut itselleen mahdollisuuden jatkaa vaikkapa nykyisellä mallilla. Erityisesti hallintarekisteriä on lobannut Finanssialan keskusliitto, eikä syyttä. Toisihan muutos pankeille runsaasti uutta hyvää bisenstä.

      Etujärjestö FK:n intressi asiassa on selvä eikä sitä tarvitse ihmetellä. Toisin on VM:n rahoitusmarkkinaosaston laita. Miksi ehdoin tahdoin ajetaan maahan järjestelmää, jonka ilmeinen vaikutus on valtiontaloudelle haitallinen?

      Hallintarekisterin ongelmana on järjestelmän avoimuus. Jos hanke toteutuu, osakeomistusten piilottaminen tulee huomattavasti helpommaksi kuin nykyjärjestelmässä. Harmaan talouden tutkijat, poliisi, oikeusviranomaiset ja verottaja, mukaan lukien VM:n vero-osasto ovat vastustaneet hanketta. Poliisi ja syyttäjälaitos arvioivat hallintarekisterin lisäävän talousrikollisuutta ja rahanpesua. Poliisin mukaan hallintarekisteriä kohtaan tunnetaan mielenkiintoa myös järjestäytyneen rikollisuuden piirissä. Verottaja on puolestaan huolissaan siitä, että omaisuuserien piilottamismahdollisuus lisää veronkiertoa.

      ***

      Stubbin nyt itselleen adoptoiman lakihankkeen eteneminen riippuu hallituskumppaneista, keskustasta ja perussuomalaisista. SDP:n kansanedustaja Timo Harakan havaintojen mukaan (Demokraatti 6.10.) Juha Sipilä kannatti syksyllä 2012 voimakkaasti veroparatiisien vastaisia toimia. Keskusta uskotteli varjobudjeteissaan, että veroparatiisien sulkemisista saatavilla tuloilla rahoitetaan jopa 600 miljoonan edestä keskustalle sopivia uudistuksia. Tällaisesta innokkuudesta ei näy nyt jälkeäkään. Lieneekö keskustan ministereillä itsellään tarvetta hallintarekisterille?

      Perussuomalaisten Timo Soini haukkui oppositiossa hallintarekisterihanketta hämärärekisteriksi. Saa nähdä kääntyykö takki tässäkin asiassa?"

      Demokraatti 7.10.2015
      http://demokraatti.fi/saadaanko-taas-mita-on-tilattu/

    • Mahtaako_herr_Haglund

      edes oppositiossa ymmärtää sitä, että euroalue on toimimaton!

      Australialainen taloustieteilijä William Mitchell vierailee loppuviikon Suomessa puhumassa tutkimusaiheistaan eurokriisistä ja täystyöllisyydestä, joidenka psykologiaa hän on tutkinut.

      Australiasta katsottuna euroalue näyttää karmaisevalta.

      Euromaiden johtajat ovat kuin joukkopsykoosissa ja kieltävät tosiasiat. He tarrautuvat tuhoisan ryhmäajattelun sokaisemina kovaan oikeistolaiseen talouskuri-ideologiaan.

      Eikä tässä vielä kaikki.

      Australialaisen Newcastlen yliopiston taloustieteen professori ja täystyöllisyyden tutkija, joka johtaa Centre of Full Employment and Equity -tutkimuslaitosta.

      Edustaa taloustieteilijänä jälkikeynesiläistä linjaa ja arvostelee talouskuripolitiikan teoreettisia ja poliittisia taustoja.

      Tullut tunnetuksi työtakuuohjelmien keskeisimpänä kehittäjänä maailmassa.

      Uusin kirja Eurozone Dystopia käsittelee eurojärjestelmän historiaa, eurokriisiä ja Emu-järjestelmän ongelmia.

      Uskotellessaan itselleen, että ongelman ydin on nyt kustannuskilpailukyvyssä, Suomi ja moni muu euromaa itse asiassa palkkoja leikatessaan vain kisaa siitä, kuka tömähtää ensimmäisenä pohjalle.

      "Euroalue on kroonisesti toimimaton. Silti Eurooppa jatkaa omaan jalkaansa ampumista", sanoo australialainen taloustieteilijä William Mitchell.

      Hän vierailee Suomessa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön Sosten kutsumana.

      Mitchell on australialaisen Newcastlen yliopiston taloustieteen professori ja yksi maailman johtavia rahateorioiden tutkijoita. Hän on parhaillaan muutaman päivän vierailulla Suomessa puhumassa kahdesta lempiaiheestaan.

      Toinen niistä on ongelmallinen euroalue, toinen täystyöllisyys. Aiheet toki leikkaavat myös toisiaan. Yhteistä niille on myös se, että kumpikin on Mitchellin mielestä sössitty ideologisista syistä.

      Mitchelliltä on vastikään ilmestynyt eurojärjestelmän historiaan ja eurokriisiin keskittynyt kirja Eurozone Dystopia. Sen alaotsikko on Groupthink and Denial on a Grand Scale, vapaasti suomennettuna Ryhmäajattelu ja raskaan sarjan tosiasioiden kieltäminen.

      Ryhmäajattelu on sitä, että joukossa tyhmyys tiivistyy, varsinkin kun joukkoon kohdistuu paljon painetta. "Tämä psykologian käsite on ollut todella mielenkiintoinen työkalu euroalueen analysointiin."

      Euro on poliittinen, ei taloudellinen projekti, Mitchell sanoo. Euro on jatkumoa sille ajattelulle, jolle koko EU luotiin, siis pitämään Saksa aisoissa toisen maailmansodan jälkeen. Euroalueella haettiin tasapainoa Saksan ja Ranskankin talousylivoimalle.

      Yksi osa ongelmaa on tosin yhä se, miten paljon paremmin Saksa osaa pelata euroalueen sinänsä hyvin kapeilla säännöillä. "Saksan keskuspankki todella osasi manipuloida D-markkaa niin, että se hyödytti Saksan vientiteollisuutta."

      Myös euro-Saksa osaa pelin. Se ajoitti omat työreforminsa niin, etteivät muut vielä hoksanneet, mitä Saksa itse asiassa teki. Ja kun olisi ollut muiden vuoro sopeuttaa taloutta, ei ollut keinoja. "Emu-säännöt eivät salli elvytystä. Järjetöntä."

      Euromaat voivat nyt pelastautua lähinnä kahdella tavalla, joko tekemällä euroalueesta liittovaltion tai irrottautumalla eurosta. Mitchell ei tosin oikein usko kumpaankaan.

      Euro vaatii ison remontin ja euromaiden talousjohto uudelleenajattelua, hän sanoo. "En usko nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä liittovaltioon."

      Mitchell on vahvasti keynesiläinen. Hän korostaa kokonaiskysynnän merkitystä. Siitä hän muistuttaa nyt Suomea.

      Suomen ykkösongelma ei ole kustannuskilpailukyky, vaan ongelmat liittyvät eurooppalaisen kokonaiskysynnän ongelmiin, hän sanoo. Ja vaikka Suomi miten leikkaisi palkkakustannuksia, ei suhteellinen kilpailukykyero muihin kapene, kun muutkin leikkaavat. Mikä sinänsä on Mitchellistä järjetöntä.

      Suomen ei tarvitse pelätä velkaantumista, vaan sitä, ettei tänne synny työpaikkoja.

      "Viimeinen asia mitä Suomi nyt tarvitsee, on ostovoimaa syövät leikkaukset. Palkka ei ole vain kustannus. Se on myös se, mistä yritykset saavat tulonsa."

      TALOUS 8.10.2015

      Anna-Liina Kauhanen

      HELSINGIN SANOMAT

      http://www.hs.fi/talous/a1444191967817

      JK.

      Kaikki, mitä ikinä olet halunnut tietää eurokriisistä – ISTV torstain 8.10.2015 kello 16-18

      "- - Eurokeskustelu käy vilkkaana myös Suomen rajojen ulkopuolella. Moni johtava amerikkalaisekonomisti pitää talous- ja rahaliittoa täysin epäonnistuneena hankkeena. Viimeksi tänään australialainen taloustieteilijä ja yksi maailman johtavista rahateorioiden tutkijoista William Mitchell sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että euroalue on kroonisesti toimimaton.- -"

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444267009367.html

      Katso https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy

      Näin näyttää olevan asianlaita SSS-komennossa tässä suloisessa Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Siksi siis tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Länsi_Uudeltamaaltakin

      katoavat kiskot, ellei kansa (eller folk) tajua, millaisia veijareita ovat Juha Sipilä ja hänen 100-prosenttista luottamustaan nauttiva Anne Berner!

      Juha Sipilän ilmoitus varallisuudestaan ja sinnaisuuksistaan on syytä kaivaa julki!

      "Näin pääministeri kätki miljoonansa"

      [ ks. http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]a

      Yksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) käyttämistä vakuutusinstrumenteista on Nordea Capital -kapitalisaatiosopimus. Nordea kertoo sivuillaan instrumentista mm. seuraavasti:

      - Sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Tuottoa verotetaan vasta sitä nostaessasi tai sopimuksen päättyessä.

      - Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Sijoituskori sisältää kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita.

      - Kuormituspalkkiota peritään 1 prosenttia 100.000 euron maksujen määrään. Lisäksi peritään vuotuista hoitopalkkiota.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk.)sidonnaisuusilmoituksessa mainittu rahoitusomaisuus on sijoitettu muun muassa niin sanottuihin kapitalisaatiosopimuksiin, joiden avulla veronmaksun voi siirtää tulevaisuuteen ja omistukset sekä sijoitustoiminnan piilottaa julkisuudelta, kertoo Seura-lehti.

      Kapitalisaatiosopimukset ja niin sanotut ”vakuutuskuoret” kuten säästöhenkivakuutus ovat vakuutusyhtiöiden kehittelemiä, laillisia sijoitusinstrumentteja. Niiden avulla tehtyjen sijoitusten osingot ja myyntivoitot ovat verovapaita kunnes rahaa nostetaan ulos rahastosta. Vakuutusyhtiö ottaa järjestelystä omat palkkionsa.

      Seuran mukaan kapitalisaatiosopimus on ”vakuutus, jossa ei ole edunsaajaa, eikä mitään vakuutettua riskiä”, mutta silti vakuutuksen veroedut.

      – Kyllä nämä veroedut ovat keskeisin syy, että yksityishenkilöt sijoittavat kapitalisaatiosopimukseen, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Janne Myllymäki Seuralle.

      Seura kertoo, että vakuutuskuorien avulla Sipilän onnistui tuottaa medialle pettymys keväällä, jolloin sidonnaisuusilmoituksen odotettiin paljastavanmiljoonaomaisuuden yrityskaupoilla tehneen Sipilän omaisuuden suuruutta.

      Sipilän ilmoituksen ”ylimalkaisuus” herätti tuolloinkin ihmetystä oikeusoppineissa. Ilmoituksessa tyydytään kertomaan miljonääripääministerin muun omaisuuden osalta, että hänellä vaimoineen on ”lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili”.

      Sipilän ei tarvinnut tarkentaa ilmoitustaan, koska se oli oikeuskanslerinviraston mukaan riittävä. Apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale kertoo Seuralle, että arvioon vaikutti muun muassa Sipilän selvitys siitä, että hän ei itse tee näissä instrumenteissa arvopaperikohtaisia sijoituspäätöksiä.

      Pääministeri Sipilä kommentoi Seuran uutista Uudelle Suomelle lyhykäisesti Helsingin Kampin toritapahtumassa torstaina. Kysyimme, onko pääministerillä käytössä Seuran mainitsemia "vakuutuskuoria" ja paljonko niissä on varoja.

      - En ymmärrä yhtään, mistä puhut. Mitä tarkoitat vakuutuskuorilla? Minulla on täsmälleen se omaisuus, jonka olen ilmoittanut ministeri-ilmoituksessa. Muuta ei ole, Sipilä vastasi.

      Käsite-epäselvyyteen ei saatu selvennystä eikä jatkokysymyksiä esitettyä.

      Seuran uutinen Sipilän järjestelyistä ehti jo herättää huomiota eduskunnassa. Oppositiopuolue Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila katsoo pääministerin näyttävän kyseenalaista esimerkkiä, sillä hän vaikuttaa hyväksyvän verosuunnittelun lykkäämällä veronmaksun "hamaan tulevaisuuteen" vakuutuskuorten avulla. Kari Uotila kirjoittaa asiasta verkkosivuillaan.

      Uotilan mielestä pääministerin toiminta ei herätä luottamusta "etenkään kun samaan aikaan leikataan rajusti pienituloisten tulonsiirroista ja palveluista".

      Sipilän vakuutusjärjestelyistä uutisoi aiemmin kesällä Yle. Seuran tuoreen uutisenmukaan vakuutusjärjestelyiden suosio on kasvanut vauhdilla."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat

      JK. SSS-komennon myötä veronvälttelijöillä on tiedossa ensi vuodeksi varsinainen "riemuvuosi" ja peräti saunanrahalaisiksi ikiajoiksi omaisuuksien kätkemistä turvaamaan vielä hallintarekisteri...

      "Valtiovarainministeriö ehdotti viime perjantaina uudistusta, joka mahdollistaisi suomalaisille pörssiomistusten piilottamisen hallintarekisteriin ulkomaille. "

      HS / Tuomo Pietiläinen 5.10.2015

      http://www.hs.fi/talous/a1444017583834

      Näin on asianlaita SSS-komennossa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Siksi tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Tiedon_pimityksen_gurut

      Otsikolla "Kaikki mitä olet halunnut tietää hallintarekisteristä - mutta hallitus ei ole kertonut", kirjoittaa Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen (IL 14.10.2015) ja osoittaa yksityiskohtaisesti, miten
      SSS-hallituksen ja Finanssialan Keskusliiton väitteet hallintarekisterin tarpeellisuudesta ovat harhaanjohtavia.

      "Koska Suomen nykyinen hallitus on ottanut tärkeimmäksi kärkihankkeekseen antaa kansalle harhaanjohtavia tietoja ja perustella päätöksiään epämääräisellä väitteillä, on jälleen kerran syytä oikoa kansalaisille syötettyjä "totuuksia".

      Pahoittelen monomaniaani.

      Tällä kertaa aiheena on kaikkien rakastama kestosuosikki - rummunpärinää ja pasuunoita - hallintarekisteri!

      Ja siksi otetaankin hallituksen ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) rinnalle hallituksen parhaat kaverit valtiovarainministeriö (VM) sekä Finanssialan keskusliitto (FK), joiden yhteisiä ja yhdessä sopimia väittämiä seuraavat ovat.

      Väite 1: "Suomessa oleva yhden yrityksen monopoli pitää murtaa, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Kilpailu on aina hyvä asia, mutta mikään voimassa oleva laki ei estä kilpailua jo nyt. Suomen laki ei siis määrittele Euroclear Finlandin monopoliasemaa. Kukaan muu vain ei ole halunnut rakentaa Suomeen kallista omaa arvopaperijärjestelmää, jonka Euroclear sai "valmiina" ostettuaan entisen Arvopaperikeskuksen vuonna 2008. Suomen pienet osakemarkkinat eivät kuitenkaan kiinnosta muita toimijoita suuriin investointeihin.

      Väite 2: "Euroclear on belgialainen yhtiö, joka vie Suomessa ansaitsemansa rahat muualle ja estää suomalaisia pankkeja tienaamasta, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Euroclear Finland, jolla on Suomessa lähes 100 työntekijää, maksaa veronsa Suomeen. Belgialaisen emokonsernin suurimpiin omistajiin ja suurimpiin asiakkaisiin kuuluu joukko pohjoismaisia pankkeja - myös Nordea Suomi, joka on Suomen toiseksi suurin pankki. Esimerkiksi Euroopan finanssikeskuksessa Lontoossa kaupankäyntikulut ovat merkittävästi korkeammat, vaikka siellä riittää kilpailua. Se on toki totta, että hallintarekisterin tärkein tavoite on lisätä suomalaisten pankkien voittoja.

      Väite 3: "Nykyisen monopoliyhtiön kustannukset ovat kolminkertaiset muihin Pohjoismaihin verrattuna, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Arvopaperikaupan kustannuksista menee yli 90 prosenttia pankkien perimiin kaupankäyntikuluihin. Esimerkiksi jos Nordea Suomi perii kaupasta 10 euron veloituksen, Euroclear Finland nappaa arvopaperikaupasta noin 50 sentin lisäkulun. FK ja VM viittaavat "kolminkertaisissa kuluissa" ministeriön vuonna 2014 valmistuneeseen lähes 800-sivuiseen muistioon, josta ei suoraan tuollaista viitettä löydy. Sen sijaan muistiossa todetaan "sijoittajan maksamiin kustannuksiin vaikuttavat luonnollisesti monet muutkin tekijät, kuten esimerkiksi kaupankäyntipalkkiot, säilyttäjien oman prosessoinnin tehokkuus ja kustannukset sekä ennen kaikkea erilaiset hinnoittelustrategiat ja kilpailu".

      Väite 4: "Nykyään eri yhtiöiden osakkeenomistajia ei voi selata internetin kautta, vaan kiinnostuneiden pitää mennä selaamaan tietokonetta monopoliyhtiön toimitiloihin Helsingissä, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: On totta, että osakkuustietoja ei voi selata netistä. Se johtuu kuitenkin tietosuojavaltuutetusta, joka linjasi jo vuonna 2001, että "lainsäädännön valossa ei ole edellytyksiä saattaa osakasluetteloita yleisesti saataville tietoverkossa". Linja ei ole sen jälkeen muuttunut, joten FK:n ja VM:n hallintarekisterin perusteluissa lupaama uusi, Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämä avoin osakasrekisteri onkin tietoturvariskien vuoksi vasta selvitettävänä ja vaatii vähintään lakimuutoksen.

      Väite 5: "Suomen pitää lisätä avoimuutta ja avata markkinat kilpailulle, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Tämä on totta. Hallintarekisteri onkin siksi jo käytössä yleisestä avoimuudestaan ja salailemattomista veronmaksukäytännöistään tunnetuissa maissa kuten Caymansaaret, Luxemburg, Bermuda ja Sveitsi."

      Iltalehti 14.10.2015
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015101320514872_uu.shtml

      Vrt. Voiko uusiokepulaiskaksikolta Sipilä & Berner muuta juuri odottaakaan kuin sumutusta, onhan heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!? Siksipä siis ensin veronvälttelijöiden "riemuvuosi 2016" ja sitten hallintarekisteri...

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620 ]

      Ja näin pääministeri Juha Sipilä itse?

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      JK.

      Koska näin on asianlaita SSS-komennossa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Tyst_ny_och_lycka_till

      "Hallitus jäädytti verokikkailuja tutkivan Finnwatchin rahoituksen: "Meidät halutaan hiljentää"

      Finnwatchin toiminnanjohtajan Sonja Vartialan mukaan veroparatiisiyhtiöitä tutkineen kansalaisjärjestön toiminta vaikeutuu merkittävästi, jos se ei saa julkista rahoitusta.

      "Valtiontalous on kuralla ja kaikkialla jaetaan niukkuutta. Mutta paljonko saisimme käyttöön lisää verovaroja, jos laittaisimme veroparatiisitalouteen liittyvän verokikkailun kuriin?"

      Näin kysyy kansalaisjärjestö Finnwatch netissä. Se käynnistää uutta tutkimushanketta, jonka tarkoituksena on arvioida, paljonko verotuloja Suomi menettää yritysten aggressiivisen verosuunnittelun vuoksi. Kyse on arviolta jopa miljardeista euroista.

      Finnwatch tunnetaan muun muassa tekemästään ananasmehuraportista. Siinä paljastettiin, että suomalaisten kauppojen omien merkkien mehuissa käytettävää ananastiivistettä valmistetaan Thaimaassa tehtaissa epäinhimillisissä oloissa. Järjestö on tutkinut myös esimerkiksi Nesteen käyttämien alihankkijoiden vastuullisuutta ja Stora Enson ja Wärtsilän toimintaa Intiassa sekä suomalaisten pörssiyhtiöiden veroparatiisitytäryhtiöitä.

      – Olemme olleet todella aktiivisia veroparatiisikeskustelussa jo monta vuotta. Olemme varmaan osasyy siihen, miksi veroparatiiseista puhutaan nyt niin paljon, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sanoo.

      Tähän mennessä Finnwatch on saanut toimintaansa julkista tukea noin 50 000–100 000 euroa vuodessa. Nyt hallitus on kuitenkin päättänyt leikata kansalaisjärjestöjen rahoitusta 43 prosenttia eli melkein 50 miljoonaa euroa. Muutos vaikeuttaa ratkaisevasti Finnwatchin toimintaa.

      – Finnwatchin rahoituskanavat on jäädytetty kokonaan, ja jos rahoitusikkunat eivät aukea, julkinen tuki toiminnallemme lakkaa kokonaan, sanoo toiminnanjohtaja.

      – Eduskunta käsittelee vielä hallituksen budjettiesityksen, joka on nyt eduskunnan valiokuntakäsittelyssä. Tänä vuonna ei ole järjestetty viestintä- ja globaalikasvatustuen ja kehitysyhteistyötuen hakuja. Pääasiassa niiden kautta tulee meidän julkinen rahoituksemme. Vaikka eduskunta päättäisi muuttaa kehitysyhteistyöbudjetin sisäistä rahanjakoa, hakuja ei tulla järjestämään tänä vuonna, koska eduskunnan käsittely on vasta joulukuussa, Vartiala kertoo.

      Vielä ei ole tietoa, avataanko haut tulevaisuudessa.

      – On sanottu, että ne pyritään avaamaan, mutta se ei tarkoita käytännössä mitään. On täysin epäselvää, avataanko uusia hakuja enää, Vartiala sanoo.

      "Kansalaisjärjestötoimintaa halutaan ajaa alas, meidät hiljentää ja siirtää järjestöille aikaisemmin varattua rahoitusta yrityksille."
      – Tämä on selvä arvovalinta hallitukselta. Hallitus on esittänyt sille erilaisia perusteluita, joista tärkein on ollut Suomen taloudellinen tilanne ja viennin edistäminen. Mutta siinä vaiheessa, kun yritysten kehitysyhteistyöhankkeisiin laitetaan 140 miljoonaa euroa rahaa samaan aikaan, kun kansalaisjärjestöiltä leikataan 49 miljoonaa euroa, on ihan selvä asia, että kansalaisjärjestötoimintaa halutaan ajaa alas, meidät hiljentää ja siirtää järjestöille aikaisemmin varattua rahoitusta yrityksille.

      Vastatoimena rahoituksen jäädyttämiselle Finnwatch käynnisti lokakuun alussa joukkorahoituskampanjan, jolla se kerää varoja tutkimustyölleen. Muutamassa päivässä kokoon on saatu jo yli 16 000 euroa. Tavoitteena on kerätä 60 000 euroa.

      Näillä varoilla Finnwatch tekisi kaksi raporttia, joista toinen käsittelisi verovajeen arviointia eli sitä, paljonko veroparatiisijärjestelyt aiheuttavat verovajetta Suomelle. Toinen liittyisi kehitysyhteistyövaroilla tehtävään yritystoimintaan.

      – Hallitus siirtää todella paljon kehitysyhteistyörahaa yrityksille. Me haluamme käydä tutkimassa, miten nämä yritykset sitten hoitavat yritysvastuutaan kohdemaissa.

      – Meidän tehtävämme on valvoa yritystoiminnan vastuullisuutta. Nyt on tärkeää, että olisi myös kansalaisyhteiskunnan toimijoita, jotka voivat toimia vahtikoirina ja valvoa vastuullisuutta. On tärkeä osa demokratiaa, että meillä on erilaisia organisaatioita, jotka valvovat esimerkiksi päättäjien tai yritysten vastuullisuutta. Yritykset eivät voi korvata tätä toimintaa. Muissa maissa, joissa on lähdetty rahoittamaan enemmän yksityisen sektorin kehitysyhteistyöhankkeita, on samaan aikaan lisätty vahtikoirajärjestöjen rahoitusta. On nähty, että tasapaino pitää säilyttää, Vartiala sanoo.

      "On tärkeä osa demokratiaa, että meillä on erilaisia organisaatioita, jotka valvovat esimerkiksi päättäjien tai yritysten vastuullisuutta. Yritykset eivät voi korvata tätä toimintaa."

      Jo ennen vaaleja hallitukseen päätyneet puolueet kertoivat suunnittelevansa kehitysyhteistyöstä leikkaamista, joten budjetin jäädyttäminen ei ollut yllätys. Sen sijaan varojen siirtäminen kansalaisjärjestöiltä yrityksille oli sokki.- -"

      http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/hallitus_jaadytti_verokikkailuja_tutkivan_finnwatchin_rahoituksen_meidat?utm_campaign=is_nostobox_finnwatch&source=&utm_medium=iltasanomat.fi&utm_adcontent=#

    • Skatteparadis_eller_hur

      Otsikolla "Kaikki mitä olet halunnut tietää hallintarekisteristä - mutta hallitus ei ole kertonut", kirjoittaa Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen
      (IL 14.10.2015) ja osoittaa yksityiskohtaisesti, miten

      SSS-hallituksen ja Finanssialan Keskusliiton väitteet hallintarekisterin tarpeellisuudesta ovat harhaanjohtavia.

      "Koska Suomen nykyinen hallitus on ottanut tärkeimmäksi kärkihankkeekseen antaa kansalle harhaanjohtavia tietoja ja perustella päätöksiään epämääräisellä väitteillä, on jälleen kerran syytä oikoa kansalaisille syötettyjä "totuuksia".

      Pahoittelen monomaniaani.

      Tällä kertaa aiheena on kaikkien rakastama kestosuosikki - rummunpärinää ja pasuunoita - hallintarekisteri!

      Ja siksi otetaankin hallituksen ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) rinnalle hallituksen parhaat kaverit valtiovarainministeriö (VM) sekä Finanssialan keskusliitto (FK), joiden yhteisiä ja yhdessä sopimia väittämiä seuraavat ovat.

      Väite 1: "Suomessa oleva yhden yrityksen monopoli pitää murtaa, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Kilpailu on aina hyvä asia, mutta mikään voimassa oleva laki ei estä kilpailua jo nyt. Suomen laki ei siis määrittele Euroclear Finlandin monopoliasemaa. Kukaan muu vain ei ole halunnut rakentaa Suomeen kallista omaa arvopaperijärjestelmää, jonka Euroclear sai "valmiina" ostettuaan entisen Arvopaperikeskuksen vuonna 2008. Suomen pienet osakemarkkinat eivät kuitenkaan kiinnosta muita toimijoita suuriin investointeihin.

      Väite 2: "Euroclear on belgialainen yhtiö, joka vie Suomessa ansaitsemansa rahat muualle ja estää suomalaisia pankkeja tienaamasta, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Euroclear Finland, jolla on Suomessa lähes 100 työntekijää, maksaa veronsa Suomeen. Belgialaisen emokonsernin suurimpiin omistajiin ja suurimpiin asiakkaisiin kuuluu joukko pohjoismaisia pankkeja - myös Nordea Suomi, joka on Suomen toiseksi suurin pankki. Esimerkiksi Euroopan finanssikeskuksessa Lontoossa kaupankäyntikulut ovat merkittävästi korkeammat, vaikka siellä riittää kilpailua. Se on toki totta, että hallintarekisterin tärkein tavoite on lisätä suomalaisten pankkien voittoja.

      Väite 3: "Nykyisen monopoliyhtiön kustannukset ovat kolminkertaiset muihin Pohjoismaihin verrattuna, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Arvopaperikaupan kustannuksista menee yli 90 prosenttia pankkien perimiin kaupankäyntikuluihin. Esimerkiksi jos Nordea Suomi perii kaupasta 10 euron veloituksen, Euroclear Finland nappaa arvopaperikaupasta noin 50 sentin lisäkulun. FK ja VM viittaavat "kolminkertaisissa kuluissa" ministeriön vuonna 2014 valmistuneeseen lähes 800-sivuiseen muistioon, josta ei suoraan tuollaista viitettä löydy. Sen sijaan muistiossa todetaan "sijoittajan maksamiin kustannuksiin vaikuttavat luonnollisesti monet muutkin tekijät, kuten esimerkiksi kaupankäyntipalkkiot, säilyttäjien oman prosessoinnin tehokkuus ja kustannukset sekä ennen kaikkea erilaiset hinnoittelustrategiat ja kilpailu".

      Väite 4: "Nykyään eri yhtiöiden osakkeenomistajia ei voi selata internetin kautta, vaan kiinnostuneiden pitää mennä selaamaan tietokonetta monopoliyhtiön toimitiloihin Helsingissä, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: On totta, että osakkuustietoja ei voi selata netistä. Se johtuu kuitenkin tietosuojavaltuutetusta, joka linjasi jo vuonna 2001, että "lainsäädännön valossa ei ole edellytyksiä saattaa osakasluetteloita yleisesti saataville tietoverkossa". Linja ei ole sen jälkeen muuttunut, joten FK:n ja VM:n hallintarekisterin perusteluissa lupaama uusi, Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämä avoin osakasrekisteri onkin tietoturvariskien vuoksi vasta selvitettävänä ja vaatii vähintään lakimuutoksen.

      Väite 5: "Suomen pitää lisätä avoimuutta ja avata markkinat kilpailulle, siksi hallintarekisteri."

      Fakta: Tämä on totta. Hallintarekisteri onkin siksi jo käytössä yleisestä avoimuudestaan ja salailemattomista veronmaksukäytännöistään tunnetuissa maissa kuten Caymansaaret, Luxemburg, Bermuda ja Sveitsi."

      Iltalehti 14.10.2015

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015101320514872_uu.shtml

      Vrt. Voiko uusiokepulaiskaksikolta Sipilä & Berner muuta juuri odottaakaan kuin sumutusta, onhan heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!? Siksipä siis ensin veronvälttelijöiden "riemuvuosi 2016" ja sitten hallintarekisteri...

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620 ]

      Ja näin pääministeri Juha Sipilä itse?

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      JK.

      Koska näin on asianlaita SSS-komennossa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • valveilla_interior_AB

      Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi vertasi veronkiertäjien syytesuojaa pankkiryöstäjiin: "Kadut, vapautetaan ja saat vielä ryöstösaalin päälle"

      Oppositio moitti hallituksen linjaa harmaan talouden vastaisessa taistelussa poukkoilevaksi ja lakiesityksiä löysiksi.

      Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) lupasi eduskunnan kyselytunnilla lisärahaa poliisille harmaan talouden torjuntaan. Orpon mukaan oikeusministeriölle, oikeuslaitokselle ja verohallinnolle on jo lisätty rahoitusta normaalin budjetin päälle.

      – Poliisilta puuttuvan 6,4 miljoonan euron erillisrahoituksen eteen tehdään tällä hetkellä töitä. Meillä on noin 90 miestä ja naista tekemässä talousrikostutkintaa ja harmaan talouden vastaista työtä, ja noin puolet heistä pystytään työllistämään. Teemme töitä sisäisten rahansiirtojen kanssa. Näillä saamme turvattua tämän talousrikostutkinnan myös ensi vuonna, vakuutti Orpo.

      "Rötösherrat kuriin"

      Myös hallituksen tehokasta katumista koskeva esitys sai osakseen kovan arvosteluryöpyn. SMP:n puheenjohtajan Veikko Vennamon klassikkolausahdus "Rötösherrat kuriin" kaikui eduskunnassa.

      Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö katsoi esityksen tarjoavan syytesuojan henkilöille, jotka ovat tehneet suuria veropetoksia. Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi puolestaan vertasi veronkiertäjien ja pankkiryöstäjän armahtamista toisiinsa. Hänestä hallituksen esitys johtaa moraalikatoon.

      – Pankkiryöstäjä ryöstää pankin ja pakenee poliisia. Kun poliisi alkaa saavuttaa pakoautoa, ryöstäjä pysähtyy, tulee poliisimiehen tykö, ja sanoo, että tunnustan teon, mutta kadun valtavasti. Poliisi sanoo tähän, että sinut vapautetaan maksusta ja saat vielä pitää ryöstösaaliin, tylytti Mustajärvi.

      Hallituksen esityksessä henkilö tai kuolinpesä välttyisi veropetossyytteiltä, jos ilmoittaisi oma-aloitteisesti verotuksesta puuttuneista tuloista, perinnöstä tai lahjasta. Tuomion sijaan määrättäisiin veronkorotus. Katumislaki olisi voimassa vuoden 2016.

      "Hallintarekisteriesitystä muutetaan, jos ei lisää avoimuutta"

      Hallintarekisteriesitys nousi opposition puheenvuoroissa yhdeksi esimerkiksi hallituksen löysistä lakiesityksistä.

      – Viranomaiset ovat olleet huolissaan siitä, että se helpottaa todellisen omistajan piilottamista hallintarekisterien kätköön. Onko hallitus miettinyt millainen kuva teidän harmaan talouden linjasta syntyy kansalaisille?, kysyi Ville Niinistö (vihr.).

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korosti, että hallituksen esityksen lähtökohta on avoimuuden, ei salailun kasvu.

      – Asiantuntijat ovat kertoneet mielipiteensä esityksestä, ja nyt on vielä otettu uusi lausuntokierros. Jos sieltä tulee viestiä, että tämä ei viekään avoimempaan suuntaan, niin silloin esitystä pitää muuttaa. Avoimuuden pitää lisääntyä, totesi Sipilä.

      LUE - Ylen sivuilta - MYÖS

      Hallitukselta lakiesitys "tehokkaasta katumisesta" verotuksessa 28.9.

      Oppositio ryöpytti hallitusta: Eläkeläiset ahdingossa, hoitajamitoitus pielessä, hallintarekisteri ei toimi 8.10.

      Perussuomalaisilla valmis esitys kiistellystä hallintarekisteristä – päätöksiä odotetaan ensi viikolla 18.10.

      Virkamies: "Hallintarekisterit leimattu virheellisesti rikollisiksi" 12.10.

      Soini haluaa käydä vielä läpi hallintarekisterin kipukohdat: "Ei saa syntyä epäilystä pimityksestä" 8.10.

      Hallitus rakoilee myös finanssiasioissa – SDP ja perussuomalaiset löysivät toisensa hallintarekisterikohussa 5.10.

      Osakeomistusten piilottaminen helpottuu 2.10.

      Terhi Toivonen

      Yle Uutiset 22.10.2015

      http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_vertasi_veronkiertajien_syytesuojaa_pankkiryostajiin_kadut_vapautetaan_ja_saat_viela_ryostosaalin_paalle/8400989

      JK.

      SSS-hallituksen yhden ns. kärkihankkeen eli normienpurkutalkoiden parina uudistuksena on ensin veronvälttelijöiden (muka rikos)seuraamuksena vain "tehokas katuminen" eli faktisesti anteeksianto eli todellinen "riemuvuosi 2016"!

      Sen jälkeen armoitetut lestadiolaiset ja muutkin veromoraaliltaan kyseenalaiset voivat turvallisen mielin jatkaa verosuunnittelun merkeissä veronkiertoa eli siis pysyväiseksi tarkoitetun osakeomistajasuhteiden pimitysjärjestelmän eli

      hallintarekisterin turvin ...

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on jo karvansa näyttänyt:

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      ]

      Ja mitä onkaan ajateltavissa pääministeri Juha Sipilästä itsestään ja hänen jo vuosikymmenkausia jatkuneesta "veromoraalistaan"?!?

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999

      ]

      Koska näin on SSS-komennossa ja erityisessä suojeluksessa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Inom_kort_och_Interior

      "Liikenneministeri Berner teki Hillary Clintonit – lähetti virkasähköpostia yksityissähköpostistaan

      Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) käyttää yksityissähköpostiaan ministeriön sähköpostin rinnalla. Yksityispostin tunnistaa Bernerin perheyhtiön Vallila Interiorin logosta, joka koristaa virkapostin reunaa. Turvallisuusohjeiden mukaan ministereiden pitäisi hoitaa virka-asioita ainoastaan virkasähköpostilla.

      [Ks. Anne Bernerin kirjeen alakulmassa näkyy Vallila Interiorin logo.
      Kuva: Yle ]

      Eduskuntaryhmän puheenjohtajat saivat pari päivää sitten postia liikenne- ja viestintäministeriltä. Asiallinen virkaposti päätyi ystävällisiin terveisiin ja Vallila Interior -yrityksen logoon. Ministeri Berner on Vallila Interiorin pääomistaja.

      – Minulla on molemmat sähköpostit samassa koneessa, niin joskus se menee niin, ministeri kertoo.

      Berner selventää, että liikenne- ja viestintäministeriössä on ollut tiistai-illasta koko keskiviikon sähköpostikatkos, jolloin yksityissähköpostin käyttö on ollut välttämätöntä. Kysyttäessä onko oman firman logon käyttö virkapostissa asiallista, Berner avaa rutiinejaan.

      – Logo on jäänyt siitä toisesta postista, ei siinä ole sen kummempaa.

      Liikenne- ja viestintäministeri ei näe yksityissähköpostin käytössä ongelmia.

      – Minulla on edelleen yrityksessä tehtävä samoin kuin tehtävä ministerinä. Kun oli tietokatkos etäyhteyksissä, niin olen joutunut lähettämään viestin näin, että se menee perille, mutta normaalisti käytän ministeriön sähköpostia.

      Turvallisuuspäällikkö: Virka-asiat pitää hoitaa virkasähköpostilla

      Ministerit on ohjeistettu tiukoilla säännöillä sähköpostin käytössä. Ohjeissa sanotaan yksiselitteisesti, että virka-asioita ei tulisi käsitellä yksityisellä tietokoneella, eikä yksityisiä asioita tulisi käsitellä virkakoneella.

      Ministereitä opastetaan lisäksi, että julkisessa internetissä lähetettävä arkaluonteinen tieto on salattava valtioneuvoston ohjeiden mukaan.

      Niin sanotussa ministerin kirjassa eli uusille ministereille suunnatuissa ohjeissa sanotaan myös, että:

      – Virkasähköpostia saa käsitellä vain sijoitusministeriön sähköpostijärjestelmällä. Virkasähköpostia ei saa ohjata tai käsitellä yksityiseen sähköpostiin (esim. gmail tai hotmail). Ministeriöiden työasemilla saa käyttää vain ministeriön omia muistitikkuja.

      Valtioneuvoston turvallisuuspäällikkö Jari Ylitalo kommentoi Bernerin yksityissähköpostin käyttöä yleisellä tasolla tekstiviestitse.

      – Ministerit ja virkamiehet ovat ohjeistettu niin, että virka-asioita hoidetaan virkasähköposteilla, turvallisuuspäällikkö viestittää.

      Vastaava tapaus varjostaa Hillary Clintonin presidenttikampanjaa

      Yhdysvalloissa vastaavanlaisesta tapauksessa nousi aiemmin tänä vuonna kohua, kun demokraattien presidenttiehdokaskisaa käyvän Hillary Clintonin uutisoitiin käyttäneen ulkoministerin tehtävissään yksityissähköpostiaan työasioihin.

      Clinton pyysi tapausta anteeksi ja puhdisti mainettaan tunnustamalla, että oman sähköpostin käyttö virka-asioihin oli virhe. Osa viesteistä sisälsi luottamuksellista tietoa.

      Täsmennetty 23.10. klo 18.45: Jutussa mainittu Anne Bernerin sähköpostiviesti eduskuntaryhmien puheenjohtajille oli lähetetty Bernerin virkasähköpostista. Vallila Interiorin logo päätyi virkasähköpostiin Bernerin mukaan siksi, että hän on käyttänyt virka-asioiden hoitoon myös omaa sähköpostiaan."

      Yle Uutiset / Hilkka Säävlä 22.10.2015
      http://yle.fi/uutiset/liikenneministeri_berner_teki_hillary_clintonit__lahetti_virkasahkopostia_yksityissahkopostistaan/8401516


      Vrt.

      "Ministeri-Audilla mökille ja muita neuvoja noviiseille

      Valtioneuvoston kanslia julkaisi ennen hallituksen muodostamista käsikirjan ministereille. Opas neuvoo, miten ministereiden pitää käyttäytyä, hoitaa virkaansa ja millaisia luontaisetuja työhön kuuluu. - -

      - - Kaikenlainen hölöttäminen ja turhanpuhuminen on Ministerin käsikirjan mukaan kiellettyä turvallisuussyistä.

      Kännyköistä ja tableteista ei saa levitellä tärkeitä asioita. Kokouksiin niitä ei saa edes tuoda. - -

      - - Sidonnaisuudet ja varallisuus syyniin

      Ministerin on tehtävä ensitöikseen selkoa rahoistaan ja sidonnaisuuksistaan.

      Keskustan liikenneministeri Anne Bernerillä on yli 20 hallituspaikkaa. Miljonääripääministeri Juha Sipilän tämänhetkistä varallisuutta on toistaiseksi vain arvailtu.

      Tiedot kootaan ministereiltä välittömästi nimityksen jälkeen.

      – Ne lähetetään viipymättä eduskunnalle, käsikirja sanoo. - -"

      Yle Uutiset / Hilkka Säävälä 1.6.2015
      http://yle.fi/uutiset/ministeri-audilla_mokille_ja_muita_neuvoja_noviiseille/8032962

      JK.

      "- - Sipilän mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk.) on sataprosenttinen pääministerin tuki. - -"

      http://yle.fi/uutiset/sipila_tukee_veroparatiisiyhtiossa_toiminutta_berneria/8309954

      Koska näin on SSS-komennossa ja sen erityisessä suojeluksessa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksi tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Vallilan_interiööristä

      katsoen varmaan mukava, mutta kansan kannalta kelvoton tämäkin.

      Lapin yliopiston työ- ja sosiaalioikeuden professori Jaana Paanetojan arvio SSS-hallituksen lomarahauudistusta: ”Lain perusteella eriarvoista kohtelua”!

      Lomarahoista on aiemmin sovittu työehtosopimuksissa.

      TYÖ Hallituksen työryhmä esittää, että kaikki uudet työntekijät saavat oikeuden lomarahaan. Professori Jaana Panetoja siis suorastaan tyrmää esityksen.

      Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona hallituksen asettaman työryhmän esityksestä, jonka mukaan kaikille uusille työntekijöille tulisi oikeus lomarahaan. Jatkossa rahaa kutsuttaisiin lomaltapaluukorvaukseksi.

      Arviolta 170 000 työntekijää jäisi kuitenkin ilman lomarahaa. Rahaa ei lehden tietojen mukaan nimittäin olisi edelleenkään luvassa niille, jotka ovat jo työelämässä, mutta eivät tällä hetkellä saa lomarahaa.

      Juha Sipilän (kesk) hallitus tiedotti aiemmin syksyllä, että lomarahoja aiotaan leikata 30 prosentilla. Hankkeen tie on ollut kuoppainen, sillä lomarahoja ei voida supistaa ennen kuin niistä on säädetty laissa. Tällä hetkellä lomaraha ei ole lakisääteinen.

      Pääministeri kommentoi vielä syys–lokakuun taitteessa, että joillakin aloilla lomarahoista voitaisiin yhä sopia työsopimuksilla.

      – Aloilla, joilla ei noudateta mitään työehtosopimusta, työsopimuksella voidaan sopia lomarahasta tai sen maksamisesta niin kuin tähänkin saakka. Jos ei mitään sovita, noudatettaisiin vuosilomalakiin lisättävää säännöstä, Sipilä sanoi tuolloin eduskunnalle.

      Rajataanko vain uusille työntekijöille?

      Lapin yliopiston työ- ja sosiaalioikeuden professori Jaana Paanetoja arvioi, ettei työryhmän esityksen lopullinen muoto tule mitä todennäköisimmin olemaan sellainen kuin Helsingin Sanomien keskiviikkoisessa uutisessa uumoiltiin.

      – Oma käsitykseni on ollut se, että lomarahoja esitetään kaikille. On ihan uusi juttu, jos lomarahat tullaan rajaamaan vain uusille työntekijöille. Silloin syntyy lain perusteella eriarvoista kohtelua vanhojen ja uusien työntekijöiden välille. Siinä mielessä esitys tuntuu kovin erikoiselta, ja uskon, ettei lehdessä ollut tieto pidä paikkaansa.


      En usko, että lakipykälän laatiminen onnistuu.

      Professori muistuttaa, että Suomen perustuslaissa edellytetään kaikkien olevan yhdenvertaisia lain edessä.

      – Siksi olisikin hyvin erikoista, jos lähdettäisiin säätämään lakeja, joissa työntekijät ovat saman työnantajan palveluksessa eriarvoisessa asemassa.

      Hän huomauttaa, että ongelmallista tulisi todennäköisesti olemaan myös se, miten lomaltapaluukorvaukseen oikeutettu uusi työntekijä määriteltäisiin laissa.

      – En usko, että lakipykälän laatiminen onnistuu. Miten määritellään uusi työntekijä, ja mitä jos on työskennellyt aikaisemmin saman työnantajan palveluksessa?

      Paanetojan tietojen mukaan työryhmän valmistelut ovat edelleen kesken, eikä ehdotus ole vielä näin ollen julkisesti nähtävillä.

      – Luulisi, että tarkka sisältö yritetään pitää omassa tiedossa viimeiseen asti, ettei tule mitään turhaa soppaa kesken valmistelujen.

      Hän myöntää kuitenkin, että yllätyksiä voi toki vielä tulla, kun poliittinen paine on kova.

      – Hallitukselta on tullut yllättäviä esityksiä, mutta tuntuisi erikoiselta, jos näin todella tapahtuisi."

      Katariina Karjalainen


      Ilta-Sanomat 29.10.2015
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1446091155315.html


      JK. KUn köyhien kimppuun tunnutaan haluta käyvän kolmessa vuorossa,SSS-hallituksella ja sen työoikeuslaborantti Jari Lindströmilläkin tuntuu piisaavan valmisteluaskaretta josjonkinsorttisissa työ- ja lomaelämän "kärkihankkeissa"!?

      SSS-hallituksen yhden ns. kärkihankkeen eli normienpurkutalkoiden parina uudistuksena on ensin veronvälttelijöiden (muka rikos)seuraamuksena vain "tehokas katuminen" ja sen seurauksena "armahdus" eli faktisesti anteeksianto eli todellinen "riemuvuosi 2016" ja vielä pysyväiseksi kaupantekijäiseksi hallintarekisteri osakeomistussuhteiden ikiaikaiseen peittelyyn!

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on jo karvansa näyttänyt:

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      ]

      Ja mitä onkaan ajateltavissa pääministeri Juha Sipilästä itsestään ja hänen jo vuosikymmenkausia jatkuneesta "veromoraalistaan"?!?

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999

      ]

      Koska näin on SSS-komennossa ja erityisessä suojeluksessa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan vielä noin 1700 allekirjoitusta, jotta muutos mahdollistuisi niin taloudessa kuin politiikassakin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Torstaina 29.10.2015 klo 15 on jo yli 48300 allekirjoitusta, joten varmasti

      aloite etenee eduskuntakäsittelyyn!

    • Vieläkö_Berner_ajaa

      hankketta, joka saa täystyrmäyksen myös oikeus- ja veroviranomaistahoilta!

      Valtiovarainministeriön lakiehdotus hallintarekisterijärjestelmän sallimisesta Suomessa saa oikeus- ja veroviranomaisilta harvinaisen yksituumaiset ja rajut moitteet.

      Hallintarekisterijärjestelmän sallimista Suomessa ovat ajaneet pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Alexander Stubb.

      Viranomaiset uskovat hallituksen lakihankkeen lisäävän rikosmahdollisuuksia, vähentävän kiinnijäämisriskiä ja heikentävän moraalia.

      Tämä käy ilmi valtiovarainministeriön järjestämästä lausuntokierroksesta, jossa vastauksensa ovat antaneet muun muassa Verohallinto, Helsingin poliisilaitos, Poliisihallitus, Valtakunnansyyttäjänvirasto ja Keskusrikospoliisi.

      Valtiovarainministeriö on perustellut hallintarekisteriä EU-lailla, kilpailun lisäämisellä ja nykyisen monopolijärjestelmän kalleudella. Ministeriö ei aluksi halunnut järjestää uutta lausuntokierrosta hallintarekisteristä, mutta taipui muutama viikko sitten julkisen paineen alla. Takaraja lausuntojen jättämiselle oli tämän viikon maanantaina.

      Iltalehti kävi läpi viranomaislausunnot, joiden tyrmäys hallintarekisterille on murskaava.

      Esimerkiksi Verohallinnon lausunnon mukaan ”hallintarekisteröinnin salliminen suomalaisille voi merkittävästi vaikeuttaa veroviranomaisten tiedonsaantia ja verotuksen toimittamista”. Verohallinnon mielestä ehdotetut toimet osakeomistusten yleisöjulkisuuden sekä viranomaisten tiedonsaannin turvaamisesta ovat puutteellisia.

      Verohallinnon tulkinnan mukaan Suomen nykyinen hallintarekisterikielto ei myöskään ole EU:n edellyttämän pääomien vapaan liikkuvuuden vastainen.

      Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö pitää oman lausuntonsa perusteella ministeriön lakiehdotusta ”keskeneräisenä, perusteluiltaan epäselvänä ja osin puutteellisena”. Yksikön mukaan lakiehdotuksesta ei ole tehty riittävää vaikutusarviota.

      – Lainsäädännön valmistelussa on annettu virheellinen kuva, että kansainvälinen tietojenvaihto turvaisi Verohallinnolle verotusta varten tarvittavat tiedot samoin kuin nykyinen suoran omistuksen malli, yksikön lausunnossa moititaan valtiovarainministeriötä.

      Yksikön mukaan ministeriön kehuma automaattinen tietojenvaihto ei korvaa suoran omistuksen omistajatietoja.

      – Omistustietojen hankkiminen hallintarekisterien pitkistä ketjuista ulkomailta käy viranomaisille ylivoimaiseksi, harmaan talouden selvitysyksikkö pelkää.

      Viranomaiset ovat huolissaan, että suomalaisten rahat ja osakeomistukset katoavat verottajan, poliisin ja oikeuslaitoksen ulottumattomiin ulkomaille, jos hallitus hyväksyy nyt ehdotetun hallintarekisterilain.
      ”Huono viesti lainsäätäjältä”

      Valtakunnanvoudinviraston mielestä lakiehdotus ”ei edelleenkään turvaa viranomaisten tiedonsaantia osakeomistuksista riittävällä tavalla”. Virasto on huolissaan ulosottotoimien vaikeutumisesta uuden lain myötä.

      – Valtakunnanvoudinvirasto ei pidä luonnosta ulosoton tehokkaan toiminnan ja yhteiskunnan maksumoraalin ylläpidon kannalta hyväksyttävänä, lausunnossa todetaan.

      Moraalista on huolissaan myös Helsingin poliisilaitos.

      – Rikostorjunnan ja -tutkinnan kannalta ehdotettu valtiovarainministeriön esitys olisi selvä heikennys. Muutoksella saattaisi olla muutenkin moraalia heikentävä vaikutus ja se olisi huono viesti lainsäätäjältä, kun samaan aikaan harmaata taloutta ja talousrikollisuutta pyritään kaikin tavoin torjumaan, apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen allekirjoittamassa lausunnossa moititaan.

      Lausunnossa muistutetaan, että viranomaistiedustelut ulkomaille ovat usein hidasta toimintaa, minkä vuoksi monet tiedot saattavat tulla ”vanhentuneina”. Helsingin poliisi ei pidäkään valtiovarainministeriön ehdottamia muutoksia ”rikostorjunnan kannalta perusteltuina”.

      Keskusrikospoliisin yhdessä Rahanpesun selvittelykeskuksen kanssa laatiman lausunnon kritiikki lakiehdotukselle on yhtä selkeä.

      – Rikostorjunnan näkökulmasta ehdotettu lainsäädäntö mahdollistaa arvopaperiomistuksen ketjuttamisen ja piilottamisen ulkomailla toimivien hallintarekistereiden taakse siten, ettei suomalaisilla esitutkintaviranomaisilla, kuten poliisilla, tullilla ja syyttäjällä ole mahdollista saada reaaliaikaista tietoa olemassa olevista omistuksista.

      Keskusrikospoliisi myös muistuttaa yleisöjulkisuuden toimivan ”rikoksia ennaltaehkäisevänä elementtinä”.

      – Yleisöjulkisuuden rajoittaminen vaikuttaa osaltaan rikosten estämistä ja selvittämistä haittaavasti.

      Poliisihallitus pitää Suomessa nykyisin käytössä olevaa suoran omistuksen mallia ”tehokkaana järjestelmänä harmaan talouden torjunnassa.

      Poliisihallituksen pelkona on myös rikoshyödyn takaisinsaannin vaikeutuminen ja rikosten tutkimisen kustannusten nouseminen. - -"

      Iltalehti 4.11.2015
      http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015110320605632_uu.shtml

      JK.

      Koska näin on asiantila

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Hur_ny_herr_Haglund

      kun SSS-hallituksesta "Soini tyrmää jyrkin sanoin hallintarekisteriuudistuksen"?
      Nyt on painetta aina Berneriä myöten!

      Ulkoasiainministeri Timo Soini sanoo blogissaan, että hallintarekisteriuudistukseen sisältyy lukuisia moraalisia ja käytännön ongelmia.

      Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoasiainministeri Timo Soini on valmis torjumaan hallintarekisteriuudistuksen. Soini kirjoittaa blogissaan keskiviikkona, että uudistukseen sisältyy lukuisia moraalisia ja käytännön ongelmia.

      [ ks. http://timosoini.fi/2015/11/jatetaan-huonot-uudistukset-tekematta/ ]

      Hänen mukaansa nykymalli on parempi kuin huono uudistus.

      Nykyisin arvopaperiomistukset ovat julkisessa rekisterissä pääsääntöisesti omalla nimellä. Uudistusta tekevän työryhmän esittämässä mallissa omistajan henkilöllisyys jäisi peittoon hallintarekisterin taakse tai olisi nykyistä haastavampi selvittää. Asian ratkaisee lopulta Perussuomalaisten eduskuntaryhmä.

      "Aktiivinen katuminen ei tuo parannusta nykytilaan"

      Soini ei myöskään usko niin sanottuun aktiiviseen katumiseen. Hänen mukaansa se ei tuo parannusta nykytilaan, vaan vaikuttaa enemmän rötösherrojen paapomiselta.

      Aktiivisen katumisen avulla voisi välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.


      Turunen yhtä mieltä Soinin kanssa – hallintarekisteriuudistus ei ole tarpeellinen klo 10:20

      http://yle.fi/uutiset/turunen_yhta_mielta_soinin_kanssa__hallintarekisteriuudistus_ei_ole_tarpeellinen/8430308


      Vrt.

      "Poliisi tyrmää uudenkin osakeomistusmallin – "mahdollistaa rahanpesun ja vaikeuttaa rikosten selvitystä"

      Valtiovarainministeriön ehdotus sallisi osakeomistukset hallintarekisterin kautta.

      Keskusrikospoliisi (krp) suhtautuu kielteisesti uuteenkin ehdotukseen hallintarekisterilaiksi, joka mahdollistaisi osakeomistusten sijoituksen hallintarekisteriin.

      – Ehdotettu laki mahdollistaa rikoshyödyn piilottamisen ja rahanpesun sekä vaikeuttaa huomattavasti esitutkintaviranomaisten mahdollisuutta estää ja selvittää rikoksia, toteaa lausunnossaan krp:n päällikkö, poliisineuvos Robin Lardot.

      – Rikostorjunnan näkökulmasta lakiehdotus mahdollistaa arvopaperiomistuksen ketjuttamisen ja piilottamisen ulkomailla toimivien hallintarekisterien taakse siten, ettei poliisilla, tullilla ja syyttäjällä ole mahdollista saada reaaliaikaista tietoa omistuksista.

      – Ehdotetussa muodossaan laki vaikeuttaisi entisestään ja käytännössä estäisi tosiasiallisten omistajien ja edunsaajien selvittämisen, krp tiivistää lakiehdotuksen seuraukset poliisin näkökulmasta. - -"

      http://yle.fi/uutiset/poliisi_tyrmaa_uudenkin_osakeomistusmallin__mahdollistaa_rahanpesun_ja_vaikeuttaa_rikosten_selvitysta/8425155



      "Näkökulma: Veronkiertäjille luvassa vapaudu vankilasta -kortti

      Oppositiossa Juha Sipilä vastusti veroparatiiseja. Pääministerinä Sipilä on tarjoamassa veronkiertäjille armahduslakia, jolla vältetään rikosoikeudellinen vastuu ja saadaan alennusta veronkorotuksiin, kirjoittaa Ylen taloustoimittaja Jyri Hänninen.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtama hallitus suunnittelee määräaikaista lakia, jonka ansiosta varojaan ulkomaille piilottaneet voisivat tuoda rahojaan koti-Suomeen ilman pelkoa rikosoikeudellisista seuraamuksista.- -"

      http://yle.fi/uutiset/nakokulma_veronkiertajille_luvassa_vapaudu_vankilasta_-kortti/8319646



      ==>> "HS: Hallitus suunnittelee veronalennusta rikkaille katujille

      Helsingin Sanomat on saanut haltuunsa valtiovarainministeriön valmisteleman hallituksen lakiluonnoksen.

      [ ks. http://www.hs.fi/kotimaa/a1435205100575 ]

      Hallitus aikoo keventää rikkaiden katujien lisäveroa, jos he tuovat vapaaehtoisesti esille veroparatiiseihin tai muualle piilotettua omaisuutta tai tuloa, kertoo Helsingin Sanomat.

      Tiedot perustuvat lehden haltuunsa saamaan valtiovarainministeriön valmistelemaan hallituksen lakiluonnokseen.

      Nykykäytännön mukaan yli 100 000 euron piilotetuista varoista lisävero on seitsemän prosenttia. Hallituksen esitysluonnoksessa lisävero laskettaisiin viiteen prosenttiin.

      Pienemmissä summissa lisäveron määrä pysyisi nykytasolla 3–5 prosentissa.

      Lisäksi lakiluonnos esittää, että kätkettyjä varoja vuonna 2016 tunnustaneet eivät joudu rikosvastuuseen. Tämä niin sanottu tehokas katuminen koskee henkilöitä ja kuolinpesiä, jotka vapaaehtoisesti ilmoittavat verottajalle kuluneiden kymmenen vuoden tulot tai varat. - -"

      http://yle.fi/uutiset/hs_hallitus_suunnittelee_veronalennusta_rikkaille_katujille/8105766


      Saija_Nironen
      Yle Uutiset 4.11.2015
      http://yle.fi/uutiset/soini_tyrmaa_jyrkin_sanoin_hallintarekisteriuudistuksen/8430147

      JK.

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan mitä pikimmin myös kansanäänestys

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Was_nun_skatteparadis

      minister Berner, kun SSS-hallituksen sisältä jopa puheenjohtaja "Soini tyrmää jyrkin sanoin hallintarekisteriuudistuksen"?

      Ulkoasiainministeri Timo Soini sanoo blogissaan, että hallintarekisteriuudistukseen sisältyy lukuisia moraalisia ja käytännön ongelmia.

      Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoasiainministeri Timo Soini on valmis torjumaan hallintarekisteriuudistuksen. Soini kirjoittaa blogissaan keskiviikkona, että uudistukseen sisältyy lukuisia moraalisia ja käytännön ongelmia.

      [ ks. http://timosoini.fi/2015/11/jatetaan-huonot-uudistukset-tekematta/ ]

      Hänen mukaansa nykymalli on parempi kuin huono uudistus.

      Nykyisin arvopaperiomistukset ovat julkisessa rekisterissä pääsääntöisesti omalla nimellä. Uudistusta tekevän työryhmän esittämässä mallissa omistajan henkilöllisyys jäisi peittoon hallintarekisterin taakse tai olisi nykyistä haastavampi selvittää. Asian ratkaisee lopulta Perussuomalaisten eduskuntaryhmä.

      "Aktiivinen katuminen ei tuo parannusta nykytilaan"

      Soini ei myöskään usko niin sanottuun aktiiviseen katumiseen. Hänen mukaansa se ei tuo parannusta nykytilaan, vaan vaikuttaa enemmän rötösherrojen paapomiselta.

      Aktiivisen katumisen avulla voisi välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.


      Turunen yhtä mieltä Soinin kanssa – hallintarekisteriuudistus ei ole tarpeellinen klo 10:20

      http://yle.fi/uutiset/turunen_yhta_mielta_soinin_kanssa__hallintarekisteriuudistus_ei_ole_tarpeellinen/8430308

      Vrt.

      "Poliisi tyrmää uudenkin osakeomistusmallin – "mahdollistaa rahanpesun ja vaikeuttaa rikosten selvitystä"

      Valtiovarainministeriön ehdotus sallisi osakeomistukset hallintarekisterin kautta.

      Keskusrikospoliisi (krp) suhtautuu kielteisesti uuteenkin ehdotukseen hallintarekisterilaiksi, joka mahdollistaisi osakeomistusten sijoituksen hallintarekisteriin.

      – Ehdotettu laki mahdollistaa rikoshyödyn piilottamisen ja rahanpesun sekä vaikeuttaa huomattavasti esitutkintaviranomaisten mahdollisuutta estää ja selvittää rikoksia, toteaa lausunnossaan krp:n päällikkö, poliisineuvos Robin Lardot.

      – Rikostorjunnan näkökulmasta lakiehdotus mahdollistaa arvopaperiomistuksen ketjuttamisen ja piilottamisen ulkomailla toimivien hallintarekisterien taakse siten, ettei poliisilla, tullilla ja syyttäjällä ole mahdollista saada reaaliaikaista tietoa omistuksista.

      – Ehdotetussa muodossaan laki vaikeuttaisi entisestään ja käytännössä estäisi tosiasiallisten omistajien ja edunsaajien selvittämisen, krp tiivistää lakiehdotuksen seuraukset poliisin näkökulmasta. - -"

      http://yle.fi/uutiset/poliisi_tyrmaa_uudenkin_osakeomistusmallin__mahdollistaa_rahanpesun_ja_vaikeuttaa_rikosten_selvitysta/8425155

      "Näkökulma: Veronkiertäjille luvassa vapaudu vankilasta -kortti

      Oppositiossa Juha Sipilä vastusti veroparatiiseja. Pääministerinä Sipilä on tarjoamassa veronkiertäjille armahduslakia, jolla vältetään rikosoikeudellinen vastuu ja saadaan alennusta veronkorotuksiin, kirjoittaa Ylen taloustoimittaja Jyri Hänninen.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtama hallitus suunnittelee määräaikaista lakia, jonka ansiosta varojaan ulkomaille piilottaneet voisivat tuoda rahojaan koti-Suomeen ilman pelkoa rikosoikeudellisista seuraamuksista.- -"

      http://yle.fi/uutiset/nakokulma_veronkiertajille_luvassa_vapaudu_vankilasta_-kortti/8319646



      "HS: Hallitus suunnittelee veronalennusta rikkaille katujille

      Helsingin Sanomat on saanut haltuunsa valtiovarainministeriön valmisteleman hallituksen lakiluonnoksen.

      [ ks. http://www.hs.fi/kotimaa/a1435205100575 ]

      Hallitus aikoo keventää rikkaiden katujien lisäveroa, jos he tuovat vapaaehtoisesti esille veroparatiiseihin tai muualle piilotettua omaisuutta tai tuloa, kertoo Helsingin Sanomat.

      Tiedot perustuvat lehden haltuunsa saamaan valtiovarainministeriön valmistelemaan hallituksen lakiluonnokseen.

      Nykykäytännön mukaan yli 100 000 euron piilotetuista varoista lisävero on seitsemän prosenttia. Hallituksen esitysluonnoksessa lisävero laskettaisiin viiteen prosenttiin.

      Pienemmissä summissa lisäveron määrä pysyisi nykytasolla 3–5 prosentissa.

      Lisäksi lakiluonnos esittää, että kätkettyjä varoja vuonna 2016 tunnustaneet eivät joudu rikosvastuuseen. Tämä niin sanottu tehokas katuminen koskee henkilöitä ja kuolinpesiä, jotka vapaaehtoisesti ilmoittavat verottajalle kuluneiden kymmenen vuoden tulot tai varat. - -"

      http://yle.fi/uutiset/hs_hallitus_suunnittelee_veronalennusta_rikkaille_katujille/8105766


      Saija_Nironen
      Yle Uutiset 4.11.2015
      http://yle.fi/uutiset/soini_tyrmaa_jyrkin_sanoin_hallintarekisteriuudistuksen/8430147

      JK.

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan mitä pikimmin myös kansanäänestys

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Bernerille_seuraa_kun

      Sipilältä 100-prosenttinen tuki myös ministeri Toivakalle, joka ennen ministerikauttaan on ollut mukana hoitamassa mikkeliläisen kauppakeskuksen omistuksia Belgiaan perheensä holdingyhtiölle?

      Maahan perustettuja holdingyhtiöitä käytetään yleisesti verosuunnittelussa.

      Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) oli mukana järjestämässä mikkeliläisen kauppakeskuksen omistuksia Belgiaan perheensä holdingyhtiölle. Toivakka omistaa edelleen pienen osan holdingyhtiöstä.

      Kyse on jo toisesta Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ministeristä, joka on ollut mukana verosuunnitteluun tarkoitetussa yritysjärjestelyssä. Syyskuussa Yle kertoi ministeri Anne Bernerin (kesk.) toimineen pitkään luxemburgilaisen holdingyhtiön hallituksen jäsenenä.

      Verosuunnittelu on laillista toimintaa, joissa käytetään hyväksi lain sallimia keinoja minimoida maksetut verot.

      Ennen poliitikoksi ryhtymistään Toivakka toimi päivittäistavarakaupan yrittäjänä Mikkelissä. Vuonna 2005 Toivakka ja hänen miehensä Jukka Toivakka siirtyivät kiinteistöalan sijoittajiksi ja rakennushankkeiden kehittäjäksi.

      Yksi Toivakan perheen suurhankkeista oli rakentaa Mikkelin keskustaan suuri kauppakeskus. Kymmenien miljoonien rakennushankkeen myötä Mikkelin keskustassa avasi marraskuussa 2009 ovensa kauppakeskus Akseli.

      Kauppakeskuksen omistavat Toivakan suku, mediayhtiö Länsi-Savo Oy sekä Laakkosen perhe sijoitusyhtiönsä kautta. Laakkoset ovat suuromistajia esimerkiksi sanomalehti Karjalaisessa sekä Autotalo Laakkosessa.

      Kauppakeskuksessa toimii noin 50 liikettä ja tilaa siellä on yli 12 000 neliötä.

      Yhtiö perustettiin kiinteistökauppaa varteen

      Toivakat järjestelivät omistuksensa mikkeliläisessä kauppakeskuskiinteistössä moniportaisesti. Suomessa toimii perheen yhtiö K5 Kiinteistökehitys, joka omistaa osuuden kauppakeskuksesta.

      K5 Kiinteistökehityksen omistaa kuitenkin belgialainen holdingyhtiö Vacca-Invest SPRL. Omistusjärjestely käy ilmi K5 Kiinteistökehitys Oy:n vuoden 2009 yhtiökokouksen pöytäkirjasta. Sen mukaan Vacca-Invest SPRL omistaa K5 Kiinteistökehityksen koko osakekannan.

      Yhtiö nimi lienee keksitty toisesta Toivakan suvun yhtiöstä, vuonna 1998 perustetusta Vakka-Invest Oy:stä. Lenita Toivakka oli myös tämän yhtiön hallituksen jäsen ennen politiikkaan siirtymistään.

      Vacca-invest

      Toivakan suvun belgialainen holdingyhtiö on perustettu vuonna 2007. Yhtiön omistaa neljä suomalaista holdingyhtiötä.

      Ministeri Toivakan mukaan holdingyhtiö perustettiin, koska kauppakeskus oli tarkoitus myydä ulkomaisille kiinteistösijoittajille.

      – Kyseinen järjestely liittyi jo kolme polvea saman perheen hallussa olevan perheyrityksen merkittävään rakennushankkeeseen jossa alkuperäinen tavoite oli myydä kehityskohteena ollut kauppakeskus ulkomaiselle kiinteistösijoittajalle. Järjestelyssä on kaikilta osin noudatettu EU:n lainsäädäntöä, Toivakka ja hänen miehensä Jukka Toivakka kirjoittivat Ylelle lähettämässään sähköpostissa.

      Toivakka myöntää, että yhtiö perustettiin osittain verosuunnittelun takia. Hänen mielestään kyse on normaalista liike-elämän toimintatavasta.

      – Ylipäätään on tärkeää, että yritykset noudattavat lakia. Tässäkin tapauksessa on tehty sellaista verosuunnittelua, että joka on oikeastaan yritysmaailmassa ihan normaalia ja sallittua. Ei ole tehty mitään lainvastaista, Toivakka sanoo Ylelle.

      Kenen idea tämän belgialaisen holdingyhtiön perustaminen alun perin oli, ministeri Toivakka?

      – Nyt täytyy sanoa, että en ollut millään tavalla mukana yhtiön operatiivisessa toiminnassa. Puhutaan vuodesta 2007 ja näitä asioita kannattaa kysyä nimenomaan niiltä, jotka olivat toteuttamassa tätä, eli mieheltäni ja hänen veljeltään.

      Olitte hallituksen jäsen CM-Toivakassa ja omistitte osuuden yhtiöstä. Eli te ette tiennyt mitä yhtiössä tapahtui?

      – En ollut mukana operatiivisessa toiminnassa enkä päättänyt näistä asioista, Toivakka sanoo.

      Kiinteistökehitys

      Belgialaisen holdingyhtiön tilinpäätöksestä käy ilmi, että se omistaa suomalaisen kiinteistöosakeyhtiön. Omistusjärjestelyn kautta hallinnoidaan noin kolmanneksen osuuttaa suuresta kauppakeskuksesta Mikkelissä.

      Kiinteistökauppa kaatui, mutta omistukset jäivät Belgiaan

      Belgian kaupparekisterin mukaan holdingyhtiöyhtiö on perustettu loppuvuodesta 2007. Sen omistavat neljä suomalaista yhtiötä, eli CM-Toivakka Oy, Jassa-Invest Oy, Maksimatti Oy ja TMR-Sijoitus.

      CM-Toivakka on Lenita Toivakan ja hänen miehensä Jukka Toivakan perustama yritys. CM-Toivakka omistaa Belgian kaupparekisterin tietojen mukaan edelleen 25 prosenttia belgialaisesta holdingyhtiöstä. Belgialaisen holdingyhtiön kolme muuta osakasyhtiötä ovat nekin Toivakan suvun hallussa.

      Toivakan suvun omistusosuus mikkeliläisessä kauppakeskuksessa on noin 33 prosenttia. Lenita Toivakan, hänen miehensä ja lastensa omistusosuus on noin 13 prosenttia. - -"

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_toivakka_jarjesteli_suuren_kauppakeskuksen_omistuksia_belgiaan_perheensa_holdingyhtiolle/8440333

    • Veromoraali_täysin

      hukassa!

      Kiinteistökauppa kaatui, mutta omistukset jäivät Belgiaan

      Belgian kaupparekisterin mukaan holdingyhtiöyhtiö on perustettu loppuvuodesta 2007. Sen omistavat neljä suomalaista yhtiötä, eli CM-Toivakka Oy, Jassa-Invest Oy, Maksimatti Oy ja TMR-Sijoitus.

      CM-Toivakka on Lenita Toivakan ja hänen miehensä Jukka Toivakan perustama yritys. CM-Toivakka omistaa Belgian kaupparekisterin tietojen mukaan edelleen 25 prosenttia belgialaisesta holdingyhtiöstä. Belgialaisen holdingyhtiön kolme muuta osakasyhtiötä ovat nekin Toivakan suvun hallussa.

      Toivakan suvun omistusosuus mikkeliläisessä kauppakeskuksessa on noin 33 prosenttia. Lenita Toivakan, hänen miehensä ja lastensa omistusosuus on noin 13 prosenttia.

      Belgialaisen holdingyhtiön perustamisen aikana loppuvuodesta 2007 CM-Toivakan hallituksen jäseninä toimivat vain Lenita ja Jukka Toivakka, jotka myös omistivat tuolloin yhtiön. Toivakka on ollut kokoomuksen kansanedustaja maaliskuusta 2007 lähtien.

      Ministerin sidonnaisuuksia koskevassa ilmoituksessa Lenita Toivakka kertoo omistavansa edelleen kahden prosentin osuuden CM-Toivakka Oy:stä. Lenita Toivakka mainitsee "muiksi merkittäväksi tulonlähteikseen osingot ja autoedun CM-Toivakka Oy:stä sekä vuokratulot liikekiinteistöistä."

      Toivakan belgialaisen holdingyhtiön tulot ovat olleet toistaiseksi varsin vaatimattomia. Yhtiössä on varoja vain muutamia kymmeniä tuhansia. Yhtiö on jäänyt tietyllä tavalla lepotilaan, kun suunnitelma kauppakeskuksen myynnistä ei toteutunut. Kiinteistön vuokraamisesta saadut tulot ovat menneet suomalaiselle yhtiölle.

      Jukka Toivakka ei halunnut kertoa Ylelle, minkä tahojen kanssa kiinteistön myymisestä käytiin neuvotteluita.

      – Nämä asiat ovat liikesalaisuuksia joista olen allekirjoittanut salassapitosopimuksen, Jukka Toivakka kirjoitti Ylelle lähettämässään sähköpostissa.

      Belgialaisen yhtiön käytännön asioita hoitamaan on nimitetty Intertrust-yhtiön työntekijöitä. Sveitsiläinen Intertrust maailman suurin varallisuudenhoitopalveluita tarjoava yritys. Se toimii myös kaikissa maailman keskeisimmissä veroparatiiseissa, kuten Caymansaarilla, Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Luxemburgissa ja Sveitsissä.

      Lenita Toivakan mies Jukka Toivakka on ehdolla Suomen jääkiekkoliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

      Kiinteistösijoittajat hyödyntävät usein holdingyhtiöitä

      Holdingyhtiöiden käyttö osana verosuunnittelua on varsin yleistä kiinteistösijoittajien keskuudessa. Kiinteistösijoittajat käyttävät usein mekanismia, jota kutsutaan alikapitalisoinniksi.

      Tällä tarkoitetaan tapaa, jossa korkean verotuksen maassa toimivat tytäryhtiöt velkaannutetaan tytäryhtiöille, jotka toimivat matalan veroasteen maissa. Menettelyn takia korkean verotuksen maassa maksetut verot jäävät usein hyvin alhaiseksi.

      Verosuunnittelussa käytetään hyväksi korkomenojen vähennysoikeutta. Lain mahdollistamaa verosuunnittelun mahdollisuutta tiukenettiin vuonna 2012. Vero-oikeuden professorin Heikki Niskakankaan mielestä lakiin jäi kuitenkin porsaanreikä.

      – Suurin yksittäinen joukko, jota rajoitus ei koske, on ulkomaiset kiinteistösijoittajat, Niskakangas kommentoi lakimuutosta vuonna 2012 Ylelle.

      Yleensä omistuksia keskitetään Luxemburgiin tai esimerkiksi Hollantiin. Monet kansainväliset suuryritykset ovat keskittäneet Belgiaan esimerkiksi rahoitustoimintojaan maan tarjoaman suotuisan verolainsäädännön takia. Korkotulojen vähentämistä koskevat säädökset ovat yrityksille varsin edullisia Belgiassa.

      Ajankohtainen kakkonen löysi toukokuussa Belgiasta 20 miljardia suomalaisten kansainvälisten konsernien verosuunnittelurahaa. Uutistoimisto Reuters kertoi helmikuussa, että Euroopan komissio selvittää Belgian yrityksille antamia veroetuja.

      Toivakat ovat Keskon suuromistajia

      Toivakan puoliso, liikemies Jukka Toivakka on yksi kolmesta jäljellä olevista ehdokkaista Suomen jääkiekkoliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on ensi kaudella jääkiekon SM-liigaan nousevan Mikkelin Jukureiden puheenjohtaja.

      Jukka Toivakka on hallituksen jäsen, puheenjohtaja tai toimitusjohtaja yli 15:sta yrityksessä. Toivakan suvun omistama A. Toivakka Oy on yksi Keskon suurimmista osakkeenomistajista.

      A. Toivakan osakeomisten arvo on yli kuusi miljoonaa euroa.

      Äänimäärällä mitattuna A. Toivakka Oy on Keskon kymmeneksi suurin omistaja, osakemäärillä mitattuna 27. suurin."

      JYRI HÄNNINEN

      Yle 11.11.2015

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_toivakka_jarjesteli_suuren_kauppakeskuksen_omistuksia_belgiaan_perheensa_holdingyhtiolle/8440333

      JK.

      Pääministeri Sipilä ja ministeri Anne Berner ovatkin jo karvansa näyttäneet:

      [ http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=2905

      "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

    • Pukit_kaalimaan

      vartijoina?


      "Sipilä ministeri Toivakan järjestelyistä: En tiedä mistä on kyse

      Pääministeri Juha Sipilä ei ole keskustellut ministeri Lenita Toivakan kanssa. Hän kiistää, että ministeri Anne Bernerin aiemmin kerrottu yritysjärjestely olisi liittynyt verosuunnitteluun.

      VALLETTAssa Maltalla EU-kokouksesta tavoitettu pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei halunnut ottaa kantaa uutiseen ministeri Lenita Toivakan (kok.) verosuunnittelusta. Yle kertoi 11.11.2015, että Toivakka on ennen ministerikauttaan järjestellyt yritysomistuksiaan Belgiaan verosuunnittelutarkoituksessa.

      – Kyllähän Suomessa paljon näitä tehdään Euroopan maiden sisällä. En tiedä mistä tässä asiassa on kysymys. On kohtuullista, että keskustelen ensin Toivakan kanssa, Sipilä kommentoi Maltalla EU-kokouksen yhteydessä.

      Ylen tietojen mukaan Toivakka on jo toinen Sipilän hallituksen ministeri, joka on järjestellyt omistuksiaan verosuunnittelutarkoituksessa. Syyskuussa Yle kertoi ministeri Anne Bernerin (kesk.) toimineen pitkään luxemburgilaisen holdingyhtiön hallituksen jäsenenä. Sipilä kuitenkin kiistää, että kyseessä olisi veronkierto.

      – Tämä nyt ei pidä paikkaansa. Ensimmäinenkään ei ollut, kun asiasta juttelin. Tämähän oli syntynyt fuusion seurauksena, että luxemburgilainen yritys oli omistajana tässä fuusioituneessa yhtiössä. Tämä ei suinkaan ollut veronkierron tarkoituksessa tehty, tämä Anne Berneriin liittyvä järjestely.

      – Tähän täytyy myös samalla tavalla paneutua, koska heti lähtee väärä tieto liikkeelle, jos lähtee kommentoimaan tuntematta asiaa, Sipilä sanoo.

      KANNATTAA LUEKEA MYÖS

      Ministeri Toivakka järjesteli suuren kauppakeskuksen omistuksia Belgiaan perheensä holdingyhtiölle 11.11.2015

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_toivakka_jarjesteli_suuren_kauppakeskuksen_omistuksia_belgiaan_perheensa_holdingyhtiolle/8440333




      Stubb ei näe Toivakan omistuksissa ongelmia 11.11.2015

      "Stubb ei näe Toivakan omistuksissa ongelmia

      Valtiovarainministeri pitää ulkomaankauppaministerin aiempaa yrittäjätaustaa Suomelle hyödyllisenä toimintana."

      http://yle.fi/uutiset/stubb_ei_nae_toivakan_omistuksissa_ongelmia/8447836



      "Ministeri Toivakka puolustautuu: Veroja ei ehditty vältellä, koska kauppoja ei tullut "

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111120647823_uu.shtml


      Maria Stenroos
      EU-kirjeenvaihtaja
      Yle 11.11.2015
      http://yle.fi/uutiset/sipila_ministeri_toivakan_jarjestelyista_en_tieda_mista_on_kyse/8448662


      JK.


      Pääministeri Sipilä ja ministeri Anne Berner olivat siis jo ennen ministeri Lenita Toivakan (kok) verosuunnittelullisten suhmurointien julkituloa karvansa näyttäneetkin:

      [ http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=2905

      "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620



      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan mitä pikimmin myös kansanäänestys

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Varjoja_parasiitissa

      oli taannoin otsikkona pakinoitsija Bisquitin yhdellä kaukonäköisimmistä pakinoista (IS 24.1.2014).

      Miten oikeaan Bisquit osuikaan hersytellessään yhteiskunnan (i)loisista, siis parasiiteista, joitten läheskään suurimpana intohimona ei ole kantaa vastuuta siitä, että hyvinvointivaltion rahoituspohja voitaisiin verovaroin turvata.

      Bisquit ikään kuin ennakoi veronvälttelijöiden uusaateliin viimeisen vuoden aikana nousseen kolmikon, joista tässä yhteydessä on jätettävä pääministeri Sipilän sekä ministereitten Berner ja Toivakka nimet hienotunteissussyistä mainitsematta...

      "On syytä heti kärkeen huomauttaa, ettei verosuunnittelussa ole mitään lainvastaista, kirjoittaa kolumnisti Bisquit eli Seppo Ahti.

      Tämän muistaminen on tärkeätä, sillä julkiseen keskusteluun on alettu tietyiltä tahoilta tunkea käsityksiä, joissa hyvin suunniteltua pidetään jo puoliksi kierrettynä.

      Siis tyyliin, on tässä suunniteltu muutakin kuin tahkoa, tai miksi suunnittelen, multa kysytään, ja näin halutaan ilmeisesti viitata tutun laulun tietämättömän ja kaikesta päätellen kansallispukuisen luonnonlapsen ihmettelyyn.

      Näissä suunnittelukeskusteluissa näyttää ottaneen pysyvän päivittäispaikan termi veroparatiisi.

      Kristikansan piirissä paratiisi, alkuperäisnimeltään Eedenin puutarha, oli paikka, jossa nainen ja mies huomasivat ensi kertaa olevansa alasti. Ehkä jo tähän väliin on järkevää sijoittaa pikamuistutus, että verosuunnittelu on aivan luvallista toimintaa.

      Tapahtui siellä Eedenissä toki muutakin mainitsemisen arvoista, mutta tämän päivän mediatodellisuudessa kannattanee keskittyä tuohon alastomuuspuoleen.

      Samaa aihetta lähestytään hienovaraisemmin Rauli Somerjoen tunnetuksi tekemässä paratiisikertomuksessa, jossa siis vapaudutaan vain "liioista kuteista" tunnelman kuitenkin noustessa tälläkin vähällä huumaavaksi.

      Ehkä hieman yllättäen tavanomaista ahkerammiksi verosuunnittelijoiksi - joka suunnitteleminen, tämä muistettakoon on siis täysin lainmukaista - ovat osoittautuneet erilaiset lääkäritalot.

      Kysymys on kaikesta päätellen pitkän aikavälin valmistautumisesta.

      Ihmisruumiin insinöörit keräävät pientä pesämunaa ja varautuvat siihen, ettei vastaisuudessakaan ole tarvetta perustaa Médecins sans monnaie, Lääkärit ilman rahoja -tyyppisiä hyväntekeväisyysjärjestöjä.
      Pesämunasta puhuttaessa ei voi unohtaa sen tekniikan ylivertaista osaajaa käkeä.

      Käen sosio-ekonominen käyttäytyminen erityisesti poikasvaiheessa on sellaista, että jos se olisi käynyt Hankenin, olisi todellinen ihme, ellei sitä oli jo ehditty rekrytoida Sammon johtajistoon.

      Itsekkäistä tavoistaan huolimatta tällä toisten pesiin munivalla paskiaisella on ihmisten mielissä jopa runollinen status, kun esimerkiksi aivan päinvastaisista tavoistaan tunnettu satiainen saa kantaa ikuisesti parasiitin leimaa.

      Eedenin puutarha on tietysti vain yhden sortin paratiisi, jokaisella uskontokunnalla on omat eldoradonsa plus kaikki erilaisten kommunismien maanpäälliset onnelat.

      Kristikansalla on kuitenkin verotukseen aivan erityinen suhde.
      Jos Joosef ja Maria olisivat aikoinaan päättäneet, että mehän ei tästä mihinkään Betlehemiin lähdetä ja ruveta kaiken maailman veroja makseleen, ties mihin verovalhalloihin äveriäs luokka joutuisi tänä päivänä varojaan siirtelemään.

      Veroparatiisi ei siis ole sama asia kuin tavallinen paratiisi, eikä näitä kahta tule sekoittaa.

      Ikävintä näissä paratiiseissa erehtyminen olisi tietysti taistelevan islamismin marttyyreille. Hyväuskoiselle itsemurhapommittajalle on luvattu immet ja lammet, paratiisimatka ja seitsemänkymmentä neitsyttä.

      Perillä odottaa sitten ankea veroparatiisi ja sen seitsemänkymmentä korkkaamatonta postilaatikkofirmaa.

      Seppo Ahti"

      Ilta-Sanomat 24.1.2015
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288645581378.html

      Vrt.

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_toivakka_jarjesteli_suuren_kauppakeskuksen_omistuksia_belgiaan_perheensa_holdingyhtiolle/8440333

      "Stubb ei näe Toivakan omistuksissa ongelmia

      Valtiovarainministeri pitää ulkomaankauppaministerin aiempaa yrittäjätaustaa Suomelle hyödyllisenä toimintana."

      http://yle.fi/uutiset/stubb_ei_nae_toivakan_omistuksissa_ongelmia/8447836

      "Ministeri Toivakka puolustautuu: Veroja ei ehditty vältellä, koska kauppoja ei tullut "

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111120647823_uu.shtml


      http://yle.fi/uutiset/sipila_ministeri_toivakan_jarjestelyista_en_tieda_mista_on_kyse/8448662

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=2905

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620


      JK.

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan mitä pikimmin myös kansanäänestys

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Kyläyhteisön_verotemppu

      Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka sanoo Aamulehdessä, että "kaikki lakien mukaan tapahtuva verosuunnittelu on hyväksyttävää". Walesiläinen pikkukylä testaa nyt tätä oppia käytännössä, kirjoittaa Anna Mård "Verosuunnittelua koko kylälle"-kolumnissaTaloussanomissa (Taloussanomat 13.11.2015).

      Crickhowell on kuvankaunis, perinteinen walesiläiskylä, joka kerää turisteja ihailemaan lähiseudun lampaita ja nauttimaan luonnosta. Brecon Beacons - kansallispuistoalueella, mustien vuorten (Black Mountains) katveessa aika tuntuu pysähtyneen.

      Crickhowellin kyläläiset ovat kuitenkin hyvin ajassa kiinni. He tuntevat googlet, facebookit ja starbucksit ja he ovat seuranneet modernin liike-elämän kiemuroita riittävästi ymmärtääkseen, että kunnollinen verosuunnittelu kuuluu nykyaikaan.

      Kylän perheyhtiöistä muun muassa yksi ravintola, optikkoliike, lohensavustamo, kirjakauppa ja urheiluvaatemyymälä ovat nyt siirtäneet yhteisen "pääkonttorinsa" Man-saarille, siis veroparatiisiin. Yrittäjät ovat tutkineet verolakeja ja keksineet keinon, jolla he voivat hyödyntää isojen, kansainvälisten yritysten kaltaista verosuunnittelua.

      Kun yhden kyläravintolan omistaja Steve Lewis huomasi maksavansa seitsemän kertaa enemmän yritysveroa kuin 300 miljoonan euron brittiläistä liikevaihtoa pyörittävä Facebook, hän raivostui. Jotakin piti tehdä.

      Älypääomaa veroparatiisiin

      Crickhowellin yrittäjät tutkivat, kuinka verotemppu tehdään. He huomasivat ensimmäiseksi, että siihen tarvitaan joko immateriaalioikeuksia tai it-järjestelmiä, joiden kotipaikka on veroparatiisissa. Sitten perustetaan holding-yhtiö, jonka kautta rahat kiertävät.

      Kun pikkuyrittäjät eivät tarvitse yhteistä it-keskusta Man-saarille, ne siirsivät sinne yhteisen älypääomansa. Tämä älypääoma syntyi, kun ne loivat kylän yhteisen palvelustandardin, jota jokainen kauppias tahollaan noudattaa.

      Kun kylän yrityksistä tulee nyt veroparatiisiyhtiön tytäryhtiöitä – ja yrittäjistä sen osakkaita – ne odottavat tulevansa kohdelluiksi yhtenä verotusyksikkönä. Eikä yksikään niistä aio maksaa enää enempää veroja kuin Google, Facebook, Starbucks, Apple, IBM tai mikään muukaan perinteinen veroparatiisijätti.

      Kyläläiset ovat alustavasti testanneet ideaansa brittiverottajan kanssa. Verovirkailijan vastaus oli: "Jos te toimitte näin, niin se on vakava uhka hallinnolle ja meidän täytyy puhua teille." Kyläläisten tulkinta oli, että heidän temppunsa on täysin laillinen eikä verottaja voi sille lopultakaan mitään.

      Veronkierrolla tasa-arvon puolesta

      Verottajan lopullinen suhtautuminen Walesissä toimivaan Man-saarten veroparatiisikylään on vielä auki, mutta se ei crickhowellilaistan kampanjaa haittaa. He ovat saaneet tuekseen yleisradioyhtiö BBC:n, joka esittää kylän veronkiertohankkeista kertovia ohjelmia ensi keväänä.

      Kävipä verottajan kanssa niin tai näin, niin kyläläiset onnistuvat varmasti tavoitteessaan kiinnittää huomiota yritysten epäreiluun verokohteluun, jossa isot ja vikkelät nauttivat isommista eduista kuin pienet sinnittelijät. Nykyajan Daavid ja Goljat -tarinasta taitaa vielä tulla jokaisen verokurssin peruspiriste.

      Kyläläisten tavoite ei ole verojen välttely, vaan tasa-arvoisten yrittämismahdollisuuksien edistäminen. Siksi lopullinen haaste meneekin maan hallitukselle, ei verottajalle.

      Kuinkahan moni brittiministeri uskaltaa tämän kampanjan jälkeen todeta Toivakan tapaan, että "kaikki lakien mukaan tapahtuva verosuunnittelu on hyväksyttävää"?

      Taloussanomat 13.11.2015
      http://m.taloussanomat.fi/kolumnit/2015/11/13/verosuunnittelua-koko-kylalle/201514924/145

      Vrt.

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_toivakka_jarjesteli_suuren_kauppakeskuksen_omistuksia_belgiaan_perheensa_holdingyhtiolle/8440333

      "Stubb ei näe Toivakan omistuksissa ongelmia

      Valtiovarainministeri pitää ulkomaankauppaministerin aiempaa yrittäjätaustaa Suomelle hyödyllisenä toimintana."

      http://yle.fi/uutiset/stubb_ei_nae_toivakan_omistuksissa_ongelmia/8447836

      "Ministeri Toivakka puolustautuu: Veroja ei ehditty vältellä, koska kauppoja ei tullut "

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111120647823_uu.shtml

      http://yle.fi/uutiset/sipila_ministeri_toivakan_jarjestelyista_en_tieda_mista_on_kyse/8448662

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=2905

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      JK.

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-hallituksen "valinnanvapaudellisessa" Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan mitä pikimmin myös kansanäänestys Suomen euroalueeseen kuulumisesta, sen hyödyistä ja haitoista!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      HUOM! Lauantaina 14.11.2015 klo 9.50 kansalaisaloitteessa on jo 49938 allekirjoitusta!

    • Bernerkin_vielä_totuuden

      eteen!

      "50 000 täynnä – keräys jatkuu

      Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on nyt saanut tuekseen 50 000 allekirjoitusta

      – Lämmin kiitos kaikille aloitetta tukeneille. On ollut hienoa huomata, kuinka laajaa tukea keskustelu euron tulevaisuudesta saa yli puoluerajojen, kiittelee aloitteen laatinut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

      – Viime kuukausina keskustelu on saanut uuden suunnan. Talousasiantuntijoiden keskuudessa alkaa olla yksimielisyys siitä, että yhtenäisvaluuttaan siirtyminen ja etenkin laajan euroalueen muodostaminen on ollut virhe. Vielä pahempana virheenä pidetään sitä, että Suomi liittyi euroalueeseen. Nyt keskustellaankin siitä, voidaanko euroalueesta erota.

      – Keskustelua vauhdittavat uutiset, joiden mukaan Suomen talous on jälleen supistunut ja näköpiirissä on nollakasvua. Yritykset toteuttaa sisäinen devalvaatio aiheuttavat meille vakavaa ja pitkäaikaista vahinkoa. Toisaalta Euroopan komissio on ryhtynyt viemään eteenpäin viiden puheenjohtajan suunnitelmaa, jolla euroalueesta kehitetään velkaunionia ja liittovaltiota. Tälle kehitykselle on vaihtoehto, eroaminen euroalueesta, Väyrynen toteaa.

      Keräys jatkuu. Osa allekirjoituksista saatetaan hylätä lähinnä sen vuoksi, että jotkut ovat saattaneet allekirjoittaa aloitteen kahteen kertaan, sekä verkkosivun kautta että paperiversiona.

      Keräyksen jatkuminen ei viivästytä aloitteen saamista eduskuntakäsittelyyn, sillä Väestörekisterikeskus ehtii tarkistamaan allekirjoitukset vasta muutaman kuukauden kuluttua. Edellämme on kaksi muuta aloitetta, ja prosessi vie oman aikansa.

      Väyrynen on toiminut euroalueen kriisin ratkaisemiseksi myös Euroopan parlamentissa. Syyskuussa hän esitti komissiolle kysymyksen, voisiko se harkita vaihtoehtona viiden presidentin suunnitelmalle sitä, että kaikki euroalueen jäsenmaat ottaisivat euron rinnalla käyttöön kansallisen valuutan. Komissio on vastannut, ettei se tätä harkitse.

      Väyrynen aikoo jatkaa ponnistuksiaan myös eurooppalaisella tasolla.

      http://www.paavovayrynen.fi/2015/11/14/50-000-taynna-kerays-jatkuu/

      JK.

      Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!

      Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!

      Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:

      "tosi kylmää" ja "pimeää"

      olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

      Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
      kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä yleiseurooppalaisesti että globaalisti kuin erityisesti
      Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan siis euron ja euroalueen kriisin
      synnyt.

      [ ks.

      "Seuraava Kreikka-paketti on velka-armahdus

      Ylivelkaisen Kreikan seuraava tukimuoto on alustavien lupausten mukaan osittainen velka-armahdus. Sen kustantavat todennäköisesti Suomi ja muut euromaat. Suomenkin Kreikka-vastuut kasvaisivat, vaikka hallitusohjelman mukaan ei pitäisi. Siksi tiedossa on myös silmänkääntötemppuja. - -"

      http://m.taloussanomat.fi/porssi/2015/11/15/seuraava-kreikka-paketti-on-velka-armahdus/201515024/170 ]


      Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi siis juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!

      Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä

      duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

      Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-hallituksen "valinnanvapaudellisessa" Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Sunnuntaina 15.11.2015 klo 17.50 europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt jo 50465 allekirjoitusta - ja keräys jatkuu...

    • 50634_x_Ja

      Päivän meili kunniapuheenjohtaja Paavo Väyryselle:

      Kansanäänestys euroa vastaan

      Olette kunniapuheenjohtajaksi varsin aktiivinen myös pääministeripuolue keskustan operatiivisen politiikan suhteen. Olette halunnut kansanäänestystä Suomen eurojäsenyydestä. Nyt asiasta esittämänne kansalaisaloite on ylittänyt

      50 000 allekirjoittajan rajan, joten eduskunnan on käsiteltävä se.

      Kansalaisaloitteessanne ehdotetaan, että jos kansanäänestys johtaisi Suomen eroon euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Melko suuria asioita puuhaatte hallituksen ja oman puoluejohtonne ohitse. Ilmeisesti katsotte, että parempi olla yksin oikeassa kuin porukan kanssa väärässä.

      Väestörekisterikeskukselta menee muutama kuukausi allekirjoitusten tarkistamiseen. Nimien keräystä siis jatketaan edelleen varmuuden vuoksi.

      IL 15.11.2015 klo 21.31

      http://m.iltalehti.fi/paakirjoitus/2015111520653732_pk.shtml

    • Tuskin_Berneriä_pahempi

      Lipponen konsultoi itselleen jälleen jättitilin!

      Päivi ja Paavo Lipponen johtavat yhdessä konsultointiyritys Cosmopolis Oy:tä.

      Entinen pääministeri ja entinen eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) tekee edelleen jättitiliä konsulttibisneksellään ja tahti näyttää vain paranevan.
      Lipposen Cosmopolis-konsulttiyhtiön liikevaihto nousi viime vuonna 266 400 euroon edellisvuoden 252 000 eurosta. Liikevoittoa kertyi 78 865 euroa, kun edellisvuonna liikevoitto oli 68 830. Liikevoitto oli lähes 26 prosenttia liikevaihdosta.

      Liikevoitosta on kuitenkin jo vähennetty yhtiön ainoan työntekijän eli Lipposen palkka. Cosmopoliksen kaupparekisteriin toimittaman tilinpäätöksen mukaan yhtiön henkilöstökulut eli käytännössä Lipposen palkka oli 122 568 euroa.

      Lipponen pääsi nauttimaan myös tuntuvasta osingosta, joka oli 16 350 euroa.

      Osingonmaksuvaraa riittää myös jatkossa. Tasekirjan mukaan Cosmopoliksen voitonjakokelpoinen vapaa pääoma oli viime vuoden lopulla 204 376 euroa.

      Lipponen ryhtyi konsultiksi jätettyään päivänpolitiikan 2007. Vuosikymmenten aikana kertynyt poliittinen pääoma ja kansainväliset verkostot ovat auttaneet Lipposta siinä, että rahakkaita toimeksiantoja riittää.

      Lipposen osaamisella on ollut kysyntää erityisesti energiateollisuudessa. Lipposen konsulttiura käynnistyi näyttävästi, kun hän ryhtyi neuvomaan venäläisenemmistöistä Nord Stream AG -kaasuputkiyhtiötä Nord Stream -kaasuputkihankkeessa.

      Lipposen asiakaskuntaan kuuluu myös suomalaisen suurteollisuuden omistama Pohjolan Voima, joka on ydinvoimayhtiö TVO:n enemmistöomistaja.

      Keväällä valmistui Elinkeinoelämän keskusliiton (EK), EK:n jäsenliittojen ja TT-Säätiön tilaama kestävän talouskasvun edellytyksiä arktisilla ja pohjoisilla alueilla kartoittanut selvitys.

      Paavo Lipponen ei enää ole yhtiönsä ainoa työntekijä. Lipposen puoliso, entinen kansanedustaja Päivi Lipponen aloitti kesällä työt Cosmopoliksen toimitusjohtajana.

      – Tarkoituksemme on nyt laajentaa toimintaa, Päivi Lipponen kommentoi Ilta-Sanomille kesäkuussa.

      Uusi toimiala on työhyvinvointi. Yhtiön kotisivuilla Lipposet ilmoittavat tarjoavansa asiantuntijuutta työhyvinvoinnin kehittämiseen, ennakointiin, koulutuksen ja oppimisympäristöjen uudistamiseen.

      Cosmopolis Oy esittelee toimintaansa verkkosivuillaan.

      Kotisivujen mukaan myös kestävä kasvu näyttää tulleen osaksi Cosmopoliksen liiketoimintaa.

      – Kestävä kasvu rakentuu arktisen osaamisen, biotalouden, cleantechin ja digitalisaation varaan, yhtiön kotisivuilla kerrotaan.

      – Otamme vastuun, että onnistumme yhdessä. Edelläkävijyys perustuu jatkuvuuteen, tietoon tulevista päätöksistä, verkostoihin ja kokonaiskuvan hahmottamista. Tähän me sitoudumme, Lipposet julistavat."

      Mika Koskinen
      IS 18.10.2015
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1445133195797.html

      Lue myös:

      Sunnuntain 15.11.2015 HS:ssa Lipponen julistaa:

      ”Suomen täytyy nyt tukea Merkeliä”

      Pakolaiskriisi, Ukrainan kriisi, Syyrian kriisi, Kreikan kriisi, eurokriisi. Ja nyt Saksan liittokansleri Angela Merkelin asema horjuu.

      Euroopan unioni on nyt suorastaan ylivoimaisten haasteiden edessä, Paavo Lipponen sanoo.

      Hän on todella huolissaan. Huolta lisää Britannia, sillä Lipposen mielestä oli jo vaara, että se käyttäisi hyväkseen EU:n hädänalaista tilaa.

      ”Toivon, että kyse ei ole siitä, että Britannia kiristäisi EU:ta juuri nyt, kun Saksa ja Ranska ovat keskeisessä asemassa pelastamassa unionia.”

      Merkelin asemaa horjuttaa EU:n pakolaiskriisi ja se, että hän toivotti arvostelijoiden mielestä turvapaikanhakijat liian avosylin tervetulleiksi Saksaan.

      Kyse ei kuitenkaan ole vain pakolaiskriisistä, Lipponen sanoo. Se vain kätkee hyvin alleen paljon muutakin kritiikkiä, jota on vaikeampi penkoa.

      Aina, kun kuulee väitteen siitä, että Merkelin lähtölaskenta on alkanut, täytyy Lipposen mielestä kysyä, mitä Merkelin kaatumisella saataisiin aikaan. Se voi tarkoittaa koko unionin hajoamista, hän sanoo.

      ”Se olisi kaaos. Toivon, että Suomen hallituksessa ymmärretään, että nyt on tuen aika. Jos Merkel kaatuu, kuka enää välittää koko unionista?”

      Itse asiassa Merkelin tukeminen on nyt Suomen EU-politiikan päätehtävä, Lipponen sanoo. ”Olettaisin, että Suomen hallitus näkee asiat niin, että nyt ei ole marginaalien ja pikkupolitiikan aika. Nyt täytyy selkeästi tukea Merkelin linjaa ja hänen ponnistelujaan. - -

      - - Nopein tapa tukea Merkeliä on osoittaa, että Suomi on mukana jakamassa pakolaiskriisin taakkaa, Lipponen sanoo.

      ”Solidaarisuuden voisi osoittaa vahvemminkin. Suomelle terveellisintä on nojata Euroopan keskeisimpään akseliin, Saksaan ja Ranskaan.”

      Suomen tukea Merkel tarvitsee myös eurokriisin hoidossa ja siinä, miten Britannia saadaan pysymään EU:ssa. Se on Lipposen mielestä elintärkeää. - -”

      HS 15.11.2015
      http://www.hs.fi/sunnuntai/a1447402489227

      JK.

      Katso tämä

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      niin taatusti allekirjoitat tämän

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Kertakaikkiaan_kehnoksi

      eli höttöisimmäksi analyysiksi Euroopassa luonnehtii Ilta-Sanomien kolumnissaan (!S 18.11.2015) Pekka Seppänen Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan viime viikolla julkaisemaa vihkosta nimeltä "Euroopan lyhyin työviikko"!

      Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva julkaisi viime viikolla vihkosen nimeltä Euroopan lyhyin viikko. Kiireinen lukija saa sen käsityksen, että suomalaiset tekevät vähemmän töitä kuin muut eurooppalaiset. Se on varmaan vihkosen tarkoituskin.

      Vihkosessa todetaan ihan oikein, että kokoaikatyötä tekevien joukossa suomalaisten työaika on EU-maiden lyhyin. Totta on sekin havainto, että osa-aikatyötä tekevien suomalaisten työaika on rutkasti alle EU-keskitason.

      Kyseessä on jokaiselle tilastotieteeseen perehtyneelle tuttu silmänkääntötemppu. Omina opiskeluvuosinani teimme sormiharjoituksen, joka osoitti, että Suomessa on jokaisessa ikäluokassa suurempi kuolleisuus kuin Ruotsissa, mutta kaikki ikäluokat mukaan laskien Suomessa on päinvastoin vähäisempi kuolleisuus kuin Ruotsissa.

      Tämä yllättävältä tuntuva tulos selittyi ikärakenteella: Ruotsissa vanhusten osuus väestöstä oli suurempi kuin Suomessa.

      Toisin kuin Eva antaa ymmärtää, suomalaiset työssäkävijät tekevät keskimäärin yhtä paljon työtä kuin muutkin eurooppalaiset, ja selvästi enemmän kuin vaikkapa ruotsalaiset ja saksalaiset.

      Tämä selittyy sillä, että Suomessa on paljon kokopäivätyötä tekeviä, mutta vähän osa-aikatyötä tekeviä.

      Suomessa on toisin sanoen paljon ihmisiä, jotka tekevät paljon töitä.

      Se johtopäätös, että Suomessa on Euroopan lyhyin työviikko, on paitsi virheellinen, myös valheellinen.

      Eva kutsuu vihkostaan analyysiksi. On vaikea kuvitella, että kansantaloustieteen tohtori Vesa Vihriälän toimitusjohtama Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkaisisi tällaisen analyysin, jonka Vesa Vihriälän toimitusjohtama Elinkeinoelämän valtuuskunta julkaisi.

      Suomalaiset työssäkävijät tekevät keskimäärin yhtä paljon työtä kuin muutkin eurooppalaiset.

      Suomessa esitetään nykyään vaikutusvaltaisilla titteleillä puppua siinä toivossa, että muut uskovat. Usein se onnistuu, sillä toimittajilla ei ole joko aikaa, kykyä tai halua ajatella ja ottaa asioista itse selvää.

      Suomi on pahasti velkaantunut. Suomessa on korkea veroaste verrattuna muihin EU-maihin. Suomi on poikkeuksellisen riippuvainen viennistä. Suomessa on 15 prosenttia korkeammat palkat kuin kilpailijamaissa. Paikkansa pitämättömiä väitteitä jokainen, mutta ne ovat muuttuneet virallisiksi totuuksiksi.

      Tilastokeskuksen ja muiden uskottavien laitosten tutkijat ovat turhaan yrittäneet piipittää julkisuuteen tutkimustensa tuottamaa tietoa. Heille pitäisi edes joskus antaa puheenvuoro poliitikkojen ja etujärjestöjen sijaan.

      Pekka Seppänen

      Kirjoittaja on valmentaja ja neuvonantaja.

      IS 18.11.2015

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1447735824953.html

      Vrt.

      Professori Roope Uusitalo: Tässä velkavertailussa Suomi on EU:n paras

      Suomi on seitsemänneksi varakkain maa, jos katsotaan, millä maalla on vähiten nettovelkaa suhteessa bkt:hen, professori Roope Uusitalo huomauttaa. Edelle menevät öljymaat.

      Suomen paljon parjattu velkaisuus asettuu uusiin mittasuhteisiin, jos verrataankin maiden nettovelkaa eikä bruttovelkaa, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun professori Roope Uusitalo kirjoittaa Akateemisessa talousblogissa.

      [ ks. http://blog.hse-econ.fi/?p=6897 ]

      Uusitalo esittelee blogissa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n dataa, jonka perusteella Suomi on julkisen sektorin nettovelalla mitaten maailman seitsemänneksi varakkain maa niistä maista, joista tietoja on saatavilla.

      Varakkain on Norja, ja lähes yhtä koviin lukuihin pääsee toinen öljymaa Yhdistyneet Arabiemiraatit. Öljymaita ovat myös listan seuraavat: Qatar, Libya, Saudi-Arabia ja Oman. Niiden jälkeen listalla on Suomi.

      Velkaantumiskeskustelussa katse on kiinnittynyt siihen, että Suomen julkisen sektorin bruttovelka on ylittämässä EU-sääntöjen 60 prosentin rajan. Julkisella sektorilla on kuitenkin myös paljon varallisuutta, etenkin eläkerahastoissa, Uusitalo muistuttaa.

      Jos EU:n rajat olisivat sidottu nettovelkaan, Suomella ei olisi velkaantumisen kanssa pitkään aikaan ongelmia, hän korostaa. Suomen julkisella sektorilla kun on velkaa vähemmän kuin millään muulla EU-maalla.

      Taloussanomat 11.11.2015 http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/11/11/professori-tassa-velkavertailussa-suomi-on-eun-paras/201514871/12

      JK. Miten oikeaan osuukaan Pekka Seppänen kolumnissaan:

      "- -Se johtopäätös, että Suomessa on Euroopan lyhyin työviikko, on paitsi virheellinen, myös valheellinen.

      Eva kutsuu vihkostaan analyysiksi. On vaikea kuvitella, että kansantaloustieteen tohtori Vesa Vihriälän toimitusjohtama Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkaisisi tällaisen analyysin, jonka Vesa Vihriälän toimitusjohtama Elinkeinoelämän valtuuskunta julkaisi.- -"

      Mutta Sipilän johtamalle B(erner)-luokan hallitukselle juuri tuollainen höttö kelpaa kurjistamispolitiikan perusteeksi...

    • Onnibussaillen_asiaansa

      lienee ajamassa normienpurkuinnostuksessaan liikenneministeri Anne Berner, jonka yksi keskeinen toimintatavoite on tässä:

      "VR:n monopoliasemalle loppu tällä hallituskaudella

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) haluaa lopettaa VR:n monopoliaseman henkilöliikenteessä tämän hallituskauden aikana. Berner sanoo MTV:n Uutisekstran haastattelussa, että edellytykset kilpailun avaamiselle ovat olemassa jo ensi vuoden maaliskuussa.

      Tämän hetkisen sopimuksen mukaan VR:n monopoliasema henkilöliikenteen kaukojunissa jatkuu vuoteen 2024 saakka.

      – VR:n kanssa käymme sopimusneuvotteluita tällä hetkellä tämän sopimuksen muuttamiseksi. Tavoite on se, että me jo tällä hallituskaudella voidaan saavuttaa se, että meillä ei olisi enää yksinoikeutta raideliikenteessä VR:llä, Berner sanoo.

      Mainos (uutinen jatkuu alla)

      Bernerin mukaan monopoliaseman purkaminen koskisi kaikkia reittejä eikä pelkästään kannattamattomia yhteyksiä.

      – Tavoite on se, että tämän hallituskauden aikana voidaan saada kaikille raiteille myöskin muita toimijoita, mutta ilman muuta se tarkoittaa sitä, että VR:llä on erittäin hyvä mahdollisuus olla itse toimittamassa näitä palveluja ja VR tulee jatkossakin varmasti olemaan hyvin keskeinen toimija, Berner sanoo.

      Bernerin mukaan kilpailun edellytykset ovat olemassa jo ensi vuoden maaliskuussa. Sitä ennen ratkaistaan muun muassa sopimuskysymykset ja kalustoratkaisut.

      – Nyt meillä on hyvin avointa vielä se, minkä tyyppiset yhtiöt täällä lopulta toimivat. Haluavatko he rakentaa enemmän alueellista toimintaa? Haluavatko he rakentaa pitkien yhteysvälien toimintaa? Yhdistävätkö he bussi- ja raidetoimintaa? Ja sitten me oikeastaan vasta nähdään, miten näille keskeisille raideväleille tulee tapahtumaan, Berner sanoo.

      Bernerin mukaan varsinainen liikenne saadaan käyntiin vuoden 2017 alkupuolella. Lopetettujen junavuorojen korvaavista suunnitelmista kerrotaan jo ensi viikolla. - -"

      Mtv KOTIMAA JULKAISTU 15.11.2015

      MARI HAAVISTO

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/berner-vr-n-monopoliasemalle-loppu-talla-hallituskaudella/5560836

      Vrt.

      Onnibus teki miljoonatappion – "Jokainen reitti on kannattava"

      Linja-autoyhtiön ensimmäisen tilinpäätöksen perusteella yhtiö on raskaasti tappiollinen ja velkainen. Toimitusjohtajan mukaan toiminnan käynnistäminen tyhjästä oli massiivinen operaatio ja tilanne on muuttunut tämän vuoden aikana.

      Linja-autoyhtiö Onnibus.comin toimitusjohtaja Pekka Möttö on viimeksi syyskuussa Helsingin Sanomien haastattelussa sanonut yhtiön toiminnan olevan kannattavaa.

      Tänään julkistetun tilinpäätöksen perusteella Onnibusin ensimmäinen toimintavuosi oli kuitenkin raskaasti tappiollinen, ja yhtiö oli viime vuoden lopussa todella velkainen.

      Onnibusia on syytetty hintojen polkemisesta ja markkina-aseman haalimisesta tappiollisella liiketoiminnalla, ja toimitusjohtaja Möttö pitää varmana, että tappiollinen tilinpäätös tuo lisää vettä myllyyn.

      – Jokaisen on kuitenkin ymmärrettävä, että toiminnan käynnistäminen tyhjästä kaikkine investointeineen oli massiivinen operaatio. Ensimmäisestä tilikaudesta ehdimme liikennöidä vain viimeiset puoli vuotta, ja tilanne on muuttunut tämän vuoden aikana, Möttö sanoo Taloussanomille.

      Ensimmäinen "oikea" tilinpäätös saadaan hänen mukaansa vasta ensi keväänä. Siihen Möttö odottaa kirjattavan lähes 30 miljoonan euron liikevaihdon ja "mahdollisesti plusmerkkisen tuloksen".

      – Tällä hetkellä jokainen ajamamme reitti on kannattava, hän vakuuttaa.

      Miljoonatappio söi yli kolmanneksen Onnibusin omasta pääomasta, jota oli vuoden 2014 lopussa jäljellä reilut 1,8 miljoonaa.

      Velkaa yhtiöllä oli lähes 6 miljoonaa euroa, mutta melkein koko summa oli lainattu Onnibusista yli 99 prosenttia omistavalta brittiläiseltä Highland Global Transportilta neljän prosentin kiinteällä korolla.

      Suuret konsernilainat tunnetaan tapana, jolla ulkomaiset sijoitusyhtiöt voivat kutistaa omistamiensa yhtiöiden voittoja ja minimoida näin verotuksen toimintamaassa.

      Pekka Mötön mukaan Onnibusin tapauksessa ei ole kyse mistään tämäntyyppisestä.

      – Oma rahoitus oli paras tapa käynnistää toiminta. Tänä vuonna myös rahoitusjärjestelyt ovat menneet uusiksi, Möttö kertoo."

      Taloussanomat 22.10.2015

      http://www.taloussanomat.fi/autot/2015/10/22/onnibus-teki-miljoonatappion-jokainen-reitti-on-kannattava/201513845/

      JK.

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on jo karvansa näyttänyt:

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      ]

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS:n ja Bernerin Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      tarvitaan mitä pikimmin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Onnibus_frmåt

      hengessä lienee asiaansa ajamassa normienpurkuinnostuksessaan liikenneministeri Anne Berner, jonka yksi keskeinen toimintatavoite on tässä:

      "VR:n monopoliasemalle loppu tällä hallituskaudella

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) haluaa lopettaa VR:n monopoliaseman henkilöliikenteessä tämän hallituskauden aikana. Berner sanoo MTV:n Uutisekstran haastattelussa, että edellytykset kilpailun avaamiselle ovat olemassa jo ensi vuoden maaliskuussa.

      Tämän hetkisen sopimuksen mukaan VR:n monopoliasema henkilöliikenteen kaukojunissa jatkuu vuoteen 2024 saakka.

      – VR:n kanssa käymme sopimusneuvotteluita tällä hetkellä tämän sopimuksen muuttamiseksi. Tavoite on se, että me jo tällä hallituskaudella voidaan saavuttaa se, että meillä ei olisi enää yksinoikeutta raideliikenteessä VR:llä, Berner sanoo.

      Mainos (uutinen jatkuu alla)

      Bernerin mukaan monopoliaseman purkaminen koskisi kaikkia reittejä eikä pelkästään kannattamattomia yhteyksiä.

      – Tavoite on se, että tämän hallituskauden aikana voidaan saada kaikille raiteille myöskin muita toimijoita, mutta ilman muuta se tarkoittaa sitä, että VR:llä on erittäin hyvä mahdollisuus olla itse toimittamassa näitä palveluja ja VR tulee jatkossakin varmasti olemaan hyvin keskeinen toimija, Berner sanoo.

      Bernerin mukaan kilpailun edellytykset ovat olemassa jo ensi vuoden maaliskuussa. Sitä ennen ratkaistaan muun muassa sopimuskysymykset ja kalustoratkaisut.

      – Nyt meillä on hyvin avointa vielä se, minkä tyyppiset yhtiöt täällä lopulta toimivat. Haluavatko he rakentaa enemmän alueellista toimintaa? Haluavatko he rakentaa pitkien yhteysvälien toimintaa? Yhdistävätkö he bussi- ja raidetoimintaa? Ja sitten me oikeastaan vasta nähdään, miten näille keskeisille raideväleille tulee tapahtumaan, Berner sanoo.

      Bernerin mukaan varsinainen liikenne saadaan käyntiin vuoden 2017 alkupuolella. Lopetettujen junavuorojen korvaavista suunnitelmista kerrotaan jo ensi viikolla. - -"

      Mtv KOTIMAA JULKAISTU 15.11.2015

      MARI HAAVISTO

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/berner-vr-n-monopoliasemalle-loppu-talla-hallituskaudella/5560836

      Vrt.

      Onnibus teki miljoonatappion – "Jokainen reitti on kannattava"

      Linja-autoyhtiön ensimmäisen tilinpäätöksen perusteella yhtiö on raskaasti tappiollinen ja velkainen. Toimitusjohtajan mukaan toiminnan käynnistäminen tyhjästä oli massiivinen operaatio ja tilanne on muuttunut tämän vuoden aikana.

      Linja-autoyhtiö Onnibus.comin toimitusjohtaja Pekka Möttö on viimeksi syyskuussa Helsingin Sanomien haastattelussa sanonut yhtiön toiminnan olevan kannattavaa.

      Tänään julkistetun tilinpäätöksen perusteella Onnibusin ensimmäinen toimintavuosi oli kuitenkin raskaasti tappiollinen, ja yhtiö oli viime vuoden lopussa todella velkainen.

      Onnibusia on syytetty hintojen polkemisesta ja markkina-aseman haalimisesta tappiollisella liiketoiminnalla, ja toimitusjohtaja Möttö pitää varmana, että tappiollinen tilinpäätös tuo lisää vettä myllyyn.

      – Jokaisen on kuitenkin ymmärrettävä, että toiminnan käynnistäminen tyhjästä kaikkine investointeineen oli massiivinen operaatio. Ensimmäisestä tilikaudesta ehdimme liikennöidä vain viimeiset puoli vuotta, ja tilanne on muuttunut tämän vuoden aikana, Möttö sanoo Taloussanomille.

      Ensimmäinen "oikea" tilinpäätös saadaan hänen mukaansa vasta ensi keväänä. Siihen Möttö odottaa kirjattavan lähes 30 miljoonan euron liikevaihdon ja "mahdollisesti plusmerkkisen tuloksen".

      – Tällä hetkellä jokainen ajamamme reitti on kannattava, hän vakuuttaa.

      Miljoonatappio söi yli kolmanneksen Onnibusin omasta pääomasta, jota oli vuoden 2014 lopussa jäljellä reilut 1,8 miljoonaa.

      Velkaa yhtiöllä oli lähes 6 miljoonaa euroa, mutta melkein koko summa oli lainattu Onnibusista yli 99 prosenttia omistavalta brittiläiseltä Highland Global Transportilta neljän prosentin kiinteällä korolla.

      Suuret konsernilainat tunnetaan tapana, jolla ulkomaiset sijoitusyhtiöt voivat kutistaa omistamiensa yhtiöiden voittoja ja minimoida näin verotuksen toimintamaassa.

      Pekka Mötön mukaan Onnibusin tapauksessa ei ole kyse mistään tämäntyyppisestä.

      – Oma rahoitus oli paras tapa käynnistää toiminta. Tänä vuonna myös rahoitusjärjestelyt ovat menneet uusiksi, Möttö kertoo."

      Taloussanomat 22.10.2015

      http://www.taloussanomat.fi/autot/2015/10/22/onnibus-teki-miljoonatappion-jokainen-reitti-on-kannattava/201513845/

      JK.

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on jo karvansa näyttänyt:

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      ]

      Koska näin näyttää olevan asiantila SSS:n ja Bernerin Suomen maassa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      tarvitaan mitä pikimmin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Oygkugt
    • Herr_Haglund_och_fru

      Biaudet, vad tänker Ni om skatteparadisföretag?

      Ja Suomen valtion harjoittamasta veronkierrosta ja SSS-hallituksen veromoraalin totaalisesta rappiotilasta?

      "Valtion kehitysrahaa sijoitettu kymmeniä miljoonia rahastoihin, joiden kotipaikka on veroparatiisimaa

      Kehitysmaihin sijoittava valtion rahasto Finnfund on mukana useissa pääomasijoitusyhtiöissä veroparatiisimaissa. Finnfundilla on Afrikan maissa sijoituksia monissa pääomasijoitusyhtiöissä, joiden kotipaikka on kansainvälisten sijoittajien käyttämä veroparatiisi Mauritius. Veroparatiisimaissa ei ole tarkoituskaan maksaa veroja, sanoo Finnfund.

      Valtion kehitysrahoittaja Finnfund on sijoittanut suuria summia rahaa moniin pääomasijoitusyhtiöihin, joiden kotipaikka on jokin veroparatiisimaa. Fiinfundilla on erityisen paljon sijoituksia yhdessä kansainvälisten sijoittajien kanssa Afrikassa. Sijoitusyhtiöt on usein rekisteröity Mauritiukselle.

      Mauritius on kansainvälisten sijoittajien tuntema veroparatiisi, missä on tarjolla myös paljon asiantuntemusta erilaiseen rahoitukseen ja verosuunnitteluun. Maassa on lukuisia asianajotoimistoja.

      Finnfundilla on toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemen mukaan sijoitettuna tällä hetkellä kaikkiaan noin 80 miljoonaa euroa 30 rahastossa. Afrikkalaisissa hankkeissa on Finnfundin mukaan rahaa lähes 150 miljoonaa euroa, josta alle puolet rahastojen kautta. Yli puolet on yksittäisissä hankkeissa.

      Palmuöljyä ebola-alueella

      Yksi hankkeista on Sierra Leonessa Kailahun läänissä maan itäosassa sijaitseva palmyöljypuristamo ja pakkauslinja palmuöljylle. Paikallinen yritys on nimeltään Goldtree, jonka yksi omistaja on Finnfund, ja mukana on myös African Agriculture Fund yksityishenkilön lisäksi. Goldtreen omistaa kuitenkin Goldtree Holdings, joka on rekisteröitynyt Mauritiukselle.

      Hankkeen avulla Kailahun köyhälle alueelle saadaan noin 300 vakinaista työpaikkaa. Kailahu oli vaikeinta ebola-aluetta, ja viime vuonna hanke näytti kaatuvan, Hankkeen suurimmat haasteet liittyvät paikallisen työvoiman vähäiseen osaamiseen teknisissä ja johtamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi monet nuoret ihmiset ovat jääneet vaille peruskoulutusta kokonaan, kun sisällissota päättyi kymmenen vuotta sitten.

      Finnfund saattaa saada valtiolta koko vaalikaudelle vielä huomattavan potin, 160 miljoonaa euroa, jota eri puolueiden edustajista koostuva hallintoneuvosto on esittänyt. Tällöin lisäystä toimintaan tulisi 40 miljoonaa vuodessa, mikä on huomattavasti enemmän kuin aiemmin.

      Ensi vuoden budjettiesityksessä on lisäksi 130 miljoonan esitys määrärahoista, mutta on vielä auki, kuinka suuri osa siitä tulisi Finnfundille. Finnfundin vuosittainen pääomakorotus on tavallisesti ollut 10 miljoonan luokkaa, mutta Juha Sipilän hallitus (kesk.) on antamassa huomattavasti enemmän.

      Kansainvälinen tapa, kun muuta ei voida

      Toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemen mukaan pääomasijoitustoiminta on arkipäivää monissa kohteissa.

      – Kaikki sijoitustoiminta noudattaa meille asetettua tehtävää eli kohdemaiden taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen edistämistä. Kun on nähty tarkoituksenmukaiseksi, että voidaan mennä pääomasijoitusrahastoon, joka sijoittaa tyypillisesti paikallisiin keskisuuriin tai joskus pieniinkin yrityksiin ja jolla on paikalla toimiva tiimi, silloin mennään välillisesti rahaston kautta sen sijaan, että mentäisiin suoraan Finnfundin sijoituksena suoraan yksittäiseen yhtiöön.

      – Afrikassa toimivat pääomasijoitusrahastot on normaalisti järjestetty niin, että omistus on hoidettu jonkin tällaisen finanssikeskusmaan kautta. Hyvin monissa Afrikan maissa ei ole vielä sellaisia taloudellisia ja juridisia perusrakenteita, että voitaisiin mennä näihin maihin suoraan.

      – Monissa maissa lainsäädäntö, joka koskisi tällaista toimintaa, puuttuu tai on epäselvää. Silloin me vastuullisesti suomalaisen veronmaksajan varoilla toimivana organisaationa emme voi lähteä sellaiseen, kun emme edes tiedä, mikä lainsäädäntö toimintaa koskee, Kangasniemi sanoo.

      – Kun järjestelyssä on monta sijoittajaa ja monta sijoituskohdetta, näin toimitaan, vaikka muutakin on yritetty ja monet muutkin kehitysrahoittajat ovat yrittäneet, selventää Kangasniemi.

      Kangasniemi painottaa, että juuri tällainen menettely on veronmaksajien rahojen vastuullista käyttöä.

      Finnfund noudattaa UM:n maalistaa

      Kepalle tutkimuskatsauksen tehnyt tutkija Matti Ylönen Helsingin yliopistosta huomauttaa, että veroparatiisimaiden käyttö mahdollistaa verojen mahdollisimman alhaisen maksamisen. Samoin on mahdollista siirtää pääomia köyhästä maasta esimerkiksi Mauritiuksella, Caymansaarilla, Luxemburgissa tai vaikkapa Hollannissa toimivaan pääomasijoitusyhtiöön.

      Kangasniemi vetoaa ulkoministeriön ohjeistukseen, jota noudatetaan pilkulleen. - -"

      Yle 22.11.2015
      http://yle.fi/uutiset/valtion_kehitysrahaa_sijoitettu_kymmenia_miljoonia_rahastoihin_joiden_kotipaikka_on_veroparatiisimaa/8472841

      JK. Tarvitaan muutos - tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Vad_tänker_herr_Haglund

      Mahtaako olla Bernerissä naisen- ja Sipilässä miehenpuolta ymmärtämään sitä, että Suomessakin kansalaiset haluavat sanoa kansanäänestyksessä suoraan eli ilman välikäsiä mielipiteensä siitä, mitä ajattelevat mm. Suomen jäsenyydestä euroalueessa!


      Tanskassa äänestäjät ovat torjuneet yhteistyön syventämisen EU:n kanssa sisä- ja oikeusasioissa. Tanskalaisilta kysyttiin kantaa asiaan tänään torstaina järjestetyssä kansanäänestyksessä.

      Torstain kansanäänestys oli Tanskassa jo kahdeksas sen jälkeen kun maa liittyi unioniin vuonna 1972.

      "Ei-puoli voitti Tanskan EU-kansanäänestyksen

      Äänestäjien enemmistö on torjunut yhteistyön syventämisen sisä- ja oikeusasioissa.

      Tanskan EU-kansanäänestyksen Ei- ja Kyllä-kampanjat olivat näkyvästi esillä Kööpenhaminan katukuvassa.

      Tanskalaisten äänestäjien enemmistö on torjunut yhteistyön syventämisen EU:n kanssa sisä- ja oikeusasioissa. Tanskalaisilta kysyttiin kantaa asiaan tänään torstaina järjestetyssä kansanäänestyksessä.

      Kun lähes kaikki äänet oli laskettu, olivat yhteistyön syventämisen vastustajat saaneet 53 prosenttia äänistä. Pääministeri Lars Løkke Rasmussenin mukaan äänestäjien ei-kanta on selkeä.

      Vähemmistöhallituksen keskustaoikeistolainen Venstre, suurin oppositiopuolue sosialidemokraatit ja kolme muuta puoluetta kampanjoivat kyllä-linjan puolesta. Populistinen Tanskan kansanpuolue ja kolme muuta puoluetta markkinoivat ei-puolta.

      Tanskalle myönnettiin poikkeuksia EU:n oikeus- ja sisäasioiden yhteistyöhön sen jälkeen, kun tanskalaiset torjuivat vuonna 1992 Maastrictin sopimuksen kansanäänestyksessä. Nyt äänestäjillä olisi ollut mahdollisuus luopua näistä poikkeuksista.

      Lähteet: Reuters, AFP
      LUE MYÖS

      Jussi Nurminen
      Yle Uutiset 3.12.2015
      http://yle.fi/uutiset/ei-puoli_voitti_tanskan_eu-kansanaanestyksen/8502449?ref=leiki-uu


      JK.

      Tanskassa niukka ei-äänten voitto

      Tanskassa niukka enemmistö on torjunut yhteistyön syventämisen EU:n kanssa sisä- ja oikeusasioissa. Äänestäjistä 53,1 prosenttia vastusti yhteistyön syventämistä ja 46,9 prosenttia oli sen kannalla.


      Tanskalaisista 72 prosenttia kävi torstaina antamassa äänensä. Kansanäänestyksen lopputulos noudatteli lähes täsmälleen 15 vuoden takaista linjaa, kun silloin 53,2 prosenttia tanskalaisista torjui euron.

      – Se oli selvä ei... Minulla on täysi kunnioitus tanskalaisten päätökselle, kommentoi pääministeri Lars Løkke Rasmussen äänestystulosta.

      Vähemmistöhallituksen keskustaoikeistolainen Venstre, suurin oppositiopuolue sosialidemokraatit ja kolme muuta puoluetta olivat kyllä-linjallla.

      Ei-linjan puolesta liputtivat ennakkon voimakkaimmin populistinen Tanskan kansanpuolue ja kolme muuta puoluetta. Niiden mielestä poliisiyhteistyön tiivistäminen olisi lisännyt Brysselin valtaa.

      – Tanskalaiset tietävät, että kun Bryssel päättää asioista, demokratiamme kärsii, Tanskan kansanpuolueen johtaja Kristian Dahl Thulesen sanoi.

      Pääministeri pääministeri Lars Løkke Rasmussen myönsi, että tanskalaiset suhtautuvat EU-yhteistyöhön epäluuloisesti.

      – En ajattele, että tanskalaiset äänestivät poliisiyhteistyötä vastaan. Pikemminkin näen, että tämä viestii yleisestä epäluulosta Euroopan unionia kohtaan. Moni mietti, mitä kaikkea kyllä tuloksesta seuraisi, sanoi pääministeri pääministeri Lars Løkke Rasmussen.

      Tanskan on nyt neuvoteltava erityisjärjestelyistä, jos se haluaa pysyä mukana Europolin toiminnassa.

      Torstain kansanäänestys oli Tanskassa jo kahdeksas sen jälkeen kun maa liittyi unioniin vuonna 1972.

      Lähteet: AP, AFP
      LUE MYÖS

      Tanskassa haetaan tukea yhteisvaluutta eurolle 4.11.2008

      http://yle.fi/uutiset/tanskassa_haetaan_tukea_yhteisvaluutta_eurolle/6117723


      Tanskalaiset äänestävät taas: Lisää EU:ta vai jatkoa omalla tiellä 2.12.2015


      http://yle.fi/uutiset/tanskalaiset_aanestavat_taas_lisaa_euta_vai_jatkoa_omalla_tiella/8498218


      Yle 4.12.2015
      http://yle.fi/uutiset/tanskassa_niukka_ei-aanten_voitto/8502473

      JK. Suomessa ei taloudellinen ja poliittinen valteliitti ole juuri taipunut kysymään mistään asiasta kansan mielipidettä!

      Koska 1998 EMU-liitäntäään Suomea painostivat ex-pääministeri Paavo Lipponen ja ex-valtiovarainministeri Sauli Niinistö - nyt tiemmä sitten edes Sixten Korkmaniakaan kuuntelematta saati tämän jo tuolloisia käsityksiä kunnioittamatta - vuonna 1998 tehdystä virhevalinnasta ei ole aikakirjoihin jäänyt muuta kansalaisten oloa "miellyttävää" kuin paljon kertova videokatkelma

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Ja koska tällaista menoa on jatkunut ja uhkaa myös jatkua SSS-komennossa ja erityisessä suojeluksessa miltei kaikissa ratkaisuissa, siis myös kritiikittömässä suhtautumisessa Euroopan Unioniin, euroon ja Suomen kuulumiseen kansalaisille tuskaa ja turmelusta tuottaneeseen ja tuottavaan euroalueeseen

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Vad_tänker_herr_Haglund

      Mahtaako olla Bernerissä naisen- ja Sipilässä miehenpuolta ymmärtämään sitä, että Suomessakin kansalaiset haluavat sanoa kansanäänestyksessä suoraan eli ilman välikäsiä mielipiteensä siitä, mitä ajattelevat mm. Suomen jäsenyydestä euroalueessa!


      Tanskassa äänestäjät ovat torjuneet yhteistyön syventämisen EU:n kanssa sisä- ja oikeusasioissa. Tanskalaisilta kysyttiin kantaa asiaan tänään torstaina järjestetyssä kansanäänestyksessä.

      Torstain kansanäänestys oli Tanskassa jo kahdeksas sen jälkeen kun maa liittyi unioniin vuonna 1972.

      "Ei-puoli voitti Tanskan EU-kansanäänestyksen

      Äänestäjien enemmistö on torjunut yhteistyön syventämisen sisä- ja oikeusasioissa.

      Tanskan EU-kansanäänestyksen Ei- ja Kyllä-kampanjat olivat näkyvästi esillä Kööpenhaminan katukuvassa.

      Tanskalaisten äänestäjien enemmistö on torjunut yhteistyön syventämisen EU:n kanssa sisä- ja oikeusasioissa. Tanskalaisilta kysyttiin kantaa asiaan tänään torstaina järjestetyssä kansanäänestyksessä.

      Kun lähes kaikki äänet oli laskettu, olivat yhteistyön syventämisen vastustajat saaneet 53 prosenttia äänistä. Pääministeri Lars Løkke Rasmussenin mukaan äänestäjien ei-kanta on selkeä.

      Vähemmistöhallituksen keskustaoikeistolainen Venstre, suurin oppositiopuolue sosialidemokraatit ja kolme muuta puoluetta kampanjoivat kyllä-linjan puolesta. Populistinen Tanskan kansanpuolue ja kolme muuta puoluetta markkinoivat ei-puolta.

      Tanskalle myönnettiin poikkeuksia EU:n oikeus- ja sisäasioiden yhteistyöhön sen jälkeen, kun tanskalaiset torjuivat vuonna 1992 Maastrictin sopimuksen kansanäänestyksessä. Nyt äänestäjillä olisi ollut mahdollisuus luopua näistä poikkeuksista.

      Lähteet: Reuters, AFP
      LUE MYÖS

      Jussi Nurminen
      Yle Uutiset 3.12.2015
      http://yle.fi/uutiset/ei-puoli_voitti_tanskan_eu-kansanaanestyksen/8502449?ref=leiki-uu


      JK.

      Tanskassa niukka ei-äänten voitto

      Tanskassa niukka enemmistö on torjunut yhteistyön syventämisen EU:n kanssa sisä- ja oikeusasioissa. Äänestäjistä 53,1 prosenttia vastusti yhteistyön syventämistä ja 46,9 prosenttia oli sen kannalla.


      Tanskalaisista 72 prosenttia kävi torstaina antamassa äänensä. Kansanäänestyksen lopputulos noudatteli lähes täsmälleen 15 vuoden takaista linjaa, kun silloin 53,2 prosenttia tanskalaisista torjui euron.

      – Se oli selvä ei... Minulla on täysi kunnioitus tanskalaisten päätökselle, kommentoi pääministeri Lars Løkke Rasmussen äänestystulosta.

      Vähemmistöhallituksen keskustaoikeistolainen Venstre, suurin oppositiopuolue sosialidemokraatit ja kolme muuta puoluetta olivat kyllä-linjallla.

      Ei-linjan puolesta liputtivat ennakkon voimakkaimmin populistinen Tanskan kansanpuolue ja kolme muuta puoluetta. Niiden mielestä poliisiyhteistyön tiivistäminen olisi lisännyt Brysselin valtaa.

      – Tanskalaiset tietävät, että kun Bryssel päättää asioista, demokratiamme kärsii, Tanskan kansanpuolueen johtaja Kristian Dahl Thulesen sanoi.

      Pääministeri pääministeri Lars Løkke Rasmussen myönsi, että tanskalaiset suhtautuvat EU-yhteistyöhön epäluuloisesti.

      – En ajattele, että tanskalaiset äänestivät poliisiyhteistyötä vastaan. Pikemminkin näen, että tämä viestii yleisestä epäluulosta Euroopan unionia kohtaan. Moni mietti, mitä kaikkea kyllä tuloksesta seuraisi, sanoi pääministeri pääministeri Lars Løkke Rasmussen.

      Tanskan on nyt neuvoteltava erityisjärjestelyistä, jos se haluaa pysyä mukana Europolin toiminnassa.

      Torstain kansanäänestys oli Tanskassa jo kahdeksas sen jälkeen kun maa liittyi unioniin vuonna 1972.

      Lähteet: AP, AFP
      LUE MYÖS

      Tanskassa haetaan tukea yhteisvaluutta eurolle 4.11.2008

      http://yle.fi/uutiset/tanskassa_haetaan_tukea_yhteisvaluutta_eurolle/6117723


      Tanskalaiset äänestävät taas: Lisää EU:ta vai jatkoa omalla tiellä 2.12.2015


      http://yle.fi/uutiset/tanskalaiset_aanestavat_taas_lisaa_euta_vai_jatkoa_omalla_tiella/8498218


      Yle 4.12.2015
      http://yle.fi/uutiset/tanskassa_niukka_ei-aanten_voitto/8502473

      JK. Suomessa ei taloudellinen ja poliittinen valteliitti ole juuri taipunut kysymään mistään asiasta kansan mielipidettä!

      Koska 1998 EMU-liitäntäään Suomea painostivat ex-pääministeri Paavo Lipponen ja ex-valtiovarainministeri Sauli Niinistö - nyt tiemmä sitten edes Sixten Korkmaniakaan kuuntelematta saati tämän jo tuolloisia käsityksiä kunnioittamatta - vuonna 1998 tehdystä virhevalinnasta ei ole aikakirjoihin jäänyt muuta kansalaisten oloa "miellyttävää" kuin paljon kertova videokatkelma

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Ja koska tällaista menoa on jatkunut ja uhkaa myös jatkua SSS-komennossa ja erityisessä suojeluksessa miltei kaikissa ratkaisuissa, siis myös kritiikittömässä suhtautumisessa Euroopan Unioniin, euroon ja Suomen kuulumiseen kansalaisille tuskaa ja turmelusta tuottaneeseen ja tuottavaan euroalueeseen

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Anne_Berner_on_oleva

      vielä SSS-hallituksen kävelevä katastorifi!


      Finavian hallituksen puheenjohtaja erosi protestina ministeri Bernerille – taustalla 34 miljoonan euron johdannaistappiot

      Valtion lentoasemayhtiön Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi on jättänyt tehtävänsä protestina sille, että liikenneministeriö puuttui hallitustyöskentelyyn. Tiuraniemi ei hyväksynyt ministeriön ”hyvän hallinnon vastaista” omistajaohjausta, joka liittyi 34 miljoonan euron johdannaistappioiden selvittelyyn.

      ”Ministeri Anne Bernerin (kesk) rooli tässä oli merkittävä”, Tiuraniemi sanoo Helsingin Sanomille.

      Tiuraniemen mielestä omistajalla eli valtiolla on valta nimittää ja erottaa hallitus, mutta omistaja ei voi tehdä päätöksiä yhtiökokouksen ulkopuolella hallituksen puolesta. Finavia on kokonaan valtion omistama ja yhtiön omistajaohjaus kuuluu liikenneministeriölle.


      Tiuraniemen mukaan liikenneministeriö puuttui ilman yhtiökokousta kahteen johdannaistappioihin liittyvään hallituksen selvittelyyn. Ensimmäinen koskee Finavian hallituksen päätöstä syyskuussa.

      Hallitus päätti tuolloin hakea siviilikanteella korvausta entiseltä hallitukselta ja entiseltä johdolta tappiollisista johdannaiskaupoista.

      Julkisuudessa ei aiemmin ole kerrottu tästä päätöksestä.

      ”Liikenneministeriöstä tuli ohjaus, että kanteissa pitää odottaa omistajan eli liikenneministeriön ratkaisua. Ymmärrän tämän päätöksen, mutta en sitä, että päätöstä ei ole saatu aikaan”, sanoo Tiuraniemi, jonka mukaan ministeriö lupasi ratkaisun marraskuun puoliväliin mennessä.

      Kanneoikeus asiassa vanhenee vuoden lopulla.

      Toisen kerran hallituksen puheenjohtaja hermostui, kun Finavia päätti lopettaa oikeustoimet entistä tilintarkastajayhtiötä vastaan. Finavian hallituksen enemmistö äänesti, että Finavia ei jatka oikeudenkäyntiä entistä tilintarkastajaansa Deloitte & Touchea vastaan.

      Kesällä alkaneessa oikeudenkäynnissä Finavia vaati Deloitte & Touchelta 34 miljoonan euron korvauksia, mutta osapuolet sopivat riidan yllättäen joulukuun alussa.

      ”Erosin neljäs joulukuuta, koska minusta sovintoratkaisua ei olisi pitänyt tehdä tarjotuin ehdoin”, Tiuraniemi sanoo.

      Käytännössä Deloitte & Touche antaa Finavialle pienen hyvityksen siitä, että oikeudenkäynti ei jatku. Tiettävästi Deloitte & Touche tarjosi myös keppiä: se uhkasi haastaa Finavian entisen johdon ja hallituksen oikeuteen, jos Finavia ei luovu kanteestaan entistä tilintarkastusyhtiötään vastaan.

      Ministeri Anne Berner kiisti maanantaina illalla, että hän olisi millään tavalla rikkonut hyvän hallinnon periaatteita.

      ”Finavian hallituksen enemmistö oli kanteiden nostamisen kannalla mutta hallitus ei valitettavasti ollut yksimielinen. Esitin toiveen, että hallitus olisi yksimielinen entisen johdon haastamispäätöksessä.”

      Bernerin mukaan asianajotoimisto tekee asiasta lisää selvityksiä ja Finavian hallituksen päätöksen pitäisi syntyä ajoissa.

      Oikaisu kello 21.19: Anne Bernerin puoluekanta korjattu kokoomuksesta keskustaksi

      HS 14.12.2015
      http://www.hs.fi/talous/a1450072407000?ref=hs-art-suositellut

    • Minister_Berner

      = kävelevä katastrofi, joka liikenne- ja viestintäministerinä panee koko kansan kävelemään!


      Berner: Finavia-avgångar tyder på oenig styrelse

      – Att flera personer lämnat flygplatsbolaget Finavias styrelse tyder på interna meningsskiljaktigheter, säger kommunikationsminister Anne Berner (C).


      Helsingin Sanomat rapporterade att Destias ekonomi- och finansieringschef Pirkko Salminen har lämnat sin plats i Finavias styrelse. Anne Berner sade att hon inte diskuterat med Salminen och inte vet varför hon avgått. Salminen själv vägrade kommentera ärendet för FNB.

      Vice ordförande Juha Häkkinen antar att Salminens avgång hängde samman med meningsskiljaktigheter kring den förra Finavia-ledningens förlustbringande derivataffärer.

      – Det var ett ganska kort samtal, sade Häkkinen till FNB om Salminens besked.

      På fredag ska Finavias styrelse avgöra om den ska stämma sin tidigare ledning och styrelse med anledning av konflikten kring derivataffärerna. Finavia har förlorat tiotals miljoner euro till följd av dem.

      Enligt både Häkkinen och Berner kommer styrelsen att vara beslutsför.

      De andra som lämnat styrelsen i höst är dess ordförande Riitta Tiuraniemi, som en protest mot Berners agerande i att styra bolaget, samt Juhapekka Ristola och den tidigare vice ordförande Jaakko Linna.

      Ilmarinens ex-vd Harri Sailas har utsetts till ny ordförande och inleder arbetet i början av februari.

      Hbl 18.12.2015
      http://hbl.fi/nyheter/2015-12-17/782845/berner-finavia-avgangar-tyder-pa-oenig-styrelse

      Vrt.

      Finavia försvarar minister Berner: Staten bröt inte mot god förvaltningssed


      Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner nekar till att hon eller trafikministeriet skulle ha brutit mot spelreglerna i samband med ägarstyrandet av Finavia.

      Den statliga flygplatsoperatören Finavias styrelse anser inte heller att staten har brutit mot god förvaltningssed.

      I går meddelade Finavia att styrelseordförande Riitta Tiuraniemi avgåreftersom hon anser att trafikministeriet har blandat sig för mycket i verksamheten. Enligt Tiuraniemi hade trafikminister Anne Berner (C) en betydande roll i den här ägarstyrningen.

      Ägarstyrningen hade bland annat att göra med styrelsens utredningar av ett derivatavtal som orsakade en förlust på 34 miljoner euro för Finavia. Det var Finavias tidigare ledning som åren 2009-2011 skötte den kostsamma derivathandeln.

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/12/15/finavia-forsvarar-minister-berner-staten-brot-inte-mot-god-forvaltningssed


      Vrt.



      ”Uhkarohkeaa, Anne Berner!”

      Lehtitietojen mukaan Finavian hallitus tekee huomenna päätöksen, minkälaisiin toimiin ryhdytään epäonnistuneiden johdannaiskauppojen seurauksena, sillä kanneoikeus vanhenee vuoden lopussa.

      Jo aiemmin Finavian hallituksen puheenjohtaja erosi tehtävästään protestina liikenne- ja viestintäministeriön vitkastelusta vastuullisten löytämiseksi sekä päätöksestä lopettaa oikeustoimet yhtiön tilintarkastajayhtiötä vastaan. Tilintarkastusyhtiön vahingonkorvauksen määräksi oli arvioitu lehtitiedoissa jopa 70 miljoonaa.

      SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru ihmettelee liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) ”uhkarohkeaa päätöstä” sopia vahingonkorvaukset julkisen oikeudenkäynnin välttämiseksi salaisella sopimuksella.

      – Nyt on vaikea ulkopuolisena arvioida, onko julkisuudessa esitetyllä voimakkaalla puuttumisella yhtiön hallituksen työskentelyyn syyllistytty huonoon hallintotapaan omistajaohjauksen osalta. Toiminta pitäisi arvioida puolueettoman tahon toimesta, Kiuru sanoo.

      Yhtiö ilmoitti juuri lopettavansa toimintansa Varkauden lentokentällä vuodenvaihteessa.

      – Tapaus on ongelmallinen yhteiskuntamoraalin kannalta, kun samaan aikaan Finavia kuitenkin karsii huomattavasti verkostoaan pienempien säästöjen saavuttamiseksi.

      Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan demarijäsenet jättävät Finavia-asiasta kirjallisen kysymyksen ministerille.

      Demokraatti 18.12.2015
      http://demokraatti.fi/uhkarohkeaa-anne-berner/

      JK.

      Eihän Alexander "Sori siitä" Stubbilta ja uusiokepulaiskaksikolta Juha Sipilä & Anne Berner (ent. kok.) muuta juuri voinut odottaakaan kuin pimitystä ja sumutusta, onhan alun alkaen heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus - pakkolakihankkeiden ohessa - ollut pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!? Tuskin oli sattuma, että SSS-hallituksella tavoitteena olikin ensin veronvälttelijöiden "riemuvuosi 2016" ja sitten hallintarekisteri...

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620 ]

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      Koska näin on näreet

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/

    • Berner_EI_päivää_ilman

      skandaalia!

      Finavia ja ministeriö VTV:n syyniin - kohupäätös sorvattiin kulisseissa

      Finavian johdannaissotkun jälkipuinti jatkuu. Nyt selvitetään liikenneministeriönkin toimintaa.

      Finavia luopui kanteista HS:n mukaan yllättäen sen jälkeen liikenneministeri Anne Berner (kesk) oli yhteydessä Finavian nykyhallitukseen.

      HS: Finavian uusi puheenjohtaja haluaa yhtiökokouksen päättämään kanteista

      LUE MYÖS
      HS: Poikkeuksellinen tarkastus Finaviaan ja ministeriöön - syynä miljoonien johdannaissotku

      Finavian Sailas kiistää esittäneensä tarvetta pikaiselle yhtiökokoukselle

      Valtionyhtiö Finavia teki vuosina 2009-2011 johdannaissopimuksia, jotka kävivät kalliiksi.

      Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) teki vyyhdistä tuloksellisuustarkastuksen, jonka mukaan sopimusten "tarkoituksenmukaisuus on ollut epäselvä". Joulukuussa 2013 julkaistussa tarkastuskertomuksessa muistutetaan sopimusten ominaispiirteestä: "niihin voi liittyä teoriassa ääretön riski taloudellisesta tappiosta".

      Takkiin tuli lopulta lopulta 34 miljoonaa euroa.

      Finavia ilmoitti viime viikolla, ettei se nosta johdannaissopimuksista kannetta yhtiön silloista toimitusjohtajaa ja hallitusta vastaan. Kanteista tilintarkastusyhtiötä vastaan luovuttiin Helsingin Sanomien mukaan jo aiemmin syksyllä.

      Yhtiö luopui kanteista HS:n mukaan yllättäen sen jälkeen liikenneministeri Anne Berner (kesk) oli yhteydessä Finavian nykyhallitukseen. Finavian mukaan oikeustoimia ei missään vaiheessa käynnistetty, eikä niitä näin ollen myöskään keskeytetty äkillisesti.

      Joka tapauksessa VTV on päättänyt tehdä laillisuustarkistuksen sekä Finaviaan että sen omistajaohjauksesta vastaavaan liikenneministeriöön.

      - Asia pitää selvittää. Eli nimenomaan käydä läpi prosessi ja perusteet, joilla kanteista on päätetty luopua, VTV:n ylijohtaja Marko Männikkö sanoo Iltalehdelle.

      - Sanoisinko näin, että lähtökohta on se, että jos on aiheutettu vahinkoa, niin korvausta haetaan. Mutta kysymystä siitä, onko aiheutettu vahinkoa, ei ole vielä arvioitu.

      "Kovin vähän jää aikaa"

      Ylijohtaja Männikön mukaan on poikkeuksellista, että tuloksellisuustarkastuksen jälkeen tehdään laillisuustarkastus, jossa päätösten asianmukaisuuteen ja hyvään hallintotapaan pureudutaan normaalia jälkiseurantaa perusteellisemmin.

      Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi jätti pestinsä aiemmin joulukuussa. Hän syytti HS:n haastattelussa ministeriötä "hyvän hallinnon vastaisesta" omistajaohjauksesta. Berneriä syyttänyt Tiuraniemi sanoi HS:lle, ettei valtio-omistaja voi yhtiökokouksen ulkopuolella tehdä päätöksiä yhtiön hallituksen puolesta.

      Bernerin johtaman ministeriön rooli päätöksenteossa itsessään ei ole ongelmallinen, sillä ministeriön kuuluukin ohjata valtionyhtiöitä aktiivisesti, VTV:n Männikkö sanoo.

      Se olisi kuitenkin voinut ohjata Finaviaa läpinäkyvämmin eikä kulissien takana, kuten nyt on käynyt. Etenkin, kun itse asia on merkittävä ja liittyy "laajemminkin valtiokokonaisuuden toimintaperiaatteisiin", ylijohtaja sanoo.

      - Tämän tyyppisissä tilanteissa, kun omistajalla on mahdollisuus käyttää yhtiökokousta, niin se on läpinäkyvä tapa asioiden tekemiseen.

      - Se on meillä ollut yleisesti kantana, että merkittävät päätökset on asianmukaista viedä läpi yhtiökokouksen kautta.

      Erikoista on Männikön mukaan myös se, että Finavia päätti kanteiden kohtalosta vasta viime viikolla. Kanneoikeus vuonna 2010 tehtyjen johdannaiskauppojen osalta päättyy jo vuodenvaihteessa.

      - Jos ministeriö, siis omistaja, haluaisi toimia toisin kuin yhtiön hallitus, niin kovin vähän jää aikaa.

      Tiistai-iltaisessa tiedotteessa ministeri Berner kuitenkin vakuuttaa, että vuonna 2011 tehtyjen johdannaissopimusten osalta on edelleen mahdollista nostaa siviilikanteita. Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaisen mukaan juuri vuonna 2011 tehtiin pääosa miljoonatappioihin johtaneista sopimuksista.

      Puolen vuoden projekti

      Kummeksunnasta huolimatta Männikkö muistuttaa, että laillisuustarkastus on vasta alkumetreillä.

      Nyt on tehty vasta päätös tarkastuksen ja sen suunnittelemisen aloittamisesta. Ennen varsinaista tarkastusta suunnitelma käydään vielä läpi Finavian ja liikenneministeriön kanssa. Valmista pitäisi olla puolen vuoden sisällä.

      - Lopputulos voi hyvinkin olla se, että asia on perusteellisesti harkittu ja päätös valmisteltu asianmukaisesti. Sen takia en voi ennakoida lopputulosta.

      Havaintojensa pohjalta VTV antaa julkisen tarkastuskertomuksen. Mikäli epäselvyyksiä paljastuu, saattavat ne päätyä eduskunnan käsiteltäviksi.

      - Eduskunnan tarkastusvaliokunta on se valiokunta, joka voi ottaa näitä asioita käsittelyyn, Männikkö sanoo.

      Finavian hallitus on tehnyt Finanssivalvonnalle kantelun johdannaissopimuksia myyneistä pankeista. Myös poliisille on tehty tutkintapyyntö kahdesta Finavian entisestä työntekijästä.- -"

      Il 22.12.2015
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122220868982_uu.shtml

    • Berner_on_kävelevä

      katastrofi!

      Anne Bernerin ministerinura ei kovin kauan kestäne; lähtölaskenta jo alkanut ?

      Finaviassa johdannaisjärjestelyjä ja niistä aiheutuneita jättitappioita koskevat tutkimukset keskeytyivät liikenneministeri Anne Bernerin yhteydenottoon. Ministeri rikkoi hyvää hallintotapaa puuttumalla suoraan yhtiön toimintaan.

      Liikenneministerin puuttuminen Finavian tutkintaan oli ennenkuulumatonta.

      Valtiontalouden tarkastusvirasto on alkanut selvittää valtion lentokenttäyhtiö Finavian hallituksen ja liikenneministeri Anne Bernerin toimia, jotka liittyvät Finaviassa tehtyihin johdannaiskauppoihin vuosina
      2009-2011. Asiasta kertoi eilen Helsingin Sanomat.

      Liikenneministeri Berner vihelsi yllättäen pelin poikki, kun poliisi ja syyttäjä olivat alkaneet tutkia Finaviassa tehtyjä johdannaisjärjestelyitä ja niistä aiheutuneita 34 miljoonan euron tappioita.

      Jättitappiot syntyivät koronvaihtosopimuksista, joille ei ole löytynyt mitään järjellistä perustetta. Ilmeisesti niitä tehtiin puhtaasti spekulatiivisista syistä.

      Bernerillä itsellään ei ole mitään tekemistä johdannaisjärjestelyiden kanssa. Sen sijaan hänen yhteydenottonsa jälkeen Finavian hallitus luopui korvausvaatimuksistaan niin Finavian entistä johtoa kuin tilintarkastusyhtiö Deloitte & Touchea kohtaan.

      Ministeri rikkoi hyvää hallintotapaa puuttumalla suoraan yhtiön toimintaan ja mahdollisesti esti veronmaksajien edun toteutumisen.

      Bernerin yhteydenotosta tuohtuneina Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi ja hallituksen jäsen Pirkko Salminen jättivät paikkansa.

      Finavian sotkuissa on monta kysymysmerkkiä. Valtiontalouden tarkastusvirasto vaati jo pari vuotta sitten valtio-omistajaa selvittämään Finanvian johdon ja hallituksen vastuut johdannaiskaupoissa, mutta mitään ei tapahtunut.

      Finavian hallitus heräsi asialle lopulta viime keväänä, mutta jätti päätöksentekonsa kanteista aivan kanneoikeuden päättymisen rajoille, kuluvan vuoden lopulle.

      Kummallista on myös se, että johdannaiskaupoista johtajapostilla vastannut Kirsti Lehtovaara-Kolu sai jatkaa Finavian talousjohtajana aina vuoteen 2014 saakka.

      Vuosina 2003-2005 Lehtovaara-Kolu toimi toimitusjohtajana valtion hankintayhtiö Hanselissa, josta hän sai äkkilähdön ilman selityksiä. Sama nainen työskenteli talousjohtajana entisessä valtion teleyhtiössä Sonerassa, kun yhtiö teki miljardien tappiot kuuluisissa UMTS-kaupoissaan.

      Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen (kok) joutui aikanaan jättämään paikkansa UMTS-sotkujen takia. Heinonen kantoi kaupoista poliittisen vastuun, vaikka oikeuskansleri Paavo Nikula katsoi, ettei ministeri eivätkä ministeriön virkamiehet toimineet lain vastaisesti asiassa tai rikkoneet virkavelvollisuuttaan.

      Berneriä voi vielä odottaa sama kohtalo. Bernerin puuttuminen ministerinä valtionyhtiön tekemään tutkintapyyntöön on näet ennenkuulumatonta.

      Erityisen ongelmallista on, että keskustan mandaatilla toimiva ministeri keskeytti toimet, joihin eduskunnan alainen Valtiontalouden tarkastusvirasto oli yritystä nimenomaan patistanut.

      Bernerin yrittäjänä luulisi myös ymmärtävän, mille tontille ja minkälaisin menettelyin poliittinen ohjaus voi yritystoiminnassa tulla.

      Kirsti Lehtovaara-Kolun urapolku valtionyhtiöissä on oma lukunsa. Nyt tämä riskiä kaihtamaton nainen häärii Metsähallituksessa talousjohtajana.

      Kirsti Lehtovaara-Kolun urapolku valtionyhtiöissä on oma lukunsa.”

      Kauppalehti 23.12.2015
      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/alkoiko-bernerin-lahtolaskenta/WLaHByDc?ref=iltalehti:2ebb&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.67053422.1324606748.1406360792

      JK.

      Voiko uusiokepulaiskaksikolta Sipilä & Berner muuta juuri odottaakaan kuin omavaltaisuutta ja sumutusta, onhan heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!? Siksipä siis kärkihankkeina olivatkin ensin veronvälttelijöiden "riemuvuosi 2016" ja sitten hallintarekisteri, mitkä kummatkin karahtivat kiville...

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620 ]

      Ja näin pääministeri Juha Sipilä itse?

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      ja kun vähempi ei ole näyttänyt auttavan, tarvitaan kansanäänestys - myös - eurosta!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      "- -Tälle SSS-politiikalle on vaihtoehto. Jos Suomi irrottautuisi euroalueesta, saisimme oman kelluvan valuutan. Kun se devalvoituisi, taloutemme lähtisi vahvaan kasvuun. Palkkojen leikkauksista, eläkeindeksien jäädyttämisistä ja kipeimmistä menoleikkauksista voitaisiin luopua.- -

    • Itsevaltainen_Berner

      Tarkastusvirasto suosittelee yhä Finaviaa pitämään yhtiökokouksen vanhentuvista johdannais­tappioista – ministeri Berner yhä vastaan

      Ministeri Anne Berner ja tarkastusvirasto ovat erimielisiä siitä, mitä yhtiökokouksen pitämisestä on ministeriöön viestitetty.

      Ministeri Anne Bernerin mielestä Finavian yhtiökokoukselle ei ole ilmennyt tarvetta.

      Ylin valtion varojenkäytön tarkastaja
      Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV on riippumaton ja toimii eduskunnan yhteydessä.

      VTV:n työnä on varmistaa, että valtion varoja käytetään eduskunnan päättämiin kohteisiin lakia noudattaen ja järkevästi.

      VTV:n kanta ei tarkoita, että valvottavan kuten Finavian on ennakkoon toimittava juuri niin.

      Finavia ja liikenneministeriö ovat harvinaisen laillisuustarkastuksen kohteena, joten VTV tuo havaintonsa julki laillisuustarkastuskertomuksessa.

      VTV on tehnyt Finavian johdannaissopimuksista jo tuloksellisuustarkastuksen. Sen mukaan johdannaisten käyttö oli ohjeiden vastaista, mutta yhtiön johto ryhtyi 2012 oma-aloitteisesti tarkoituksenmukaisiin toimenpiteisiin ongelmien tultua sen tietoon.

      Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) suosittelee yhä Finaviaa päättämään yhtiökokouksessa siitä, nostaako yhtiö kanteet 34 miljoonan euron johdannaistappioista. VTV:n ylijohtaja Marko Männikkö sanoo Helsingin Sanomille, että päätökset kanteiden perumisesta ”on perusteltua viedä yhtiökokoukseen”.

      Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps) puolestaan vaati maanantaina Finavian yhtiökokousta päättämään vuonna 2011 tehtyjen johdannaisten kanteista. Turunen sanoi maanantaina Ylelle pitävänsä hyvänä sitä, että Bernerin omistajaohjaustoimet selvitetään.

      Liikenneministeri Anne Berner(kesk) on ollut haluton pitämään yhtiökokousta. Yhtiökokous vapauttaisi yhtiön nykyisen hallituksen vastuusta. Berner katsoo edelleen Helsingin Sanomille lähettämässään viestissä, että yhtiökokoukselle ei ole ilmennyt tarvetta.

      VTV:n ylijohtaja Männikkö sanoo, että virasto on viestittänyt kannan yhtiökokouksen järjestämisestä Finavialle ja liikenneministeriölle ”matkan varrella monestikin”. Virastolla ei tosin ole virallista mandaattia antaa Finavialle tai ministeriölle asiassa toimintaohjeita.

      ”Tästä on sen verran keskusteltu, että asia on selkeä”, Männikkö sanoo. Berner on vastakkaista mieltä.

      ”VTV ei ole edellyttänyt omistajaohjaukselta yhtiökokousta, eikä yhtiö ole omistajaohjaukselta pyytänyt yhtiökokousta”, Berner kirjoittaa sähköpostissaan.

      Ylijohtaja Männikön mukaan VTV:n kanta on kuitenkin kerrottu epävirallisissa keskusteluissa liikenneministeriön ja Finavian kanssa. ”Mitään virallista raporttia tai muistiota tästä [yhtiökokouksen järjestämisvaatimuksesta] ei ole”, Männikkö sanoo.

      Berner korostaa, että vuoden 2011 osalta päätös kanteiden nostamisesta voidaan tehdä, kun pyydetyt lisäselvitykset on saatu. Hänen mukaansa päätös tehdään yhtiön hallituksessa tai yhtiökokouksessa vuoden 2016 aikana.

      Artikkeliin liittyvät

      Valtionyhtiö Finavia on kärsinyt johdannaiskaupoista suuria tappioita.Yle: Talousvaliokunnan puheenjohtaja haluaa yhtiökokouksen päättävän Finavian kanteista 21:43

      Berner ei kutsu koolle Finavian yhtiökokousta päättämään kanteista miljoonatappioiden perimiseksi 23.12.2015

      Finavian hallituksen puheenjohtaja erosi protestina ministeri Bernerille – taustalla 34 miljoonan euron johdannaistappiot 14.12.2015

      Vuoden 2010 osalta kanneoikeus vanhenee vuoden vaihteessa, joten aikaa niistä päättämiseen yhtiökokouksessa on pari päivää. Nyt voimassa on hallituksen päätös olla nostamatta kanteita.

      Finavia on kokonaan valtion omistama yritys, joten yhtiökokouksen järjestäminen olisi nopeaa. Finavian omistajaohjauksesta vastaava ministeri Berner hallitsee 100 prosenttia äänistä.

      ”Yhtiökokouksen pitäminen on kaikkien osapuolten kannalta läpinäkyvin tapa. En osa yhtään spekuloida syitä sille miksi yhtiökokousta ei ole järjestetty, mutta tämäkin tullaan käymään tarkastuksessa läpi”, ylijohtaja Männikkö sanoo.

      Hänen mukaansa ministeriö ja Finavia ovat kuitenkin käyneet avoimesti läpi johdannaisiin liittyviä kysymyksiä. Yhtiö otti niistä yhteyttä VTV:hen oma-aloitteisesti vuonna 2012.

      Finavian hallitus päätti ensin viime syyskuussa, että se nostaa kanteet entistä johtoa ja hallitusta vastaan. Minimikokoon eli kolmeen kutistunut hallitus perui kuitenkin päätöksen 9. joulukuuta.

      Hallitus päätti, että Finavia ei nosta kanteita yhtiön entistä johtoa ja hallitusta vastaan vuosina 2009–2011 tehdystä ja 34 miljoonan euron tappiot aiheuttaneista johdannaisista. Samana päivänä oli Finavian yhtiökokous, jolloin Bernerillä olisi ollut mahdollisuus ottaa asia päätettäväkseen.- -

      - - Finavian hallitus päätti joulukuussa lisäksi, että se luopuu kanteista entistä tilintarkastusyhtiötään Deloitte & Touchea vastaan. Alun perin Finavia vaati Deloitteilta korkeintaa 70 miljoonan euron korvauksia.- -"

      HS. 29.12.2015
      http://www.hs.fi/talous/a1451363254742

    • Kun_Berner_touhuaa

      Interiöörissään, keskusta menettää kokonaan
      naisten kannatuksen?

      Tätä pohtii mm. Helsingin Sanomien "perässähiihtäjä"-blogissaan Unto Hämäläinen (HS 5.1.2016)

      Hyvää vuoden 2016 jatkoa kaikille Perässähiihtäjän lukijoille ja kommentaattoreille, jotka pitivät blogia omaehtoisesti hengissä joulun yli jatkamalla keskustelua parisen viikkoa. Hieno juttu, kiitos. Helsingissä on nyt kylmää ja hiljaista. Kaupunki on ollut merkillisellä tavalla pysähdyksissä. Näin on ollut myös poliittinen elämämme. Sitä ei sovi ihmetellä ylenmääräisen vilkkaan syksyn jälkeen. Luulen, että hissuttelu jatkuu vielä tämän loppiaisviikon yli. Mitäpä tässä kannattaa kiirehtiä.

      Yleisradio julkaisi viime keskiviikkona 30.12. 2015 tuoreen mielipidemittauksen, jonka tulokset myötäilivät joulun alla julkaistun HS-Gallupin lukuja. Sdp ja keskusta ovat nyt suurimpia puolueita, Sdp kielen mitan edellä keskustaa. Kokoomus on jämähtänyt kolmanneksi suunnilleen viime huhtikuun eduskuntavaalien kannatuslukemissaan. Vihreät, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto muodostavat toisen ryppään. Perussuomalaisten kannatuksen lasku näyttää taittuneen.

      Kannatusmuutokset eivät aiheuttaneet suuria väristyksiä. Tänä aamuna havahduin kuitenkin Ylen radiouutisia kuunnellessani mielenkiintoiseen yksityiskohtaiseen tietoon, joka oli kaivettu esiin Taloustutkimuksen mittauksesta: Päähallituspuolue Suomen keskusta olisi menettänyt suosiotaan naisäänestäjien keskuudessa. Aiheeseen voi tutustua tämän linkin takaa.

      Miksi tämä on kiinnostava yksityiskohta?

      Keskustalla on vahva kannatus naisäänestäjien joukossa, mutta noin suureksi puolueeksi Suomen keskusta on harvinaisen miesvaltainen. Näin voi ainakin päätellä keskustan eduskuntaryhmän sukupuolijaosta: 35 miestä ja 14 naista. Vertailun vuoksi – esimerkiksi Sdp:n eduskuntaryhmässä sukupuolijako on hieman tasaisempi: 21 naista ja 13 miestä.

      Mistä tämä keskustan eduskuntaryhmän miesvaltaisuus voisi johtua? Eikö keskustassa naisilla ole mahdollisuus päästä eteenpäin? Ja mistä voisi johtua, että keskustan kannatus, joka miesten joukossa on tällä hallituskaudella säilynyt vankkana, on laskenut naisten keskuudessa? Otetaan tämä pohdinnan alla näin loppiaisviikolla. Niinpä Päivän Hyvä Kysymys kuuluu: Miksi keskusta menettää naisten tukea?

      Päivän siteeraus:

      Kirjailija Matti Mäkelä pohtii tänään blogissaan Suomenmaassa valtamedian ja tutkijoiden suhtautumista nykyiseen hallitukseen. Hän etsii myös syitä sille, miksi pääministeri Juha Sipilä taannoin tuhahti kaiken maailman dosenteista.

      “Sipilän tuhahduksen ydin onkin juuri tässä. Poliittisen päättäjän on varauduttava mihin tahansa, sotaan, veden­pai­su­muk­seen tai heinä­sirk­koihin – ainakin ravintona. Asiantuntijan virka sen sijaan säilyy vääränkin neuvon jälkeen, mikäli virka tai asiantuntija ei uponnut laivan mukana. Asian toinen ydin on, että enempää gallupit kuin profes­so­rit­kaan eivät erota hallitusta. Ja tieto tästä demokratian kolmannesta ytimestä olisi hyvä sisäistää tiedo­tuk­senkin. Se on parasta kaikille, diktatuuriin verrattuna myös heille.”

      KS.

      Timo Harakka kirjoittaa:

      5. tammikuuta 2016 kello 20.04

      Sipilä on pitänyt voimakkaasti esillä palkanalennuksia, jotka heikentäisivät erityisesti naisten asemaa. Siinä vaiheessa, kun sunnuntailisiä oltiin leikkaamassa, hoitoalan naiset (ne kuuluisat kätilöt) sekä kaupan ja ravitsemusalan ammattilaiset olisivat kärsineet eniten. Myös tämänhetkiseen pakkolakipakettiin kuuluva vuosiloman leikkaus on täsmäisku julkisen sektorin kokeneisiin työntekijöihin. Julkisen sektorin työntekijöistä 70 % on naisia.

      Ei ihme, että Sipilän ja hänen puolueensa suosio naisten silmissä laskee.

      SDP nousi lokakuussa naisten keskuudessa suurimmaksi puolueeksi – yli viiden prosenttiyksikön loikka yhdessä kuukaudessa.

      On liian yksioikoista väittää, että perussuomalaiset miesäänestäjät olisivat “palanneet” demareihin. Naiset, jotka äänestivät perussuomalaisia, ovat kaikonneet puolueen kannattajista.

      Kenties myös keskustaa äänestäneet naiset ovat nyt kokeneet muut puolueet sittenkin läheisemmiksi.

      HS Blogi Unto Hämäläinen 5.1.2016

      http://blogit.hs.fi/perassahiihtaja/2016/01/05/miksi-keskusta-menettaa-naisten-tukea/

      JK.

      Voiko SSS-hallitukselta ja - Stubbista ja maisterisjätkä Soinista nyt puhumattakaan - sen uusiokepulaiskaksikolta Sipilä & Berner muuta juuri odottaakaan kuin köyhien kyykytystä ja tulo- ja varallisuuserojen kasvattamista sekä omavaltaisuutta ja sumutusta, onhan heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!? Siksipä siis kärkihankkeina olivatkin ensin veronvälttelijöiden "riemuvuosi 2016" ja sitten hallintarekisteri, mitkä kummatkin karahtivat kiville..

      [ ks. http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

    • Alkion_Köyhän_asia

      ei ole ainakaan Berneriltä viemässä unia!

      Eiköhän jo vastikään Pohjanmaan multiin mennyt Seppo Niemeläkin ala pyöriä haudassaan - Santerin ja Urho Kalevan tavoin? VTT Risto Volanen varmaan rientää
      kiistämään kaiken?

      "Ministeri Berner: Kapitalismi ja keskustan ydinaatteet sopivat hyvin yhteen"

      Postilain uudistus tulee eduskuntaan syksyllä. Postin yksityistämiseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ei ottanut kantaa.

      Studio Kulmapöytä: Voiko politiikassa käydä kylässä, ministeri Anne Berner?

      [ http://www.hs.fi/politiikka/a1454038505819 ]

      HSTV:n Studio Kulmapöydän vieraana on ensimmäisen kauden kansanedustajana suoraan ministeriksi noussut Anne Berner (kesk). Hän on itse kertonut, että on vain politiikassa käymässä. Berner aikoo olla ministerinä vain neljä vuotta ja palata sitten liike-elämän pariin.

      Keskustan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ei näe ristiriitaa keskustan ”aatteellisen isän” Santeri Alkion (1862–1930) ja kapitalismin välillä.

      HSTV:n Studio Kulmapöydässä perjantaina haastateltu Berner sanoi viime aikoina perehtyneensä Alkion ajatteluun ja sanoi sen sopivan hänen omaansa.

      Berner on toiminut liberaalin ajatushautomon Liberan piirissä, jossa tavoitteena on edistää markkinaliberaalien käytäntöjen toteuttamista yhteiskunnassa.

      Pääministeri Juha Sipilän tekemää Bernerin valintaa ministeriksi on arvosteltu keskustassa, koska hän liittyi puolueeseen juuri ennen vaaleja. Hänen tiedettiin harkinneen myös kokoomuksen ehdokkuutta.

      Berner sanoi Kulmapöydässä, että Alkio oli paitsi demokraattisen järjestelmän myös markkinatalouden ja yksityisen omistusoikeuden kannattaja.

      ”Hän korosti, että omistusoikeus luo vastuuta ja se luo moraalia. Hän kannatti reformia, jossa torpparista tehtiin itsenäinen viljelijä ja omistaja.”

      Berner vastasi myös niille, jotka ovat arvostelleet hänen ilmoitustaan siitä, että hän on politiikassa vain käymässä.

      ”Tunnen silti poliittista vastuuta tekemisistäni ja päätöksistäni joka päivä, ja minua velvoittaa myös antamani ministerinvala.”

      Suomalaisesta markkinataloudesta Berner sanoi, että Suomi ei ole suljettu talous, mutta on olemassa myös edelleen runsaasti sääntelyä, jonka lieventäminen on syytä ottaa harkintaan.

      Berner luetteli terveydenhuollon, koulutuksen ja liikenteen aloiksi, joilla on muita enemmän sääntelyä.

      Julkisen vallan pitäisi hänestä muuttua mahdollisuuksien antajaksi sääntelijän sijasta.

      Berner ei halunnut antaa listaa niistä valtion yhtiöistä, jotka hän haluaisi siirrettävän yksityiseen omistukseen.

      Hän nimesi kuitenkin puolustusvälineyhtiö Patrian, alkoholin vähittäismyyjän Alkon ja ”yhden valtiollisen mediayhtiön” sellaisiksi, joita valtion pitäisi omistaa jatkossakin.

      ”Tämä on asia, joka elää ajan mukana. Joskus oli välttämätöntä, että valtio lähti perustamaan yrityksiä, jotka muuten eivät olisi syntyneet.”

      ”Nyt olisi esimerkiksi syytä pohtia, tarvitaanko valtiota synnyttämään yritysten tarvitsemia pilvipalveluita, vai syntyvätkö ne kysynnän perusteella markkinaehtoisesti”, Berner sanoi.

      Postin lainsäädäntöä koskevat esitykset tulevat syksyllä eduskuntaan. Pohdittavana on esimerkiksi, pitääkö postille laissa asetettavaa jakeluvelvoitetta muuttaa.
      Postin mahdolliseen yksityistämiseen Berner ei ottanut kantaa.

      Ministeriössä selvitetään myös rautateiden henkilöliikenteen avaamista kilpailulle. Toistaiseksi VR:n monopoli on suojattu vielä muutamaksi vuodeksi.

      HS 29.1.16

      http://www.hs.fi/politiikka/a1454038505819

      Vrt.

      SSS-hallituksen yhden ns. kärkihankkeen eli normienpurkutalkoiden varsinaisen auguuriparin eli Juha Sipilän ja Anne Bernerin kieroimpina uudistuksina oli ensin veronvälttelijöiden (muka rikos)seuraamuksena vain "tehokas katuminen" eli faktisesti anteeksianto eli todellinen "riemuvuosi 2016"!

      Sen jälkeen armoitetut lestadiolaiset ja muutkin veromoraaliltaan kyseenalaiset interiööreissään operoivat kaksoiskansalaiset olisivat voineet turvallisen mielin jatkaa verosuunnittelun merkeissä veronkiertoa eli siis pysyväiseksi tarkoitetun osakeomistajasuhteiden pimitysjärjestelmän eli

      hallintarekisterin turvin ...

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerhän on jo häpeämättömän karvansa näyttänyt:

      [ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"

      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

      ]

      Ja mitä onkaan ajateltavissa pääministeri Juha Sipilästä itsestään ja hänen jo vuosikymmenkausia jatkuneesta "veromoraalistaan"?!?

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999

      ]

      Koska näin on SSS-komennossa ja erityisessä suojeluksessa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      siksikin tarvitaan eduskuntakäsittelyyn mitä pikimmin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Jätte_bra_eller_hur

      Carl Haglund?

      Caruna-kauppa runnottiin parissa tunnissa!

      Useat kansanedustajat ovat jättäneet Carunan hinnankorotuksista kirjallisen kysymyksen.

      Paavo Arhinmäki jätti maanantaina kirjallisen kysymyksen Carunan hinnankorotuksista.

      Ex-kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas) mukaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja pääministeri Jyrki Katainen (kok) ajoivat voimakkaasti Fortumin sähköverkkojen myyntiä Carunalle.

      Ex-kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas) mukaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja pääministeri Jyrki Katainen (kok) ajoivat voimakkaasti Fortumin sähköverkkojen myyntiä Carunalle.

      Caruna perustelee korotuksia 200 miljoonan investoinneilla - asiantuntija: Ylihinnoittelusta seuraamuksia

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020221051072_uu.shtml

      Asutko kerros-, rivi- vai omakotitalossa? Carunan korotuksista jopa satojen eurojen lisälasku

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020221051068_uu.shtml

      Hallitus runnoi Fortumin sähköverkkojen myynnin Carunalle läpi muutamassa tunnissa.

      Yksi heistä on vasemmistoliiton puheenjohtaja, entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

      - Haluamme selvittää, ovatko Carunan kohtuuttoman korkeat korotukset siirtomaksuihin lain ja sen hengen mukaisia, Arhinmäki perustelee kirjallista kysymystään Iltalehdelle.

      Häntä tökkii myös verorahojen valuminen ulkomaille, sillä Caruna maksoi vuoden 2014 yli 50 miljoonan euron liikevoitostaan veroja Suomeen vain noin 800 000 euroa - muut rahat kulkeutuivat veroparatiisiyhtiölle.

      - Kun yhtiöt voitot ovat varmoja, niin kyllä niistä pitäisi maksaa edes verot.

      Tuolloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok), joka puolusti Fortumin sähköverkkojen myyntiä, vakuutti eduskunnan kyselytunnilla 12. joulukuuta 2013, että perustettava uusi sähköverkkoyhtiö maksaa veronsa Suomeen.

      - Eiväthän ulkomaalaiset sijoittajat Suomeen hyväntekeväisyyttään tule, vaan tekemään voittoa, Arhinmäki vastaa Kataiselle.

      Arhinmäki ihmettelee myös sitä, että hallitus päätti vuonna 2013 sallia valtionyhtiö Fortumin sähköverkkojen myynnin pääosin ulkomailta omistetulle yhtiölle. Arhinmäen mielestä strategisesti tärkeiden sähköverkkojen omistaminen kuuluisi suomalaisille.

      - Niitä ei ole ihan yksinkertaista saada takaisin.

      Caruna on Suomen suurin sähköverkkoyhtiö, sen markkinaosuus on 20 prosenttia. Carunan puolestaan omistaa 80-prosenttisesti kaksi ulkomaista holdingyhtiötä. Muut omistajat ovat Kuntien eläkevakuutus Keva sekä työeläkeyhtiö Elo.

      Kaupat heti

      Arhinmäki oli ministerinä paikalla, kun myyntipäätös Fortumin sähköverkoista tehtiin. Hän kuvailee joulukuussa vuonna 2013 järjestettyä talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousta erikoiseksi.

      - Pitkin syksyä puhuttiin julkisuudessa, että Fortum haluaa myydä verkkonsa. Mutta itse esitys tuotiin ministerivaliokunnan kokoukseen yllättäen yhtenä keskiviikkoaamuna, siitä ei ollut mitään ennakkotietoa, Arhinmäki muistelee.

      Omistajaohjauksesta vastanneen virkamiehen esitys piti sisällään, että hallitus luopuisi kirjauksesta Fortumin verkkojen strategisesta merkityksestä. Jos kirjaus poistettaisiin, sähköverkot voitaisiin myydä ulkomaille.

      - Kun kysyin, että milloin tämä pitää tehdä, niin vastaus oli että nyt heti, koska vielä tänään tehdään kaupat.

      Arhinmäen mukaan asiassa otettiin parin tunnin tauko. Sen jälkeisessä uudessa kokouksessa vasemmistoliitto ilmoitti, ettei se hyväksy kirjauksen poistamista. Vasemmistoliitto jäi vastalauseensa kanssa yksin, sillä muut hallituspuolueet eli kokoomus, SDP, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit hyväksyivät kaupan.

      Suomen valtiovarainministerinä ja SDP:n puheenjohtajana toimi tuolloinJutta Urpilainen.

      Fortumin sähköverkkojen myyntilupaan ei tarvittu käsittelyä eduskunnassa, vaan siihen riitti ministerivaliokunnan siunaus.

      - Ei sitä kauppaa olisi ollut pakko tehdä kiireellä, koska Fortumilla ei ollut mitään likviditeettiongelmaa tai vastaavaa, Arhinmäki sanoo.

      Ei kommentteja

      Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri oli tuolloin kehitysministeriPekka Haavisto (vihr). Hän oli noussut ministeriksi vain pari kuukautta aikaisemmin, kun Heidi Hautala (vihr) joutui jättämään paikkansa kuitti- ja ohjeistussotkujensa vuoksi.

      - Mutta erityisesti Katainen ja (elinkeinoministeri) Jan Vapaavuori (kok) ajoivat asiaa voimakkaasti. He vakuuttivat, että Suomen lainsäädäntö ei mahdollista tällaisia jättikorotuksia, Arhinmäki sanoo.

      Iltalehden 12. joulukuuta 2013 julkaisemassa artikkelissa Katainen totesikin, että "kauppa ei nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille" ja Vapaavuori sanoi, että "mitään hintapiikkiä ei pystytä rakentamaan".

      - Kumpikaan ei toteutunut, Arhinmäki kuittaa.

      Iltalehti ei maanantaina tavoittanut Jyrki Kataista, Jan Vapaavuorta tai Pekka Haavistoa kommentoimaan asiaa.

      TOMMI PARKKONEN
      Iltalehti 2.2.16
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020221052125_uu.shtml

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

    • Anne_Berneristä_jos

      kenestä on sekä helppo että täysi syy pelkistää yhteiskunnallista todellisuutta!

      Nyt Bisquit kirjoittaa oivallisen ilkikurisessa pakinassaan (IS 5.2.2016) kaksoiskansalainen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin taide- ymv. harrastelusta - kansalaisilta kerättyjen varojen kustannuksella!


      Uusi Lastensairaala Tukisäätiö on hankkinut Sotheby’siltä suorakaupalla Rembrandt van Rijnin lapsuudentyöksi ajoitetun mestariteoksen Tohtori Sykerön anatomianluento.

      Aidoksi todetussa teoksessa joukko Uusi Lastensairaala Tukisäätiön dignitäärejä ja muita samoissa piireissä meritoituneita julkisuuden henkilöitä on ikuistettu kokoontuneina seuraamaan, kun Tohtori Sykerö avaa läsnäolijoille kliinisen pediatrian uusia käytäntöjä.

      Taiteilija on sijoittanut Tohtori Sykerön operoimaan maalauksen oikeaan laitaan rintamasuunta vasemmalle, läsnäolijat puolestaan teoksen toiselle puolelle kompaktiin ryhmään Sykeröä kohti vastaanottavaisesti kääntyneinä.

      Varmalla kädellä tarkasti tallennetussa katsojajoukosta maallikko huomaa nykyisen ministeri Anne Bernerin levollisuutta huokuvan hahmon, kun taas blogistina ehkä paremmin tunnettu Lastenklinikka-aktivisti Teemu Selänne näyttää tulleen mukaan suoraan Kummit-golfista.

      Maalauksen keskellä lävistäjän suunnassa makaa operointipöydällä pitkällään kauppanimellä Kiiski tunnettu hintava puinen artefakti.

      On tietysti vulgääriä puhua taiteesta ja hinnasta samassa virkkeessä, eikä sitä tässäkään tehtäisi, ellei teoksen fiskaalisen arvon paljastumiseen liittyisi hupaisa tarina.

      Muuan iäkkäämpi sjundeålainen oli tuohtunut Anne Bernerille, kun tämä oli mennyt ministerinä lopettamaan paikkakunnan junavuoroja.

      Berner oli yrittänyt perustella päätöstään asiaperustein, mutta toinen oli keskeyttänyt tylysti sanomalla, että sanonko mä mihin sä voit ne perustelusi työntää.

      Mihin Berner puolestaan oli itselleen ominaisella leikillisellä tavalla ollut valittelevinaan, että ei voi kun siellä on jo se kahdenkymmenen tonnin kiiski.

      Jätämme nyt tohtori Sykerön avaamaan läsnäolijoille lähemmin taiteen tervehdyttävää vaikutusta ja jatkamme yleisemmällä tasolla.

      Terveydenhuollossa on viimeinkin ymmärretty, etteivät parantumisen kannalta tärkeintä ole suinkaan seinät, vaan mitä seinillä on.


      Kissavideot ja muut hömpötykset ovat lapsipotilaalle tietysti ihan kivaa ajankulua.
      Uutta lastensairaalaa onkin alettu rakentaa tässä lääkinnällisessä järjestyksessä.

      Oikea taide on aina oikeata taidetta.

      Kissavideot ja muut hömpötykset ovat lapsipotilaalle tietysti ihan kivaa ajankulua, mutta kuinka tervehdyttäviä ne ovat, on toinen asia, ja varsinkin jos tohtoriksi pikkuiselle sattuisi tohtori Teemu Mäki.

      Sairaalaripustus on taitolaji, ja eräs hankalammista ripustettavista on Pablo Picasso.

      Sinisen kauden työ pienten keltataudista kärsivien osaston seinällä saattaa häiritä herkimpien paranemista. Sen sijaan on itsestään selvää, etteivät useimmat Picasson naistutkielmat edistä yhdenkään naisten turvatalosta noudetun potilaan toipumista.

      Traumapoliklinikan seinälle taas sopii kuin nenä päähän – eikä vain kuvaannollisesti – Gallen-Kallelan optimistisuutta huokuva teos Lemminkäisen äiti.

      Valitettavaa kyllä medisiina ei vielä tällä hetkellä pysty harsimaan vammautunutta kokoon yhtä pienistä palasista kuin tämä Lemminkäisen mamma, mutta antaapa ajan kulua, kerrankos sitä elämä on jäljitellyt taidetta.

      Seppo Ahti

      Ilta-Sanomat 5.2.2016
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454553880469.html

      Niin on jos siltä näyttää

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo


      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13820258/minister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13826274/rehelliseksi-amp-taitavaksi-tunnettu-sn-kansalainen#comment-82315835

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13777802/minne-hylatty-alkio-minne-kekkonen---missa-sipila#comment-81817604

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13782251/sss-hallitus-kuin-tarinan-keisari-ilman-vaatteita!

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14088691/kohta_yle_jarjestaa_sipilalle_jalleen_tv-puheen

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13909810/tilannearvio-on-tehtava-nyt-ja-ratkaisut-nopeasti!


      Vrt.

      PV 4.2.2016

      http://www.paavovayrynen.fi/2016/02/04/vapaus-valita/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      258
      2386
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2085
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      100
      1805
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1639
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      175
      1203
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1190
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      117
      1048
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      65
      1042
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1036
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1033
    Aihe